- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
Sutty66
tag
Engem meggyőztél mert a te oldaladon állok. Mostmár csak a júpíszí van hátra. Sajnos ők is tisztában vannak vele hogy ki van kiszolgáltatva nekik, és ezt maximálissan ki is használják. Ha van valami alternatíva, akár még gyors mobilnet akkor tudsz velük egyezkedni. Erre van pár példa a régebbi hozzászólások közt . Sok sikert.
-
asdf_
veterán
Na de ki az a barom, aki megvenne egy nem vissziranyusitott reszben/egeszben 550 Mhz-es kabelhalozatot telefonostol, megfejelve mindezt a kozmuadoval? Nem mellesleg ugy remlik, a upc kabeltelefonosbol kifele, meg az oda befele iranyulo beszelgetesek a monori telefonkozpontra vannak ragyogyitva (de ezt lehet, hogy rosszul tudom).
-
asdf_
veterán
Nem erted. Attol, mert kabelen is elerheto a telefon, attol meg nem fogjak tudni leszerelni az utcan vegigmeno tronkkabelt, mert az kell oda. Az ott fog maradni az idok vegezeteig. Ha az oszloptol az elofizeto lakasaig tarto mondjuk 10 meteres kabel utan is fizetni kell, na az lehet az egyeduli megtakaritas, de az is csak a valtok eseteben.
-
asdf_
veterán
Azert a felularazott adsl es a kabeles telefonelofizu aranak min duplajaert adott rendes telefon elofizu azert kompenzalja azt a madzagdijat. Na meg ugye akinek rendes telefonja van, es neki az kell, ahhoz ragaszkodik (foleg cegek ugyebar, plane isdn vonalak, vagy maganszemely riasztoja) azok miatt nem lehet visszabontani a telefondrotot, tehat azt igy is, ugy is fizetniuk kell. Akkor meg inkabb beruhazas nelkul szedik tovabb a vastag dellat. Azt meg majd meglatjuk, hogy a digi folytatja-e a terjeszkedest vagy sem.
Az a gaz ezzel a kozmuadoval, hogy en atmehetnek egy 9 telepulesen szolgaltato eu-s palyazatbol epitett szolgaltatohoz, de igy most a kozmuado miatt egyszeruen nem merek, mert a vegen meg becsodolnek jol/arat emelnek, aztan cseszhetem. Es nekik aztan melyen husbavago ez az ado, mert kvazi telibe van huzva a telepules, ellenben bekotesuk alig van.
-
asdf_
veterán
Es el is olvastad azt a nyuves paragrafust vagy csak dobalozol vele? Vagy esetleg csak a szovegertelmezes nem megy?
2003. évi C. törvény 132. § (5) Amennyiben a módosítás az előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú előfizetői szerződést. Nem mondhatja fel az előfizető a határozott időtartamú előfizetői szerződést ilyen esetben akkor, ha az előfizetői szerződést a határozott időtartamból eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és az előfizető felmondja a határozott időtartamú előfizetői szerződést, a szolgáltató az előfizetőtől nem követelheti a szerződés felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét.
(igazabol amugy a jogalkotot sem ertem, mert husegido nelkul akkor mondom fel, amikor akarom, ha meg husegben vagyok, akkor ugyis van kedvezmenyem (havidij, keszulek), ergo erosen ugy nez ki, hogy egy olyan szituaciora hoztak jogszabalyt, ami a valos eletben nem fordul elo)
-
kabelmania27
félisten
Most is ingyenes boxon nézik a digitális adásokat, UPC-nél az első boxnak nincs bérleti díja.
Nekik jó a UPC mert így a rokonokat ismerősöket ingyen tudják hívni.
Szerencse hogy egyre több helyen lehet választani, mindenki azt kötteti be amelyik szimpatikusabb neki
Ebben a topicban van aki csak a netet és telefont vitte át a Digihez, tévét meghagyta a Upc-nél. -
kabelmania27
félisten
Spórolni szeretne, vált majd csomagra és így pár ezer Ft-al kevesebbet kell fizetni havonta mint most.
Az nem számít nálam spórolásnak hogy olcsóbb a havidíj és még egy új tévét is vegyek azért hogy mindent tudjak nézni.
Ismerősöméknél van három régi tévé, egyiket sem akarják és (nem is tudják) kicserélni, az egyik tévére van rákötve az sd box, szépen jönnek az adások, hang is jó, másik két tévén elegendőek az analóg bronze adások. -
kabelmania27
félisten
Ismerősnél sokszor megszakad a Digi-s net, nem stabil, visszasírja a UPC-t, ár miatt váltottak Digire. Kipróbáltam a netet, beírom a címet enter, semmi sem történik, megint enter megint semmi, még párszor megnyomom akkor gyorsan betölti, ping ugyanannyi mint 50/5-ös kábelnetnél, 6/1es invitel kábelnetnél egyből betölti az oldalakat.
Ismerősöm mondta, hogy azért nem váltottak Digire, mert ismerőseik közül sokan megbánták a váltást, a net szakadozik, a tévé adáskép rosszabb mint a UPC-nél, így ők nem váltottak. -
BBéci
legenda
A mértékegységet valóban eltévesztettem, sajnálom.
Viszont a laptopomon sem nézek 1280x720-nál kisebb felbontású filmeket, ami egyébként elvétve fordul elő, mert mint említettem, házimozi mániás vagyok, a nappalimban mozizom.
Igényes vagyok a kép- és hangminőségre, ráadásul a 1080p (DTS hanggal) ugyanúgy ingyen beszerezhető, mint az agyontömörített diviksz.(#3619) kabelmania27
Azt elfelejtetted megemlíteni, milyen (szégyenletes) feltöltési sávszélesség tartozik a 25 gigás Fiberpowerhez, ami többnyire csak a nevében optikai, a valóságban csak elvétve. -
kabelmania27
félisten
BBécinek megemelték az ADSL Extreme-t
-
asdf_
veterán
A nagy kerdes, hogy ott, ahol mar most is 3-4 olyan csatorna van analogon, ahol anno musor volt, most meg mar csak hangyaverseny, honnan szerzel 8 csatornahelyet a netre.
A kabelek es kotesek parametereit meg tovabbra sem tudjuk biztosan, csak azt, hogy 650 mega folott sosem volt a csatornakiosztasban semmi, hogy hany megas az egesz rendszer, melyik fele modern, melyik nem, hany szazalekban, az meg ugye nem mindegy, hogy "csak" vissziranyusitani kell, vagy az utcan vegigfuto kabeleket is ki kell cserelni. -
kabelmania27
félisten
A hálózat csillagpontos (több programcsomag van), mindenkihez külön koax megy az oszlopról vagy a zöld szekrényből, visszirány nincs. Ha videótáras adásra kapcsolok a médiaboxon ír feltöltési frekit modulációhoz N/A-t ír ki, ismerősnél 64QAM-et. Ha fogja tudni a hálózat a visszirányt működni fog a videótár, kábelnet, kábeltelefon, de ahhoz sok erősítőt kell kicserélni, ami nem megy egyik napról a másikra.
1996-ban is három programcsomag közül lehetett választani, volt minimum, alap és bővített, külön lehetett kérni hbo-t.
Upc áthelyezte a rádió adásokat 107,1 Kossuth, 107,4 Petőfi 107,7Mhz Bartók, 106,5Mhz Katolikus Rádió -
poli27
veterán
Nem az elosztó a baj, hanem a háttértechnika, amennyi port van annyi ONT(gpon) tud kezelni, és nem lehet berakni csak úgy 8-as optikai osztót a dobozba, ha 4 re van kiépítve a hálózat.Máshol 8 as portal a dobozban, egy kör 8 dobozból áll tehát 64 ont a max azon a porton(körön).De itt 4 port van a dobozokban és 16 kör van így jön ki a 64 ont azon a porton (körön). Tehát nem olyan egyszerű a fejlesztés, mert a háttértechnikát is cserélni kell, de legalább bővíteni ami sok sok pénz.
-
BBéci
legenda
Az említett lakóparkban élek, ez szerintem kiderül az eddigi hozzászólásaimból. A város legszebb része, nagy szemétség lenne pont ezt kihagyni a fejlesztésből.
(#2620) kabelmania27
Mindent, mert szeretnék megszabadulni a rémesen drága UPC-től, vonzanak az ingyenes HD csatornák és a 80/25-ös net. Sajnos a T kínálata messze nem ennyire jó és az IPTV-t is utálom. Nem akarok set top boxot használni. -
BBéci
legenda
Akit a környékről ismerek, kivétel nélkül váltanának Digre. A jelenleginél minden szempontból többet kapnának feléért, harmadáért. Én most havi 14000 forintot fizetek, a Diginél megúsznám 6 alatt.
Jó lenne valami hivatalos állásfoglalás, mert ha valóban nem földkábeleznek Digiék, akkor T-re váltok, azzal is megspórolhatnék havi 5-6000 forintot. -
kabelmania27
félisten
Én is láttam egyik presszóba lcd-n jóminőségű Digi-s adásképet, láttam az egyik koliban plazmatévén szemcsés pixeles adást.
Az én ismerőseim közül akik váltottak sokan panaszkodnak a képminőségre.
Műholdasnál az a gond egy frekikre sok adás van összetömörítve, pl teletext sincs csak pár adásnál, legalábbis pár éve még ígyvolt.
Igen, tévé miatt nem váltanak, és akkor már a többi is marad UPC-s mert bevált jól működik egy számlán jön, nem akarnak egyel több számlát. -
smog86
senior tag
És akkor itt még mindig a jobb minőségű területről volt szó, ahol van Fiber Power, nem a 29-es körzetről.
kabelmania27: De te azt is elszoktad mondani hogy rossz minőségű a DIGI képe, közben nem... max a műholdasnak. És most nem is a haverodról beszéltem hanem arról, hogy "Ennyivel több szolgáltatásért én inkább fizetek kicsivel többet." tehát nem a plusz szolgáltatásért fizet többet, ha az mondta volna, hogy a más csatornakiosztásért fizet többet, akkor megértem.
-
kabelmania27
félisten
Ugyanezek az UPC-s csomagok vannak haveromnál, csak nincs még csomagosítva, mert nyáron még nem létezett ez a 9200Ft os csomag, ha jól emlékszem pár száz Ft-al drágább. Telefon és gold nál nincs hűség, netnél van 4500Ft a havidíj
Nem szeretném magamat ismételni, leírtam már ők a csatornakiosztás miatt nem mentek át.
Kábelmodemes és lan netet nem lehet összehasonlítani mert két teljesen más technológiáról van szó. Lehet szidni a UPC-t hogy drága és dicsérni a Digit milyen olcsó, de nem vagyunk egyformák. Vannak akik úgy gondolják ezt a pár ezer Ft pluszba nem fognak elszegényedni. -
kabelmania27
félisten
Szerintem nincs eszük, úgy mutatkoztak be, hogy megváltoztatták a csatornakiosztást, gyakorlatilag nézhetetlen lett. A dunántúli városokban kellet volna kezdeni a fejlesztést, egyből sok előfizető lett volna a következő városokban Hévíz, Siófok, Zalaszentgrót, Fonyód
Egyre több házon lehet látni valamelyik tányéros szolgáltató antennáját.
Ha egy Upc körzethez (nem a 29-es) tartozó utcán mész végig alig fogsz találni tányéros szolgáltatós parabolát. -
kabelmania27
félisten
-
-
Rent
senior tag
Már rég be kellett volna húzniuk a fiber powert, nem az utolsó utáni pillanatokban is belénk rugdosni, 7-ed sebességgel hétvégén, garantált sebesség felével. Adsl 2012-ben. Nincs pénz fejlesztésre... Ha felajánlanak fél év ingyen szolgáltatást 1 év hűséggel én akkor is váltok digire, és csakis topnetre.
-
banhammer
veterán
Ha ket evre alairod a 80 Mbit-re a szerzodest akkor 2 evig 80-at fogsz kapni.
Mar nincs az, mint anno 2004 vegen volt, hogy a T-Online puszira megemelte az ADSL sebesseget.
384-rol 512-re.
512-rol 768-ra? (ebben nem vagyok biztos)
Anno akkor is csak azert emelt, mert a UPC megemelte a kabelnetje sebesseget. -
kabelmania27
félisten
Én ezt teljesen megértem én is ki lennék akadva.
29-es körzetben nem 10megabit a max sebbesség mint itt.
Van digitáls hd adás, itt nincs.
Ebben a városban sokan boldogok lennének, ha lenne hd adás a kábelen.
A volt fibernetes területek nagy részén 10/2 a max, más alternatíva nincs. Akkor most mit szóljanak azok. Nekem bőven elég a 6/1, de aki többet szeretne mint 10/2.
Tudom hogy a topik nem az árak összehasonlításáról szól, de most gondoljatok bele, a 90-es években milyen boldog volt mindenki amikor megjelent a kábeltévé és a modemes net,
aztán ADSL-nek is örült mindenki. Emlékszem hogy milyen gyornsak tűnt az externetes 384kilóbites net, havidíja 9120Ft volt 2évig, közbe emelték 512-re majd 1megára.
Most pedig mindenki olcsóbban szeretné. Ha azt nézzük volt fejlődés régen 6ezerért konverteres analóg adásokat lehetett nézni, most pedig ugyan ennyirét 69digitálisat, sztereóba, több hangsávval dolby digital hanggal. Nem az árakkal van gond szerintem, hanem az átlagos jövedelemmel. országonkénti árak összehasonlítása. -
kabelmania27
félisten
Azért írtam le a sajátomat, mert azt szeretném érzékeltetni, hogy viszonyítás kérdése az egész, én örülök hogy van a lakóhelyemen egy kábeltévé szolgáltató ami internetet is ad.
Szerintem nem olyan rossz a 29-es körzet csatornakiosztása. Persze ha árat nézzük az teljesen más. Upc társasházi kedvezménnyel olcsóbb. Aki nem társasházba lakik Upc területen, ugyanazon az árakon kapja a tv szolgáltatást mint a 29-es körzetben.
Nem pénz kérdése ez, vannak akik nem szeretnek változtatni. -
kabelmania27
félisten
Viasat History-t kivette a Fibernet, helyette volt Da Vinci, majd októberbe az is kikerült
Discovery World azt néztem amíg volt tányéros digi. Ebben a városban nincs bent Music Channel és a HIT Music Channel, csak Nóta Tv és Muzsika Tv zenei adók foghatók. Digi Sport van. link -
dr.bubo
őstag
Amit linkeltél cucc az csak 1 tuneres (és, ha jól láttam nem is dvb-c), tehát nem is jó a digihez, ha csak nem analóg csatikat akarsz felvenni.
A diginek az ára jó. (Ismerőst is megpróbáltam rábeszélni, de neki fontosak azok a funkciók, amiket előbbiekben leírtam. Ha lenne megfizethető áru box, azonnal váltana. Digis üzletkötővel is beszélt, de ő sem tudott a felvevős boxról mást mondani, hogy esetleg 2-3 hónap múlva lesz.) -
dr.bubo
őstag
Nem is az internetről írtam, hogy über f@sza a upc-nél.
Csak, azt írtam vannak, akik ilyen okból nem váltanak digi (tv)-re.
Ha tudsz 40ezer Ft-os dvb-c (2-3 tuneres) boxot linkeld már be nekem.SiKero: Csak a tv szolgáltatásban lenne vissza esés (kényelmi szolgáltatások), vannak akik ezt is figyelembe veszik a szolgáltató választásnál, főleg, ha 3-4 éve használják és megszokták.
-
Dictator^
veterán
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest