Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
taip
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1127 üzenetére
Oké, szóval nincs olyan mint itthon, hogy csak beszédre vagy csak internetre való kártya. Ha az ember vesz egy Orange PrePay-t és rátölt mondjuk 100 lei-t, akkor abból lehet rendelni mobilnetet (úgy láttam a honlapon, hogy csak kódokat kell beütni hozzá) és ha szükséges, minden további beállítás nélkül lehet rajta hívást fogadni ingyen vagy hazatelefonálni 4,50-ért.
Ez így nem hangzik túl bonyolultnak. Már csak az a kérdés, hogy amikor az ember beleteszi a SIM-et a telefonba, akkor mi történik. A honlapról kb. annyit értettem meg, hogy "utána kövesd az utasításokat". De ha azok románul vannak, nem sokat ér vele az ember.
Bár gondolom, ha szaküzletben veszi az ember, akkor ők aktiválják és hajlandóak üzemkész állapotban átadni.
Még egyszer köszi, sokat segítettél.
-
taip
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1125 üzenetére
Köszi a gyűjtést, közben én is kattintgattam az orange oldalán némi google translate segítségével.
Szerinted van olyan megoldás, hogy az ember bemegy egy boltba, leveszi a polcról a SIM kártyát, beteszi a telefonba és működik? Szóval ne kelljen szerződést kötni, telefonálni, max. automatán aktiválni. Ki kéne hagyni a románul kommunikálást
Azt néztem, hogy ha jól értem elég olcsó a dolog, pl. 1GB net 50 lei, meg a 4,50-ért hazatelefonálás sem rossz.Csak kérdés, hogyan lehet ehhez hozzájutni, mit és hol kell keresni? Mobil szaküzletbe kell menni és megpróbálni angolul kommunikálni vagy valami hipermarket-szerű boltban meg lehet venni a polcról? És legfőképpen milyen díjcsomagot kell keresni, mi van ráírva, hogy néz ki, pl. így?
A térerővel gondolom nem lesz baj, feltételezem, hogy Kisinyovban rendben van. Hogy 4G vagy 3G lényegtelen, csak valamelyik legyen.
Bocs az alap kérdésekért, csak muszáj a nejemet felkészíteni, különben a könnyebb utat választja és elkezd roamingolni a saját telefonján, de arra rámegy a gatyám is.
-
taip
senior tag
válasz
H.Istvan25 #1123 üzenetére
Szuper, köszi!
-
taip
senior tag
Sziasztok!
A páromnak pár napra Moldáviába kell mennie és amikor megnéztem a Telenor roaming árakat, leesett az állam. Azt gondoltam, hogy nem EU-s feltételekkel lehet roamingolni, de azt hittem, hogy kb. úgy, mint Ukrajnában, ha már szomszédosak. De nem. Hihetetlen, de az afrikai és közel-keleti országokkal van egy kategóriában, tehát 889 Ft a híváskezdeményezés és 375 Ft a fogadás.
Ez pofátlanul és kifizethetetlenül sok.
Van valakinek ötlete, mit lehetne tenni, hogy ne legyen napokig elvágva a külvilágtól? Nem kell komplett csomag, ha csak mobilnet van már azon is lehet kommunikálni, ha csak SMS van megfizethető áron, azon is, ha a hívásfogadás megfizethető, az is megoldás lehet.
Helyi szolgáltatók honlapjával nem tudok mit kezdeni, mert románul és oroszul vannak, azt sem tudom melyik részt próbáljam meg esetleg Google translate-tel lefordíttatni.
Megnéztem más magyar szolgáltatót, a Telekomnál "csak" 168 Ft a fogadás ha veszünk egy ideiglenes dominós kártyát. Ez is sok, de kevesebb, mint a fele a Telenorénak.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest