Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2025.02.19.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Szerez sim kártyát és teszteld, máshogy nem igen lehet pontos információhoz jutni hogy az adott helyen milyenek a körülmények.
Menyire jó a térerő, mennyire van leterhelve a szolgáltatás.
Simán megeshet hogy délellőt még normális a sebesség de késő délután este sokkal kevesebb terheltebb.És mivel Balaton ez nyáron hatványozottabban igaz, lehet hogy most teljesen használható majd beindul a szezon és drasztikusan csökken a sebesség.
-
4Grider
nagyúr
Ha 4G, akkor mindegy, ugyanott vannak az adótornyaik és kellően sok Telekomos és Telenoros is van ott nyáron. Talán a Telenor kicsit terheltebb, mert náluk olcsón elérhető a natolatlan korlátlan mobilnet, míg Telekomnál csak natolt van (publikus ip nélküli).
A Telekom kevésbé túlterhelhető frekvenciákon is nyomul (természetesen városrésztől függően). -
gg72
veterán
Köszönöm mindenkinek a tippeket, véleményeket router-ügyben, ezek fényében választok majd.
Viszont mi legyen a szolgáltatóval? Telenor vs. Telekom, vagy mindegy?
-
bul07
nagyúr
válasz
Mikulásbá #50694 üzenetére
Az enyém Huawei E5577C és 4-5óránál többet nem bír, de elég kicsi az akkumulátora 1500mAh
De lehetne kapni bele 3000mAh is csak akkor másik hátlap is kelleneAz hogy mennyit bír sokban függ az eszköztől
A tiéd tényleg hosszú távra van méretezve
TP-Link M7650 [link]
3000mAh akku, akár 15 óra működési idő(#50695) 4Grider
Mi csak egy másik alternatívát is felvázoltunk hogyha neki megfelel akkor ezzel is meg tudja oldani
És lehet használni folyamatos töltés mellet is csak tudni kell mi lehet a hátránya, sok évente egy akkumulátor csere(Nálam púposodni kezdett)
Sajnos az enyém nem működik akkumulátor nélkül, kipróbáltam -
4Grider
nagyúr
válasz
Mikulásbá #50694 üzenetére
Én csak az elődjét (M7350) használtam, teljesen megbízható volt, nem is melegedett, de maximum 6 órát bírt, és nem volt sebességbajnok. A kollégám még most is nyúzza időnként, de már csak 4 órát bír és nem kapható hozzá rendes akksi (csak kínai himihumi).
Mindentől függetlenül a MiFi-k nem folyamatos, hanem időszaki használatra vannak tervezve, az asztali routereket tervezik folyamatos használatra. -
válasz
4Grider #50693 üzenetére
Én TP-Link M7650-et használok most, nem adnám semmilyen asztali cuccért.
Olyan a melóm, hogy a lakott terület olyan 5-6 km-re van, de az is csak egy kisváros. A nagyobb olyan 10-12 km-re légvonalban, mostanában mértem 100fölötti sebességet-persze ez csak kora reggel vagy késő este, de 40 körüli állandóan van.
A másik az akkujához : elmentünk kirándulni Tokajba, 4 személy 4 telefon. Reggel kapcsoltm be a M7650-et, hogy már az úton is legyen net, főleg ugye a kölyköknek. Este 8-ig ment a kis router, még maradt benne kb. negyed akku. Pedig a gyerekek nyomkodták a telót.
Vittem mobilbankot is, de nem kellett rákötni. -
4Grider
nagyúr
válasz
Mikulásbá #50692 üzenetére
Van egy Zyxel LTE4506-M606 4G routerem is, én ezzel oldom meg a full mobilitást. Mivel nincs beépített akksija, de a töltője micro USB-s, így egy 10000 mAh-s power bankról 10-12 óra üzemidőt, egy húszezresről 24 óra üzemidőt bír, az autóban is elvan az USB port feszültségével. De még ezzel is érezhető a teljesítménybeli különbség (ha többen használjuk) egy asztali routerhez képest.
-
bul07
nagyúr
Ha 24órába megy a asztali géped USB-n keresztül csatlakoztatod a említett routert, tölti is és vezetékesen kapja a nettet
Persze azt is lehet vinni de ennek van akkumulátora így akár a kocsiban is lehet használni, vagy kirándulóhelyen
Persze vannak hátrányai a kialakítása miatt, mondjuk lehet hogy mivel nincs külső antennája nem fogja olyan jól venni a mobilhálózatot így az internet sebessége lehet alacsonyabb lesz
Na meg ha nagy a ház akkor lehet nem mindenhol lehet fogni a szórt wifi jelétÉn csak egy lehetőséget vázoltam fel meg kell nézni az eszközöket és ami neked a legmegfelelőbb azt venni
-
4Grider
nagyúr
válasz
Mikulásbá #50689 üzenetére
A többségük nem megy 10+ órát. Főleg ha dual band-esek és használják is rajtuk keresztül a kliensek a netet. Az asztali routerek többsége nem véletlenül 12 V-os, nekem hosszú évekig ment egy az autóm csomagtartójában. Az asztali routerek alapból komolyabb processzorral is bírnak, jobban bírják a terhelést, mert nem szempont náluk az energiafelhasználás és a hűtés megoldása.
A nat (LAN) használata sokkal biztonságosabb, mint az USB-s használat. -
+1
Ezeket erre találták ki. Érdemes rászánni komolyabb összeget és normális mobil routert venni. Én már vagy 10 éve használok ilyet a mai napig is. Nemrég cseréltem egy 3 éves M7450-est, még az akkuja is tökéletes volt-de igen, egy akkucsere és pár évig megint nincs vele gond.
Én laptophoz csatlakoztatom USB-n, így azon vonalas netként jelentkezik, egyben tölt is, de wifin osztja is a netet telefonnak, másik laposnak, stb. -
bul07
nagyúr
Úgy értettem hogy Telekomtól a router és mivel független mehet bele a KÜF vagy iQ korlátlan simje
Persze ennek vannak hátrányai, főleg a a router szórási ereje mert az elég korlátozott
De vannak előnyei is, áramszünet esetén ha a torony nem érintett akkor továbbra is tudja biztosítani a netet míg az akkumulátora bírja(power bankról meg lehet tölteni)
Hordozható, ha mentek nyaralni akkor lehet vinni, így nem függtök a szálláshely wifijétől(biztonságosabb is mint egy szállodai wifi hálózat)Én csak folyamatos töltés mellet használóm az enyémet Huawei E5577C (Telekomos + iQ Telenoros sim) (2évig havi 10nap 24órás töltés, majd másfél év havi 15 nap 12órás töltés, munkahelyemen innen van internetem)
Hogy mi történt vele, három és fél év után kellet egy akkumulátort cserélnem 2000Ft-értDe ez csak egy lehetőség
-
4Grider
nagyúr
Szappantartó=MIFI, beépített akkumulátoros, tehát hordozható 4G router. Az akkumulátor miatt nem javaslom asztali eszközként történő (folyamatos) használatát, az heti néhány töltéssel jó. A napi többszöri töltést megbosszulja, a terhelhetősége (több, aktív eszköz felé történő megosztás) is erősen korlátos.
A Telekom is lemegy kutyába nagyon sok helyen a nyári estéken. Jellemzően az 5G az, ami bírhatná azt a terhelést ami nyaranta a Balaton partján van, de annak meg elég komoly optikai felhordóhálózat kell, ami nincs meg mindenütt, az 5G-ről magáról már nem is beszélve. -
4Grider
nagyúr
Ha komolyan gondolod (Almádi egy részében van 5G):
https://www.telekom.hu/webshop/termek/ZTE-MC801A-5G-router?skuId=jsku1754638082&processType=listPrice
Ha jó a 4G is (ami nyáron elég sok helyen lemegy a Balaton parton kutyába):
https://www.telekom.hu/webshop/termek/Huawei-B535-232-AC-router?skuId=jsku1754630986&processType=listPrice
Szappantartót én nem ajánlok, csak nagyon alkalmi netezéshez való. -
gg72
veterán
válasz
4Grider #50676 üzenetére
Hát egyelőre csak tájékozódom. Router mindenképpen kellene, így lehet marad a Hipernet Home+ M 12 hónapos előfizetés routerrel havi 6300-ért, a korlátlanság nekünk végül is annyira nem fontos, biztonsági tartaléknak lenne csak a mobilnet, van ugye vezetékes Vodafone netünk, csak az az utóbbi időben gyakran leáll.
Mit tanácsolnál/ajánlanál egyébként? -
gg72
veterán
Sziasztok! Ide irányítottak a mobilnetes topikból. Szóval. Mobilnetet szeretnénk a mostanában nagyon gyakran leálló vezetékes Vodafone mellé tartaléknak, ugyanis itthoni munkát végzünk, én PC-ről. Milyen szolgáltatót (és routert) ajánlanátok? Néztem a Telenor OtthonNet-et, de ez a címünkön Balatonalmádiban sajnos nem elérhető. Köszönöm.
-
panizzi
aktív tag
2500 Ft-ért kapsz 166 percet meg 400mb netet
-
mogyoro42
csendes tag
Sziasztok!
Én mindenkinek most már a Kedvezmény bankot ajánlom.
Auchantól mengyünk át, nincs kedvem nézegetni a bevásárlások összegét...
Meg olcsóbb is.
Semmi közöm hozzájuk, csak elégedett vagyok velük.
Amit tudok róla:
Telenoros
Nincs belépési díj
Magánszemély mehet
Megtarthatja a számot
Telenorral szerződik
Árakat nyilván nem írok, de egy e-mail, és jön is.
Telenor flottából is lehet migrálni hozzájuk
Kiemelten problémamentes, összeadva egy órát foglalkoztam az egésszel, és a párom már használta is az új SIM-et.
Én most várom a flottaigazolást.
Nagyon korrekt, udvarias, segítőkész, e-mailekre hamar válaszol, telefont felveszi.
A stílus maga az ember... -
martonl
senior tag
válasz
gingerbalm #50658 üzenetére
Köszi. Fura, hogy így számláznak, én a flottás számlámat simán 27% ÁFA tartalommal kapom, pedig abban is van net és egyéb havidíj is. A részleteset nézve van egy Vállalati Hipernet Start 5% ÁFA tartalommal, de az később negatív előjellel is szerepel. A többi tétel meg 27% ÁFA tartalommal van így a végösszeg is.
-
martonl
senior tag
A nettó/bruttó árhoz kérdezném, hogy mennyi a KÜF csomagok ÁFA tartalma? Simán 27%-os ÁFA kulcs a végösszegre, vagy meg van bontva a számlán a net (5%) és a többi (27%) szolgáltatás ÁFA tartalommal?
-
cool13
őstag
Lehet csak neked nincs.
Mondjuk ebben le van írva a válasz. Szerintem erre utalt.
-
Henrico
tag
Buta kérdés: KÜF táblázatban szereplő árak nettó vagy bruttó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Robot fűnyírók
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest