- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
Ti hogyan töltitek a Three kártyátokat? Elég ugye 5 fontot rátölteni? Regisztráltam magam a My3-ba, de ott angol címet kellene megadnom a feltöltéshez (nem akarok). Ha jól emlékszem valahol írtátok, hogy weben keresztül is fel lehet valahogyan tölteni.
És melyik Three appot használjátok?
Köszi! -
jozsi968
tag
Ha EU-s országból kell USA-t hívni, arra ott a VOIP. Jobb híján!
REBTEL-lel ingyenes korlátlan USA hívás, mindössze csak net kell hozzá. De, ha már itt tartunk az USA-ból is lehet voipozni, s még olcsóbb is mint 3.3 p .
Mobilinternet 1p/MB + 1.2 eurocent /pl.Stuntcalls/ , az kb. 8 Ft. -
4Grider
félisten
Az eu-s rendelet alapján az itthon kifizetett adatkereted teljes egészében fel kell tudnod használni az EU-n belül. Azaz maraton 4 GB esetén 4 GB-ot használhatsz fel külföldön. Ám ott a méltányos használat feltétele is. Az pedig kimondja, hogy 4 hónap átlagában 2 hónapot itthon kell tartózkodjanak az előfizetők, különben minden egyes MB-ra felárat alkalmazhat a szolgáltató. És ezt alkalmazzák is...
-
4Grider
félisten
Ebben az esetben viszont mindenképp hívja mobilon az ügyfélszolgálatot, mert az ÁSZF alapján nem lesz hivatkozási alapja a célországban elkövetett helyi, de mégis 2. díjzónásként számlázott hívások miatt. Ha viszont az ügyfélszolgálatos őt is úgy tájékoztatja mint téged, akkor viszont már lesz mi alapján reklamálnia.
-
törölt tag
Leírják a honlapukon, hogy milyen esetben tiltható/többlet költség megfizetésére kötelezhető a kártya tulajdonosa, illetve mi a tiltott:
- romániai lakhely
- minimum 4 hónapot kell vizsgáljanak, hogy többet van-e használva a kártya roaming helyzetben
- a saját hálózaton való inaktív használat, és kizárólagos roaming használat
- egy ügyfél több kártyát kizárólagosan roamingban használ
- SIM kártyák továbbértékesítése#1609
persze, hogy egyszerűbb, de mi van, ha azt mondja a benzinkutas, hogy csak 5 eu-s kezdőcsomagja van... -
törölt tag
volt egy kis kavar a digi-s fórumon, sikerült elbizonytalanítsanak az ott fórumozók, mi szerint a vodafoneRO belföldi percei roaming helyzetben csak a román számokra használható.
Utána néztem tüzetesebben:úgy tűnik mégis nekem lesz igazam:
vodafone RO
oferta 7
2000 ce vrei tu
MB/minute/SMS nationale*
* Beneficiile naționale din Ofertele 7, 8, 10 și 12 pot fi folosite și în Spațiul Economic EuropeanVagyis:
2000 amit akarsz
MB/percek/SMS belföldi*
*A 7,8,10 és 12-es belföldi opciók az EGT-ben is használhatóakmajd a következő fülön [link]
Începând cu 15 iunie 2017, beneficiile naţionale incluse în Oferte (minute naţionale, SMS-uri naţionale, MB internet pe mobil) sunt disponibile pentru comunicaţii în roaming, iniţiate şi terminate în reţelele operatorilor din SEE
Vagyis:
2017 június 15-től az opciókban foglalt belföldi percek felhasználhatóak roamingban, az EGT-ből indított EGT irányba.Próba-szerencse.
-
lii
csendes tag
Azt jol latom,hogy az add-on hivas nem mukodik itthon?
-
thomas77
senior tag
Na... úgy néz ki, hogy feladta a three kártyám.
Egy újraindítás után egyszer csak nem ment fel többé egyik hálózatra sem. Mindegyik tiltott státuszba került. 244 percet beszéltem le a 3000 ből. Ellüldtem 4 sms-t és az 1GB adathoz még hozzá sem nyúltam. Próbáltam még 2 másik telefonban is, ott is tiltott mindegyik hálózat.
Kipróbáltam egy másik three kártyát is, amit most kaptam, az azonnal felmegy a telenorra.
Úgy látszik mégsem fenékig tejfel az élet... -
lii
csendes tag
En nezegettem a pay as you go dijszabasat a three-nek, lehet en ertem felre. Az add-on az nem csak UK-s hivasokra vonatkozik? Vagyis UK szamrol UK szamra? Igy add-on nelkul elerheto a 3p per minute.
Azt irja meg, hogy 'use your units in the UK or in feel at home destinations.'
Ugyanezen doksiban az all,hogy UK to Hungary ha nem foldrajzilag angliabol inditod a hivast akkor 46p per minute.
20 oldalas pdf doksi. Kosz. -
radio100jozs
őstag
Ráadásként nekem csak 3G-re enged fel roamingban, így viszont jó a Voda is, mert annak legalább országos 3G hálója van, nem úgy mint a Telekomnak, ami csak foltokban. A virtuális szolgáltatók nem nagyon mennek 4G-n, még itthon az UPC is csak 3G-n megy a Voda hálón, nincs szerződésük 4G használatra.
-
radio100jozs
őstag
Érdekesek ezek a tiltások, nekem a Francia kártyámnál meg itthon a Telenor a tiltott. A virtuális szolgáltatók nem teljes körűek sajnos a roaming esetében, elég megnézni pl. a hazai UPC mobile esetében, országonként csak 1-2 szolgáltatóval van roaming megállapodása még Európában is.
-
thomas77
senior tag
Miért nem megy 2 kártya között roaming helyzetben? Ezt hol olvastad? Én nem találtam erre vonatkozó tiltást.
Amúgy én tavaly augusztusban vettem kint a kártyát. Egy hétig kellett. Azóta a szekrényben pihent. Tegnap kipróbáltam, fogadta a hívást 0 egyenleggel. Ma meg feltöltöttem. Szóval nem volt felfüggesztve.
Lehet előtúrom a tavalyi t-mobilos amerikai kártyámat is. Lehet, hogy az is müködik még... -
thomas77
senior tag
Én is aktiváltam egy 10 fontos opciót. Megy szépen. A voda hálózatán valóban nem roamingol. Viszont elvileg az usában is megy felár nélkül. Hamarosan azt is ki fogom próbálni.
Még egy lehetőség: 5 fontért 3000 perc hálózaton belül. 2 kártya között ez is érdekes lehet.
Azt egyelőre nem találtam meg, hogy a hívás fogadás folyamatos roaming esetében mikor válik fizetőssé... Ez akkor lenne érdekes, ha voip-ról akarnánk hívni egy kártyát sokat. Stuntcall-al 0.002 EUR percenként az angol mobil. Itthon használva annyi, mint a magyar vezetékes hívása... -
encoder
tag
"minden a feltöltött összegből megy, és soha nem jár le a feltöltes mint pl. nálunk idehaza..."
Esetleg a soha le nem járó feltöltésért van valami különleges elvárásuk? Kötelező hívásindítás vagy hívásfogadás x időnként, hogy ne kapcsolják ki a kártyát, vagy ilyesmire gondolok...
Megcsörgetős kapunyitóba jó lehet ilyen three sim? Ott soha nem épül fel aktív hívás, mert hívószámfelismerésnél a modul "kinyomja" a hívást...
-
ripo05
tag
De ehhez az kell hogy UK-ben tartózkodj és csak alkalomszerűen használd az EU-ban.. Innen Magyarországról nem használható az itthoni kiváltására. Ugyanúgy van fair user policy, amit ha megszegsz vagy töblettdíj van, vagy kikapcsolják a roamingot. Szóval ez nem konkurrencia az itthoni szolgáltatóknak. (Vagy én értem félre és ezt nem is erre írtad.)
-
jozsi968
tag
Remélem igazad lesz és nem fognak piszkálni.
(#1475) kano
Szerintem hazai kártyával is megoldható az olcsó EU-s vagy nemzetközi hívás. Kombinálva a VOIP-pal. Sima voip hívás kb. 4 Ft. Ha valaki attól tart, hogy a hívásminősége nem jó, akkor próbálja ki a callback hívást /egyszeri ~4 cent kapcsolási díj + 2* voip hívásdíj 2*4Ft = kb. 6 cent. / Pl.: 10 perces hívásnál ez kb. 24 cent. Szerintem sokkal barátibb ár mintha nemzetközi hívással kellene hívni kb. 160 Ft-ért percenként. Butatelefonnal is lehet hívni pl.: telenor, vezetékeshívó 9 Ft + a voip hívás díja ~ 4 Ft = 13 Ft. -
-
H.Istvan25
senior tag
4 hónap? Akkor ha mondjuk évente 1-2 alkalommal elmegyek Lengyelországba vagy Romániába akkor még az utiköltséggel együtt is hatalmas hasznot hoz a külföldi SIM
Budapest-Krakkó távot pl. meg lehet tenni 4-5 ezerből oda-vissza, a net meg nem ennyivel olcsóbb hanem többel
-
H.Istvan25
senior tag
A 2000 "ce vrei tu" használható fel külföldön. Magyarul 2000 hazai perc/SMS/net. Magyar számra ez nem vonatkozik. A 400 külföldi perc Románián belül használható fel.
"Pentru Ofertele 8, 10 și 12 unităţile “Ce Vrei Tu” se pot folosi gratuit în roaming în Uniunea Europeană şi Islanda, Norvegia și Liechtenstein. La depăşirea beneficiilor incluse se aplică tarifele standard."
-
jozsi968
tag
Ezt pedig te írtad![link] Most már kételkedsz magadban is? Akkor én hogyan tudnálak meggyőzni!? "...azaz nem tudsz "ingyen", értsd: a 400 perc terhére telefonálni Magyarországról Magyarországra" . Már megint ez az ingyen. Értsd már meg hogy nem ingyen van, hanem 8 euróért. Ez pont olyan mint pl. nálunk a vodánál a max s ,max m vagy a max l. Vagyis egy bizonyos összegért /csomagdíj/ kapsz X percet, Y MB-ot. Azzal a különbséggel, hogy nálunk még nincs benne eu roaming, a románoknál meg benne van. S szerintem azért nem indult be a "szürkeimport" , mert nem életszerű az, hogy itthon román számod legyen. Ugyanis ha téged fel akarna hívni az ismerősöd /akinek pl.:magyar vodás száma van/, akkor neki külföldre irányuló hívás díját kéne fizetnie, ami jelen esetben 100,- Ft. Nem hiszem hogy túl gyakran hívnának!
-
jozsi968
tag
Továbbra sem értem, hogy mit értesz "ingyenes (keretek terhére történő)magyar-magyar hivások " alatt. Ki beszél itt ingyenes beszélgetésről? Ha feltöltöd a kártyát 8 €-val akkor az ingyen van? Ezért a 8 €-ért kapod azt a 400 percet roaming helyzetben, amit 35 napig használhatsz fel.
-
tsteve
senior tag
Egyébként az angol Three-nél létezik egy "Feel at Home" oprció, igaz csak 2 hónapra 1 év alatt, de ez is csak a UK-s csomagokat engedi használni a keret terhére külföldről, a nemzetközi csomag (International Saver opció) nem engedélyezett itt sem, erre külön ki is tér a Three a szabályoknál..
Magyar -magyar viszonylatban ez sem ad tehát "ingyenes" perceket.
Erős a gyanúm hogy ingyenes (keretek terhére történő) magyar-magyar hivások román voda kártyával sem lehetségesek.
De a legfontosabb érvem továbbra is ez: ha működne a 8 eurós voda kártya magyar-magyar viszonylatban is 400 perc "ingyen magyar-magyar hívás" erejéig, tele lennének a magyar hirdetési oldalak a 8 eurós, szürkeimportos román voda kártyákkkal, hiszen ez túl szép lenne...józan paraszti ésszel is gondolkodjunk uraim...minek teremtene a Vodafone ilyen konkurrenciát saját magának más országokban -
jozsi968
tag
Nem értem, mit értetlenkedsz?!
Nekem is van egy angol Three kártyám. Ezzel 3.9p ~ kb. 14 Ft-ba kerül egy perc hívás itthon. Teljesen mindegy, hogy magyar, angol vagy bármely EU-s számot hívok, ennyibe kerül. Ez a Szabályozott Európai Roaming díjszabás lényege. Egyébként a magyar feltöltős kártyáknál is így van. Olvass el egy ÁSZF-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest