- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
humigabi
aktív tag
válasz
LadyGrey #8099 üzenetére
Telenorral fogsz tudni. Mivel nem vagy torrenthuszár, állítsd be úgy a letöltést, hogy éjfél és 6h között lezajlódjon a letöltés, és akkor nem veszed el másoktól a sávszélességet.
Én is töltök le Telenor mobilneten, de csak éjszaka, heti 1-2 filmet és gond nélkül lejön. -
humigabi
aktív tag
válasz
LadyGrey #8078 üzenetére
Szerintem, mivel internetes vásárlásnál van 14 nap elállási lehetőséged, vegyél egy Huawei B525, vagy 535 routert (mindkettővel csak jó tapasztalatom van), - mindkettőn van külső antenna csatlakozási lehetőség - és egy Telenor adat SIM kártyát (nem NAT-olnak) és próbáld ki a vételi lehetőségeket. Ha szükséges, antennát is vehetsz hozzá, kirakhatod ablakba, vagy teraszra, ami sokat segíthet.
Csak így fog kiderülni, lesz-e normálisan neted, vagy nem.
Én vidéken használom, tehát B20 van, de semmi gond vele, ha terhelt a hálózat akkor 8-10 Mbps van lefelé, de általában 30-40 Mbps van, éjszaka meg még több.
Próbáld ki, veszíteni valód nincs.Üdv:
-
FistXL
senior tag
válasz
LadyGrey #8078 üzenetére
Ha már említetted a mikrós szolgáltatókat Kecskemét közelében, feltételezem a várostól délnyugatra laksz. Én az M5-östől nem messze, de nagyon határeset errefelé a mobilnet. Szerintem inkább felejtsd el, ha külső antennás eszközt nincs lehetőséged szerezni amivel lesz B3 nálad, mert a lassú B20-nál bármelyik mikrós szolgáltató gyorsabb netet ad..
A mikrós net pedig hatalmas szívás, talán a MézgaNetet mondanám legjobbnak, az csak napi 5x megy el, a Deltanetnél ez inkább 20 volt... Pedig nem is szar végpontot adtak, Ubiquiti AirGrid AG-HP-2G16 -
törölt tag
válasz
LadyGrey #8072 üzenetére
A mobil internettel az szokott lenni a probléma, hogy környezett függő. Tehát hiába van teljes lefedés, de ha olyan környezetben élsz, ami nagyon le árnyékol, ez a sávszélességeden fogod érezni. Mivel nagyon népszerű lett a 4G korlátlan internet és sokan torrent-re is használják, ezzel az szokott lenni a gond, hogy másnak nem marad sávszélesség. Pl Budapest beváros, régi építésű körfolyosós ház. 10Mbps a letöltés, feltöltés meg 3Mbps, de pl Hűvösvölgyben 50Mbps vagy több. Szóval ez szokott lenni a szűk keresztmetszet. A mobil internet az sokszor csak amolyan ideiglenes megoldás, amikor nagyon nincs más megoldás. És akkor is lutri, milyen lesz az internet élmény.
-
Diák66
őstag
válasz
LadyGrey #8069 üzenetére
Hát igen, akkor kevés lesz az 50 GB, hacsak nem veszel egyből 4-et.
(akinek elfogy legyen a saját gondja). Van egyébként az MR600-hoz hasonló router, csak drágábban. Említették a Mikrotiket, de van Zyxel is, valamint Alcatel és Huawei. Szolgáltatók kínálatában pl.: a Huawei B535, ami jó lehet, ha elég a 150 Mbit/s (sajnos bár Cat.7, de CA nélkül, vagyis idehaza elég nehéz belőle többet kisajtolni). Van a Vodánál egy ZTE, de azt hiszem az is csak 150 Mbit/s. Telekomnál van egy érdekes Alcatel, az CA és Cat7, csak kérdés mennyire működőképes.
A Mikrotik LHG és SXT nekem azért nem volt opció, mert nincs kedvem kimászni a szabadba a SIM kártyáért, ha éppen vinni akarom magammal nyaralásra, vagy hasonló. Így csak kipattintom és megy bele az M7650-es hordozható megosztóba a SIM.
A Homenet+ esetében ott a QoS, ami miatt már tapasztaltam alacsony sebességeket, miközben a telefonomban ment rendesen. (másik vodás előfizetéssel természetesen)
-
válasz
LadyGrey #8067 üzenetére
Az én véleményem szerint mobilneten nem illik extrém forgalmat bonyolítani. A torrentezés pedig könnyen belecsúszik az extrém szintbe.
Viszont szerintem lehet ezt is önmérséklettel, ésszel csinálni. (Gondolom, bár torrentes tapasztalataim igencsak szűkösen vannak.) Tehát egy-egy megnézendő, nem éppen legkurrensebb film beleférhet, különösen, ha visszaveszed a torrentkliens sávszélességét. De a többiek erről biztosan többet tudnak.
Ha pedig otthonra keresel stabil egységet, akkor nézz körül a Mikrotik SXT és LHG sorozatában! (Vigyázz, hogy az R11e LTE egység benne legyen!) Nem a legolcsóbbak, ellenben valódi megoldást jelentenek.
MaCS
-
4Grider
félisten
válasz
LadyGrey #8062 üzenetére
Az egy szem gyermekem több mint 150 GB-ot hoz össze havonta yt-al.Ha nálatok is van videostreameket nézegető a családban, akkor valahonnan 100 GB-tól indulj el/hó.
Szóval családi használatra max. flottás korlátlan netet ajánlanék havi 6000 Ft körül egy Huawei b535 routerrel. De a flottás korlátlan netek csak Telenorosak, így ha adott helyen nem jó a Telenor (gyenge lefedettség vagy túlterhelt hálózat), akkor ne akarj az új helyen sokat netezni. -
-
Diák66
őstag
válasz
LadyGrey #8062 üzenetére
Személyes tapasztalataim vannak az MR600 routerrel kapcsolatban, jól gondold át. Keress rá neten, egyelőre nem éri meg az árát (55 ezerért vettem). Várom rá a firmware frissítést, mert pár bug van benne. Ha viszont javítják, akkor jó lesz. Más alternatíva a mostaniak között sajnos nincs is. Ritka a legalább LTE CAT6 eszköz, amin van LAN is. Homenet+ van nekem, de annyira nem nyerte el a tetszésemet. Szerencsére csak 1 év hűség volt rajta.
Micro SIM megy bele, mindegyik szolgáltatónál adnak hozzá megfelelőt. (telefonokba nano sim van, annál picit nagyobb kell bele)
Mobilnet esetén a lefedettség a legfontosabb. Ha gyenge a térerő nem mész vele semmire.
50 GB ennyi eszköznek karcsú lehet, de normál felhasználás mellett pont elég lenne szerintem. (torrent kizárva)
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hardcore café
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest