Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dehogy törlöm...Miért is? :

Teljesen a fórum témájába vág a dolog. Az, hogy esetleg más nézeten/véleményen vagyunk, vagy különböző beszerzett információk alapján alkotunk véleményt abban nincs semmi rossz dolog. Erre van a fórum.
Én igazán csak a 100-as benzinre reflektáltam, azon belül is ugye az etanol tartalomra. Mert az így van.
Plusz még arra a dologra, miszerint a 100-as benzin a vele párosított (kevert) szintetikus olajnak rontaná a kenési képességét a benne lévő különböző adalékok miatt. Kérdeztem is, hogy honnan van ez az infó? Mert ilyenről még nem hallottam. Azoktól sem akiktől tanultam. És nem is tapasztaltam ilyen jellegű dolgot.
Viszont pl abba én soha sem álltam bele (miért is tenném?), hogy ki mit tapasztal a 95-el szemben pl fogyasztás terén. Ez valóban egy meddő vita lenne úgy is. Nagyon motor függő dolog. Simán igaza lehet annak aki azt mondja, hogy kevesebbet eszik a 100-as benzinnel, és annak is aki azt mondja, hogy nem vesz észre semmi különbséget. Mondjuk azt a verziót még senkitől sem hallottam, hogy valakinek többet fogyasztana 100-ast használva...
Az viszont szintén tény, hogy ha valaki csak szezonálisan használ egy motort, tehát ősszel elrakja és tavasszal veszi elő, akkor az jó eséllyel egy karburátor pucolással fogja kezdeni a szezont ha a mostani 95-ös benzinnel rakta el. Tíz motorból legalább 6-7-nél tuti, hogy ez lesz a helyzet. Függetlenül attól, hogy 2 vagy 4T. Tapasztalat.
Fentebb azért említették meg a kisgépeket is (amik ugye szintén inkább szezonálisan vannak használva), mert ott is ugyanerről lehet beszélni.

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nyogo83
sityupityu