- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
Nem tűnik rossznak, de közben rájöttem, hogy ez a Cullmann inkább utazó állvány.
Érdekel esetleg valakit állvány? Többet is lealkudtam, mire végül döntöttem
Giottos YTL 9383 + Cullmann CB7 gömbfej 80
Vanguard Alta Pro 263AT új 55 (szinte új) és 60 (új, még nem használt) - fej nélkül
Cullmann Mundo 525M (narancs, nem sokat használt) + Cullmann gömbfej (amivel adják szettben) + Mantona extra kar (dönthető középállvány, az amazonon 39 Euro) 70az árak euróban értendők, hozzá jön kb 15-17 euró szállítási díj Bp-re (Németországon belül 7)
Ha valakit érdekel összekötöm az eladóval, német "jófogás" utalni kell és elküldi, sok mindent vettem már onnan, megbízható oldal.
-
Wolfskin
őstag
igen, sőt megfordítható és fejjel is betehető. a Vanguard a legsokoldalúbb állvány ezek közül, a legsokoldalúbban állatható be a kamera pozíciója, akár makro, akár termék fotózáshoz. a Manfrotto is dönthető, de csak vízszintesre (tehát 0 és 90 fok állása van, a Vanguard meg 0-180 fok közt fokozatmentesen).
és a karbon nekem őszintén megmondva nem szimpatikus, vigyázni kell rá és olvastam egy nagyon jó német tanulmányt (25 oldal), ahol elég mélyen elemzik az össze tulajdonságét, ami állványként szóba jöhet. a kisebb súly (megkötésekkel) és a menőség faktoron kívül szinte semmi előnye nincs.
amúgy a képek alapján nem tűnik túl atombiztosnak a vanguard sem... de remélem a célnak megfelel.
az élettartam garancia az igaz rá, és mi kell hozzá?
-
Wolfskin
őstag
Illetve találtam egy újat
Manfrotto 055mf4 carbon egy Manfrotto 488RC2 fejjel
a karbon mennyire strapabíró, időtálló? ismeri valaki tápaszatlatból?vanguard 20.100
Cullmann 26.800
Giottos 28.475
Manfrotto 35.175melyik a legjobb vétel?
-
Wolfskin
őstag
Megnéztem, elég jónak tűnik. Sőt újonnan, fej nélkül is olcsóbb, mint a Cullmann gömbfejjel. Ha ez jelent valamit...
Találtam is egyet, 15€-al még olcsóbb is...A Vanguard szempontjából
PRO:
• beépítette a dönthető középső oszlop (nem extra, mint ahogy a Cullmannál adják hozzá, amit mindig cipelni kell)
• magasabb - írd és mondd - kerek 5cm-el
• van tüske, nem csak gumitalp (ráadásul a csavarható, beépített)
• olcsóbb 15€-al
• fekete színKONTRA
• nincs kicsavarozható monopod
• kisebb terhelhetőség - na bumm, 1 kg-al
• nehezebb, + 400g
• nem színes (tök szép a narancs színre eloxált aluminium)
• "hatszög alakú központi oszlop az extra stabilitásért" - megint egy idióta marketing gag, ahol a spórolást termékelőnyként akarják eladni, a hatszög anyagtakarékosabb (lásd kaptár) de a merevsége egy hengernek nagyobb.----------
• ennek megfordítható a belső csöve, vagy csak oldalra kifordítható?
• a zárai gyors-zárak, ami kényelmesebb, nem tudom menyivel időtállóbb
• jobb név, a Cullmann nekem is összeforrt a 3000Ft-os tekerős Porst-os Hamás világgal
• az összecsukott mérete kb ugyanakkora mindkettőnek ( A Vanguard lábai is visszahajthatók 180 fokban szállításhoz? ez előny is egy hátrány is, egy plusz mechanika, ami plusz hibaforrás...melyik legyen...?
-
Wolfskin
őstag
válasz
JohnyBlue #7240 üzenetére
Giottosok elpusztíthatatlanok - az utóbbi időben egyre többször olvasom az ellenkezőjét. a lábakat szétcsúszását megakadályozó szerkezet gyenge, meg hasonlók. Meg ez az új Y középső tengely, szerintem csak marketing gag. Egy régi MT sorozatúra szívesebben beneveznék, főleg a 93xx -ből, valami nagyot.
@tvamos:
Olvasgatom az amazonon a a véleményeket, Cullmann Mundo 525M leginkább egy jó utazó állvány kezdőknek. nekem meg pont egy stabil valami kéne termékfotózáshoz (na jó, én sem vagyok profi...).
Egy Manfrotto 808RC4 fej menne rá, annak kéne egy stabil alap. És ezzel a dönthető középoszlop kiegészítővel alkalmasnak tűnik, ha elég stabil maga a szerkezet.
Boltos ismerősöm csak a Manfrotto-t ajánlja, semmi mást, de szerintem ma már azok sem örök életűek. mint a Miele mosógépek. Ismerősöm volt Skóciában egy whisky túrán, az egyik manufaktúrában mutattak egy valami darálót, ami több mint 100 éves, de még hozzányúlva sem volt, csak a kötelező kenések. Örök élet. Igaz, a gyártója már rég csődbe ment... Na ilyen állványt keresek...
Szóval Manfrottot... de abból nem találok olyat, ami 8kg-bír és dönthet középoszlopos. Ráadásul olyan kaotikus a termékpalettája, és legalább 160cm magas hogy azt sem tudom, mit keressek. Ha találok egy modelt, aminek a típusa egy bonyolult kód, 10 percig tart kiguglizni, hogy mi lehet.
A Cullmannál egyedüli félelmem, hogy a 1,6 Kg/160cm magas eléggé anyagspórolósan hangzik. Igaz hogy 25 mm a felső cső, de anyagvastagságról nem írnak sehol... Inkább lenne nehezebb, és magasabb.
Ja, és azért ez a kettő, mert pillanatnyilag ezt találtam külföldi apróhirdetésben és le is alkudtam elfogadható árúra, kb ugyanannyi a kettő. Itthon hol érdemes nézni használtan? Jófogás, hardverapró, index fórum... sehol, semmi.
Boltos ismerős adna kedvezményt újra, plusz el tudnám költségleni... Olyan 50 ezer körül (de ha olcsóbb az még jobb!) csak lábból mit ajánlanátok?
• legalább 8kg teherbírás
• minimum 160-170cm
• dönthető középoszlop
• stabil és tartós
• Manfrotto (na jó, ez nem szigorú kitétel) De mi van még ilyen márka?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
ha van valakinek tapasztata a két állvánnyal, nem tudom melyiket válasszam, használt, de kb egy árban vannak.• a Giottosnak dönthető a középső szára, de a Cullmanhoz jár egy ilyen dönthető középső szár
• A Giottos előnye, hogy 180cm vs. a Cullmann 160cm (ez zavar leginkább)
• A Giottos 28 mm felső szár, a Cullmann 25mm (amennyiben ez befolyásolja a stabilitást),
mindkettő 8 kg teherbírású
• A Giottos valamivel nehezebb, de a Y középszára miatt keskenyebbre csukható, a másik viszont 180 fokban visszaforgatható lábú, tehát rövidebb (bár nem utazáshoz kell, inkább beltérben)
• A Giottos fekete a Cullmann narancssárga
• A Cullmannak kicsavarozható az egyik lába monopoddáMivel egyiket sem ismerem, és funkciókban kb. egyformák, kérdezném, akinek van tapasztalata, melyik a jobb minőségű, stabilabb, strapabíróbb, értéktartóbb stb? Mit érdemes még figyelembe venni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Autós topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest