Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyner
tag
Chaser: köszönöm a tanácsokat, én is KingMax-ra gondoltam, a saját gépemben (GB DS4) is ilyen ramok vannak és élettartam garival veszem majd ezeket is. A TV-tuner kártya egy későbbi terv, arra még nem vagyok annyira rágerjedve. Holnap meg is veszem a cuccost, már alig várom...
ja, mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítségét, továbbra is olvasgatom majd a topikot, mert valószínűleg hamarosan veszek egy D201-est is
-
Skyner
tag
Thx, akkor 1db RAM lesz. Ez már nem idevágó dolog, de megkérdezem hátha tudtok erre is valamit ajánlani: szeretnék egy minőségi TV-tunert, ha lenne egy jófajta USB-s, akkor olyat, ha nem, akkor egy PCI-ost tennék a lapba és akkor száműzhetném a szobából a TV-t.
Szerk: inkább off topic
-
Skyner
tag
én itt néztem: giga 73pvm-s2h, itt Dual Channel-t emlegetnek, bár hogy most nézem a gyártó oldalán a lap adatlapját, nem említenek Dual Channelt.
Mennyivel lesz lassabb egy kategóriáján belüli Dual Channel-es laptól, ha ez tényleg csak Single Channel-es ? Akkor inkább csak 1db 2GB 800MHz DDR2 RAM-ot vegyek ? -
Skyner
tag
Ismételten köszönöm a válaszokat. Eldöntöttem, hogy rátok hallgatva az E2180-as proci mellett maradok és alulfeszelem. VGA-t sem veszek addig, míg ki nem próbálom, hogy az említett játék megfelelően fut-e ? Ha oda kerül a sor, tuningolni fogom. Tuningoláshoz létezik olyan szoftver, amit akár winfosból futtathatok és mondjuk elmenti az előzetesen kikísérletezett tuning-profilokat és néhány kattintással visszatöltve játékra vagy internetezésre állíthatom a konfigot ?
Chaser: mindent értek, kivéve azt, hogy: Ennek a lapnak azért ment le az ára, mert túl későn jött ki, az SC miatt meg sok user nem veszi meg. Mi az az SC ?
SC= Single Channel ? Csak azért, mert az említett GB lap Dual Channel-es, vagy arra gondolsz, hogy egyetlen 16x pciE slot van az alaplapon és nem lehet egyszerre két vga-t belegyűrni ?dudi: most, hogy írtad ATI kártyára már van jelentkező: hd3650 vagy hd2600xt, ennek esetleg NVIDIA-s alternatívája ebben a tudásban és árfekvésben? Nem mintha nem szeretném a RADEON-okat, csak ha jól tudom linux-al macerásabb összelőni.
-
Skyner
tag
Köszönöm a válaszokat.
Chaser:igazad van, észre sem vettem az árban egy szinten lévő E1200-at, de valószínűleg azért, mert kizárólag a 420-as 35W-os fogyasztásával azonosakat (celeron 430 és 440) néztem és mivel nem volt raktáron a 420-as, azért kezdtem el ebben a kategóriában gondolkodni.
Alapjaiban kis fogyasztású pc-t kezdtem el keresni, mert a SIMS2-es játék kiszolgálásán kívűl a nap 24 órájában menne a gép (webszerver, adatbázis-szerver stb.) és emiatt a fogyasztása sem lenne utolsó.
Most nagyon elbizonytalanodtam, mert az előbb belinkelt fogyasztási adatok alapján az E1200 és a 2180-as proci egyaránt 65W-ot eszik (jól gondolom, hogy a 65W-ot akkor kajálja be, ha fullgázon dolgozik ???) és ha az említett játék valóban beérné akár a cerka 430-al is (van raktáron és bruttó 1000 Ft-tal több, mint a 420-as) alaplapi vga-val, akkor nem költenék más procira feleslegesen. Ha pedig a későbbiekre gondolok és bővíteni kellene a grafikus teljesítményen (16x-os pciE VGA) és a 430-as cerka miatt nem tudom kihajtani a VGA kártyát, akkor procit is cserélnem kell ?
Nem tudok dönteni. Alapból nagyobb procit vegyek a lapba és akkor a későbbi vga bővítés is megoldott lesz nagyobb fogyasztás árán, vagy maradjak a celeron 4xx procik valamelyikénél kezdetben alaplapi vga-val ?Chaser: válaszodban a 86gt = 8600GT ?
-
Skyner
tag
válasz
Sir Psycho #664 üzenetére
Hi !
Segítségeteket kérném. Végigolvasva a topikot, Chaser kolléga által ajánlott lapra (GIGABYTE 73PVM-S2H) esett a választásom egy 2GHz-es cerka 440-es és 2x1GB RAM kíséretében. Nem tudom, hogy az Nvidia GF 7100-as integrált vga milyen teljesítménnyel bír, de a családban nagy népszerűségnek örvend a SIMS 2, és félek, nem fog elfogadható minőségben futni. Ha úgy gondoljátok (akár tapasztalat alapján), hogy az integrált vga nem fog megbírkózni az említett játékkal, milyen PCI Express VGA-t ajánlanátok, ami ár/teljesítményben megfelelő lenne ehhez a lap+proci pároshoz ? Segítő szándékú hozzászólásaitokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- VR topik
- LED világítás a lakásban
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest