- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Macrodroid
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #98569 üzenetére
Ennyiert jo volna de ez 16,5e az meg 23e. Raadasul a TP-Link kisebb, ami nekem kifejezetten szimpatikus.
Egyebkent miert nem ajanlott az AC? A DIGI-s router is eleg lenne nekem ha stabilan mukodne a lakas nagy reszeben. Ahhoz kepest az AC is elorelepes. De meg lehet azert gyozni. -
DDAVID
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #98541 üzenetére
Köszönöm! Bíztam benne, meglátjuk.
-
nemethbalazs
tag
válasz
Gubek-Einste #98528 üzenetére
Köszönöm, megpróbáljuk milyen lesz
-
VTom
veterán
válasz
Gubek-Einste #98455 üzenetére
Most próbálom beüzelemni az AIMesh rendszert.
A router, és egy node a házban kifogástalanul működik napok óta, tehát az első két pont pipa.
A harmadik viszont nem megy. Ma jött meg a powerline adapter, az egyiket bedugtam a router mellett (UTP kábel a mesh routerből megy bele) a másikat bedugtam az irodában.
Kipróbáltam laptoppal, vezetékes internet van. Wi-fi is van, mesh router által generált jel itt még prímán fogható.
Viszont ha bedigom a kábelt a második node-ba, és az Asus router app-pal megpróbálom hozzáadni a hálózathoz, akkor nem látható.
Közben a Node fehéren világít, időközönként ekezd zölden villogni, majd megint fehéren világít.
Mi lehet a probléma?Szerk. a webes felületről sem találom meg a node-ot, nem csak az appból. Keresés közben kéken villogott a ld, aztán folyamatosan fehéren világít, mintha működne, de mégsem látható.
-
tikshow
addikt
válasz
Gubek-Einste #98466 üzenetére
Vegul megvettem az AX58Uv2-t. Egy kerdesem van. A QoS beallitasnal hogy tudok egy tol-ig portot megadni? Esetemben 50000-59999.
-
Exom
tag
válasz
Gubek-Einste #98467 üzenetére
Nem rackba lesz szerelve, hanem egy szekrénybe lesz betéve. A rack kivitelűek nagyobb helyet foglalnak el. (TP-Link termékekért nem nagyon lelkesedem)
-
tikshow
addikt
válasz
DSCP EF, AF41 és AF21 van benne?
-
tikshow
addikt
válasz
Koszi!
-
tikshow
addikt
válasz
Gubek-Einste #98463 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Wifi valoszinuleg nem lesz hasznalva, arra marad a mostani 3db szintenkent 1db Deco M4. Az uj router kb 20m hosszu CAT6 kabellel lesz osszekotve a 2 szinttel lentebb levo modemmel. A routerbe lesz bekotve az egy szinttel lentebb levo bazis Deco M4 egy kb 10m hosszu CAT6 kabellel ami megcsinalja a WiFi Mesht az egesz hazba, igy a router WiFi ki is lesz kapcsolva. Szinten kozvetlenul a routerbe 1 NAS, 1 PC es egy jelenleg hasznalaton kivuli fali ethernet csati lesz.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Deco M4 Wifin: 1 tv, 1 mi box, 1 laptop, 3 tablet, 3 mobil, 1 nyomtato, 1 Nintendo Switch kesobb ezek noni fognak ahogy nonek a gyerekek. Plusz egy Fronius napelem inverter.
Kabelen: Modem (Wan porton), M4 bazis, PC, NAS, hasznalaton kivuli fali csati, plusz 1 ures port nem artana a jovore nezve.
Lehetseges, hogy a nyomtatot csak ugy fogom latni PC-rol, ha a router wifijere rakom, mert jelenleg, ha a PC a Switchen van akkor nem nyomtat PC-rol, de ha a Deco M4-en Wifin vagy kabelen akkor igen.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Vodafone 500/22 Mbit
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Most elsorban az MS Teams audio gondjaimat akarom megoldani. A Microsoft Network Assessment Tool-al a jitterem 20-35 kozott ingadozik ami kicsit sok, kozvetlenul modembe 10-20 korul van (ez se biztos, hogy eleg jo) es egy jo QoS talan megoldana. Az M4-be van, viszont egysegenkent csak 2 kabelt tudok belerakni es a PC-t nem tudom kozvetlenul a bazisra kotni, mert nem fer el meg egy kabel a falba odaig. -
VTom
veterán
válasz
Gubek-Einste #98451 üzenetére
Ez a megoldás működhet?:
1. Zenwifi router a telekomos routerhez kötve, telekomoson wifi kikapcs.
2. Hálószobában Zenwifi node, fali csatlakozóból kapja a netet, aminek a másik vége valamelyik routerbe megy
3. Irodában Zenwifi node, powerline adapterből kapja a netet, aminek a másik vége valamelyik routerbe megySajnos az irodába nem tudtam kihúzni a vezetékes netet, ezért vagy wi-fin, vagy powerline adapterrel tudom megoldani a második node-ot.
-
VTom
veterán
válasz
Rendben, köszönöm. Akkor lehet, hogy mégis ASUS lesz.
-
válasz
Ismeros most futott rá a TP-Link megoldására... Hogy kell még egy repeater is a "mesh"eszerű élményhez...
Mondtam neki, hogy hát Asus.... Bezzeg laptopból azt vesz.
-
Bali222
tag
válasz
Gubek-Einste #98441 üzenetére
Sejtettem, hogy ilyesmi választ fogok azért kapni. Még ha örültem is volna ha marad picit több pénz a zsebemben
Az AX58Uv2 árkategóriájában esetleg bármi más ami jobban ajánlott? Vagy így elsőre betaláltam vele, vegyem ezt és kész? -
Bdanyy
addikt
válasz
Gubek-Einste #98429 üzenetére
Köszönöm!
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Gubek-Einste #98367 üzenetére
Köszi! Akkor ez lesz.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Gubek-Einste #98361 üzenetére
Köszi!
Az összefoglalóban olvasottak alapján pont attól féltem, hogy csak Fritz eszközt választhatok.
Amit ajánlottál, az nem igazán felel meg a kívánalmaknak. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy nem LAN kábelen keresztül csatlakozik egymáshoz a két készülék, így az 1 Gbit erősen kétséges. A rajta lévő két csatlakozó a kliensek kiszolgálására való. Legalábbis a promó anyagból nekem ez jön le.
Nincs olyan eszköz, ami nem csak a saját márkájával, fajtájával kompatibilis? Valami univerzális? Ez esetben akkor belefér a számomra kevésbé ismert márkák készülékei is, akik hajlandóak voltak valami univerzálisabbat csinálni.
Vagy, ha kiveszem a telefont az egyenletből, akkor a szobában lévő wifis eszközökre beállíthatom fixen a közeli eszköz wifi-jét, azok nem fognak vándorolni, de fontos, hogy a hálózat minden tagja lásson mindenkit.
Fritz-re csatlakozva van másik gép, amiről el kellene érnem az új eszközre csatlakozó nyomtatókat és az ott lévő számítógépet is gond nélkül. A legjobb lenne, ha a hálózaton lévő eszközök megtartanák a már fixált IP címüket.
Esetleg, ha kapok némi támpontot, hogy milyen paraméterekre figyeljek a leírásokban, akkor magam is sokkal jobban utána tudnák nézni. Vagy ez ilyen olvass el minden cikket és tesztet a készülékről program lenne? -
kerekes.pter
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #98352 üzenetére
Most nézem hogy magában a DSM-ben lehet csinálni bound-ot ami összekapcsolja a 2-őt rádugva a két lan portra ekkor nem dupla annyi lesz a sebesség?
-
kerekes.pter
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #98350 üzenetére
Rá szeretnék kötni egy két lan portos synology NAS-t így meg lenne az értelme a 2000 mbit/s sávszélességnek ha aggregálva lenne.
-
Asztee
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #98345 üzenetére
Ez szerint 3 AX1800-as is van.
-
redingitell
senior tag
válasz
Gubek-Einste #98320 üzenetére
2 db 12-es téglafalon keresztül, kb 7m távolságban 1 db tv, 1 inverter, 3 mobil telo, egyéb igények nincsenek, nagyon max 30k összeg a keret
-
papa019
senior tag
válasz
Gubek-Einste #98142 üzenetére
Igen de egy sima switch-csel könnyen/olcsón növelhető a LAN portok száma.
Közben átnéztem az ASUS FAQ-ban a LAN backhaul felépítését (jobb lett volna ha ezzel kezdek egyből...) és rájöttem, hogy nem gond a 3 LAN, mert a node-on úgyis WAN-ba megy a routerből az UTP.
Köszi a segítséget, maradok ennél a párosnál.
-
válasz
Gubek-Einste #98154 üzenetére
Itt egy kérdés, a másik eszköznek is AiMesh képesnek kell lennie?
Példa adott egy AC66U B1 router, ehhez kellene plusz egy eszköz.
-
zzola
titán
válasz
Gubek-Einste #98156 üzenetére
A Deco mellé kell egy router, ugye?
-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #98147 üzenetére
Köszi!
Kicsit már bánom hogy eladtam az Asus RT-AC66U B1 routerem. Csak nem volt rászükség, a fiókban pihent.
Csak most szolgáltatót váltok, az új nem adna routert, így gondoltam valami jobbat veszek.
Az Asus AiMesh jobb mint a TP-Link megoldása? -
zzola
titán
válasz
Gubek-Einste #98132 üzenetére
-
zjuhasz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #98120 üzenetére
Ha nem találok alternatívát, muszáj lesz. Csak az feketepont, ha 2 évente pótolnom kell.
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
Gubek-Einste #98106 üzenetére
Köszi,megnézem.
-
antalbt
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #98091 üzenetére
Köszönöm.
-
lemmy71
őstag
válasz
Gubek-Einste #98066 üzenetére
Nagyából értem, akkor az a mercusys is jó lehet, az már tudja a wifi6 -t.
Amúgy egy ismerősömnek kellene a router, ő kért meg hogy kérdezzek rá.
Én egy padlásteres házban lakom és fent az emeleten van egy TP-LINK WR941ND
router, tökéletesen lefed mindent, a legtávolabbi fürdőszobában nincs wifi. Kint a kertben is van jel, pedig egy 10 éves technikairól van szóDe lehet én is beújítok egy modernebb eszközt
-
atom18
senior tag
válasz
Gubek-Einste #98049 üzenetére
Nincs gond csak lehet lenne lehetőségem eladni de ezt csak akkor teszem meg ha megéri de úgy érzem megkaptam a választ így marad!
-
Brandynew
őstag
válasz
Gubek-Einste #98013 üzenetére
Jobb átviteli sebességben a lakáson belül (plusz eszköz, pl. repeater nélkül).
-
Hulk24
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97982 üzenetére
Én is nagyon szépen köszönöm! Akkor újra Asus lesz!
-
z123456789
addikt
válasz
Gubek-Einste #97981 üzenetére
Köszönöm.
-
umfrider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97976 üzenetére
Á, tehát akkor, ami a hátulján van 2 a fedél alatt, az mobilnet vevő. Nem tudom mi a neve annak a csatlakozónak, ami ott van, de a lényeg, hogy veszek olyan antennát, bedugom, akkor jó lesz
-
Móncsa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #97844 üzenetére
Egyből a wifis routerbe vagy ott is van modem mint a coaxos internetnél?
-
szurilo1
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #97844 üzenetére
de miért?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97832 üzenetére
asus rt-ac68U, téglaház, családi ház.
-
Laza...
addikt
válasz
Gubek-Einste #97811 üzenetére
Igen, így van
köszi!
-
redingitell
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97732 üzenetére
Köszönöm!
-
redingitell
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97730 üzenetére
És az mindegy milyen tipus? Lehet olcsóbb változat is?
-
nyesteb
tag
válasz
Gubek-Einste #97684 üzenetére
Köszi, elgondolkodtató. Tudnál küldeni típust, melyik jó Mikrotik vonalon? Ebből már kiestem, sajna évek óta nem hálózattervezéssel foglalkozom, a mai típusokkal nem vagyok tisztában.
Köszi és boldog Karácsonyt kívánok minden fórumtársnak!
-
Gyuri27
félisten
válasz
Gubek-Einste #97692 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok. Te eröltetted, hogy otthoni eszközökkel akarok gányolni.
De a mikro gyárt otthoni, kis irodai (soho) és nagy vállalati eszközöket is. -
Gyuri27
félisten
válasz
Gubek-Einste #97688 üzenetére
Nem hiszem, hogy pl Mikrotik RouterBoard cAP Lite RBcAPL-2nD otthoni és tákolt lenne megfelelő mikrotik accesspointokkal.
És így még mindig nem kell se kontroller se switch. Két pc-re.
Egy switchel nem lesz üzembiztosabb.
Mikrotiken mindent is be tudsz állitani ami kell (vpn, ddns, acl-k és egyéb tűzfal beállitások).
Vállalati vagy sem. Két pc-re meg hat telefonra ne költsenek már milliókat.De szivesen olvasom miért kell menedzselhető switch meg kontroller.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Gubek-Einste #97685 üzenetére
Minek vezetékes router meg switch meg kontroller?
Ha ez mondjuk egy raktár és mobil eszközökkel szaladgálnak a népek akkor nem sok értelme.
Nyilván kérdés mire használja.
De ha csak arra kell hogy teló, tábla, noti netet kapjon (pár darab persze, mondjuk 20 alatt) a mesh még mindig járhatóbb út. -
nyesteb
tag
válasz
Gubek-Einste #97675 üzenetére
Igen, ez tiszta volt, de eddig nem is volt gond a vétellel, most sem azért áll meg a net, hanem a router fagy be, illetve mintha leszakadna a 4G-ről, de közben a jelzése szerint jó. Újraindítás után rendben van.
Ezért gondoltam a routerre és ha már cserélek, akkor valami jobbra cserélném. De a kültéri antenna sem elvetett, a tetőre fel is tudom tenni gond nélkül.
Tényleg. Van valami térkép, ahol meg lehet nézni, merre van tőlünk adótorony? -
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste #97668 üzenetére
holnap megtudom,nem nálam lenne.tőlem is csak kérdezrék de mivel jószándékú vagyok így itt megkérdeztem
-
válasz
Gubek-Einste #97668 üzenetére
Garázs. Mit kell ezen még cifrászni?
MaCS
-
umfrider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97644 üzenetére
Köszönöm.
Ez az Asus szett miért ajánlatosabb mondjuk, mint a Xiaomi? Utóbbinak nagy most a hájpja.
-
umfrider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97638 üzenetére
Az oldalra való tapasztás tetszik, az nem rossz ötlet. Valóságban nem a tv mögé kerülne, csupán a tv alatt lévő szekrénybe (tv falon van). A tv alatti szekrény IKEA Besta, szóval szinte levegő és kartonpapír van benne… Természetesen egyezek a technológia akadályoztatással, de fizikai gátja van a láthatóságnak. Egyedül a szekrény oldala jöhet szóba, hogy kívülre kerüljön.
Tehát ennél a szettnél a két router kommunikál egymással? Akár 3-at is egymásra tudok kötni?
Milyen jel továbbítót rakhatok mellék, amin van ethernet is? -
válasz
Pedig a saját szememmel láttam olyan lakberendező iskolai anyagot, amelyik szerint egy router az egész szoba harmóniáját tönkreteheti, de a funkcióját szekrénybe téve is ellátja, de ha van televízió, akkor mögé érdemes csak igazán felszerelni, és amiatt ajánlott a falra függeszthető kivitel vásárlása. Egyébként meg vegyünk fehér routert.
Igaz, szekrénybe zárt hangdobozokkal is találkoztam már, két tenyérnyi apácaráccsal könnyítve...
MaCS
-
kpityu2
őstag
válasz
Nekem AX1800U van a szekrény oldalára feltapasztva kívülről, így nem látszik. A meshhez a vezeték meg a szekrény mögött fut. Én az egyik routert annak a szekrénynek az oldalára tenném az ebédlőben, a 7.32 mérethez. Onnan elég jól lefedné a területet. Vagy a tetejére.
-
umfrider
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97635 üzenetére
Köszi, tuti konkrét az igény
Családi ház, 107 m2 alapterület, nagy terek. Linkelek alaprajzot. A nappali galériás, fent csupán 2 szoba van, ott nincs, nem lesz probléma a jellel. Porotherm tégláink vannak, kívül 10 cm polisztirol. Falak vastagsága a rajzon.
A legközelebbi szomszéd épület a router helyétől kb 20-22 m-re van, a következő csak 60 m- mobil eszközök, 3 db klíma, robotporszívó, tv, xiaomi home hub, etherneten direktbe apple tv; 2 jeltovábbító etherneten szellőztető berendezés, másikon kamera NVR, garázs jeltovábbítóra 2 db wifis kamerát szeretnék csatlakoztatni
Mai napon, ha minden eszközünk csatlakozik, akkor 15 db van- antennás internetet használunk, 100/40-es
- első nekifutásra 3 db Mesh-ben gondolkodtam, + 1-1 eszköz a sárgával jelölt helyekre és a garázs. Ez így össz kb 95e Ft lenne. Nem baj, ha olcsóbb, viszont nem tudom mi a reális
- Xiaomi AX3200 Mesh nagyon nagy. Nem szeretnék ekkora valamit, amit ki kell raknom egy szekrény/pult tetejére. Most a szekrényben van a router, nagyszerű lenne, ha ott is maradna. Ez van most. Antennamagasság a lehetséges férőhely.
- egyéb kívánalmaim nincsenek, persze ismeretek hiányában az igények sem növekedhetnek
-
Zoona
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #97634 üzenetére
Köszönöm
-
Pawaja79
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #97615 üzenetére
Köszönöm.
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Gubek-Einste #97607 üzenetére
Köszönöm
-
solti
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97606 üzenetére
köszi!
-
solti
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97600 üzenetére
pl telefon kiírja, hogy a hálózat nem ad internet hozzáférést (de pl a VPN még működik). Viszont nem a net megy el, mert mondjuk mobilnetre váltva elérem az otthoni hálózatot. Olyan mintha a router nem tudna újabb tcp kapcsolatot nyitni de a meglévőket azért nem dobja el. Az biztos, hogy egy kábelen kapcsolódó RPin futó qbittorrent okozza (globálisan 200 kapcsolat a max benne most beállítás szerint). Viszont véleményem szerint ez még nem olyan brutálisan sok... Arra is gondoltam hogy ISP (digi) korlátoz, de akkor nem. tudnék visszafelé egyből becsattani (hacsak nem a kimenő kapcsolatok számát korlátozzák)
-
Kisfundy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #97502 üzenetére
És ha nincs mód kábelezni?
-
BalukaD4
újonc
válasz
Gubek-Einste #97485 üzenetére
Köszönöm!
Nem gond, ha többet kell ráfordítani, annyit még hozzátennék, hogy kisvállalat, max 10-en vagyunk az irodában.
Esetleg konkrét eszközöket tudnál ajánlani?
Ma megnéztem, minden irodában meg tudom oldani a vezetéket, tehát az AP-k között is tud vezeték lenni.
Köszi!
-
MTBF
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #97486 üzenetére
köszönöm az infókat, megrendeltem az Asus-t
-
Wyll
őstag
válasz
Gubek-Einste #97437 üzenetére
Köszi!
Megjött tegnap a jóáras AX53U – még barátkozunk, de eddig nagyon tetszik. Fasza hogy van már mobil app is ezekhez.. Én főleg a net stabilitásának növekedését várom tőle azáltal, hogy leveszi a routingolás terhét a Vodás szolgáltatói csoda válláról. Utóbbit át is állítottam modem üzemmódba. -
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #97489 üzenetére
Szerinted mi a jobb megoldás? Most venni 100+ ezer forintért egy Synology vagy Asus routert vagy inkább AX86S és később váltani?
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #97484 üzenetére
Köszönöm a véleményt. A ubiquiti teljesen felesleges? Vagy nem üti meg a mércét?
-
ricogsm
őstag
válasz
Gubek-Einste #97465 üzenetére
Rendben értem köszönöm!
Viszont helyi hálózaton még nem látom a meghajtót.
Mit hagyhattam ki a beállításból?
R/W engedve van
Mégsem látja a laptop.
Download master már fent van sikerült is letölteni dolgokat és seedel is.
De....
-
Bdanyy
addikt
válasz
Gubek-Einste #97418 üzenetére
Régi téglaház vastag betonfödémmel 2 szint + alagsor. A középén elhelyezett router az adott szintet jól lefedi, mert csak 1-1 szoba van mindkét irányban.
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #97388 üzenetére
Az Asus rt-ax 89x tetszik, főleg a sok 8 db lan port miatt.
Előrelépés lenne az ax92-höz képest?! -
Attti73
tag
válasz
Gubek-Einste #97373 üzenetére
köszi, RT-AX53U lett végül BF akcióban. :-D
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #97354 üzenetére
-
Szerpentin
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #97255 üzenetére
Matekoltam kicsit és végigolvastam néhány itteni postot+reviewkat. Végül ezt néztem ki host-nak: ASUS RT-AX86U AX5700
Mellé pedig 1 vagy 2db AX1800U node-nak, ahogy ajánlottad.
Kutakodom még egy picit, de jó vélemények vannak az AX86U-ról, keretbe belefér (90+20+20= 130) és így egy ideig remélhetőleg nem kell frissíteni a rendszert, max ha lesz több gigás net -
Szerpentin
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #97255 üzenetére
Köszönöm!
-
DoItYourself
addikt
válasz
Gubek-Einste #97256 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat, marad külön.
-
tirszin
senior tag
válasz
Gubek-Einste #97233 üzenetére
Köszi az ötletet!
A most futó routerünk egy Netis WF2419E vagy 2409E.
Mindent tud, ami kell, csak 1-2 hónap után "elfárad" a port forward a Win. remote desktophoz, és egyre többször kell próbálni kapcsolódni a távoli asztalhoz, amire sikerül.
Amikor már 6-8 próba után sem jön létre a kapcsolat, átírom a külső portot egy másikra és láss csodát, megint hibátlanul működik kb. 1 hónapig. -
válasz
Gubek-Einste #97225 üzenetére
Egyszintes, 140 nm-es családi ház. A lefedettséget abban az értelemben kérdeztem, hogy van-e olyan ajánlott routwr, melynek tudható, hogy erősebb a rádiója, mint az N66U rádiója (mégha itt a kliensek is befolyásolják a kapcsolat minőségét). A jelenlegi router helye gyakorlatilag fix, elég kellemetlen meló.lenne odébb vinni.
-
hunaqua
addikt
válasz
Gubek-Einste #97169 üzenetére
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gubek-Einste #97168 üzenetére
A lefedettség fontosabb, mint a wifi sebesség. Hálózati file transfer, stream, ilyesmi nem nagyon van. Csak videótelefonálás, TV-n Youtube (de az is csak akkor, amikor mi otthon vagyunk), ennyi. Van 2 laptop, viszonylag újak, azt hiszem, azokon van ax wifi, de nem lényeges, mivel inkább csak amolyan irodai munkagépnek vannak használva. Hát akkor lehet, hogy visszamondom holnap az AX55-t, és veszek egy AC57U v3-at.
-
kenwood3
addikt
válasz
Gubek-Einste #97152 üzenetére
Termeszetesen minel kevesebb, mivel 100 megas nethez nem kell 1 eromu, sem 1500as sebességű wifi. A mukodo dm a lenyeg számomra ami miatt imadtam az ac66-ot. Legalabb 4 eve nem kellett pc torrenthez, film nezeshez, es ez nagyon hianyzik
-
oszy
veterán
válasz
Gubek-Einste #97122 üzenetére
Az valamivel jobb a TUF Gaming AX3000 V2-től?
-
jata108
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #97100 üzenetére
Köszi szépen a választ, berendeltem, holnap kiderül nyerek-e valamit a jelenlegihez képest.
-
fcbarca
őstag
válasz
Gubek-Einste #97101 üzenetére
Szia. köszönöm hogy írtál
Társasházba, a rő router kint lesz a teraszon, mivel lte megosztás, ott jobb a tér. A router egy tp link mr200 régi,sajnos nincs benne mesh.
Aztán az erősítő a terasz melletti szobába lenne rakva, hogy elnyomja a konyhába és a hálószobába. A falak vastagak. 2 fal lenne. Itt az inssider kép [kép] -
Meridius11
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #55451 üzenetére
Sziasztok,
Bestbuy, lehetőleg minél időtállóbb routert keresek 40 ezerig egy társasházi lakásba, jó sok szomszédos wifi hálózattal, az alábbi felhasználásra.
- egy PC, LAN kábellel
- Meta Quest 2
- wifin streaming, Plex, ip kamera, telefonok, ipadAz Euronics Asus TUF AX3000 v2 akcióról sajnos lecsúsztam, Budapesten már sehol nincs, csak más boltokban 42 ezerért. Minimális felárral viszont már Asus TUF AX5400 is van. Ti mit ajánlanátok?
-
HdRew
őstag
válasz
Gubek-Einste #97092 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
05Steve
tag
válasz
Gubek-Einste #97088 üzenetére
AX55 nagybb területet tud lefedni? Vagy mért drágább 10-15 ezerrel?
-
05Steve
tag
válasz
Gubek-Einste #97086 üzenetére
80nm családi ház, 38as kisméretű tégla, kis távolságok, egy szint, sarokház, tűzfal a szomszéddal egybeépítve
kliens eszközök röviden sok, több mobil, tv, xbox, nintendo switch, robot porszívó, két garázs ajtó, meg még ki tudja mi nem
1Gbit vodafone, az eszközök egyenlőre nem tudnak ax-et,
minden eszközt egyidejűleg zokszó nélkül kiszolgáljon,
később mivel az udvaron kevés a jel egy mesh házlózatot hoznák létre, egyenlőre egy repeater van kint azzal is működik, egyenlőre most arra jutottam hogy kipróbálom a szolgáltató csoda arris modem/routerét ha nem válik be akkor valamelyik asus mellett döntök csak nem tudom melyik lenne jobb -
mhn
tag
válasz
Gubek-Einste #97070 üzenetére
Ez akkor nagyon jó hír. Köszönöm a gyors választ!
-
dzsampi
tag
válasz
Gubek-Einste #97069 üzenetére
köszönöm szépen!
Meg fogom rendelni a TUF-AX5400-at.
Még egy kérdésem lenne. UTP kábelből van valami ajánlott gyártó vagy konkrét kábel?
Szükségem lenne egy 3 m hosszúra, egy 2 m hosszúra és egy 1 m hosszúra. Itt az egyik tag linkelt korábban ubiquiti patch kábelt. Azoknál nagyon tetszik, hogy vékony a kábel és könnyen igazítható.Azt hiszem ez volt: [link]
-
dzsampi
tag
válasz
Gubek-Einste #97049 üzenetére
Köszönöm szépen!
Leírom, hogy mi a terv.
Nagyjából még 2 évig fogok a jelenlegi helyen lakni, itt nem lesz szükségem mesh hálózatra.
2 év múlva viszont egy 3-szor ekkora házba költözök (150 nm) ekkor fogom használni a mesh szolgáltatást (cat 7 kábel lesz behúzva minden helyiségbe).Jelenleg 500/22 vodafone netet használok. Az új helyen majd a telekom gigabites, vagy 2 gigabites internetére fogok előfizetni. Annak utána kell járnom, hogy van-e relevanciája a 2 gigabitnek vagy felesleges nekem.
Melyik a jobb terv?
1. Most veszek egy TUF-AX5400-at és a 110 ezer forintos keretből 60-at "félrerakok" és majd 2 év múlva lecserélem / kiegészítem a hálózatot.
2. Megveszem most a GT-AX6000-et és ehhez veszek későbbiekben még AP-kat.
Köszönöm!
U.I.: más gyártó termékei teljesen kiesnek az ajánlottak közül? Pl.: netgear, linksys
-
Palkriag
újonc
válasz
Gubek-Einste #97006 üzenetére
Köszönöm a választ!
Kültéri egységekből tudtok esetleg konkrét típust javasolni? A lefedettséggel nincs probléma, szóval extra igény nincs.
-
Emperor_
addikt
válasz
Gubek-Einste #97003 üzenetére
Kábellel nem tudom őket összekötni, mert macerás lenne körbe vinni vagy fúrni kéne. (Már így is utálja a feleségem a kábeleket
).
Az emeleti router és földszinti(ek) a ház két ellentétes sarkában van(nak).Milyen hátrányom származik abból, ha nincsenek összekötve Ethernet kábellel?
Köszönöm szépen válaszod
!
-
sittes79
addikt
válasz
Gubek-Einste #97011 üzenetére
Oh köszi, végülis ez is járható utána olvasok.
Pontos típust tudnál írni?
-
sittes79
addikt
válasz
Gubek-Einste #97002 üzenetére
Sajnos igen tudom, hogy drága
köszi az ajánlást nekem egy olyan kellene amire lehet kötni külső booster antennat mert itt a térerő sem a legjobb.
Ezt néztem ki:
-
Tamás9x
őstag
válasz
Gubek-Einste #96984 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
53nm kocka, vékony tégla válaszfal 2, illetve egy óriási tükörfelület, amin semmi sem fog átmenni. A régi itt tökéletesen produkált, azért is írtam kiindulási alapnak.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Max 10 eszköz AC/AX, de a régitől erősebb hardvert szeretnék, mert szeretek kisérlezetgetni, legalább 5 évet bírnia kellene, és a sávszél sosem elég.
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
0-60K között
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Elég sokat másolok hálózaton, NAS-és másik gépre. 1 max 2db usb. -
Alajos85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #96968 üzenetére
Köszönöm
Érteni nem értem, hogy miért, de megfogadom a tanácsod.
Veszek egy új GT AX6000-et.
Kábelezésre, nincs jó megoldásom, így a legjobb Wifis routert szeretném. AX210 es kártya van a laptopban.
Miben lesz ez másabb, mint az eddigi AX82U?
-
Alajos85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #96966 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Az AX86U az 70.000
a GT-AX6000 120.000
AX88U 90.000[link] innen próbáltam okosodni a tanácsod alapján.
Az sorrend és az antenna erősséget kell nézni?
Az AX88U majdnem ugyanolyan jónak számít?
-
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste #96802 üzenetére
és ez az AX1800 is tudja az igmp proy-t és az igmp snooping-ot (iptv stb port)?
-
Albi001
tag
válasz
Gubek-Einste #96895 üzenetére
Jogos. Megrendeltem a 3000est aztán meglátjuk. Köszönöm.
-
_NCT
addikt
válasz
Gubek-Einste #96896 üzenetére
Köszi. Még agyaltam egy AX1800-ason, de hosszútávra talán kifizetődőbb az AX58U2.
-
Albi001
tag
válasz
Gubek-Einste #96857 üzenetére
Köszönöm!
Egy kérdésem volna még:
Ugyan itt 45ért van az AX5400, ami szerintem szintén jó ár. Nyújt-e jelerősségben annyival többet, hogy megérje nekem? Vagy a fent leírt lakásméretnél (95m2), felhasználási körülményeknél elég az AX3000 is?
-
fatpingvin
addikt
válasz
Gubek-Einste #96788 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a választ, ez is egy fontos tájékozódási pont
máris nézem amit írtál.
szerk: ahogy elnézem ez elég vastagon a wifire van kihegyezve. lehet hogy mégis futok egy kört valami ultrakicsi fogyasztású x86-os történettel, megnézem mi jön össze 20k alatt.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Gubek-Einste #96772 üzenetére
Kifejtenéd hogy miért?
-
madagaszkar
tag
válasz
Gubek-Einste #96750 üzenetére
Ott is megkérdeztem, mert nem tudtam eldönteni, hogy hol tegyem fel a kérdést, de még nem kaptam választ. Mindenesetre köszi, most már legalább tudom, hogy hol kérdezősködjek ez ügyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Óvodások homokozója
- Óra topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest