-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ro_bert17 #12691 üzenetére
alapvetően ehhez a nethez bőven elég, de ez elvi 150 megabites n lite eszköz. szerintem annyival nem drágább egy szintén tp 300 megabites n-es eszköz, szóval én inkább azt választanám. ezek a valóságban kedvező csillagzat alatt 40-80 megabitet tudnak átvinni derót nélkül (n lite / n).
bár kérdés, helyi hálón milyen adatforgalom zajlik wifin, ha zajlik egyáltalán. mekkora a terület, amit be kell szórni, erre utóbbira is jobb az n-es eszköz. nagyobb hatótáv, nagyobb sávszél.
fogadó eszköz nem tudom milyen a notiban, az usb-s vevő szintén csak 150 megabites. -
Claude Leon
senior tag
válasz
ro_bert17 #11112 üzenetére
Valakit kellene keresned, akinek van ilyen (TL-MR3420), de gyanítanám, hogy csak a 3G-s modemekkel társul.
Az egybeépítettől kissé óvakodnék, egyrészt, ha valami sérül (pl. villám befigyel a telefonvonalon), akkor az egészet dobhatod ki, másfelől ebből az olcsóbb kategória belügyileg kezd kissé elavulni (nem a g miatt, hanem a hardver egyéb részei).
Szerintem valami külön modem+tp-link741-ese(a minimálhoz, igaz, ennél az újabb sorozatról -V1 utáni- sokan sírnak, hogy melegszik, nem stabil, nekem még v1 jutott, azzal semmi gond)
(Az igaz, hogy ez pedig villanyszámlában lesz több 4-5W-tal, mintha egyben volnaBocsi, már megválaszolták
)
-
Beri
addikt
válasz
ro_bert17 #11117 üzenetére
Ez az egyszerű, ügyes, olcsó megoldás. Routerrel USB-s ADSL modemet nem osztasz meg.
ArchElf: Gyári megoldásokról beszéltem, alapvetően azt keres az érdeklődő.
paavoo: Létezik, minden eszközhöz csomagolnak CD-n, vagy nyomtatott formában. Egyébként [link]
SymbianOS: Ahogyan a képen látható. Egyébként próbálgasd, az a legbiztosabb. Ha lefelé is sugározni akarsz, esetleg vízszintesbe állíthatod őket.
Melyik verziójú a 615? Egy dd-wrt-t ráflashelhetsz iziben -
Beri
addikt
válasz
ro_bert17 #11112 üzenetére
Nem, az a megoldás nem jó rá, tessék a szolgáltatótól kérni egy tisztességes modemet, aztán ahhoz routert választani.
Luser2000: Az, hogy egy routeren hány usb port van, mellékes. USB hubok kaphatók apróért (saját táposat vegyél), aztán azt dugsz rá, amit tetszik. Egyedül az kétlem, hogy egynél több nyomtatót bármelyik is meg tudna osztani.
paavoo: [link]
-
Beri
addikt
válasz
ro_bert17 #11102 üzenetére
Minden attól függ, melyik szoftvert használod.
A melegedős kérdés meg nagy poén. Páran panaszkodtak itt a 741-re, hogy érzik, hogy be van kapcsolvaHát nem tapogatni kell azt, hanem használni. Ha annyira hihetetlen módon melegszik, azt úgysem bírja 5 évig. Egyébként a 1043ND közepe egy csöppet langyos, ha érdekel
-
Beri
addikt
válasz
ro_bert17 #11095 üzenetére
A 120N-nek az a baja, hogy túl hamar jött és még nem volt 100%-osan lefixálva az n-es szabvány.
A 1043ND gyári szoftverrel nem tud nyomtatót megosztani hálózatban, míg az n13u igen. Ha hálózatos nyomtatód van UTP-vel, akkor meg mindegy, mit teszel alá, nem a router oszt.lcee79: Hát igen, ez rev.7. Akkor marad a downgrade, vagy az új router vásárlása.
-
Beri
addikt
válasz
ro_bert17 #11089 üzenetére
A 120N-nel csak 54Mbps-es kapcsolat garantált n-es kliensekkel is, egyszerűen nem szabad, hogy felmerüljön bárkiben a gondolat, hogy olyat vegyen.
Modemet meg adjon csak a szolgáltató egyforintért, aztán szívjon vele, ha probléma van. Egyébként mindig azt vágnák a fejedhez, hogy a te saját eszközöd szar.Alternatív szoftverrel több szolgáltatás elérhető, mint a gyári megoldásokkal általában.
Az USB portos kérdés meg egy csöppet furcsa. Nem úgy volt, hogy nyomtatót akarsz megosztani hálóban? Mert akkor azt mégis hová dugod úesbé nélkül? Rácelluxozod a router tetejére?
-
vargalex
félisten
válasz
ro_bert17 #8721 üzenetére
Hi!
Tudom, hogy honnan indult a probléma. Pont azért írtam az OpenWrt-t, mert az feltehető az 1043ND-re.
Az express gate-t nem ismerem, de ha jól értem, akkor "csak" valami flash memória, amin lévő operációs rendszert a PC futtat. Természetesen az OpenWrt-nek létezik X86 verziója is, tehát ha írható a flash, akkor feltehető rá.
-
-
válasz
ro_bert17 #8711 üzenetére
de a draft-n az nem kimondottan a 150-es wifi jelentése, hanem még abból az időből maradt meg a gyártói leírásokban, amikor még nem volt véglegesítve az n szabvány - 2009. őszén véglegesítették! a lite n jelentés inkább hajaz a 150-es wifi átvitelre! a 4965agn az 300-as modul, ezt az általad linkelt leírásban is megtalálod, a performance rublikában!
az, hogy a windows alacsonyabb értéket mutat, mint 300 megabit/sec több összetevő függvénye; router beállítása, jel erőssége, környezeti tényezők...stb!
amúgy az elméleti 300 megabit/sec sebesség a valóságban jó, ha a harmadát eléri, gyakran még azt sem közelíti meg! de ez a többi szabvány esetében is így van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest