- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Raucher #10641 üzenetére
Egészen pontosan, ha szolgáltatói box helyett cam modul is kérhető. A szolgáltató kártyája a modullal van úgy párban és a modul pedig betehető bármely cam modult fogadó készülékbe (legtöbbször ez tv vagy komolyabb box vagy éppen modulfogadós számítógépes tuner).
Ha nincs párosítás, akkor bármilyen box vagy modul vagy tuner + kártyaolvasó is használható (pl mindigtv dvb-t adása).
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Raucher #10641 üzenetére
Igen, nem próbáltam, csak hallottam én is.
De a teljességhez az is hozzátartozik, hogy előre kell jelezni, a végfelhasználó nem kér STB-t, esetleg parabola antennát.
Vagy ha kéri, akkor nem legyen korlátozva a kártya az adott STB-re.
Mindez persze időközben változhatott.Régi felhasználók már nem biztos, hogy tudják használni a kártyát egyéb eszközökben.
(akik nem jelezték az igényt) -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Raucher #9582 üzenetére
Cégünk, az Avermedia, nem támogatja védett tartalmak másolását, és ezáltal jogtalan felhasználását.
Termékeink fejlesztésekor kifejezetten a legális felhasználási lehetőségek kerülnek előtérbe.
Ebből következően felelősséget sem tudunk vállalni harmadik személy jogellenes tevékenységéért.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Raucher #9152 üzenetére
Szia. Esetleg valami ilyen kártyát keresel?:
http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=553
Ne tévesszen meg, hogy oroszország szerepel csak ott. Most teszteltem MindigTV extraval, rövidesen Magyarországon is megjelenhet. kettő CI /PCMCIA/ foglalata van, tehát egyszerre két kódolt TV jelet is kezelni tud. (összesen 4 szabványt tud) -
Buskerud
csendes tag
válasz
Raucher #9161 üzenetére
Ezek drágák nem erre gondoltam, beltéri egységet azt viszek nekem csak egy sima usbs tuner kell aminek jó képminősége és jó upc direkthez. Ja hát igen műhold állítás van tapadókorongos talpú állvány van iránytű kb 5 perc és jó a jel erősség nem kell 1000 euros antenna.
-
Darknight
csendes tag
válasz
Raucher #9148 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Visszakérdeznék, ha megengeded.1. A cél megvalósítható. (Set-Top-Box kiváltása)
Szuper. De ugye ott van az a bizonyos smartcard, ami az HBO pack dekódolásához kell. Az általad említett tunerek esetén pedig nem láttam smartcardolvasót. Ha jól gondom egy CONAX olvasóra lenne szükségem, ráadásul PCI(e) interface-szel, ha egy kompakt HTPC-t akarok összerakni. Vagy tévedek? (Teljes smartcard méretű kártya van az STB-ben nem csak egy SIM kártya méretű).2. A tunert a windows és a Linux is támogassa - A Linux támogatás gázos.
Elszomorítasz. Azt olvastam, hogy linuxon nem egyszerű belőni a tunert, de azt hittem, hogy van olyan tuner, ami a korábban említett képességekkel bír linux alatt is. Mint többen is írtátok ezek a képességek SW kérdések, tehát csak a megfelelő gyártói linuxos driver, szoftver kellene. Reméltem, hogy tudtok olyan tuner mondani, ahol a gyártó gondolt a linuxra is.
Ha esetleg valaki mégis tud ilyet, akkor kérem írjon!3. A PCI(e) felejtős. Nincs vagy nagyon drága.
Csak én vagyok ilyen perverz, hogy egy kompakt kis HTPC-t akarok a nappaliba és utálom, ha mindenféle izék lógnak ki belőle. Arról nem is beszélve, hogy a koax kábel piszok merev, egyfolytában kiugrana az USB aljzatból. Nagyon köszönöm az USB-s tippeket, de egyelőre arra kérnélek titeket, hogy ha tudtok mondjatok pár PCI(e) tunert!
4. A tuner támogassa az MPEG2 és MPEG4 (vagy H.264???) adások rögzítését beleértve az HD (1080i) adásokat is.
Jól értem, hogy ezek rögzítéséhez nem kell a tunernek HW encoding képesség, csak olyan tuner kell, ami támogatja a MPEG2 and H.264 dekódolást (a HW encoding csak az analóg adásoknál lenne szempont).5. .. Csak az azonos vivőfrekvencián sugárzott adók közül választható a PIP, és a háttérrögzítés.
Értem. A PIP-ről le tudok mondani a háttérrögzítés meg az HBO pack esetén érdekem, amikor az pl az HBO-t nézem és az HBO2-t veszem, minden más esetre ott van a TV tunerja, így 1 tunerrel is meg tudom oldani.Előre is köszönöm a további válaszokat:
Darknight -
zhagyma
őstag
válasz
Raucher #9134 üzenetére
" ... Jó kártya, csak nem otthoni felhasználóknak gyártják. Az ára is elég borsos, >950 dollár. Ráadásul csak Linux alatt tudná használni, aki kicsönget érte ennyi pénzt. ..."
Így van. Ha szeretnél legózni itt egy másik kicsit olcsóbban: DigitalDevice
4.8.xxx lassabb.
Nem tűnt fel, bár nem is figyeltem a sebességére.A csatornaváltást érdemes figyelni.
-
zhagyma
őstag
válasz
Raucher #9130 üzenetére
" ... PCIe kártyát nem nagyon fognak fejleszteni. ..."
Csak jelezném. Azért fejlesztenek néhányan bár nem olcsó. Például: NetUP Dual DVB-T/C-CI
-
törölt tag
válasz
Raucher #9127 üzenetére
CRT tévéken viszont ritka okádék tud lenni egy DVB stream. Pláne ha valakinek nem 82cm-es tévéje van. Jó esetben még csak a szöveget sem tudja elolvasni sehol.
Igazából engem komoly mértékben nem zavarna ez az átállás dolog, ha lenne értelmes DVB-C tuner. Egyelőre nincs, bárki bármit mond. Pláne emberi árban. A DVB-C tuner az összes tuner közül a legegyszerűbb felépítésű, mégis ez van a legjobban túlárazva. PCI-E-s meg szinte egyáltalán nincs belőle.
-
Mittu88
senior tag
-
-
sztrogoff19
tag
válasz
Raucher #9115 üzenetére
Üdv,
Köszönöm választ :-)
A helyzet az, hogy nekem édesmindegy, hogy hardveresen vagy szoftveresen éleszti fel a gépet a tuner. Ami viszont feltűnt, hogy alvást írtál, feltételezem a sleep üzemmódra gondoltál.
A gyártó honlapja szerint képes stand by és sleep módból is feléledni. Mondjuk nekem tök mindegy, hiszen a sleep módban nem fogyaszt sokat illetve nem terheli a gépet, így simán otthagyom mikor nem vagyok otthon.
Még egyszer köszönöm a válaszokat mindenkinek :-)
Remélem nem kell újból telesírnom a topicot, hogy nem tudom beállítani a tunert, bár ki tudja
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- További aktív témák...
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Next level racing wheel stand 2.0
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest