- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemvolt
csendes tag
válasz
Balinov #8149 üzenetére
szia,
sajnos nem kaptam kábelkorbácsot, csak kártyát és telepitolemezt,
de mondom, találtam itthon egy átalakítót, ami pontosan belepasszol a kártya A/V inputjába, a másik oldala pedig egy sárga rca csatlakozó, amibe beledudógtam a STB-ból kijövő rca-t.no kép
a bemeneti forrás kiválasztása nem jelent problémát
elképzelhetőnek tartod, hogy nem kompatibilis az átalakító?
-
nemvolt
csendes tag
válasz
Balinov #8147 üzenetére
hát...
most legutóbb a baloldali sárga csatlakozóba volt bedugva a kábel, ami a kép és a valóság szerint is helytelen (azt hittem ez a sárga szín univerzálisan a videót jelenti)
találtam egy átalakítót az A/V csatlakozóhoz, de még mindig semmi...
lehet, hogy újra kell indítani a gépet?
a következő lehetőségek vannak inputra:
antenna, cable, composite, s-video, fmmár itt is próbáltam mindegyiket, de főleg a composite-ot.
holnap kiderül, hátha restart kell a kábelcseréhez, jelezni fogom, bár kétlem
-
-
Rover623
félisten
válasz
Balinov #7264 üzenetére
Hát persze...
A veszteséget majd kifizetik az eddig is felülbérezett dolgozók (gyk: legközelebb csökken a fizetésemelés megajánlott indulási mértéke a bértárgyalásokon...mondjuk 0%, mint ahogy volt rá példa már az idén is). Vagy még egy kicsit növelik a haszonkulcs mértékét az élelmiszeren - vagyis azok az alapvetően nem túl jómódú emberek fogják megfizeni a kolléga haszontalan luxuscikkét, akik eddig sem engedhették meg maguknak...
"igy azert mas a baba fekvése." -
törölt tag
válasz
Balinov #7207 üzenetére
Ahogy nézem az íreket nem érdekli a HD.
Hogy milyen kódolással tud bármit s kezdeni egy digitális tuner, az meg színtisztán sw kérdés. Az Aver sw-e a januári beta óta kezeli az MPEG4-et.
10km-ről illene rendes jelet fognod arról a toronyról. Lehet még a tunerhez adott antennácska is elég hozzá.
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #7202 üzenetére
Talaltam egyket infot az itteni DVB-T-rol. MPEG4-et hasznalnak itt is, audio 192kbit, mig a video 720x576 pixel, 3mbit/sec average bitrate-vel. Ehez vajh megfelelo ez az Aver tuner? 30-ert odaadna haverom, gyakorlatilag sosem volt hasznalva.
A DVB-T ado egy 450m magas hegyen van, nemreg talaltam egy lefedettsegi utemtervet/jelentest ami szerint 20kWezen DVB-T adotorony teljesitmenye.Az adotoronyra ralatasom van, kb 10km legvonalban. Ugyanazon pdf szerint a minimum jelszint "61dBuV/M - 71dBm"
-
Dexterland
csendes tag
válasz
Balinov #7192 üzenetére
4.1.15 vertió elvileg stable van az oldalra írva.
Megnéztem az intervideosat, nem láttam divx felvételi beállítás lehetőséget.megnéztem 4.1.8 assal is és ugyanaz a problémám vele nagyon szép kép és hangvétel van
bemegyek a Record optionsba kiválasztom a videotömörítési módok közul mondjuk az Xvidet (Acemegacodeces) rányomok okké és kihal a program. -
Prego
senior tag
válasz
Balinov #7190 üzenetére
Hát scartos tv kártya nincs is. Amúgy a UPC oldalán
a 7. kérdésben említ egy scart modulatort, de ahogy elnézem ez kb 5-7 ezer forintért kapható
Ami már megint nem éri meg (pláne hogy a csomagmódosítással havonta szerettünk volna ennyi spórolni)
Nah mindegy, majd nyaggatom a 1221-et hogy oldják meg egy analóg kábeltévével. -
Prego
senior tag
válasz
Balinov #7184 üzenetére
Hát sajna nem voltam otthon amikor jött a szerelő, anyám meg aztán nagyon megjegyzi az ilyet,de ha jól vettem ki a szavaiból, a szerelő a Scart csatlakozó hiánya miatt nem tudta beszerelni a mediaboxot. Ha jól látom ezen sincs.
Ide nem egy DVB-T s tuner kellene, ami a mediabox nélkül veszi a dolgokat? -
dudika10
veterán
válasz
Balinov #7169 üzenetére
A keret a lehető legkevesebb, mivel csak azért kell, hogy néha a híreket megnézzem vagy éppen szóljon valami az internetezés alatt.
Semmi mást nem akarok csinálni, nekem elég a legalapabb verzió amivel tudom nézni a kábeltv-t.
Nem anyagi problémáim vannak, hanem igényem nincs erre.Az, hogy noname mit jelent?
Rosszak, vagy csak nem ismertek?
(csak nemrég gyártanak tv-tunert, tudom, de nagyon sok termékükkel volt/van dolgom és mindegyikkel tökéletesen elégedett voltam, ezért bennem fel se merült, hogy sz@rt adnának ki a kezeik közül) -
bzoley
veterán
válasz
Balinov #7064 üzenetére
Egy ideje figyeljük a termékeiket, mivel kísértetiesen hasonlítanak a Leadtek megoldásaihoz. Hw téren valamivel több fantáziájuk van, elég változatos a felhozatal. Mivel hamarabb jöttek ki a dual hybrid megoldással, mint a Leadtek a PxDVR4300DH-val, daa-raa-nak elege lett a várakozásból, és beújított egyett.
A sw hasonló a PVR2-höz, de azért mégis más. Vannak jobb tulajdonságai, és vannak hiányosságai is. Driverről sokat nem tudok, én egy Expertet moddoltam Compro tunerré, az amíg használtam működött. daa-raa-nak vegyesebbek a tapasztalatai.
A távirányítóról meg inkább ne beszéljünk
Ha nálunk lehetne őket kapni, komolyabb ellenfél lenne, mint a többi. -
lesliejr12
csendes tag
válasz
Balinov #6969 üzenetére
Igen, jól érted.
Tehát ha én full hd-ban használom a windows-t akkor egy 1024-es tuner-rel is tudom nézni a tv-t?
Ahogy értelmezem, akkor 720*576 felett teljesen mindegy, mert az analóg jel ekkora felbontást tud max.
Gondolom egy full hd-s monitoron a hibák meg csak jobban kijönnek.Szóval olyan jó képminőségre ne számítsak? -
lesliejr12
csendes tag
válasz
Balinov #6967 üzenetére
Ez van: [link]
Van rajta scart, tvout, 1 video, 1 s/pdif, és audio kimenet.Valamint egy monitor csatlakozó.
Úgy lesz, ahogy írtad.Ez kódolja a jelet a tv-re.
De ha kikötöm, akkor is jön a sima kábel csatlakozón a kép, csak vmivel rosszabb.Külön kódolt csatornát a box nem ad, csak a kép és hang javítása miatt kérhető külön, de nem szükséges feltétlenül.Ez olyan "áldigitális" kép szerintem.
Szóval ha a box előtt megosztom a jelet, akkor tudok tévézni külön a gépen és külön a Tv-n is.Csak a Pc-n nem átalakítva kapom a jelet.Vagy rosszul gondolom?Azt elfelejtettem, hogy nagy valószínűséggel 24"-os full Hd-s Samsung monitorom lesz.2494HS.Amit Te ajánlasz az meg csak 1024-ben megy max.
-
-
bzoley
veterán
válasz
Balinov #6638 üzenetére
Hát valamit éppenséggel tudunk, de az nem sok.
Vannak nagyon jó kompozícióik, vannak átlagosak, és gyengécskék. A szoftver nagyon hasonlít a PVR2-re, nem olyan rossz. Csak azért "csnáltam" egy Compro tunert, hogy kipróbálhassam a DTV4-et
Mondjuk ez a kártya nem biztos, hogy a legütősebbek közé tartozik(egyszerű NXP).
Talán nem éri el a Global szintjét, de ez csak tipp, mivel nem sok példány került be az országba. Leginkább egy sem. De a cég nagyon ott van a Leadtek mellett, ha nincs valami közük egymáshoz.olala:
Ha van Express Card foglalat, akkor felejtsd el az usb-t, és WinFast ExDTV2300H
Usb-n esetleg WinFast Palmtop TV. Mindkettő szoftveres. -
Massacre14
csendes tag
válasz
Balinov #6617 üzenetére
És ez a Leadtek Winfast TV2000XP Expert ? Ez milyen?
Vagy ezek közül tudok választani:
ASUS My Cinema -P7131 Hybrid
Leadtek Winfast DTV1800 H
Leadtek Winfast DTV2000 H
Leadtek Winfast Palmtop TV
Leadtek Winfast TV2000XP ExpertSzerintetek? Van 30 percem, hogy odaérjek a boltba, siessetek
-
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
válasz
Balinov #6560 üzenetére
A párosítás miatt leginkább nem, de ez szolgáltató függő, meg talán az sem mindegy, hogy most épp melyik országban tartózkodsz. Talán a szolgáltatónál lenne érdemes érdeklődni. Volt már rá példa, hogy adtak ki kérésre STB független kártyát, amit aztán PC-s eszközökkel lehetett használni. Egyezkedés kérdése.
-
törölt tag
válasz
Balinov #6502 üzenetére
Tán vittél egyet magaddal? Mert mintha anno panaszkodtál volna, hogy Írországban nem kapni Leadtek-et.
dedix: Ez jó kérdés. De van rá válasz. Akkoriban (a DTV1800 H megjelenése körül) egy kicsit megváltozott a Leadtek tipusjelzési rendszere. Onnantól kezdve az első szám pozicionálja a terméket:
1 - analog/hibrid sw tuner
2 - analog hw tuner
3 - hibrid hw tuner.
4 - dualhibrid hw tuner (még mindig nem dobták piacra, bár már jó ideje készen van)Jól nyomon követhető a Sonora családon: PxTV1200, PxPVR2200, PxDVR3200 H (ebből meg látszik, hogy a második szám a családot jelöli)
Persze vannak kivételek PVR3000, de az a nem szokványos felépítése miatt, illetve a Px/ExDTV2300 H, ez meg csak. Bár mind a kettő esetében alapvetően a korábbi Leadtek szintet is meghaladó minőség az ok. Ami viszont érthetetlen, az a TV2100, semmi sem indokolja a jelölést.
-
dedix
tag
válasz
Balinov #6502 üzenetére
Es mi van a szoftverekkel? A Pinnacle cuccai (TVCenter pl.) katasztrofalisak es baromi lassuak is, pedig nem gyenge a gepem. ChrisTV bejott, csak meg nem sikerult rendesen bekonfigolni es a regisztracioval (pro) is gondjaim akadtak. Van esetleg mas u.n. "general" szoftver? FlyTV2000-rol olvastam meg itt, de az, ha jol ertelmeztem (weblapjukon) csak philips chipsetes tunerekkel muxik. Ez a Global ha jol lattam conexant-os. A DTV1800H-t most nezem..., bar az +5k, nem tudom megeri e... Ja es mi va na hardveres kodolassal? Ezek tudjak?
-
Dusee
őstag
válasz
Balinov #5863 üzenetére
köszi az infókat!
most egyenlőr vga, táp, proci hűtő tuning-hoz, de után sztem beruházok egyre!
köszi még egyszer
hopp erre a hszedre válaszoltam
-
DarkByte
addikt
válasz
Balinov #5878 üzenetére
Esetleg Leadtek cuccok közül nincs olyan kártya vagy stick ami rendelkezik RDS támogatással? Tudom eléggé sokadlagos igény ez a többségnél, és engem is igazából csak kíváncsiságból érdekel, de hátha van valakinek ilyen tapasztalata. Gyanítom hogy amelyik tuner tud ilyet az is csak alapvető infókat tud megjeleníteni (PS, AF), Radio Text -re pl. ne is számítsak. Mondjuk pont ezért mert a legtöbb vevő közül is csak kevés tudja ezeket, újonnan néhány adó a PS -ben kezdte el sugározni az adó neve mellett a szám címet esetleg a műsor nevét felváltva. (pl. Radio88 vagy Radio+ Szegeden)
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Balinov #5582 üzenetére
Nem kell STB a vételhez, csak most kínálta fel ezt a lehetőséget a szolgáltaró. Ha nincs analóg jelet kapok, ha beszerelem a digitálisat is tudom fogni.(csak azt írom amit ők mondtak ne lincseljetek meg
)
Tehát kábel, analóg...ehez szeretnék usb-s tunert.
Tudnátok ajánlani valamilyet? 8000Ft körül.
GoodSpeed: köszi, mi a hátránya hogy hardweres?
-
törölt tag
válasz
Balinov #5582 üzenetére
Tévedsz, mert pl nekünk a Digi két kártyás beltérit adott:
fentebb már mutatva volt :
http://logout.hu/iras/avermedia_avertv_box7.html
-
törölt tag
válasz
Balinov #5559 üzenetére
Gondolom van rajta:
Digi TV Set top boxjának hátlapja
Itt furták át a falon a koax kábelt
Túlfeszültségvédőbe fut a koax
Ezel pedig mehetne tovább nem?
Na az elsőn a két szobával arréb lévő Digi TV hátulja, a Scart a TV-bem utánna a falomlós résznél ami átjön Koaxkábel és ami belemegy az MGE túlfeszültségvédőbe, na és onnan lenne célszerű kétfelé válnia talán.
-
Devdi
aktív tag
válasz
Balinov #5345 üzenetére
Ez havernak kell. Nekem most egy Leadtek Winfast Tv2000xp deluxe edition van.
A globalnak szebb a képe vagy ne számítson az enyémnél jobb minőségre? Amúgy driver frissítéssel szebb kép érhető el vagy program frissítéssel? Mert nekem nem sikerül frissíteni csak a sima drivert engedi felrakni. -
Lahorva
tag
válasz
Balinov #5324 üzenetére
Ok. Megnézem. De nem tudom pontosan milyen típus: global, vagy mit tudom én milyen van még. Esetleg ha teszek róla fel képet valaki vajon meg tudja mondani?
Amúgy 1 giga memmel nem ment vista alatt semilyen driverrel. Most bővítettem 2 gigara. Így még nem próbáltam. Lehet a memória volt a gondja? -
-
White Tiger
tag
válasz
Balinov #5087 üzenetére
Sztem nem driver hiba, mert feltettem a sima dvr-t, és azzal működik. Ott viszont előjött egy újabb probléma, nevezetesen h a külföldi csatornák, amik a PAL B, vagy PAL D v SECAM csatornákon jönnek, zúgnak. A kép jó, de a hang nem. De most már legalább van pár csatornám
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest