- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
Flashget #11362 üzenetére
Akkor a DVB-C kell a digikábelesre és extraként a DVB-T meg a földi digitálisra?
akkor van ilyen most hirdetve az aprón-pont ez az ami kell a kicsiultra-nak
a Gigabyte USB Hybrid U8300 az csak a analóg kábel TV-UPC+földi digitális +analóg jelek digitalizálása amelyre alkalmas -
Flashget
félisten
válasz
kicsiultra #11355 üzenetére
korábban raktam be olyan tunereket amik DVB-T és DVB-C tudók is..használd a keresőt.
-
mzso
veterán
válasz
szabonagyur #11347 üzenetére
És a legolcsóbb DVB-C-t is támogatók mik lennének?
(#11348) Avermedia_hu
Ez akkor most mire jó? Gondolom mivel DVB-T nem jó a Digi Kábelhez. Az analóg meg nem érdekel az tudom a régi CRT TV-n nézni.
Szerk.:
Hoppsz! Bocs. Azt hittem egy típust linkeltél. De egyik típusnál sem látom említve a DVB-C-t. -
mzso
veterán
Helló!
Gondoltam jó lenne valamilyen DVB-C (ha többet is tud nem baj) tuner. Digi kábel van nálunk viszont nincs HD televízió sőt digitális sincs...Pénz az nem sok van úgyhogy a minimum kategóriák az érdekeltek, amik legalább a kábelt és FullHD-t tudnak.
Egyelőre ilyeneket találtam:
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/lifeview/lv5tdlx-p42424153/http://www.argep.hu/product_1216850.html[link]
Bár a leírást nem nagyon. Van valami best-buy ajánlat ebben a kategóriában?
-
Flashget
félisten
válasz
Hoffer #11338 üzenetére
Bal oldali menűben találsz ilyet DVB-T, DVB-C sőt DVB-S kategóriában is..attól függ milyen szolgáltatást használsz tévéügyileg.
-
-
azbest
félisten
válasz
AlexHerceg #11330 üzenetére
A regi gigabyte tunerrel az analog adokat nezted, a diginel altalaban bovebb a digitalis csatornakinalat, mint az analog. A weblapjukan pontosan meg lehet nezni, hogy milyen csatornak erhetoek el nalad.
A dvb-c annyibol jobb, hogy egy-az-egyben azt rogziti, amit a szolgaltato sugaroz, nincsen plusz zaj ej ujradigitalizalas, mint az analog eseten. Dvb-c tuner lista [link]
elso korben nezd meg, hogy milyen dvb-c tunert tudsz beszerezni, utana a szoftveres korites alapjan valassz valami szimpatikusat. -
AlexHerceg
tag
Sziasztok,
Digi tvre váltottam és a régi tuner nem jeleníti meg az összes csatornát.
Azt hallottam, hogy a dvb-c-s tunerek jobb minőségben képesek rögzíteni a jelet.
Tudtok javasolni valamilyen konkrét márkát?
Eddig gigabyte u8300-asom volt.Előre is köszönöm.
-
azbest
félisten
válasz
chepavel #11326 üzenetére
nem, az dvb-t tuner, a leadteknek nincsen dvb-c tunere.
Viszont, ha jól értettem előző hozzászólásodat, akkor analóg kábeltévét szeretnél használni, oda bármelyik analóg vagy hibrid (dvb-t + analóg) jó szokott lenni.
Ha digitális kábeltévéd van és kódolatlanul adják az adást, akkor bármelyik dvb-c tuner jó lehet. Ha kódolt és szolgáltatói eszközhöz rendelt kártyás, akkor viszont nem sok lehetőség van. -
Flashget
félisten
válasz
Arvernia123 #11318 üzenetére
úgy hogy vettem egy samu P2470HD DVB-C/T tudó tuneres monitort...
meg az egyik praticióra xp sp3-at raktam fel és minden jó, minden szép -
SajtiPeti83
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Technisat Cablestar HD2 (DVB-C) tuner-t, itt sokan dicsérték! Az az igazság, hogy nekem még nincs véleményem, mert nem tudom behangolni! Ha tudtok legyetek olyan szívesek és segítsetek!
Előre is köszönöm!Sziasztok
-
John_2nd
csendes tag
válasz
azbest #11248 üzenetére
Van egy DIGI kábel előfizetésem és vásároltam egy Technisat CableStar Combo HD CI TV tunert, hogy a digitális csatornákat vehessem. A leírás szerint a tuner alkalmas DVB-C vételére és a melléket DVBViewer TE2 program képes felsorolni a kábelen elérhető csatornák nevét, azonban se hangot se képet nem képes produkálni. Nem tudom mi lehet a gond.
Próbálkoztam XP 32, és Win 7 64 redszerekkel, telepítettem MPEG4 codec-et, mindhiába.
Ezért keresek egy olyan tunert, amelyik bizonyíthatóan együttműködött már valakinél a DIGI-vel. -
azbest
félisten
válasz
John_2nd #11246 üzenetére
A digi kábeles digitális adását dvb-c vevővel lehet nézni. Innen lehet válogatni és keresni olyat, ami beszerezhető [link]
(#11247) admin4911
Azt a nagyon régi analóg kworld kártyát újabb windows verziók alatt nem is nagyon lehet használni, mert nincs hozzá rendes driver. -
zichie
senior tag
válasz
Flashget #11241 üzenetére
Mivel a smart tv által rögzített műsorra titkosítás kerül így azt előtte pc-re kell másolni, ahol lehet dekriptálni és ts formátumra konvertálni. Ez részben kiváltja a pc-s tuner használatát, bár szerintem nem kényelmes. Persze nem tudom, hogy ez gyakorlatban mennyire működik, nekünk a samsung tévén nincs pvr funkció. PC-s dvb-c tunert használok rögzítésre.
-
Flashget
félisten
válasz
Avermedia_hu #11238 üzenetére
De mi a túró van a gyártókkal? Ennyire lenyomja a tunerek gyártását a lapos tévékbe épített DVB-C/T/S tunerek?
-
törölt tag
válasz
Avermedia_hu #11235 üzenetére
Mert mi a túró történt már? Lesz bármi DVB-C tuner helyette?
-
negro
őstag
válasz
zichie #11216 üzenetére
Koszonom a infot, nem gondoltam, h ennyire nehez lesz PC-en HDTV -ezni 2012-ben...vegyek DVB-C tunert CI-vel meg meg szolgaltatot is valtsak. Ennyit nem er komolyan mondom. Ha alapvetoen nem lenne fontos a gepre rogzites akkor szamomra egy jarhato ut az lenne ha monitort cserelnek olyanra amin van hdmi es a HD Boxot arra kotnem a hangot meg rc -vel pl az erositobe kulon. Ez mukodne igy? Bar hozzateszem a IPS-es Dell-em nem szivesen cserelnem.
-
zichie
senior tag
UPC esetében olyan dvb-c tunert kell beszerezni a pc-hez, ami támogatja a upc esetében használt ci+ szabványt. Jelenleg csak olyan tunerek léteznek, amelyek a sima ci szabványt támogatják. A UPC-nél az m2 kivételével az összes digitális adás kódolt. Lehet tőlük cam modult és kártyát rendelni, azonban a modul és a chipkártya esetében odafigyeltek arra, hogy olyan szabványt használjon (CI+), hogy nem működjenek a pc-s dvb-c tunerek. Amennyiben kábeles digitális adásokat akarsz nézni, rögzíteni (akár hd-ben is) közvetlen pc-vel, akkor nem csak dvb-c tunert kell beszerezni, hanem szolgáltatót is kell váltani sajnos. Én részben emiatt váltottam upc-ről digi-re, mert nem tudtam használni a dvb-c tunerem.
Amennyiben nincs CI+ szabványnak megfelelő tv, monitor vagy pc tuner, akkor csak a szolgáltató settopbox-szát lehet használni. A UPC egy ilyen szolgáltató... Pl. a Digi nem, ott nincsenek ilyen korlátozások. Érdemes beleolvasgatni a UPC digitális kábeles topikjába, ott minden ki van tárgyalva a témában. -
negro
őstag
válasz
azbest #11212 üzenetére
Aha, ertem. Azert fasza, h anno direkt ugy vettem a tunert, h digitalis adasokat is tudjon majd fogni nem gondoltam, csak antenasat amivel sokra nem megyek... Igy viszont akkor mit tehetek? Cserlnem kene a tunert egy DVB-C -re alkalmas tunnere? De akkor meg nem felesleges a HD BOX? (mennyivel egyszerubb lenne ha hangszoros hdmi-s moniorom lenne gondolom)
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Sly0007 #11175 üzenetére
Nem kell aggódni, a földfelszíni adás mindig is DVB-T (Terrestrial) marad. A DVB-C a kábeles (Cable), a DVB-S pedig a műholdas (Satellite) digitális adás.
A monitorral bármelyik együtt tud dolgozni, hiszen a TV tuner a gépben van, a monitor meg a videókártyáról kapja a jelet, tehát közük nem sok van egymáshoz. Esetleg ugye az általad említett TV Box-nál lehetne másként a helyzet, de ott sincs szerintem.
Konkrétan én egy Winfast PxDVR3200H-t használok, ez belső, PCI-Express-es tuner. Nekem tökéletesen megfelel. -
Flashget
félisten
DVB-C kapcsán Digikábelhez most találtam rá egy asztali tuner és médialejátszóra!
Alkalmas szabad és Conax kódolású(csak a DIGI kábel TV-hez,
T-kábel és UPC kábelhez nem!!!) müsorvételre különböző más kábelhálózatokhoz.
Alma C2200 néven.
Full HD Digital Cable Receiver & Media Player - Conax Embedded
Árgép -
azbest
félisten
válasz
honlaca #11058 üzenetére
Az stb videó kimenetét használva az stb-n válthatsz csatornákat. Ha az stb rf kimenetét használod akkor is az stb-n lehet csatornát váltani, csak analóg tévéadássá alakítja azt, amit mutat. Ez utóbbi szerintem gyengébb minőségű lesz, mintha rögtön a video jelet használod. A tuner programjában a videobemenetet kell ilyenkor választani. Régebben műholdvevőt használtam pc tunerrel és lényegesen szebb képe volt videobemenetről, mintha antenna kábellel kötöttem össze őket.
Ezt most is ki tudod próbálni, mert van otthon stb.
Dvb-c tuner akkor kell, amikor stb nélkül közvetlen a bejövő koaxot kötöd rá - de az a kódolás miatt problémás.
Valószínűleg van hdmi kimenetes boxuk is, ha van hd adást tartalmazó csomagjuk is. Lehet, hogy drágább a bérleti díja vagy csak hd csatornás előfizetés mellé adják, ezt a szolgáltatónál érdemes megérdeklődni. Ha a monitornak nincs hangszórója akkor azt máshogy kell megoldani - talán scart vagy rca-ról is levehető a boxról.
-
honlaca
csendes tag
válasz
azbest #11043 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors reagálást.
A mostani tunernek (egyébként nem egy mai darab) van video bemenete, adtak is hozzá egy átalakítót, ami képes fogadni S-videót, RCA-t és komponenst is. Akkor ha kérek +1 STB-t, abba be a koax, onnan mondjuk SCART-RCA kábellel áthozom a képet és a hangot a TV Tunerbe, akkor a TV Tuner szoftverén tudom nézni (és hallgatni) az adást jobb minőségben, mint eddig?Kérdések még vannak:
1. Koaxot gondolom nem kell tovább hozni? Ha a koaxot nem hozom tovább, akkor a TV Tuner szoftverben gondolom nem kell keresni a csatornákat, csak meg kell találni a videójelet és az STB-n irányítom, hogy mit hogyan nézek?
2. Ha az STB-t elraknám a színről és nem annak a távirányítójával irányítanám a TV nézést (nem igazán van hely neki), hanem erre a TV Tuner szoftverét és RC-jét használnám, akkor kellene továbbvinni koaxon is az adást az STB-ből a TV Tunerbe és ott szoftverből megkeresni a csatornákat? Ehhez viszont kellene a DVB-C tuneres kártya?Igazából az a bajom, hogy digitális kábeltv-re fizetek elő de a jel a megjelenítőre már valahol biztos, hogy visszaalakításra kerül analógra (ezt a TV-mnél nem tudom kikerülni, mert egy elég régi Pana plazma (SCART és komponens bemenettel, bár utóbbi talán alkalmas digitális jel vitelére) és a jelenlegi STB-n sincs csak SCART és RCA kimenet, de a számítógépnél a monitoron van HDMI és DVI-D bemenet is, így az lenne az ideális, ha a koaxon hozott kódolt (a kikódoláshoz kellene az STB, mert szerintem T-Home-nál nem megy a cam modul) digitális jel az STB általi kikódolását követően analógra történő konverzió nélkül (tehát STB-ből ne SCART-on, hanem pl. HDMI-n (IPTV-s STB-n kívül van ilyennel rendelkező egyáltalán a T-Home-nál?) keresztül menjen tovább a PC-be, ahonnan szintén HDMI-n megy a monitorba. Ezt el tudom érni? Egyáltalán okoz az valami minőségromlást, ha közben van analógra történő konverzió, mert ha nem, akkor ezen nem nagyon feszülök tovább?
-
azbest
félisten
válasz
somasz #11042 üzenetére
Ha számítógép nélküli tunerre gondolsz:
Analóg tévé adást akar nézni monitoron pc nélkül? Ez esetben léteznek tv-box-ok, bár egyre ritkábbak [link].
Ha digitális adásra gondolsz:
- Ha mindigtv földfelszíni digitális adásra gondolsz, akkor ahhoz lehet kapni set top box-okat 10eft körül / alatt.
- Ha difitális kábeltévé szolgáltatáshoz kell, akkor a szolgáltatótól lehet bérelni.Ha külső tuner alatt az usb-s számítógépes tunerre gondolsz:
- analóg adás? léteznek analóg vagy hibrid (dvb-t + analóg) tunerek.
- digitális kábeltévé adás? ez esetben szolgáltató függő, hogy dvb-c tunert lehet-e használni.
- digitális földfelszíni (dvb-t, mindigtv) adás? ez esetben dvb-t tunerre lesz szükség.Kérdezni is tudni kell, elég kevés információt adtál meg eddig
-
azbest
félisten
válasz
honlaca #11040 üzenetére
Nem tudom miért gondoljátok, hogy az stb-re dvb-c tunert kell kötni, már a sokadik ilyen eset. Az stb pont a digitális adát alakítja analóg jellé, amit az rf és a scart kimenetén ad ki. Ha hdmi kimenete is van, akkor legalább rá lehet kötni monitort vagy tévét, análkül hogy analógra kéne közben alakítani az adást. A dvb-c tuner az stb számítógépes megfelelője.
Ha van a mostani tunerednek video bemenete (tehát nem csak antenna köthető rá), akkor esetleg az stb video kimenetét (scart) megfelelő kábelekkel, vagy átalakítókkal rá lehet kötni.
Ha jelenleg zajos, hangyás a kép, akkor ahhoz képest ez a megoldás lényegesen jobb képminőséget ad.
Mivel nálatok kódolt az adás és általában csak a szolgáltató saját eszközével működik az előfizetői kártya (t-home-nál utána lehet nézni), így dvb-c kártyával csak akkor lehetne nézni az adást, ha a szolgáltatótól stb helyett cam modult is lehetne kérni és azt a cam modult lehetne beletenni a tuner ci slotjába. A cam modul egy pcmcia csatlakozós kártya, amibe az előfizetői kártyát lehet tenni és ezt lehet beletolni a ci slottal rendelkező tévékbe vagy más ilyen eszközökbe.
-
honlaca
csendes tag
Sziasztok!
T-home digitális kábel TV előfizetésem van, jelenleg egy TV-n megy STB-vel (digitálisan kódolt adások is kártyával), illetve a számítógépen egy másik szobában az analóg jel STB nélkül TV Tuner kártyán (Leadtek WinFast PVR 3000 Deluxe) keresztül. A PC-n a minőség elég rossz, így gondoltam megpróbálkozom itt is a digitális jel vételével. Arra gondoltam, hogy az előfizetésemhez kérek még egy STB-t, illetve a jelenlegi analóg TV Tunert a gépben lecserélem egy DVB-C digitális TV Tunerre. Fentiek kapcsán a következő kérdéseim lennének:
1. Jól gondoltam, hogy ennyi eszközzel meg is vagyok?
2. A géphez kért STB-ből koaxon kell a jelet bevinni a TV-tunerbe?
3. Mivel elég nagy a gyártói és modell kínálat, ajánlanátok egy jó képminőséget produkáló modellt (ez inkább a fő szempont, nem a kiegészítő szolgáltatások, alapvetően USB vagy PCI)?
4. Várhatom azt, hogy ha ezt a módosítást megcsinálom és beleölök havi 1k-t az újabb STB bérlésre, akkor lényegesen javul az analóghoz képest a képminőség?
5. Esetleg tudnom kell még valamit amire figyeljek (rendszer: WIN7 64b, 4GB RAM)?Alternatív elgondolások:
6. Ha lecserélem az analóg tuneremet valami újabbra, az segíthet a képminőségen?
7. Ha van külön új STB, akkor az nem lehetséges, hogy azt közvetlenül a monitorra kötöm (bemenetek: VGA, DVI-A, DVI-D, HDMI) és megvagyok (bár a jelenlegi STB-n (GLOBALTEQ GCR 300CX) mintha max. VGA kimenet lenne, ami erre alkalmas, és így akkor ugye még a hangot meg kell oldanom mondjuk RCA-n egy aktív hangfalpárra?
8. A jelenlegi STB helyett érdemes kérnem egy újabbat a T-Home-tól?Előre is köszi a segítséget.
-
Avermedia_hu
senior tag
A leírásokban a H.264 az Mpeg4-et jelent. Annak tömörített változata.
Ha jól emlékszem, neked az elején a DVB-C volt az egyik elvárás.
Így viszont nem sok lehetőség van.
Terratecnek vannak még forgalomban DVB-C tunerjei. Illetve keress vissza a fórumban DVB-C keresőszóval. A lehetséges max. 4-5 tunert meg fogod találni. -
huk06
csendes tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni.
Tv tuner vásárlása előtt állok.
Az alábbi 2 tipus közül szeretném az egyiket megvenni:Hauppauge WinTV HVR-930c, DVB-T/DVB-C/Analog
Hauppauge PCTV QuatroStick, DVB-T/DVB-C/Analog/FMTv kártya terén hiányosak az ismereteim.
A 2 tipus között mi a különbség?Mi az előnye az egyiknek a másikhoz képest(pip,teletext,kevésbé terheli a rendszert,mpg4 stb)?
Win7 (32) oprendszerem van.Néha felvételre használnám.Inkább tv nézés lenne a fő szempont.Jó lenne,ha a tv adást kis ablakban ki tudnám tenni a sarokba,mikor gépezek.
Mivel DVB-C-t is tudnak,gondolom,naracomos kábeltv vételére alkalmasak?
Tudnátok segiteni a választásban? -
ggg1
aktív tag
válasz
Flashget #10991 üzenetére
"Ha nem akarsz rendelni külföldről DVB-C tudó tunert:
[link]"Igen, köszi a tippet, de ezeken már túl vagyok, régebben már itt ajánlották őket:
elérhető olcsóbb DVB-C tunerekÉs már azon is túl vagyok, hogy itt Imis szívott vele egy jó csomót sajnos :-(
Terratec HTCDe sajnos az ő történetéből nem derült ki, hogy csak az a kártya volt-e a rossz. Ebből kifolyólag pedig már délelőtt [link] és azóta is az a legfőbb kérdésem, hogy van-e valakinek olyan tapasztalata erről a Terratec kártyáról, hogy szépen működne Digivel vagy bárhogy.
-
ggg1
aktív tag
válasz
Flashget #10991 üzenetére
No igen, a 11001. hozzászólásra való tekintettel, térjünk vissza kicsit a tunerkártyákhoz! :-)
"A DVB-C tunerek túlárazottak így kalkulálj vele."
Igen, ezt én is észrevettem. Ma szétnéztem egy kicsit alaposabban, hogy mi is a kínálat pontosan, és feltűnt, hogy míg DVB-T tunerből már igen jókat lehet kapni 5000 forint körül, dvr-rel, timeshifttel és teljes funkcionalitással, DVB-S-ek is vannak bőven 10000 forint alatt, addig a DVB-C tunerek ennél jóval drágábbak, a többszörösei. Miért lehet ez? Én nem gondolnám, hogy nagyon más lenne a felépítése egy-egy ilyen tunernek. Elvileg ugye az adat meg a kódolás is ugyanaz, csak az átviteli közeg más. De én azt gondolnám, kábelen talán egyszerűbb jeleket küldeni, mint a levegőben, és antennákkal kalkulálni.
Szóval furcsa ez az árkülönbség.Megosztanám, hogy én mire jutottam ma a keresésben.
Az általam talált legolcsóbb kábeles digitális tunerkártya, amit Magyarországon kapni 11500 forint + áfa.
Az egyetlen gyengéje, hogy PCI csatoló felületű, ami már egyre kevesebb gépben van, sajnos az enyémben sem. De azért - gondolom - a legtöbb gépben még van PCI bővítőhely, így sokakat érdekelhet. Emiatt külön érdemes itt kiemelni, mivel hogy zhagyma listájában nincs benne, mert abban csak a PCI-e és USB csatolós kártyák vannak.
Ezt a régebbi csatolófelületet leszámítva viszont a specifikáció szerint a kártya mindent tud: DVB-C SD és HD, PVR felvétel, timeshift, EPG, teletext, távirányító és még CI slot is.
A hardverkövetelménye: egymagos 1,8 GHz-es CPU, 512 MB RAM.
http://www.argep.hu/product_666943.htmlEzt követően viszont valóban bruttó 18-20 ezer forint környékén folytatódik a kínálat.
-
ggg1
aktív tag
válasz
zichie #10990 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat! Nem is tudtam, hogy ilyen nagy felbontásban jönnek a HD tévék. Azt hittem, csak 720 vagy 768 sor, nem gondoltam volna, hogy 1080. Ezek szerint nem is a hagyományos értelemben vett HD felbontású műsorok, hanem FullHD. Akkor ezért olyan szépek! :-) A Nat Geo HD-vel nem tudok betelni. :-)
Egyébként most utánaolvastam kicsit, és nem úgy van, hogy egyik 1440, a másik 1920, hanem a műholdon a 4 magyar közszolgálati mind 1920 széles, de a földfelszíni MindigTV mindegyik 1440.
Na, megint tanultam valami újat. Köszönöm!
Igen, igazad lehet a tv tuner szoftver ügyben. Már régen az analóg kártyához adott gyári szoftver is szörnyű és lomha volt, én is kerestem alternatív szoftvert. Digitálisban még nem vagyok otthon. Kérlek, ha lesz kedved, oszd majd meg, hogy szerinted, milyen szoftverek jók a digitális dvb-c tunerekhez. Neked melyek váltak be?
-
Flashget
félisten
azért ne ragadtasd el magad a digivel sem..én már 1994 óta az ügyfelük vagyok (ahol lakom nem volt más cég ők terjesztették a lakótelepen a HBO-t) mindenféle névváltozatokon nyomták, 2000-től EMKTV majd 2007 vagy 2008-tól lett Digi a nevük (a tányéros miatt)
ezen időszak alatt vagy 5x mentem asztalt borítani az ügyfélszolgálatra ami csak mostanában kezdett javulni...de egyik kutya másik eb (UPC, Tréhom, Digi)...hidd el.
Ha nem akarsz rendelni külföldről DVB-C tudó tunert:
[link]A DVB-C tunerek túlárazottak így kalkulálj vele.
-
zichie
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10980 üzenetére
"UPC-nél (tudtommal) beltérihez van kötve a kódkártya, még a normál DVB-C tuner is kevés."
UPC bevezette a mediacard szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy adnak kártyát nagra modullal és nem kell settopbox. Ez persze nem CI, hanem CI+ szabványnak megfelelő. Ha van olyan dvb-c tuner, ami képes kezelni a CI+ modulokat, ott elméletben működhet pc-ben a dvb-c tuner. Azért elméletben, mert még nem találtam olyan infót - magyar és külföldi - fórumokon, hogy valaki CI+ rendszert használó szolgáltató esetében tudta volna használni a modulfogadóval rendelkező pc-s dvb-c tunerét. Az összes eddig neten talált modulfogadós dvb-c tunernél csak CI rendszert írnak a specifikációkban, sehol nincs feltüntetve, hogy a CI+ rendszert is tudná. Arról sincs infó, hogy CI képes tunert szoftveres módon (pl. driver cserével) alkalmassá lehet-e tenni CI+ modul kezelésére.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Maszi65 #10977 üzenetére
Dr. Syrexnek igaza van, digitális adáshoz nem jó, csak a DVB-C tuner.
UPC-nél (tudtommal) beltérihez van kötve a kódkártya, még a normál DVB-C tuner is kevés.A kábelen továbbított analóg jelet valóban tudod fogni bármely analóg tunerrel. (vagy analóg hybriddel)
ha valóban ezt az információt kaptad az ügyintézőtől, az szomorú.
Részleges tájékoztatás, ami akár anyagi kárt okozhat neked. (ha megveszel bármilyen tunert, aminek van koax bemenete)
Ha ezt a tájékoztatást írásban kaptad reklamálj.
Ha nem, akkor csendben válassz analóg tunert.Viszont az AverTV Volar Green nagyon nem jó erre a célra, mivel csak DVB-T.
Analóg vételre nálunk a AverTV Hybrid volar család van forgalomban.Más márkáknál próbálj analóg, vagy analóg hybrid típusokat keresni.
-
zichie
senior tag
Nekem már több mint fél éve van egy TBS USB dvb-c tunerem ([link]), ami kifogástalanul működik Digikábelen. Sajnos Magyarországon tudomásom szerint csak ebay-en hozzáférhető. Én is ott vettem. 10e HUF körüli az ár + a szállítási költség. Gari és linux támogatás viszont nincs hozzá. A gyártó által preferált webshopból is megvehető, de ott drágább, de lehet, hogy van hozzá gari is. Ezt nem tudom.
A magas hardver követelmény az mpeg4 HD adásokhoz kell, az mpeg2 SD-hez nem.
-
ggg1
aktív tag
Az ominózus Terratec Cinergy HTC Stick HD-vel volt valakinek tapasztalata? Mármint úgy, hogy működött is?
A Terratec oldala azt írja, hogy a hardver követelmény 2 GHz CPU, 2 mag, 2 GB RAM. Jó, hogy nem kell hozzá két számítógép. :-) Ez szerintem rettentően sok. Ilyen hardveren valós idejű jelfolyam tömörítést lehet végezni jó minőségben.
Melyik DVB-C USB-s tunert érdemes most venni szerintetek (CI nélküliek), ami tényleg jó is, Magyarországon könnyen hozzáférhető, relative olcsó, és kis erőforrásigényű?
-
Avermedia_hu
senior tag
Igen, minden analóg jelet fognak a kártyák.
Flashget azért ajánlott DVB-C-analóg hybrid tunereket, mert azzal kezdted, hogy analóg és digitális jelet akarsz fogni. (mint kiderült UPC-d van, így esélytelen a digitális vétel)
Ha csak analóg kell, akkor bármilyen analóg tuner jó neked.
De tisztán analóg, magyarországon nem nagyon van már. -
kutga
félisten
válasz
Flashget #10946 üzenetére
Köszi!
Nem akarok akadékoskodni de nem teljesen értem miért kellene DVB-C tuner nekem.
Jelenleg a koax kábel direkt megy a TV-be és van adás, kizárt hogy a TV-ben lenne DVB-C tuner. Ugyanezt a kábelt szeretném a jövőben kettéosztani, és az egyik végét bedugni a beltéri egységbe, a másikat a TV tunerbe a notiban, nem értem mi változik ilyenkor. Ergó nem a beltéri egység után akarom bekötni a notebookot hanem előtte.
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia,
analóg kábeltv-hez, Avermediatól ezek jöhetnek szóba:
H968 Hybrid Air Express
Ramirisnál, mint forgalmazónál készleten van.USB pedig:
Hybrid volar HDDigitális kábeltv (DVB-C) vételre nagyon nehezen fogsz találni tunert. Főleg express kártyát.
-
Traptor
aktív tag
Esetleg valaki #10933?
Senki nem használ DVB-C tunert Windows MCE (lehetőleg Vista) alatt? -
Traptor
aktív tag
DVB-C tunert használni valaki Windows Vista MediaCenter alatt?
Ha igen, konkrétan melyik tunert? -
azbest
félisten
A upc adásai kódoltak, dvb-c rendszerűek. Újabban lehet kérni mediacard-ot, ami egy ci+ cam modul, amibe az előfizetői kártya kerül. Azt a cam modult lehet betenni a tévé ci slotjába például. Léteznek ci slottal ellátott pécés tunerek is, de nem tudom valaki próbálta-e már, hogy működik-e bennük az említett mediacard. Itt a fórumon vannak upc témájú topic-ok is, ott érdemes rákérdezni.
zhagymának van egy listája a tunerekről, ezen fel van tüntetve, hogy melyiknek van ci slotja [link]
Azt érdemes még tudni, hogy ha működik az adott tunerrel a mediacard, akkor is valószínűleg csak a tunerhez kapott tévénéző programmal fogod tudni használni. Más programban nem biztos hogy van támogatás a modul kezelésére.
-
andrasko
senior tag
Vélemény, de leginkább tapasztalat a SELTEKA CIC-402HD DVB-C vevőről?
-
Flashget
félisten
válasz
Avermedia_hu #10920 üzenetére
ez se tiszta miért nem gyártanak DVB-C-t is ha már van DVB-T (Alcor, Wayteq) nem lehet drágább..
-
andrasko
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10917 üzenetére
Itt van nálam egy Wayteq HD-95CX, de ez csak DVB-T, ugye?
Ez nem tudja a DVB-C -t? -
andrasko
senior tag
Sziasztok,
Nekem egy asztali DVB-C HD tunerre lenne szükségem. (digi-kábeltv-hez)
Amire használnám főként:
- A műsorok rögzítésére, ha lehet "újságon" keresztül. (HD-t HD-be)
- Külső vagy belső HDD-re rögzítsen, ami tudja az NTFS-t kezelni.
Ez lenne az alap, a többi csak hab a tortán!
Tudtok valami jó és olcsót ajánlani? (esetleg vagy-vagy)
Köszönöm -
Flashget
félisten
akinek esetleg DVB-C és DVB-T PCIe tuner kellene, arra ezt találtam
Honlapjukon van Win7 64bites driver. [link]
Hogy maga a tuner (mínőségre, chipre)milyen nem tudom, de akinek van tapasztalata leírhatná. -
-
válasz
Killerlaca #10885 üzenetére
Analóg, dvb-c (kábel - analóg, digitális), dvb-t ( földfelszini, csak digitális )
Egyébként én is megrendeltem a fenti linken szereplő tunert, mindenhova jó lesz
!
-
Killerlaca
senior tag
válasz
Flashget #10883 üzenetére
Szia!
Ez a tuner amit linkeltél ez Hybrid tehát jó analóg valamint digitális valamint földfelszíni adás vételére is?Valamint mpeg4 es-e?(a jövőre nézve)
Nekem zavaros ez az analog és digitális dolog meg hogy mikor kell DVB-C és mikor elég a Hybrid DVB-T.
Leírnád ezt, hogy tiszta legyen?Köszönöm
-
Flashget
félisten
Megnéztem a szolgáltató honlapját.
Az analóg csatornák mellé a digitális csatornákat ajándékba adjuk!
Nincs szüksége vevőegységre (Set Top Box), ha televizió készüléke alkalmas a digitális tévé vételére (DVB-C tuner található a készülékben).Ez ugyanaz mint a digikábel..adják mindkettőt a digitálist kódolatlan.
Neked ezért DVB-C tunert kell venni (nem olcsó) vagy bármilyen DVB-T hybrid tunert amivel bejön az analóg adás.
Asztali géphez miért USB-s tunert akarsz? -
azbest
félisten
válasz
Killerlaca #10874 üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor az DVB-T és analóg adást képes fogni.
A digikábel analóg és DVB-C formátumban sugároz. A weblapjukon meg tudod nézni, hogy milyen csatornák érhetőek el nálad analóg és dvb-c formátumban (van ahol elég nagy különbség van a dvb-c javára).
Ha eddig is analóg tévéadást néztél és ezután is azt szeretnéd nézni, akkor megfelelő a tuner. Ha a digitális adásukat akarod nézni, akkor viszont olyat keress, ami boldogul a dvb-c -vel is -
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #10872 üzenetére
Ha valaki csak tévézni akar és nincs igénye 3d tévé szoftverre meg hasonló varázslatokra, akkor tökéletesen elég a fapados kínai. A Volar green és pro árából 3-4 kínai tunert lehet venni. Éppen hogy ilyen értéknél éri meg kínából vásárolni, mert garancia intézés helyett markolok egy másikat a fiók aljából. Nagyobb értékeknél van komolyabb kockázat.
Szerintem inkább így korrektebb összehasonlítani:
Itteni bolt nevesebb termékének (pl.: Avermedia) vásárlása esetén:
- Terméktámogatás: van kihez fordulni, ha probléma van. Jár a tunerhez szoftver, amely jobb esetben kihasználja a jelenlegi hardverek képességeit (pl.: dxva). A szoftver javítására is lehet hatása a felhasználóknak.
- Garancia: meghibásodás esetén van kihez fordulni, csere könnyen megoldható.
- Kiegészítők: normális távirányító, antenna, alapvetően szükséges kábelek járnak hozzá
- Célcsoport: átlagos felhasználó, akinek nincs affinitása az informatikához, csak egyszerűen használni szeretné a készüléket.
- Ár: a szoftverek, a kiegészítők, a terméktámogatás és nem utolsósorban az itteni adók miatt kicsit magas.
- Egyéb szempont: a vásárlás támogatja a hazai cégeket, munkahelyeket, államkasszát. Komolyabb igényekhez, komolyabb képességű tunerek esetén ajánlottabb (pl.: hybrid, analóg és/vagy dvb-c)Noname kínai cuccok például ebay-ről:
- Terméktámogatás: csak a driver megléte, jobb esetben olyan hardverre épül, ami egyébként is elterjedt, s akkor nincs probléma. Ha túl új változat vagy ismeretlen kínai chipset, akkor csak a driver cd tartalmára lehet hagyatkozni. Tájékozódni kell vásárlás előtt a közösségtől. Az eladó sem mindig tudja pontosan mit árul (ő csak ügyintéző).
- Garancia: ha hibásan érkezik, akkor az ár visszatérítése vagy új küldése jellemző. Ritkább a visszaküldendő. Vásárláskor ismert ennek feltétele. Későbbi meghibásodásra nincs garancia. Mondjuk ma már szinte csak 1 chipből áll egy modern tuner, kevesebb hibalehetőség.
- Kiegészítők: antenna, esetleg kábelek, driver cd. A távirányító az olcsóbbaknál csak ballaszt, gagyi, csak saját programjával megy. A mellékelt tévénéző program régi, elavult, nem érdemes használni. De szerencsére ma már van többféle ingyenes és egészen jó program helyette. Előfordul hogy külön kell beszerezni például antenna átalakítót.
- Célcsoport: használathoz minimális informatikai ismeret ajánlott, affinitás némi utánajáráshoz.
- Ár: olcsó, akár töredéke normál boltinak. Közvetlenül kínából érdemes, mert a közvetítők rátehetnek annyit, hogy megközelíti a legolcsóbb bolti árakat.
- Egyéb szempont: technikai érdeklődéshez, több egyszerűbb képességű (dvb-t, nem hybrid) tuner vásárlásakor, linux alá ahol általában a márkásak sem adnak terméktámogatást, ott megfelelőbb. Szakmai hobbi. Mivel olcsó (<2000Ft), ha véletlen elromlana, akkor sem nagy veszteség. Analóg tunerből még nem láttam értelmes kínait. -
zhagyma
őstag
válasz
cellpeti #10861 üzenetére
Bocs. Akkor lehet hogy hagyományos analóg adást nézel. A hiányos információk alapján úgy tűnik a Vidanet esetén a digitális adást kódolják. Arra írtam egy lehetésges megoldást. Ha mégis digitális adást nézel a TV-n (kanóc be és működik) akkor tárgytalan a hozzászólásom, mert akkor kódolatlan és bármilyen DVB-C (digitális kábeltv) rendszert ismerő tuner megfelelő.
mod: Szóval analóg adást nézel. Ebben az esetben bármilyen analóg USB-s tuner megfelelő lehet.
-
zhagyma
őstag
válasz
cellpeti #10859 üzenetére
Eszerint 2010-ben még kellett CAM + előfizetői kártya a digitális kábeltvhez a Vidanetnél: [link].
Ha minden igaz akkor Conax rendszerű titkosítást alkalmaznak: [link]. Ha ez így van akkor egy előfizetői kártya + kártyaolvasó + ingyenes Homesys program segítségével (beépített szoftveres Conax CAM emuláció) nézhető lenne. DVB-C tunert itt nézhetsz: [link]
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
Megtetszett a digitális világ, mert próba képpen vettem egy USB-s DVB-T tunert
.
Nekem viszont kábeles előfizetésem van és a HWR (volt TvNetwork, Pr-telecom) az analóg csatornákkal párhuzamosan ingyen nyújtja a digitális verziót is.
Használ valaki Avermedia A717-t HWR-es hálózaton? Ha igen mik a tapasztalatok?A másik kérdésem, hogy melyik DVB-C-s tunerhez van CI modul?
A topikban azt olvastam, hogy az A717-hez elvileg köthető lenne de gyakorlatilag nem kapható...Kösz:
Traptor
-
Flashget
félisten
válasz
Bozsi80 #10775 üzenetére
Ki a szolgáltatód? Digi? UPC? Tréhom? vagy más?
Kábel tv-hez DVB-C tipusú tuner kell, ha a digitális csatornákat akarod nézni (digikábel) de jó az analóg tuner is ha a nem digitálishoz kell (digikábel analóg csatornák)szóval neked így látatlanba DVB-C hybrid tuner lenne a megfelelő.
-
Flashget
félisten
válasz
kispalsz #10753 üzenetére
Digikábelhez DVB-C tudo tuner kell ha a digitálist is nézni akarod. keress rá a topicban elég só szó volt róla mely tipusokben van ilyen tuner (nem olcsó kategória)
digikábelen FULL HD: M1, M2, Duna1, Duna2, Digisport, Digisport Plusz,Nat gero HD, Nat geo Wild HD, Music Chanel ezek jönnek 1080i-ben
a többi csatorna 576 SD-ben a digitális sávon. -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
street18 #10741 üzenetére
Ok:
- USB tuner be a gépbe. (USB aljzatba)
- TV kábel a tuner fenekébe.
TV kábel két helyről jöhet:
- antennáról: tetőantenna (opcionális), árammal táplált szobaantenna (opcionális), kis passzív botantenna (minden csomag része)
//helyfüggő, hogy milyen erős antennára van szükség//
Ebben az esetben, DVB-T (vagy hybrid (analóg+ digitális)) tunerrel ezt tudod fogni:
Mindig TV-kábelről analóg (vagy hybrid) tunerrel analóg adásokat tuti fogsz. (csatorna kínálat szolgáltató függő)
Ha digitális kábel TV-t akarsz nézni, az a kérdés már kicsit összetettebb. Javaslom a "DVB-C" kulcs szóval keresést ezen a fórumon. (szánj rá több időt.)
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy t-home sat beltéri egységem aminek a jelét szeretném befogni asztali pc-vel.Milyen kártyát ajánlotok?
Illetve egy szakmai kérdésem: a tv tuner kártya(ami ugyebár a különféle dvb jeleket úgy alakítja modulálja, hogy a számítógép számára fogadóképes legyen) mellé miért kell a beltéri egység?
Mert, ha megnézzük az adott termék specifikációit, akkor ott szerepel milyen (dvb-s,dvb-c,dvb-t,ntsc,pal,secam) jelek fogadására is képes és így, a beltéri egység fölöslegessé válik!Vagy nem?
Ugyan ajánlottak egy tv-tunert (úgy, hogy a beltéri egység(dvb-s) rá van kötve), de az csak dvb-t,secam,pal,ntsc jelet fogad és még is nézhetőek az adások vele!Más tapasztalata szerint!
Ez hogy is van akkor?
-
azbest
félisten
válasz
Protoss #10681 üzenetére
Nos, több lehetőség is van:
Dvb-t vételre, beépített kártyaolvasóval: Alchor dtv conax [link] 19eft körül.
Vagy pedig tetszőleges dvb-t tuner (itthon 6eft körül) + smartkártya olvasó* + Homesys program (küldföldről rendelve 20 usd körül megvan az egész).
Vagy valamelyik komolyabb tuner, amelyik a analógot / dvb-c -t is ismeri és kártyaolvasója is van. Itt egy lista amiből lehet nézegetni, amit egy kedves fórumtársunk csinált: [link]
Ja és persze amelyik CI slotos ahhoz venni kell még egy cam modult is 8-10eft körül (vagy a szolgáltató adja olcsóbban).Vagy itt is lehetséges bármelyik dvb-t/-c tuner és külön kártyaolvasó + homesys.
* A kártyaolvasó ezesetben nem cam modul, hanem tényleg sima smartkártya olvasó. -
Protoss
senior tag
Sziasztok, létezik már olyan eszköz, ami:
- usb
- CI foglalatos
- mo-i digitális adás vételére alkalmas (fizetős mindig tv, tehát dvb-t)?Nem vetném meg, ha dvb-c-vel sem lenne gondja, esetleg analógot is képes fogadni és van benne FM rádió.
Maximalizmus off, szóval az első három tulajdonságot egyszerre tudja az már elég nekem.
Válaszokat előre is köszi!
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Neferura #10666 üzenetére
Ha visszaolvastok pl. UPC keresőszóval, azt találjátok, hogy mivel kártyával védett a digitális adás, nem tudtok DVB-C tunert használni.
Maradnak az analóg csatornák számítógépen.Vagy PCs/külső felvételre alkalmas eszköz: (nem tuner!)
pl: Avermedia HD EzRecorder (C283) -
törölt tag
válasz
Carasc0 #10658 üzenetére
Ha digi a szolgáltató, és a jó minőségű felvétel a cél, akkor DVB-C tunerben érdemes gondolkodni. Kérdés milyen csatolóval kellene neked.
zsotesz81: Első körben megpróbálkoznék a finomhangolással (Ctrl +/-), lehet csak annyi a baja, hogy nem pontosan állította be a frekvenciákat. Egyébként a PxDRV3200 H képe némileg jobb (a sima/RM/FM/Deluxe-nál érezhetően jobb, az Expert/Global-nál csak némileg). Ami inkább fontos, az az, hogy a PxDVR3200 H-hoz van rendesen használható x64 driver.
-
zichie
senior tag
válasz
Avermedia_hu #10639 üzenetére
Több upc-s fórumban lehet olvasni, hogy nemsokára lesz UPC kábelen CAM + kártya lehetőség. Persze CI+ szabványnak megfelelő modult adnak majd, így a későbbiekben lehet használni pc-s dvb-c tunert, de csak olyat, ami támogatja a CI+ modulok használatát.
Az AVer3D Quadro HD A717 támogatja a CI+ szabványt? -
lacko6
senior tag
Ha valaki DVB-C USB-s tunert keres,annak ajánlom a TerraTec Cinergy HTC Stick HD USB DVB-T C analog tunert 16000ft.Jobban megéri mint a TBS(15000ft).És nem csak c-s.
[link] -
Raucher
tag
válasz
Avermedia_hu #10639 üzenetére
Nem gond, ha a szolgáltatás igénybevételéhez használható saját STB.
Ez esetben DVB-C kártya + modulfogadó egység + CAM modul + előfizetői kártya felállásban nézhetőek az előfizetett csatornák.
(Létezik olcsóbb megoldás, kártyaolvasó + CAM emulátor, bár nincs teljes garancia a korrekt működésre.)Az UPC műholdas szolgáltatásánál évekkel ezelőtt láttam működő CAM modulos megoldást. Működött a dolog, az előfizetett csatornák nézhetőek és rögzíthetőek voltak.
-
zichie
senior tag
válasz
kleinguru #10628 üzenetére
"Jó jó lenne, de nem lehet kapni...
"
Újra van: [link]
Amikor én vettem, akkor sem volt, de néhány napot vártam és ismét lett. Azt figyeltem meg, hogy elég hamar elkapkodják és utána néhány napig nincs. Érthető is, mert elég nagy a kereslet dvb-c tuner iránt és senki nem akar 20-30 ezer forintot vagy ennek megfelelő valutát fizetni. Ez sem olcsó, de ennél olcsóbb megoldást még nem láttam pc-s dvb-c vételre. Ha tud valaki, akkor megoszthatná.
Az lenne jó, ha több gyártó is nyomná a "dvb-c only" irányvonalat úgy, ahogy sok "dvb-t only" tuner is van alacsony áron. Azért is drága nálunk a dvb-c, mert a tunerek mellette tudnak analógot, dvb-t -t és esetleg még dvb-s(2) -őt is, ami igencsak dob az áron.
-
Raucher
tag
válasz
YceBear #10629 üzenetére
Csak osszefoglals keppen
Szoval az itthon kaphato kartyak kozul ... ami hasznalhato Digi halozatan gond nelkul es van benne Analog tuner is?
Gondolom digitális kábel vételről van szó. Folyamatosan jönnek ki a gyártók újabb fejlesztésekkel. Bizonyosan nem csak egy eszköz van, ami gond nélkül használható.
A DVB-C és a magyarországi DVB-T műsorszórások esetében nincs jelentősége, hogy mit írnak a kártya dobozára. A hardver csak egy adatfolyamot küld át a számítógépnek, amit a szoftver dolgoz fel. A szoftver képességei határozzák meg, hogy az mpeg2-n kívül milyen tömörítésekkel boldogul. Vannak külső féltől származó DVB programok, azok akkor is használhatóak, ha a gyári program nem boldogul. Bár ma már nem szokott gondot okozni a gyártó által biztosított programoknak sem.
(Az újabb szabványok -S2 -C2 és -T2. már új modulációkat is bevezetnek, ezzel már nem kompatibilis a régi hardver. A műholdas sugárzás érinti ez ügyben Magyarországot, -S2 kompatibilis hardver kell.) -
zichie
senior tag
válasz
kleinguru #10619 üzenetére
Nem baj ha ebay-es csak működjön rendesen és olcsó legyen
!
E-bay-en tényleg valamivel olcsóbban be lehet szerezni, s ha te is olyan szerencsés vagy, hogy a szolgáltatód kábelen nem kódolja az adásokat, akkor egyértelműen dvb-c a jó választás.
Én e-bay -ről ezt vettem és meg vagyok vele elégedve: [link]
DVB-T esetén ahol bizonytalan a vétel, oda jobb antenna kell, a kis botantenna felejtős. Ez persze plusz költség. Egy jobb tetőantenna és egy dvb-t tuner ára már eléri a dvb-c tunerét.
Ami még a dvb-c mellett szól az a csatornák száma és az, hogy az SD még mpeg2, amit könnyebb pc-n feldolgozni. HD-ben is nagyobb a választék dvb-c esetében, igaz ott már mpeg4 van.
-
Sziasztok!
Visszaolvasva, körvonalazódik, hogy kábeles tvmhez egy dvb-c kártya kellene, lehetőleg a legolcsóbb beszerezhető win7 x64 alatt működő (16GB ram)!
Nem baj ha ebay-es csak működjön rendesen és olcsó legyen
!
Válaszotokat előre is köszönöm
!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest