- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #61040 üzenetére
oké és azokban van HW NAT meg support később?
Asus és TP-Link legaláb 1-2évig ad ki javítást a routerhez és amiket eddig én használtam betonstabilak voltak
mi garantálja hogy az olcsó cuccra is jár majd?
a Xiaomi cuccot nem ismerem de mivel routert kb. 1x vesz az ember és 5-6évig vígan tudja használni
akkor inkább vegyek 2év garis Asus-t vagy TP-Linket aztán jó azsőt a jelenlegi AC-val 8-10évet is ki lehet húzni mert 4-500megabit AC-n még elég lesz jó ideig szerintem
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #61029 üzenetére
igen de ha 1-2 ezerrel drágább csak a 3x3:3 MIMO-s N és AC-s router
akkor megéri megvenni mintha később lenne mégis eszköz hozzá de a router csak 2x2:2-es
kár hogy MU-MIMO csak 4x4:4-es AC-tól van mert az Archer C2600 elég bika router lenne csak drága nagyon
abba van RAM dögivel meg flash is meg bika SOC és 4x4:4 mindkét wifi-je
azzal egy ideig már elvan az ember és mivel MU-MIMO-s nem romlik a sebesség ha több eszköz használja egyidőben -
thefreeman
aktív tag
válasz
woodworm #61026 üzenetére
Értem azt amit ti mondtok. Nekem a hatótáv a legnagyobb gondom. Hogy egy kétszobás lakásban abban a szobában még tényleg jó a net ahol a router van, de a másikban néha még a youtube is megakad, legfőképpen ezért szeretnék egy jobbat venni. Most egy TP-LINK TL-WR740N van.
-
törölt tag
válasz
woodworm #60780 üzenetére
A Sagem nem tudom hogy működik. De a HG8245H -nál tuti. És az IPTV is megmarad a 192.168.1.X címen. És ugyan úgy megy a routing mint TV és Telefon irányba. Ennél ilyen egyszerű. És még csak ügyfélszolgálat se kell. És máris le van választva. A gond akkor van, ha megy rá frissítés, és vissza töltődik a felhasználó név/Jelszó páros. De ugyan úgy belépsz a és kitörlöd. És minden megy a régiben.
-
mzso
veterán
válasz
woodworm #60686 üzenetére
Aha kösz. A HW nat-nak mi a lényege?
Nem is értem, hogy ebben az esetben mi a "hardver", össz-visz egy proci van a routerekben. Van még valami ASIC NAT címfordításhoz.
(Amúgy NAT címfordítás ennyire lényeges? Minden csomagnál meg kell csinálni a routernek, vagy mi?)Máshol azt mondták az gyári FW-vel alapból megy, igaz ez? Az szokásos, hogy az emberek lecserélik a FW-t? Mi hasznom származna belőle?
Egyébként honnan érdemes akkor rendelni? Banggood?
Gondolom a Padavan a CFW-hez valami szoftver
-
ToBeY
nagyúr
válasz
woodworm #60659 üzenetére
Sajnos nem tudom mi az a 3x3-as mimot vagy mu-mimot,de Lenovo laposom van és panelban lakom. Szóval a jól wifi feltétel,mert tele van a ház wifi-vel és a vasbeton falakat is át kell lőni valahogy,
Ja igen,ezelőtt 1043nd volt vargalex féle fw-vel,de az 500-as és 1000-es nethez az már kevés volt. -
sb
veterán
válasz
woodworm #60616 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Erre voltam kíváncsi.
Mivel az AC-n kívül - ami egyedül a telefonról való kép/videó feltöltéshez lenne gyorsabb/kényelmesebb nekem, tehát még az sem annyira musthave - nem nagyon kell más, így emiatt nem szeretnék a mostani N-es, amúgy teljesen megfelelő routerhez képest nagy extra kiadást. Ezért lőttem be az olcsóbb modelleket. Viszont ha meg vmiben mégsem hozzák az alap elvárást, főleg stabilitásban akkor azt a +5-6k-t nem sajnálnám azért.
Így viszont akkor elég lesz ezek közül valamelyik. Bár időm nem sok, de az egyszeri mókolás belefér cserébe. Ha jól számolom minimum 10 éve, WRT54GL óta nem nagyon használtam úgyse gyári fw-t.
-
törölt tag
válasz
woodworm #60331 üzenetére
A router volt a hibás lede-vel és padavannal is csinálta (érdekes, hogy a cserekészülék is csinálta ugyanezt). Megvettem egy ubi er-x routert és minden oké. Nincs lag, nincs alkalmazás kibaszkodás, minden megy és RENDESEN megy. Mögécsapva meg a régi szolgáltatja a wifit és jónapot.
Mindenkit elriasztotok ezektől a routertípusoktól. Szerintem nem olyan veszélyes és közel sem annyira bonyolult, mint elsőre tűnik.
Amit egy asus vagy tp-link routerben be kell állítani vagy be szokak állítani az minden benne van az ubiquitiben is és itt is be kell állítani. Meg még egy jópár plusz lehetőség is.
Például: igmp. Ha valaki nem használja kikapcsolja bármilyen routerben vagy nem is tudja mi az és úgyhagyja, ahogy van. Itt (er-x) nem is kell törődni vele, ugyanis nincs konfigurálva alapértelmezésként. Ami a legfontosabb az minden elérhető a webes felületen is. Talán annyival igényel több hozzáértést, hogy pl: manuális port forwardingnál tudni kell melyik interfész a wan és melyik lan interfészen van a céleszköz (már ha beállítottál többet).
[kép] -
törölt tag
válasz
woodworm #60331 üzenetére
A gyári fw-el is és LEDE-vel is ugyanezt csinálja. Azért gondolok a routerre, mert az n12 d1-el gyári alatt nem csinálja, viszont az gyengécske a nethez már. A régi dologban amit említettél, ott a szolgáltató volt a hunyó (tarr kft). Letagadták, hogy lenne ilyesmi és ellenőrizték többször is és tuti nálam van a hiba, ami attól a naptól fogva elmúlt, hogy szóltam érte (megkérdeztem).
Azért kérek/tem tanácsot tőletek, hogy a router problémát tutira kizárhassam, ha ujat veszek. Én bevállalom a mikrotik-et is, ha az az ára, hogy minden megfelelően működjön. Alapokat összedek a linkelt cikkből a többit meg majd megtanulom. Kísérletező vagyok ilyen téren, nem ijedek meg ha valamit mókolni kell. Meg kérdezlek majd benneteket is, ha szükséges.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
woodworm #59963 üzenetére
Wifi-vel mobiltelefont tabletet kell max hasznalni, nem PC/notebook-t
eleve lehet a 40-60 masik eszkoz is a hatosugarban azonos csatornakon
ezt a notebook mániát nem ertem, amikor vki desktop gep helyett hasznal notebook-t, amit nem visz sehova, meg allandoan be van dugva a toltobe, es Wifi-vel szenved vele
es azt varja, hogy de majd az is olyan lesz, mint egy rendes desktop gep kabelenaz sosem lesz olyan
ugyanez a okosTV-k, meg a Wifi-s/LAN-s medialejatszok
-
válasz
woodworm #59831 üzenetére
Na itt is jelen vagy? Akkor van valaki, aki érti a problémámat
Jó is, hogy ezt leírtad, mert egyébként az Asus-okat néztem, pont a Padavan rendszer miatt, azokra tuti van. A stick amúgy egy Huawei e8372H-153 típus, az, amelyik a B20-as sávot is támogatja. -
-
Lidl
senior tag
válasz
woodworm #59638 üzenetére
Ez az igmp, ugye csak akkor számít, ha ezen a routeren keresztül megy ki az IPTV?
Tehát a a Xiaomi router csak benne van a hálózatban, mint egy AP, akkor nem okoz gondot az IPTV-nek?
Jelenleg egy Speedport Entry .... router van, amit a szolgáltató adott, és e mellé néztem a Xiaomi-t, mint AP (ezért nem jelent gondot, hogy csak 2 LAN port van rajta)
Köszi
Lidl -
-
Frod
addikt
válasz
woodworm #59512 üzenetére
Szerintem félreértés lesz, nem azért sajnálom, hogy nem kapni mert akarok rá cfw-t tenni. Van egy, jól működik, de költözés miatt ott hagyom, így most egy méltó utódot keresek.
A többinek sem a sebességosztályát adtam meg, az egyiknek tényleg ez a neve, hogy AC1200.
Ezen kívül az AC5 és az AC59-et nézem, de akárhogy hasonlítgatom a specifikációkat, nem látok érdemi különbséget. (USB száma és antenna szám tér el) Árban mégis 14e vs 20e. -
KisApám
addikt
válasz
woodworm #59420 üzenetére
A 2 eszközt akkor össze lehet kötni otthoni hálózat bővítésére?
A GearBest-en 39,99 dolcsi most alapon. Ott megpróbálok kicsit csökkenteni rajta akkor, HA megfelelő az eszköz.
Illetve a Banggood-on PC-ről is ad 20% kupont alapon hozzá, azaz 39,99 ott is.Bár mondjuk az a 40 dolcsi kb. 10 000 Ft.
Itthon 13 000 Ft környékén már lehet kapni GIGABITest, és ha gond van, vissza helyben.
(D-Link DIR-842 Router, ASUS RT-AC53 Router) -
andriii25
csendes tag
válasz
woodworm #59284 üzenetére
Aha, kicsit tovább kutatva, DIGI fórumból, ha telefon vonalat meg akarom tartani akkor nem nagyon lehet az kapottat lecserélni, jó tudni.
A mögé rakott router felállás ment eddig, de most lakásban átrendeztük mást is, így megnéztük hogy így anélkül milyen a dolog, és jobb, a közérakott router nélkül stabilan ~200mbps-al gyorsabb (~500-600-ról 700 néha 800-ra felugrott a letöltési sebesség), viszont a kapotton az NAS funkciók azok, elég vacakok.
De ha ez a sebesség különbség nem maga a konstrukció miatt van, hanem csak mert az eddig közérakott router nem volt elég jó, akkor érdekel olyan ami megtartja/nem ennyire lassítja le a sebességet és a korábban említett NAS funkciók, CFW, WiFi, stb. megvan.
-
ChuckyCheese
tag
válasz
woodworm #59234 üzenetére
Lefedettségben mennyivel gyengébb a második? Téglaházról lenne szó. Router az emeleten van. Gép kábelen van, de az alsó szinten lévő chromecast jó ha nem akad, mint az AC-51U nál jelenleg. Bár lehet hogy a vége egy 1043ND V4 lesz. Igaz nincs 5G. Mondjuk nincs sok wifi a környéken. Nincs AC. Bár egyelőre csak a Mate 9 -em használja. Ha használja.
-
w.miki
veterán
válasz
woodworm #59168 üzenetére
ez így van.
Az eredeti válaszban az N18u volt az első javaslat, és mivel az asusról úgy olvastam, hogy gyári FW-vel is megy a HDD megosztása, ezért azt tegnap este már megrendeltem, csak ma kezdtem lamentálni, hátha mégis jobb lenne más, pl. a használtan olcsóbb N56u, és azt meg lemondom -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
woodworm #59152 üzenetére
Note 4, S7 Edge, plusz volt egy USB-s AC-s vevő, arról nem tudok nyilatkozni. Plusz egy Lenovo notebook, de abban nem tudom milyen vevő van.
Lehet megnézem merlinnel, hátha javít valamit a helyzeten.
Sajna tudom, hogy van több gond a Samsung-ok Wifijével, de az AC56U-val gyorsabb volt.
-
-
válasz
woodworm #59038 üzenetére
megvettem
a tplinkhez képest ugyanazon a helyen 15-20 dB különbség van, ami elég durva
most lede van rajta, azzal gyors is és stabil is, bár nem tudom, hogy a 2,4 giga instabilitása miben szokott megnyilvánulni, de ez jónak tűnik (a klímát pingeltem, az volt az egyetlen biztos pont):
Ping statistics for 192.168.1.234:
Packets: Sent = 14520, Received = 14480, Lost = 40 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 335ms, Average = 6ms -
ShiTmano
aktív tag
válasz
woodworm #58999 üzenetére
5Mbit-es net. Hatótáv legyen kb. 5-6 méter, egy-két téglafalon keresztül. Böngészésre lenne használva. Nem kívánok UHD videókat letölteni. Olcsó legyen, ne fagyjon. EDigitalban néztem párat. Ilyen olcsó eszköznél számít az ingyenes házhozszállítás.
1 vezetékes vonal is legyen rajta. Egyszer volt egy USB wifi routerem, képtelen voltam működésre bírni, szóval hagyományos külső tápos, dobozos legyen.
-
-
Tyrel
őstag
válasz
woodworm #58781 üzenetére
Wow, ez egy szemeteskuka.
Hogy ismerem fel belőle a B1 verziót, pl. egy online rendelésnél hogy magyarázom meg egy emag-hoz vagy edigitalhoz hasonló értemiségű boltnak, hogy nekem csak az a konkrét revízió felel meg?... Pl. szériaszámból lehet tudni valahogy?
Erről a padavan fw-ról nem hallottam még, így rákeresve konkrétan RT-N56U-hoz készült eredetileg. Még ha van is 860l-es fork-ja, vannak kételyeim a stabilitását illetően. Van vele konkrét tapasztalat?
-
dAnky
aktív tag
-
mrmft
senior tag
válasz
woodworm #58763 üzenetére
Igen, ha megnezed formara is teljesen ac68u utod, a hatuljuk es oldaluk teljesen egyforma csak az elolapjuk mas. Kar erte, ha nem lesz EUban forgalomban. Ez meg normalis meretu eszkoz lenne nem olyan hombar mint a 87U es folotte levo szamozasuak. Valamint nekem itthonra tokeletesen eleg lenne a tudasa. A kinit ara is szimpatikus. Gondolom amint kifut az ac68u keszelt mar csak ez lesz es jon ide is.
-
Márton
nagyúr
válasz
woodworm #58699 üzenetére
igen, ez fontos infó lenne, hogy 2.4-en milyen mimót tud a teló. de nem találok hivatalos infót
Ha csak 1x-es és így az ac-n jobb lenne a sebesség, akkor a Archer C2 miért is nem ajánlott? Nagyon gyenge, fagy? 1-2 useres ftp, no-ip dyndns és gyors wifi a lényeg.
köszi -
HellGreg
őstag
válasz
woodworm #58570 üzenetére
Az a baj, hogy a vele egy légtérben lévő laptopot os dobálja, tehát más baj lesz. Amúgy állítva van. Fektetve jobb lenne? Egyébként budán sokkal vastagabb volt a fal és a stick igen stabilan vette a jelet a upc routerről. Tudom hogy a kábel a biztos megoldás, de hogy ne kelljen kigyózó kábelekkel élni vagy mennyezetet fúrni, inkább maradnék a wireless megoldásoknál.
Padavan alatt mit értünk? -
válasz
woodworm #58422 üzenetére
Igen láttam, vélhetően takarékosság van. Vajon van már valakinek itthon ilyen, forgalomban van nálunk egyáltalán ez?
Mondjuk az is 575MHz + 64MB RAM, nem hiszem, hogy 80Mbps gondot okozna neki. Az ASUS RT-N12 D1-ben 300MHz-es BroadCom van, amiről tudjuk, hogy nem egy sebességbajnok, de 70Mbps-t az is áttol PPPoE DIGI nettel.
-
carr
őstag
válasz
woodworm #58211 üzenetére
Azon az oldalon amikre kellenek tv, és tel, azokban erősek. Enyém meglepően jól teljesít a szüleimnél.
3 szintes tégla ház. cca 30cm vastag falakkal. Az egész telket (2x 1000 nm) kb) beszórja wifivel, pincében, padláson is van jel.
Vezetéken 80m-re lévő repeatert is kiszolgált. plusz még egy lanon lévő pc-t.
Szóval bírja.
Én nem mozgatok nagy fájlokat belső hálón, így az nekem nem mérvadó, de elviekben tudja kezelni.
tény, h nem szabható annyira személyre, mint egy tomato, vagy más 3rd party fw-s router, de amire csinálták arra jó. -
carr
őstag
válasz
woodworm #58209 üzenetére
telekomos voltam. Pont lesz.rja a té, hogy a dsl jel után mit aggatsz rá, és házon belül hogy használod a hálózatod.
Ezek a cuccok leginkább azért ilyen erősek, mert erre mennek a VOIP-ok, és a TV adások is. mert IPTVnél azért kell a sávszél. de még így is van, hogy a netet csipkedi... volt is panasz ezerrel, hogy lassú a net, ha megy a TV.hogyne lenne. prioros.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- EA Sports WRC '23
- Xbox tulajok OFF topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest