- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz
BullZeye #21466 üzenetére
2 évvel ezelőtti hozzászólásra reagálok, de jobb későn mint soha, hátha valakinek még majd jól jön. Én is kerestem a megoldást és megtaláltam, így hát íme: InlineDisposition
Nem csak .torrentre jó, hanem univerzálisan mindenre. Többé nem tud a weboldal letöltésre kényszeríteni megnyitás helyett.
-
HZoli87
veterán
válasz
BullZeye #33103 üzenetére
1 napja állítottam be (előtte sosem használtam), azóta folyamatosan szinkronizál (kb. 15 percenként). Ez az egy gép van párosítva hozzá.
Hogyan tudom lenullázni (Windows újratelepítés előtt), majd a naprakész adatokat felszinkronizálni? Csak meg szeretnék bizonyosodni, hogy azokat tárolja, amikre szükségem is van.
-
Gish
csendes tag
-
válasz
BullZeye #32828 üzenetére
Köszi! Baromi idegesítő, amikor az egérért kell kepeszteni.
Safariban működik addon nélkül is (OS X), hasznos funkció. Jó lenne, ha itt is így menne...
Más hasznos esetleg?Ezek vannak jelenleg: AdBlock Plus, Download Helper, gTranslator, InstantFox, Navigational Sounds, New Scrollbars
-
válasz
BullZeye #32775 üzenetére
Aurorában is ilyen már a kereső, viszont a kódod nem működik jól nálam sajnos, a max-width lecsökkenti az egész fül/weblap (vagy minek nevezzem...) méretét 430px-re, nem csak a findbarét, szóval lesz egy nagy üres fehér terület jobb oldalt, ha nyomok egy Ctrl+F-et...
-
kali8n
aktív tag
válasz
BullZeye #32719 üzenetére
keyword.URL Hack ez kell neked. Ha alapból nem működne, akkor az about:config-ban az értékét erre állítsd: http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=
-
DS39
nagyúr
válasz
BullZeye #32706 üzenetére
ezzel az a baj, hogy még hardveres gyorsítás, meg mindenféle dolog nélkül is trágya a win7 cleartype.
pl: [link]nem tudom ki találta ki hogy ez jól néz ki így színes kontúrokkal, élsimítva, anno xp-n még szürkeárnyalatos kontúrokat használtak, semmi baj nem volt a betűk olvashatóságával, viszont ez a jelenlegi lcd-ken sem jó, de crt-n aztán végképp szarul néz ki. gyakorlatilag fehér betű nem létezik (ami nem kép) egy weboldalon mert tisztán látszanak ezek a színes kontúrok.
ha meg kikapcsolom a cleartype-ot hajszálvékonyak lesznek és még olvashatatlanabb.
-
Kékes525
félisten
válasz
BullZeye #32428 üzenetére
Sajnos nem. Csak elméletileg igaz, ha megfelelően írták a kiegészítő eltávolító részét.
Nagyon sok felesleges fájl marad, amiről biztosan tudom hogy egy rég kiegészítő maradványa. Nézd meg a profile-odat. Ha sok kiegészítőt töröltél, akkor biztosan marad egy csomó nem törölt rész is.
Olyan ez mint a Windowsnál az uninstall. Nagyon sokszor nemcsak registry maradványok, de file maradványok is maradnak. Erre fejlesztették ki az uninstall programokat.A Prefences monitor eCleaner funkcióját épp ezért írták meg Firefoxra.
-
Eternitys
aktív tag
válasz
BullZeye #32393 üzenetére
Mert ha csak egy bizonyos mappa tartalmát szeretnéd látni ha ráklikklesz az ikonra akkor az is megoldható.
Mégpedig ezzel: [Bookmarks Folder Button], ami szintén Custom Button addonhoz való.
Ezzel pontosan be tudod konfigurálni hogy melyik mappa tartalma kell neked toolbar buttonként. Középső egérrel ráklikkelsz az ikonjáraés kiválasztod amelyik mappa kell. És ha karod akkor a toolbar ikonja helyett olyat teszel be amilyet csak akarsz( jobb klikk Edit button)
-
Eternitys
aktív tag
válasz
BullZeye #32389 üzenetére
Akkor esetleg használd helyette ezt a kiegészítőt, aminek ugyan az a funkcója( mutatja a Bookmarks Menu-t egy toolbar ikonra kattintva):
[Bookmarks Dropdown Menu]. Ennek ilyen a toolbar ikonja:. Csak annyi még hogy elötte tedd fel a [Custom-buttons] addon-t, mert ahhoz való. Remélem ez megoldja.
-
Steelmanus
addikt
válasz
BullZeye #32389 üzenetére
Hasznalod ezt a szkriptet? Remove "Open all in tabs
Elkezdtem szorakozni a 23.0b5 alatt ezzel a mappas dologgal es ha futott a szkript ennel a bongeszonel is ott maradt a kettos kisnyil annak ellenere hogy mar nem volt szukseg ra.
Letiltottam, majd restart, majd engedelyeztem restart, megjavult. -
Narancs
őstag
válasz
BullZeye #29721 üzenetére
Megvolt, semmi változás. Közben gugli kidobta, hogy sokan mások is szopnak ugyanezzel Flash On/Off elbaszta a Firefoxukat. About:configban az addon látható nyomot nem hagyott
Mégis milyen hiba lehet egy olyan gépen, ahol minden tökéletesen működik, minden jogtiszta, alig néhány program van föltéve de a flash-sel mindig gond van
-
DS39
nagyúr
válasz
BullZeye #29044 üzenetére
nem, van ilyen kiegészítő
- kijelölt szó-szöveg jobb klikk és fordít.
- vagy jobb klikk és az egész oldalt fordítja. -
Steelmanus
addikt
válasz
BullZeye #27901 üzenetére
De en beirtam hogy
A Plugin Container kilovese ha nincs ra szukseg:
dom.ipc.plugins.unloadASAP Logikai True
Ennek ellenere sem zarta be, lehet mar masik opciot kell letiltani.
Kiprobaltam utanna az Aurorat is, ami nekem feltuno volt, hogy erezhetoen lasabban nyitjak a lapokat mint a 15.b6, de meg a stabil 14.0.1-tol is.
Pedig semmilyen kiegeszitot meg nem is telepitettem.
Mar ne haragudj de ha ilyet csinal a Nightly, azonnal torlom.
Nem erdekel hogy flash hiba, vagy sem, mert nem hiszem hogy a legujabb flash-re kellene fogni, a 14x 15x nem csinal ilyet, pedig mar a 10.4.x van fent.(#27902) Adler A 64 bites ala kell a 64 bites Java is? Melyik 64 bites Fx-et telepitetted?
Es hogy all a kiegeszitokkel? Regebben olvastam, de mar nem talalom. -
Steelmanus
addikt
válasz
BullZeye #27886 üzenetére
Az, hogy elvetették teljesen az ötletet, hogy tabok külön processbe fussanak mint Chromenál meg egyszerűen nevetséges.
Mihelyt igy lesz rogton nem fogom hasznalni az Fx-et. A Chrome ugy mukodik, es eredmeny kozelit a 0-hoz fokent ha a memoriahasznalatot nezzuk. Biztos olvasod a Chrome topikot, es akkor lathatod hogy ott is hol mukodik egy opcio hol kiveszik mert nem jo.
Pedig ott gondolom tobben fejlesztenek es van penz is a sajat flash sem mindig jo, letiltjak es hasznaljak az Fx-re irt flasht. Az animaciok pedig a sirba tesznek, nekem ne animaljon semmi hanem pattanjon ahogy illik, a fulek animaciojat is tiltom, kell a fenenek.
A favicon sem kell nem azt fogom nezegetni, hanem a lap tartalmat, viszont hogy ezzel jelzik hogy milyen oldalt nezel meg -most nem keresek ra hogy a foldgom milyen szineket vesz fel ha titkositott vagy veszelyes oldalra mesz szerintem tobbet er, mintha egy favicon moge bujva semmit nem latsz a kulonbsegrol. -
kranazoli
senior tag
válasz
Kinek a pap, kinek a paplan.
"kell a fenének, hogy 4 giga memóriát leakeljen egy bugos kieg."
Egyáltalán nem kell bug-os kieg-et használni.
Speciel Engem asztalin (lásd szignó, hidegen hagy a memória foglalás bár max. 600MB-ot láttam eddig 25 addon-al) Notiban asszem 1GB van és nem tapasztaltam memória problémát.
Nekem, meg épp a Chrome.exe 30db példányban a taszk manager-ben memória kezeléstől gurultam hirtelen hátrább a székemmel, amikor megláttam, hogyan dolgozik a Chrome.
Az UI-n azonban valóban patkolhatnának ezt aláírom. Az Nálam is van, hogy akad, döcög, de annyira megszoktam már, hogy nem is tűnik fel. Chrome-ot; Opera-t nagyon rég nem használtam. Mindegyiket ott kukáztam amikor általam naponta látogatott oldalhoz IE motor-ra kellett váltani, hogy helyesen jelenjen meg és akkor még nem beszélve ha néha csak úgy kattogtatnék. (persze ezt a hibát már lehet orvosolták, de ilyenekkel soha nem kellett foglalkoznom Fox használata mellett) Én meg ilyenekkel nem szeretek pöcsölni, akkor inkább akadjon az UI. Favicon 1ébként megint olyan, ami 1db addon és kész. Elfér, probléma kikerülve.
S-Attila: Köszi!
-
DS39
nagyúr
válasz
azért ebben sok igazság van, baromi lassan nyomják a tényleges érdemi fejlesztéseket.
mi felhasználók, komolyan akkor járnánk jól, ha a Google fogná és felvásárolná a Mozillát fejlesztőcsapatostul, és egyesítené a Chrome-éval. és összeraknának egy atom, világverő browsert. mindkettőben vannak nagyon okos megoldások, de mindkettőben vannak baromi nagy hiányosságok is.
-
kranazoli
senior tag
válasz
BullZeye #27884 üzenetére
Mivel még nem volt szükséges Béta-nál "újabb" és más (64 bit-es; stb... Én ezt tartanám fontosnak!!!) Fox-ra ezért talán még használni sem használtam nigthly-t. (komolyan!)
Én azt hittem ez fejlesztési fázis és így azt nem értem, hogyan lehet 100%-ban ugyanaz a nightly mint a végleges? (Te írtad lentebb) De ha ezeken a 6 heteken megy keresztül a fejlesztés ahogy most is írtam (Én úgy tudtam, hogy ez így van. Ergó változik a Fox az összes szakaszban és azok alverzióin, mire kijön a végeleges Fox. Én ezt így tudtam)
Most a https:// oldalak meg nem jelenésén és hasonlókon szerintem felesleges "rugózni". Ez van, így csinálták (lehet visszajelzést küldeni, hogy dugják fel Maguknak) de mennyi add-on is van csak erre a funkcióra? Ha azok közül vkinek egyik se jó, az már nagyon válogatós.
Ha nem lehet megváltoztatni, akkor alternatív megoldás kell az ilyenekre. Fox-hoz van ha jól tudom a legtöbb addon, amire még nincs majd lesz.
Tudom, hogy profi vagy és elhiszem, hogy problémáid vannak a Fox-al, különben miért írnád?! Ezért is kérdem, hogy most akkor Én ennyire rosszul tudtam ezt a fejlesztési fázis információt?!
-
kranazoli
senior tag
válasz
BullZeye #27881 üzenetére
"És nem kell Nightly-ra külön fejlesztett kieg, ott vagy működik egy kieg, vagy nem működik, gondolom tisztában vagy vele, hogy ami most Nightly, azt 3x6 hét múlva fogod használni, szőröstül, bőröstül.
És nem a hibák tömkelege miatt vagyok kibukva Mozillára, hanem mert kitalálnak valami oltári jó ötletet, aztán kiszedik, de cserébe egy bődületes baromságot raknak be, ami nem kikapcsolható, vagy változtatnak meg valamit, amit nem kéne nekik."
Én ezt a részt nem teljesen értem.
Az első bekezdés az 100%, biztos vagy Te ebben, hogy az úgy van ahogy írtad?!
Melyik verzióban van akkor benne és melyikből veszik ki?! Ez nem világos. Ha Nightly-t használsz, abba beleraknak vmit ami jó, aztán kiveszik és abból lesz a végleges verzió?! (amikor befejeződik egy nightly időszak - így értem.
De ha a nightly 100%-ban a végleges, akkor miért van Béta fázis is. Én ezt szoktam nézni, de max. a legfrissebb béta-t használom és azt is csak notin már jó ideje (kíváncsiságból) - de Nálam azok is stabilak - vagy ennyire különböznek a netezési szokásaink (is). MozillaWiki...
Hidd el, se a béta-val; se a végleges verzióval nincs gondom - semmi.
-
Steelmanus
addikt
válasz
BullZeye #27881 üzenetére
Sok igazsag van abban amit irsz, ezert nem is hasznalom mar a Nightly-t. Jelenleg az Fx 15.b5-ot hasznalom, bar mar kint van a B6-is csak nem Hu verzioban, a nightly-ban azt untam meg hogy altalaban naponta frissiteni kellett, es valoban regebben nem voltak vele ennyi gondok.
-
Steelmanus
addikt
válasz
BullZeye #27873 üzenetére
En nem akarlak mergesiteni, de nem az lehet a baj hogy sok kieget hasznalsz es azok mar nem kompatibilisek a legujabb Fx-el? Amugy ha jol tudom Nightlyt hasznalsz ahhoz gondolom a Niglhtly-ra kulon fejlesztett kiegek kellnek, de gondolom hogy Te ezzel tisztaban vagy.
-
Bali27
addikt
válasz
BullZeye #27860 üzenetére
Régebben kb 1 éve volt nekem is hasonló.. Azóta semmi ilyesmi nincs... És tegnap raktam ujra rendszert + 64 bites Nightlyt... Istencsászárság.. + Febe-vel elmentettem a régi FF beálításaim stb, és csont nélkül vissza lehet rá tenni és minden megy.. Gyorsan és hibátlanul... NÁLAM legalább is... Én meg vagyok vele elégedve pedig régebben nagy Operás voltam...
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #27434 üzenetére
Így belegondolva fogalmam sincs miért nem tettem meg ezt előbb.
1) Normálisan működik a Cleartype mentes Hardveres gyorsítás
2) Ugyanúgy van már új download manager, és ugyanúgy bugos
3) Semmi innováció nem történt
4) Apró idegesítő hibák ugyanúgy megvannak azóta isÚgyhogy fuck them, használom a 15.0a1-t
-
Steelmanus
addikt
válasz
BullZeye #27414 üzenetére
Viszont manualis ellenorzesnel ha ketszer ellenorzok, élő linket is kijelol eltavolitasra.
Mit jelent a kieg beallitasanal az hogy ellenorzes GET alapjan?(#27419) Pityu. Az about:configba irda be hogy cache es latni fogod hogy nem egy cache van hanem tobb, szoval akkor is fog cache-ni. Mellesleg pont az SSD-nek az a lenyege hogy gyorsan tegye a dolgat, igy a cache kiolvasasat is, nem kell at az SSD-t felteni.
-
kranazoli
senior tag
válasz
BullZeye #27335 üzenetére
Mindenféle offenzivitás nélkül kérdem:
Miért nem jobb, hogy a GPU dolgozik HW gyorsítással, mint HW gyorsítás nélkül egy i5; i3-as CPU?!
Szerintem jobb, ha inkább a GTX 570-esem dolgozik a Fox alatt, mint az i5-ös CPU-m. btw: Én kikapcsolt HW gyorsítás nélkül sem érzek különösebb problémát - azonban a GPU helyett dolgozik a CPU. Vagy nem így van?!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
BullZeye #27345 üzenetére
Az viszont a Mozilla hibája, hogy kéri a 3D órajelet, nem a driveré. 2D órajel töredéke elég lenne azokhoz a feladatokhoz, amire igényli a 3D-t.
Nem... Nem kéri, semmilyen alkalmazás nem kéri... A Firefox, ahogy az IE9 is, Direct3D-t használ Windowson a rétegek összerakásához, és a Direct3D aktiválásakor a driver magától adja a magasabb órajelet.
Van az a bizonyos UX build ahol a régen várt skin módosítások is jelen vannak, abból létezik magyar valahol elrejtve?
Nincs. De lehet bele telepíteni sztem.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
behozták a HW gyorsítást, és hirtelen anélkül már akad Addons Managernél, és Briefnél is
Sokkal jobb a scrollozás, mint HW gyorsítás nélkül. Most direkt próbáltam ki. Az Addons manager pedig ezerszer összetettebb, mint a 3.6x-es volt, nagyon nehezen számolható grafikai elemeket tartalmaz, ezért szaggatósabb a scrollozás, mint 3.6 alatt. Gondolom Brief-el is ez van. Egyébként télleg ultragáz, hogy a saját beépített böngészős feature szaggat, sztem is.
Addons Managernél bekapcsol 3D, itt néztem nagyot, de biztos, hisz ŐK tudják mi a jó nekem, about:confignál dettó
A Firefox a rétegek összerakásához Direct3D-t használ Windowson. Ahogy sztem az IE is. Direct3D-vel sokkal gyorsabban lehet ezt a feladatot végrehajtani, mint szoftveresen. Sajnos a GPU gyártók az ilyen fajta 3Ds feladatokra nincsenek felkészülve, és egyszerűen 3Ds használatra játékot, vagy vmi más számításigényes dolgot képzelnek, felkapcsolja a driver a feszt és az órajelet, és meglódul a fogyasztás. Ez sajna a driver hibája, de már sokszor leírtam.
De arra volt idejük, hogy eltüntessék a Download gombot.
Ezt mondjuk én sem értem. A letöltési listát is törli Fx bezárásakor. Feltételezem azért, mert a könyvjelzők ablakban ottmaradnak, részletes infókkal, de az még nagyon összehányt állapotban van. Ez egy félkész feature, a Nightly build csak tesztelésre van.
pnauser: Nem lehet alapból eltávolítani, de ezzel a userCSS-el igen.
DS39: Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy a régi 3.6x-es témát is karbantartsák? Ehhez rengeteg erőforrás kéne. A Mozillának így is baromi kevés erőforrása van, és pont ez nagyon jellemző a UX engineering teamre. Lehetetlent kívánsz. A négyzetes meg hasonló dolgok ízlés kérdése, a favicon pedig teljesen redundáns volt, ott van a fülön a favicon.
-
BullZeye
veterán
válasz
Amit linkeltél, némileg javított a helyzeten, a betűk jók lettek itt-ott, van ahol meg túlontúl vékonyak, szóval nem olyan mint az eredeti, de átmenetileg jó lesz.
Csak úgy megjegyzem mellékesen 60 Wattot eszik FF alapból, ha scrollozok felmegy 91-re. Hatalmas durva feladat lehet ez a scrollozás, hogy tényleg igényli a HD7850-t.
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #27288 üzenetére
Csak hogy még konkrétabb legyek:
Eredeti méretben (felső kell nekem, az alsót pedig szeretném megszüntetni, mert fáj tőle a szemem, olyan mintha szemüveges lennék, szemüveg nélkül, homályos, nem jó) :
Zoomolva, alsón van cleartype, vagy AA, vagy aminek tetszik, ez nem szép, felső jó, egyszerű, szemkímélő, felsőt szeretném.
Ahogy olvastam:
Átállítva 2-re, így picit jobb, de messze van a jótól.
gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode : 2Eredeti (arial, consolas.....)
gfx.font_rendering.cleartype_params.force_gdi_classic_for_familiesHardvers gyorsítást kikapcsolom, akkor Prohardver jó, viszont NIghtlynál Google Mail így még mindig elmosódott. Úgyhogy tényleg jó lenne valami megoldás erre, mert épp új profilt csinálom, de ha ez nem megoldható, kénytelen leszek régebbi FF-et felrakni, amit meg nem szeretnék.
-
WonderCSabo
félisten
-
gyulank
addikt
válasz
BullZeye #25614 üzenetére
De akkor mi az 512MB? Az nem mindenestül az egészre vonatkozik?
Mert feladatkezelőben a firefox.exe használ 1 Gigát, 4 4 lap van megnyitva, és még zene vagy videó sincs egyiken sem. Régebben a plugin container használt sokat, most ez.
Nincs semmi különös kiegészítőm, ami indokolná ezt. -
DS39
nagyúr
válasz
BullZeye #24481 üzenetére
Gondolod, hogy fullos releasebe előbb fognak javítani egy "bugot", mint a 4-5 hónappal előrébb járó Nightlyban? O.o
igen, ezért van a release-eknek, .0.1 és .0.2 verziója is, pont az ilyen bugok javítására.
az ilyen nightly-kban esősorban a régi alapjaira építik rá elsőként az új fejlesztéseket, designt, stb., és ha ezek jók, akkor jön igazi bug-mentesítés a bétáknál. most is gondolom azért lett a tegnap még kiadottnak írt 11-es verzióból 8-as béta, mert vmi olyat találtak benne, amit muszáj javítaniuk.
-
DS39
nagyúr
válasz
BullZeye #24478 üzenetére
hát az még csak nightly, attól ne várd.
Donvit078:
kb bárhol ahol keresés/szűrés van.pl edigital.hu-n, nézel termékeket, csinálsz egy szűrést, megnyitsz egy terméket (nem új fülön vagy ablakban) majd vissza akarsz lépni, és ez fogad. zavaró, de azért nem vészes, egy vissza gomb helyett kettőt kell nyomni, oszt annyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest