Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Svenkhez fluid fej kell. 10e körül van a legolcsóbb, természetesen nem tud olyan finom, egyenletes mozgást és rögzítéskor ami nagyon fontos, kicsit elmozdul/látni a képen és kell még alá egy masszívabb tripod. Talán a Weifeng a már használható, de még olcsó fluid tripod. Keress róla svenkes teszteket.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #6722 üzenetére
Jaja, a középrész lehetett volna kihúzós... Viszont ezeknek a műanyag forgatós rögzítőbetétnek, vagy a csövének nem jósolok hosszú életet
Viszont nagyon gyorsan müxik.
XE1-el viszont toszhatom az állványpapucsát, elcseszett helyre, a kártyaajtó mellé tették az állványmenetet. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #6717 üzenetére
Megelőztelek a pár héttel
én az egyel kisebbet vettem. Itt kicsit írtam róla. Számomra is pozitív, meg jó praktikus ez a kör papucsa.
Apámnak egy régebbi van golyós reteszelős króm lábú van, összességében erősebb és még kisebb alap állapotban meg nem kell visszafordítani teljes összecsukáshoz. Sajnos olyat már nem kapni. -
MrChris
nagyúr
válasz
szabo.csabi #6674 üzenetére
Sajnos nem tudom, mert nem vagyok nagy állványos.
Manfi 190-ből is egy régi van, egész más rendszerű. Szerintem gömbfejjel nem igazán lehet videózni. Ahhoz ugye az kell, hogy tartsa is meg engedje mozogni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
szabo.csabi #6671 üzenetére
Én is gömbfej párti vagyok, ha nem túl nagy a kit amit meg kell tartani. Egyrészt kisebb-könnyebb, másrészt gyorsabb a beállás, harmadrészt a megszorításkor kevésbé mászik el. A videófejesnek hívott olyan két szék közé esés. Az én manfrottóm videóra alkalmatlan, meg a kar utazáskor útban van.
-
MrChris
nagyúr
Rátettem egy 800gr-os kombót a 617gr-os állványra teljes kihuzattal, a gömbfej jól megtartja ami amúgy akadás mentesen és szorosan jár, eddigi legjobb járású. Pici szorításra rögtön megfogja. Engedi a teljes portré állást. A felső oszlop kihuzat a leggyengébb pont, böködésre kicsi vibráció marad benne, kb 2 sec, ezt nemtom mennyire hozhatja mozgásba a szél. Az alsó részével szerintem nincs gond, persze vékony falú alucsővek, de szinte nem ívelődnek és vibráció mentes. Hosszú záridőset valszeg 2sec késleltetéssel csinálnék. Lehet rá zsákot akasztani, van egy karabinere is. Ha kiveszem a központi rudat (64gramm) pöcöktetésre csak az a fél sec megremegést látom a kijelző tükrében. Ekkor még jobban talaj közelibb a makró mód. A három láb retesz jó hüvelyujjat kíván. A gömbfej és állvány csatlakozása ekkor nem tökéletes pici rés marad mert a gömbfej alja ahol a menet van tök feleslegesen pár tized mm-t kilóg, ezt csak most vettem észre. Ezt lehet hogy megmoddolom.
Ilyen fordított állásba nem lehet tenni, mert a láb racsninak ott nincs pozíciója.
A nyitás összecsukás egyre jobban megy, de mivel nagyon vékony minden ezért vigyázni kell rá. A táskája egy full gagyi vékony zsák, szinte mintha esernyő vászonból lenne. -
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
MrChris #6626 üzenetére
Na vettem egy ilyen cullmannt. Hát érdekes, de legalább könnyű, utazónak jó lesz. Műanyag a központi eleme és az alucsövekben műanyag a megszorító mechanizmus. Tekerni kell egy nyolcad fordulatot és ezzel lazul, szorul. A központi oszlopot ki lehet szerelni. Van egy kis cseretalpa, ami ezekre talán nem jellemző, ez elég nagy segítség a szét-összerakásban. Valszeg megtartom, 6-700gr-os kombót megtart.
-
MrChris
nagyúr
Cullmann neomax 240-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Elvileg megfelelne, milyen minőség? A korábban keresettem egész tűrhető.
-
MrChris
nagyúr
Utazáshoz keresnék állványt, most apám cullmann 50011-e volt nálam és bevált, de az 50008 gömbfejes még jobb lenne. Van ennél még jobb minőség a kirántós teleszkóp lábúakból, vagy ez a jó választás? Mo-on lehet kapni?
-
MrChris
nagyúr
Nincs neve, még a bratyóm vette vagy húsz-huszonöt éve. Alu sínek, benne réz meg acél csúszó bizbaszok, de a reteszkar az lehet, hogy műanyag, melóhelyemen van. Az a vicc, hogy dög nagy súlyt is raktunk rá, egész jól bírta, meg még videóhoz is viszonylag egyenletesen lehet mozgatni, míg a kis 718b Manfim feje elég vacak. Viszont a noname állványnál az IS itt is elég jól rásegít, 'kiszedi' azokat a rángásokat, így nem szükséges a fluid fej. Örök darabnak tűnik.
-
MrChris
nagyúr
Ezt patronnak is hívják, csövek, hengerek rögzítéséhez ideális. Hangolókulcsom is ilyen csak az acélból meg rézből van. Annyira nem kéne túl kemény anyagból lennie a két félhengernek, különben megfaragja a rudat a ki-be húzigáláskor, inkább a jobb szorítás miatt jobb ha több darabból van. Az anya amit tekersz nyomja őket egymás felé, de a működése gondolom világos. Nekem a csattos is szétesett már párszor, de azt szépen össze is lehet rakni, meg mindene fém és noname, de masszív.
-
MrChris
nagyúr
Kellene nekem gömbfej, kb 500g-t tennék rá. Egy évben kétszer ha használnám ezért csak olcsó jöhet számításba, akár használt is. Tud valaki ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DUNE médialejátszók topicja
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest