Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Csúzli #6027 üzenetére

    Értem én miről beszélsz.

    A probléma több részből áll. Egyrészt a digitális műsorszórás négyféle modulációval zajlik a négyféle felhasználási területnek megfelelően: DVB-T a földfelszíni, DVB-C a kábeles, DVB-S a műholdas és DVB-H a mobil eszközök számára. A négy moduláció nem kompatibilis egymással, azaz négyféle eszköz kell a kezelésükhöz. Persze vannak hibridek is, olyan az áruk is.

    Neked a DVB-C kell. Ehhez vannak tunerkártyák. De! A kábeles digitális műsorszórás gyakorlatilag minden esetben kódolt. Maguk a tunerkártyák ezt nem tudják dekódolni, lévén nem ismerik a kulcsot. Ezt ugyanis egy kártyán tárolják, aminek a fogadásához kell egy kártyaolvasó. Na ezt nem tudod csatlakoztatni a PC-s tunerekhez. (DVB-S-hez már létezik ilyen tunerkártya, de azzal nem tudsz DVB-C-t venni.)

    Persze ha analog jel érkezik a kábelen, akkor mindez nem szempont, de a UPC a közeljövőben mindenhol átáll a DVB-C-re. Ekkor egy akármilyen capture kártya is elég, lévén a STB-ra csak S-Video vagy hasonló analog vonalon tudsz csatlakozni. Csatornát váltani pedig csak a STB-on tudsz váltani.

Új hozzászólás Aktív témák