- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco M7 Pro 5G - ellenfél a Redminek, de minek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:Kristian:.
addikt
válasz
BandiHUN #4398 üzenetére
Ismerem a srácot akitől vettem, szinte mindig nála vásárlok.
Blokkot sem adott vele, webáruházból lett rendelve. [link]
Amennyiért az oldaon fel volt tüntetve annyiért odaadta a házat, tehát semmi hasznot nem tett rá, lehet ezért nincs se blokk se számla.a pákásat megpróbálom, hátha segít.
-
ANT
őstag
válasz
.:Kristian:. #4397 üzenetére
Esetleg a forrasztásokat megtámadni egy pákával?
-
BandiHUN
veterán
válasz
.:Kristian:. #4397 üzenetére
sétálj el a boltba haverkodni...ha vásárolsz ott gyakrabban,hátha segitenek,ha mást nem,felajánlják,hogy megnézik,mi a baj.mondjuk legalább a blokkot eltehetted volna...
-
.:Kristian:.
addikt
Üdv!
Van egy NZXT Guardian házam, ami decemberben lesz 1 éves, az a gond vele, hogy egyik nap a ház elején még mentek a ledek, másnap mikor kapcsolom be már nem működik semmi csak a HDD led.
Most jutottam el oda, hogy szétszedem. Megnéztem a kis ledeket, de ahogy láttam egyiknek sincs baja, a vezeték is jó. Ha hozzányúlok a forrasztásokhoz akkor a led felvillan, de csak addig amíg ott tartom a kezem.
Ha vissza viszem a boltba az egy kicsit macerás ugyanis semmi számlát nem adtak vele amivel tudnám bizonyítani, hogy ott vásároltam. Egyedül a gépükben lehet nyilvántartva.Tippek?
-
BandiHUN
veterán
válasz
motorola #4395 üzenetére
elvileg nagy baj nem lehet a venticseréből,ha a gyárihoz hasonlót teszel be...de mindenképp tesztelendő beszerelés előtt a táppal,nehogy ne induljon stabilan a hideg táp csökktentett feszültségén...tapasztalatom alapján az extrahalk ventis,kisfordulattal üzemelő cuccokkal gondok lehetnek,mert az eredeti ventik ilyenekben már kis áramról,feszültségről szépen mennek,igaz csúcsban sem visznek sokat,de a vezérlőt nem tudod állitani nagyobb ventihez.esetleg megoldás a fix 5 vagy 12voltra kötés ilyen esetben,de akkor nincs ugye szabályzás.egyébként hova tennéd máshová?az 1ventis 12-eseknél tuti nem is tudsz sokat játszani a hellyel pl.
-
motorola
tag
Hy!Szeretném megcsinálni a tápomat plexisre és szeretnék bele másik hűtőt!Ha kicserélem és teszek bele egy uv-sat az nembaj?ugyanúgy fog jól hűteni?És ha esetleg áttenném máshova az nembaj?Lécci segítsetek lehet hogy nem pont ebbe a topicba való ez a kérdés de remélem tudtok segíten!Előre is kössz...
-
BandiHUN
veterán
válasz
::Trunks:: #4392 üzenetére
én használok 2,5östől 50mili átmérősig mindenfélét,lehet könnyedén venni...pedig Szolnok igazán nem világváros
-
BandiHUN
veterán
válasz
::Trunks:: #4386 üzenetére
zsugorcső van jellemzően a legtöbb boltban,ahol van némi finomabb elektronikai,autósholmi,kábel árusitás...még lehet obi,cora,mediamarkt,praktiker,tesco esetleg,bár ott még nem láttam...
-
BandiHUN
veterán
válasz
::Trunks:: #4387 üzenetére
vannak jó dolgok,de nem feltétlen a legolcsóbban...én is most vennem egy sharkoon dupla 30as uw-t meg egy aerocool GateWatch2 wentiszabályzót,elég is lesz ez a 25centis ventivel,amibe egy thermaltake lightwriter hőfok és zajkiirós venti elektronikája megy még,a már berakott előlapi házi karakteres lcd-vel azt hiszem elleszek,nemsokára megy a 2 oldallap a cnc maróshoz alakitásra,plexi...
-
BandiHUN
veterán
válasz
::Trunks:: #4386 üzenetére
jaja...
-
::Trunks::
senior tag
[link] ezt lesd meg jó cuccok vannak...
-
Gyuro!
aktív tag
Üdv!
Tönkre ment a házamban egy led világítás, az előlapon!
Az lenne a kérdésem, h tudnátok nekem mondani valami alternatívát helyette, vagy valami címet, ahol ilyeneket lehet kapni esetleg?! Gyári előlapi led, téglalap alakú (ovális is lehet)!
Olyan 5 cm hosszú és 3 cm magas kb. (SPY házban volt asszem.)
Előre is köszi a segítséget! -
BandiHUN
veterán
válasz
::Trunks:: #4383 üzenetére
mármint konkrétan mire is gondolsz a lerögzitéssel?
-
senior tag
Harisnyáznom kéne,de nicns zugorcsövem vagyis van egy kevés,de az nagyon nagy rá
. Nos az lenne a kérdésem,h nincs valakinek tuti tippje h hogyan rögzítsem le h jól is nézzen ki??!!Szigszalagon kívül
-
BandiHUN
veterán
válasz
Foglalt név #4381 üzenetére
na ja,az ok,hogy erről ment,de ez még nem véd meg attól,hogy rosszul kösd be....olyan egyszerű áramkörről van szó,amiben nem sok és bonyolult hiba lehet...
-
haralambusz
tag
-
BandiHUN
veterán
válasz
haralambusz #4361 üzenetére
rendesen csak spéci módon tudod toldani...ugyanis ezen a frekvencián ekkora feszültség lecsökken a kábel nagy kapacitásától is,ha a két ér egymáshoz,ha a föld felé nézzük.viszonyitásképp az én inverteremben 2x22pF (!!!!!!!!!) a kicsatoló kondenzátor.vagyis ha a két kábel között ugyanekkora kapacitás van,már felezted is a feszültséget...megoldás
oldd erenként,ne 2eres kábellel,és jó házimódszer,ha vékony,pl.0.22-es szigetelt vezetéket belehúzol egy 0.75-1 négyzetmilis szabvány villanyszerelési többeres kábel külsőbe,hogy jó vastag legyen a szigetelés.egyébként maga a vezeték gyakorlatilag bármilyen vékony lehet,menni fog rendben...de a szigetelés lényeg.
-
haralambusz
tag
válasz
::Trunks:: #4372 üzenetére
Jah revoltec, de ha közvetlen dugom az inverterre akkor tökéletesen működik!
-
dikmen
tag
válasz
::Trunks:: #4375 üzenetére
A neoncsőre gondoltam, ami lila.
-
dikmen
tag
válasz
::Trunks:: #4370 üzenetére
Akkor lehet kihagyom az UV hálót.
Az UV(lila) nem nagyon tetszik. -
-
senior tag
válasz
haralambusz #4371 üzenetére
Hát nem tudom.Revoltech?Mert nekem abból 5db kallódik itthon és mind rossz.Azóta Sharcoon-t veszek és az tökéletes ;)
-
haralambusz
tag
válasz
::Trunks:: #4368 üzenetére
Hát ok, igymár többen is ezt mondtátok!!
Beletörödtem de nagyon bosszant!
Nem fogja szétvágni az invert igy?
-
dikmen
tag
válasz
::Trunks:: #4367 üzenetére
a ventik UV-sek.
-
senior tag
válasz
Ez mindenkinél így van erre nincs megoldás,vagy én még nem hallottam róla.Unokatesóm rézkábellel IS próbálta aminek szinte nincs is ellenálláse és semmi.
-
fero02
nagyúr
válasz
haralambusz #4365 üzenetére
Van multimétered? Szakadásvizsgálóval érdemes lenne rámérni...
-
fero02
nagyúr
válasz
Van egy olyan érzésem, h zárlatos a cucc, amit csináltál...Vagy valahol áthúz az áram.
Tudsz vmi képet csinálni a dologról?
-
vallas
őstag
válasz
BandiHUN #4357 üzenetére
Thnx!
ma szédszedtem, és mivel ez compaq táp voltak még egyéb dolgok is az aljzatra forrasztva, így azt nem bántom, hanem az tápba belemenő részt csinálom meg 90 fokosra, hogy a lehető leglaposabb legyen, és úgy jó lesz (remélem érthető volt)
A hosszabító kábel az csak úgy maradt
"amúgy vágtam én már el kaszával bedugott fűnyíró hosszabbítót" -
haralambusz
tag
Sziasztok!
A következő problémám adódott!
Vettem két 30cm-es neon-t, de 1 inverterről müködnek!
Nos az egyik neon a gép aljába a másik a gép tetejébe kerülne... csak miven stackerem van nem ér el a felső neon az inverterig...Nos én gondoltam hogy csinalok egy hosszabbito kabelt, amit meg is csinaltam, csakhogy a hoszabbito kabeltöl elmegy a neon fényének ereje... Mintha elmenne az áram és nem kapna eleget! Bármien neont rányomok az is gyenge lesz... vettem újat is azt hitem hogy a csö ment tönkre, de az új is ugyanolyan gyenge!
Esetleg valami 5letetek lenne hogy mi lehet a gond?
Előre is köszönöm!
-
dikmen
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy valaki moddolt-e már Aspire/Apevia x-cruiser házat, mert nekem semmi ötletem sincs, hogyan villanyozhatnám fel. -
BandiHUN
veterán
sima toldás maga nem lehet gond,de ahhoz szakosan is kell megcsinálni,tápot szétszedni,zsugorcső,ilyenek...mindenképp ajánlatos egy járatosabb emberkét megkérni,mondjuk azért ha lehet,ne egy 50es fapados ampervadászt,mert az meg MÁR nem ért a kultúrált szereléshet,a pc-táp azért csak nem porcelán égőfoglalat vagy vasalózsinór
egyébként persze,jó az a kábel.persze attól is függ,miért maradt ki az ominózus hosszabbitóból
-
BandiHUN
veterán
válasz
Foglalt név #4352 üzenetére
1 tippem van,vagyis talán kettő-három
a lényeg,hogy vagy rosszul kötötted be a relé érintkezőket(pl.hogy a tekercsen keresztül hálózati fesz jutott a 12v-ra...),vagy talán nem birta a tekercs-érintkezőpár között a 230-at,és átütött.vagy forditva kötötted be teljesen,és az érintkezőpár lezárlatolta a 12v-ot.más nemigen lehet szvsz
-
Foglalt név
addikt
Hello,
számomra érthetetlen dolog történt ma. A vízhűtésem pumpája 220V-os, mivel elég buta megoldás, hogy külön kell bedugni a hálózatba, ezért ma kicsit megbontottam a bluestormot és a kapcsoló után ráforrasztottam a fázist és a nullát(földje nincs, műanyagházas). A nulla vezetéken van egy 12V-al kapcsolt relé, hogy ne menjen folyton a víz. Tehát össze-vissza 2 pötty lett a tápon. Összedugdostam a gépet és bekapcsoltam a tápot. Már itt gyanús volt a dolog, mert nem világított a bekapcsológomb, pedig szokása volt idáig. Power gomb benyom, venti felpörög, pisszenés és leáll minden. Szétszedtem a tápot újra, belehallgattam és bekapcsolt állapotban szépen sercegett. Levettem az újonnan bekerült vezetéket. Táp bekapcs, sípolás...
Gondoltam megpróbálom mégegyszer, hátha, rádugtam a lapra, power, na akkor már villant is vlmi a táp alján
Egy 400as codegány volt még itthon azt gyorsan ráfeszítettem a gépre és beboot-olt. Ellenben az FSP-vel meg sem nyekken.
Egyrészt örülök, hogy nem az egész gép füstölt el, viszont nem értem, mi baja a tápnak
A multiméterben persze lemerült az elem, úgyhogy mára az is kiesik.
Ha valakinek lenne tippje, esetleg egy ügyes szakira vonatkozóan is, azt nagyon megköszönném -
klambi
addikt
strobihoz kiért?
kéne hozzá 1 kis segítség! -
vallas
őstag
Helló!
kérdésem lenne, egy táp 220-s aljzatát(amibe a villásdugó megy) szeretném áthelyezni, máshová, ehhez elég ha a 3 drótot(nafta, nulla, földelés), ami megy a dugaljba, megtoldom, és leszigetelem, és a végére újból ráforrasztom a dugaljt?, és akkor már hátra tudom tenni a htpc-hátuljába a mostani oldalsó pozíció helyett?
van ennek valami veszélyes vonzata, ha mondjuk egy villanyszerelő ismerőssel megcsináltatom?
milyen vastag kábel kellhet, ha mondjuk van hosszabíítóból maradt 3 eres kábel, az jó lesz hozzá?
előre is köszi
-
fero02
nagyúr
válasz
::Trunks:: #4339 üzenetére
A 3. kép homályos.
-
klambi
addikt
nemtudjátok meik normális boltban lehet emberi árak melett kapni jó elólapi panelokat
ha lehet kijelzőseket..vizuális típus vagyok...
mert én találtam1 et de azé ezz...sok szerintem ezekért a cumókért![link] -
fero02
nagyúr
-
Tomaaasz
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék a notimhoz egy USB-s lámpát csinálni, tudom hogy lehet kapni de... home made powa
Na szoval van egy ledem, és annak a lábait meik usb lába(k)ra kössem? Köszönöm a segítséget!
MOD: Meg kell-e ellenállás? Nem vagyok nagy elektronikus kütyüs... (tudom meik végét kell fogni a pákának) ezért kérlek szájbarágósan! -
GD
őstag
valószínűleg egy olyan kis poti megoldás lenne mint amit a cpu hűtőkhöz szoktak adni
-
GD
őstag
üdv!
van egy slim dell pc-m hozzá egy kicsi gyári dell 110W-os táp
a gépben 1 vinyó, 2ram, 1pci kártya, minden más integrált.. 800as p3-as proci
fogyasztása minimális
a tápot egy 8cm-es elég zajos venti hűti oldalról gyárilag a táp dobozán kívül
kérdésem hogy elképzelhető e valami passzív üzemmód?
ergo, leég ha lehúzom?
esetleg kockázat mentesebb ötletek csendesítésre? -
Daneeka
senior tag
A ground = - ?
-
Gyuro!
aktív tag
Üdv!
Tönkre ment a házamban egy led világítás, az előlapon!
Az lenne a kérdésem, h tudnátok nekem mondani valami alternatívát helyette, vagy valami címet, ahol ilyeneket lehet kapni esetleg?! Gyári előlapi led, téglalap alakú (ovális is lehet)!
Olyan 5 cm hosszú és 3 cm magas kb. (SPY házban volt asszem.)
Előre is köszi a segítséget! -
ádyz
addikt
sziasztok!
kérdésem: mivel, illetve hogyan kell a ventiket 5v-on vagy 7v-on járatni? hogy lehet ezt kivitelezni?
válaszotokat előre is köszönöm!
-
BandiHUN
veterán
válasz
HJ.Henry #4304 üzenetére
25ohmos,ha egyben akarod,vagy 75ohm/darab,ha külön,durván kb.6v minimumfeszre számolva...1w/db kellene,vagy egy min 3w-os...szvsz ez nem igazán beszserezhető,de megoldhatod pl.valamilyen hátlapi/vezetékes szabályzóval is,ezek kicsi ventik,el kellene birnia az áramát...max úgy teszed,hogy kicsit érje a levegő...asszem a zalmannak van ilyen kis vezetékes potis szabályzója,ezres körül.
-
HJ.Henry
tag
A 4304-re senki se tud irni?
-
gergo84
aktív tag
a tépegység legvastagabb kábelkötegére (amin a 20pin-es csativan vagymennyi), arra mekkora kábelharisnyát kell húzni? [link]
(ha már volt ilyen kérdés, bocs, nem megy a keresés) -
Dr Smoke
aktív tag
Üdv!
Tud valaki notebook lcd-hez vezérlőpanelt csinálni? -
HJ.Henry
tag
Sziasztok.Elektronikailag alulképzet ember segitséget kérne
Adott 3darab 8centis ventillátor ami egy vízhűtö radiátort hüt. Ha simán sorbakötöm öket akkor nagyon lassuak.Milyen értékű potmétert kéne ami párhuzamos kötesel szabályozni tudná rendesen a ventiket? 0.16 A az áramfelvételük darabonként és természetesen mindegyik 12voltos -
djtrial
tag
üdv
vettem egy revoltec uv-s neon-t és az a baj hogy az egyik cső sokkal gyengébben ég mint a másik. ez később ugyanolyan lessz, csak azért ilyen mert még nincs "bejáratva"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- E-roller topik
- RAM topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Futás, futópályák
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco M7 Pro 5G - ellenfél a Redminek, de minek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest