- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
#22145024 #15489 üzenetére
Egy darab kérdőjelet nem látok.
FRACTAL CORE 1000 HÁZ (tolmácsolásomban utoljára) ->
Nálam az a ház, amibe az első kitekeréskor már elkenődik a menet csavaron/házon, az nem ház, hanem vmi más. Különösen nem 10k-ért. - nem tapasztaltam ilyet, minden jó volt
Az hogy a belső alkatrészei hiányosak voltak, azt nem írom a számlájukra, eltűnhetett bárhol. - említést sem érdemel, nálam sem
De nem értem, miért örülsz annak, hogy belül fekete, ha úgysem szerelgeted, hiszen nem is lehet
Én egy pálcáért sem lőnék rá a vursliban... - Nem mondtam, h örülök, csak ha ilyet látok, tetszik. Ilyen alapon sose mossuk le a kocsit, mert belülről úgy sem látjuk, milyen kint.
Leszabályozva nem tudom, de nálam önmagában sokkal hangosabb a házventi, mint az összes többi átlagos alkatrész együttvéve. (aka nincs egyik komponens sem halkságra kihegyezve!) - nálam sincs, egy coolink swif mellett nem volt zajos, a CM gyári 12-es zajosabb, mindezek együtt sem zavaróak számomra. És Noctuán "edzettem" a hallásom.
Flame ended. -
zolikaDB
veterán
válasz
#22145024 #15485 üzenetére
Nem mondtam, h örülök, csak ha ilyet látok, tetszik. Ilyen alapon sose mossuk le a kocsit, mert belülről úgy sem látjuk, milyen kint.
Nekem ilyen problémáim nem voltak a házzal, tehát nem fogom azért nem ajánlani, mert te elégedetlen vagy vele.
Ha x fórumtársnak fagy a gépe XP-vel és inteles hardverrel, nekem meg ugyanaz jó, nem fogom azt mondani, h nem, max megjegyzem, h másnak volt gondja, de részemről bátran...
Mint az Asrock: régen nagyon rossz hírű volt, mára igencsak visszaszerezték a vásárlók bizalmát, és oda elkelt pár jó szó.
OFF vége. Vissza az ITX-hez! -
zolikaDB
veterán
válasz
#22145024 #15482 üzenetére
Igazából nekem nagyon tetszik, bele feketére fújva, arra, h egy lap üljön benne, rajta a tyúkbél meg pár bekapcsológomb, megteszi, egyszerű, letisztult. Annyira nem szerelhető borzasztóan, mint egy régebbi Aerocool, onnan nekem meg jó. Gyári ventije 60-70%-ra leszabályozva rendben van. 10e HUF-ért egynek elmegy. Tény, h nem feltétlen tennék bele miniITX-et, de egy combosabb verzió elfér benne, nagyobb bordával passzívban, meg nagy VGA-val.
A Node kicsit drágább azért... -
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #15128 üzenetére
A PCI-E-t alulra?
Érdekes elgondolás...
A mini ITX-nél (meg szinte az összes többinél) az ATX-el való kompatibilitás volt a legfőbb szempont, szerintem ezzel nincs is baj. A thin szabvány mindent tud amit megfogalmaztál, kivéve hogy az is egyoldalas, így panaszra nincs okod.
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #15126 üzenetére
Én azért örülök hogy nem lett "lebetonozva" a procifoglalat helye, így lehet olyan lapom amint nem a PCI-E mellett van.
Egyoldalas kialakítás alatt mit értesz? Hogy nincs semmi alul? Van olyan alaplap amin a mini PCI-E alul van, egy csomó házba nem lehet beszerelni miatta, hurrá.
Az én alaplapom gyári procifoglalat merevítője is az alaplap tálcán támaszkodott, mi lenne a többi alkatrésszel?
-
törölt tag
válasz
#22145024 #15124 üzenetére
Most láttam meg ezt, a cpu socket mellett jobbra lenn kis táblácska :FPD_PWR 12/19V Erre vonatkozhat szó szerint az iménti idézet
Pofás kis lap, de az ára az "extrák" miatt szerintem nem lesz versenyképes egy "hagyományos" itx-es lapp-al.
Nekem az a batár hűtő ami a videón van nem tűnik olcsó dolognak.
És a hűtés miatt, megint csak elveszíti a kompaktságát. Monitor hátulján persze jól "elrejthető" a vékony de széles doboz. -
törölt tag
válasz
#22145024 #15117 üzenetére
Szerintem max. csak a pwm jön ki róla a driver vezérlésére:
...
1 x LVDS connector
1 x LVDS drive voltage header
1 x flat panel display power header (both panel and backlight inverter)
1 x flat panel display power connector
1 x backlight switch header
1 x flat panel display switch header
...Forrás:[link]
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14864 üzenetére
"Olyan teszt nincs véletlen, ahol hőtérképet közölnek a deszkáról?"
Nincs róla tudomásom.(#14867) op9: "...nem egészen értem, hogy az EPCA3 miért jobb az EPC3-hoz képest, mert a Realan honlapján mindkét házhoz 120W DC-DC Power Supply (LR1005) paneltáp jár."
Nem mondtam, hogy jobb - hiszen azt úgyis neked kell eldönteni a szempontjaid alapján -, csak felhívtam a figyelmed az Akasa Euler-hez megjelenésében nagyon hasonló Realan E-K3/ViaLAN EPCA3-ra. Ugyan nem passzív ház, de cserébe sokkal olcsóbb és nem csak thin Mini-ITX alaplap helyezhető el benne. -
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #14864 üzenetére
Szerintem nem a szabvány kérdése, hiszen készült pár alaplap amin a procifoglalat a másik oldalon van. Intel vonalon DFI MI P55-T36, EVGA Stinger, ASUS P8Z77-I Deluxe, AMD vonalon így hirtelen nem tudok példát, de volt ott is. Ezekre szerintem nem lehet összehozni, mert annyira azért nem állíthatók a hőcsövek. A képeken jól látszik, hogy a csövek végei el vannak laposítva, ez korlátozza az állíthatóságot. Természetesen az ASUS-on brutálisan blokkolja a dolgot a VRM is, de ez más tészta
. Nyilván ezekbe a lapokba jellemzően csúcsprocikat raknak a tulajdonosok, ezért nem is jelent gondot szerintem az inkompatibilitás jelen esetben
Szerintem némi szellőzés kéne, viszont ahhoz nem partner az a ház. Nekem a PC-Q07-ben úgy hogy a gyári procihűtőről kapott azért egy pici szellőt 60 °C körül volt a PCH, engem már az is sokkolt. Kapott egy Zalmit, de így meg nem mutatja a hőmérsékletét az AIDA. Korábban volt vizezve is amikor még nem a jelenlegi felhasználási körben volt, akkor is a gyári bordával mutatta, a vízzel már nem. Gyanítom hogy csak bizonyos - veszélyeshez közeli - értéket közöl, a jelenlegi és a vizes megoldással is alatta volt/van.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14336 üzenetére
Amiről egy éve szó volt (#10075), Intel DH61DL, az nem jó? Pl. egy 35W TDP-s Intel Pentium G645T-vel 14e-ért? Vagy akad Intel Celeron G530 is 7500-ért (Nem tudom, hogy fent említett alaplapban megoldható-e, de hátha alul lehet feszelni).
(#10086) mintAdarab: "Asszem sokan vagyunk itt, akiknek már évek óta van ebben a "sose készül el" fázisban
De én hamarosan kiszállok a klubból és faragok egy tühtig kis dobozt."
Khm-khm!(Vagy én egy árva szót se szóljak?
)
(#14332) mintAdarab: "847-es onboard cerka (2x1.1GHz) + NM70 chipset. Ilyen RAM elrendezést még sosem láttam."
Az Asrock FM2A75M-ITX-en is ilyen. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14319 üzenetére
"A probléma egyébként csak a dell kockával kapcsolatban állt fent, ugye;"
#14093"ott is a PowerGood hiányából adódóan? Vagy esetleg ilyen PFC-szerű összeakadásról van szó, mint az újabb tápok kontra nénány nem szinuszos UPS?"
Nem tudom biztosra. Jól illeszkedik a tapasztalt tünetekhez, ezért jobb híján elfogadtam, mint kielégítő magyarázatot. De nyitott vagyok az alternatívákra.(#14320) storm4: "Köszönöm
,de úgy néz ki,hogy csatlakozók számában kinőttem sajnos a tápot (1db molex,1db sata
)
mintAdarab kollégáé a lehetőség,hogy felhasználja."
Ez SATA elosztó/átalakító kábellel könnyűszerrel orvosolható (ha nem találsz számodra megfelelőt, nem nagy ördöngösség sajátot készíteni/átalakítani. Csak a példa kedvéért, szemléltetésül: [link]), de ahogy gondolod. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14310 üzenetére
"Nem maradt abból a 4 db-ból esetleg?
"
Sajnos van.Nincs értelme tovább halogatnom az eladást, az én nyűgömre a picoPSU jelent gyógyírt. - #13842-13844
storm4 jelentkezett hamarabb, őt illeti az elsőbbség. Írtam a másik srácnak, hogy lenne vevő az övére is. Jelzem, amint válaszol.=====================================
Z77 mITX Round-Up - MSI, Zotac, ASRock, EVGA, ASUS - anandtech.com
=====================================
Compact Splash - Vízhűtéses csináld magad mini-ITX kuckó - [link]
=====================================
-
szabi__memo
nagyúr
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14304 üzenetére
"Viszont akkor aki intézi a rendelést, annak esélyes, hogy a vámosokkal is kell gittet rágni..."
Nálam nem volt semmi bonyodalom, ment minden olajozottan. Vámeljárást a DHL intézi. Ehhez az ügyintézőjük felhív (még a Realan-os rendelésnél megadott) telefonszámon, illetve emailt küld, amiben nyilatkoznod kell néhány szükséges adattal kapcsolatban (árumegnevezés, címzett lakcíme, termék származási országa, fizetési feltétel, fuvardíj és járulékos költségek, kereskedelmi vagy magáncélú-e a vásárlás, kettős célú felhasználású terméknek minősül-e a rendelt áru), illetve mellékelni a számlát. Minden le volt írva a levélben.
Számomra az egész rendelés 'legbonyolultabb' része a Paypal regisztráció volt.(#14305) .mf: "Egyrészt az csak az ÁFA-határ, egészen 150 EUR-ig még vámmentes; másodsorban csak a termék árára vonatkozik, tehát a szállítást nem kell hozzá számolnod; harmadrészt pedig honnan fogják tudni, hogy mennyit ér?"
Számítástechnikai termékekre nincs vám, ami amúgy is csak a kisebb tétel (tán 5-9% körüliNem tudom pontosan), ami inkább zsebbenyúló az az EU-n kívülről érkezett árukra rárakódó 27% ÁFA. A vámteher mértékét ('vám ÁFA') pedig a küldemény értéke és a postai szállítási költség együttes összege határozza meg.
Azt nem tudom, hogy vezetnek-e nyilvántartást a vámeljáráson márt résztvevő termékek árával kapcsolatban, de az bizonyos, hogy az általam rendelt 4db LR1106 már átesett rajta, ezért lehetséges, hogy szerepel a rendszerükben. -
storm4
aktív tag
válasz
Hali!
Szerény számításaim alapján,amit a "Totya bankja" alapján számolgattam.A 3 db-os megrendelés esetén kb. 60€ az értéke.
Vámolás esetén ezek az opciók jöhetnek szóba:
22 EUR és 150 EUR között Vámmentes, de
ÁFA köteles
45 EUR‐tól ‐ 700 EUR‐ig 2,5% átlagvám + ÁFA
HookR kolléga által linkelt "postaforgalmi tájékoztatóból",ha jól értettem az ott leírtakat.
De ezt már itt eléggé OFF
Nyugodtan keress meg privátban meglátjuk mit tehetünk! -
.mf
veterán
válasz
Egyrészt az csak az ÁFA-határ, egészen 150 EUR-ig még vámmentes; másodsorban csak a termék árára vonatkozik, tehát a szállítást nem kell hozzá számolnod; harmadrészt pedig honnan fogják tudni, hogy mennyit ér? Ma is érkezett két íbéjről rendelt csomagom HK-ból, bár direkt úgy rendeltem, hogy a 22 EUR határ alatt legyenek, de még így is kapásból ráírták, hogy "Gift, value 10 USD". Az áfa- és vám-számítás pedig vagy számla vagy pedig az eladó értéknyilatkozata alapján történik.
Ha ebayen is van, meg tudom rendelni magamnak, csak ilyennel nem rémlik, hogy találkoztam volna ott, ezért érdekelt. Meg még mindig ott van az adapter.hu bolt is, a 120W (4A@12V) nekem még sztem elég is lenne az Atom + 2x3.5"-hez, ezért is írtam, hogy még csak erősen gondolkozok rajta...
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14297 üzenetére
Amíg az APU-k teljesítményére a memória sávszélesség - mint szűk keresztmetszet - rányomja bélyegét, addig potenciálisan életképes. Jelenleg előnyösebb a nyákra szerelt dedikált memória, még ha a memóriabusz 'csak' 128 bites is. Ez a jövőben, az egybetokozott memóriákra optimalizált architektúrákkal és/vagy az APU-nak kedvező programozási szemlélettel persze változhat, de hogy mikorra és mennyire sikerül leküzdeni a hátrányt, nem tudom. Egyelőre úgy fest, kell még hozzá néhányat aludni
, nem egyik pillanatról a másikra fog megtörténni. Például a programozási szemléletváltás szélesebb körű elterjedését a következő generációs Playstation és Xbox konzolok megjelenését követő 1-2 évre tippelem - feltéve, hogy azok hardverei az APU-k által lefektetett alapokra építkeznek.
Nagyon meglepne, ha a következő generációs PC-kbe szánt APU (Kaveri), aminek a megjelenését - ha jól tévedek - 2014-re tolták, erősebb lenne a GDDR5-ös HD7750-nél. Jó esetben talán megközelíti, ám addigra már minimum egy generációval feljebb lépnek a GPU-k is.Ami bizonyos:
- Külön nyákon nagyobb chipnek és dedikált memóriának is van hely, ami komoly fegyvertény.
- Még ha nem is lenne (számottevően) erősebb a szabvány méretű low-profile VGA, a hybrid CF miatt akkor is lehet létjogosultsága. (Más kérdés, hogy a programtámogatottságot és az anyagiakat tekintve mennyire józan választás.)A PCIe specifikáció LP kártyák nyákhosszára ~168 mm-t (6.6in) határoz meg. Gyakorlatilag a mini-ITX alaplappal megegyező hosszt.
(#14298) mintAdarab: "3 darabra 84.5 USD jött ki, az talán még alatta van a vám/áfa-köteles határnak."
"Rendelt áru ellenszolgáltatás mellett" €22 az értékhatár áfamentességre, míg "ajándék küldemény, ellenszolgáltatás nélkül" esetében €45. - Magánszemélyre vonatkozó szabályozások -
.mf
veterán
válasz
#22145024 #14298 üzenetére
Először azt gondoltam, hogy 250W mekkora overkill, de megnézve a speckókat, a 120W-os a 12V-os ágon csak 4A, a 180W-os is csak 6A, ez 10A, így már értem, miért akartok ekkorát. (Én amúgy a 180W/17-24V-osat néztem, mert az akkor a legtöbb notitáppal megy, amiket olcsóbban lehet szerezni és kínálat is nagyobb, mint 12V-os tápok, s a wide input range miatt feszültség-ingadozásra is kevésbé érzékeny. Csakhát a 6A, nekem mondjuk belefér, de lehet, hogy nektek nem...)
Hmmm... 5db rendelése esetén LR1106 ~26 USD / fő + 27% fa + 3-4-5% vám ha jól emlékszem. 7500 alatt kijön, amiért itthon a 120W/4A-est kapni, igaz akkor azon egy év gari is lesz... Erősen gondolkozom egy LR1010-180W 19VDC-n, feltételezem ilyen vegyes rendelés is belefér.
Figyelem majd a topicot, de ha összegyűlik pár jelentkező és már a rendelésre készülnétek úgy, hogy nem vettem észre, megdobnátok egy priváttal? Köszi -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14256 üzenetére
Ezeknek az újabbaknak az árát nem tudom, de olyan $45-50-ra tippelnék, plusz még egyszer ennyi a posta, hacsak nem szervezel csoportos rendelést.
(#14282) Mercutio_: "1. Lehet-e bármi gond vele FM1/2 alaplapoknál?"
Nem hiszem."2. Ventivel együtt 51mm magas, vagy az még pluszban rájön?"
Rutinosak Alpenföhn-éknél, csak annyi van megadva a honlapjukon, hogy 51mm a hűtő önmagában és 15mm a venti. Arról már nem szól a fáma, hogy a venti gumirögzítése mennyit ad hozzá a magassághoz.70mm-rel nyugodtan számolhatsz.
-
Victorio
aktív tag
válasz
#22145024 #14258 üzenetére
Ez mind rendben van.
De az alaplapot direkt úgy hirdetik, hogy szilárd elektrolitos elkók, meg kis RDS-ű FET-ek vannak rajta amik jobban bírják a magasabb hőfokot. Azt írják 50000 óra élettartam van kalkulálva 85℃ környezeti hőmérséklet esetén.
Nem tudom, hogy ez mennyire számít marketing maszlagnak, de ha már külön felhívják rá a figyelmet akkor csak lehet benne valami.
Ne érts félre, nem vitatkozni akarok, csak érdekelne, hogy ezek a technikai vívmányok mennyire valósak. Meg mindig az jut az eszembe, hogy egy A-osztályú hifi erősítőn simán tojást lehetne sütni pár óra zenélés után, még sincs semmi baja tőle. (Tudom, más tészta egy erősítő meg egy számítógép, de csak szilícium a lelke mindkettőnek)
-
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #14225 üzenetére
Aki mobilitást igényel, és szeretne némi kakaót is annak jó alternatíva, van egyébként még Lenovo E-130 Pentiummal, de ez egy butitott szandi és csak 1 év gar, +1 év gar még egy 10-es, akkor pedig már majdnem ott vagyunk mint a kis Acer ami mégiscsak teljesértékű Ivy erősebb IGP-vel, képjavító és konvertáló funkciók támogatásával, igaz fényes a kijelző és talán kevésbé masszív a ház. Ja, és ha valakinek nem gond, hogy csak szandi magos i3, akkor van 124-ért is V5-171
Tartok tőle, hogy egy 4magos 65W-os Llano/Trinity kiváltására viszont ezek közül egyik se elég
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14211 üzenetére
Frissítettem 4 képpel az ITX-Box 3D albumot, avagy kb. ilyennek kellene lennie a végeredménynek.
- A harmadik, vagyis felülnézeti, burkolat nélküli képen átlátszóvá tettem az előlap mögötti HDD-t, így látható a gumigyűrűs rögzítési lehetőség. 6-ból 3-at meghagytam sima furatnak,hogy kevesebbet kelljen vele dolgoznihátha szükség lesz még rá.
- Még nem modelleztem 92x25mm-es ventit, ezért a képen 100x12mm-esek láthatóak. 25mm vastag venti és a VGA bordája között 4mm távolság marad.
- A két utolsó kép a fazonírozott külsőt szemlélteti. Lényegében szimmetrikussá vált azzal, hogy a két szélső hűtőnyílás egyformán nagy (oldalsó ventikhez igazodva) lett, illetve a felső középre került."VGA:
Helykihasználás szempontjából (minden egyéb szokásos alkatrészt egybevéve) szerinted melyik jobb? Az általad itt használt LP VGA, vagy a flex PCI-x kábellel a deszka alá forgatott VGA? Utóbbi esetben kényelmesen használhatok full height kártyát is..."
Helykihasználás szempontjából (tehát az alkatrészek árával nem számolva) elsősorban azt kell eldönteni, hogy milyen teljesítményű VGA-t és tápot szeretnél. Alaplap alá beforgatni LP kártyát is lehet. Szvsz LP kártya jelenleg kb. a HD7750-ig reális alternatíva (a hosszú nyákos low-profile HD7850*-ektől most tekintsünk el), amit akár DC-DC táp + AC adapter kombinációról is üzemeltethetsz. Szvsz. méret szempontjából a teljes magasságú kártya HD7850-től fölfelé indokolt. Hogy aztán azt érdemes-e beforgatni az alaplap alá, vagy csak szimplán lefektetni mellé, 'vele egy síkba', az az alkalmazott táp méretbeli kívánalmaitól függ, illetve milyen arányokkal rendelkező házban gondolkodsz."...viszont a ventijénél további plusz helyet kér, hogy ne szenvedjen légszomjban. (Jelenleg ezt úgy tervezem megoldani, hogy a VGA passzív lesz és ventivel szellőztetem át a VGA passzív hűtő és a MB nyákja közt kialakuló légcsatornát."
- Oldal irányú átszellőztetés esetén útban lenne a flexibilis PCIe szalagkábel, ezért feltételezem, hosszirányban tervezted, előlapi ventilátorral. Ez esetben milyen tápot szeretnél és hova?
- Elméletileg, kellően hosszú szalagkábellel a VGA hűtése nézhet akár 'lefele' (az alaplaptól távolabbi oldalra). Azt nem tudom, hogy van-e gyakorlati hátulütője. Ez esetben pl. egy SFX táppal megállhatna 70mm-ben a ház magassága.* Megfelelő konfiguráció esetén még akár ilyet is lehetne DC-DC táp + AC adapterről működtetni, de itt már elengedhetetlen a 12V kikerülésesdi.
(#14212) Pista0001: "Érdekesek ezek a vinyó általi rezgetések. A korábbi házi házamban (hehe
) simán fémesen volt az 5 éves Samsung - amik tényleg bármilyen házat be tudtak búgatni - rögzítve és nem rezgette be, egyáltalán nem volt hangja."
Nálam most az SFX táp 80mm-ese, illetve a gyári CPU hűtő ventije van holtversenyben a HDD-k seek hangjával. Passzív DC táp + AC adapter kombóval és CPU hűtőnek leszabályzott 120mm-es ventivel a gumigyűrűs HDD-k maradnának a legfőbb zajforrások. -
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #14207 üzenetére
Akkorinkább duplájáért megveszem komplett netbook-ként, nem sokkal több helyet foglal és komplett használható rendszer.
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #14214 üzenetére
Abból a szempontból is érdekes az ár hogy külső+panel/pico táp kb ezen az áron 1/3-ad teljesítményt nyújt (12 V-os ágon), és nem 5 év a gari rá mint erre a Seasonic-ra. Ha figyelembe vesszük hogy elég sok ATX tápot fogadó ITX ház van (Lian Li-k nagy része, Bitfenix Prodigy, Cooler Master Elite 120, Codegen MX-31, Cubitek-ek) elég ígéretes.
Logout-ra nem fogok írni, de itt a topikban beszámolok a tapasztalataimról.
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #14211 üzenetére
Az előlap mögött neki vinyó van, nem venti
, és ilyen rögzítésről van szó:
Ennél nincs fémes kapcsolat egyáltalán a vinyó és a ház között.
Két vinyó között szerintem 3 mm már elég lehet. A nyák felőli oldal úgyis be van sűlyesztve és a nyák csak kb a felét fedi, a többi részen nyugodtan garázdálkodhatnak a légáramok.
HookR: Érdekesek ezek a vinyó általi rezgetések. A korábbi házi házamban (hehe
) simán fémesen volt az 5 éves Samsung - amik tényleg bármilyen házat be tudtak búgatni - rögzítve és nem rezgette be, egyáltalán nem volt hangja.
És még egy kicsit ITX-hez kapcsolódó téma. Nemrég olvashattunk egy Seasonic tápról ami általában nekünk túl erős és túl drága. Létezik azonban 450-es, szintén moduláris kicsit olcsóbb (~85 €-ért láttam), és 360-as nem moduláris változata egész jó, 62-65 € környékén. Utóbbit meg is rendeltem, remélem hamar megérkezik és beszámolhatok a tapasztalatokról. DC-DC kapcsolású, tehát úgy működik mint egy külső+panel/pico táp, a 12 V-os ága egyben van, mellesleg akár a teljes teljesítményt is le tudja rajta adni (30 A). Ha valakinek csak a hatékonyság és a csendes üzem miatt kellene külső+panel/pico táp, de az ATX méret nem probléma akkor kiváló alternatíva lehet, akár csúcs VGA-hoz is.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #14207 üzenetére
"A "Get a Life"-ot meg nem értem. Ez vmi játék volt anno?"
Hogy a név honnan ered, nem tudom, de a ház a Super Mario féle gomba egy korai, pixelesebb ábrázolásának megtestesítése."Kész van esetleg a dobozod? Már rég nem látam róla progress reportot.
"
Nem véletlenül.
Az akkori képeknél azt írtam, hogy az előlap minimális átalakításával a mögé rögzülő HDD is kaphatna gumigyűrűs felfogatást (nem csak az alaplap alatti). Végül egyszerűbben lett megoldva. Mivel eleve ráhagyással méreteztem számára a szélességet (előlap belső kimarása), elegendő volt a két HDD tartó lemezdarabot 2 mm vastag helyett 1 mm-esre cserélni.
Szükség is volt a gumigyűrűre, mert a masszív ház felerősítette a HDD hangját. Azóta számottevően csöndesebb, ám cserébe a ház nem tud hűtőbordaként funkcionálni. Itt jön képbe a 2db oldalsó 92/100mm-es venti hely. Jelenleg 1db 92x25mm-es, 930rpm-re leszabályzott venti gondoskodik a 2db HDD, valamint egy időközben a PCIe slotba beugró, műanyag burkolatától és így gyári ventilátoraitól megfosztott, passzívvá vált HIS HD7750 iCooler LP alu bordájának szellőztetéséről. Majd veszek mellé egy másikat, csak mostanáig nem tudtam, hogy pontosan milyen VGA kerül bele, azaz a 25mm vastag venti elfér-e, marad-e véglegesnek.
Ezen kívül változni fognak az alaplap és az alsó HDD rögzítésért felelős kereszttartók úgy, hogy a 3.5"-es HDD előrébb kerüljön és mellé még épp elférjen 2db 2.5"-es meghajtó. Így lesz fix helye az SSD-nek, ami jelenleg a ház mellett szomorkodik.
Ezáltal a házikó 2db 3.5"-es és 2db 2.5"-es meghajtó befogadására lesz alkalmas, a 2db 92/100mm-es venti és a low-profile VGA mellett. Illetve az oldalsó ventik helyére opcionálisan továbbra is mehet harmadik 3.5"-es HDD, ha netalántán kedvem szottyanna megsütni a VGA-t.(#14208) zodo: "Lassan de biztosan halad az IBM mini DIY projekt."
De nem ám a babérjaimra törni! -
sb
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
imibogyo
veterán
válasz
#22145024 #12847 üzenetére
Ok. Csak gyorsan kerestem róla képeket, nem mélyedtem el benne és azt sem tudhattam, hogy pontosan hol találkozik a rammal. Én a saját hűtőmet sikeresen amputáltam szinte egy az egyben úgy, mint Pista. Annyi különbséggel, hogy függőelegesek voltak a lamellák. Nekem is nagyon közel voltak mondjuk a hőcsövek a vágáshoz, de óvatosan sikerült a dolog.
-
imibogyo
veterán
válasz
#22145024 #12838 üzenetére
Ha csak egy nagyon picit ér hozzá a memóriához (1-2 mm a gond), azt le is tudod szépen szedni a hűtőről, mármint a lamellákról. Vagy megpróbálhatod "lehajtani", vagy "behajtani" a lamellákat. Én például anno szépen befogattam a Noctua hűtőmet a satuba két fenyődarab közé úgy 20 fokkal eldöntve a függőlegestől és úgy adtam neki a flex-el. Kb. 3 mm-t kellett levágnom az alsó 10 lamellából, de az vékony koronggal egész szépen eltávolítható volt.
Vagy meg tudod oldani magas-fordulatú mikrogéppel még talán szebben is.
-
törölt tag
válasz
#22145024 #12810 üzenetére
Valahogy mégis meglett. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
( http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CDEQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.benpo.cn%2FAbcde%2Fpro%2FProImage1%2F0000000022.pdf&ei=3i9fUNPuL-n74QStjIDQCQ&usg=AFQjCNHJs_rN0c_fVgj_vRl8daRc6L385Q&sig2=mea36ouAJTgC_mQPGZueCg&cad=rja ) -
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #12800 üzenetére
Én azt mondom hogy egy megfelelő kockával párosítva egy picoPSU-80-al nem lesz gondod hosszú távon sem. Gyakorlati tapasztalatom nincs, de remélhetőleg az "elméletileg" és a "gyakorlatilag" között ez esetben nincs nagy különbség.
mrbig25: Pont ez benne a szép, a kihívás.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #12796 üzenetére
Ez az FSP300-60GLS elég jó vétel.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #11290 üzenetére
Nincs sértôdés, szerencsére nem vagyok olyan tìpus.
A franciàk sajnos eléggé idegenkednek lindentôl ami külföldi, a helyi érdekeltségû cégeknek jellemzôen nincs több nyelvû honlapja eddigi tapasztalataim alapjàn, Erre a témàra még nem kerestem rà mert sajnos még nem aktuàlis, remélem ha eljön az ideje talàlok càfolatot az elôzô mondatomra.
Èrtem, tehàt ha talàlok ilyen céget akkor elsôként azt kell megtudnom hogy milyen szoftvert hasznàlnak. Ettôl függetlenül szeretném majd megcsinàlni a kiterìtést mert kivàncsi vagyok rà
A programban teljesen manuàlisan kell megadni az ötvözet összetevôit vagy ismeri a szabvànyokat?
Hôcsô: Szìvesen, a tapasztalatokra kìvàncsi vagyok.
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #11286 üzenetére
Az "itt" Franciaorszàgot jelenti, ùgyhogy az a keresés azért ennél bonyolultabb. Ja, meg Google-ban azért ennyire nem vagyok làma.
A kredenc széle nem ìves, ùgyhogy ott biztos nem, hùskloffolònk meg szerintem nincs is, szòval ez is kilôve. Amùgy csinàltam màr ezt-azt alumìnium lemezbôl (eddig 2 db szàmìtògép hàzat, kb 80-100 vìzhûtô oldalt az eredeti mûanyag helyett, intercooler is volt, de az jòval kevesebb, meg ilyesmik) szòval ebben sem érzem magam làmànak.
Az anyagminôséges kérdést ùgy értettem hogy azt màr én megadnàm és a terìtéket (helyes a kifejezés?) is magam csinàlnàm, nem akarom màs gépidejét pazarolni.
Hôcsô:
Ha nincs benne szövet akkor csak ùgy mûködik ha a melegìtett vége lejjebb van mint a màsik. Egyes forràsok 45° dôlést engednek, màsok szerint 30° körül is mûkôdnie kell. Könnyen kipròbàlhatod a konràdost, az egyik végenél fogva ùgy tartod hogy a màsik vége magasabban legyen, majd ezt a màsik véget melegìteni kezded pl öngyùjtòval. Ha a kezeddel érzed az alacsonyabban levô végen hogy melegszik akkor jò. Ja, a konràdos csô szerintem egyenes, nincs hajtva. A hàzi barkàcs/gànyolàs topikban van egy csòka aki valami brutàl hûtést épìt és ehhez gyàri hûtôket is felhasznàl, egész jòl bìrjàk a hajtogatàst. Persze nem mindig.radi8tor1: ha legalàbb felszisszentél akkor lehetséges a 60 °C, àtlagembereknek a 40-45 °C tapintàsra màr nagyon forrò.
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #11284 üzenetére
Otthon ismerek olyan céget akikrôl tudom hogy meg tudnàk csinàlni, de itt nem is tudom hogy keressek ilyet mert még nyelvi gondok vannak (nem kicsit). Ezért szeretném lemodellezni, hàtha utàna én is le tudom hajtani, ha nem is elsôre. Ezekben a programokban meg lehet adni az anyagminôséget is, és az alapjàn szàmìt terìtett méretet?
Hôcsövet a Conradnàl làttam. Nem tudom hogy milyen minôség, nem ismerem, csak tudom hogy van. Az àrakra viszont rosszul emlékeztem, 2000-3500 Ft, bàr a 3 mm-esekkel nem pròbàlkoznék.
Nekem a 6 mm àtmérôjû, 250 mm hosszù a legszimpatikusabb, az 2600 Ft, de ha 5 db-ot veszel akkor màr csak 2400/db. Annyi jò is lenne hogy jòl szét lehessen terìteni a hôt a burkolaton. Egy Brazost szerintem megfagyasztana.
Bordàt meg bàrmelyik elektronikai szaküzletben lehet kapni, de ha szerencséd van recycling telepen olcsòbban is meg lehet ùszni
Szerk.: Hôcsôre a màsik megoldàs hogy keresel olyan gyàri hûtôt amiben kb ùgy kanyarognak ahogy neked kell, és emellett nem dràga tìpus, aztàn iràny a hardveraprò. Arctic Accelero S1, S2 pl pont jò, és pàr ezer forint apròn. Mondjuk ezeket nem is biztos hogy szét kell szedni, ha gyàri àllapotukban esetleg beférnek a hàzba...
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #11249 üzenetére
Ok, köszi a vàlaszokat mindannnyiòtoknak.
HookR: A Youtube jò ötlet, köszi. Gondolom helytàllò a következtetésem hogy az Inventor is tudja a lememunkàt.
Az egésznek amùgy az az apropòja hogy szeretnék idôvel épìteni egy mITX-re optimalizàlt Mac Pro klònt, annak az egyik darabjàt szeretném modellezni mert vàgàs utàn lenne a hajlìtàs, tehàt nagyon pontosan meg kéne tervezni a dolgot. Sketchupban màr eléggé elôrehaladott àllapotban van a tervezés, de ugye az ilyesmit nem tud. Tulajdonképp a kész darabot szeretném 3D-ben elkészìteni, majd "kisimìtani", hogy megkapjam a sìk lemezbôl vàgandò darabot.
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #11224 üzenetére
Érdekes felvetés, thx.
Időközben eszembe jutott, hogy anno az ács csak leadott a bádogosboltban egy méretezett rajzot a vízorról és később a már készre hajtogatott lemezért kellett visszamenni, úgyhogy első körben ennek járok utána. Ha nem, vagy nem a kívánt rádiusszal tudnak hajtani, akkor marad a satu+sablon+kalapács kombó.
Hogy pontosan milyen ötvözet, azt nem tudom. Az anyagbeszerzés ennél prózaibb módon zajlott. A helyi kiskereskedésből elhoztam a legkisebb maradék darabot, ami megfelelt méretben.(#11225) SolarPower: Az a lehetőség már nem él, de ha sikerül verbuválni velem együtt legalább 3 embert, megszervezhetem a rendelést külföldről, hogy a postaköltséget elosszuk egymás között.
Amennyiben sürgős, akkor kzkz-nak van egy eladó példánya. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #11218 üzenetére
Thx!
A befoglalóméretnek megfelelő alu tömb 762g, amiből az előlap 316g (41%), a hátlap 267g (35%) lett. Érdekesség képen az aljlemez 254g, valamint a belső, felfogatási pontként szolgáló elemek, illetve a hosszanti 10x10-es négyzetrudak összesen 260g. Így a ház alu alkatrészei jelenleg (csavar, nyomógomb, IO port, kábel, gumitalp és fedlap nélkül) 1,1kg-t tesznek ki. Azokkal együtt olyan 1,9kg-ra (+-0,1) tippelem a házat 'kulcsrakészen', a konfigurációt alkotó hardverelemek nélkül. (Másik érdekesség, hogy több, mint valószínű, az U alakú fedlap lesz a legnehezebb alkotóelem.)
"A frontján alul mi indokolta a csavart? Látom a többi helyen ötletesen eltüntetted."
Egyrészt a jobb első részen, a mostanira merőleges tengelyek egyike mentén sincs hely kellő hosszúságú menetes furatnak (Vagy a HDD, vagy az alkalmazott IO portok miatt). Másrészt az összes sarokra igaz, hogy a tömb 10mm-es vastagságát a csavar feje hajszál híján önmagában is elfoglalta volna, nem maradt volna hely az élek lekerekítésének és némi szegélynek. Harmadrészt, ami talán a legfontosabb, hogy számomra elfogadható kompromisszum volt láttatni alul a csavarokat, máshogy csak bonyolultabb a megmunkálás, amit a lehetőségekhez mérten igyekeztem minimalizálni.
Felül meg eleve nincs is szükség csavarokra, a bal felső hosszanti tartó nélkül is masszív a ház. -
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10424 üzenetére
Miért ennyi az jó kérdés, szerintem ez(ek) az árak lennének reálisak (20k fölött szerintem mind lehúzás de megvesszük ha nincs más alternatíva) alapjába véve de a CBI házak mindig is ilyen áron mentek vagy olcsóbban.
kb. ezek lehetnek a vásárlástól való visszatartó erők de hát mindenkinek más az igénye:
1 vinyó hely
Tfx táp melyet hangosnak vélnek vagy épp kevés/sok a teljesítménye/hatásfoka
1 slottos videó kártya hely
elégtelennek vélt házhűtésSzóval konkrét okát nem tudom miért ennyik ezek a házak.
-
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10398 üzenetére
Talán nincs.
Ami van még alternatívaként azok EPC (amiből kettő ismét beszerezhető) széria de ezekhez neked kell megvenni a külső tápot mert alapból csak a 120W belső jár a házhoz.CFI-ről.
Nekünk nem vált be de ez az én hibám.Előlapját kivéve a kidolgozottsága, anyagminősége, csomagolása ötös. Hamar meglátszik a por rajta.
Táp halknak mondható viszont a 4-es házventi visít.
Csomagban kapsz slim line sata kábelt is ennyiért a slim odd-hoz.
Egy ilyen int.cpu-s laphoz simán jó lehet, talán nagy a táp ezek mellé.Nálam a J&W Minix 780G-s lapon az alacsonyabb gyári amd hűtő ventijével együtt már nem fért el az odd/hdd beépítő lap alatt. Így kényszerültem a képeken látott barkácsmegoldásokhoz.
Ha most keresnék ilyen házat tuti 1320 vagy 1360mi vennék.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#22145024 #10406 üzenetére
OK kösz, rákeresek, az Antec Aria tápját gondoltam, hogy átnézetem, meg cseréltetek benne ventit (van egy PWM-es 120mm-es Swif2-m itthon, hátha az jó bele
) én régebben ilyen 4-5k-t olvastam ilyen melóra, 10k azért már sok lenne, annyiért talán már valami befaragható SFX-et is kapnék a helyére
-
bandi94
tag
válasz
#22145024 #10407 üzenetére
Viszont azoknak a cuccoknak amik jelentősebb hőt disszipálnak, van hűtésük.R-go van rajtuk borda.Esetleg az induktivitások és a fojtótekercsek hajlamosak melegedni, de azok bírják a hőt egészen a huzalon lévő zománc épségéig.A legnagyobb baj, hogy a benne lévő cuccok össze vannak zsúfolva és a kondik, amik nagyon nem szeretik a meleget, azoknak melegük van.Egyedül nekik kéne a venti...de a nagyobb baj, hogy az ő hűtésüket ventilátor nélkül nem nagyon lehet megoldani, vagy be kell egyesével huzalozni őket, de az nagyon munkás.Azért gondoltam a teljes méretű atx es tápot, mert azon jobban szét vannak szórva a cuccok...De azt hiszem hogy az lesz hogy ezt a tápot meghagyom ventilátorostól, mert ha jól emlékszem szabályozza a fordulatot...
-
bandi94
tag
-
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10387 üzenetére
Nevében vagy a linkelt galériában látható csomagolás dobozán látható/olvasható + 72W -ból ítélve úgy vélem hogy jár hozzá.
Ha nem akkor igen drága lenne mert az olcsóbb házakhoz alapból jár mint pl. Lc-power 1320mi
Más:
Barátnőm konfigját (régi minix 780g-m) beköltöztettem az SG05-be így lett egy CFI CBI-A6819TG-m.
Építeni kéne valamit. -
Amacs
aktív tag
válasz
#22145024 #10268 üzenetére
Amd vonalon nem nagyon vagyok képben, csak azt tudom, hogy htpc-nek a beépített Radeon miatt előnyösebb. Nekem ez nem szempont, ezért gondoltam az Atomra, hogy az jobb árban lesz.
A pm45-ös lapot én is találtam ebayen, csak erről az első gondolatom az volt, hogy fogalmam sincs a rendelés/fizetés menetével kapcsolatban. Erre tudom van külön hirdetés, ahol szinte mindent megcsinálnak helyettem.
Ami miatt jobban húzom a számat, az a dollár jelenlegi árfolyama(vagy inkább a forint haldoklása), és persze az, hogy nem tavaly nyáron jutott eszembe ilyen ötlet, mert akkor olyan 10 ezer forint körül is kijöttem volna vele. -
SQX_Barto
addikt
válasz
#22145024 #10253 üzenetére
Az ár főként
Bár sok variáció forgott a fejemben, először Z68-at akartam, aztán lett belőle H67, filóztam a Sapphire lapján is, mert akkor a tervezett Sapphire VGA-val összhangban lenne
Végül Asrock lett. Még hiányoznak alkatrészek, tehát még nem raktam össze a gépet. Ház nélkül holnap készen lesz. Jó áron szerzek i7 2600-at (használt de garis), meg 2*4 giga ram bele, és a fő komponensek megvannak a diszkrét vga meg a vízhűtésen kívül (most gyári hűtéssel fog menni). Első körben csak összepróbálom az alkatrészeket, hogy minden klappol-e és valszeg vinyó nélkül Linuxon USB fog csak menni. Ha visszajön a garis vinyóm, akkor arra már rakok Win7et. (Noti vinyót most nem akarom kivenni, mert akkor a notim nem lesz üzemképes...) Ház egy régebbi Shuttle lesz, amit még kompatibilissé kell tennem.... (hátlap kivágás, új tervezése, furatok, ventillátor tartók készítése, sok meló....) -
HookR
addikt
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10081 üzenetére
Azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy a kontúrvonalakat kikapcsolva közel megduplázódik a képfrissítés.
Forgácsoló ismerős foglalkozásához híven a ráfordított időt is alaposan szétforgácsolta, ha szabad így fogalmaznom.Nem tudom hány órát töltött el vele összességében. Tippre olyan 6-7-et biztosan, de ezt ne vedd készpénznek! Lehet, hogy többet.
(Elő- és hátlap, összekötő rudak, 5db belső tartó a 9-ből)
(#10083) zodo: "Sose készül el (ez már a sokadik verzió) csak a tervekkel vagánykodik.
"
Az a fura helyzet, hogy mind cáfolni, mind megerősíteni örömömre szolgálna, amit mondasz, de jelenleg egyik sem áll módomban."Amúgy jól látom hogy passzív vga lesz a trendi?"
A LP VGA modellje a hiányzó méretek híján egy félkész és kissé öszvér megoldás (HD5570 textúra, GTS450 hűtőborda burkolat és venti nélkül). Persze a ház méreteinek meghatározásához igazából nincs is többre szükség. Amúgy igen, az lenne a koncepció, hogy nagyobb bordával rendelkező LP kártyáról lekapni a gyári ventiket és a légáramlást a 2db 100x12mm-es Scythe ventivel biztosítani. -
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10081 üzenetére
"A házikód nagyon tetszik, végre nem egy koppintás utánérzés!
Azt a végén majd meg tudod osztani velünk, hogy mennyi CNC órát igényelt a kifaragás? (beállásokkal együtt)"Sose készül el (ez már a sokadik verzió) csak a tervekkel vagánykodik.
HookR
Bocs de muszáj volt.
Tényleg jó lenne már egy készterméket szemügyre venni.Amúgy jól látom hogy passzív vga lesz a trendi?
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10079 üzenetére
Inventor és a Clarkdale 733MHz-es IGP-je (I3-530) vonatkozásában tudok nyilatkozni. Registry-ben aktiváltam a 'Post Statistics' kulcsot a képfrissítés kiíratásához (érezhető lassulást eredményezett) és a 'Minimum frame rate'-et* levettem 0-ra a teszt kedvéért. A mellékelt képen látható összeállítást 994x985 pixeles viewport-ban, az adott nagyításban forgatva 10-14Hz-et ír. Szubjektív megítélésem szerint, érzésre (Post statistics nélkül) még ingerküszöb fölötti, és nem megy a felhasználói élmény rovására. (Okosok szerint 15Hz körüli az ingerküszöb)
* A maximum 10Hz lehet. A frissítést nem engedi ez alá, inkább az összeállítás, vagy modell részletességét csökkenti, ha szükséges.
Amennyire meg tudom ítélni, a Clarkdale féle HD Graphics a 12 CU-jával kb. a HD2000 (6 CU) teljesítményét hozza clock to clock. Az órajelek különbsége okán utóbbi olyan 10-20%-kal erősebb. Ehhez képest a HD3000-ben meg ugye 12 CU van. Ennek és az órajelkülönbségnek köszönhetően olyan 2-2,5x-es szorzót mondanék rá a sima HD Graphics-hez mérten. A perspektíva kedvéért: a HD3000 valamivel erősebb a HD5450-nél.
(Nem, még mindig nem készült el teljesen.
)
-
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10076 üzenetére
Egy két magos G530-as jó ár/érték arányú, költséghatékony megoldás és az Atomoknál lényegesen erősebb, nem beszélve a sokkal korszerűbb IGP-ről.
Később meg mehet bele I3-2105 (HD3000-es IGP), vagy akár egyenesen valamelyik I5-ös négy maggal. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10074 üzenetére
Csak az érdekesség kedvéért:
MSI IM-945GSE-B
Majdnem ugyanaz, mint az I. D945GSEJT, kb. ugyanazokat tudja.Ezt viszont kifejezetten érdemes fontolóra venni:
Intel DH61DL
PATA-ért és DDR2-ért cserébe LGA-1155-ös, USB3-as, Gigabit LAN-os, max. 8GB DDR3-mal felvértezhető lap, ami köré combosabb és a jövőben még bővíthető vasat is építhetsz. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10056 üzenetére
Az Idegsejt is tudja mindazt, amit szeretnél
Intel D945GSEJT
A parallel portja header formájában van a nyákon, amit ki kell vezetni. Valószínűleg itt is az ár és a beszerezhetőség mentén kell kompromisszumot kötni.További majdnem jó alternatívák:
Intel DG41AN - (DDR3, Parallel, DVI, SATA)
IBase MB890 - (DDR, Parallel, DVI, PATA)
Gigabyte GA-D525TUD - (DDR3, Parallel, VGA, PATA)
Albatron KI51PV-754 - (DDR3, Parallel, DVI, PATA)Ha a microATX még belefér, azok között nagyobb a választék parallel porttal, digitális videokimenettel, PATA csatival.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
#22145024 #10061 üzenetére
Itt az apróban biztosan találsz PCI-os karit, amin van legalább DVI kimenet. Üsd be az apró keresőjébe, hogy Matrox, és böngészgesd a hirdetéseket. Itt van pl. egy, de biztosan van még ezen kívül is.
Üdv.:
-
zodo
nagyúr
válasz
#22145024 #10059 üzenetére
Szerintem jó ár mert nem csak a lap annyi.
és még gari is van rá.
Anno talán ebben a topikban folyt a téma az ilyen jellegű lapokról, hátha találsz benne valami infót.
Amúgy akkora gond az analóg csati?
Teszel bele vga-t akkor mit tennél Pci slott-ba?
Szerintem az is "elavult" (nem úgy értve) technológia , drága és talán nincs is digi kimenetes és a fogyasztásról nem is beszéltünk. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #10054 üzenetére
Esélyes, hogy legalább egy elvárásodból engedned kell. Hirtelen ezeket találtam:
Asrock A330GC
Nincs rajta digitális videokimenet (pótolhatod valami PCI-os VGA-val). Hogy használtan találsz-e, azt nem tudom, de ez elvileg egy relatíve elterjedt, könnyen beszerezhető lap.NF94-270-LF
Technikailag tud mindent, amit szeretnél, de vélhetően nem lehet könnyen és olcsón beszerezni. -
HookR
addikt
válasz
#22145024 #9848 üzenetére
"Egyébként ez a lap is késleltetve pörgeti meg a vinyót, legalábbis a SATA3-0 portján. Ez külön tetszik"
Ha a 'staggered spin-up' támogatásra gondolsz - ami a H67N-USB3 egyik figyelemreméltó különlegessége -, az nem az alaplap tápáramkörei, hanem a tápegység túlterhelését hivatott kiküszöbölni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest