- Apple Watch
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
Akad jópár MVNO szolgáltató is: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mobiln%C3%AD_oper%C3%A1tor
Ezek közül az OpenCall, amit több helyen láttam. Ez a virtuális szolgáltató a Voda hálózatát használja, de az 500 megás csomag drágább, mint a Vodánál, viszont 299 koronáért van 1GB. A kártya 200 korona, ennyi egyenleg is van rajta, így fel kell tölteni egyszer, hogy be lehessen aktiválni az 1GB netet, így viszont az össz költség már 400 korona, amiből 101 korona marad az egyenlegen. 200 korona a legkisebb feltölthető összeg. Ennek kártyának az érvényességi ideje csak fél év feltöltés nélkül. -
Glober
csendes tag
A mobilnet nem volt szempont a kérdésben.
10 euro = 3000 + néhány forint, azaz 30 forintos roaming percdíjat kapsz, ha előre "elköltöd" a 100 percet - és cserében külföldi a telefonszámod, azaz itthonról drágábban hívhatnak.
Ehhez képest a 39 forintos egységes percdíj bőven lehet jó, hazai telefonszámmal (egészen addig, míg kb. 75 percet nem beszélsz). Szóval "attól függ", mennyit használod.
-
Glober
csendes tag
Szlovákiára, mivel EU, a Tesco Mobile-os ajánlat is jó: 39 forintos percdíj roaming alatt minden EU irányba. így magyar számod marad, azaz itthonról hazai díjon hívhatnak (roaming fogadásért fizetni kell). Március 31-ig biztosan érvényes akció: http://www.tescomobile.hu/akcio
-
sparks
senior tag
Persze, hogy érdemesebb helyi sim-et venni (ezért is vannak spanyol, portugál, olasz, stb. lejárt sim kártyáim a vitrinben ) De a többi szolgáltatónál nem láttam ilyen áron korlátlan roamingot adó konstrukciót.
Igaz lassan mindegy is lesz, pár év és vége a roamingrablásnak.(#871) club1 Igazad van, én a saját esetemből indultam ki, előfizetéses vagyok, pár napos utakra így nekem ez megfelelő, ráadásnak fontos, hogy a saját számomon külföldön is elérjenek.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Köszi. Holnap délelött kiderül hogy beülök kávézni ha net kell vagy lesz mobil is. Viber Out egyenlegre már töltöttem, azzal a legolcsobb hazatelefonálni, főleg vonalasra.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
vEgGg
csendes tag
Köszi a tippet, elolvastam a cikkedet.
Hasznos és informatív, és biztos, hogy én vagyok hozzá tuskó, de az az egy dolog még mindig nem világos számomra, hogy pl. a Drei Internet Flat csomagja feltöltős konstrukció, vagy havidíjas? Mert ugye havidíjról írnak, de ehhez én képzeletben azt társítom, hogy szerződést kell kötni, ahhoz pedig feltételezem, hogy szükséges lehet osztrák lakcím stb. Nagyon röviden ennyi a kérdésem: Ha én besétálok egy 3 üzletbe, akkor vásárolhatok-e minden további nélkül egy ilyen SIM kártyát egy hónapra, majd ezt követően 1 éven belül akkor tölthetem fel, amikor épp szükségessé válik? Lehet, hogy hülye kérdés, de sajnos nincs még ilyen tapasztalatom. Tavaly egy magyar cégtől béreltem ugyanilyen Drei SIM-et, de kint megvenni olcsóbb lenne, ráadásul azt később is bármikor használhatom...
-
Arolotifar
őstag
Végül Play-es SIM kártyát vettem egy benzinkúton 5 zlotyiért Ez alapból tartalmazott 100 MB internetet. Másnap még vettem 10 zlotyiért 1 GB-ot, ez bőven kitartott a nyaralás alatt Tehát 15 zlotyi volt 1.1 GB mobilnet LTE hálózaton (kb. 1200 Ft) és még pár rövid hívás és 5-6 sms is belefért. Ráadásul papírokat sem kellett töltögetni.
Elképesztő, hogy ott milyen olcsón lehet mobilnethez jutni, nálunk pedig milyen pofátlan áron adják...[ Szerkesztve ]
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
pzstm
titán
úgy pláne nem, hogy 15EUR körül 1GIGA netes pre-paid csomagok vannak szomszédainknál sok esetben (legalábbis nyugatabbra)
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
fehrtams82
újonc
Az idő alapút nem is néztem.... Lehet ebből 2 kártya lesz , az egyiket a beszélgetéshez , a másikat meg amikor nagyobb dolgokat kell letölteni. Ha az idő alapút nézem , akkor használat ideje miatt nem jövök ki jól. Viszont ritkán van hogy sokat kell letölteni, arra meg pont az idő alapú a jó. hmmmm....
Még1et szeretnék kérdezni. Ha van a gépbe 3g modem , akkor is meg kell vennem azt a sticket? Vagy elég ha a simet veszem meg .... akkor nem kell azt a 19 meg 20 eurot kifizetni rá. Ezt nem tudod? Meg lehet így is valósítani a dolgot? Ha igen , abba az esetbe a 2 kártya tényleg megérné.
Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Luser2000
addikt
Szia!
Én szerdán megyek Olaszországba. Olyan kártyát szeretnék, amit pl megveszek egy újságosnál, beteszem a zsebwifimbe és már van is feltöltős netem. Ha ehhez adnál egy jó tippet, az sokat segítene.
Köszi, Balázs !
Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Watch Ultra, MacBook Air M2 13"
-
lexter00
őstag
hmm ez szimpatikusnak tűnik Akkor az Aldiban tudok egy ilyen feltöltőkártyát venni?Milyen regisztráció kell hozzá?
-
LámaZ
addikt
Tu ne parlez pas français? Je suis très désenchanté. Essayez-vous Google Traducteur!
☺[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Luser2000
addikt
Hű, ez jó valóban.
Esetleg olyan tippet nem tudsz, hogy ha valaki az M7-en indul neki a nyaraálsnak, az hol tudna ilyet venni a legkisebb kitérővel? Korábban itt azt olvastam, hogy benzinkutakon nem jellemző ennek elérhetősége.
Esetleg nem hozna valaki nekem 2db-ot? Remek belga söreim vannak cserébe. :0)Samsung Galaxy Z Fold6, Samsung Galaxy Watch Ultra, MacBook Air M2 13"
-
titán
Na kicsit eltuntem, valamiert letiltottak a lidl-is sticket, de nem tudom miert, mert toltottem is ra lovet, na mindegy, ugy is akartam egy aldisat is, tegnap tudtam is venni es ma beaktivaltam telorol es be is allitottam a flatrate xl csomagot. Most bambergben vagyok es ilyen a net:
Volt 5 mega is, de amugy gyors es stabil, kivancsi leszek ra milyen lesz majd a varosokon kivul.
[ Szerkesztve ]
-
-
_ATi_1
senior tag
Szinte minden boltban lehet kapni SIM kártyákat, amiket annyiba kerül "regisztrálni", hogy beletesszük a telefonba és elkezdjük használni. Tényleg nincs annyi vacakolás, mint itthon.
A lefedettséggel egyszer sem volt gond, Zakopane és Krakkó környékén használtam. Sebességet egyszer mértem, ~4/5Mbps volt a le- és feltöltési sebesség. Ezt egyébként hegyekben mértem. -
_ATi_1
senior tag
Szia!
Nagyon köszönöm a részletes információt.
Az Orange ajánlata elég jónak tűnik, ha jól értelmezem 10 € a kártya, amit jóvá írnak. Ez csak lebeszélhető, vagy le is netezhető? Elég jónak tűnik a 0,01 €/MB-os tarifa.
Itt a roaming is 0,54 €/MB, annyira ez sem vészes, talán használhatnám Lengyelországban is. -
mrmrg
tag
Értem. Tökéletes Olyan megoldás kell ami domino/vitamax szerű, instant dolog.
Ne kelljen papírokkal vacakolni Ezekben a nagyobb "Tesco" szerű üzletekben is kaphatóak?
Bocsi a sok kérdésért, évek óta nem voltam, és legutóbb nem kellett ilyesmivel bajlódnomJa és még1 Ott milyen feltöltési egységekkel tudom ezeket megvenni? (1-2-3 ezer Ft-nyi a legkisebb? )
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Én általában olyan helyeken mozogtam, ahol volt a Wind-nek is 3G lefedettsége, ott pedig az F2G prepaid csomaghoz folyamatosan voltak/vannak akciós csomagok. Alapból az F2G-ben 500 MB net van 30 napra, de 1 GB netre 5 EUR-ért átváltható. Vigyázni kell viszont, mert túlforgalmazási díjas a net, ráadásul megkezdett 10 vagy 20 MB net árát emelik re túllépéskor.
-
Schuby
aktív tag
Leette. a dolgok lényege ahogy elnézem, hogy azt a csomagot amit én szeretnék, 30 nap 15 euro csak a webstickkel lehet beállítani. én meg azt nem vettem mert van a notimba wwan modem, igy a stickre nincs szükségem
Most a kérdés az hogy csomagot lehet e váltani valamilyen formában?x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Schuby
aktív tag
nyilván én vagyok a hülye de nem találom a rufnummert. ez ugye a hívószámom lenne. ellenben van telefon nummer és sim nummerem. de egyik se olyan karakterkiosztású mint ami kéne. legfőképp nem kezdődik +49 cel. így meg képtelen vagyok belépni az aldi felületére.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Schuby
aktív tag
Kicsit elakadtam. Megvettem ezt az aldis csomagot regisztráltam és használtam is mint látszik. viszont kb fél óra múlva se kép se hang.lehet a kezdő csomagban ennyi volt és tölteni kell 15 euroval? kiolvastam az egész füzetet de nem találtam olyat hogy a starter set ben van e és mennyi használat. Most töltsem vagy a gépben keressem a hibát?
-
Schuby
aktív tag
No akkor első kézből az infó. Aldis kártya van vagy 6 féle, meg kell nézni , a tablethez való csak mobilnetes kell, a kezdő csomag 12.50 eur 1 hónap 5 gb adat, utánna 15 eur per hó a töltés. Ma vettem arról írok. használat előtt regisztrálni kell, lehet telefonon de legegyszerűbb egy mekiben online. név cím kell a reghez, de egy hasraütött név a meki címével tökéletes.
-
Schuby
aktív tag
ha mondjuk csak-egy két hétről van szó akkor nincs gond, bemész a lidl- be megveszed és egy hónapig működik. Aztán érthetetlen módon regisztrálnod kell, nem is akárhogy, nem tudsz fals adatokat megadni, mert online ellenőrzik a népesség-nyilvántartónál. A lengyeleknél a benzinkúton vagy 10 féléből válogathatsz, ha rátöltesz bármeddig Használhatod
-
Sztbeni
őstag
Még ez is érdekes lehet: [link]
24, 5 HRK-ért: 1GB net, korlátlan hálón belüli beszéd (0, 29 HRK a kapcsolási díj), más hálóba 0, 69 HRK.
34, 5 HRK-ért: 2GB net, korlátlan hálón belüli beszéd (0, 29 HRK a kapcsolási díj), más hálóba 100 perc.Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.
-
hanti
senior tag
Ez a lényeg a cikkből:
A francia mobilpiacon nem a France Telecom az első, mely korlátlan tarifájában ingyenes roamingopciót helyez el. Az egyik legfőbb riválisnak tekinthető Bouygues Telecom múlt héten jelentette be Sensation névre keresztelt tarifáját, mely havi 29,99 euróért (ez napi árfolyamon számolva körülbelül 9300 Ft) cserébe nem csak saját, belföldi hálózatán belül, hanem az Európai Unió összes mobilhálózatából korlátlan beszélgetést, SMS-t és összesen 3 GB adatforgalmat biztosít.
Na ilyen még nem volt.
-
Szőröstalpú
tag
Köszönöm a választ!
Csak net kell, akarok venni egy 3g routert, az osztaná meg. Egyébként Róma lenne a cél, szóva gondolom a 3g nem probléma.
Jól értem, hogy 5€/G? Az egész jól hangzik. És tudok venni egyben 5€-ért 3gigát? Az még jobb lenne. A kártya mennyibe kerül? És mekkora összeggel lehet feltölteni?
Az idő alapú nem tűnik túl jónak. -
zichie
senior tag
Megvettem 5 euróért, betettem a dual sim-es telómba és egyből ment a net. Egy napot voltam Bécsben. Arra kellett, hogy legyen olcsó netem és voip segítségével haza tudjak csörögni. A kártya egy évig jó és ha még esetleg megyek Ausztriába, akkor tudom használni. Ha nem megyek, akkor bebukom a maradék egyenleget. Még van rajta 3 euró.
Persze, ha lesz nyáron valamilyen szintű roaming eltörlés, akkor van rá esély, hogy itthon is tudom használni a mobilnet részét.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
Igen, az A1-en ment, az Orange be sem engedett. Annyit még hozzátennék, hogy a mobilnet számlázás minden megkezdett megabájt után van csatlakozásonként. Tehát, ha felcsatlakozom a netre és csak 100 KB-ot forgalmazok, majd bontom a kapcsolatot, akkor 1 MB-ért von le 1 centet, ha másfél megát forgalmazok, akkor 2 MB-ért von le 2 centet. Magyarul úgy éri meg használni a netes részét, ha állandóan be van kacsolva. Én sajnos nem így használtam.
Elég korrekt infót ad a Yesss webes felülete, minden mobilnetre csatlakozás rajta van időponttal, időtartammal és elhasznált adatforgalommal.
Itthon nem megy rajta a mobilnet. Csak a Telenor hálózatán lehet használni, a T és a Voda nem engedi be. SMS-t a webes felületen is lehet használni, ami így olcsóbb, mint a magyar szolgáltatók. Én a karácsonyi és az újévi sms-eket ezzel küldtem.
A hangpostát át lehet állítani angolra, de egyszer visszaállt németre. Itthonról olcsón (roaming kikerülésével) hozzá lehet férni a hangpostához. Valamelyik Dellmont VOIP szolgáltatóhoz be kell regisztrálni a Yesss-es számot és a VOIP szolgáltatón keresztül kell felhívni a hangpostát úgy, hogy a hívásnál kiküldött szám a Yesss-es mobilszám legyen. Ekkor a központ a szám alapján azt hiszi, hogy a Yesss-es kártyáról van a hívás és hozzá enged férni a hangpostához.
A Yesss negatívuma, hogy NAT-olt ip címet ad és a hangpostát sehogy nem lehet kikapcsolni, sőt azt sem, hogy pár csörgés után a hangpostára irányítsa a hívást.
-
-
Bocsek
aktív tag
-
Bocsek
aktív tag
Nem az enyém, barátnőmé, amúgy szinte pont egy éve. Elvileg ez még a 15 eurós, csak azt nem tudom hogy ha 10 és 20 eurókkal volt feltöltve akkor hogy lehet az egyenleg rajta 7,8 €. A másik ami zavar hogy egy hete vásárolt hozzá egy 20 eurós feltöltő kódot egy mediamarktban, és azt írja a kódra az odlaluk hogy már fel lett töltve... Most a kundenkennwort kéne hogy a számlákat meg tudjam nézni az online felületükön. Ez még a fekete huawei modemes csomag, ahogy néztem most már fehéret adnak.
Szerk: aztán lehet hogy a 20 euróval feltöltött összeg után maradt 7,8€ az egyenleg, mert először mikor beírtuk a feltöltőkódot, akkor valami hibát írt az oldalt, és megpróbáltuk többször, azóta azt írja hogy fel lett használva a kód, de szerintem nem került az egyenlegre...
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
külföldről is?
club1: köszi az infókat. a külföldön vásárolt számmal az a baj, hogy nem egy állandó helyen dolgozik, tehát lehet, hogy 2 hónap elteltével másik országba megy. meg több számot, több telefont nem akar fenntartani, többkártyás készüléket se szeretne. tehát az eddig felsorolt olcsósítási lehetőségek kényelmi okokból kiesnek, mi is ajánlottunk neki hasonlót. A felsorolt tarifacsomagoknak utánajárunk.
[ Szerkesztve ]
-
alvina
újonc
Sziasztok!Ne haragudjatok,ha nem jó topicban teszem fel kérdést!Engem is a drei internet érdekelne.Laptopot használnék és korlátlan internetet szeretnék,de nem előfizetésest.Ebben az esetben hogy működik?Csak az üzleteikben tudom megvenni a kezdőcsomagot illetve a feltöltőkártyákat vagy esetleg máshol is?Kell,hogy legyen ausztriai bankszámlám illetve lakcímem hozzá?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest