-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Köszi a képeket! Csakmár a készből is láthatnánk, akár kevésbé jól világítottat is
A VGA ventiknél szerinted ez a jobb hatásfokú, ahogy te rajzoltad, vagy ha inkább a bordával parallel és a kártya mögé van felrakva a venti? (tudom, nálad ez nem fért volna el a vinyó miatt) Így az egy mondjuk 100-as venti egyik fele szellőzethetné a VGA-t, a másik fele a CPU-t.
"ezért feltételezem, hosszirányban tervezted"
Igen, bár a "kipufogó" lehet hogy oldalt lenne, hoyg ne kelljen az előlapot szétperforálni"kellően hosszú szalagkábellel a VGA hűtése nézhet akár 'lefele'"
Ezidáig nem találtam extra hosszú PCI-x kábelt. Talán nem is szeretné a rendszer, hiszen nagysebességű lane-eket kell illeszteni, ahol a határon túl már minden cm számít. A gyár meg nyilván nem adja ki ezt az infót, hogy mekkora lane hosszig van kompenzálva a buszrendszer.
A VGA kari MB mellé fektetésén gondolkoztam, de akkor semmiképp sem lesz kompakt a rendszer."de itt már elengedhetetlen a 12V kikerülésesdi."
Nem olyan régen elemeztétek, hogy nem minden konfigban működik a plusz 12V-os kocka külön a VGA-nak. Ezt sikerült megnyugtatóan rövidre zárni?Goose-T:
500GB-ig igaz, de aki 3-4 vinyót erőltet a gépébe, annak vagy kell a hely, vagy már van egy csomó kisebb a fiókban, ami gyakorlatilag ingyen van, így bármilyen olcsó és új nem alternatíva.
De tényleg meglepő, hogy 500GB-ig gyakorlatilag egy árban vannak, mégha az egyéb paramétereik el is térnekMercutio_
Azért köszi a linket, nekem felkeltette az érdeklődésem egy ilyen igazán kicsi, hordozható laptop.
Hasonló paraméterekkel eddig csak a számoma felejtős E350-nel láttam gépet (mégha egy 50k-val olcsóbb is volt), vagy az ezeréves használt Lenovók harmadennyiért, de kisebb kijelzővel és HDMI hiányával. Ez a 145k még éppen határeset.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- Windows 10
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest