- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
válasz
bigdady #9298 üzenetére
Valahol fentebb írták, ezer párszáz forint.
szerk.: Meg is van, 1270Ft.
http://itcafe.hu/tema/monortel_monornet/hsz_9234-9234.html -
Zolee_70
senior tag
-
-
Nooeca
senior tag
válasz
bigdady #8757 üzenetére
Ott is lesz Berotel, csak majd valahogy év vége felé. Kakucson már engedélyt is kaptak, így bármikor elindulhat, Inárcson pedig 1 hónap kb.
Egyébként pedig itt a csomagkalkulátoruk:
http://berotel.hu/?page_id=48
Ami jó hír, velük kapcsolatosan, hogy minden box felvevős, nincs ennek + költsége, csak kell rá háttértárat csatlakoztatni hozzá, amit persze nem adnak.
Nem olyan drágák mint aminek látszanak, meg ha jól tudom, fontolgatják a sávszélesség emelést is.
-
válasz
bigdady #8457 üzenetére
Igen ez megvolt már korábban a T topikban is, de szerintem ez másik project, mert nem sok a 29-es település benne.
-
válasz
bigdady #8448 üzenetére
Van ilyen is, de én is egyetértek BBéci-vel, az ingyennél nincs olcsóbb. Pedig nekem is van céges telefonom, amiről konkrétan nekem semmibe sem kerül a telefonálás, mert a cég fizeti, ráadásul valami 5Ft-os percdíjakkal, de ha olyannal akarok beszélni, akinek szintén van UPC vezetékese, akkor azon hívom, na meg ha esetleg UPC-t hívom hibabejelentés, vagy egyéb ügyben, akkor szintén.
-
-
válasz
bigdady #8412 üzenetére
Hát igen, egyrészt az ADSL elavult technológia, és csak nagyon kis számú előfizetőnek tesz lehetővé ilyen "nagy" sávszélességet, mint Te kapsz. Másrészt sokaknak ez is édes kevés, évek óta arra várnak a körzetben, hogy legyen normális sebességű net, nem is beszélve ugye a feltöltésről, hogy ne csak a lefelé 18-20 megákat emlegessük, ami se így, se úgy nem fog 1-2Mbps fölé menni ADSL-en. Harmadrészt pedig, nem csak most kellene a UPC-nek se "jópofizni", és bedobni 1-2 ezerrel olcsóbb netet, ezt megtehette volna az elmúlt 10 évben is folyamatosan, sőt, fejleszthetett is volna.
-
Nooeca
senior tag
válasz
bigdady #8291 üzenetére
Szedjük rendbe a dolgokat, nagyon sok a félreértés:
UPC vs Telekom hűség vagy nem hűség:
Ha megnézed a listaárakat UPC-nél se kapnál olcsón szolgáltatást, ha most kötnéd be, hűség nélkül, szóval így felesleges kalkulálni.Telekomnál van 1 éves hűség is, nem csak 2 éves csak azt annyira nem reklámozzák. Tény hogy pár száz forinttal (vagy kb egy ezressel teljes csomag esetén) drágább a havidíj.
Árlista Telekom:
Berotel:
Hamarosan megjelenik az ő csomagkínálatuk is, elsőnek Kakucson, Augusztus-Szeptember környékén Inárcson, Októberben pedig Újhartyánon is elindítják a szolgáltatásaikat.
UPC is egy érdekes képet adott, lehetséges hogy vDSL-ről beszélnek, vagy csak a szokásos félrevezető kampányként folytatják ezt a "megtévesztést":
Miért megtévesztés? Nagyon sokakat hívnak fel manapság a UPC munkatársai, a réz előnyeit hajkurászván, hogy sokkal fejlettebb és jobb az optikánál. Többen bejelentést is tettünk az NMHH felé ez ügyben.
Digi:
Egyrészt, mivel a Telekom elindította rengeteg helyen a lefedettségét és a hálózati kiépítéseit a körzetben így a Digi biztosan nem jön olyan helyre egy jóideig, ahol van konkurencia. Másrészt a Digi már csak akkor jönne be a körzetbe ebbe-abba a városba, HA a polgármesterrel meg tudnak egyezni, és maga a Polgármester kezdeményezi a egyességet.
U.I: A Telekom és a HFC alvállakozója megerősítette a tényt, hogy Monorierdő, és a Dabasi kistérség az opciónális célpont Monor után. Októberben ha jól emlékszem Táborfalvát már bekötésre alkalmasnak találják így valószínűleg az előtte lévő városok hamarabb készen lehetnek (Örkény vagy Hernád). Nem vitás, hogy a HFC egyszerre több várost is képes egy idejűleg lefedni.
Monor és Alsónémedi esete:
Monoron 3 részletben adják át a Települést, az első részletet már lehet hogy át is adták, ha nem még a hónapban átadják. Ez a 4-es és a Vasút közötti rész. Utána jön a Kossutig és utána a maradék. Bizonyos utcáknál előfordulhat ezen szabályosság nem megléte, és akár független hogy első fázison belül van, kerülhet a 3. fázisba. Ha bementek a Telekomos ügyfélszolgálati irodába, pontosan megmondják hanyadik ütembe kerültök átadásnál. A harmadik ütem átadási ideje előreláthatólag Augusztus 1.
Alsónémedinél más a helyzet ott össze kell kötni a Némedi és Ócsai optikai hálózatot független hogy kész van maga a város lefedettsége. Így ott kicsit elcsúszik az átadás ideje:
Átadási idő Augusztus 21
u.i: Habár a Telekom szolgáltatása drágának tünik nem érdemes úgy nézni rá hogy drága, mert míg 8 mbitet kapsz 4000 ft-ért, addig itt sokkal többet. Ár-érték arányban és minőségben is jobb. Tény hogy nem 1000-2000 ft egy csomag, na de ez a kilós kávé és a negyedkilós kávé esete is lehet. Iszol egy jobb kávét amiben több is van (kilós), és csak egy picivel drágább mint a negyedkilós rosszabb izű és ár-érték arányban nem olcsóbb, kávé, de mint negyedkilós olcsóbb.
-
-
Janó 44
tag
válasz
bigdady #7850 üzenetére
Ha orrba-szájba hívogatják őket ezen a 3 településen, arra következtethetünk, hogy mind3 településen a UPC többnyire kiscsomagos ügyfelekkel rendelkezik. Vagyis olyanokkal, akik nem tudnak/nem akarnak nagy havidíjat fizetni netért. És itt lép be az, amit már korábban is írtam, meg mások is: a kis csomagok közt nincs elég különbség a T javára minőségre ahhoz, hogy váltásra késztesse az embereket, és ezt a "hullámot" + -ban még meg is tudja "lovagolni" a UPC azzal, hogy kedvezőbb havidíjat ajánl ügyfélmegtartóban. Ezért mondjuk azt, akik kimondjuk: a Digit várjuk magunkhoz. Szóval a UPC nem mindenkit hívogat hiába.
-
craft75
csendes tag
válasz
bigdady #7874 üzenetére
Tudtok már valamit a Berotel csomagokról ?
Inárcson már mindenkit hivogat a upc (engem háromszor hívtak fel), és sokan azért
vállalnak még 1-2 évet mert hiába tudják hogy jön az optika majd, csak se ár, se csomagok.
Elég gáz, legalább valami minimális információt felrakhatnának a berotel weblapra, mert
a upc addig mindenkit bedarál a -500, -1000 forintos kedvezményekkel. -
Nooeca
senior tag
válasz
bigdady #7850 üzenetére
De nem éri meg, főleg mert több éve csak szenvedünk.
Etikátlan az - szerintem - hogy várjuk a messiást, a gyors sebességet, és az optikán futatott IPTV-t (amit megjegyeznék, hogy sokkal szebb, mint a kábelTV-n nyújtott képminőség, sőt... az elmúlt másfél évben rengeteget javult), aztán pedig beadjuk a derekunkat egy buta hűségajánlatnak.
Ez a tipikusan várod a modernizációt, de egy kis pénzért, pénz spórolásért eladod a lelked inkább feeling. Régen csak olvasgattam a topikot, és még más néven volt "konkurenciák" néven futott, legalábbis benne volt a nevében ez a szó.
Amikor valaki jött ide, és írt, minden arról szólt, hogy várunk új szolgáltatót, vagy hálózatfejlesztést, most meg érdekes mód, mintha semmi se történne, és egyesek - nem rád célzok, csak visszaolvasgattam kicsit a fórumot - képesek újabb éveket aláírni.
Aki aláír, és ez neki jó, áldásom rá, azonban kicsit hiteltelen, ha teszem azt, 20 oldallal korábban még szolgáltatót várt, jött aztán kötött egy szerződést inkább a jelenlegivel olcsóbban - ez az amit nem tudok kommentálni.
Az biztos, hogyha engem megkeresnek hűségidővel, szépen felveszem majd telefonra, és elküldöm a GVH-nak, mert mivel ismerősöm ott dolgozik, így tudom - hiszen ő mondta - hogy ha lenne több tárgyi "értelmes" bizonyíték, kapnának büntetést.
Gondoljatok bele, van egy körzet, elavult hálózattal, évekig pottyantanak rá fejleszteni, majd X év múlva úgy döntenek, így hogy megjelent a konkurencia hogy: "Jajj... hűségmegtartó, hűségmegtartó.. gyorsan gyorsan":
1. pofátlanság: nem fejlesztenek
2. pofátlanság: az 1. pont mellett van bőr az arcukon győzködni a *cenzúráza inkább* minőségű internetre, majdnem fele áron, úgy, hogy azon is hasznuk van.
3. pofátlanság: a 2.-ból adódik, hogyha már egyszer *cenzúrázva inkább* minőségű internetet árulnak, akkor alapjáraton adják már legalább -30%-al olcsóbban, hiszen azon is van bőven profit, mivel 50%-al olcsóbban is árulják - ügyfélmegtartóban.De az, hogy konkrétan olcsón csak úgy kapod meg, hogy konkurencia jelenléte miatt "ügyfélmegtartóban" az szerintem a legnagyobb sértés, és a legnagyobb pofátlanság, amit ez a cég elkövethet itt.
-
zsolesz7503
tag
válasz
bigdady #7855 üzenetére
Akkor még szerencsés vagyok hogy önkénteskedtem azon meditálok mennyiért adta volna a 12Mbit-et ha azt kérem.
Lehet még olcsóbbra kijött volna mint a mostani.
De mint írtam fentebb nekem ez a 8 Mbit messze több mint elég a gépem egy hulladék az elkövetkező években pénzem nem lesz a fejlesztésére tehát sajnos még az online mmo-k se futnak el rajta. ArcheAge-t akartam tolni de evvel a konfiggal nem lehet max Aion meg ilyenek mennek el. Az eddigi 300-ról majdnem 1 megára ugorva kicsit tágabb lett a világ. Emlékszem egész éjjel ment a gép és pont 24 óra alatt ért le az Aion most meg nem egész 8 óra.
-
válasz
bigdady #7850 üzenetére
Ja, múltkor, még úgy január vége, február eleje táján, én is telefonáltam üfsz-re valami hiba miatt, és nekem is elkezdte a fazon, hogy "látom augusztusban lejár a hűség, esetleg nem gondolkodtam-e...?", és minden áron csak drágább szolgáltatásokat akart rám sózni. Mondtam neki, hogy én nem akarok 100Ft-al sem többet fizetni, hiába gyorsabb a net, aztán végül felfogta, hogy aug-ig mindenképpen marad így, aztán majd elválik.
-
-
seimon
tag
válasz
bigdady #7435 üzenetére
optikát általában majdnem hogy hasonlóan szerelik fel.
még az is lehet hogy pl. Dabason meg Nagykátán független hogy Telekom vagyis HFC kábelez be, mégis eltérően rakják fel. (nem ugyanúgy.)
Ebből így nehéz megmondani, de Inárcson is elvileg azért nincs Telekom, mert a Berotelnek már megadták az engedélyt.
-
Mano66
senior tag
válasz
bigdady #6981 üzenetére
Feketém volt miota a monornet elkezdte kötni az adsl-t a körzetben.Szürkét ezt a fajtát amit kaptam még senkinél sem láttam az ismerőseimnél.És biztos nem felujitott mert nálam bontotta ki a srác a dobozt.Előtte adtak már használt felujitott feketét ,de a szerelő szolt is,hogy ez nem uj csak javitott ujabb fw-vel,de az nem is volt dobozban csak kivette a kocsibol.
-
Mano66
senior tag
válasz
bigdady #6979 üzenetére
Most cserélték nálam párhete a modemet és a szerelő mondta,hogy a feketét már nem szerelik mert 2 napja kaptak új zhonékat ami szürke.Ez az új model csak max 3 hete van a UPC szerelőknél.A szerelő szerint csak ujabb szoft van rajta meg a ház egy kicsit dizájnosabb(az egyik sarka kerekitett).
-
kabelmania27
félisten
-
seimon
tag
válasz
bigdady #6442 üzenetére
Nana, ez érdekes kijelentés volt.
Felsőpakony a példa rá. A HFC kiépítette/kiépíti a hálózatot, de a Telekom még nem jelezte, hogy szolgáltatna.
Dabason is elfog kezdődni a hálózatkiépítés 2015 tavaszán, de hogy a szolgáltatás mikor indul el, és hogy csak a Telekom szolgáltatna, vagy fog-e egyáltalán, ez megint egy kérdés.
Nem beszélve arról, hogy Újhartyánon elvileg nem csak Berotel, de Telekom is lesz.
Azért ha megnézzük van itt haladás rendesen.
Kakucs, Inárcs, Újhartyán, Ócsa, Felsőpakony
-
Burrit
tag
válasz
bigdady #6334 üzenetére
Azért ez erősen nézőpont kérdése. Szentmártonkátán a UPC 8/0.5 megás internetet tud biztosítani 7000ft környékén telefonnal. A Thome 120/50-et 8000-ért csomagban olcsóbban. Egy T-s illető innen a prohardverről meg is lepődött, hogy egy 4000 + apró lélekszámú faluban mint a miénk, optika van. Pedig ez nem meglepő, a szerelő mondta is, hogy teljesen be vannak táblázva, annyi a megrendelés.
Lehet másnak drága a T de nekünk ár/érték arányban olcsó. -
válasz
bigdady #6046 üzenetére
Ez nem feltétlenül akadály, amikor én Invitel-es voltam, akkor nézegettem a honlapjukon az árakat, és Telekom területen bizony olcsóbban adták a DSL-t, mint maga a T! Arról már nem is beszélve, hogy nálunk, vagyis az Invitel saját területén, ahol tudvalevőleg nem volt konkurenciája, mintegy kétszer annyiért adta ugyanazt a sebességet, mint Telekom területen! Tehát, például Telekom adta a saját 5M ADSL-ét 5500Ft-ért, ugyanott Invitel 5M ADSL volt 4500Ft-ért, és közben Invitel saját területen az 5M ADSL volt 7000Ft!
-
Mano66
senior tag
-
-
-
Mano66
senior tag
válasz
bigdady #5816 üzenetére
6 percen belül mindig a uj ip cimet kaptam.Ha a modemen csinálok egy áramtalanitást 5-8s-ig akkor utánna felkapcsolodik.A lényeg,hogy a router már üzemben és csak utánna kezdjen a modem felállni.
Ez az ip cim váltást honnan szedtétek.Mert van egy-két oldal ahol nézik az időt,hogy az ip-s cimről csak bizonyos időnként lehet ingyenesen tölteni.Ezt mindig azzal játszottam ki,hogy kértem új ip.De ezt gyorsan meg volt nem kellett 6 percet várni.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Automata kávégépek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest