- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudi
senior tag
szerintem ha tényleg kis fogyasztás kell, akkor a dc kb szóba se jöhet, két ram többet fogyaszt, mint egy. akkor meg mind1, hogy bírja-e a dc-t. De ahogy Chaser írta, a dc annyit nem dob core2-knél már. Úh. szerintem is elég 1db ram.
tlac: azért egy 73gt nem egy pálya a hd2600xt-vel! Csak árban
-
nyunyu
félisten
Tuningoláshoz létezik olyan szoftver, amit akár winfosból futtathatok és mondjuk elmenti az előzetesen kikísérletezett tuning-profilokat és néhány kattintással visszatöltve játékra vagy internetezésre állíthatom a konfigot ?
Gigabytenak van valami EasyTune 5 Proja, mar csak az a kerdes, hogy megy-e a kiszemelt lapoddal, meg hogy mit hogyan lehet benne allitani.
(Ejnye, ugy nez ki europai szerveruk dialupon log, kemeny 7KB/sec-kel csorog onnan az adat
Bezzeg amerikairol duplaolyan gyorsan, 15KB-val.
Mig a kinai szaguld: 150KB/sec) -
dudi
senior tag
a giga 73pvm-s2h-ról beszélünk, az meg sajna single channel, nem dual. létezik tuningra windows-os szoftver, mondjuk rmclock szerintem a legjobb.
Ati linux alá nehézkes kicsit, de linux alatt meg nincs rmclock... (hasonló van, de az nagyobb szívás, mint az ati driver...)
rmclock terhelés függvényében állít szorzó, fesz értékeket.
nvidia alternatíva: 86gt, esetleg 88gs, de ezek SOKKAL többet fogyasztanak, mint az ati. És drágábbak is. 14k körül 85gt van, az meg fos.szerk.: hd3650 vs linux
-
Chaser
legenda
A cel 420, 430, 440 gyakorlatilag 1kutya, az intel különböző szorzókat, így különböző órajeleket adott nekik, hogy gyakorlatilag ugyanazt a procit többért is el tudja adni. Ha később esetleg tényleg szeretnél játszani, akkor kell egy E2180, ahogy a kollega mondta, szépen alulfeszeled, sőt, akár mehesz a gyári 2Ghz alá is, mondjuk 8x200, azt már azért 0.8-0.9V-on illene vinnie. Cel sorozatból 420-asnál nagyobbat ne vegyél, bár ahol én néztema 430-as 200ft-tal drágább, a 440-es viszont 2.5-3k-val, az már nem éri meg. Az E1200 sajnos még 3Ghz környékére húzva is kevéske egy 96gt, 88gt kihajtásához, azért az azalatti kategóriát még így túlhajtva kiszolgálná.
"Alapból nagyobb procit vegyek a lapba és akkor a későbbi vga bővítés is megoldott lesz nagyobb fogyasztás árán.." ez lenne a legcélszerűbb, alul kell feszelni ameddig lehet és kész, én is így szoktam csinálni, ha meg játszani támad kedvem megküldöm86gt = 8600GT ?: az, mindent így írok, ami mást nem jelenthet, pl 73gt=7300GT, 96gt=9600GT, etcetc
#675 dudi : Meglepődnél, de k_vaddal is sokan küldik ezt a lapot. Nem csak a kis fogyasztás miatt érdekes ez a lap, nézd meg a felszereltségét, intelnél a g33-as lapok csúcsánál van hasonló, de még az is elmarad, és bizony 23-24k környékén. Ennek a lapnak azért ment le az ára, mert túl későn jött ki, az SC miatt meg sok user nem veszi meg, mivel a p4 korszakban bizony az akár 60%-os buktát is jelenthetett teljesítményben, most olyan 10-15% a max, minél gyengébb a proci, annál nagyobb a bukta, játéknál pl 5% alatti értékeket láttam csak.
-
dudi
senior tag
szerintem, ha most megengedheted magadnak, vegyél egy e2180-at, alulfeszeled és úgy c1e-vel még talán kevesebbel is beéri, mint a 440-es. a 65 az tdp, vagyis max érték, amit eldisszipál
cseles, de nem igaz (sajna) az sem, hogy 65w. Ez max érték a teljes szériára. Vagyis 65w az e1200 és az e4500 is. Szóval köze sincs a tényleges fogyasztáshoz se.
Vga-ból meg próbáld meg az integrálttal, ha nem elég, még mindig beengednek a boltba vásárolni
szerintem a 4xx és az e1200 körüliek eléggé egy húron pendülnek, kivéve, hogy 2mag, de az se jelent 100%-os gyorsulást. Sims2ben tuti nem, mert az még 1magra íródott.
Adatbázisszerverre jobb, bár ahhoz meg talán kevés a teljesítménye ennek a kategóriának.a 86gt az a 8600gt-t jelenti. Helyette érdemesebb inkáb hd3650 vagy hd2600xt-t venni, kicsit lassabb, sokkal kevesebbet fogyasztanak.
Chaser: ilyen lapba azért nem érdemes szerintem nagyobb procit tenni, mert aki ilyen lapban gondolkozik, annak két célja/lehetősége van: olcsó gép kell, ebből értelemszerűen a drága proci bukta, vagy halk/kisfogyasztású gép kell, ebből meg azért bukott a nagy prockó.
De belemegy,nem azt mondtam. Még a quad-okat is bele lehet tenni... -
Chaser
legenda
440-es serkát semmi esetre se vegyél, annyiért már kapsz E1200-at, pár k-val többért 2180-at. Sims2-et nem próbáltam, anno vkinek raktam össze gépet erre a játékra, egy 690g lap tulaja szerint 1GB rammal az elég volt, akkor ez is elég. A procikat mge nyugodtan lehet húzni, ha mégse akarsz húzni akkor 86gt-nél nagyobb vga-t ne vegyél.
#669 dudi: Mért nem érdemes ebbe drágább procit rakni?
A DC hiánya core architektúránál nem túl nagy érvágás, minél erősebb a proci, annál kevésbé ütközik ki. Aki meg tart az SC-től, vegyen g31m-s2l-t, bruttó 12k, extrák nincsenek rajta, tuningolni lehet rendesen, g31/ich7 chip.
szerk: #664 Sir Psycho : azt hittem valami olcsóbb vga-ban gondolkozol
-
dudi
senior tag
mivel 16x-os pciE csatival van, így minden ilyen csatolós vga belemegy elvileg. De a procitól függ, hogy ki tudod-e hajtani rendesen a kártyád. Ha mondjuk celeron 440 körül veszel, akkor semmiképpen nem érdemes egy 14-15k-s vga-nál drágábban gondolkozni, szinte tuti, hogy nem tudod tuning nélkül kihasználni.
Ha e21xx-et gondolsz bele, akkor szerintem max 8800gs körül, de valszeg azt se tudod csak max-ra állított szűrőkkel kihasználni (hogy inkább a vga izzadjon, ne a proci).
Drágább procit meg ilyen lapba nem érdemes szerintem "belepróbálni sem"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- DDR4 RAM modulok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest