- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rekro
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37936 üzenetére
Köszi.
Azért ragaszkodtam alapból linksys-hez mert a régi wrt54g-nél megfelelő volt a wifi jel, d akkor végigböngészem az első hsz-ben felsorolt típusokat.
-
Maxell014
senior tag
válasz
Gubek-Einste #37904 üzenetére
A gigabites port mire jó és mihez kell ? vagy az 5Ghz-es támogatás ? és ha megtudtam mit jelent
és nincs rá szükségem akkor rossz döntés volna ha ez a rotuer fele hajlanék ?
-
válasz
Gubek-Einste #37903 üzenetére
Nekiálltam. Elég aggasztó dolgokat talátam biztonságtechnikai témakörben
- ez a backdoor-sztori mennyire érinti a netgear cuccokat? sajna a 4500-ra még mindig nincs openwrt
-
válasz
Gubek-Einste #37899 üzenetére
Hardware/firmware (stabilitás, biztonság...) rendben van mind2?
-
válasz
Gubek-Einste #37895 üzenetére
Még megegyezés kérdése, de 10k alatt lesz, sacc/kb 6-7eFt.
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37878 üzenetére
Gigabit-es net, falak száma és távolsága nem jelentős egy kisebb irodába kell, a fal gipszkarton.
Milyen eszköz? Csak annyit tudok egyenlőre, hogy irodai eszközök első sorban PC, Laptop és NAS. -
zolnagy
őstag
válasz
Gubek-Einste #37874 üzenetére
Köszi!
1043-hoz képest mennyivel gyengébb amúgy a 2,4-es jele? (panelban lakom)
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Gubek-Einste #37718 üzenetére
Akkor valószínűleg a TL-WDR3600 lesz a befutó. Ami még mellette szól az a két usb kapu. Az antennák száma miatt jöhetett volna még szóba a TL-WDR4300, de így akkor eldőlt.
Köszönöm a gyors segítséget.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Gubek-Einste #37716 üzenetére
Sajnos az Asus N18U és N56U már a kereten kívül van.
Akkor terhelés szempontjából (sok letöltés sok szálon) a gyorsabb processzor kontra több ram egyformán jó, csak másképp?
Az 5 GHz esetleg az időtállóság miatt lehetne fontos, illetve a mai telefonok mennyire bírják kihasználni a nagyobb sebességet és mennyire számít nekik a 2 vagy 3 antenna? -
Hege1234
addikt
válasz
Gubek-Einste #37641 üzenetére
ez jól hangzik köszi
-
Attila_hi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #37453 üzenetére
Üdv:
Szolgáltató max letöltési sebességet így adja meg (Anglia / Sky) : 7.0Mbps - 14.3Mbps
4 szobás, 1 szintes lakás papír falakkal
eszköz az van néhány ami internetre csatlakozik 3 mobil, 3 laptop,1 TV, 1 vezeték nélküli nyomtató, +1 NAS (Network-attached storage)
max 20-25 ezret költenék rá , de az olcsóbb és jó érdekel
neten találni pár ezerért is, de a be állításokról nem írnak vagy csak én nem tudok olvasni a sorok közöttKöszönöm
-
ariel96
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37491 üzenetére
-
ariel96
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37457 üzenetére
Szia!
ASUS RT-N65U ??? Erről mi a véleményed?
-
ariel96
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37457 üzenetére
Csatlakoztatott készülékek:
2 db asztali PC
1 db notebook
1 db Sony Bravia KDL-50W815B LED TV
1 db külső vinyó -
kzs
tag
válasz
Gubek-Einste #37442 üzenetére
OpenWRT tamogatasra van esély ezeknel az uj Broadcom chipeknel?
(Jelenleg azt asznalom, es tetszik) -
killerjohn
addikt
válasz
Gubek-Einste #37212 üzenetére
kicsit megkésve, de köszönöm a választ!
szerk: az egyel feljebb található hsz-edre akartam válaszolni -
teratti
senior tag
válasz
Gubek-Einste #37422 üzenetére
Értem, annyi az érthetetlen input a beállításokban, hogy nem állítottam semmit el a gyáritól csak le lett jelszavazva és ennyi. Ez a másodlagos eszköz felkeltette a figyelmem utánaolvasok....
-
Zoza24
senior tag
válasz
Gubek-Einste #37423 üzenetére
én csak a nagyobb hatótáv miatt gondoltam a 66-os szériára...vagy egy kétszintes családi házban elég lehet az 56-os széria is?
-
tylerddd
veterán
válasz
Gubek-Einste #37403 üzenetére
Mivel semmi extrát nem látok benne és a jele is elég gyenge, így nem kell. Viszont az 2,4Ghz-es része és egyéb szolgáltatásai jobbak-e az Asusnak, amiért érdemes lecserélni?!
-
robagp
tag
válasz
Gubek-Einste #37378 üzenetére
Hello!
OpenWRT: Leírnád a hogyant? Vagy hol tudom elolvasni hogyan kell? -
KáZéé
tag
válasz
Gubek-Einste #37356 üzenetére
Köszönöm, bocsánat!
-
Kobe_SW
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #37336 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor nincs lényeges sebesség különbség a 3 között, wifin használt eszközöknél ugye?
Mert akkor nekem tökéletes lesz az RT-18U is és spórolok egy 10est
-
nemlehet
őstag
válasz
Gubek-Einste #37273 üzenetére
Tekintve, hogy az ajánlott NAS-ok mind a duplájába kerülnek nem gondolkoztam ilyesmiben. Aztán lehet ez lesz a dologból, mert az igényeimnek valóban az felelne meg jobban.
-
nokia123
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37236 üzenetére
Hát ez szomorú.
-
nokia123
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37234 üzenetére
Észrevennék? De hogy
ha minden maradna csak egy sokkal jobb modem+routert tennék a helyére.
-
CivicEsi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #37049 üzenetére
Itt vannak alattunk a Digis szerelők, és eddig készségesen segítettek mindig (legyen szó cat5-ös kábel elkészítésénél, vagy a zte routerükhöz az admin jelszó kiadásával).
Az eddig ajánlott routerek nem rosszak, de mind elhasaltak a hiányzó RJ-11es port miatt a telefonhoz.
tehát a követelmények az új routerrel szemben a következő lenne:
- 1 Gbps WAN port
- 4 Gbps LAN port
- 1 RJ-11 port a telefonnak
N-es wifi szabvány.
Ezen felűl:
Digi netem van, jelenleg a gigabites csomag.
Van itthon egy tablet, egy okos telefon, ami wifin rajta lóg 0-24.
Ha itthonról dolgozom, akkor egy vpn telefon LAN-on, egy laptop, ami wifin vpn-ezik be a céghez, a saját, és asszony laptopja, ami közben folyamatosan tölt le/fel közben.
ezek fényében milyen routert ajánlanátok 20-25 ezer forintos értékhatárig, ha jó, és tényleg megéri akkor egy 5-10 ezret még rá tudok dobni. -
Yllgrim
őstag
válasz
Gubek-Einste #37212 üzenetére
Koszi, megsasolom oket.
-
zoltan6
addikt
válasz
Gubek-Einste #37211 üzenetére
pedig anno jó kis router volt. én is még 2008-ban vettem volt majdnem 30000ft,még igazi cisco gyártmány,én is most cseréltem le a nagyobb csomag miatt,a régi meg ment a szülőknek,legkisebb 50/30-as digis csomaghoz még tökéletes.
-
atee
őstag
válasz
Gubek-Einste #37113 üzenetére
Sajna a net sebesség az gyenge... sajnos optimális áron itt most csak 6mb van.
Viszont gondolva a jövőre nem baj, ha túl van méretezve ez a paraméter. -
Shovalije
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #37111 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok csak azt nem értem ha feltöltésben tudja az 50 megát akkor le miért nem tud ennyit miért csak 20-at? Illetve ,h a régi 25ös miért ment át teljesen míg a mostani csak 20at tud? Stream a régin futott Source módban míg a mostani csak High-on viszi.
Köszi a helpet! -
Sigurd
tag
válasz
Gubek-Einste #37084 üzenetére
Gigabites port miért alapvető feltétel egyszem vezetékes eszközhöz, 50/30Mbps nethez?
-
lappy
őstag
válasz
Gubek-Einste #37084 üzenetére
Köszi a gyors választ!
-
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37059 üzenetére
Köszönöm, így már értem. Köszi.
-
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #37052 üzenetére
Köszi a segítséget. Csak pontosítanék, hogy 50/30 Mbps-os netem lenne. Nem értem, hogy érted a 20 k-s határt az ajánlott routereknél.
-
Integra
titán
válasz
Gubek-Einste #37053 üzenetére
na ez az, az "elvileg" a nagy kérdés
nem fogok iptv meg hasonlót használni, mivel műhold párti vagyok, amúgy normális felhasználás van jelenleg, nas még nincsen, viszont lehet, hogy lesz (qnap).
nekem ebben a pillanatban a maximális hatótáv a legfontosabb, de idővel valóban a sebesség is számíthat."Ha van IPTV és/vagy VoIP és/vagy VDSL2-n vagy akkor nem használhatsz saját modemet." - ha ezt jól értem, akkor köteles vagyok a t-home adott zte routert használni, legalább a betárcsázáshoz (mást nem fog engedni belépni?), aztán max letiltom a többi részét és az 1-es portra rádugom a saját routerem?
30-35ms közötti a pingem és közben van néha 100-150ms közötti is, de láttam már 516-ot is ping -t monitorozásnál.. jó lenne tudni, hogy hova tárcsázok be, melyik matáv szerverre és azt pingelni, de azt meg nem tudom. megmondják ezt vajon nekem? -
CivicEsi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #37031 üzenetére
Köszi, ezeket nézegettem én is, főleg az Archer c5/7 fogott meg nagyon, de a vezetékes telefont egyikhez sem tudok csatlakozni.
Amit gyakorlatilag szeretnék az az lenne, hogy a Digi által itt üzembehelyezett ZTE ZXHN H298N-t, és az én D-linkemet "kukázni", és egy eszközzel helyettesíteni. -
FNZ
őstag
válasz
Gubek-Einste #37026 üzenetére
és ez valamennyire jobb, mintha csak 1 magos lenne?
-
2csi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #36958 üzenetére
Köszi!
-
2csi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #36955 üzenetére
Egy 130 negyzetmeteres lakasba kellene. A mostani(Draytek Vigor 2110n) kicsit gyenge, mert az erkelyen nincs internet, ami eleg rossz. Pont ott van egy nagyon vastag fal. Megveszem a dragabbat, ha tudom h nem penzkidobas.
-
hossszú
őstag
válasz
Gubek-Einste #36952 üzenetére
Kirészleteznéd, hogy milyen eszközökre lenne szükség egy router ajánlással.
-
2csi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #36951 üzenetére
Köszi! Es akkor vegul melyiket ajánlod?
-
lehella
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36936 üzenetére
Szia! Az ASUS RT-N15U-nak milyen a wifi erőssége, teljesítménye? Elég nagy vízszintes területet szeretnék lefedni vele.
-
lehella
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36910 üzenetére
Köszi a megerősítést, akkor N15 mellett teszem le a voksomat, hosszabb távon jobban megéri
Más kérdés, hatótávolságról van valakinek tapasztalata? -
lehella
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36899 üzenetére
Szia! Egy ilyen router /N12 D1/ vajon elegendő lenne a 30/5 Mbites netemhez? Korábban az Asus N18U-t ajánlottad, de ez mégiscsak olcsóbb, valamint arra kellene hogy 100m2-es lakásban szórja a jelet maximum 5 eszköznek, valamint USB-t tudjon kezelni, esetleg okos firmwarrel torrentezni is lehessen vele.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Gubek-Einste #36893 üzenetére
gyárilag csak letölt ugye? Kell a tomato hozzá, hogy seedeljen? Bonyolult dolog ezt rátenni? Bocsi ha rosszat kérdek de nem tudom mi ez pontosan? Sima firmware csere?
-
lehella
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36813 üzenetére
Egy ilyen routeren, mint az ASUS DSL-N12E, miért van RJ11 csatlakozó? Ez sem alkalmas VDSL2-re?
-
jeni
félisten
válasz
Gubek-Einste #36851 üzenetére
Pontosan
Ezzel gyengitve a wifit mintha egy beépített lenne.
Mert ha nem válna be a beépített antennás router azt bajosan lehetne vissza váltani,levásárolni.. -
válasz
Gubek-Einste #36814 üzenetére
PowerLine-al kapcsolatosan mi a vélemény? Milyent érdemes venni? Mennyire gáz ha más körön van?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36766 üzenetére
Köszi a választ, ez tetszik árban is!
Arról lehet tudni, hogy ez az N18U mekkora sebességgel tudja USB-ről LAN felé tolni a biteket?
Korábban volt egy WR1043ND v1-esem, annak nagyon jó volt a WiFi jelerőssége. Aztán egy TP-Link Archer C7-esem, annak sokkal gyengébb. Ennek ezekhez viszonyítva kb milyen lehet? -
dyoxika
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #36693 üzenetére
És miért pont ezeket ajánlod? Csak azért kérdezem, mert nem tudom a üzletek kínálatát.
-
válasz
Gubek-Einste #36697 üzenetére
Köszi
-
válasz
Gubek-Einste #36695 üzenetére
És az elég stabil vas gyári firmware-rel is? Az új NAS-om kihasználja a gigabites hálózatot és izzasztja a routert
-
vilmaboy
őstag
válasz
Gubek-Einste #36634 üzenetére
Köszi a gyors választ. Akár egy "alap" Nas is megfelelne nekem? Pl egy D-Link DNS-320L, amiben van torrent kliens és legalább jó printszervernek is? Vagy van jobban ajánlott típus?
-
balightt
tag
válasz
Gubek-Einste #36608 üzenetére
Szia!
Terület nem nagy (3 szoba, középsőben van a router, 2 másik szoba veszi körbe), falak nem főfalak, téglából vannak (régi bérház).
A másik kérdés fogós. Csupa üzleti notebook, meg egy macbook csatlakozik rá.
-
válasz
Gubek-Einste #36580 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszodat!
Mit értesz azalatt, hogy a padláson nem húzná sokáig? Az is a lakótér része, ott dolgozom, csak nem függőleges téglafalak vannak, hanem a tető alatt ferde lambériaborítás.
Itt az a kérdés, hogy a jelterjedés/árnyékolás hogyan alakul, ha a falak, de egyben a kapcsolódó készülékek szintje fölé megyek.A valós gigabit alatt azt értem, hogy routerként nagyjából legyen ennyi az általa átengedett sávszélesség. Négy éve a 1043-ast is gigabitesnek vettem, aztán kb. 130 Mbps-nál megáll a tudománya.
A TP-Link Archer C5-öst miért nem ajánlod? Számomra pusztán az adatok alapján ez tűnik az egyik legjobb ár/érték-arányú ajánlatnak, közel 10e Ft-tal olcsóbb, mint a C7-es vagy az AC56U.
Az ASUS-ban az IAcloud lenne a vonzó -- ha tudnám, hogy pontosan mit is nyújt, mert jó lenne egy saját felhő.
Köszönettel: MaCS
-
freddyadu
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36584 üzenetére
A torrentet nem sikerült még rendesen átengednem rajta! :-(
Az a gond, hogy nem szeretnék ilyen "kiálló" dolgokat...
Akkor inkább egy wifi kártya csere? -
VeryByte
őstag
válasz
Gubek-Einste #36576 üzenetére
Kösz, én is abban gondolkodtam inkább, és átmentem a Tomato topic-ba. :-)
-
VeryByte
őstag
válasz
Gubek-Einste #36560 üzenetére
Köszönöm.
N12D1-ben vagy N18U-ban gondolkodom. -
Misi1980
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36550 üzenetére
Köszi még ó hogy nem vettem meg.Már megvettem a újonnan TP -link WR841N routert remélem jó választás volt.
-
2csi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #36505 üzenetére
Wifi kepesseg->sebesseg, hatotav?
-
2csi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #36503 üzenetére
Köszi! Ár novekedesevel mi valtozik?
-
Baggio04
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #36496 üzenetére
TP-Link TL-WR741ND 150M - 5 371 Ft
TP-Link TL-WR740N 150M wireless router Fix antennás - 4 604 Ft
TP-Link TL-WR841N 300M Router 2X2MIMO - 5 519 Ftezek közül akkor gondolom, a harmadik lenne a legjobb (2 antennás) ?
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #36454 üzenetére
A sebesség és a vételi erősség szempontjából igazad van. De én sokat hurcolom a laptopot és viszonylag kényelmetlen egy külső USB-s eszköz.
Egy 300-as vagy ha van e feletti mini pic expresszes kellene e miatt szerintem. -
FOX888
tag
válasz
Gubek-Einste #36432 üzenetére
Köszi a tippet!
-
zsoleer
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36426 üzenetére
Minel olcsobb annal jobb,de megbizhato legyen!
-
ImI87
őstag
válasz
Gubek-Einste #36306 üzenetére
Az 5GHz-re nincs szükségem, legalábbis szerintem. Persze lehet érdemes lenne gondolni a jövőre....
Jelenleg ami wifis cuccom van: egy Samsung Galaxy S2 és egy S3 telefon, egy Dell 5737 laptop, és egy HP nyomtató. Gondolom ezek közül egyik sem tudja az 5GHz-es kapcsolatot, vagy tévedek ? -
micro
addikt
válasz
Gubek-Einste #36308 üzenetére
Köszi.
Sajnos TP-Link-ektől félek a fent leírt probléma miatt.
Pedig papíron jónak tűnt a D-Link DIR-850L/E. Tud AC-t is és 25000.- alatt van.
-
micro
addikt
válasz
Gubek-Einste #36305 üzenetére
Az árat 25000.- forint körül maximalizálnám.
Jelenleg egy TP-Link 1043ND működik, de a MacBook nem szereti. Mindig megszakad a WIFI adatfolyam. Másik routerekkel jól megy a MacBook. Másik eszközökkel jól megy a TP-Link is.
Kellene az 5GHz, mert 2,4 GHz-es hálózatból látok vagy 20-at, míg 5 GHz-esből egyet sem és eléggé akadozik a media stream a jelenlegi felállással.
A D-Link miért esett ki az ajánlandó routerek közül?
-
válasz
Gubek-Einste #36258 üzenetére
Ez így van, de ilyen eszközökhöz (pl. Technicolor 7200, Ubee, CISCO EPC3925, stb...) nehéz is magán úton, boltban hozzájutni, ez pedig egy router vásárlós topik! Akkor már inkább megjegyzendő, hogy használtban lehet venni még olyanokat, amik nem szimultán dual band eszközök, mint mondjuk TP-LINK WR2543ND, Linksys WRT320N, stb...
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #36090 üzenetére
Ööö, aha...valami dereng, köszi
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #36177 üzenetére
Magyarul, a hardverileg jobb, milyen előnyt jelent?
-
Jedster
tag
válasz
Gubek-Einste #36156 üzenetére
Korábban azt írta, hogy egyszerre több AC-s eszköz is csatlakozna rá. Így már lehet értelme 3x3 MIMO-s routernek, még ha a kliensek csak 1-2 antennával rendelkeznek is.
-
Reaper
őstag
válasz
Gubek-Einste #36119 üzenetére
Üdv, amiket felsoroltál azoknál van valami számottevő különbség? Most kéne nekem is routert venni, mert rájöttem, hogy kicsit kevés már a jó öreg, megbízható de lassú Linksys WRT54GS
Digi 200-am van jelenleg, de ha szükségem lesz egyszer rá, akkor lehet váltok föntebb.
Ki kéne szolgálnia egy asztali gépet lanon, 2 laptopot, két mobilt Wifin ez biztos. Szeretnék majd média lejátszót is összerakni itthon, amihez vagy a routert használnám NASnak vagy külön vennék egyet, lényeg, hogy tudja ezeket is kezelni, a végső cél, hogy a fullhd filmeket gond nélkül tudja streamelni, ha lehet akkor wifin. Ez lehet már kicsit offtopic, de most arra vagyok kíváncsi, hogy van-e különbség eleve, hogy Asus, vagy TP link? A régi TP linkeknek volt olyan bajuk, hogy ha sok szálon ment le és feltöltés, akkor nem bírták, és újra kellett indítani.
Van rá mondjuk 30-40k keret ami rugalmas. Gondolkodtam Linksysen megint, mert bevált,de azért 70ezret nem adnék ki egy routerértAmiket eddig néztem a szokásos: WDR4900, ASUS RT-N66U,
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #36114 üzenetére
Valóban, ha az összes üzemmódot ugyanaz a chip látja el, akkor esélyes, hogy tudja. De az integrált jelentheti azt, hogy egy lapkára integrált, de jelentheti azt is, hogy alaplapra integrált. Nem ismerem ennek az Asusnak a belvilágát, mindenesetre érdekes, hogy Atheros AR9285 van benne, ami ugye n 2.4GHz. Akkor mi intézi az a-t?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #36109 üzenetére
Hát ez az! Pont ezért linkeltem.
Mit is írtál a #36102-ben? Ha 2,4-n tudja az N-t akkor 5-n is fogja tudni. -
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #36102 üzenetére
Ez nem törvényszerű. Itt egy példa: [link]
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #36083 üzenetére
Az első két ajánlatod 300Mps-os, miért írtad akkor a 60-as csomagot mint határt?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #36083 üzenetére
Köszi, nézem is őket.
-
Benőke
őstag
válasz
Gubek-Einste #36036 üzenetére
A TP-LINK -nek van 18k ért egy C2 nevű AC routere
-
Genji
őstag
válasz
Gubek-Einste #36042 üzenetére
Köszi akkor adaptercsere és router-vétel aztán meglátjuk.
-
bogarfx
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #36019 üzenetére
Ezek közül nekem az Asus N12 D1 tetszik, ez legalább jó routernek is, ha később nem lenne rá szükség.
Egyébként is lenne valami hátrányom abból, ha ezt választom a többihez képest? -
pruzsi
őstag
válasz
Gubek-Einste #36026 üzenetére
Ok,Köszönöm!
-
SOAD19
addikt
válasz
Gubek-Einste #36018 üzenetére
Értem, köszi. De, akkor nem lenne érdemes a "tényleges" értéket megadniuk, hogy a laikus is könnyen el tudja dönteni, hogy neki melyik az, ami nem fogja lekorlátozni a sebességét?! (költői kérdés) A laikus, mint pl. émn is, akinek sose volt routere, az simán elhiszi, hogy a 150 Mbps az reális, és hogy bőven felette van a netem sebességének, közben meg épp, hogy tudja. Aztán mi van, ha egy laikus, akinek 100-as nete van megveszi gyanútlanul a 150-es routert, aztán pislog, hogy lassult a nete, aztán el is adja a routert, vagy visszaküldi a boltnak, és kelti a rossz hírét az adott márkának, típusnak? Na, ezért lenne érdemes a tényleges, hasznos értéket megadniuk. Vagy a dobozon fel szokták tüntetni, a tényleges értéket is?
-
bogarfx
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #36011 üzenetére
És akkor jelismétlőnek mit érdemes választani?
-
SOAD19
addikt
válasz
Gubek-Einste #36004 üzenetére
Köszi!
Igen, közben olvastam az összefoglalót... Ott is írják, hogy az általad sebesség a tényleges. Majd rákeresek, hogy mi ez a link sebesség, de ha 1-2 rövid mondatban le tudod írni azt megköszönném. Sima marketing átverés, hogy nagyobb értéket tudjanak megadni a termékekre?
A net sebességem 50/30-as, gondolom a mért érték nem valós, félremérés volt. Digi alapcsomagom van. Úgyhogy elméletileg a 150 Mbps-osként hirdetett is épp megfelelne, és nem csökkentené a sebességem. -
bogarfx
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #36007 üzenetére
Gondolom valami jelismétlőre gondoltál.
Igazából az lenne a legjobb, ha egy másik, nagyobb hatótávolságú routerre tudnám cserélni a jelenlegit, mert nem igazán szeretnék még egy eszközt közbeiktatni. Eladnám a mostani routert és vennék helyette egy jobbat.
Csak az a kérdés melyiknek lenne a jelnleginél jobb a hatótávja (nagyjából másfélszer, vagy kétszer kellene nagyobb legyen), amit mondjuk max 20k körül lehet beszerezni. -
nobela
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36008 üzenetére
Köszi, átmentem.
-
farena
tag
válasz
Gubek-Einste #35994 üzenetére
Köszönöm
5 ghz miatt jobb választás a WDR3600?
Elég sok wifit talál a környéken kereséskor. -
SOAD19
addikt
válasz
Gubek-Einste #35992 üzenetére
Azt hittem, hogy ezt nem kell megadnom, mert ahogy láttam már ezek az olcsóbb modellek is 150 Mbps-osak. Digis netem van alap csomaggal, nem rég növekedett meg, most olyan 40/20-as ha jól rémlik.
-
Zewa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #35991 üzenetére
Hogy érted hogy hamar tönkremenne?
Amikor egy európai nagyvároson kel át egy turistacsoport busszal, igényli hogy közben legyen tisztességes, ingyenes internet-hozzáférése. Nagy többségben kínai emberkéket utaztatunk, akik bőségesen elvannak látva okostelefonokkal, tabletokkal.. Ezt az igényt szeretnék kielégíteni. Minden adott, már csak a router a kérdés. -
bambano
titán
válasz
Gubek-Einste #35972 üzenetére
nincs hova tenni.
meg nem tudom, wireless repeaterként működik-e a 4300-as. de ha működne, se lenne hova tenni -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35941 üzenetére
Nézném én már nézném, de baromira nem akar bejönni az oldal egész nap...
De ha jól értem, akkor az a cucc 1 féleképp tud netet csiholni->usb sticken keresztül?
És ilyenkor gondolom a stick-nek kell tudnia a 4g-t is, nem elég 3g-s sticket használni, ugye?
Jó az előző kérdés elég hülyeség, de nem teljesen értem, hogy itt most az MiFi eszköz szórja a Wifit vagy a stick?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35943 üzenetére
Amúgy fura, de a 1043ND-n OpenWRT van itthon, de itt nem találok repeater funkciót közte:
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35934 üzenetére
Az nem lényeg, hogy gyárilag tudja, sőt, kifejezetten jó, ha megy rá CFW.
A 841ND mivel tudna repeaterként funkcionálni?
Köszi!
Amúgy EBBEN gondolkoztam még.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35933 üzenetére
SIM kártyás jobb lenne, ha a stick-es olcsóbb lenne az se baj.
Pontosan ugyan úgy mint minden más hálózati eszközt, admin felületen, igény szerint.
Ezt nyilván tudom, de hogy csatlakozok fel rá és mivel?
Most ezt találtam: katt
Ez független és stick-et is ismeri, mondjuk nem tudom milyen a készülék úgy unblock. Lehet 4G-set jobb lenne venni manapság? Bár nem tudom mire nem elég a 3g.
-
Osiris
őstag
válasz
Gubek-Einste #35913 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
Azt hiszem a TL-WR1043ND jó lesz nekem, most a régi fehér kocka verzió van nekem. Az új v2 az ez lenne? Mert a legtöbb helyen még mindig a régi fehér képét látom a webáruházakban. Az új jobban tetszik, arra felmegy a dd-wrt simán?Ha igen azt veszem.
Mi a különbség a régi és az új között? -
kmisi99
addikt
válasz
Gubek-Einste #35903 üzenetére
Értem, még lenne egy kérdésem, a szobákban van egy ilyen dupla utp-s csatlakozó [link], de a szobákban 3 ember van. Ezért kellene egy router, de mintha úgy emlékeznék van akinél switchet láttam. Lehetséges, hogy switch is elég a net megosztására 3 fő részére?
-
Osiris
őstag
válasz
Gubek-Einste #35891 üzenetére
Nem kell túlbonyolítani. Egy tp-link 1043nd utáni kéne, amire mindenféle trükközés nélkül felmegy a dd-wrt. Csináltam már párat, csak az utóbbi időben nem követem a témát, de ha jól emlékszem voltak olyan problémás verziók amiknél pl. a wan port nem ment dd-wrt frissítés után.
Szóval csak annyi kéne, hogy mit érdemes 10-20eFt között most venni dd-wrt fw-hez? Megbízhatóság fontos, mert messze lesznek egy padláson. Köszi! -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35899 üzenetére
És onnan melyiket ajánlanátok? Utólag kifüggetleníthető kéne. Egyáltalán hogyan szokás ezeket függetleníteni, mennyire legális vagy visszacsinálható?
-
mcwolf79
veterán
válasz
Gubek-Einste #35895 üzenetére
És ezeknél akkor lehet szabályozni kliensenként a sávszélességet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest