- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
törölt tag
Ne hidd azt a 40-50%-ot. Mielőtt kötöttem volna a telekomnál, az upc telefonázott, nem csak nekem, de gondolom mindenkinek itt Dabason. Nekem anyósoméktól volt az internet, de én beszéltem velük. A tv+telefon+internet csomagért nagyjából 10000 forint körül fizettünk. Amikor hívott az ügyintéző picsa, 500 forint kedvezményt akart adni újabb 2 év hűségre. Erre benyögtem neki, hogy 10000 forintért a t-nél 5x gyorsabb netet kapok, mint náluk és akkor maradnék ott, ha 5000-ért kapnám a korábbi csomagot. Erre azt mondtan csak 500 forintot tud engedni.
Persze, ez engem nem izgatott, mert a gyorsabb internetet úgysem cseréltem volna el az upc-s adsl-re.
-
Miért, szerinted máshol mindenhol van konkurencia? Pl nálunk sincs csak a UPC, meg Invitel ADSL, de az kalap sz@r, nem konkurencia, így nem is tudom mi lesz majd júliustól amikor lejár a hűségem, mert nyilván elkezdik majd lassan emelgetni a havidíjat, minden hónapban 1-200Ft-al, ahogy az lenni szokott, viszont újabb hűséget aláírni csak nagyobb csomagra engednének, mert azt nem szeretik ha valaki kevesebbet akar fizetni, én viszont nem akarok felfelé váltani!
-
Ez nem csak a 29-ben, mindenhol máshol is így működik, sőt többnyire minden más szolgáltatónál is! Más területen is csak akkor kapsz ügyfélmegtartó csomagot ha van konkurencia, mondjuk DIGI, mert a T-t leszarja UPC (nem 29-es területen), illetőleg a Telekom is akkor ad Hiéna csomagot, ha épp ott akarod hagyni őket.
-
Pikírt
csendes tag
Érdekes a feltöltési sebesség.
A Telekom oldalán az XL-es csomagban ez áll:KÍNÁLT LEGNAGYOBB SÁVSZÉLESSÉG
Letöltés esetén
50 Mbit/s
Garantált: 15 Mbit/sFeltöltés esetén
5 Mbit/s
Garantált: 1 Mbit/s
Ehhez képest 25Mbit/s a feltöltés. Nem mintha ez rossz lenne, de azért mégis más, mint ahogy kínálják. -
törölt tag
Ez az osztható analóg vonal jól hangzik addig, ameddig crt tv-n nézi az ember az adást, de amint egy fhd tv kerül a kanóc végére, inkább a sírógörcs kerülget.
Anyóséknál 3 crt tv-re ment az analóg. Aztán vettek egy fhd tv-t, aztán 2 napi használat utá már kerestek, hogy mit szúrtak el, mert rossz a tv képe. Aztán elmondtam nekik a hd és sd felbontások közti különbséget. Szerintem elég kínai volt nekik.
Nekem upc direct van, de nem is vagyok hajlandó, csak hd adást nézni, már amikor tv-zek. Hiába digitálisan jön a cucc, az sd adás digitálisen sem mutat szépen egy fhd tv-n. -
seimon
tag
Gyakorlatilag az ADSL 20 mbitet tud csúcson, de azt sose érnéd el.
Viszont ha emlékszel még egy külföldi cikkre, amit itt is beraktunk szerintem, akkor külföldön rájöttek arra, hogyan szolgáltassanak 1 gb-et is ADSL rézérpáron. Jó valószínűleg nem ADSL már, mivel fejleszteni kell, de nem a hálózatot, hanem az eszközöket.
Ha megtalálom a cikket szivesen beteszem újra!
-
seimon
tag
Ez azért nem lehetséges igazából, mert egységesítve van már az ADSL és az optika, úgy, hogy ADSL-nél cask az első két csomag elérhető, de ugyanazon áron mint a kábelnet vagy optika, maximum elétrő feltöltési sebességgel.
Viszont 2018-ra már nem lesz nagyon ADSL vagy felváltja a VDSL. Most is emelnék a sávszélt, de egységesítés nekik fontosabb (fair-play 29-es körzetben ilyen nincs), és ezért is fordít a Deuche Telekom rengeteget Európába, köztük Magyarországra is, mindezt rengeteg Uniós forrással megspékelve.
Ami most még problémát jelent az az idő, hiszen független hogy az anyagi háttér megvan, nem kábeleznek le egy területet 1-2 hét alatt (lásd Dabas). Dabasra még legalább 1, de a Dabasi kiskörzetbe még +1, illetve a 29-es körzet más területeire is jön egy másik brigád, miközben nem csak itt, hanem más körzetekben is felpörögnek az alvállalkozók.
Ez magyarul azt jelenti, hogy idén lefedtek kb 4 települést, akkor jövőre ennek legalább 3x-osát is megteszik (csak itt a körzetben). Más körzetekben is folyik így a munka.
Egyébként első körben ezt úgy oldják meg, hogy olyan területekre szivárognak be, ahol vagy nincs fejlett konkurencia, vagy csak ADSL van. Olyan helyen ahol van mondjuk UPC, DIGI (leginkább Budapestre jellemző), az most nem nagyon éri meg a Telekomnak, hiszen azzal csak az idejüket húzzák, ott már megvan a szerződésben foglalt minimális 30 mbit/s. Mármint ahol nem ADSL van.
Aki meg kételkedik ebben, kicsit nézzen körbe. Hány város van a 29-es körzetben? 42 ha jól számoltam. 2-3 éve még 1 helyen se volt alternatíva, most meg már 20 helyen van.
Ha jövőre 3 brigáddal több dolgozik a körzetben, mint eddig, akkor meddig tart ezeket lefedni? 1 év maximum. És ugyanilyen tendenciával dolgoznak más körzetekben is. Nagyon sok alvállalkozót alkalmaz a Telekom a HFC-é csak ez a körzet. (majd lehet folytatja máshol, mert szerintem előbb le lesz fedve a körzet mint hogy 2018 vége legyen.
És ha Dabast már késznek nyílvánítjuk, 29-esben csak egy nagyváros van, ami nagyobb munkát igényel majd: Monor. De mivel van ott Netkontakt ami 36 Mbps / 12 Mbps-t is biztosít, így pl. ők is maradhatnak a végére (legalábbis szerződés szerint), a kisvárosokkal mint:
Örkény, Tatárszentgyörgy, Hernád, Újhartyán, Pusztavacs, hetek alatt végeznek.
-
degec
senior tag
miért nem intézel upc kábel-est magadnak megnézi a kábeledet. kicseréli a hibás szakaszt. én megállítottam egy upc autót..elmondtam mi a bajom. adtam egy kis jatot megcsinálták.. egy hete végeztünk.. kábelszakasz cseréjével azóta max atom minden.. !? nem kő mindig pampogni intézni kell.. nem tudom hol laksz talán tudok segíteni..Ha uCCa szinten van gond azt is meg tudják oldani..egy kis okosság és minden megy..
sajna csak így működik..
-
-
-
-
berbatov2
senior tag
Szep munka, koszi erte! Remelem a meggyfaig is mihamarabb elernek.
Szerk.
Amugy a hazba mi jon be az oszloprol?
Illetve belul mit kellene megcsinalni? A tv csillagpontosan van bekabelezve, bar ezt meg nem hasznaljuk, mert csak egy tv van digi muholdon. Internet a kerdes, bejon az optika valami kutyube, ahonnan utpvel gepbe, routerbe? -
-
A T weboldala szart sem ér, régen én is akartam T-s ADSL-t (Invitel területen lakom), a honlapjukon a lakhelyem fel is van tüntetve mint szolgáltatási terület, ehhez képest több T pontból is, és a telefonos ügyfélszolgálatról is elhajtottak, mondván Invitel területre nem adnak el internet előfizetést! Mondtam nekik, hogy ott van honlapon kiírva, hogy van T ADSL, azt mondták nem tudják miért van ott, de nem tudnak adni!
-
firstsoft
csendes tag
-
BBéci
legenda
Magyarországon jelenleg nincs 1080p tévéadás! De talán sehol máshol sincs Európában sem, ebben nem vagyok biztos. Tehát ne is várj 1080p tévéadást, mert olyat csak Blu-ray lemezeken találsz.
Hol terjedt el a 1080p/60? Európában biztosan nem.Havi 5100 forintot fizetek a Digital Gold HD csomagért Mediacard-dal.
-
BBéci
legenda
Mediacard előfizetésem van, de ahogy előttem írták, a Digihez sem kell box. Sőt a kábeles T-hez sem.
Nem vagy tisztában a fogalmakkal. A Full HD tévéadás mindenképpen 1080i, abba beletartozik az 1440x1080 és az 1920x1080 is.
Az M1 HD adásainak minősége pazar, nem tudom, mi bajod van vele. -
-
seimon
tag
De ti hova szereltettétek fel az antennát? Tetőre?
+ bekötés ingyen van Direct+-nál, ez valóban ingyé van? (azt tudom hogy visszakapom számlán, de hogy mind?) + ebbe a fej és az antenna meg egyéb hülyeségek is benne vannak, vagy azt felse számolják?
Ügyfélszolgáltatos nem tudott konkrétumokat mondani...
-
kabelmania27
félisten
Igen az, akkor légkábeles
Föld és légkábel egyaránt négy eret tartalmaz, ami jól jön (betárcsázós időben volt ennek jelentősége vagy ha valaki külön fax/internetes vonalat kért) ha még egy vonalat szeretnél. Házon belül használatos telefonkábel (nálunk szürke színűt használtak 90-es években) is négyeres.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen autót vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- Linux kezdőknek
- NIOH
- Autós topik
- További aktív témák...
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest