- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1633 üzenetére
én májusban használtam kelet-angliában utoljára a three kártyámat, akkor sűrűn feljelentkezett az o2 és tmobile hálókra is, de csak 3G-vel ment ez esetekben... ahogy külföldön is... azaz a 4G valóban csak saját hálóról megy a three-nél... van egy fél fontos (napi) csomagjuk is, ez napi 120 MB-ot ad, azzal biztosan működött a belföldi roaming, én legalábbis azon próbáltam...
-
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1605 üzenetére
beindul akkor ezek (fekete)piaca itt nálunk is majd, ha nem tiltják le 1-2 hét után a használatukat eu-ban...
a three kártya működik ugyan itthon, de 12 euro körül van a legolcsóbb, 3000 perces csomag...a román voda ajánlata jobbnak tűnik így elsőre számomra is...
-
válasz
H.Istvan25 #1382 üzenetére
Szia István, hétfőn esedékes lesz Montenegró és ezt találtam aktuálisan.
Létezik, hogy 100GB benne van az 5 eurós sim kártya árában
Elég jól hangzik
-
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1523 üzenetére
nem úgy van hogy 50-60 hrivnya lifecell-nél az un. "kezdőcsomag", de cserébe az első hónap "ingyenes"?
azaz nem kell utána már nagyon töltögetni, ha a megfelelő csomagot választod...
-
mrmrg
tag
válasz
H.Istvan25 #1521 üzenetére
Szuper, nagyon köszi az infokat!
A kártyavásárláshoz ott sem kell semmi, gyakorlatilag instant meg lehet venni?Illetve pl a lifecell esetében ha megveszek egy kártyát, azon alapból van vmilyen egyenleg, vagy tölteni kell rá?
( ha igen, azt ilyen lekaparós kártyával lehet megtenni, vagy csak ügyfélszolgálaton / neten ) -
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1444 üzenetére
oda nem járok.. Ausztriába és Angliába legtöbbször... ott nincsenek jobbak a telekom mostani ajánlatánál... ha bejönne a korlátlan roaming majd a lengyel kártyára (azaz június 15 után használni lehetne eu-ban is majd korlátok nélkül) akkor megfontolnám.. sajnos az ilyen csomagokra a 7.7 eurós szabály fog vonatkozni, tehát a belföldi csomag kisebb része lesz csak használható eu-ban jun. 15. után (a csomagárat el kell osztani 7.7 euroval es az eredményt meg kell szorozni 2-vel, s annyi gigabájtot kapsz kötelező minimumként roaming-ban)
-
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1442 üzenetére
5 ezer alatt (kedvezményekkel) kapsz 10 gigát már telekomnál is roaming-gal.. nekem ez elég 1 hónapra.. listaáron is csak 6500.. nekem a külföldi kártya már csak a nemzetközi hívások miatt kell, nem a net miatt
-
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1440 üzenetére
elvileg 4 hónap lehet évente a "fair use" roaming... bár kíváncsi leszek hogyan tudják majd ezt mérni
-
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1431 üzenetére
az angol Three kártya is ilyen, (3.9 cent/perc eu-n belül bárhonnan bárhova) csak sajnos ott évi 2 hónapra van korlátozva a roaming
-
tsteve
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1421 üzenetére
köszi... számomra is ez tűnt reálisnak, azaz hogy magyar-magyar mobil irányba nem használható a 400 perces nemzetközi csomag... Angliában is igy működik, azaz roaming helyzetben nem engedélyezett az international csomagok használata... elég logikus ez, mert ha működne, már rég tele lenne ezzel a kártyával a magyar feketepiac
-
ripo05
tag
válasz
H.Istvan25 #1390 üzenetére
Köszi, akkor utánanézek és számolgatok!
-
válasz
H.Istvan25 #1382 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
!
Hol lehet ezeket a kártyákat megvenni? Benzinkút, vagy saját szolgáltató?
-
válasz
H.Istvan25 #1367 üzenetére
-
KTU
addikt
válasz
H.Istvan25 #1320 üzenetére
De magyar SIM-el ez a legolcsóbb.
Vagy van olcsóbb?Nekem pl. fontos hogy (a talán 18 éves) számomon elérjenek.
Mindenki más élethelyzetbe használja.
Akinek pár ismerőse van, megadja az új Osztrák számát,
és majd biztos felhívják itthonról kb. 100Ft / perc áron.Persze van pár VoIP számom, ezért keresek pár GB-os olcsó, de jó mobilnenet.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1305 üzenetére
Ez ha így van az jó hír (nekem, sokat euzok), idáig interneten próbáltam, ott nem lehet, advent környékén megyek hozzájuk megpróbálom.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1300 üzenetére
Szlovák cím és igazolvány kell hozzá.
-
milenda
tag
válasz
H.Istvan25 #1298 üzenetére
Neked van már? Magyar személyire kiadják?
-
milenda
tag
válasz
H.Istvan25 #1251 üzenetére
A wikipédia azt írja, hogy a postákon kapható, bár a szolgáltatónak szervezetileg semmi köze a postához. A kártya ára 4 euró, ez teljes egészében lebeszélhető (tehát 100 perc).
-
isoram
csendes tag
válasz
H.Istvan25 #1240 üzenetére
Ezt megnézem jobban, mert ez tűnik a legegyszerűbbnek, talán.
-
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1240 üzenetére
Na az OpenCallra emlékszem. Amikor két éve Prágában voltam több helyen is láttam, de én inkább plázákban (Palladium, Galerie Harfa), ahol külön könnyen felismerhető standja volt.
Tavaly kapható volt Brnoban (gondolom Prágában is) trafikokban valami Vodafonos kártya 500 mega nettel, de most semmi ilyesmit nem láttam.
Ha jól emlékszem, akkor a DatArt műszaki áruházban láttam O2 kártyát. -
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1238 üzenetére
A kártya megvétele is problémás lehet neki. Nem tudom, hogy Prágában mennyi Billa van.
Én Brnoban egyet sem láttam amerre jártam, O2 shopot viszont kettőt is. Albert hypermarketben nem lehet kapni (én nem láttam), Tescoban talán igen, de ott nem voltam.
Azt sem értem, hogy miért kell 3GB 10 napi skype használathoz. Ha nem használ videó hívást, csak hangot, akkor napi átlag fél óra beszélgetés esetén 2*400 mega bőven elég 10 napra. Ezen kívül sok helyen van wifi is. -
isoram
csendes tag
válasz
H.Istvan25 #1232 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Az a bajom, hogy a gyerek nem beszél angolul, a kisérők meg nem tudom mennyire lesznek segítőkészek, így viszont bonyolultnak tűnik ha neki kell mindent csinálni. -
Herbali
tag
válasz
H.Istvan25 #1224 üzenetére
Ezt írtam èn is fentebb, hogy Mundo.
A kamionosoknak sorban mondja fel a Vodafone a Red szerződèst, mert nem tartják a külföld- belföld használati arányt, ami a szerződèsben van.
A redet nem arra találta ki a Voda, hogy szinte folyamatosan külföldön legyen valaki. -
Herbali
tag
válasz
H.Istvan25 #1222 üzenetére
Azért aki komolyan járja europát, pl egy kamionos, annak ez a "mindenhol veszek sim-et" nem lehet megoldás.
Európa 36 országába sim-et venni egy anyagi csőd lenne és enyhén szólva macerás. -
GreenAtis
tag
válasz
H.Istvan25 #1216 üzenetére
Köszi az infókat, azt a mundo-t megnézem. A román vodafone sem lehet rossz csak nem értem mit ír az oldal, mondjuk lehet jövőhéten átszaladok Romániába hátha van olyan voda bolt ahol beszélnek angolul vagy magyarul.
-
atala
addikt
válasz
H.Istvan25 #1207 üzenetére
Ahová mi megyünk egy kis város, (vagy inkább falu a hegyek között), ott 4G elérés van telekom hálózattal.
-
atee
őstag
válasz
H.Istvan25 #1165 üzenetére
Köszi erre is gondoltam, de ez sok kártya lenne.
Közben sikerült egy jónak tűnő megoldást találni. A húgom vodás 12 ezres csomagját feltettük 15 ezresre. Így jár hozzá egy társkártya "ingyen" evvel így kettőnknek van 5 giga netünk. Csak figyelni kell az arányra, hogy itthon is legalább annyit legyen használva mint kint. (ez mekkora egy ßuziság egyébként)
Szóval 3k ért most egy kicsit komprumisszumos, de olcsó megoldás született. Meglátjuk mennyire használható a gyakorlatban. -
8
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1158 üzenetére
Nem próbáltam még.
Tethering megy mindkettővel. -
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1158 üzenetére
Én korábban használtam yesss! kártyát voip-re, gond nélkül ment, igaz ez két éve volt. Gondolom azóta nem változott.
-
taip
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1127 üzenetére
Oké, szóval nincs olyan mint itthon, hogy csak beszédre vagy csak internetre való kártya. Ha az ember vesz egy Orange PrePay-t és rátölt mondjuk 100 lei-t, akkor abból lehet rendelni mobilnetet (úgy láttam a honlapon, hogy csak kódokat kell beütni hozzá) és ha szükséges, minden további beállítás nélkül lehet rajta hívást fogadni ingyen vagy hazatelefonálni 4,50-ért.
Ez így nem hangzik túl bonyolultnak. Már csak az a kérdés, hogy amikor az ember beleteszi a SIM-et a telefonba, akkor mi történik. A honlapról kb. annyit értettem meg, hogy "utána kövesd az utasításokat". De ha azok románul vannak, nem sokat ér vele az ember.
Bár gondolom, ha szaküzletben veszi az ember, akkor ők aktiválják és hajlandóak üzemkész állapotban átadni.
Még egyszer köszi, sokat segítettél.
-
taip
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1125 üzenetére
Köszi a gyűjtést, közben én is kattintgattam az orange oldalán némi google translate segítségével.
Szerinted van olyan megoldás, hogy az ember bemegy egy boltba, leveszi a polcról a SIM kártyát, beteszi a telefonba és működik? Szóval ne kelljen szerződést kötni, telefonálni, max. automatán aktiválni. Ki kéne hagyni a románul kommunikálást
Azt néztem, hogy ha jól értem elég olcsó a dolog, pl. 1GB net 50 lei, meg a 4,50-ért hazatelefonálás sem rossz.Csak kérdés, hogyan lehet ehhez hozzájutni, mit és hol kell keresni? Mobil szaküzletbe kell menni és megpróbálni angolul kommunikálni vagy valami hipermarket-szerű boltban meg lehet venni a polcról? És legfőképpen milyen díjcsomagot kell keresni, mi van ráírva, hogy néz ki, pl. így?
A térerővel gondolom nem lesz baj, feltételezem, hogy Kisinyovban rendben van. Hogy 4G vagy 3G lényegtelen, csak valamelyik legyen.
Bocs az alap kérdésekért, csak muszáj a nejemet felkészíteni, különben a könnyebb utat választja és elkezd roamingolni a saját telefonján, de arra rámegy a gatyám is.
-
taip
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1123 üzenetére
Szuper, köszi!
-
malomszék
csendes tag
válasz
H.Istvan25 #1117 üzenetére
Nem tudom hogy mennyi kell, inkább leírom hogy mire akarom használni.
Voip hívásindítás, viber kép-üzenet küldés-fogadásra kellene valami, és nem kell 1 hónap, ha van olyan opció hogy napidíj. Szlovákoknál találtam tescosat.[link] -
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1112 üzenetére
Miért éri meg a korlátlan hálón belüli opció, amikor az ember haza telefonál? Én sem most, sem tavaly egy darab cseh számot nem hívtam, csak magyart, de azt is voip-n.
Nekem egyébként NA!VÝBĚR csomagot adtak el, ahol beaktíváltak 100 ingyen sms-t 30 napra, mint kedvezményt. Kérdezte a srác, hogy mire kell kártya, én meg mondtam, hogy elsősorban mobilnetre, net megosztásra, másodsorban sms küldésre és hívás fogadásra. Ezt kaptam és gondolom ezért kaptam ingyen sms-eket. Két sms-t el is küldtem, de levont érte 10 koronát. Mint kiderült az ingyen sms-ek csak cseh számokra vonatkoznak, magyarra nem. Ennek ellenére megérte a kártya a 50 koronával olcsóbb múzeumbelépő miatt is. Kár hogy sörfogyasztásra nem adott kedvezményt.
Ha jól láttam ezt a kártyát is csak Csehországban lehet feltölteni. Maradt rajta 50 korona, amit még nem tudom mire fogok itthon használni. Mire újra a csehekhez megyek, addigra szerintem lejár ez a kártya is.
Végül itt egy lista, hogy hol, milyen kedvezményeketet lehet igénybe venni O2-es ügyfélként Csehországban. -
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1110 üzenetére
Volt egy-két hely, ahol a 3g-ről úgy dobott le, hogy nem 2g-re dobott át, hanem hálózat sem volt pár másodpercre. Ez helyfüggő volt, mert csak egy-két helyen volt, de ott mindig. Ez cellahiba is lehetett.
Miután megvettem az O2 kátyát utána pár perccel láttam egy újságosnál vodás adatkártyát 500 mega forgalommal 100 koronáért. Persze ekkor már megvolt az O2 kártya.
A hat nap alatt a 375 megából kb. 315 megát használtam el. Itthon átlagnan másfél hónap alatt használok ennyit, de én ha nagy rittkán külföldön vagyok, akkor jóval több mobilnetet használok és min. négy-ötször annyi perc kimenő hívásom van, mint itthon. Persze hívásra ott a mobilevoip, ami szintén ment az O2-es mobilneten, ha volt 3g. Wifin talán egyszer telefonáltam. -
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1108 üzenetére
Csak csehül tud.
Egyébként 99 koronáért vettem O2 kártyát Brnoban (Galerie Vaňkovka) 150 korona egyenleggel. Prágában most nem voltam, inkább vidéki tapasztalatok vannak. A 3G-vel Brnoban és České Budějovicében nem volt gond, de én a legtöbbet Český Krumlovban voltam, ahol a városközpontban elég gyatra a 3g, ill. sok helyen nem is volt, ami végül is érthető, mert gondolom nem engedték a szolgáltatóknak a cellák telepítését, hogy ne rontsák a városképet és megmaradjon a középkori hangulata. Voltam kirándulni a Kleť kilátóhoz. Ott és annak közelében, Krasetín településen csak 2g volt, Holubov vasútállomason még volt 3g. A netmegosztás viszont gond nélkül működik, most is azt használom.
Még egy érdekesség... Volt olyan múzeum, ahová féláron bejuthattak az O2 mobilosok. Ez az O2-nek valami szolgáltatása, olyan mint itthon a T-Mobil kapcsolat kártya. Éltem is a lehetőséggel. Online regisztráltam, küldtek sms-t, amin a cseh szöveg mellett volt egy kód. Pénztárnál megmutattam az sms-t és 100 korona helyett csak 50 korona volt így nekem a beugró. Erről valószínűleg sok túrista nem tudhatott. Természetesen ez az egész procedúra az egyenlegem nem fogyasztotta. -
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1102 üzenetére
A Moje O2 alkalmazás tud angolul? A Můj Vodafone tudott.
-
zichie
senior tag
válasz
Olvasgattam az cseh O2 angol nyelvű fórumait és más fórumokat. Az O2 guruk határozottan állítják, hogy megy a tethering, nincs tiltás, viszont az Apple tiltja az eszközei egy részén a cseh O2 hálózatán a tetheringet, így iphone esetében lehet gond. Androiddal állítólag nincs gond.
-
zichie
senior tag
válasz
Ha minden igaz, akkor csak egy (max. kettő) napot leszek Prágában, a többi nap Český Krumlovban lesz, ill. talán még egy nap Brnoban. Végül is ezek is városok. Tavaly a Vodával nem volt gond Karlovy Varyban sem, gondolom az O2-vel sem lesz gond Český Krumlovban.
-
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1100 üzenetére
Kösz az infókat. A 4g nem érint, mert a telóm (Xiaomi Redmi 1S) csak 3g-t tud. Az O2 tűnik jó választásnak, ahol 1 hétre 375 mega 90 korona. Ennél több nem is kell, még ezt sem biztos, hogy elhasználom.
-
zichie
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1098 üzenetére
Kösz az infót. Az O2-nél úgy tudom, hogy tiltott a netmegosztás, azaz a tethering. Ez igaz? Több helyen olvastam. Ezt használnám.
Nekem 3g mobilnetre (voip is, max. 300-400 MB adatforgalom), hívásfogadásra kell kb. 5-6 napra, de nem lenne rossz, ha tudnék DPP (prágai tömegközlekedés) jegyet venni sms-ben, ami a Vodás kártyával működött, igaz online engedélyezni kellett az emelt díjas szolgáltatások használatát.
Persze a jegyvásárlás nem annyira fontos, mert a 150 koronás egyenlegből már nem biztos, hogy futná.
Kimenő hívásom nem lesz, arra voip van, amihez mobilnet kell.
Tavaly a Vodás kártyához kaptam 150 mega ingyen netet is, az O2-nél gondolom a plusz 50 korona ajándék a 100 mellé.
Az O2-es kártyához sem kell regisztráció (név, lakcím... stb.)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- 11 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló-Üzleti) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest