- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A tunerkártyák hangminőségében nincs érzékelhető különbség a ritka kivételt (Leadtek PVR3000 Deluxe) leszámítva. A távirányító meg alap dolog már jó ideje.
Mit értünk teljesítmény alatt. Minőségben semmi különbség a két csatoló között.
A UPC DVB-C-jét elfelejtheted közvetlenül tunerkártyával. Az okokról már volt szó többször is, keresd meg a topicban.
-
Reszkess
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Budapesten a 15. kerületben lakom. Szolgáltató Digi TV.
Hosszas keresés után ezt a tunert (PCTV Quatro Stick DVB-C/T 510e USB tuner) szimpatikusnak találom, de nem találtam megnyugtató infót arról, hogy működik e Windows 7 alatt is (64 bit) Gyártó honlapján van valami Win7 BETA driver, de ajánlott konfignál nem írják. Ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, kérem homályosítson fel. Ha van hasonló árfekvésben hasonló tudású cucc olyan tippek is érdekelnek.
Köszi
-
törölt tag
válasz
_Zsolt_ #7662 üzenetére
Ha "beköti" neked a T a DVB-C-t, akkor ahhoz ad STB-ot is, nem kell külön venned.
Hogy egy DVB-C tunerkártyával tudod-e majd használni a mellékelt kódkártyát az bizony érdekes kérdés. Garantálni senki sem fogja neked, a szolgáltatók errefelé szeretik a kártyát az általuk biztosított készülékhez kötni.
Most így hirtelenjében nem rémlik, hogy lenne ilyen hibrid tuner. A DVB-C-t valamiért nagyon külön kezelik a gyártók.
-
törölt tag
válasz
Kicsi Én #7652 üzenetére
Az igénylistádnak megfelelő tunert nem fogsz venni, mert ilyen nincs.
Vagy a PC-s működésről kell lemondanod, vagy a PC nélküliről. Emellett külső hw encoderes tunerek nem nagyon léteznek napjainkban.
H.264 kódolás lehetősége alatt mit értesz?
Ilyen szinten hibrid tunert sem fogsz kapni, az egyik mindig kimarad (tipikusan a DVB-C). Venni meg olyat érdemes, amit fogni is tudsz.
-
Kicsi Én
csendes tag
Hello!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen típusú TV tunert vegyek. Nem igazán értek ehhez a témához, ezért elnézést ha hülyeséget írnék.
Az utóbbi napokban elég sokat keresgéltem a neten fórumokban, és webshopokban. Hajlandó vagyok egy nagyobb összeget, 40 - 50 ezer forint
körül, kiadni érte.Találtam egy ilyet, ez egész jónak tűnik, de nem tud mindent amit szeretnék:
http://www.a4team.hu/product/view/22730Szeretném, ha a készülék ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezne - bár nem tudom, hogy létezik-e egyátalán olyan ami ezeket mind tudja
- usb külső
- hibrid
- analóg földfeszíni és kábeles adás vétele
- digitális földfeszíni és kábeles adás vétele
- számítógép nélkül is nézhető az adás
- MPEG4-es adást is tudjon venni
- HD adást képes legyen feldogozni
- hardveres kódolás
- analaóg és digitális adás felvételi lehetősége számítógépre
- távirányító
- időzített felvétel
- műsorlisták letöltése a netről
- bekapcsolja a számítógépet, ha időztett felvételre állítom, majd ki is kapcsolja, és/vagy a számítógép nélkül is felvesz műsort, pl usb-s
rackben lévő merevlemezre
- csatornák tárolása (20-30 leaglább) - automatikus és finom hangolás lehetősége
- H.264 kódolás lehetősége
- DVB-C DVB-S DVB-T van-e olyan ami mindet tudja? Ha nics akkor melyik fajtát érdemes? -
Core2duo6600
veterán
A hauppauge és a Leadtek termékeket szokták dicsérni.
Analógban nekem egy Hauppauge PVR 500 as van.
Elégedett vagyok vele.
A dual hybrid még nagyon új arról nem tudok mit mondani egyellőre.Más:
Egy ismerős szeretne magának DVB-C tunert digi tv-je van, és ugye azon kódolatlanul jön a digitális jel, namost, milyen DVB-C tunert ajánlotok.
-
Core2duo6600
veterán
Igen tud úgy müködni mint egy merevlemezes felvevő:
A Time shift pont ezt a célt szolgálja.
Folyamatosan rögzíti az éppen nézett adást így tudsz benne tekergetni, a Windows Media Center állandó timeshifttel dolgozik.
Analóg adásoknál nem jelent gondot a használata mellett a reklámok kivágása, digitális esetén erre még nincs megoldás.Ha a digi nél van kábeltv éd akkor nyilván azon keresztül bejönnek az analóg adások, és a digitális is, de ekkor a tunernek támogatnia kell a DVB-C ét mivel innen a forumról származó info alapján a digi jelenleg nem kódolja a digitális adásokat.
Hogy PCI vagy PCI-e ez leginkább izlés kérdése, nincs akkora adatfolyam ami bármely csatoló esetén elöny lenne - e. . .
PCI-e talán idöttállobb, de nézd meg, hogy befér-e a gépedbe, mert az alaplapgyártük néha igen kretén helyre teszik a pcie x1 es csatit.
Ha van a lapon még 1 pcie x16 os abba is lehet tenni x1 es karikat.Analóg adások esetében ha onnan akarsz felvenni akkor célszerű olyan tunert venni ami rendelkezik hardveres mpeg2 encoderrel.
-
Flashget
félisten
-
törölt tag
válasz
Norb3rto #7545 üzenetére
És miért kell kiemelni azt, hogy román, és miért kell utána a smiley?
Akkor neked kell eldöntened. A kábeles analoghoz egy akármilyen analog tuner megfelel.
DVB-C-t és mást is tudó hibrid tunerről nem tudok. Vannak DVB-C tunerek, de azok egyrészt veszettül túl vannak árazva (pedig ritka primitív hw mind), másrészt alig beszerezhetőek. Emellett pl a Terratec-nek a sw-e egy nagy rakás fos.
PCI-ban nem igazán létezik hibrid DVB-S(2)/analog tuner. Egyébként ha Atom-os géped van, akkor a HDTV-t elfelejtheted, gyenge hozzá.
Flashget: Ha csak analog kell, akkor felesleges a DVR3100 H. Elég a PVR2100 is. Ha kell a DVB-T is, akkor kellhet maximum a DVR3100 H. Viszont DVB-C-t nem tud egyik sem.
-
Flashget
félisten
Hi All.
Jelenleg egy Pinnacle PCTV PRO tuner kártyám van WinDVR3 progit használok mellé és 4-4.5 éve teszi a dolgát hibátlanul XP op. rendszeren.
Viszont szeretnék haladni a korral és win7-re áttérni aminek következtében a tuner kártyát nem fogom tudni használni (sajna amilyen jó hardver olyan gyenge a szoftveres támogatás hozzá vagyis nem kompatibilis a win7-el) ezen oldal szerint
Az eltelt évek alatt változott a kábelszolgáltatás is és a digi áttért a digitális adásokra a DVB-C-re.
Kérdésem milyen tuner kártya tudja ezt ill. melyik a PCTV-hez képest jó tuner hardverileg ha nem is tudja esetleg a DVB-C-t? -
törölt tag
válasz
World-Soft #7484 üzenetére
Kérdés melyik szolgáltató. Ha Digi, akkor semmiféle kártya nem kell, lévén a Digi nem kódolja a DVB-C-t (csak a hobót és vidékét, de az meg kinek kell?).
Nem kell átültetni semmit sehova. A kártyához mellékelt sw dekódolja a stream-et, onnantól tudod nézni. Ha a tartalomvédelmi kódolásra gondolsz, akkor azt meg csak simán a kártya segítségével visszafejti a tunerkártyán levő célhw. Onnantól szabad préda.
A dekódolás tényleg sw alapú számítógépes felhasználás esetén. Hogy mit támogat az adott kártya az csak és kizárólag a használt sw-től függ, ami lehet akár 3rd party is, nem csak a mellékelt. A drivernek ehhez nincs köze. A kártyán csak a csatornák behangolása - kódolt adás esetén visszafejtése - majd demultiplexelése történik. Minden más már a sw dolga.
Digitális adásról a felvétel roppant egyszerű: a stream mentése. Szóval nincs minőségveszteség. (Erős túlzással azt is mondhatnánk, hogy a DVB adó egy streamszerver, majdcsak mint a YouTube.) Általában lehet választani, hogy a multiplex teljes tartalmát mentse, vagy csak az adott csatornát. MPEG2 stream esetén akár PS-be (.mpg) is menthető.
Két csatornát továbbra is csak dual tunerrel, vagy két tunerkártyával lehet kezelni. Amin csak egy tuner van, azon egyszerre csak eggyel tudsz foglalkozni.
-
World-Soft
senior tag
válasz
#65675776 #7483 üzenetére
Sajnos a TerraTec -hez van szerencsém.
Most nincs még digitális csomagom, de tudtommal a STB-ban van kártya.
Persze nem tudom egyáltalán ki lehetne -e szedni adott esetben.Egy DVB-C kellene ami akár egy szolgáltatói kártya segítségével kikódolná az adásokat és mondjuk analógra, vagy egy DVB-T szabványra ütetné.
Amúgy olvastam hogy az MPEG2 MPEG4 kérdéseket, és fogtam, hogy a kódolás SW-ben történik. A kérdés, hogy maga TV programra gondoltok ilyenkor, vagy a kártya driverére. Tehát ha más programot használok, akkor sincs gond, vagy ha nem a driverben van a támogatás, akkor a másik programnak is kell támogatnia az MPEG4-et?
Amúgy digitális adásról a felvétel hogy történik?
Van minőségromlás? Ott is használható a HW tömörítés?
És van lehetőség arra, hogy egyszerre lássak egy digitális és egy analóg adást, vagy az csak 2 kártyával működne?Köszi.
Zoli -
törölt tag
válasz
World-Soft #7482 üzenetére
-
World-Soft
senior tag
válasz
#65675776 #7481 üzenetére
"A DVB-C tunerkártyák általában kiegészítő kártyával tudnak fogadni kódkártyát."
Tehát alap esetben ha rákeresek mondjuk egy másik gyártó DVB-C kártyájára, akkor alap esetben ott sem tudnám a szolgáltatók adásait fogni ha jól értem.
Ez egy teljesen a kártyától különálló egység lenne (mint mondjuk egy SET-TOP BOX), vagy azért valamilyen módon kapcsolódik a tunerhez is.A SET-TOP BOX-okkal az a problémám, hogy ott mindig csak egy adót kódol ki, és igazából onnantól a STB-n keresztül lehetne csak csatornát váltani.
Sajnos olyan STB-t még nem láttam ami az összes adót analóg csatornákra szétszórva visszakódolná.Mondjuk eleve pl. egy upctelekom (monortel) digitális adása egyáltalán DVB-C-nek minősül ezt nem tudom.
Zoli
-
törölt tag
válasz
World-Soft #7480 üzenetére
Nem tudunk róla.
Az első pont miatt nem.
De lehetne.
A DVB-C tunerkártyák általában kiegészítő kártyával tudnak fogadni kódkártyát. -
World-Soft
senior tag
bzoley,
A Leadtek várható DVB-C/T-s kártyája?
Ha igen, akkor érdemes várni egyáltalán?
Vagy mivel a kábelszolgáltatók úgy is kódolják esetleg az adásokat, így úgy sem lehetne kihasználni a DVB-C részét?
Vagy ezekbe a kártyákba berakható a szolgáltató kártyája?Köszi.
Zoli -
scream
veterán
válasz
cowboy_bebop #7300 üzenetére
"... Ha csak analógra kell (a UPC miatt a digitális jel kábelen (DVB-C) csak a saját box-ukkal megy), akkor 10 ezer alatt: ..."
ez akkor azt jelenti ,hogy ha rákötöm a TV tunerre a kábelt akkor nem fog működni ?
-
cowboy_bebop
őstag
Szét lehet, igen egy ilyesmivel:
Amit én személy szerint ajánlanék, azok a Leadtek tunerek. Nagyon jó hozzájuk a driver, és program támogatás, és az lhsite.hu-n nagyon jó a magyar közösség is.
Ha csak analógra kell (a UPC miatt a digitális jel kábelen (DVB-C) csak a saját box-ukkal megy), akkor 10 ezer alatt:
TV2000XP Global 8.2K (sima PCI), vagy
PxTV1200 10.3K (PCI-Express).Egy kicsivel többért viszont van DTV1800H (11.6K) is ,amivel tudod venni a digitális földfelszíni jelet is (DVB-T). Habár az tény, hogy a kábelt át kell dugdosni, ha a másikat akarod nézni.
-
zhagyma
őstag
válasz
dolbyman #7292 üzenetére
DIGI analóghoz bármilyen analóg tuner jó ... stop.
DIGI digtálishoz PCIe-t nem tudok ... stop.
DIGI digitálishoz PCI van ... stop.Terratec Cinergy HT PCI
TecgniSat CableStar HD 2Eddig Analóg / DVB-T / DVB-C tunert csak USB2-ben találtam ... stop.
Dexatek DVB-C Hybrid Dongle
Terratec Cinergy HTC USB XS HD
Terratec H5
Hauppauge HVR 930c
Pinnacle Quattro StickDVB-T / DVB-C:
A tunerekhez mellékelt szoftverekről nem nyilatkoznék ... stop. Úgyis alternatív szoftvert fogsz keresni DVB-C-re, ha HáBéOt is szeretnél nézni ... stop.
-
dolbyman
tag
válasz
dolbyman #7220 üzenetére
DIGI tv-hez tunerkártya kerestetik. stop.
help. stop.
PCIe kéne. stop.
Van olyan ami dvb-c mellet a dvb-t-is tudja, meg mondjuk az analógokat is. (na ilyet végkép nem találtam. stop.
a terv az hogy időnként fel is vennék ezt azt a tv-ből. stop.Annyira nem értek hozzá, hogy azt sem tudom mit írjak, hogy tudjatok segíteni.
köszi.
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #7288 üzenetére
digi fele DVB-C-hez a DVB-C/T/S-el kulon foglalkozo topikban ajanlottak nemreg egy modelt. Diginel az STB nincs kartyahoz kotve, igy ha talalsz DVB-C-s tunert, belerakod a digis kartyat menni fog. UPC-nel stb-hez van kotve ugy tudom az elofizetoi kartya, igy ott a dvb-c bukik, mint a gyongyhalasz.
Szerintem hibrid tunert felesleges hajtanod, hacsak nem akarsz foldi digitalis szorasu (DVB-T, mpeg4 formatumot szereto) adast nezni.
Digis,upc-s STB-vel a tuner video-injet kotod majd ossze. ennelfogva az egyszerubb, video-ines, taviranyitos usb-s cumok johetnek szerintem nalad szoba.
udv
Balinov -
törölt tag
válasz
Speeedfire #7286 üzenetére
10k-ért még a DVB-C tuner is lényegében esélytelen, pláne a hibrid.
ReJim: Sima digitalizálókártyák és tunerek is vannak ilyen képességekkel. Tipikusan nem olcsón, 20k alatt biztosan nem találsz.
-
zhagyma
őstag
válasz
Speeedfire #7282 üzenetére
Analóg vagy digitális adást szeretnél venni? Az analóg olcsóbb, míg a DVB-C kicsit "húzos" ...
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
#65675776 #7242 üzenetére
Közben kitaláltam az ördögi tervet.
Külön-külön veszek egy PCIe-s analóg (PxPVR2200) és egy USB-s digitális tunert is. Így tudom EGYSZERRE nézni a két adást, nem kell közösítővel szórakozni, vagy folyton átdugdosni a kábeleket. Plusz ha lecseréljük otthon az analóg kábeltv-t digitálisra, elég lesz egy DVB-C kártyát venni. Egy használt hybrid tuner árából pedig megvan a két kártya használtan, így több pénzbe sem kerül. Ja, és csak Leadtek-ek lesznek.
-
dolbyman
tag
Sziasztok.
Olyan karit keresek, ami tudja kezelni az analog adáson kívül a digi tévé által sugárzott jeleket is. (ez gondolom a DVB-C lenne?) az sem lenne hátrány, ha földfelszinit is tudja kezelni (ez meg talán a DVB-T??)
belsőt szeretnék, és olyat, ami bérből és fizetésből finanszírozható.Légszi ajánljatok egy párat mert nem nagyon értek hozzá, és akkor legalább elindulhatnék valamerre :-)
köszi mindenkinek.
-
törölt tag
MC-ben nincs semmiféle lehetőség exportálásra. PVR2-ben a csatornalista exportálható.
Balinov: Ez az átlag. A hw-rel ritkán van probléma, de egy hw sem ér semmit korrekt sw nélkül. Jó példa lerre az Asus PE6x00 széria. A kártya maga nagyon korrekt (tudásra és kivitelezésre is), de ugye a semmirevaló TM jár hozzá. Az meg jó ha a hw képességeinek 20%-át bocsájtja az ember rendelkezésére, pluszba ugye konfigurálhatatlan.
A DVB-C tuner meg egy dolog, a másik meg az, hogy a kártya és a STB nincs-e véletlenül egymáshoz párosítva. Ha ilyen a megoldás, akkor felesleges emiatt venni egy bőnyállal túlárazott kártyát (a DVB-C tunerkártyák 100%-a legalább 2x annyiba kerül, mint amennyit ér).
-
Balinov
titán
nem egeszen ertem, hogy jon a kepbe digitalis kabeltvnel a foldi sugarzasu digitalis adas.Magyaran az STB-t nem tudod kikerulni.
Elegans megoldas egy DVB-C szabvanyu belso tuner lenne, amibe az UPC-s kartyat berakva
STB nelkul is tudnal tevezni es a tuner PVR-jeben a tuner taviranyitojaval tudnal csatornat valtani, de ahogy olvasom a szaktopikban az UPCnel nem csak az elofizetoi kartya, hanem az STB is hozza van rendelve, igy ez buko sajnos.Pontosan nem tudom, milyen video/audio kimenetekkel rendelkezik az UPC-s STB, igy osszekotes ugyileg nem tudok tanacsot adni. A Globalhoz adott kabelkorbacs RCA csatikat ill. SVIDEO csatit tartalmaz.
udv
Balinov -
törölt tag
válasz
dudika10 #7175 üzenetére
Szerintem a Global a minimum ha az embernek minőségi elvárásai vannak. De háttérhangoskodásra tulajdonkáppen bármi jó.
A sima még BT878A-s. Na ez egy jó 5-6 éve elavult chip, x64 driver soha nem is készült hozzá. Kerülendő (szerintem még használtan is).
Az Expert és a Global közti különbség már többször le lett írva. A két tuner egy-két részlettől eltekintve azonos. Az a pár részlet a Global felé billenti a mérleg nyelvét. Pláne, hogy az Expert még drágább is...
Hogy mi lesz a jövőben, arról nehéz nyilatkozni. Mindez attól függ, hogy a kábelszolgáltatók át akarnak-e állni teljesen DVB-C-re. Ennek kicsi az esélye, lévén akkor a felhasználók 99%-ának új TV-t is vennie kellene (bár STB-szal is megoldható). Amíg marad az analog kábeles szolgáltatás, addig az analog tunereket használni is lehet majd. Földfelszíni sugárzásnál viszont 1012-ig meg fog szűnni az analog adás.
Összekötés külső vagy belső kábellel. A mai Global-ok már támogatják a PCI ausio-t is, szóval ott ez nem feltétlenül szükséges.
-
Sakál8
csendes tag
Van olyan express card-os foglalatu tv tuner ami tudja az analógot a dvb-t dvb-s dvb-c -s formátumokat is és mpeg 4-es vagy esetleg milyet tudtok ajánlani amivel már lehet fogni a kábel tv-s adásokat. Laptophoz kéne.
-
törölt tag
válasz
thaiphoenix #6862 üzenetére
Igen, a DVB-C jellel nem tud mit kezdeni a DVB-T tuner.
Mondjuk inkább úgy, hogy egy DVB-T tunernek jelenleg nem sok használati értéke van...
-
törölt tag
válasz
thaiphoenix #6860 üzenetére
Miféle kompatibilitásról is van szó? Egy tisztán digitális rendszer (DVB-T) és egy tisztán analog rendszer (hagyományos TV sugárzás) nem lesz soha kompatibilis egymással. Visszamenőleges kompatibilitás meg pláne nincs, lévén a két rendszernek semmi közös gyökere sincs.
Ha analog és digitális jelet is akarsz fogni, akkor hibrid tunerre van szükséged.
Egyébként lehet fokozni a dolgot: a DVB szabványcsoport is három egymással alapvetően inkompatibilis szabványból áll össze. DVB-T (foldfelszíni), DVB-S (műholdas) és DVB-C (kábeles). Nincs semmiféle átjárhatóság a három között. És akkor a DVB-S már a második generációnál tart (DVB-S2), nemsokára jön a DVB-T2 is.
Egy sima szobaantenna önmagában semmit sem tud, amögé is kell valamilyen tuner.
-
Samott
addikt
Igen, te erted felre nagyon, ugyanis ket kulonbozo szolgaltatast kevertel ossze:
Antenna digital: antennadigital.hu
MinDig TV: mindigtv.huMindkettot az Antenna Hungariahoz tartozik, de az elsohoz a Szechenyi-hegyre nezo parabola antenna kell es ez hasznal DVB-C szabvanyt. A terra+-hoz ami a MinDig TV ket kodolt csatornajat (ATV, HirTV) takarja DVB-T tuner kell Conax kartyafogadoval.
Elnezve a terra+ honlapjat, nem is meglepo, hogy belezavarodtal.
Udv,
Samott -
törölt tag
Azért épülget a hazai DVB-T hálózat, bár jelenleg a jelszintek elég gyíkak. 2012-ig viszont meg kell szüntetni minden földfelszíni analog műsorszórást.
DVB-C tuner meg azért van kevés, mert a legtöbb szolgáltató kódolja, és/vagy a saját STB-ához köti a vételt. Szóval ha ezeket nézni akarod a gépeden, akkor ahhoz a DVB-c kártyának rendelkeznie kell CI/CA interface-szel. Ez meg egy kicsit megdobja az árat, még a kártyaolvasó nélkül is 24k körül van egy DVB-C tuner. Ami egyébként hw szinten vérprimitív.
-
Ulf
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy egy DTV1800 H-val és hozzá megfelelő antennával lehet e fogni az antennadigital terra+ szolgáltatását (földfelszini digitális műsorszórás, amire persze elő kell fizetni). Mert ugye az ilyen kártyákkal elvileg a DVB-C- s adásokat nem lehet fogni.
Viszont az antennad. honlapján ezt írják:
[I]Van már műholdról sugárzott digitális adás vételére alkalmas berendezésem (pl. UPC Direct vevő). Ez használható-e az Antenna Digital által sugárzott adások vételére is? Ha nem, akkor miért nem?Sajnos nem használható, mert az Antenna Digital más szabvány (DVB-C) és más modulációs mód szerinti jeleket sugároz, mint a műholdas szolgáltatók (DVB-S). Emiatt a vételt az ehhez a szolgáltatáshoz gyártott vevőegységgel lehet biztosítani. A telepítésre vonatkozó aktuális akciókról az Újdonságok/Akciók új előfizetők részére címszó alatt tájékozódhatnak.[/I]
Most akkor a földfelszini sugárzás az nem a DVB-T ?
-
Balinov
titán
Urak, csak elmeleti sikon, de kerdeznek valamit.
Ma lattam az egyik hirdetesi ujsagban sony 46" FullHD cumot, DVB-T , MPEG4 es DVB-C speckokkal. Ilyen megoldasoknal hogy mukodik a DVB-C? Be lehet helyezni a szolgaltatotol kapott STB-bol a kartyat?
-
törölt tag
A Leadtek nem gyárt DVB-C tunert. De egyébként sem könnyed dolog a PC-s DVB-C vétel (a lehetelen mondjuk közelebb áll a valósághoz).
Szóval csak valamilyen kompozit vagy komponens bemenet lesz megoldás erre (ekkor az STB-on kell csatornátváltanod), ezek mindegyikét támogatják az újabb Leadtek tunerek (PxTV1200-tól, legalábbis ár szempontjából).
-
törölt tag
válasz
jubilleum #6356 üzenetére
Mivel eleve egy sw tunert néztél ki, akár egy PxDTV2300 H vagy PCI esetén egy DTV1800 H is elég a Leadtek kínálatából. Csak annyi ezeknek a hátulütője, hogy csak egy antennabemenetük van, szóval időnként a gép mögé kell másznod.
Ha ez zavar, akkor esetleg a DTV2000 H Plus.
Azt viszont nem árt ha tudod, hogy DVB-C (azaz kábeles digitális adás) esetén ezeket, de az általad kinézettet sem, nem tudod használni.
-
Velar
csendes tag
Én kérek elnézést. Azért gondoltam, hogy nagyon jó minőségűt írtál, mert az első #6306-os hozzászólásomban (amire válaszoltál) direkt a minőségi szót hagsúlyoztam ki. E kis férleértés kérem ne legyen az ellenséges hozzászólások kezdete. Béke
A DVB-C-t pedig már el is felejtettem. -
bzoley
veterán
És azt is írtam, hogy felejtsd el a DVB-C-t. Hiába veszel olyan tunert, nem tudod használni semmire! Ezért nem is nagyon lehet kapni. De úgy látom egyszer nem elég neked leírni.
Olyat meg nem írtam, hogy "nagyon jó minőségű", jó lenne, ha olvasnál is. "Csak" jó minőségű, mint a többi. -
Velar
csendes tag
válasz
#65675776 #6318 üzenetére
A közvetlen rálátást csak azért írtam, mert itt a Mecsekben cudarul le tudja árnyékolni az adást a terep. Legalábbis az analóg tv, és FM rádió jeleit. Továbbá ha valahol elkezdik sugározni itt is a DVB-T-t, akkor az szerintem tuti, hogy a Pécsi TV-toronyból lesz.
