Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz
Celithrandi #7562 üzenetére
Még aktuális a kérdés? A márka, K&F Concept elmegy kategória. Szűrőből jobb fajta. állványok meg jó kérdés. Nem volt kezemben. A kettő között minimális eltérés van. A A0-s végű alacsonyabb, de nagyobb terhelhetőségű, 8kb v. 10kg. Más a fej egysége is ehhez mérten, de, kb egykutya. Választható másik fejjel is. Én speciel carbonost választanám. Ha elviszed, de nem használod, akkor jól jön az a -30 deka mínuszban...
-
Allien
veterán
válasz
kisharsany #7530 üzenetére
De ezt autómatán csinálja ám!
-
Allien
veterán
Nekem istedy 3-m van, nem goproval. Illetve, egy Moza Mini-S is. A Moza összecsukható, tetszik, de még se használom. Mivel, csak a telóra jó, adapterrel a DJI Osmo action kamerát már nem képes megtartani. Az istedy 3 viszont gond nélkül megtartja, de az meg ugye akció kamerás, nem telós...
A Moza viszont jól működött a telóval, párszor használtam vele, és arra jó, hogy stabil legyen a videó. De ugye, erre találták ki. -
Allien
veterán
De, akkor már én is kérdeznék! A gömbfejem szeretném kukázni, mert szar. Nem az én világom. Benro GD3WH a kiszemelt, de itthon vicc ára van. Aliexpressről 110 dolcsi. Még ha áfázzák, akkor is vagy 15-20 ezerrel olcsóbb! Azért tetszene, mert fogaskerekes megoldásával nagyon apró állítás is könnyen végezhető. A másik kiszemelt, a Manfrotto Befree 3 dimenziós Live fluid fej, ami azért tetszene, mert fluid, és videózásnál ez előny lenne (ergo, egy fej, és nem kellene plusz videós fej, elvileg). De, nem vili, hogy a manfrotto cuccok azok kompatibilisek a szokásos állvány csatlakozásokkal? Azaz 1/4, vagy 3/8-s csavar csatlakozásúak, azaz minden más állvánnyal is kompatibilisek?
-
Allien
veterán
válasz
Mihama Rabbi #7427 üzenetére
Nekem az Innorel 40C-m van! Itt a fórumban írtam annó, 2019 márciusában. Azóta van meg. Ritkán használom, évente párszor csak. Közben a fotós felszerelésem is változott, Pentax-ról Panasonic-ra. Lett egy 100-300mm optikám, és bizony, semmi problémám nincsen az állvánnyal eddig!
Kb 40cm a hossza összecsukva, a súlya se vészes. Én kellemesen csalódtam benne, annak ellenére, hogy kínai! Aki Innorel-t nézegeti, annak javaslom, hogy nézze meg példul az Amazon.de-n is! [link] Igaz, innen 250 ojró, de nincs áfa, és gyorsan itt van (kb 1 hét)! N44-s fejjel, ami minőségibb fej, mint az "eredeti".
Ráadásul, aliexpress-n spanyolraktárból is van RT75C with N36 fejjel 200 dolcsi alatt!!! N44-s fejjel 200 dodót ír (kuponnal számolja), és az űberkhirály 3.. verzió meg a
85C szintén N44-s fejjel!!!
Aki magas, annak példul látszólag kifejezetten jó választás lehet az Innorel RT85C, mert 184cm magas a max mérete, és az már pont jó lehet! 50cm össze csukva, majdnem 2,5 kiló, de elvileg 25kg-t bír. Monopodként meg 193cm! Én most shimán bevállalnám a 75C-t, habár, ugye a 40c-t alig több, mint 100 dollcsi felett vettem. -
Allien
veterán
válasz
bghistvan #6986 üzenetére
Hát, most belinkeltél vagy 200 szelfi botot! Honnan a pélóból tudjam, melyiket akarjátok használni?
Ha gyorsan kell tuti, irány a BOLT! Személyesen megnézed, ennyi (akár pl média markt). A lényeg, hogy az sjcamodnak állvány csatlakozója van, ha rajta a tok, akkor meg csavarós. Nekem van olyan szelfi botom, mely ugyan telóhoz való, de, csavarós résszel le lehet szedni azt a részt, és a kamerát rá erősíteni. De, hogyan akarja vezérelni a kamerát?
Normál esetben, kamera bekapcsol, beállít, felvétel elindít, és lehet kitolni a szelfi botot. Azaz, videót vágni kellene utána.
B verzió, telóval wifin keresztül appal irányít, azaz, kitolja a szelfi botot, majd másik kézzel ügyesen, nehogy leejtse a telót, majd elindítja a felvételt.
C verzió, Ő fogja a botot, a párja meg a telefonon indítja a felvételt.
Asszem, elég hamar eldobja majd az agyát, és hagyja a fenébe... Kivéve, ha 3 lábú részét használja, akkor szabad marad mind két keze.
Ez kb Balaton parton, ahol épp a kutya se jár, nehogy felrúgja, bemásszon a képek elé.
Szerintem... -
Allien
veterán
válasz
bbsofficial #6979 üzenetére
Esetleg GEEKOTO Tripod Camera Tripod 199cm? 79 ojró, plusz gondolom, csomagolási költség kb 3000 forint, de eun belülről jön, gyorsan itt lehet.
-
Allien
veterán
Az a baj, hogy amit szeretnél, az az üzemi daru.
Ne legyen teljesen kihúzva, de legyen 2 méter minimum.
Kompromisszumot kell kötni, vagy, pénz nem számít? De, pár lehetőség:
GEEKOTO Tripod Camera Tripod 199cm
De, minél magasabb, annál drágább, vastagabb lábak szükségesek.
vagy, akár Jackal PAL V1.
De stúdióba minek magas állvány? Zsiráfot akarsz fotózni szemmagasságból? Ha portré, akkor ugye le kell ereszkedni az alany magasságáig, gondolom.
Habár, a géped belépő szint, van rajta hdmi kimenet. Ha ezt rá lehet kötni egy monitorra, vagy tv-re, akkor le se kell hajolnod. -
Allien
veterán
Kicsit kalandos történet. Március 5.-n rendeltem meg. Feladni kb 5 napig nem adták fel... Követési szám nem létezőt írt a dhl oldala...
Nem szeretem az ilyet, de vártam türelemmel. Aztán, feladott státuszú lett, de a dhl még mindig nem létezőt írt. 16-n fél 10-kor vette fel a csomagot a dhl. Kaptam is sms-t, hogy várhatóan 18-n lesz a szállítás. Mondom, azt hogy? De, tényleg sikerült Nekik!
18-n 1 fele hívott a futár, mondom porta átveszi. Örülök!
Ha dolgoztam volna, és jó címre hozta volna ki a futár... még meg is kaphattam volna.Ma bemegyek a munka helyre (oda rendeltem), csomag sehol se.
Mindenkit megkérdeztem, napom elcseszve (ráadásul, szülinap, pihenő nap, csak ezért mentem be). Hívom, egyeztetünk. nem stimmel.. De, szerencsére rá jöttem, hogy kb 300 méterre van egy másik telep helye a cégnek. Igaz, a cím nem stimmel teljesen.
Oda vitte. No, elmegyek oda, és tényleg, ott van a csomagom. Eddig sose tévedtek el a csomagjaim. Végül is, megkaptam.
A termékről annyit, hogy meglepő volt a súlya. Nehezebb, mint gondoltam, bár, 1,4 kg nem nevezném nehéznek.Magasság meglepő! A szállítási csomagot/dobozt lemértem, az volt 43cm! Gyorsan szét nyitottam, a közép oszlop teljesen kihúzva (két részes ráadásul) már szem magasság feletti (nekem, 174 cm lennék). Van egy oldalsó csavar, amivel meg lehet pluszban oldalról szorítani a közép oszlopot, hogy biztos stabil maradjon.
Egyedül, a táskája nem tetszik. Egyszerűen csak egy zsák, vékonyan bélelve, és egy vékony vállpánt. Asszem, ezt cserélni fogom.De, érzésre tetszik. Tesztelni meg talán hétvégén lesz rá időm.
-
Allien
veterán
Az előző állványomat is alig használtam. Sőt, van egy manfroto monopodom, fej nélkül. Azt egyszer se...
De az alu állványom valahogy sokszor lemaradt kirándulás/nyaralás során. Pedig, azért szükségét éreztem néha. Ez, hogy kb 40cm, és könnyű, segíthet. A magassága kb talán elegendőnek tűnik. De, valszeg beltérben lehet fullra kihúzni... Kültérben meg majd észre veszem... Nem mondom, hogy megér egy állvány ennyi pénzt, de amazon.de-ről drágábban rendeltem volna ennél jobbat. Mindegy, majd kiderül, ha itt lesz.
-
Allien
veterán
Innorel RT40C konkrétan 103,82 dolcsi. Ebben minden benne van... De, kérdéses, hogyan tudják teljesíteni a szállítási időt, amit, ha jól látom, 9-18 napra írnak.
Azért választottam ezt a márkát, mert ehhez kapható a monopod részhez egy plusz stabilizáló láb. Igaz, nem azzal vettem meg, azt majd külön, de ez mellékes. Eredetileg nem a 40C-t néztem ki, hanem a 70C-t, de az jelenleg húzós volt árban nekem.
Az itt ajánlgatott Rolei C5 valahogy nem tetszett, és nem csak a színe.Igaz, árban az is remek választás, főleg, mert amazon.de-ről se olcsóbb, mint az alzas verzió. De, mégis, jobban tetszene a C6i verzió carbonos változatban. Csakhogy, az már dupla annyi, mint a c5i...
Na mindegy. Nagyon várom a Innorel-t, mert záros határidőn belül meg kellene érkeznie.Persze, a követési szám még nincs regisztrálva a dhl-nél...
-
Allien
veterán
válasz
peppe79 #6937 üzenetére
Upsz. Tényleg jó áron van...
Nekem kínai cuccom van, meg egy Kata-m, de a Kata nem jó igaziból, mert csak vállpántos "táska". Kaden K1 meg kicsi, egy gép obival, és a másik rekesz meg egy obi, vagy vaku, és csá...
De, ez a Vanguard, ez tetszene. Főleg, mert rendeltem egy tripodot, az 40cm össze csukva...Csak, a nyominger Kínai még nem adta fel. DHL-l jönne. Remélem, hamar ide ér, mert szükségem lenne rá már áprilisban...
-
Allien
veterán
válasz
bbsofficial #6933 üzenetére
Nekem egy hasonló cuccom van, Slik SDV-20. Pentax K200D-met szolgálta.Ahogy peppe79 írta, totál kihúzva necces volt, a középső oszlop stabilitása nem megfelelő, kicsit elmozog, billeg. A lábak viszont stabilak voltak, ergo, lentebb tolva, kb a feléig már megfelelő volt.
Ma már nem vennék ilyet, főleg, mert ez inkább "videós" állvány, de az a König tényleg jól néz ki. -
Allien
veterán
válasz
mazsi70 #6915 üzenetére
AZért írhatna már valaki, aki vett ilyet, mi a tapasztalata.
mondjuk, engem csak a súlya zavar,
1606 gramm. De, akinek van ilyenje, egy kérdésem lenne! A monopod részből kellene tovább gondolnom, egy mini 3 ágú tartót szeretnék alá rakni, de ehhez leszedhetőnek kellene lennie a gumi bakknak az alján.
Ilyet szeretnék alá rakni:
Hogy ilyen legyen: -
Allien
veterán
válasz
Viperator #6896 üzenetére
De olvastad, béka perspektíva nem jó. Speciel többre tartom a Joby-t akkor már.
Még ha sokkal többe is kerül.
Azt rá lehet tekerni egy fára, vagy ezer verzió van, és ugye azt még nem is említettem, hogy ugye távirányítani kellene azt a gépet. Én ezen részben túl vagyok, Pentax-omhoz van wireless vezérlő, rádiós, nem infra. De, ez is súly, engem nem zavar, mert tudom, hogy nyavalyogni könnyebb, addig, amíg a végén nem is csinál képet. Ergo, benyelem a saját hülyeségemet, de én viszem a gépet. Igaz, próbálok ésszerűen, de sokszor érzem, hogy jó lett volna még az az állvány, amit otthon hagytam. Amim jelenleg van (SlikSVD 20), azt nem szeretem, de legalább nem nehéz. Csak akkor már inkább veszek egy kínai karbont, mert az is van olyan stabil, mint ez a vacak, de legalább kisebb méretileg, súlyra meg azonos kb. De, ez egyéni szocproblem.
-
Allien
veterán
válasz
peppe79 #6893 üzenetére
Ok, kiszálltam az ajánlásokból, mert lehet, ilyen nincs is, vagy extrém összegért (pl carbon). Én speciel pont leszartam a sújt, mert ha fényképezni akarom a Családomat, akkor annak ÁRA van. Egyik a súly, és kész. Ha ez se jó, akkor minden másra ott a mobil. Az kéznél van, és ahhoz találsz kicsi, könnyű állványt. A képminőség meg akkor mindegy, mert ugye valamit valamiért...
Szerintem (és sértődés ne essék).
Gyerek fotózás addig lehetséges olyan állványról, amit Te keresel, ameddig nem kezd el mászni! Onnan kezdve esélyed sincsen, ezért lehet jó választás a Joby példul. Ez kb fél éves kor, onnan a gyerek NEM fog arra várni, hogy apuci össze rakja a fotós cuccát.Ha igen, akkor az nem gyerek, vagy (sajnos) valami baja van.
-
Allien
veterán
válasz
peppe79 #6890 üzenetére
Ok, így kezdődnek a bajok, de sebaj.
Esetleg Joby GorillaPod 3K Kit? Drága, de rá tekered egy ásóra, és megvan a magasság is.
Lerakod a pelus mellé, az asztalra, és videózhatod, vagy fotózhatod a gyerkőcöt.
-
Allien
veterán
válasz
peppe79 #6887 üzenetére
Már sorry, de szard le akkor a hazai forgalmazót. Lehet EU-n belülről is rendelni. Pl
[link]
De akár egy Manfrotto Compact Light tripod? Kicsit nehezebb, de mégis csak egy Manfroto, ugyebár...Ja, meg ez állvány, a másik meg egy izé, de én nem nevezem állványnak.
Max telefont mernék rá rakni...
-
Allien
veterán
Pentax k-5, és a legnehezebb üvegem egy Chinon 200mm 3,5, asszem 575 grammra írják, kb. Azaz, ha jól számolok, 1,4 gramm kerekítve. A Slik állványom lever lock-os, igaz, az tetszett benne. De, pl van egy monopod Manfroto-m, semmire se használom, csak porosodik, kényelmetlen, hogy bazi sok erő kell állítgatni. Nincs is hozzá fejem se. De, ha már állványt veszek, megpróbálok olyat, ami monopoddá is alakítható.
Ez az alsó megoldás tetszik. De, amúgy vannak hasonló kínai carbonos tripodok is. Még van azért időm megrendelni.
-
Allien
veterán
Ok, ez ismerős!
Találtam is "tökéletes" tripodot! Carbon fiber, átalakítható monopoddá, és még ahhoz 3 ágú talp is van (igaz, külön, de van)! Teherbírása már-már egy tankot is felemel!
Innorel RT40C-t néztem ki, aminek remek tulajdonságai vannak.
Papíron. De, ha fele is bőségesen elegendő lenne (de még a harmada is)!
-
Allien
veterán
válasz
dangerzone #6868 üzenetére
Nekem spec gagyi állványom van (még), de az tuti, hogy a közép oszlopon múlik nálam minden. Slik egyszerű állványom van, ha ki akarom húzni a közép oszlopot csutkára, bizony bemozdulhat, ha fúj a szél. Ezen sokat segít, ha pl csak félig, vagy semennyire se húzom ki (csak a 3 lábat fullra).
Valszeg, egy jobb állvány is ott bukhat meg, ha erősen fúj a szél, és teljes méretre ki van húzva.
Csak, nem mindegy, mekkora az a szél.
De, én is cserélem le majd a francba. Egy kínai nem olcsó is jobb egy alapgagyi "márkásnál".
-
Allien
veterán
Tudom, hülye kérdés, de a gömbfejeknek is van portré állásuk?
-
Allien
veterán
válasz
kiskornel #1245 üzenetére
Talán azé nem teszünk fel "nómális" kérdést, me NEM tudjuk? Az első HSZ-t szokás rendessen át írni, hogy mit-, merre-, meddig, és UTÁNNA lehet hivatkozni erre. De így...
Pl én nem is gondoltam arra, hogy milyen különbség lehet, ha makrózni (is) szeretnék vele. Már a monopoddal. Az se világos, hogy mi a különbség beltér, kültér között állványok szemszögéből? A beltérre szánt megfázik, ha kiviszem, és tüsszögni fog?Kellene csinálnod egy első HSZ-t, megkérdezni a topic nyitótól, hogy berakható-e, egy modi meg oda rakja, ahova való.
-
Allien
veterán
Mint lentebb írtam, még csak puhatolózok.
Minden érdekel, de legfőképp mikor, és mennyi pénzem lesz, mert most nincsen.
Ergo, a használt cuccoktól sem riadok vissza, nem ragaszkodok a "nagy" márkákhoz, pl a tripodom Slik. Tehát, ha majd lesz keret... Csak annyi mindere kellene költeni, hogy az csak na! Pl normális vakut is vennem kell (majd).
A sorrendet, mikor, mit veszek az "élet" hozza. Valszeg, először a táskámat kell lecserélnem, szét esik, mert occsó volt, és nem bírja a sok manuális obit.
-
Allien
veterán
Itt mintha lenne rajta, és azt is írják, hogy "van".
Ha az állvány jó, a fejet később még cserélhetem esetleg, de, egyszerre nem lesz annyi pénzem rá, hogy "minőségi" fejet is vegyek. Nem is beszélve arról, hogy tripodot is kellene vennem.A jelenlegi eléggé instabil, a bridge géphez vettem.
-
Allien
veterán
válasz
kiskornel #1233 üzenetére
Igaziból általános célra.
Nem feltétlen a súly a döntő, karbonos, meg mittomén milyen cuccra nem tellene.
Makróra még nem is gondoltam monopoddal, viszont az említett darabon van állványfej, ami számomra előny, függetlenül attól, hogy a többire is rakható, csak gondolom, egyben olcsóbb talán?
-
Allien
veterán
Monopodot keresek én is.
Giottos (MM 9560) "néztem" ki, a relative nagy (15kg?) terhelhetősége miatt. Nem mintha jelenleg szükségem lenne ekkora terhelhetőségre.
De, dslr (Pentax K200D) és ugye egy nagyobb tele (ami még nincsen) a 3 kg-t lazán túl fogja lépni. Nem sürgős egyenlőre...
-
Allien
veterán
Köszi a válaszokat!
Ráraktam (abban biztos voltam, hogy rárakhatom).De, kihúzott középoszloppal instabil, kileng könnyen. Vsizont kb a feléig vissza tolva már megfelelő lehet, ha nagy szél van, akár teljessen vissza tolva tuti használható. Igaz, akkor sokkal lentebb is van, de ez most mellékes, majd a helyszín adottságai eldöntik, hogy tudom-e használni megfelelően. Ha majd lesz pízem, és úgy alakul, valszeg azért veszek egy másik álványt, de ez még jóval arrébb van.
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia #769 üzenetére
Na de ott a gond, hogy NEM tudtam, a névlegest!
Elvileg, 1,5 kg-t találtam pl depo-n is. De végül is, legkisebb állapotban nem hinném, hogy ne tartaná meg a gépem.
Végtére is, 700g körüli a gép, plussz obi.
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia #766 üzenetére
Na, seeep, me olvasni neheez!
"Olyan" zacsim nincsen, amibe lisztet dobálhatnék! Mivel nem járok tecsóba (elvbű), ezé nem is lesz ezek szerint olyanom.
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia #764 üzenetére
De, most ezé menjek be a tecsó-ba, hogy legyen zacsim, amibe lisztet tudok dobálni?
-
Allien
veterán
Van egy rossz sejtésem. Új álványt KELL vegyek.
De azé csak rákérdezek. Van egy SLIK SDV-20-s álványom. A bridge gépemhez még csak-csak jó volt, de most váltottam dslr-re. Pentax K200D. Mennyire vészes a terhelhetősége? Nem nagyon találtam róla semmi pontos, hiteles infót, egyedül a depo-n írták azt, hogy a súlya 1.1 kg (ez a dobozán is rajta van), a terhelhetőségre meg 1.5 kg-t ír (már a depo). Ha kihúzva nem stabil, összecsukva gondolom azért használható? Végtére is, sok helyen elég az a kb fél méteres magasság is, csak fix legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest