Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Kis utazós tripodnak tájképezni/városképre nagyon maximum 25 ezer forintig keresek valamit. A legnehezebb előforduló tömege is kiló alatti (MILC setup).
Nem rettennék meg a kínaitól sem ha van tapasztalat vele és jó.
A Manfrotto Befree kisebbik alu verzióját meg lehet akcióban kapni itthon ennyiért és a Manfrotto Element Traveller-t is gömbfejjel.
Ezek közül az element traveller szimpatikusabb, használható fejjel. A csavaros láb nem, de talán picit kompaktabb. -
JackFeryll
őstag
Milyen állványt ajánlanátok egy Fuji X100-hoz ? Könnyű darab kéne, most van egy Cullman Magnesit 525-öm egy Giottos MH 5001 fejjel amivel elégedett vagyok, de ez egy nagy dög.
Keret durván 30-40 ezer HUF. -
JackFeryll
őstag
válasz
psycroptic #3248 üzenetére
és tényleg.
-
JackFeryll
őstag
Nem tudjátok milyen Giottos carbon tripodot használ Kai a DigitalRev-ben ?
Ahogy nézem az "A" tripod, mert sok profinál láttam már. -
JackFeryll
őstag
Amúgy ha maga a monopod funkció nem számít akkor jobban jár az ember egy Magnesit 525-el és egy Giottos/Manfrotto/Gitzo stb. fejjel.
-
JackFeryll
őstag
válasz
kiskornel #3125 üzenetére
Én itt és most szeretném megvédeni a Cullmant egy olyan közbevetéssel, hogy az állványait a Magnesit szériától kezdve kell nézegetni és a fejeit úgyszintén (MB-től, a CB-t felejtsük el) Egy kalap alá venni a Hama-val azért durva. Persze a filléres cuccai nyilván nem valami izmosak. Az olasz versenytársak abban különböznek, hogy nekik nem nagyon vannak filléres szériáik
-
JackFeryll
őstag
Nektek mi jön be jobban ?
-kézben cipelés (ezt csináltam eddig, de kb A-ból B-be vittem nem pedig mobil módon használtam)
-vállpánt
-táska -
JackFeryll
őstag
válasz
imyourfriend #3088 üzenetére
Szerintem egy árat is írj, úgy tudjuk, hogy 15 vagy 100ezres fejet ajánljunk
Ha olcsót akarsz akkor a Vanguard SBH-30 -as gömbfeje megfelelő lehet 5 kilót bír és 18ezer.
30 körül Giottos MH1300-621C, Manfrotto 498RC4, Vanguard ABH-230K. -
JackFeryll
őstag
válasz
BigBlackDog #3074 üzenetére
-
JackFeryll
őstag
válasz
BigBlackDog #3072 üzenetére
A gömbfej egy gömbcsuklós fej. Magát a fényképezőgépet mozgatva tudod állítani, hogy álljon és van egy kar amivel megtudod feszíteni. Akkor jó igazán ha nincs idő finoman beállítani a dolgokat hanem sietni kell.
A 3D fejen több kar van és 3 tengely mentén egymástól függetlenül tudod dönteni billenteni a fejet. -
JackFeryll
őstag
válasz
BigBlackDog #3070 üzenetére
Én a legolcsóbb állványt és fejet vettem meg ami szerintem már nem szar és használható terepen is ugyanakkor nem borítja fel egy kis szél.
Egy Cullman Magnesit 525 -öm (nem a monopodos 525M) van egy Giottos MH5001-es 3D fejjel. Szerintem ennél olcsóbban nem lehet normális állványt venni. 15-25 közt számos abszolút használható fej van, szóval fejekből van választék. Gömbfejből meg 20-25ért elég nagy teherbírásút is kapni. -
JackFeryll
őstag
Van olcsó és van jó állvány. Állványt csak egyszer kell venni. Nagyon igaz.
Egy normális széleskörűen használható állvány egy olcsó fejjel együtt olyan 50 körül kezdődik.
A helyedben viszont én sem vennék korrekt állványt, ha évi 1-2szer használnád. Arra a szar is megteszi kivéve ha szabadtérben, szeles időben vagy terepen fotózol mert akkor nem csak baromi kényelmetlen hanem lehetetlen használni ezeket az állványokat amik arra valók, hogy a kompaktot rátedd a nappaliban és csinálj egy családi fotót. -
JackFeryll
őstag
Olcsó 3D fejet szeretnék venni, szerintetek ezek közül melyik lehet a legjobb. (tájképezni kéne)
-
JackFeryll
őstag
válasz
imyourfriend #2965 üzenetére
Igaz, de amikor már 100-200-ezres állványod van az nem a hobbi szint
-
JackFeryll
őstag
válasz
Anubis_9 #2959 üzenetére
Már mondták, de van olcsó állvány és van jó állvány. Mondanám, hogy a nanomax nem rossz az olcsó állványok közt, de ahhoz meg túl drága. 30-ért már kapsz Magnesit 525-öst (vagy Manfrotto 294-est, csak azt nem ismerem) ami azért más kategória. Az igaz, hogy ahhoz még kell egy fejet is venni, de legalább nem fújja el a legkisebb szellő és a lábait oda pakolgathatod ahova akarod. Ugye csak egyszer kell jó állványt venni. Az olcsó állványok csak drágítják a dolgot, mert úgyis le fogod cserélni
Persze ha tényleg csak arra kell, hogy beltérben egy-egy családi összejövetelen kattintsatok párat akkor megfelelhet egy olcsó állvány is.
(ha viszont úgy érzed, hogy soha nem lesz egy kicsivel sem több pénzed állványra akkor ennyiért nem nagyon van jobb választás a nanomaxnál) -
JackFeryll
őstag
válasz
Real_Necro #2929 üzenetére
Ha meghúzod meg is áll azonnal egy helyben vagy még van egy kicsi holtjáték ?
Én a CB7.3-as gömbfejemet szeretném lecserélni, mert elég gáz, hogy 18k és nem forog.
Mondjuk lehet jobban megbízom egy Giottos fejben, de az ár jutányos. -
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.:
Régi Cullman Popular-t ismeri valaki? (zöld csatok vannak rajta)
Velbon DV-7000 -ről vélemény (ph368 fejjel) ? Ma megtapiztam és a fej nagyon tetszik. (bár meg kell mondjam, hogy ez előtt kb csak hulladék szar állványokhoz volt szerencsém (pl Hama és társai))
A Cullman Magnesit 525 milyen állvány?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- További aktív témák...
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged