Hirdetés
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz
Debilon
üzenetére
beállíthatatlan szarral kezdeni semmit nem lehet, semmi gyári adatot nem találni erről a szar weberről csak dellortoról és tuti nem ugyanaz a kettő beállítása ha már a menet se ugyanaz.
Az igazság az h azóta nem 100.as mióta szétszedtem, pedig mindent ugyanúgy tettem vissza. taknyos az úszóház is, valami nem 100-as ott.
-
ludsimon
veterán
Majd meglátjuk milyen "gányolt" lesz.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
szmissz
üzenetére
Ha az ember vesz normális kompatibilis tuning alkatrészeket és egy hozzá értő szerelő állítja be akkor nagyon komoly kis rendszerek keletkeznek amik ugyan drágák de nem fognak hamar tönkremenni.
Nyilván egy ilyen tuning nem olcsó, de ha valakinek megéri egy komoly 70-es vagy 85-ös rendszert építeni (természetesen így már nem smkp), akkor miért ne tenné.
Ha nyernék a lottón biztos kanyarítanék hobbiból egy 70-es komoly paripát. Persze ahhoz kell pár dolog, nem elég hülyegyerek módjára hengert feldobni.
-erősebb kuplung és váltó
-erősebb főtengely
-hengerszett
-nagyobb karburátor (szakértő által hangolva)
-hozzá való kipufogó
-versenygumi
-fékTermészetesen pénzben nem éri meg, de ha valaki szereti a kétüteműeket építeni és megteheti akkor miért ne tenné...
A gagyi hülyegyerek tuningot én is elítélem. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Még ha gúnyosan is fogalmazta meg, igaza van. Ne várj javulást a tuning alkatrészektől, amíg a gyárit sem tudod összehozni. Mérnök nem hülye. A Dellorto karbit is rá kell hangolni a TE motorodra. Erre nincs aranyszabály, hogy Liberty esetén 26,34°ot kell bezárnia a ráktérítőhöz képest, délután 3kor...
Default érték: Betekered tövig, és 1,5 fordulatot ki. Mindig ez a helyes? A francokat.
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Hézag a gyári érték szerint beállítva 0,7mm-re.
Megnéztem azt is, azért szedtem szét, direkt nem csavartam ki a leeresztő csavart és megnéztem meddig van benne benzin és normális.
Onnan, hogy már 8x kicsavartam a gyertyát meg vissza, mert nézegettem változik-e bármit is, de beköpte minden alkalommal...
Megtisztítom, pöccre indul de le is fullad 2 mp múlva.. kiszedem és látom, hogy be van köpve.
Letöröltem pzs-vel utána megcsiszoltam finom polír papírral.Levegő/alapjárat csavarhoz nem nyúltam.
Gázadásra semmi. Azt látom, hogy fehér füst jön ki mikor gázadás nélkül próbálom önindítóval indítani.
Amúgy rugdostam csak megnéztem mit reagál önindítóra.Még múltkor piszkáltam a levegő/alapjárat csavart 1 hete, de azóta használtam 4x és nem volt ilyen gond máig.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Mindenre nem gondolhattál.Nézd meg, jól raktad-e össze, úszó nincs-e felakadva, tűszelep rendesen zár-e, megfelelő-e a benzinszint. Honnan gondolod, hogy beköpi a gyertyát? Gyertyakép? Hogyan tisztítottad meg? Hézag rendben van? Levegő/alapjárat csavart nem tekergetted el?
szerk: Ez nem a Weber karbi... Simson karburátorral, szakértelem nélkül én is órákat szoptam, mire beröffent. Most se vagyok penge, de meg kell tanulni. Viszont nem az alkatrész a szar, ha nem tudod beállítani.
Gázadásra hogyan reagál?
-
ludsimon
veterán
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Jaja, tudom, csak már mindenre gondoltam, kicseréltem előtte vissza a gyári szivacsra de azzal is összeköpi.
Túl sok benzint kap ez nyilvánvaló volt számomra is, mert megtisztítás után pöccre beindul, majd 2 mp járás után le is fullad.
De miért önti bele a benzint nem értem.
Értem már miért szabadul meg mindenki ettől a Weber karbitól... -
ludsimon
veterán
Szétszedtem újra a karbit. Kitakarítottam a fúvókákat, ugyan a szűrő jól teszi a dolgát mert semmi a világon nem volt benne piszok...
De továbbra is beköpi a gyertyát és kb indítózok, jár 2 mp-t, után lefullad és utána sehogy nem indul be.
Az új karbi viszont meg fogja oldani a problémát (legalábbis remélem..
), mert a benzinszűrő miatt nem kap piszkot és azt nem kell szétszedegetnem, max 4-5x amíg megtalálom a main jet pontos méretét. -
Debilon
addikt
válasz
ensolid
üzenetére
ha jót akarsz, teszel bele akkut minél hamarabb
ahogy tudom, az akku puffer szerepet is betölt, mivel az veszi fel menet közben a termelt áramot.
hosszabb távon a fesz szabályzót is kinyírhatja ha sokáig akku nélkül közlekedszha valaki jobban vágja majd kijavít, de amikor a 50-es Honda Lead-em volt, akkor mondták nekem is (abban sem volt, akku aztán egy cella zárlatos került bele, aztán egy új)
-
ludsimon
veterán
Na kezdődik a szopás, nem lesz ez valóban olyan pofon egyszerű ahogy gondoltam.

Betettem a gyári 15cm-es szivacs helyett 20cm-set ami nincs is kiszakadva, és most megint reggel nem indult.
Nézem a gyertyát és teljesen be van köpve..Hú mi szopás lesz megtalálni a megfelelő méretű fúvókát ha jövőhéten megjönnek a cuccok.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Majesty 122. Ez is biztos kilő.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mumtaz
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
A legtöbb rotyogón ilyen a rendszer. A megvalósítás lehet különböző.
Általában több tekercs fejleszti az áramot. itt van, ahol minden tekercs váltóáramot nyom a feszszabályzóba és itt van leválasztva a világítás felé egy szál. Van, ahol a világításnak külön tekercse van.
Van, ahol a gyújtásnak is külön áramfejlesztő tekercse van.
Egyébként meg attól nem nagyon kell tartani, hogy elszáll a "generátor". Valószínűbb, hogy az akksi döglik meg. -
Bambalazs
senior tag
Az alapjáratos halvány lámpafény elég helyzetjelzőnek. Úgyis akkor van rá szükség, amikor nem alapjáraton forog a motor. Pl. a Yamaha Jogon csak akkor világít a fényszóró és a hátsó lámpa, ha be van indítva, gázadásnál erősödik a fényerő. Ha csak gyújtás van rajta, a féklámpának, az indexnek és a dudának van áram akksiról.
-
Geccoka
csendes tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Annyira nem értek hozzá, hogy tudjam, mi az oka. Talán az lehet (de tényleg csak ötletelés), hogy nem megy, csak járó motorral a fényszóró, hogy kicsi az akksi teljesítménye és hamar leszívná. Alapjáraton pedig talán azért gyengébb, mert a generátor nem tud olyankor leadni akkora teljesítményt, amekkora kellene a lámpáknak. De majd a hozzáértők megmondják
. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ludsimon
üzenetére
A lámpáid valószínűleg külön generátortekercsről, váltóáramról mennek. Az akku töltése meg egy teljesen külön kör, egyenirányítóval, fesszabályzóval (illetve e kettő egy dobozban szokott lenni). Össze ne csomózd őket, mert valami meg fog degleni.
(#57172) Geccoka: meg az önindító természetesen.

-
ludsimon
veterán
Olyankor mi van mikor aksin szépen faszán látom alapjáraton is, hogy a generátor egyenletesen tölti az aksit multiméterrel mérve, viszont a lámpák halványak??
Aksiról nem kapcsolnak a lámpák be csak az irány jező, meg a féklámpa.
Gondolom az áramkör csak a ganerátor felől kapja a feszkót, de ez baromira nem jó mert mi van ha megdöglik a generátor, elütnek?Hol nézzek körül, hogy aksi legyen a main áramforrás?? Ha a generátor tölti az aksit akkor nem mindegy, hogy a lámpák az aksiról vagy generátorról mennek? Elég hülyén van összekötve.
-
ensolid
tag
Sziasztok!
Megvásároltam ma életem első robogóját egy yamaha mint-et. Teljesen felújította az eladó ezért mikor elhoztam tőle mondta is, hogy 200km után kezdjem csak el jobban húzni neki addig ne. A gondom az, hogy se a sebesség mérőm se az üzemanyag mérő órám nem megy rajta. Ez lehet, hogy azért van mert nincs benne aksi? Bár nem mint ha nagyon szükség lenne a sebesség mérőre mert 50-nél többel szerintem nem megy ez a moci, de az üzemanyag visszajelző jól jönne. -
2thletme2day
őstag
válasz
frigoo
üzenetére
Elvittem szerelőhöz a motort. Felújította a vízpumpát, főtengely csapágyat meg szimeringet cserélt meg lecserélte a lendkereket mert mondhatni szarrá volt törve benne a mágnes. Azt mondja a szaki, hogy ennek a motornak egyenletesebben kéne húznia. Újra kéne hangolni mindent az meg ugye időigényes ami ugye pénz, mert én nem értek hozzá. Nagyon nem akarok már többet költeni rá. Így is csak óra szerint 70-el járok városon kívül. Azt meg gondolom a gyári is tudja. Aztán mondtam neki, hogy megvan minden gyári cucca. Lehet megy vissza ezért gyárira az egész. Viszonyítási alapom sajnos nincs, hogy hogyan kéne menni mert ez az első robogóm és ezen kívül mással még nem mentem.
(#57164) Pete55555
Nem csak kipufogó tuning van rajta. Én már így vettem a motort. Amit látok a dobozban lévő cuccok között az a 12-es Weber karbi 17,5-es Dellortora lett cserélve, a gyári Malossi kuplungra, görgők, kontraszt rugó és variátor, na meg persze a kipufogó.
Ez még csak egy terv ami még nem végleges, de ha esetleg visszaalakíttatom gyárira kiárulom a cuccokat, hogy valami azért visszajöjjön a szerviz árából.
Én nem akarok "kilőni". Csak nyugisan eljutni melóba reggelente, aztán hazajönni. Amúgy azt olvastam erről a kipufogóról, hogy ez inkább 70-es hengerhez való.
-
ludsimon
veterán
-
Redneck
nagyúr
Az enyémre is csak feldobtak egy Arrow szettet fúvójázás vagy állítás nélkül... Jövő héten kiderül mennyire frankó normális karbi+légszűrő +gyertya kombóval. Most csak dadog nélkülük.
-
Pete55555
addikt
válasz
2thletme2day
üzenetére
Gondolom csak kipuff tuning lett volna XD
-
frigoo
aktív tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Sztem minden további nélkül, szétszedve, ledugózva, óvatosan.
Mi van a Gianellivel? Nem jött be a hangja, vagy nem hozta azt a többletet, amit vártál? -
2thletme2day
őstag
Rozsdás kipufogót szabad homokszórózni?
Visszamegy a Runnerre a gyári kipuff, van itthon hőálló fekete festékem direkt kipufogóra. Rendbe akarom kicsit hozni felszerelés előtt. Ugyanitt Gianelli Reverse kipuff eladó. -
Bitpalace
senior tag
válasz
Redneck
üzenetére
Én is akkura tippeltem, ki is vettem töltöttem, de semmi változás. Feszültség az jó. Viszont annyi, hogy mikor indítani szeretném féklámpa világít és mikor indítanék, lecsökken a fényereje a lámpának...
kcsa: Töltésrendszer jó, azt kimértem lehet ott hibáztam hogy kb fél évig állt a szerensétlen, mert nem voltam itthon és nem volt aki törődjön vele, nem volt kivéve, sem töltve....Szerintem ennyit bírt. 4 éves akku és még a boltba savazták fel nekem.
Szerzek bele egy másik akut, kiderül mit szól hozzá.
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
A minap be akartam indítani a motoromat (Suzuki 50 ccm) és csak kattant egyet az önindító, onnantól már csak a relé kattog, a motort nem hajtja. Berúgásra viszont pöccre indul, és azt tapasztaltam, hogy az index sem villog csak világít folyamatosan. Ez mitől lehet?
Ez a kettő egyszerre történt, én első sorba az akkura gondolok, hogy kuka lett, de nem vagyok benne biztos.Valaki tudna ebben segíteni nekem?
üdv!
-
wolfnet
tag
-
Weeman1
veterán
válasz
korcsillio
üzenetére
Esetleg másik motor?
-
korcsillio
addikt
Végsebességet hogyan lehet növelni?
-
huszi.gyb
senior tag
-
Dexar007
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ugyis a szokeket szeretem.
En a 660-as utan nem vagyom nagyobbra,pedig csak 48lo,es nem emlekszem mikor nyeleztem utoljara.Vagyis a 48bol is csak a felet hasznalom kb.
2 ev alatt egyetlen egy motorra kerestem ra hasznaltauton megpedig egy xt-z -re,amiben mellesleg ugyanolyan blokk van,mint a mostaniban,csak egy kicsit magassabban ulnek rajta
-
mumtaz
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Csak jelzem, hogy gyári 50-esnél elég ritka, hogy egy rövid fordulatszám tartományban adja le a jó erőket.. Gyári 50-es alacsonyabban dolgozik és nagyobb tartományban gyengébben, míg egy hangolt rezoncsöves jóval magasabb fordulaton, de kis tartományban adja le a gyárinál több lovat.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Megvettem az 1998-as RS-t. Minarelli AM6 van benne de Derbi blokk.
Jövő héten a a szerelőnél tölt egy kis időt, karbi, légszűrő, gyertya ügyben.
Lehet váltóolajat is cseréltetek, valamint lánckerekeket és láncot.Két Pirelli abroncs van rajta de nagyon öregek, profilmélységük ugyan van, de repedezettek. Venni kell másikat de lehetőleg olcsót ami nem gagyi. Amiket láttam a neten azok 20-25 között voltak/darab. Nem tudtok olcsóbb gumit javasolni?
Mielőtt megvettem tudtam hogy kell rá költeni de nagyon tetszik. 13-án vettem, 3 fekete macskával találkoztam, és egy fekete pók csüngött az indexről mikor először megláttam.
-
máyköl
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
Mondjuk ha kicsit hanyagolnád a topikot, lehet sokan szívesebben jönnének ide.
Én is csak read only módban követem a topikot, de sírás néha milyen agyrém baromságokkal fárasztod itt az embereket.
Ez az 50cm3 -es robogót tuningolunk, és ezt a témát vesézzük hetek óta, kiválóan utal a nagyjábóli életkorodra. Venni kell egy nagyobb teljesítményű motort, ha a jelenlegi kevés basszus, nem pedig megmagyarázni hogy miért jó ha tuningolod az 50esed, mint valami szakértő. -
ludsimon
veterán
Nem írom meg mert sok a rosszakaró.
Kevés a jótakaró.Akit érdekel eljön, megnézi személyesen egy kisebb találkozón. Elegem van ezekből a rendszeres oltogatásokból. Tudom én is tehetek róla, hogy belementem a hülye kérdésekkel, meg a számolgatással, meg a tuningmániámmal, de ez van.
-
ludsimon
veterán
válasz
szmissz
üzenetére
Csak hogy válaszoljak az állandó kereszttűzre amit tőled kapok minden nap..
Igen, nekem számít, hogy 0-60kph-ra nem 14-16mp alatt hanem 7-9mp alatt gyorsul fel, meg ha kikanyarodok 80-as útszakaszra fel tudjam venni a forgalom ritmusát minél hamarabb..
és igen, lehet papolni nagyobb motorról, de nagyobb motor drágábba is kerül fenntartani és ingázás szempontjából nem biztos figyelmen kívül kéne hagyni.. -
szmissz
senior tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Micsoda kimunkált stratégiád van a 100km alatt, amit eddig a szörnyeteg nyergében töltöttél! Vagy már ez is megvolt előre papíron? Mert úgy könnyű...

Az pedig külön fantasztikus teljesítmény, hogy 40-50%-os gázon mész 50-nel a kocsi után.
Alig várom már, hogy hasonlóan tudományos mérésekkel alátámasztva számolj be, hogy milyen rohadt jól megy a tuning után. Biztos legalább olyan hatása lesz, mint a NO FEAR matricának a Suzuki ablakába...
-
-
ludsimon
veterán
válasz
Geccoka
üzenetére
Meglepődtem, hogy nem borultál ki a kérdésemen. Első vagy ezen a héten.

Én is pont ugyanígy közlekedek, ahogy Te!
Ha utolérek egy kocsit ami 45-50 körül megy, akkor nem nyelezem és megyek inkább utána 40-50%-os gázállással.Na de majd tuninggal, mikor 50-nél is úgy húz, mintha 30-al mennék..
Áá, nem lesz ilyen sűrűn, max ha nagyon kell sietni valahová és pontosan kell odaérnem.
Amúgy úgy vagyok robogónál, autónál is, hogy az a +/- 4-5 perc rohadtul nem számít egy 20-30 km-es távon, hogy nyelezzem az autót/robogót.
Ettől függetlenül ha pirosnál előrecsorgok akkor megy a
-
Geccoka
csendes tag
válasz
ludsimon
üzenetére
Nem konkrétan erre gondoltam, hanem arra, hogy mikor megy a kocsisor 55-60 körül, akkor én megyek szépen velük, nem fogok az autók között cikázni egy 50 ccm-essel azért, hogy kicsit előrébb küzdjem magam. Nyilván, ha én vagyok elől, akkor uccu neki
.Szerk: amúgy lehet, hogy csak ennyit eszik, de eddig amit mértem max. sebesség, az GPS szerint 72 volt. Most az új szíjjal kicsit jobban gyorsul, de 70 (óra szerint 80) fölé nem szeret már menni. Valamit valamiért.
-
Geccoka
csendes tag
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Most hétfőn tankoltam csurig, 5,66 l ment bele, 250 km volt az órában az eltérés. Mióta megvan 1700 km-t nyomtam bele, hetente 220 km körül, mindig e körül alakul a fogyasztás. Kíváncsi vagyok az új szíjjal más lesz-e. Ésszel közlekedek amúgy, feleslegesen nem nyelezem, viszont a legtöbb utamat 60-70-es szakaszon teszem meg. Hozzá kell tenni, hogy azért nem fenékig tejfel az élet, az új gyertyával tegnap pl. alig akart beindulni, remélem a mai hosszabb úton kiégett rendesen és nem lesz gond vele.
-
mdk01
addikt
Kérnék egy kis segítséget. A robogó egy 2000évj. Area51 és az érdekelne, hogy hogyan lehet azt állítani, hogy kevesebb olajat használjon fel, vagy mitől függ, hogy mennyit használ? Keveri ugye magától, de kicsit erősnek érzem a kipufogófüst kék színét és szeretnék rajta javítani. Köszönöm előre is.

-
Geccoka
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap cserélve lett az ékszíj (plusz gyertya, légszűrő) és most már úgy kilő a moci a lámpánál, hogy az autósok csak pislognak, és csak 2.2 litert eszik
-
fagylalt
senior tag
Tudnátok segíteni Yamaha Jog 27V-hez idomok beszerzésében? A legjobb lenne újonnan, de akár jó állapotú bontott is megfelelne. Szükségem lenne ülés alatti idomra, jobb oldalcsíkra és ventilátor burkolatra. Odormotornál sajnos egyik sincs, illetve a Motoshopnál sem.
"Az ön által megrendelt termékek közül az alábbiak nincsenek egyik nagykereskedelmi partnerünknél sem raktárkészleten, ezért a beszerzését nem tudjuk megoldani."
Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni!

-
ludsimon
veterán
Megint hülyeséget fogok kérdezni.
Láttam mikor leszedtem előröl a burkolatot, hogy a váz csövén semmilyen felületvédelem nincs.
Van erre hasonló megoldás mint autóknál az alváz- és üregvédelem?
Mivel lehet lekenni/lefújni? -
30z.Samu
titán
válasz
ludsimon
üzenetére
Én a Rannál anno úgy számoltam, hogy beleöntöttem mondjuk 3 liter benzint és nézegettem a kilométer állást.
Így számoltam ki, hogy a kis sárkány evett kb 6 litert.
Elsőre csak az tűnt fel, hogy elég sűrűn kell tankolni, 2, max 3 naponta. Kíváncsi voltam mennyit eszik.
Csak lestem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VGA kibeszélő offtopik
- Apple asztali gépek
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nyomunk egy drag-ot itt a "hegyekbe" 

nyogo83
sityupityu