Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Bocs, még új vagyok a szakmába, valszeg lesz pár "alapvető" kérdésem

Az első rögtön az, hogy tesztként nyomtattam egy vékonyka hópihét, ti mivel szeditek fel az asztalról?
Illetve meleg asztalon vagy kihült asztalon kell ezt csinálni? -
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Hát van elég sok megoldás.
PL van két fejes nyomtató vagy van kickstarteren olyan ami több különböző szálból on-the-fly hegeszt neked egyet és akkor szivárványszínűt is tud nyomtatni.De talán a legegyszerűbb alapozni és festeni......
-
törölt tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Ha csak egy feje van a nyomtatónak, akkor a színcserénél nem lesz színátmenet egy ideig? Nincs nyomtatóm, csak érdeklődöm a téma iránt egyelőre.
-
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Pause parancs beépíthető a G codeba?

Ahogy olvasom ez nem is olyan egyszerű a sok Firmware között...
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Akkor nyomtatás közben kell anyagot cserélni. Amikor odaér a nyomtató, hogy a logót kezdené el nyomtatni akkor megállítod a nyomtatást anyagot cserélsz, majd fojtatod a nyomtatást.
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
1 feje van
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Az attól függ, hogy hány fej van a nyomtatódon.
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok még a témában és azt szeretném kérdezni, hogy a több színű nyomtatás mennyire bonyolult?
Én most csak olyan szintre gondolok, hogy pl van egy kulcstartó, aminek fehér az alapja, de a logó már más színnel (pl kékkel) van rá téve. Ennek a megvalósítása bonyolult vagy csak a tervező programban kell állítani valamit, hogy bizonyos rétegek után színcserét kérjen? -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Nem tudom, hogy mennyire fér bele a topik témájába...de vállal közületek valaki 3D nyomtatást?
Nagyjából 3 * 5,5 * 9 cm-es darab lenne a legnagyobb, sima ABS-ből elég lenne, tervek vannak.Ismerem a 3hubs-ot...de az ünnepek közeledtével lassabban megy a dolog, úgyhogy először itt kérdeztem rá.
-
-
Swejk
újonc
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék hogy valaki használt e már Devil Desing pla szálat, és ha igen akkor mi a vélemény róla? Jóval olcsóbb mint a többi csak nem tudom milyen minőségű? -
válasz
printerpeti
üzenetére
Aki nem az a bütykölgetős annak szerintem jó alternatíva ez. Ráadásul magyar support, garancia...
-
Badqou
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni vagy építeni egy 3dnyomtatót. 400-500€-t szánnék rá. Építve (gondolom) komolyabb jönne össze ár/érték arányban. Tanulmányaim miatt örülnék neki, ha jobban belelátnék a működésébe, viszont nincs tapasztalatom, és nem igazodom ki, hol lehetne a pontos alkatrészeket megismerni/beszerezni. Ezért talán jobb lenne egy nem túl bunyolult géppel kezdeni. Modellezésre és kisebb használati tárgyak, vázak kinyomatatása lenne a cél (, nagyon jó lenne, ha lehetne több anyagot is használni vele (ABS, PLA, nejlon, PET, stb.), de gondolom ettől lenne csak igazán drága és kacifántos az elkészítés. Egyébként lenne segítségem, nem egyedül csinálnám.
A kérdés tehát, mennyivel éri meg jobban építeni ilyen árkategóriában? Hol érdemes kezdeni, merre tályékozódjak? Esetleg van valakinek mondjuk egy ideillő alkatrész listája?
Milyen kész/félkész gépet tudtok ajánlani ennyi pénzért, ami a legmegfelelőbb?
Igyekeztem utána nézni, de nem nagyon találtam semmit, készekből meg iszonyat sok van.
Köszi előre is a válaszokat!
-
mazso26
tag
Sziasztok, sikerült valamennyit haladnom a corexy nyomtatóm építésével/tervezésével. Váz nagyjából kész, amit tudtam alumínium elemekkel rögzítettem, de így is maradt bőven nyomtatandó alkatrész, amiknek az első körös tervei elkészültek STL-ben.
Keresnék valakit Budapesten, aki vállalná ezeknek a kinyomtatását (tudom-tudom 3dhubs, ott már voltam nem tetszett az ajánlat
ettől függetlenül természetesen nem ingyen gondolnám)
A legtöbb alkatrész tulajdonképpen PLA-ból is jó lenne valószínüleg (mondjátok meg kérlek ha tévednék), de legalább a hotend-et hordozó kocsit érdemes lenne szerintem PETG/ABS-ből kinyomtatni, a hőterhelés miatt. Abban az esetben, ha esetleg valaki az egészet vállalja mondjuk PETG-ből akkor az lenne a legszuperebb
Előre is köszi
mazso -
Danex
addikt
Üdv, elkezdtünk építeni az iskolában egy 3D nyomtatót, pontosabban valaki elkezdte régebben, mi meg most gyakorlatilag befejezzük.
Marlin firmware fentvan, stepper motorok sikeresen mozognak, viszont 1-2 nyomtatott rész hiányzik.
Kérdésem az lenne, hogy van-e valaki Miskolcon vagy közelében aki tudna segíteni nekünk ebben? Természetesen nem pacsira gondoltuk, de hónapokat se szeretnénk várni 1-1 alkatrészre a kínából.
Majd ahogy haladunk biztosan lesz még kérdésem

-
feket663
tag
Sziasztok. Egy Prusa 3 steel V2.5 nyomtatóhoz való "proteineket" hol tudnám kinyomtattatni olcsón, jó minőségben? Ha lehet privátban kérném a válaszokat.
-
A kulcs itt a nyomtatási sebesség. Egy átlagos prusa kit váza és kialakítása miatt átlagosan kb 2-30mm/s-et tud.
Ha szépen összeállt minden akkor az alu váz és a coreXY miatt itt elvileg 60-80mm/s mennie kell.
32bites vezérlővel a 100mm/s a tapasztalatok szerint hozható.Durva becsléssel normál beállítás mellett fele annyi idő alatt nyomtat egy tárgyat. Ha minden stabil akkor harmad annyi idő.
-
attila666
tag
Sziasztok!

Ilyen extruderem van és az a probléma, hogy ahogy eléri a 150 fok hőmérsékletet, irritáló szagot áraszt magából. Úgy emlékezek, hogy az első felfűtésnél is érezni lehetett, filament nélkül. Valakinek volna ötlete, hogy mit lehetne ellene tenni?
-
izisz
senior tag
válasz
Flashback
üzenetére
Tetszik, várom(juk) a fejleményeket

Egy dolog, ami nekem nem tiszta, már YT-n is láttam hasonlót, miért csinálnak ilyen rendkivül magas nyomtatót? Komolyan van, aki házi körülmények között kivárja azt a >24+ órát (feltéve, hogy szépet is akar), amit egy ilyen magas tárgynál sejtek?
Illetve, honnan tervezed beszerezni az alumíniumot hozzá? -
Ti miben szerkesztitek a 3D-s elemeket?
Igazából az a kérdésem mit tanuljak meg. AutoCAD-ből rengeteg tapasztalatom van. Egyszer egy komolyabb 3Ds Max tutorialt is végig csináltam
-
izisz
senior tag
Sziasztok,
Hely: Pest és szűk környéke.
Ha akadna valaki, akinek van elfekvőben kb 2 méternyi fogasszíj (6mm széles, GT2, a szokásos) és hajlandó lenne eladni, kérem írjon nekem privátot. (chinese version tökéletesen megfelelne, hátha van valakinek tartalék...)
Épp most fejeztem be az összerakását az új nyomtatómnak ám sikerült bénán vágni a kapott szíjjat. Így most az Y tengelyem copóálarcot vett fel velem együtt.
Vagy ha tudtok konrét boltot, ahol gyorsban tudnék szerezni ma, az is jó volna. Fura mód gugli GT2 fogasszíj keresésre nem áraszt el magyar boltokkal (vagy olyan boltot ad, ahol aranyárban mérnek).
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!
-
Segítség kéne úraim!
Fejet cseréltem a nyomtatóban. MK8-as simán belement csak be kellett csavarnom.
Azóta a nyomtató furcsa hibát ad:
Az adagoló motor kattog, hogy nem tudja befelé nyomni a szálat a nyomtatóba de alul nem jön ki semmi.
Direkt gyári szoftver gyári beállítások semmivel nem kísérleteztem, alapnyomtatás..Mi lehet a gond ?
Nem elég meleg a fúvóka és megköt az anyag ?
Tönkrement volt a hőmérséklet érzékelő ?
Hő-pasztázni kell a fúvókát hogy jobban átvegye a hőt ? -
kristof_
tag
válasz
maestro87
üzenetére
atus72: Ez most már baromira nem a topikhoz kapcsolódó dolog, de ajánlanám, hogy keress fel egy kisebb lakatosműhelyt a közeledben, ahol van lézervágó. Fillérekért meg fogják neked ezt csinálni, főleg, ha te megtervezed otthon és pl csak egy dxf fájlt viszel a lézervágónak és egy beméretezett pdf-et a hajlításnak. 1-2 éve dolgoztam nyári melóban lézervágógép üzemeltetőként, voltak ilyen egyéni megrendelések is és ekkora darabokért kb semmit nem kértek el.
Igen nem műanyagból lenne, de szerintem ilyen célra praktikusabb is egy fém lemez.
Max annyi, hogy vagy rozsdamentesből kéred vagy elviszed még színtereztetni és kész az egész. -
atus72
őstag
válasz
maestro87
üzenetére
Na igen, annak az 5 betűnek a speciális kombinációja extra feláras.
Így már értem, oda valóban nem árt a hosszabb rögzítő.
Sajnos nálunk még nem alakult ki a hobbikultúra támogatása, értem ez alatt a 3d nyomtatás, lézervágás, gravírozás témakört, pedig amit szeretnél viszonylag egyszerűen el lehetne készíteni (fém lézervágó gép, hajlítógép). Van pár kezdeményezés (Makerspace, Fablab) itthopn de igazából nem úgy és abban
a formában szolgálja a hobbiközösséget mint amit célul tűztek ki.
El kell fogadni (sosem fogom) hogy ez a régió messze nem kedvez az ilyen irányú tevékenységeknek, gondolok itt elektronikai prototípus gyártásra, nyák gyártásra, 3d nyomtatásra, lézervágásra, cnc marásra, stb, pedig meggyőződésem hogy kurva nagy igény lenne rá, de egyszerűbb és "jövedelmezőbb" a fideszes csókosnak adni az EU-s támogatást mintsem igazi közösségi techológiai labort létrehozni.
Na, mára sikerült kiírnom magamból némi csalódottságot
-
maestro87
őstag
válasz
layerke
üzenetére
Otthoni felhasználásra kellene csak vagy két darab mert nem tudom mire tenni a mérőkábeleimet. Tehát ebből kifolyólag használhatónak is kellene lennie, azaz ha véletlenül odakapok akkor ne törjön ketté.
Hol láttál ilyet 700 forintért? Én csak fémből találok ilyeneket, de azok 5000 Ft-ról indulnak.
Például. Csak azt nem értem, hogy mi kerül ezen a fogason 4870Ft-ba? 
Ebay-en, Aliexpress-en is kerestem olcsóbbat, de hiába.
#test leads hanger -
layerke
aktív tag
válasz
maestro87
üzenetére
Szia,
1. Anyagárban hobbistaként szórakozásból 250 forintot igényel, plusz a gép áramfogyasztása.
2. Üzleti megfontolásból anyagár 250 forint, gép fogyasztása 50 forint, gép kopása 200 forint, egyediség díja 5000, összesen 5500+ÁFA+postadíj. - Ez az ár a szélesebb körben elérhető FFF nyomtatókra vonatkozó ár, ami használható eszközt nyomtat, kétszer ennyiért ki lehet nyomtattatni UV fényre keményedő anyagból is, ami dísznek kiváló, viszont semmire nem való, mert ahhoz szerintem gyenge.Viszont nagyon hasonlót lehet 700 forint + postadíjért venni Magyarországon, ami azt jelenti, hogy kínából ugyanennyiért minimum 10-et adnak ingyen postával.
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Egy ilyennek a kinyomtatása szerintetek mennyibe kerülne? -
Feribacsi555
senior tag
Helló.
Tudna esetleg valaki abban segíteni, hogy milyen gép/gépek kellenének ahhoz, ha pvc-ből készült tárgyakat (pl kulcstartó, hűtőmágnes stb...) szeretnék készíteni?
-
2020-as aluminium profilokat keresek olcsón, esetleg úgy hogy méretre is vágják. Ki hol vett már itthon ilyet?
Sarokelemet elég drágán mérik 600forint+fa Kintről kb 190.
Nyomtatva mennyire jók ezek? Konkréten egy ilyet olcsóbb kinyomtattatni?
-
mazso26
tag
Sziasztok,
Lehet csak nekem volt új, de meglepett RAMPS+MEGA2560-nál mennyit ronthat (lassíthat) a nyomtatáson az USB kapcsolat, az SD kártyához képes.
Egy érdekes videó a témáról [link] -
Zsolt74
senior tag
válasz
feket663
üzenetére
A deltával sokkal többet fogsz szívni, mert sokkal bonyolultabb megépíteni.
Ráadásul sokkal kisebb lesz a nyomtatási mérete, hacsak nem építesz egy extra nagy méretűt(legalább 1 méter magasat).
Csak 3030-as alu profil,és 12-es lineáris sín jó hozzá, a többit nyugodtan felejtsd el.
Ráadásul csak egy olyan elektronika van most a piacon ami teljesen ki tudja használni a delta adottságait(iszonyú nagy lesz a számítási igénye, minél jobban az asztal szélei felé nyomtat).
Szerintem alumínium vagy szénszálas csöveket lenne érdemes hozzá használni, nem acélt.
Én építettem már deltát, elég szívás volt bekalibrálni, hogy szépen nyomtasson. -
feket663
tag
Sziasztok! Szeretnék építeni egy delta rendszerű gépet. Van valakinek tapasztalata, hogy a rudakat hol érdemes megvenni, ahol jó, a géphez megfelelő minőségű, és kedvező áron lehet hozzájutni? Láttam olyan projektet is, ahol 12 mm átmérőjű, rozsdamentes csövet használtak erre a célra, az vajon megfelelő lehet?
Nem vagyok teljesen kezdő, volt már Craftbotom, amit egy haverommal közösen vettünk meg, de kicsit elment tőle a kedvem, elég sok meghibásodás történt már vele (a léptetőmotorhoz menő vezeték szakadása, aztán az egyik motor vezérlő is elpukkant, aztán az egyik léptetőmotor is folyamatosan cicereg), most szeretnék egy olyat, aminek jobban átlátom a működését, és mechanikailag egyszerűbb is.
Üdv.: István
-
Tud valaki olyan emberről aki tudna nekem a hétvégén egy PCF8574AT vezérlő programozásában segíteni esetleg kicserélni egy sima PCF8574 vagy PCF8574A vezérlőre ???
-
Danex
addikt
Hali, ramps 1.4-hez milyen firmware-t ajánlotok?
Ez a kit lett megvásárolva.
-
Zsolt74
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
A delták nagyon érzékenyek, a legkisebb pontatlanságra is, elég nehéz jól megépíteni, és jól bekalibrálni őket.
Én építettem egyet, de elég sokat szívtam vele mire nagyjából jó lett, pedig lineáris sínnel volt szerelve, nem a gagyi kínai lineáris csapágyakkal, vagy a műanyag görgőkkel.
És elég kicsi a nyomtatási méretük a kerek asztal miatt(nem a nyomtatási magasságra gondolok), hiába van mondjuk egy 25cm asztala, arra nem tudsz nyomtatni egy 200mmx200 mm-es négyzetet. -
válasz
attila666
üzenetére
Pedig pont talán a váz készítése a legkevesebb
Méretre vágott anyagból kell valami doboz féleséget összerakni és patenra húzni csavarokkal....Ehhez képest összepasszintani a 28.000 darabból a nyákot, ilyen csati olyan csati firmware-ben megfordítani a motort és itt lötyög ott lötyög....
CSAK HOGY TALÁN hasznosat is írjak:
GREEE gépet már szereltem, nekem a Z tengelyen lévő menetes szárakat és a motorokat összekötő elemet láttam gyenge pontnak gyárilag. Ha a forgási középpont nem esik egybe a motornak és a menetes szárnak akkor bizony össze vissza rángatni fogja a fejet, ami minőségromláshoz vezet. De semmi baj nem kell újra feltalálni a spanyol viaszt, rengeteg fórum videó van, hogy mit hogyan érdemes megjavítani és akkor növelhető a nyomtatási minőség.Nézd mindhárom konstrukciója szinte ugyanaz. Ezért a Pénzért úgysem kapsz olyat amire ráküldöd a falból a delejt és 5 évig nyomtat rendületlenül...
Ha meg karbantartani és Bangood meg alliexpreszezni kell bőven elég a GREE is....Utóírat:
Most kövezzen meg mindenki, de én talán egy Delta printert jobbnak tartok, bár lehet csak azért mert sosem volt még
Valahogy a konstrukciójában jobb kevesebb karbantartást igényel. -
attila666
tag
válasz
ProfBako
üzenetére
Az alumínium váz megéri azt a +140 eurót szerinted az akrillhoz képest?
Vagy esetleg tudnátok jobb megoldást ajánlani vagy esetleg ha valakinek volna hasonló árfekvésben eladó jó gépe az is érdekelne. Nem vagyok hülye hozzá, de alkatrészenként összerakni nem szeretném, főleg a váz készítéssel nem szeretnék szenvedni.
-
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
adatfalo
üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, néztem már a gyártó oldalát, egy a gond, elég becsapós a dolog. 320 ezer forintért kínálják, plusz áfa

Ez az infó elkerülte a figyelmem kb 1 hónapig. Így 407 ezer forintra jön ki a gyártótól. Ennél van olcsóbb is elvileg, legalább is árukereső szerint, csak reméltem van valakinek tippje vagy eladó gépe, hogy lehet egy picivel olcsóbban hozzájutni a géphez
-
adatfalo
senior tag
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Nem hinném, hogy olcsóbb volna bárhonnan máshonnan mint magától a gyártótól (budapesti a cég, magyar termék).
-
Feribacsi555
senior tag
Hali!
Tudna abban valaki segíteni, akinek craftbot + van, hogy honnan szerezte be, honnan a legolcsóbb?
Ugyanitt használtat is vennék

Köszi mindenkinek, aki segít

-
adatfalo
senior tag
válasz
Feribacsi555
üzenetére
Arra figyelj, hogy craftbot+ -t vegyél, mert ha az elsőgenerációs (earlybird, indiegogo-s) -ok közül fogsz ki egyet, akkor előfordulhat, hogy még nem lett cserélve az eregialánc, (az első-generációs kínai fűtőpatron kábele szeretett megtörni, ami az extuderfej random pozícióban való visszahüléséhez vezetett. ) Ezen kívül, hangosabb görgők és csapágyak vannak benne és nincs rendes rezgéscsillapítása, nem beszélve a gyenge tápot. No ezeket én mind átéltem, De!! ingyen mindent kicseréltek a már új és bevizsgált alkatrészekre! Ezek közül táp és a komplett energialánc a húzósabb, de ha azok már az újak akkor nem kell mitől tartanod.

-
Zsolt74
senior tag
válasz
Feribacsi555
üzenetére
A vezérlőelektronikán és a kijelzőn kívül minden relatíve olcsó hozzá.
-
Feribacsi555
senior tag
Hali.
1 év elteltével ismét kacsingatok a 3d nyomtatás ötletével.
Craftbot plus-t néztem ki elsősorban. A kérdésem az lenne, ha sikerülne találni egy használt darabot, akkor kell valamire odafigyelni? Mi romolhat el esetleg rajta, amit nem vagy nagyon költséges megjavítani? Egyáltalán érdemes használt 3d nyomtatót venni?
Köszi. -
adatfalo
senior tag
válasz
kristof_
üzenetére
Én kb 10 éve kezdtem foglalkozni ezekkel a szoftverekkel, akkoriban a 3DS Max-hoz volt a legtöbb tutorial (ami manapság is így van), illetve akkor még jóval elmaradottabb volt a Blender és társai. Manapság már azt kell mondjam, hogy minden hasonszőrű programban meg lehet csinálni ugyan azt, én azt ajánlom, hogy azt a programot használd ami leginkább kézre esik (nézz videókat, trial verzióban minden progi letölthető), ha megtanulod a modellezés alapjait (nem a mérnökit, hanem a polygon modellezését) akkor onnantól könnyű lesz váltani a programok között, csak a UI-t kell megismerned.
-
kristof_
tag
válasz
adatfalo
üzenetére
Köszi a kimerítő választ, azt hiszem nem fogok unatkozni
Gépész hallgatóként leginkább csak az előbb általam említett programokat használom, ezek utóbbiak teljesen kimaradtak az életemből és nem igazán tudtam merre fele kéne elinduljak keresgélni/utánaolvasni.Másrészt ti személy szerint kezdésnek melyiket ajánlanátok? Félek attól, hogy bár az autodesknek már ismerős a kezelőfelülete, de így hirtelenjében túl sokrétű és túl bonyolult lenne.(Bár lehet a Blender is
) Először egy program mellett döntenék és abba kezdeném el gyakorolni a dolgokat. -
layerke
aktív tag
válasz
adatfalo
üzenetére
"Ez arra jó, hogy a rendermotornak ne kelljen hatalmas polygonszámokat mozgatnia, hanem a textúrák segítségével generálja le a kitüremkedéseket (részleteket)"
- és ezért olyan ronda manapság minden játék, mert leszoktak a grafikusok a polygonokról - szerintem fontos lenne a textúrázás és shaderezés mellett a polygonszámot is figyelembe venni.
Off vége

-
adatfalo
senior tag
válasz
kristof_
üzenetére
Organikus testek, animációk és textúrázott látványtervek modellezésére és elkészítésére polygon modellező rendszerek a megfelelőek (ilyen az ingyenes Blender is). Míg a profi (akárcsak CAD rendszereknél pl: CATIA):
3DS Max és MayaVannak még úgynevezett "gyúrmázó" programok, amikkel főleg a részleteket szokás elhelyezni egy-egy modellen: Zbrush vagy Mudbox
Röviden annyit ezekről, hogy a (film/játék)iparban a 3DS Max-al modellznek Maya-val animálnak (mindkettővel lehet mindkettőt profi szinten, de ez a módi), a modelleket általában topologizálják ezen programokban (elhelyezik a nagyobb tömegeket) majd a már szintén említett Zbrush-ban antropometriai pontossággal kicicomázzák(elhelyezik a bőrredőket, finomítanak a vonásokon stb.). Ezeket a részleteket a játékipar normal map-es textúraként használja fel, de ugyan ez a displace map is.Ez arra jó, hogy a rendermotornak ne kelljen hatalmas polygonszámokat mozgatnia, hanem a textúrák segítségével generálja le a kitüremkedéseket (részleteket) Persze a 3D nyomtatáshoz a Zbrush/Max/Maya stb. által meggyurmázott részletes modellt kell kimentened .stl formátumba.

-
kristof_
tag
válasz
layerke
üzenetére
Fú, a Blenderre ránézek, ilyesmi programra gondoltam, köszi. (Bár, ha van még hasonló, azokra is szívesen ránéznék) Igen inkább ez a művészibb oldala érdekelt. Műszaki oldalról megközelítve maradok egyenlőre az Inventornál meg a CATIA-nál, ezekkel foglalkozok komolyabban, magát a nyomtatót is Inventorban tervezem. Tényleg csak az volt az érzésem, hogy bár, a CATIA-nak nagyon komplex a felületmodellezési rendszere, ilyesmi művészibb dolgokra nem ezt látnám a legoptimálisabb programnak.
-
layerke
aktív tag
válasz
kristof_
üzenetére
Embere válogatja kinek mi jön be vagy mit tud legkönnyebben használni. Leggyorsabb és legegyszerűbb modellezéshez az online tinkercad jó lehet. A komolyabb modellekhez pedig ha műszaki irányból közelítjük meg, akkor Google SketchUp vagy Solidworks, ha művészi irányból, akkor Blender. Ezek nagy része ingyenes és oktatóvideók is fellelhetők hozzájuk.
-
kristof_
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ti milyen programokkal készítitek a 3d-s modelleket amiket nyomtattok? Itt most inkább a bonyolultabb felületű alkatrészekre gondolnék (mint pl Ptech linkjén található fej/sárkány) Nyilván nem ilyen komplex dolgokat akarnék csinálni, de a 3d-s tervezésnek ez a része még elég homály számomra. Invetort és CATIA-t használok jelenleg, CATIA-ban ismerkedem még a felületmodellezéssel, de nagy sok mindent kell tanulnom. Szóval ilyesmi feladatokra milyen szoftvert ajánlanátok aminek érdemes lenne a működését megtanulni?
-
válasz
OutsideR
üzenetére
Alapból nem lenne rossz gép, itt ott van benne gyenge pont.
De már kötött ki nálam, pont egy Priusa I3-as amit meg kellett menteni.
Rossz volt az összeszerelés és sikerült elbaszni a firmware-t is.Sajnos nem volt mérnöki vénájú a srác, de azért meg lehetett menteni a gépet.
-
OutsideR
aktív tag
Sziasztok!
Nem értek még a 3D nyomtatáshoz, de szeretnék építeni egy gépet és kitanulni a hogyan mikéntjét.
Mi a véleményetek erről a gépről -
WARZ
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek! Láttam, hogy itt foglalkoztok 3D nyomtatással, találtam interneten egy kis quadrocopter vázat amire szükségem lenne, de én nem rendelkezem 3D nyomtatóval. Valaki tudna nekem segíteni a nyomtatásban? Persze nem ingyen kérném!
A válaszokat előre is köszönöm, akár jöhet privátban is!
Erről lenne szó:
[link] -
adatfalo
senior tag
Hello!
A napokban tudnék valakitől (Budapesten, vagy postával) MK8-as 0,4mm-es nozzle-t vásárolni? Kicsit sürgetővé vált, és a Craftunique-os ~3200Ft-os darab ár +posta nem túl szimpi.

-
elvakúlt
csendes tag
-
Ha kínából rendelek egy KIT-et mekkor áfa vám összeggel kell számolnom?
Úgy tudom a 3d nyomtató elég speciális ilyen szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

#test leads hanger
poli27