- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
danih
veterán
válasz
Core2duo6600 #12998 üzenetére
Melyik boltban láttad? Akár pü-ben is jöhet....
( #12997) radi8tor1: köszi, erre nem is gondoltam... 50w körül jó?
-
Core2duo6600
veterán
Melyik bolt az ami komolybban foglalkozik a mini pc / barbone -kal kell ?
Alaplapot külön még úgy ahogy lehet találni, de egyben elég nehéz.
Most konkrétan többek közt ezzel szemezek : Jetway NC9KDL-2550
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
Samanbacsii #12992 üzenetére
nem tudtok véletlenül valami más, ugyanilyen belső felépítésű házról?
csak mert ennek az eleje nem tetszik, de az elrendezésben látok fantáziát (modding) -
Samanbacsii
őstag
válasz
szabi__memo #12994 üzenetére
A méret beleszólhat... én online (skype) kérdeztem "Simont" ott írta ezt az árat. A német oldallal szerintem ne foglalkozzunk, még mindig nem válaszoltak...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Samanbacsii #12992 üzenetére
En is irtam neki egyszer egy mailt de valszolni nem valaszolt, tovabb nem eroltettem. Ezert az szallitasi dijert kuldenek mas hazat is szerinted?
-
Goose-T
veterán
Jönnek már a Trinity procik, de A10-5700 még nincs. Gondoltam, hogy ez lesz, a Llano idejében is alig lehetett a 65W-os modelleket beszerezni
-
Samanbacsii
őstag
válasz
szabi__memo #12988 üzenetére
A linkről! Személyesen Simon Wu-val értekeztem.
Mondta vegyem tőlük direktbe. Vannak a németeknél is csak onnan nem reagáltak a kérésemre.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Samanbacsii #12985 üzenetére
Honnan?
-
Goose-T
veterán
válasz
suspect #12986 üzenetére
Napokon belül itt vannak az AMD Trinity APU-k (mintha olyat olvastam volna valahol, hogy Magyarországon október 5-től kaphatóak), szerintem az A8-ak és az A10-ek még gyorsabbak is lennének a konfigodnál. Az alaplapok és a procik árai még nem ismertek, de én is tervezek egy ilyen alapú minigépet, és itt le is írtam, milyen komponensekből építeném fel. 100-110 ezer forintból össze is lehet szerintem rakni a procik és a lapok várható árait figyelembe véve.
Szerk.: persze ezt 8GB memóriával és 750GB-os vinyóval számoltam, hogy azért megfeleljen a kor követelményeinek. Talán még azzal is lehetne olcsósítani, hogy az újdonságnak számító Trinity helyett Llano alapú APU-t tennél bele, ezen akár 15-20 ezret is lehetne fogni.
-
suspect
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen pc konfigom:
CPU típusa DualCore Intel Pentium D 945, 3400 MHz (17 x 200)
Alaplap: ASRock 945GCM-S (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN)
Videokártya ATI Radeon HD 4550 (1024 MB)
Creative Audigy Player (SB0092) 5.1
1GB DDR2 - RAM
HDD: SAMSUNG 160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
codagen 400w os táp
Szeretnék egy hasonló tudásut mini pc-ben. Szerintetek milyen árba kapnék? -
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Ha érdekel vkit: Realan E-X6 -hoz 48+16,5 Usd-ért lehet hozzájutni... -
picur10
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #12981 üzenetére
Elviekben igen, bár elég sokszor cserélgettem a régi és az új gép között. Elvittem a géptől a lehető legmesszebb a vevőt. Most jó. Nem gondoltam, hogy bezavarhat az, hogy csak 20 cm-re van a géptől.
-
john117
csendes tag
hello
Én két hete raktam ösze egy e350-es ashrockot, de már lépek is tovább. November elején tervezem eladni a lapot,15k körüli áron mert komolyabb gépet épitenék, (Bár a dead space2-öt 1280-ban mediumon ezen játszottam végig ami nem semmi egy brazostol) talán fm2-est még nem tudom, de megkereslek majd hátha kell neked a lapom, garis dobozos két hetes hibátlan, (addigra kb egy honapos lesz)
-
picur10
aktív tag
Sikerült hétvégén végre összeraknom az új gépet.
Még szereznem kell slim odd-hez sata kábelt, illetve ezt az ideiglenes tápot lecserélnem. A régi atomos laphoz képest üdítő a sebesség. 12 perc alatt fenn volt a Win7.Az uefi-vel viszont szívok. Csak rádiós egér/bill van otthon, de az uefiben teljesen megkergül. A kurzor ugrál össze-vissza, ki-be ugrál a menüpontokba. Gyakorlatilag örültem, hogy a boot sorrendet be tudtam állítani.
Megpróbálok szerezni valahonnan egy fogyasztásmérőt megnézem mit eszik. Aztán majd idővel egy picopsu-t szeretnék a mostani atx-es táp helyére.
-
rii
nagyúr
nagyon köszönöm a segítséget
november eleján veszek is egy olyan acrock-ot akkor -
radi8tor
MODERÁTOR
Azért a paneltáp, mert egy olyan házat néztél ki, amihez adnak ingyen.
Normál esetben az vesz paneltápot, aki nem ilyen Intel lapot rak a gépbe. (tudtommal ez az egyetlen ilyen lap, aminek elég a 12V bemenet)Szóval más alaplapokhoz igenis kell a paneltáp, mert azon van az ATX csatlakozó és a HDD-hez való molex(ek) is. Az általad kiválasztott lap ezt megoldja paneltáp nélkül.
Most láttam én is, hogy a házhoz nem jár adapter.
Akkor azt pluszban meg kell venni hozzá és gyak. semmi értelme paneltápos változatot venni neked. -
danih
veterán
válasz
radi8tor #12968 üzenetére
Okés, most megzavartál
Azt az adaptert közvetlenül már rá tudnám dugni az alaplapra, akkor minek a paneltáp? Mert úgy vettem le az arra való, hogy csatlakozást tudjon biztosítani a "megszokott" (nem tudom hány pin-es fejből), szabványos alaplapi csatlakozóknak... ha így van, nekem arra nincs is szükségem. Továbbá a linkelt ház specifikációjánál is oda van írva, hogy táp nem jár hozzá, azt külön kell megvenni.
Bocsi a hülyeségért, egyszerűen nem látom át ezt az (elsőre) triviálisnak tűnő dolgot. -
danih
veterán
válasz
radi8tor #12966 üzenetére
Elvileg ez a paneltáp jár hozzá, nekem, mint laikusnak, nem úgy tűnik, hogy ezt bármilyen módon tudnám csatlakoztatni az alaplap kétpines csatlakozójához...
Bár... lehet hogy a bal felső kábel ami kellene? Úgy látom az egyik vége simán kivezetés a házból, és nem a paneltápra csatlakozik... -
danih
veterán
Az volna a kérdésem, ha vennék egy ilyen lapot, hozzá pedig egy ilyen házat - amely paneltápos (vagy bármelyik más paneltápos házat), akkor hogyan tudom összehozni a dolgot? Gondolom külső táp kellene, a speckója szerint 19 V DC adapter kell hozzá, bár valahol olvastam hogy a sima 12 V-ossal is működik... Igaz lehet? (Ok tudom inkább ilyenkor tápnélküli házat vegyen az ember)
PS: most nézem van belső két pin-es 19V DC csati, itt látható, a 4-es számra kell kattintani. -
saturn27
tag
válasz
Pista0001 #12932 üzenetére
"A Trinity árait elnézve szerintem a Llano semmiképp sem jó. Ezeket az árakat még nem látod, de a Trinity rohadt olcsó lesz, szóval a megjelenés tudatában én a Llano APU-ról már lebeszélnélek."
A 34-35.000 huf annyira azért annyira nem olcsó
Bár ez az 5800k ára, szóval talán az 5700-at meg lehet kapni majd 30-ért kb... Már csak a boltokba kell kerülniük, meg az alaplapoknak is
-
Pista0001
addikt
A mai memória árak mellett vehetsznyugodtan 4 gigát szerintem. Akár veheted(azt is) apróból, ugy már nem is kérdés. Arra figyelj oda hogy mekkora a legnagyobb modul amit támogat (szerintdm 2*2-vel biztos nem lesz gondod). Ha mégis szeretnéd minimalizálni az árat akkor elég persze szerintem is a 2 giga.
-
Goose-T
veterán
Nézz át a Brazos topikba, mindenki elégedett azzal az alaplappal, nekem is ilyenem van már vagy nyolc hónapja. Az Atom D510 egy elavult, lassú fos az AMD E350-hez képest, ezt mindenki belátja. A Brazos CPU téren is bárhol leveri ezt az Atomot, grafikus teljesítményben pedig nagyságrendekkel fölötte áll, össze sem lehet hasonlítani a képességeiket.
-
rii
nagyúr
válasz
Goose-T #12955 üzenetére
miben jelent komrpomisszumot, ha az ASCROCK-ot választja valaki az INTEL helyettt? :-/
_BM_: mondjuk van itt az aprón 19-ért :-/
-
-
Goose-T
veterán
Alaplap: ASRock E350M1.
Ennyi.
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
sziasztok
tudnátok skype+firefox+netes video/sorozatnézéshez konfig-ot, alaplapot ajánlani? cél még az alacsony fogyasztás, ... meg jó lenne valami olcsóbb )-.
-
user137
őstag
Sziasztok Urak! Nem mondanám, h visszatértem, de érdeklődnék.... egy IKEA VIKA VEINE (ilyen) asztalba terveznék épp egy számítógépet faragni, becsukott asztallappal, minden tartozékkal.
ha esetleg láttatok már ilyen kész hacket, kérlek szóljatok, h ne kelljen megint feltalálnom a melegvizet
köszi!
-
fero02
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #12947 üzenetére
Értem.
Ha úgy gondolod, h érdekel a szerkezet, akkor térjünk át privátba.
-
Core2duo6600
veterán
A neten nem nem túl erős 25/5 ös, viszont amióta fut a proxy érezhetően gyorsabban tölt be minden oldal, értelemszerűen azok, amiken gyakran megfordulok.
Most persze mondhatnák sokan, hogy erre való a böngésző cache, de valahogy mégis jobban gyorsabban müködik.Hát rákerestem, de nem találtam meg az oldalán, hogy milyen hardverekkel müködik, a mostani pc bem 2 lan van, az egyik alaplapi meg nem mondom, hogy milyen a másik egy pci os, realtek
Gond nélkül felismerte.
Elsőre egy Coyote Linuxot próbáltam, az nem ismerte fel az alaplapi-t(#12943) fero02
Nehogy azt hidd, hogy én nagy spieler vagyok linuxban, szerencére a plug and play korában, csak be kell bootolni a cd ről, és ha szerencséd van akkor mindent megtalál, mint ahogyan meg is talált. -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12944 üzenetére
"Node 304-et így hirtelen én sem találok. Lehet hogy még nem indult el a forgalmazása?"
skinflint.co.uk -
jNk
senior tag
válasz
Core2duo6600 #12933 üzenetére
Az olcsóbbak alatt az E350-re vagy az 1 hálókártyás Atomokra gondoltam.
Milyen neted van hogy proxy kell a gyorsításához ?
Fogyasztás szempontjából a cf kártyás vagy ssds változat tűnik a jobb megoldásnak, bár még mindig magasabb lesz egy routernél.fero02 gépén Dual Broadcom® 57788 Gigabit PCIe Ethernet Controller van, rátestálnád a keresgélést miközben te akarsz ipcop-ot használni rajta ?
-
fero02
nagyúr
-
ZCoyote
őstag
válasz
Core2duo6600 #12935 üzenetére
Persze, hogy lát két hálókártyát hiszen ez a dolga. Ha kell, négyet is lát.
fero02: IPCOP
-
fero02
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #12935 üzenetére
Az árán még egy másodpercet sem gondolkoztam.
Viszont az eddig felsorolt összes kritériumodnak megfelel.
Ha megmondod mi az az IP CO, akkor megnézem szívesen.
-
fero02
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #12933 üzenetére
-
Core2duo6600
veterán
Értem.
Az olcsóbb integrált cpu-s megoldások közt melyikre gondoltál vagy milyenekre ?Hát az OS tárolását SSD én , eleinte HDD én oldanám meg.
Már csak azért is, mert a proxy is be van kapcsolva, és tényleg gyorsít.Nyilván nem kell az SSD sebessége, de az hangtalan.
Tisztában vagyok vele, hogy alig lesz kihasználva, de már unom a routereket cserélgetni
1-2 évente.
Inkább a legkisebb fogyasztást keresem, mert 24/7 be menne ! -
Pista0001
addikt
Az MSI-n legalább 1 centivel odébb van
Összességében az ASRock-é jobbanak tűnik, főleg azért mert messzebb van a PCI-E slottól a proci foglalat.
MSI-n vicces a HDMI matrica a D-sub csatin
saturn27: "A Trinity árait elnézve szerintem a Llano semmiképp sem jó. Ezeket az árakat még nem látod, de a Trinity rohadt olcsó lesz, szóval a megjelenés tudatában én a Llano APU-ról már lebeszélnélek." link
-
degec
senior tag
válasz
viperabácsi #12927 üzenetére
tehát notiba való dvd írót egy sima helyére így érted ? hmm hogy fogom én azt oda berakni.. hmmm egymásra pakolom...nemvágom..másik dvd író helyére meg mehetne így egy hdd dokkoló valami komoly...
Húde jól hanggzik !!! HÁZAKAT linkelj kérlekszépen !
valami klasszat.. !
na ház megvan.. normális procihűtő, atx fronton most egy thermalright 120 am van az nekem normálisde ebbe laposat szeretnék ami felülről hűt mindent.. ramot is..
-
degec
senior tag
válasz
viperabácsi #12925 üzenetére
köszönöm. NYERT !
ez brutáljó, intel lan végre !
nagy álmom válna valóra..
Esetleg olyan házat nem tud valaki, vagy Te, mondani amibe 2 dvd író belefér és miniitx lap.. és relatív vékony.. akár fekvő.. fekete kellene..
Mást nem kérdezek..
Köszönöm !!!
-
viperabácsi
addikt
Ha a legjobbat keresed : ÉN RÁ SZAVAZNÉK
-
degec
senior tag
Sziasztok !
Szakik megmondanák nekem, ha szépen megkérem, hogy jelenleg illetve a közeljövőben (várhatóan), melyik a legjobban felszerelt (legjobb) INTELES z77 es alaplap miniITX méretben ?
én ezt találtam magamtól, nem tudom jó választás -e : [link]Köszönöm Szépen !
-
Pista0001
addikt
Megrendeltem végre a Prodigy-t, remélem hétvégéig megjön. Szeretnék legkésőbb pénteken beköltözni.
Rendeltem vele együtt egy SSD-t is, úgyhogy szép meló lesz. Az SSD-re rendszer telepítés, a két 250-es Samu kiürítése majd RAID-be fűzése. Elleszek vele.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Goose-T #12908 üzenetére
Hm, ahogy nézem a nekem megfelelő/megfizethető A8-5500K pariban van a most piacon lévő A8-3850-nel, csak kevesebbet eszik, az A10-5700 esélyes, hogy túl drága lesz számomra, és az előző 2 procihoz képest 5-10% plusz teljesítményt hoz, azt hiszem marad a mostani A6-3620 az asztaliban, már csak azt kell kitalálni mit lenne érdemes HTPC-nek beszerezni, ha elkel a mostani Brazos-os konfigom
-
jNk
senior tag
válasz
Core2duo6600 #12914 üzenetére
Egy clock-2-clock hasonló dualcore gépünk több mint száz tűzfal szabállyal, muninnal és pár kisebb szolgáltatással használ kb 30-40% processzor időt router/tűzfalként.
Úgy gondolom nálad közel sem kapna ekkora terhelést a router és így kb 5-10% cpu terheléssel működne.
Szerintem az olcsóbb integrált cpu-s megoldások sem igazán gyengébbek ilyen téren csak azokban a pci slot-ot majd elfoglalja a 2. hálókártya, ezért másként/drágábban tudod megoldani az OS tárolását (a pci-cf kártya helyett).
Ha mindenképp ragaszkodsz egy ipcop/pfsense/shorewall rendszerhez akkor hajrá, de ha "csak" egy komoly tűzfal megoldás kell építés nélkül akkor a mikrotik megoldásai is jók lehetnek. -
Core2duo6600
veterán
válasz
J.J. András #12915 üzenetére
szvsz ez nem, bár kétségtelen, hogy a semmtől jobb !
A legnagyobb gond vele, hogy kifelé nem szür, és nem is véd semmit sem.
tehat pl, nálad fiut a tudtod nélkül valami trójai, így a gépedet a trójai gazdája még felhasználhatja pl túlterheléses támadáshoz ! -
fero02
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #12911 üzenetére
Most állok gép csere előtt, így ha érdekel jövőhét folyamán lesz piacképes a masinám.
-
jNk
senior tag
válasz
Core2duo6600 #12911 üzenetére
Talán nem kerested elég erősen
Egyébként nem lesz ez túl erős, túl komplex egy otthoni tűzfalhoz ? -
Core2duo6600
veterán
Most aktuuálissá vált, hogy beszerezzek egy dual lan os mini gépet, tűzfalnak, esetleg proxynak.
Milyet ajánlotok ?
Amit kinéztem korábban a D2500CC [link]Eddig nem találtam.
Nem zárkozom el a gyári megoldásoktól sem, ha olyat lehet találnil.
Ha a dupla lanon kivül van benne wifi az sem baj, de nem feltétlenül fontos. -
fero02
nagyúr
Tápja nincs vkinek eladó?
Igazából flex atx szabványú kellene (fsp220-60cu) de égen földön nem találok, így vmi sfx méretűt leszek kénytelen belebarkácsolni a házba.
-
saturn27
tag
Volt valami cikk itt PH-n az új AMD procikról, ami nem volt túl sokat mondó, viszont azt sejtette velem, hogy valószínűleg már meg van írva az új procik tesztje és várhatóan hétfőn megjelentetik, amit várok is.
Remélem az asrock fm2 itx lap + a10-5700 páros nem lesz több 60k huf-nál, különben morcos leszek.
A Chieftec FI-01B házat én is néztem, csak utána kicsit rákattantam a vesa-ra, de ha hirtelen nem fog előkerülni egy jobb ház, lehet ennél maradok én is...Bár saját ház építésére is van elképzelésem, de sajnos időm az kevés van azzal foglalkozni és lehet anyagilag sem járnék jobban. -
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #12907 üzenetére
Ez alapján a teszt alapján minden modern játékban sikerült játszható sebességeket elérni legalább 1366x768-as felbontásban.
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #12904 üzenetére
Remélem, hogy mihamarabb kijön az ASRock is az ITX-es FM2-es alaplapjával, mert nekem az fog kelleni. Már ki is néztem, miből fogom összerakni az új konfigomat az alaplap és az A10-5700 köré:
* Chieftec FI-01B ház
* Alpenföhn Panorama hűtő
* Corsair XMS3 8GB 2000MHz kit
* Western Digital Black 750GB 7200rpm HDDTök jó, hogy ennyi cucc kell, és kész is van a gép.
Csak jönne már az A10, a Brazoshoz képest biztos ultraállat lesz, akár a legújabb játékok is el fognak futni rajta játszhatóan.
-
saturn27
tag
Nincs még kirakva ITX fm2 lap az asrock oldalára. Lehet csak később lesznek?
Amúgy még mindig ház dilemmában vagyok.De mostmár valamennyire tetszik ez az antec isk 110 vesa cucc, de még szimpatikusabb lenne, ha bele lehetne még valahogy szerkeszteni egy slim ventit a rácsos rész alá, hogy jobb legyen a hűtés. Nameg még mindig kérdéses, hogy a tápja elbírja-e majd az a10-5700-at...Az anandtech-es tesztben bírta a 65W TDP-s i3 2120-at, szóval elvileg igen.
Viszont ahogy elnézem itthon nem kapható, külföldi oldalakon meg olyan 16-22k huf között mozognak, amihez jönne még a szállítás, ami így elég soknak tűnik. Így viszont már lehet megérné szenvedni saját ház készítésével talán, amiről korábban is szó volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest