- Google Pixel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen GPS-t vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #14864 üzenetére
Szerintem nem a szabvány kérdése, hiszen készült pár alaplap amin a procifoglalat a másik oldalon van. Intel vonalon DFI MI P55-T36, EVGA Stinger, ASUS P8Z77-I Deluxe, AMD vonalon így hirtelen nem tudok példát, de volt ott is. Ezekre szerintem nem lehet összehozni, mert annyira azért nem állíthatók a hőcsövek. A képeken jól látszik, hogy a csövek végei el vannak laposítva, ez korlátozza az állíthatóságot. Természetesen az ASUS-on brutálisan blokkolja a dolgot a VRM is, de ez más tészta
. Nyilván ezekbe a lapokba jellemzően csúcsprocikat raknak a tulajdonosok, ezért nem is jelent gondot szerintem az inkompatibilitás jelen esetben
Szerintem némi szellőzés kéne, viszont ahhoz nem partner az a ház. Nekem a PC-Q07-ben úgy hogy a gyári procihűtőről kapott azért egy pici szellőt 60 °C körül volt a PCH, engem már az is sokkolt. Kapott egy Zalmit, de így meg nem mutatja a hőmérsékletét az AIDA. Korábban volt vizezve is amikor még nem a jelenlegi felhasználási körben volt, akkor is a gyári bordával mutatta, a vízzel már nem. Gyanítom hogy csak bizonyos - veszélyeshez közeli - értéket közöl, a jelenlegi és a vizes megoldással is alatta volt/van.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest