- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
A mifi független, TP-Link M5360. A telekomos kártyával nincs semmi gondja. Felismeri a kártyát, és a pin kódot is meg tudtam adni. Amikor megadom a pint, utána irja is, hogy VIP, szóval látja a hálózatot. Viszont APN-ként nem a data.vip.hr volt megadva. És igen, automatán működik.
-
mrhitoshi
veterán
Igen, az van a dobozon, hogy Vipme internet. Itt a kép róla: [link]
És mindhiába, nem tud csatlakozni a netre a mifi valami miatt.(#1070) szabogabor10: Ez eddig okés, de a Mifiről maximum SMS-t tudok küldeni. Telefonba nem tudom belerakni a SIM-et, mivel szólgáltató lockos. De ha lehet feltöltőkártyát venni, akkor az lenne a legjobb megoldás.
-
-
kulerr
őstag
Szia.
Független, szóval az elvileg nem lehet gond.
Mire gondolsz mit kell beállítani, már ha nem csinálja meg auton? (sry ha láma, tényleg nem foglalkoztam ezzel eddig )Közben megnéztem. Értem, habár semmit nem kaptam, csaka kártyát pin-t és ennyi.
Beraktam elfogadja a pin-t de nyilván itthon a roaming adat engedélyt kér, és persze itthon nem működik. -
Tamy
őstag
Tudom, hogy a Gránitnál nincs, és azt is, hogy a K&H-nál van. Viszont a K&H honlapján azt írják, hogy igényelni lehet (ingyenesen), ebből gondolom, hogy alapból nem ilyent adnak az olcsóbb alap számlákhoz. Különben minek kellene igényelni? Mondjuk ez egy próba során kiderül, majd megkérem az ismerősöm.
-
Tamy
őstag
Igen, azt tudom mi a SecureCode, leírják az általam linkelt oldalon is, csak ott azt írják idehaza ez egyik banknál sem elérhető. Közben tovább keresgéltem, és látom, hogy több banknál is van már ilyen, de az enyémnél (Gránit) nincs, és szerintem még nem sok banknál van. Szóval előrébb ezzel még nem vagyok.
Még annyi, hogy nálad a kártyán gondolom szerepel is a SecureCode felirat? Azt olvastam K&H-nál is működik már ez a fajta fizetési lehetőség, ilyen ismerősöm akadna is, de az ő kártyáján se szerepel.
-
koma106
senior tag
Nagyon jó hír. Köszönöm a választ.
Annyi kérdésem van még, hogy nano SIM méretűt tudok venni (vagy univerzális/kitörhető SIM van minden csomagban)?
Négyen megyünk, nem vennénk az összes telefonra horvát SIM-et. Láma kérdésem az, hogy ha erről a SIM-ről hívok egy magyar szolgáltatós (de horvát hálózatot használó) telefont, akkor a hívott félnek van költsége? Vagy ez magyar szolgáltató/csomag függő? -
koma106
senior tag
WOW. Köszönöm a gyors választ, elég jó ajánlatnak tűnik. Csak hogy jól értem-e:
50 HRK, benne:
3GB adatforgalom
1000 perc beszélgetés horvát mobilhálózatokon belül (ezen felül, ha pl. magyarországi számot hívok, akkor a 10HKN keretből fizetem a kapcsolási és a percdíjat.)Azt látom, hogy sok helyen árusítják. Van valami feltétele a vásárlásnak? (Magyar személyivel lehet (ha kell) szerződni?)
-
kuksa90
őstag
3 Gb-ban gondolkoztam, igen, utána akadtam a bonbonra. Ott vettem egy simet, ami 20 kuna - ez egy kopasz sim. Erre kell a bon80- as feltöltő, ami tényleg nem nyolcvan, hanem 88 kuna. Ez összesen 108 kuna, és 5 Gb net durván négy és félezerért...aztán ha visszaértem, mehet az egész a qkába - így értettem a bebukást.
-
kuksa90
őstag
Én megvettem visával a kártyát - elvileg díjmentesen küldik pár napon belül. Ha kiérek, akkor az első útba eső tisakban veszek egy bon80-at, és a magyar leírás alapján hívok egyet, és küldök két SMS-t, majd az utolsó számon felhívom őket. Ennyi...elvben 90 napra 5 Gb.
Ha a teló hülyeségeket olvasna, itt az apn beállítása is:
3G Frequency – 2100mhzName: BonBon Internet
APN: web.htgprs
Proxy:
Port:
Username:
Password:
Server:
MMSC: mms.bonbon.com.hr/servlets/mms
MMS Proxy: 010.012.000.004
MMS Port: 8080
MCC:
MNC: 1o
Authentication Type:
APN Type: default,supl
APN Protocol:
APN Roaming Protocol: -
kuksa90
őstag
Köszi.
Találtam egy bonbon névre hallgató csomagot: húsz kuna a kártya, és további 80 kunáért tudok csinálni 5 Gb netet...elsőre nekem jónak tűnik. -
-
sparks
senior tag
"(pl. Vodafone-nál napi 1000 Ft 100 MB net)."
Csak a pontosság kedvéért: 990 Ft az Európa napijegy és ezért az előfizetésben foglalt neted használhatod, továbbá hívást fogadhatsz ingyen és hazai percdíjakon telefonálhatsz. Szerintem ennél jobb ajánlat most nincs pár napos roamingra.
(szerk.: 2014. szeptember 1-től 2015. január 31-ig az USA-ban is elérhető.)
-
Glober
csendes tag
Off:
A Kolympia és a Kolymbia is helyes(A görögben nincs "b" betű - a béta ugyanis "v" - ezért általában a b betűt mp-nek írák, és vagy b-nek, vagy mb-nek ejtik, a szótól függően. Pl. reptéren is Mp-vel kezdődik Budapest neve görögül
On:
Én Vodafone-nal kísérleteznék, hasonlóak a tapasztalataim club1-hez. Wind a városokban is elég rossz minőségű (évek óta csődközeli állapotban vannak), beltéren sok helyen nem is ment a 3G (Athénban, ami nem egy bonyolult geográfia). -
LámaZ
addikt
Ki lettél osztva.☺☺☺
Apropó: a VOIP-os fórumban olvasottak hatására, megőrültem és vettem 4 db. Praktikum +Net Mini Expressz kártyát (kemény 300 ft/db.) úgy, hogy el sem olvastam rendesen a dobozon lévő szöveget, mert apróbetűs, és nem volt nálam az olvasószemüvegem (bár a 10 MB nagybetűkkel van, az kiveri a szemet).
Úgy emlékeztem, hogy havi 200 MB adatot kapok, erre kiderül, hogy havi 10 MB a porció, ami egyenlő kb. a nullával, bár 20 perc voip talán még beleférne.
(Ezeket amúgy csak magyarországi lakhellyel lehet használni.)El fogom adni őket.
-
Sztbeni
őstag
Havidíjas szerződéshez tudtommal mindenhol helyi lakcím kell. Viszont ha van kint ismerős/rokon, akkor megoldható. És ha az Orange is bevezet ilyen roamingmentességet, akkor sajnálhatjuk, hogy nem lettek igazak a múlt évtized közepén a PANNON GSM felvásárlásáról szóló pletykák. De ha ez elterjed, akkor szerintem a többi nagy cég, köztük a Voda és a Telekom is lépni fog, az meg nekünk nagyon jó, mert Romániába/Ausztriába/Horvátországba könnyebb kijutni egy kártyáért.
De azt nem értem, hogy a HWSW miért kapta így fel most ezt, amikor a 3 nem is tudom hány éve kínál ilyet.
-
Sztbeni
őstag
szerintem ez havidíjas cucc. De ez már valami. Mondjuk szerintem a helyi sim a legjobb mindenütt. Az ilyen roamingmentesség az itthoni árak lejjebb szorítására lehet jó. Ha mondjuk a Vodafone bevezetné a roamingmentességet, akkor első dolgom lenne egy román Voda kártya beszerzése. Amúgy a 3 nyújt roaming kedvezményt az külföldi hálóin:
3Europa opció:
-7.5 € havidíj
-1000 SMS a 3 hálóiba
-1000 perc a 3 minden európai hálózatába
-1GB net a 3 külföldi hálózatainEz az osztrák 3 (Drei) prepaid csomagja, és minden külföldi 3 hálózaton (Anglia, Olaszország, Írország, Dánia, Svédország) felhasználható.
-
Sztbeni
őstag
Nekem ezzel nem volt probléma, automatikus váltáson nem ment rá másikra. Az A1 egy részén érzékelte a mobilom a szlovén cégeket, nem nem akart magától váltani. Dalmáciában ilyen veszély egyáltalán nem állt fenn. Viszont a dél-dalmát hegyekben érzékelt albán, olasz, montenegrói és bosnyák hálózatokat is a teló, de rácsatlakozni nem lehetett. Eddig ahol én tartósan használtam Tele2-őt, vagyis Hvaron és Korčulán, ott nem volt vele semmi baj. Főleg Hvar szigeten voltam elégedett, olyan helyeken jött kiválóan a 3G, ahol papíron GSM sincs. Korčulán voltak helyek, ahol képes volt behalni, de alapból ott is jó volt.
-
LámaZ
addikt
„Dear,
Please provide us with your number so we can change the menu language.
Best regards,
Croatian Telecom Inc.
Online customer service
E-mail: Info@t.ht.hr”Tehát, ahelyett, hogy alapból mondjuk kétnyelvű SMS-eket küldenének, ki kell belőlük ezt imádkozni.
Pedig az lenne a legegyszerűbb, ha már a kártya vásárlásakor meg lehetne adni a kommunikáció nyelvét. Az egyiknél talán működik is ez. -
Sztbeni
őstag
A haverom vette még a Tisakban júniusba. De Zágráb után Split felé két INA benzinkúton is láttam az eladó mögött vagy 10-et.
Ja, és továbbra is úgy tapasztalom, hogy a Tele2 3G lefedettsége jobb, mint amit jeleznek. És sebességre is jó, Splitben gyorsabban töltött Nokia 701-ben, mint a Vipme Internet Pack.
-
Sztbeni
őstag
azt tudom még esetleg elnepzelni, hogy az internet box használók pioritást élveznek. Mert az durva, ha EDGE sebességgel megy a HSPA+ hálózat. Mondjuk nekem mindegy, így már fix, hogy TELE2 lesz. Welcome to Croatia csomag haveromat meg is kértem, hogy hozzon nekem egyet (most megy), mert tavaly már júliusban elfogyott.
-
Sztbeni
őstag
-
LámaZ
addikt
Romániában az az érdekes még, hogy a Digi kábeltévés szolgáltató egyes kábeles internet előfizetőinek (Fiberlink 2) ingyen mobilnetet ad, de azok is élvezhetik a mobilnet előnyeit, akiknek Fiberlink 1-es csomagjuk van: 10-25 lejért (680-1700 forintért!). Szó volt róla, hogy egyes multik anyaországukban sokkal előnyösebb feltételekkel kínálják ugyanazt a szolgáltatást anyaországukban, mint Magyarországon. A DIGI is ilyen!
Nekem műholdas DIGI TV-előfizetésem van Magyarországon, és havi 1500 ft-ért megvan a legolcsóbb mobilnetes csomagjuk (1 GB, a Telenor hálózatán nyomatva). Nem rossz, de azért Budapesten is néha átkapcsol Edge-re.Én őszintén szólva elvárnám a Digi-től, hogy a mobilnetem mindenütt működjön, ahol leányvállalata van (pl. Romániában, Szlovákiában stb. is). Igazából ezt EU-s szinten kéne már szabályozni, hogy legyenek végre összeurópai csomagok (úgy hang- mint adatátvitelre).
-
SzLilo
csendes tag
köszönöm a választ. Már ezt is próbáltam, kiiktattam a roamingot, majd később újra aktiváltam. Ezt többször is megcsináltam. Előfizetéses vagyok, a szolgáltatónál esküsznek rá, hogy van engedélyem külföldről telefonálni. Ha nem függ a sim-től, akkor végképp el vagyok keseredve...
-
Sztbeni
őstag
nem szabad magyar kártyát használni. Sokkal olcsóbb a helyi. És hallottam olyat ismerőstől, hogy aktiválta a külföldi kedvezményt (nem idén volt), de a sima roaming árral ment minden. Nekem is tavaly egy rossz mozdulat miatt 4000 forintom bánta. És még szerencsém volt, mert lehetett volna több is.
-
cameo
csendes tag
Meglepetes! Google terkepeket mi is hasznalunk itt, de mivel a masik ket ceg terkepet neztem eloszor, s azokat nem lehet zoomolni, a harmadiknal mar eszembe sem jutott. Talan az Alzheimer korai jele, nem tudom, de lekopogom hogy nem, s csak egyszeruen egy hulyeseg reszemrol. Van ilyen.
Egyebkent a belteri/kulteri lefedettsegi megkulonboztetest az itteni terkepeken nem lattam eddig. Azert sem voltam ezzel tisztaban. Persze lehet, hogy a megkulonboztetesnek itt nem is lenne annyi ertelme, mivel itt a csaladi hazak nagy resze fabol epul, amik nem jelentenek olyan nagy akadalyt a radiohullamoknak.
-
cameo
csendes tag
Bocs, igazad van. Nem vettem eszre, hogy nagyitani is lehet azt a terkepet (zoom). A masik bajom az, hogy ugy latszik nem vagyok tisztaban azzal sem, hogy pontosan mit is jelent a belteri/kulteri megkulonboztetes a lefedettseget illetoen. Hiaba na, sokkal tovabb eltem itteni kornyezetben, mint ott.
-
cameo
csendes tag
Az USA-ban a GSM mobilok szinte mindig 850 / 900 / 1800 / 1900 beszelo frekvenciakkal jonnek, tehat beszelni szinte mindenhol tudok egy itt vasarolt mobillal. A problema tehat az adatatviteli frekvenciakkal van, amik kozul -- ugy latszik -- csak a 2100-as az ami elegge kozos. A tobbi lehet 1900, 1700, 900, vagy 850. Egyedul a Nokiatol tudok olyan mobilt itt, amiben az 5 kulonfele adat frek, benne van. Csak az a baj, hogy azok mar a halalraitelt Symbios op. rendszerrel mukodnek. En speciel Androidosat szeretnek, de megneznem azokat a Nokiakat is, amik majd a Microsoft op. rendszeret telepitik a kozeljovoben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Battlefield 6
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Corsair Dominator DDR5 32GB 6000mHz
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest