Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• taip

senior tag

válasz H.Istvan25 #1127 üzenetére

Oké, szóval nincs olyan mint itthon, hogy csak beszédre vagy csak internetre való kártya. Ha az ember vesz egy Orange PrePay-t és rátölt mondjuk 100 lei-t, akkor abból lehet rendelni mobilnetet (úgy láttam a honlapon, hogy csak kódokat kell beütni hozzá) és ha szükséges, minden további beállítás nélkül lehet rajta hívást fogadni ingyen vagy hazatelefonálni 4,50-ért.

Ez így nem hangzik túl bonyolultnak. Már csak az a kérdés, hogy amikor az ember beleteszi a SIM-et a telefonba, akkor mi történik. A honlapról kb. annyit értettem meg, hogy "utána kövesd az utasításokat". De ha azok románul vannak, nem sokat ér vele az ember. :) Bár gondolom, ha szaküzletben veszi az ember, akkor ők aktiválják és hajlandóak üzemkész állapotban átadni.

Még egyszer köszi, sokat segítettél. :)

• taip

senior tag

válasz H.Istvan25 #1125 üzenetére

Köszi a gyűjtést, közben én is kattintgattam az orange oldalán némi google translate segítségével. :)

Szerinted van olyan megoldás, hogy az ember bemegy egy boltba, leveszi a polcról a SIM kártyát, beteszi a telefonba és működik? Szóval ne kelljen szerződést kötni, telefonálni, max. automatán aktiválni. Ki kéne hagyni a románul kommunikálást :)
    Azt néztem, hogy ha jól értem elég olcsó a dolog, pl. 1GB net 50 lei, meg a 4,50-ért hazatelefonálás sem rossz.

Csak kérdés, hogyan lehet ehhez hozzájutni, mit és hol kell keresni? Mobil szaküzletbe kell menni és megpróbálni angolul kommunikálni vagy valami hipermarket-szerű boltban meg lehet venni a polcról? És legfőképpen milyen díjcsomagot kell keresni, mi van ráírva, hogy néz ki, pl. így? :)

A térerővel gondolom nem lesz baj, feltételezem, hogy Kisinyovban rendben van. Hogy 4G vagy 3G lényegtelen, csak valamelyik legyen.

Bocs az alap kérdésekért, csak muszáj a nejemet felkészíteni, különben a könnyebb utat választja és elkezd roamingolni a saját telefonján, de arra rámegy a gatyám is. :)

• taip

senior tag

Sziasztok!

A páromnak pár napra Moldáviába kell mennie és amikor megnéztem a Telenor roaming árakat, leesett az állam. Azt gondoltam, hogy nem EU-s feltételekkel lehet roamingolni, de azt hittem, hogy kb. úgy, mint Ukrajnában, ha már szomszédosak. De nem. Hihetetlen, de az afrikai és közel-keleti országokkal van egy kategóriában, tehát 889 Ft a híváskezdeményezés és 375 Ft a fogadás. :Y Ez pofátlanul és kifizethetetlenül sok.

Van valakinek ötlete, mit lehetne tenni, hogy ne legyen napokig elvágva a külvilágtól? Nem kell komplett csomag, ha csak mobilnet van már azon is lehet kommunikálni, ha csak SMS van megfizethető áron, azon is, ha a hívásfogadás megfizethető, az is megoldás lehet.

Helyi szolgáltatók honlapjával nem tudok mit kezdeni, mert románul és oroszul vannak, azt sem tudom melyik részt próbáljam meg esetleg Google translate-tel lefordíttatni.
    Megnéztem más magyar szolgáltatót, a Telekomnál "csak" 168 Ft a fogadás ha veszünk egy ideiglenes dominós kártyát. Ez is sok, de kevesebb, mint a fele a Telenorénak.

Új hozzászólás Aktív témák