A Leadtech-hez meg nem ragaszkodom, bzoley ajánlotta, mint nagyon jó minőségű képpel rendelkező kártya. Jó nekem másik márka is, ami príma minőségű, és az ára nem oly vészes. Pl. a Hauppauge-ről semmit se tudok, csak egy két adatot a netről. Jó az?
Jól gondolom, hogy "4 az egyben"-es kártya nincsen? (analóg, DVB-T, DVB-C, DVB-S)
Bocs a sok kérdésért, de most utána akarok járni, nem úgy, mint a Pinnacle-el. -
törölt tag
És az mit számít szerinted, hogy rálátsz egy toronyra? Én mag az ország második legnagyobb városában lakom, mégis Szentes van legközelebb, mint DVB-T adó. ~150km légvonalban...
A DVR3100 H csak DVB-T-t és analog jelet képes feldolgozni. A Leadtek kínálatában nincs DVB-C és DVB-S tuner.
-
Velar
csendes tag
Most nézem nincs is DVB-T lefedettség, ahol lakom. (http://www.mindigtv.hu/Lefedettseg.aspx) De gondolom hamarosan lesz, elvégre Közvetlen rálátásom van a Pécsi TV-toronyra, ami légvonalban kb. 12 km. Hogy onnan miét nem sugározzák?... DVB-T-ben csak a mindigtv sugároz?
Ezekszerint a WinFast DVR3100H veszi a DVB-C-t, DVB-T-t, nomeg az analóg földi, ill. kábeles sugárzást, és FM rádiót. A DVB-S (műholdast) nem értelmezi tehát ha jól nézem. -
bzoley
veterán
Eddig kb. ezerszer lett leírva, hogy a digitális kábeltévét felejtsétek el(DVB-C).
Kábeltévéről soha nem lesz digitális, főleg HD adásod.
De még a DVB-T HD adásaihoz is nagyon kevés a géped. DivX-hez meg pláne kevés, de senki nem tömörít DivX-be, legalább is, ha számít neki a minőség. Mpeg2 az ajánlott, bár nálad ezt be kell hangolni rendesen, hogy ne legyenek gondjaid. Erre a gépre hw tömörítés ajánlott.
Nagyon jó nem létezik, van jobb, és rosszabb. -
bzoley
veterán
Mindkét szabvány létezik nálunk, az elsőre igaz is az állítás, DVB-C-n(kábeltévé) nem sokra mész STB nélkül.
DVB-T( földfelszíni, tetőantennás) tunert vehetsz ezer félét, ezt használhatod is.
Feltéve, hogy látod értelmét, és az adott helyen még vétel is van.
Digitális "hogyisvanez" -
susu88
tag
Hali!
Tv kártya vásárlás előtt állok és mostanra teljesen összezavarodtam...
Tehát jelenleg ugye analóg a jel, de ha minden igaz, akkor hamarosan csak digitális lesz fogható? Ez DVB-C lesz? Amihez nem lehet egyáltalán olyan kártyát kapni, amivel a gépre nézhető, rögzíthető formátumban fel lehetne az adást küldeni? Akkor a STB megvétele mindenképp elkerülhetetlen? És akkor a gépre is csak a STB-ról jövő jelet tudnám felküldeni és csak azon tudnék csatornát váltani?Amire az van írva, hogy DVB-T képes, azt nem is érdemes megvenni, mert MO-on nem az a rendszer működik (fog működni)?
Köszönöm szépen előre is
-
törölt tag
válasz
szektamokus #6170 üzenetére
A DVB-T és a DVB-C más modulációt és más frekvenciatartományt alkalmaz. A Leadtek csak DVB-T tunereket gyárt jelenleg. DVB-C-re sok értelmes kártya egyébként sincs. Ha aq STB-ot meg akarnád kerülni, akkor nem sok esélyed van. Az utóbbi 50-100 hsz mondjuk másról se nagyon szólt...
-
törölt tag
válasz
tzoli986 #6124 üzenetére
Szóval kimenetként csak szabvány dolgok vannak rajta. Ez OK. A kártyákhoz adnak egy bemeneti kábelköteget, amire többféle forrást lehet kötni. Többek között S-Video, Kompozit (ez pl neked pont jó), komponens, illetve a két hangcsatornának egy-egy RCA. Szóval rá tudod kötni.
(STB = Set Top Box)
Ha csak PCI-od van, akkor a Px kezdetű Leadtek tunereket felejtsd el, náluk az jelenti a PCI-Express csatolót. Azért vigyázz az árlistákkal, mert sokszor helytelen típusneveket tüntetnek fel! (Köszönhetően a Ramiris-nek.) A DTV1800 H sima PCI-os. (sw - software, hw - hardware, a kártya kódolási megoldását jelenti) Sw codec-et tudsz vele használni. Ha hw codec kell (ami a processzort gyakorlatilag nem terheli), akkor inkább PVR2100.
DVB-T = Digital Video Broadcasting - Terrestrial. Azaz földi sugárzású digitális műsorszórás. Még véletlenül sem kompatibilis a kábeles (DVB-C) és műholdas (DVB-S) műsorszórással. Neked az utóbbi lesz.
Egyébként ha DVB-S és kódkártya, arra már elméleti szinten létezik megoldás: [link] (~18k.) Ezzel elméletileg teljes értékűen használhatod, csak kódkártya és annak olvasója kell hozzá.
A PCI visszamenőleg kompatibilis, nyugodtan bele tudod rakni a kártyát.
Litván Zongora: Neked is csak ez a lehetőséged, csak nálad az Aver tunere kiesik, mint teljes értékű megoldás.
-
Sziasztok!
Én azügyben kérném segítségeteket, hogy milyen megoldás létezik TV adások digitális rögzítésére?
Alapvetően láma vagyok ebben a témakörben (is), a dolog úgy áll, hogy adott egy DVB-C adás, egy aránylag friss laptop, és azt szeretnénk elérni, hogy a HDD-re rögzíthessük azokat az adásokat, amiket szeretnénk. Mi kell ehhez?
Addig jutottam csak el, hogy egy USB-s külső cucc kellene, ám kicsit visszaolvasva megrettentem a különféle DVB-inkompatibilitások, hw-s meg sw-s rögzítések stb. tengerétől. Így már jól nem merek megvenni semmit, míg szakértői segítséget nem kapok... -
törölt tag
válasz
Adrian Mole #6103 üzenetére
Leadtek PxDVR3200 H. Ugyan csak DVB-T, de nem igazán tudok olyan kártyáról, ami DVB-C-t is tudna, és képes lenne kódkártyát fogadni. (DVB-S-ben már létezik.) Márpedig a DVB-C-t gyakorlatilag mindig kódolják.
-
törölt tag
Értem én miről beszélsz.
A probléma több részből áll. Egyrészt a digitális műsorszórás négyféle modulációval zajlik a négyféle felhasználási területnek megfelelően: DVB-T a földfelszíni, DVB-C a kábeles, DVB-S a műholdas és DVB-H a mobil eszközök számára. A négy moduláció nem kompatibilis egymással, azaz négyféle eszköz kell a kezelésükhöz. Persze vannak hibridek is, olyan az áruk is.
Neked a DVB-C kell. Ehhez vannak tunerkártyák. De! A kábeles digitális műsorszórás gyakorlatilag minden esetben kódolt. Maguk a tunerkártyák ezt nem tudják dekódolni, lévén nem ismerik a kulcsot. Ezt ugyanis egy kártyán tárolják, aminek a fogadásához kell egy kártyaolvasó. Na ezt nem tudod csatlakoztatni a PC-s tunerekhez. (DVB-S-hez már létezik ilyen tunerkártya, de azzal nem tudsz DVB-C-t venni.)
Persze ha analog jel érkezik a kábelen, akkor mindez nem szempont, de a UPC a közeljövőben mindenhol átáll a DVB-C-re. Ekkor egy akármilyen capture kártya is elég, lévén a STB-ra csak S-Video vagy hasonló analog vonalon tudsz csatlakozni. Csatornát váltani pedig csak a STB-on tudsz váltani.
-
Mentát
csendes tag
válasz
#65675776 #5912 üzenetére
Hát ez gáz
azt hittem ez a HDCP szivatás csak a digitális kimeneteknél van. Komponensen ez hogy lehetséges, ott csak a három analóg jel megy a szinkronjelekkel, visszafele nem kommunikálhat, vagy rosszul tudom?
Ezek szerint sehogy sem tudom felvenni a HD adást ami az Antenna Digitaltól jön?
(DVB-C tuner kártya ugye nem jöhet szóba mert CryptoWorks is van, ráadásul szerintem a dekóder is címezhető) -
bzoley
veterán
válasz
Balagex #5759 üzenetére
Pl. abból, hogy a több, mint 5000 hozzászólásban nem nagyon találsz egyetlen típusnevet sem. Vagy is egyet-egyet lehet, de azok is csak a példa kedvéért szerepelnek, hogy ha használhatóak lenének. Te digitális tévékártyát emlegetsz, holott ezzel nem csak magadat téveszted meg. Kábeltévé mellé DVB-C vevő kéne, de ilyennekel nem nagyon foglalkozik senki, mert azz említett okok miatt nincs értelme. Itt leginkább DVB-T vevőkkel kapcsolatos kérdések fordulnak elő, de ennek meg köze sincs a kábeltévéhez.
Ha a szolgáltató kódolja a digitális adását, és a kártya nem dekódolja, akkor mire használható kis hazánkban egy ilyen digitális kártya?
Semmire.
-
wassermann
addikt
-
bzoley
veterán
válasz
AXisBOLD #5572 üzenetére
Az STB scart, vagy egyéb kimenetét rákötheted, egy sima analóg tunerre, de csatornát váltani továbbra is az STB-n fogsz. A célnak meg mondjuk egy WinFast TV2000XP Global is megfelel.
Biztos, hogy DVB-t van arra az STB-re festve? Nem csak DVB logó? Nem jellemző, hogy ilyen formában továbbítsák az adást. Mivel kábelről van szó, a szabvány a DVB-C. -
bzoley
veterán
válasz
AXisBOLD #5568 üzenetére
Kábelen nincs DVB-T adás, max DVB-C.(volt, de az egyedi eset, egyszeri alkalomra). Tehát egyik DVB-T tuner sem jó. DVB-C meg azért nem, mert ott a Box. Az mellé egy analóg is elég, megkerülni nem lehet.
A kinézett tunr mellé nem ártott volna egy használható linket is tenni, így nem sokan fognak utána nézni.
Talán kereshetnél tunert nevesebb gyártóktól is, de ez csak egy megjegyzés. -
bzoley
veterán
válasz
Mercutio_ #5481 üzenetére
Kizárt, nincs is értelme. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor elég lenne egy DVB-C tuner STB nélkül, és kész. Az STB-ig kódolt az anyag, onnan csak HDMI-n, fagy csökkentett minőséggel egyéb analóg kimeneten lehet hozzáférni. Majd ha lesz HDMI bemenetes tuner, talán több mindenre lehet használni, de csatornát váltani akkor is az STB-n fog kelleni. A szolgáltatók nem arról híresek, hogy az ügyfeleknek kedveskedjenek.
STB mellett soha nem lehet majd úgy kihasználni a tunert, mint most. Majd ha eljutnak odáig, hogy engedjék a DVB-C tunerek használatát, talán érdemes lesz újragondolni.
-
törölt tag
Azért a négy csatornáért nem kár, hogy nem tudja fogni.
2012-re már a mai hybrid tunerek is elavultak lesznek, addigra sokkal kiforrottabb és jobb típusok lesznek beszerezhetőek. Szóval teljesen mindegy.
Ráadásul a digitális átállás csak a légköri műsorszórásra kötelező, kábelen utána is lehet analog jelet közvetíteni.
Az "Ezév novemberében Mo. 57%-át lefedik DBV-T adással" kijelentéssel meg óvatosan. Ha tartanák az ütemtervet, akkor ennek már bő két éve meg kellett volna valósulnia. Ehhez képest az ország második és harmadik legnagyobb városában sincs jelenleg lefedettség. Az a baj, hogy egyelőre tényleg csak beszél mindenki az átállásról.
2012 után sem Lesz sokkal több szabadon fogható adó, valószínűleg lesz még a két kertévé és a körzeti adók. Nem egy nagy eresztés. A kódolt adásokhoz a mai DVB és hibrid tunerek nem lesznek használhatóak, mivel nem képesek kódkártyát fogadni.
A kábeles adásra megint nem alkalmasak a DVB-T és ezt tudó hibrid tunerek, lévén a DVB-C-hez másfajta tuner és demutiplexer kell. Kódolt adások ellen megint nem ér majd semmit. Szóval ha a kábelszolgáltatók átállnak digitális műsorszórásra, akkor kidobhatod a PxDVR3200 H-d digitális részét. Arról nem is beszélve, hogy szonte biztosan STB-vel oldják majd meg a dolgot, szóval a hibridednek csak az analog bemeneti részét tudod majd használni. Illetve ha mákod van, addigra elterjed a lapokra vagy VGA-kra integrált HDMI bemenet, és lesz ilyen a STB-okon is.
Egyébként a PxDVR3200 H tényleg jó kártya, de szenved a szokásos Conexant betegségtől (függőleges fogazódás). Nem véletlen, hogy a Leadtek nagyon az NXP chipek használata felé tendál. A Conexant ugyanis ezen problémát évek óta nem képes megoldani.
-
róland
veterán
válasz
AMDKiller567 #5271 üzenetére
Hallgass meg egy Marshall (elektroncsöves) erősítőt és egy digitális erősítőt.
Nézz meg egy régi mozifilmet és egy újat (DVD-n). (Esetleg próbáld meg archiválni, hogy lásd a méretbeli különbséget.)
Míg az analóg sugárzás szép "szinuszfüggvényre" épül, addig a digitális sugárzás egy oszlopdiagrammra hasonlít. Az analóg mindent át akar küldeni, ezért hely/sávszélesség igényes/pazarló, a digitális csak a lényeges információkat, ezért kisebb hely/sávszélesség is elég neki.
DVB-T jelet egyelőre csak az AH sugároz Magyarországon.
A kábelszolgáltatók rendszerei többnyire analógok, s az analóg sáv felett most kezdik meg a DVB-C műsorszórást.
Műholdról DVB-S jelet lehet fogni, amit esetleg a UPC-Direkt, DigiTV szolgáltatók is biztosítanak majd.
S van még a mobil eszközökre szánt DVB-H műsorszórás.
Minden változathoz megfelelő célhardver szükséges.
-
h0z0
csendes tag
válasz
#65675776 #5259 üzenetére
Egy utolso kerdesem lenne:
Nalunk a UPC mint gondolom mashol is lekodolja az adokat ugyhogy a DVB-C akkor ervenyes marad? DVB-T hybrid nem lesz megfelelo?Nem fog mukodni minden adas?Mitevo legyek mert hybrid DVB-C+analog tunert nem kaptam sehol? Es itt nalunk a forumon mindenki a DVB-T tunerekrol beszel.Mi a kulonbseg a ketto kozott? -
törölt tag
DVB-C tuner nem sok van. Emellett a UPC kábelen is kódolva érkezik a jel, kódkártyát fogadó DVB-C tuner meg nincs, legalábbis értelmes árban. Nyílván kapni fogsz egy SetTopBox-ot, amin lesznek mindenféle kimenetek. Ezek egyikét kell összekötnöd a tunerkártyával, és annak megfelelő bemenetre váltani a PVR(2)-t. Csatornát váltani csak a STB-on tudsz majd.
Ha nem kábeles, hanem műholdas, akkor a fentiekből csak annyi változik, hogy nem DVB-C, hanem DVB-S(2).
-
törölt tag
válasz
Snowy_owl #5256 üzenetére
Mert rosszul állítottad be a felvételi profilt, nagyon tömörít. Gondolom DivX, vagy XviD. Na ezek teljes mértékben alkalmatlanok realtime felvételre.
Felvétel közben meg a felvett videot játsza vissza a program.
h0z0: Átlag hibrid tunerekkel, mint az említettek, nem mész semmire, lévén azok DVB-T-t támogatnak, míg a kábelen DVB-C jel érkezik.
-
Geree
senior tag
ebbe a topicba is bedobom az új TerraTec tunerrel kapcsolatos kommentemet, kérdése(i)met:
Kíváncsi lennék, a többi gyártó mikor jön ki hasonló (analog+DVB-T+DVB-C) termékekkel...
egyébként itthon is ezek a szabványok lesznek a reméljük nem is olyan távoli jövőben?olvastam pl. hogy aki most (régebben) vett DVB-T tunert, olyat ami csak az MPEG2-t ismeri, H264-et (Mpeg-4) nem az igy járt mert habát sok helyen az mpeg2 a szabvány itthon valószínűleg mpeg4 lesz és azt bizonyos vasak nem támogatják.
Ebből mennyi az igazság illetve mennyi valószínűsíthető?
erről tud valaki részletesebben? -
törölt tag
válasz
tzimash #4729 üzenetére
Semmilyet. A kódolt digitális jellel egyetlen tuner sem tud mit kezdeni. Eleve DVB-C tuner kellene, az meg ritka, mint a fehér terror.
SCART csatlakozós tuner sem éppen általános. Kell egy SCART -> kompozit átalakító. A jelenlegi tunert használhatja ezután is, csak a tuner nem lesz használatban, külső kimenetre kell állítani (CVBS). Csatornát természetesen csak az STB-on tud majd váltani.
-
Mephee493
csendes tag
Lehet DVB-C szabványú tuner kártyát venni, (itt is van egy pl.) ebayen is olyan 100 euro körül mozognak, amikor látni. Sajna itthon még nincs nagy keletje a dolognak, egyébként meg ugyanúgy működik mint a többi formátumnál csak itt kábelen jön a jel, kártya csak a kódolt TV/Rádió adásokhoz kell. Az más kérdés, hogy itthon a szolgáltatók alapból kódolják a digi jelet. Egyébként ha a kártyát átteszed a settop boxból ugyanugy jönnek az adók rajta
(DVB-C kábel tv). Engem inkább az foglalkoztat, hogy pl a mostani itthon kapható DVB-T tuneres kütyük képesek e megbírkózni a kódolt jellel, mert ugyan úgy kóddal/kártyával dekódolható előfizus csomagokra lehet majd előfizetni DVB-T-n mint most kábelen. Az meg tévedés, h 2010-től dobhatjuk a fenébe az analóg tuneres kütyüket, mert pl. kábelen továbbra is fognak analóg jelet adni akárcsak most, csakhát ugye nem élvezheted az EPG nyújtotta örömöket, max csak TXT-t
, akinek meg nem kábeltvje van majd vesz "szettop boxot", vagy fabrikál magának egyet vmi régi pcből.
-
törölt tag
válasz
wassermann #4642 üzenetére
Lehet kapni DVB-C és DVB-S(2) tunereket is...
-
wassermann
addikt
"PCI-os vagyPCIE-es megoldást kérek szépen"
Olvass utána, csak adótoronyból sugárzott DVB-T-hez lehet venni tunert... ki van ez jól találva:
Nem véletlen, hogy nem lehet más digitális adáshoz DVB-C / kábel-tunert venni, mert minden szolgáltató kódolt adást ad majd, amihez az STB-nek nevezett dobozt (SET TOP BOX) muszáj tőlük venned vagy bérelned.A DVB-T is csak azért kapható, mert Nyugat-európában és jelenleg nálunk is csak adótoronyból sugárzott ingyenes digitális adás létezik.
-
bzoley
veterán
Lassan írom, hogy a hátul ülők is hallják. Egyetlen egy, a boltokban kapható DVB-T, vagy Hybrid tuner sem alkalmas a kábeltévék digitális adásának(DVB-C) vételére. Lehet az belső, külső, akármilyen. DVB-C tunert meg azért nem árulnak, mert semmi értelme, az adás kódolot, és csak STB-n("beltéri") keresztül nézheted az adást.
-
wassermann
addikt
Ezek nem videokártyák, hanem bemeneti eszközök, így csak annyit tudnak mint ami az adó-szabvány szerinti jel:
az analóg TV-adás 576 soros, ezt az egyik legjobb minőségben tudja. A DVB-T pedig olyan amilyen MPEG vagy H264 jelet küld a torony (720 vagy 1080)Viszont ebben csak az adótoronyból sugárzott DVB-T megy neki. DVB-S (műhold) és DVB-C (kábelTV) nem, mert az bizony más, és nem is nagyon kapni olyan vevőket!
-
Har_melin
addikt
Puff neki... Köszönöm a választ, bár ez elég rossz hír. Arra azért kíváncsi leszek, hogy ezt a helyzetet a UPC hogyan akarja majd megoldani, mert gondolom ez nem csak a tunerre, hanem mondjuk két TV esetén is úgyan így működik? Az Egyik "Szőke kapitány" reklámjuk éppen arról szól, hogy velük több műsor nézhető, több TV-n egyidejűleg - ez ezek szerint a jövőben csak külön-külön dobozzal megy majd?
DVB-C tunert (PC-be valót) én még sehol nem láttam, kapható itthon egyáltalán ilyen?
-
bzoley
veterán
válasz
Har_melin #4445 üzenetére
PVR3000-rel mégjobb a helyzet, azon minden csatlakozó megtalálható.
A lényeget daa-raa leírta. A doboz, amit kapni fogsz, az átka mindennek. Nincs többé kapcsolgatjuk a csatornákat tévén, vagy a gépen. A "dobozon" fogod kapcsolgatni a csatornákat, és onnan csak egy -a válsztott- adás jön ki, és megy az összes készülékre. Ha ez kevés, akkor két ilyen "dobozt" kell igényelned, már amennyiben van ilyenre lehetőség.
Ennyit az annyira várt digitális szolgáltatásról
Azt meg lehet érdeklődni a szolgáltatónál, hogy ki lehet-e váltani a boxot egy DVB-C tunerrel, de nem nehéz kitalálni a választ. Épp ezért az ilyen tunerek nem is túl "népszerűek". -
bzoley
veterán
válasz
Har_melin #4439 üzenetére
Feltételezem, a digitális adásokhoz adnak majd egy STB-t. Így fölösleges lesz bármilyen másik tunert venned, használhatod a meglévő kártyák bemeneteit.
Azt nem hiszem, hogy STB nélkül, DVB-C tunerrel fogható adásokat tolnának.
Mondjuk nem ismerem a szolgáltatót ebből a szempontból. -
jayjay
tag
Hello!
Szeretnék egy digitális (nem analog), nem satos tv tunert venni.A legfontosabb a képminőség lenne.Vistán futna majd.Ezeket találtam .(Terratec Cinergy 1200 DVB-C ML ,Satelco EasyWatch HDTV PCI (DVB-C), TechnoTrend premium C-2300, KNC One TV-Station DVB-C Plus , Satelco EasyWatch PCI (DVB-C), TechnoTrend connect C-1200 ,
TechnoTrend budget C-1500,. )Előre is köszönöm a segitséget. -
Kormi76
aktív tag
válasz
#41133696 #3431 üzenetére
Nemtudom, hogy kielégítő-e a válaszom, mert nem értem pontosan mit szeretnél, de itt a gyártó oldali [link] , ezen remélhetőleg minden kérdésre választ kapsz, habár angol nyelvű. Kiemelnék 1-2 dolgot, ami szerintem érdkelhet:
''-Compliant with Windows XP Media Center Edition 2005 (DVB-T only)
-Provide Composite (RCA) input signal to easily connect DVD/VHS player, game console, or camcorder
- Included: S Video / Composite 2 in 1 Cable''
Ezek szerint kompatibilis az XP MCE-nal, aminek nem egyenes következménye a Vista MediaCenter, de szerintem innen már driver függő és szerintem azzal is kompatibilis (lesz)
A másik, hogy van RCA bemenet (VHS stb.-nek) és a hozzáadott kábelen, van kompozit bementet, ahogy fentebb írtam, amivel szerintem bármit rátudsz kötni a kábeltv-től kezdve a Set-top boxig, feltéve, ha van kompozit kimenete, de miért ne lenne. Távi van hozzá. A DVB-S-sel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy szerintem fölösleges DVBS-es tunert venni, mert a dekódoláshoz úgyis kell dekódoló, ami át is alakítja a jelet és kompoziton küldi ki, ahogy te idézted, különben nem tudnád nézni hiába érzékeli a csatornákat, kép nem lenne, ugyan ez a DVB-C-nél. Az egyedüli hasznos dolog a DVB-T, azaz földi sugárzású, ami jelenleg nem kódolt, tehát nézhető szabadon, és ezt a kari is tudja. Ennyi lenne, bocs h így bőlére eresztettem, remélem kilégítő volt a válaszom.
Üdv: Kormi
[Szerkesztve] -
válasz
ZéZé@PH #3258 üzenetére
Hm. A DVB-T nem tudom, hogy mennyire lesz barmikor is hasznalhato Mo-n: jopar ev mulva majd beindul maga a sugarzas, de azt azert nem egyszeru megjosolni, hogy mit fognak sugarozni, lesz-e valami az m1, m2, rtl, tv2 kemeny magon kivul, aztan a vegen meg az is kiderulhet, hogy neked inkabb DVB-C v -S kell majd, esetleg kodolt adast kell fogni - ilyen tavra elore tervezni nem biztos, hogy erdemes.
Viszont amit talan erdemes lenne megfontolni ebben az arkategoriaban, az a Hauppauge PVR-150: ugyan csak hagyomanyos (de jo minosegu) tuner van benne, viszont cserebe tud HW-s MPEG2 tomoritest, aminek a hasznalataert nem kell eveket varni es rendkivul hasznos: ha fel akarsz venni valamit, akkor azt ugy is megteheted, hogy kozben hasznalod a gepet, akar jatszhatsz is, olyan kevesse terheli a gepet.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest