- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
válasz
adika4444 #69626 üzenetére
Pont ezt akartam elkerülni, hogy újabb 40 rongyot ki kelljen adnom routerre. Nincs ebből valami olcsóbb, ami akár csak modemként működik?
Tudom, google a barátom, de finoman szólva nagy a szórás a különböző vélemények és találatok között amik meg egyöntetűen pozitívak az kb 120$ vagy felfelé amivel már ugyan itt vagyok.
-
nemlehet
őstag
Hali!
Nem kifejezetten routerrel kapcsolatos kérdés, de hátha valaki tud segíteni. Hosszas szenvedés után elegem lett az ADSL-ből (és hogy még vagy 3 évig semmilyen fejlődés nem várható) és mivel elég jó mobilnet van a környéken átállok korlátlan mobilnetre.
A routerem egy Archer C5 V4 amit szeretek, remekül teszi a dolgát és elvileg tud USB Dongle-től mobilnetet szórni. A probléma csak az, hogy sehol nem találok támpontot hogy milyen típusú USB modem ami tuti menni fog a routerrel, a TP-Link oldala egy nagy trágya (pár típushoz érhető csak el egy kompatibilitási lista) a routerben meg csak egy config fájl feltöltő felület van, tehát ott se kapok sok támpontot.Valakinek esetleg valami tippje vagy próbálta már ezt? Lehetőleg nem vennék új routert ha nem muszáj, valami dongle árban lévő (max 10 forintig) lévő megoldás érdekelne főleg.
-
nemlehet
őstag
Sziasztok!
Egyik munkatársamnak kéne egy router/AP mobilnet megosztásához.
Van stickje amiből otthon szeretne egy wifi hálózatot csinálni. Semmi másra nem kell, egyedül lakik tehát csak egy laptopot meg egy telefont kell kiszolgáljon.Jó lenne ha minél egyszerűbben lenne használható és ne SIM-kártyát fogadjon, hanem bele lehessen dugni az USB sticket. Próbáltam keresgélni, de csak marha drága routereket találtam ilyen funkcióval, pedig emlékszek, hogy pár éve a telenor is hirdette ezt ilyen pici hordozható eszközzel, szóval tuti van.
-
nemlehet
őstag
100 megabites switch-et cserélném gigabitesre a lehető legolcsóbban. Van különbség a különböző termékek között, vagy vegyem meg amit találok legolcsóbban?
-
nemlehet
őstag
válasz
Gubek-Einste #37273 üzenetére
Tekintve, hogy az ajánlott NAS-ok mind a duplájába kerülnek nem gondolkoztam ilyesmiben. Aztán lehet ez lesz a dologból, mert az igényeimnek valóban az felelne meg jobban.
-
nemlehet
őstag
Torrentezési/médiaszerver célzattal keresek routert, mert kissé sokallom a gép fogyasztását, hogy csak a torrent miatt megy.
30/8 megabites netem van, de a net megosztása nem fontos, hogy erről menjen lévén már AP-kel le van fedve a ház. Viszont sok eszköz van a házban (3 PC, 3 laptop, 2 tablet meg 5 okostelefon és valószínűleg hamarosan egy DLNA képes TV is) szóval jó lenne, ha ezeket akár egyszerre is ki tudná szolgálni és szimultán sok torrenttel is elboldoguljon (pl most is kb 250 darab fut, persze korlátozott szálakkal), valamint ez nem tudom reális igény-e de olyan külső dokkolóm van amibe több merevlemezt is bele lehet rakni tehát ha tudna több merevlemezt (1,5 TB, 2 TB) kezelni nem lenne rossz (akár 1 porton keresztül, nekem mindegy). Főzött firmware-el is megfelel, nem kell hogy gyári megoldás legyen. Az ár nem elsődleges szempont de olyan 20k-ig gondoltam szánni rá, de többet is hajlandó vagyok ha ennyiből nem megoldható, de nyilván legyen minél olcsóbb. A hatótáv nem olyan fontos lévén akik wifivel csatlakoznak közel vannak, akik meg távol oda be van húzva kábel a házban, úgyhogy mindenki el tudja érni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mazda topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged