- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- iPhone topik
- Poco F7
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Tasker
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
agent_k
őstag
Nekem volt szinte a teljes szortiment. j1800-j1900-j4005-j4105. Ha szigorúan és tényleg a NAS funkciót nézzük arra tökéletes akár egy két magos szerkentyű is. Fut rajta egy OMV és meg is érkeztünk.
Onnantól kezdve bonyolódik a dolog, ha ki szeretnénk terjeszteni a funkcionalitását. Például a hálózati adattároláson kívül, szeretnénk VM-eket is futtatni. Tudom, hogy menő a docker és sokan használják én is próbáltam többször, de stabil production környezetben (itthon) hosszútávon felügyeletmentesen üzemeltethető módon még nem sikerült összeraknom sosem. Szóval marad a VM. Itt sok esetben nem a proci lesz kevés hanem a RAM. A 4105-ön 5VM van xcp-ng alapon: pihole, vpnserver, OMV+plex(de nem dockerrel), XenOrchestra, Win10 a feleségemnek. A J1900 ezt nem tudná a WIN10 miatt.
Egyszóval a 4105 meg az 5040 simán üzemelhet kis fogyasztású asztali gépként vagy VM-eknek. Az 1900 meg lehet syno/NAS alternatíva aki szeret barkácsolni. Az 5040-et meg még inkább aszali gép alternatívának tudom elképzelni. Teljesen modern néma gépet lehet belőle építeni SSD-vel casual felhasználásra 4K lejátszási képességgel. Elég bajnok szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S23 Ultra // 512GB // Számla + Garancia //
- Lenovo Thinkpad 13 Core i3-7100 / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest