- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
Ígértem, hogy írok majd a Sirui P-306 monopod sétabotnak való használatáról, azóta már jó párszor volt kint velem terepen.
Csak jót mondhatok, súlyelosztása inkább fent van ami sétabotnak megfelelő, erős swing gyűrűivel úgy össze lehet csavarni, hogy csak jó erősen rátámaszkodva érezni, hogy kezdene összébb csúszni, főként ahol vékonyabb, tehát lent. Ez nem tudom hány kilónál lehet, de 30 biztos.
Terepen az ember nem csinál ilyent, vagyis nem bokorugrásra vagy egy árok mélyére támasztva átlendülésre használom ezt sem, viszont csúszós út árkokban vagy meredek oldalban leereszkedni vele tökéletes. Megfelelően könnyű, hengeres alakjának és a felső párnázott résznek köszönhetően fogása kellemes. Ha pedig ott a téma előttem, csípő magasságában a karommal a testhez szorítva pillanatok alatt a vázra tudom tekerni, ami szintén hengeres kialakításának köszönhető. Mivel nagyon rövidre összecsukható, fotós hátizsákom erre kialakított rekesze pont elnyeli.
Tehát összességében meg vagyok elégedve vele úgy monopodként, mint sétabotként, vagyis utóbbi célra is ajánlani tudom. -
Tomdriver
őstag
válasz
emcee825 #6099 üzenetére
Vagy Vanguard VEO 235AB. Könnyű, van rajta vizszintező és panorámafotóhoz is alkalmas a gömbfej. Én párszor használtam még csak, de meg vagyok vele elégedve.
Legtöbben a Manfrotto állványokat ajánlják, nézz körül a honlapjukon, illetve érdemes bemutató videókra is időt szánni, sok hasznos infó jön ki belőlük. -
Tomdriver
őstag
válasz
r.levente75 #6083 üzenetére
Ok, ez így egyszerű.
A bot magasságát viszont jól el kell találni, mert ugye állítási lehetőség nem lesz.
-
Tomdriver
őstag
Bevallom "gyári" sétabot terén sem vagyok otthon... eddig az erdő kerestem egy masszívabb faágat, amit annak használtam. (van egy-két kedvenc amit megfaragtam, azok most is megvannak, de hát azokra állványfej?
)
(#6073) jjeahh: He-he.
Elbírja persze, mert csak 2 kiló (az obi).
(#6074) r.levente75: Nem barkácsolok mert nem értek hozzá és türelmem sincs így a végeredmény = gagyicucc.
Asszem én leszek az első aki ilyent sétabotnak tesztel. Ugyanis az a helyzet, hogy beszállítónál mégis akadt egy Sirui P-306, amit a jövő héten megkapok.
Szóval jövő hét végén megyek egy hosszabb túrára, a végén tudni fogjuk mit bír(t). -
Tomdriver
őstag
válasz
Tomdriver #6047 üzenetére
A kérdésemre ugyan nem kaptam választ, de most mást kérdeznék: Van ez a Sirui P-306 monopod amit a csavaros láb összeállításnak és a 8 kg teherbírásának köszönhetően el tudtam volna képzeni sétabotnak is (tehát terepen néha megtámaszkodjak vele), de sajnos nem rendelhető.
Helyette néztem ezt a Manfrotto XPRO Fotó Monopod alu 3 szekciós cuccot, ami 10 kg tud ugyan, de nekem mégsem annyira szimpi ez a gyors záras láb, valahogy gyengébbnek képzelem.Mi a tapasztalat, vannak olyan stabilak ezek a gyors (patent) záras lábak, mint egy menetes gyűrű által meghúzott láb?
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok, nézegetem a fotó állványokat, főként monopod érdekelne, ami erdőn-mezőn akár sétabotként is használható.
A baj, hogy nem igazán találok ilyent.Néztem ezt, de alacsony és gyenge. Aztán van ez a hagyományos, magasságra már jó, de nem tudom sétabotként megfelelhet e? Talán ez a típus lenne a legjobb, erős is, megfelelően hosszú is. Viszont nincs rajta markolat...
Mit javasoltok, szerintetek mi felelne meg a célnak legjobban? Tehát hegy-völgy túra, ahová kedvenc sétabotom most is magammal viszem, de ez most helyettesíthetné.
Nikon D5600 + 70-300 kitobi, később 600 körüli tele alá kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Nikon ) -Újszerű-
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest