- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
Gubek-Einste #62402 üzenetére
Vágom, de ez ugye azért van, mert eddig a sima 100-as net volt, mostantól lesz 1000-es, ezért volt a korábbi kérdés. Tudom, hogy az AC750 nem penge, bár nekem nem volt gond a wifi-vel sem (Lumia - Win teló), míg a fiam káromkodott (LG Android
)
-
sony309
őstag
válasz
Gubek-Einste #62379 üzenetére
Köszönöm!
-
sony309
őstag
válasz
Gubek-Einste #62377 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Megindokolnád a válaszodat, hogy miért (nem az ajánlott típust, hanem magát a cserét)?
Nem akadékoskodok, csak hogy értsem! -
alienpapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62364 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ!
-
Benhamin
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #56041 üzenetére
Sziasztok!
Asus AC66-ost és Huawei E5577-est próbált már valaki összeműteni? Működhet? (Telenor Home normális megosztasa miatt) köszi! -
alienpapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62358 üzenetére
Miért nem ajanlottak? Erre elvileg két év garancia van, szóval nagy baj nem lehet...
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #62350 üzenetére
A D-Link mennyire megbízható ezen a téren?
-
alienpapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62355 üzenetére
Közben nézem, hogy teljesen rossz linket adtam. Szóval ezt néztem ki : [link]
-
TriX2010
tag
válasz
Gubek-Einste #62336 üzenetére
Jól van, köszi Urak. Akkor egyelőre csak bízom a szerencsémben és remélem nem szorulok cserére egy darabig, mert asszonytól kapok, ha közlöm hogy routert veszünk
-
TriX2010
tag
válasz
Gubek-Einste #62283 üzenetére
Többféle gond...? Mint pl? Chipset hiba. Vagyis konkrétan..?
Előre is elnézést, de ez a C1200 olyan mint valami mostohagyerek.... Mindenki utálja, de senki se tudja megmondani, hogy miért... Komolyan... Érdekelne pár konkrét dolog abból a sokból ami ennek a baja.... Felkészülnék lelkileg a megpróbáltatásra, meg aztán ahogy látom, mást is érdekelne a téma...
De ha megint csak az jön, hogy húdemennyisoknagybajvanvele, akkor kétségeim támadnak, hogy jó fórumon próbálok-e "okosodni"...
(Halkan jegyzem meg, hogy az állítólag chipset hibás nem ajánlott routerem, hibátlanul, stabilan és igen gyorsan teszi a dolgát még mindig...) -
kelly7
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #62302 üzenetére
Semmi különös elvárás nincs. 50 megás net meg 1 box menne róla egy melléképületbe.
-
resist
tag
válasz
Gubek-Einste #62284 üzenetére
Köszi, meg is rendeltem
-
resist
tag
válasz
Gubek-Einste #62260 üzenetére
És a Netgear Nighthawk X4S milyen szerinted?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gubek-Einste #62259 üzenetére
Amikor ujonnan bekötöttem a rendszerbe, 10 perc alatt volt rajta internet a frissítéssel együtt, elötte persze felkészültem belőle, de amúgy is célszerű tisztában lenni hogy mit is akarunk.
A mai világban a bedugom, és ha bejön a facebook akkor már minden jó nem elég.
És még ha az upnp -ét bekapcsolva hagyják pláne.(#62263) Soma01
WDS el leginkább egy gyártó termékei műkődnek ha szerencséd van, első dolgom kiírtani ezt a funkciót. -
Szajkop
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #62241 üzenetére
Teljesen igaz, én néztem el a típust
-
G-Bali
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62235 üzenetére
Köszönöm
És az rajta van a dobozban ,vagy azt honnan tudom kideríteni...,vagy ez nem. Olyan mint a tplink nél a verzió számos.....?
Látom benne van a nevében -
Isikamika
tag
válasz
Gubek-Einste #62232 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
-
Isikamika
tag
válasz
Gubek-Einste #62230 üzenetére
Hoppá! Azt megkérdezhetem miért?
-
Isikamika
tag
válasz
Gubek-Einste #62224 üzenetére
A xiaomi szimpatikus! Amúgy wifin lenne rajta ( iphone,ipad,macbook) kábelen meg egy nas.
-
6120
tag
válasz
Gubek-Einste #61612 üzenetére
Végül egy D-link dwr-921 lett beszerezve. Sok tapasztalatom még nincs vele; kétszer ment fél napot (éles üzem majd januártól).
Amit láttam, hogy a menüje inkább szép mint gyors/okos. Lassan találja meg a hálózatot, de ez inkább az első indulásnál jellemző (de hozzá kell tenni, hogy nem lassabban mint a thikpad x270 a beledugott SIM-mel). A használat alatt végig stabil volt. Viszont a mellette lévő iphone7-hez képest kb 15-20%-kal kevesebb sávszélt oszt (azonos erőtér mellett) kábelen, wifin inkább a mínusz 30-40% a jellemző. -
Somy_
tag
válasz
Gubek-Einste #62188 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet! A 1043N is ajánlott lenne amúgy? (Sajnos a boltok kínálataiban nem látok most ND-t, persze lehet nem kerestem eléggé.)
-
Adams15
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #62186 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
Adams15
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #62183 üzenetére
Köszönöm! Ez hülye kérdés lesz biztosan, de ilyenkor pontosan hogy szokták a 2 routert összekötni elrendezni?
-
Adams15
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #62169 üzenetére
Sajna a net nagyon gagyi náluk, emiatt is írtam azt, hogy a jel volna a fontos. 5/1 Mbit-es netük van emlékeim szerint, az 5 lefelé tuti, a feltöltésben nem vagyok biztos.
-
HTomee
tag
válasz
Gubek-Einste #62168 üzenetére
Szia,
Kertes ház, tégla falak. max 2fal.
Sajnos ez a mód a butított T-s szoftverben nem elérhető.
Az eszköz egy Sagemcom F@st 5655v2 ONT.
Az ügyfélszolgálaton tudják bekapcsolni ezt a funkciót..Köszi a választ.
-
s.szesztai
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #62126 üzenetére
TP-Linket nem szeretem.
Több egység is szóba jöhet, pár AP telepítés is, vagy kábelezés a kameráknak.
Még tervezés alatt van a dolog.
Köszönöm a segítséged. -
s.szesztai
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #62124 üzenetére
Családi ház, tégla fal helyenként 1m-es a falvastagság.
220nm a ház alapterülete + kert.
Net jelenleg 80Mbps, de ez valószínüleg változni fog.
Használt router is szóba jöhet, 30-50eFt-ban gondolkodom.
Kb. 6 eszközt és 3 kamerát kellene kiszolgálnia.
Stabil legyen, és tudja a lefedettséget.
Röviden ennyi. -
válasz
Gubek-Einste #62117 üzenetére
Ezt örömmel hallom.
Viszont ha azt nézem, hogy tudásban kb az n14u szintjén van, akkor már lehet, hogy inkább hozzáteszek egy tizest, és a kétsávost veszem meg, mert itt a lakásban kb 18 különböző wifi hálózat van jelen, talán segítene a dolgon, ha előre menekülnék.
-
válasz
Gubek-Einste #62105 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ, igen, amolyan NAS és router keresztezésére gondoltam, hogy ne usb-n menjenek az adatok a háttértárolóra, de úgy látszik erre nincs valós igény rajtam kívül.
Ugyan az usb3 már gyorsabb, de ahhoz még nekem kell külön usb3 külső házat vagy vinyót venni, ami költségnövelő tényező, ezt akartam volna egy satás routerrel megúszni.
A kérdéseidre azért nem írtam választ, mert nem fontos, a jelenlegi router is kielégíti a család igényeit.
Mivel tp-linkem volt, igaz a legalapabb, de azzal sok bajom volt, az asus routerrel viszont jók a tapasztalataim, maradnék a márkánál.
Asus N18U és az Asus AC58U néztem én is, viszont több helyen mindkettőre írták, hogy nem teljesen stabil a fw rajtuk.
-
shaggy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #62106 üzenetére
Csaladi haz tegla falak. Egyenlore 250megas net van. Table, telefon, laptop hasznalja. Annyi h tudja az iptv-s boxot nezni rola mert oda lenne bekotve.
-
mcll
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62094 üzenetére
Köszi, megnézem ezt is.
-
mcll
senior tag
válasz
Gubek-Einste #62076 üzenetére
Köszi. Igen mindenképp CFW kell nekem rá.
Ahogy a neten nézem az Asus N18U-ra talán kevesebb a panasz. Még keresgélek azért. -
IzI
őstag
válasz
Gubek-Einste #62023 üzenetére
Rendben,kösz
-
IzI
őstag
válasz
Gubek-Einste #62016 üzenetére
Kertesház,téglafal 1-3kb.
2pc lenne rádugva kábellel és egyidejűleg menne.Wifi-t csak mobilhoz használnám.Korábban írták,hogy ahhoz erősítő kell,ha normális sebességet akarok,de ettől eltekintenék és megelégszem a lassabb sebességgel.
Ami még fontos lehet az a ping játékoknál.Ha az egyik gépen neteznek,akkor jó lenne,ha a ping stabil lenne a másikon.
Digi 1gbit-es net -
ZephX
senior tag
válasz
Gubek-Einste #61951 üzenetére
Vagy esetleg elég lehetne egy TP-Link TL-WR1043ND is? Mert ugye ennek is Gigabites portjai vannak, wifin keresztül meg nem sokkal kevesebb (450 mbs) mint az ASUS 600 mbs-e. Mert a laptop úgy is kábellel lenne rá kötve. Vagy érdemesebb az erősebb SoC miatt az ASUS-t választani?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gubek-Einste #61962 üzenetére
Így igaz
-
iltirisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61954 üzenetére
Köszi a tanácsokat, van még egy Archer C7 használt, gari nélkül, 17K. Használtan lehet jó opció?
Szokott vajon velük baj lenni vagy ezek örök élet plusz 1 nap? -
sad_Vamp
őstag
válasz
Gubek-Einste #61948 üzenetére
értem a tanácsot és köszönöm, de ezen lépjünk túl
Nekem modem wifi routerrel kell EGYBEN. Erre nincs semmi ötlet? -
iltirisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61943 üzenetére
Értem, akkor mindenképp egy komolyabb kellene? 20K alatt jó lenne kijönni.
Főleg WIFIn lesznek az eszközök, 2 laptop, 3 telefon. De 1 éven belül lesz asztali is, szóval kell a gigabites port.
Esetleg Asus RT-N18U? Vagy ez a TP-Link? Mondjuk nem tudom hogy ez most C1200 vagy AC1200... már elvesztem, hogy melyik a C5 és melyik nem
Szerinted mi jöhetne még számításba? -
ZephX
senior tag
válasz
Gubek-Einste #61941 üzenetére
Igen-igen tisztában vagyok vele, hogy időt állóbb meg minden. Csak egyrészt nem akarok tökölni a CFW-vel, másrészt meg a laptopon úgy is kábellel menne a net, úgy is csökkenne a sebesség wifin keresztül. Úgyhogy még vacillálok egy sort.
De úgy látom neked is ez az Asus van.
-
gabi182
tag
válasz
Gubek-Einste #61939 üzenetére
Panel lakás, 1 szobát kellene lefedni
120mb upc netem van
Pc-n vezetékkel használom, a wifit használná egy laptop, 2 teló és 1 chromecast
Nem szeretnék nagy összegeket rászánni, mert nem használnám ki egy drága eszköz funkcióit, tényleg csak annyi kell hogy ez a pár eszköz ki legyen szolgálva.Köszönöm!
-
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste #61911 üzenetére
Pedig eleg jo vasak
r7000 asuswrtvel pl utos kombo, baromi jo aron. Amazonon mindig lehet olcson venni.
De igazabol eldolt, mert volt az netgear x4s r7800 150 euros villamaron az amazonrol, ennyit nem er a synology pluszban. A kozvetlen konkurens asus rt88u 100 euroval dragabb.
-
Fagyi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61912 üzenetére
Nappaliban van a router, felette tv Lg 42LB580V kábelen + Zyxel NAS326 kábelen,UPC (horizon) mediabox kábelen, nappaliban kábelen pc és egy asus nettop wifi-n. nappali mellett 1-1 belső válaszfal mögött 1 pc wifin (ritkán használt), másik szobában gyerek telefonnal és egy upc mediabox,. Ide tervezek egy jel ismétlőt, a mediaboxnak kell a kábeles hozzáférés a visszanézéshez. A gyerekszoba mögöt még egy válaszfallal a hálóban egy android tv box, per pill egy d-link dir505-ön kábelen. Itt a nashoz kell hozzáférés és a horizon app-hoz kell hozzáférés. A telefonok szanaszét a lakásban. Max. az okos tv és egy vagy két eszköz a fentiekből amit egy időben akár full hd tartalom elérése. Ugye a NAS nem lejátszó, csak szolgáltatja az adatot.
Kb. így : szoba I nappali I szoba I háló. I = egy 10 cm-es válaszfal tégla. A hálóban lévő tv box 6 méterre van a szobákban 3 méterre, a nappaliban 2 méter a max. táv, ami wifin van.
Az ár másodlagos, ésszerű keretek között. A későbbiekre nézve, per pill 500-as net a max a UPC-nél,
nem szeretnék 3 év múlva cserélni. Full hd-nál nagyobb nem lesz, általában mkv-k.
A stabilitás az igény, ha szüséges a gigás port, ha nem akkor elég a 100-as is. A telefonok már tudják az 5 Ghz-et is, nem bánnám ha dualban menne.
A UPC adná a connect boxot 5000-ért, de nem tudom, hogy normálisan együtt működne a nas-sal. Most az ubewee nem mindig. Az UPnP rész nem az igazi, nem lehet időbeli korlátot szabni a gyereknek pl.
A NAS-nak kell néhány dedikált portforward. Járt nálam tp link 740N, az például magától forwardolta a portot a NAS-nak.Esetleg milyen jelismétlőt ajánlotok a d-link dir505 mellé, helyett, kell rá egy ethernet port!
A négy port perpill. ki is van töltve, vagy egy több portos is jöhet, vagy egy switch ajánlás a router mellé ha szükséges lesz, hogy milyet nézzek.Köszönöm előre is!
-
Beorn
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61870 üzenetére
-
19_OsY_81
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61886 üzenetére
Szerinted ez a B1 változat?
https://www.pcland.hu/asus-rt-ac66u-ver-b-rt-ac66u-b?forras=3
-
19_OsY_81
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61884 üzenetére
Milyen előnyökkel járhat ez?
Bocsánat, routerekben tényleg amatőr vagyok...
-
19_OsY_81
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61882 üzenetére
Én meg ezt néztem ki: Asus RT-AC68U.
Szerinted?
-
Gyuurma77
kezdő
válasz
Gubek-Einste #61878 üzenetére
Köszi szépen!
-
ACE-
addikt
válasz
Gubek-Einste #61839 üzenetére
túl sok jót nem írnak róla. Vagy a B1 az jó? Honnan tudhatom hogy azt küldik?
-
noxon
őstag
válasz
Gubek-Einste #61834 üzenetére
-
noxon
őstag
válasz
Gubek-Einste #61815 üzenetére
Helló.
TL-WR740N van jelenleg. Panel lakásban használom a routert. 1 pc, 1 laptop és 4 mobil eszköz használja.
A net diginet100 pro, nem tudom fejből a sebességét.
Nézegettem már pár routert 10ezer alatti áron a iponnál.
A mostanival az a gond, hogy sokszor elmegy az internet. (nem a szolgáltatással van a gond). -
Tangerine
senior tag
válasz
Gubek-Einste #61822 üzenetére
Itt arról ír, hogy az antenna is a TV mögött van. Nekem az antennák nem lennének takarva, hanem kilógnának a TV felett, mint a rajzon.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #61821 üzenetére
Én csak azt szeretném, hogy stabil legyen a wifi és ne dobálja le fél óránként, nem érdekel a jelerősség. Ahogy írtam, két napja vettem egy D-Link DIR 842 routert. Csak böngészek a laptopon, meg néha letöltök sorozatokat. 2,5 méterre van a laptop a routertől! A beállításokon túl vagyok: 20Mhz, üres csatorna választása, only n, WPA2.
Nincs kimondott igény a dual bandre sem, 2 db iphone 6 és egy laptop böngészésre és a vezetékes net a tv-be a youtube miatt. Vegyek ilyet: Asus RT-N18U 600Mbps gigabites wifi router 2db USB porttal?
Edigitálnál kell vennem, mert oda viszem vissza a két napja vett routert.A fenti igények tükrében a keret korlátlan. Szóval én csak stabil wifit akarok
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Gubek-Einste #61788 üzenetére
akkor, ha jól értem ez ajánlott és ez pedig nem?
-
pixta78
senior tag
válasz
Gubek-Einste #61782 üzenetére
Ezen mit értesz?
Kb 30 éves ház, 3 külön fázissal. Alu vezetékekkel. -
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste #61788 üzenetére
-
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste #61785 üzenetére
Joreggelt.
Uj felallas. 25000ft-ig
1000-es diginethez
digi-s ipv6
dual wifiasus tplink marka johet szoba
-
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste #61785 üzenetére
Koszonom, akkor meg varok hatha lesz vmi jo ajanlat kesobb. Addig meg marad az ipv4.
-
Axess
tag
válasz
Gubek-Einste #61780 üzenetére
Köszi az infot! CFW-t úgysem használtam ki a régi routeremmel sem. Akkor marad ez, remélem egy jó 5 évet kibír.
-
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste #61776 üzenetére
MEg annyi kerdesem lenne, most ugye a 4300-as uzemel panelban lakom egy fal valasztja el a routert az android tvboxtol, jelenleg az 5ghz-esre van rakapcsolodva a kis tvbox gond nelkul mennek a filmek sorozatok wifin keresztul original minosegben (kodi plex addonnal) ha esetleg beruhaznek az asusra a 2.4Ghz-s wifinel se lenne gond a sebesseggel? tehat semmi akadas es buffer?
Vegulis meg vagyok most elegedve a 4300-assal csak mivel ipv6 support nincs hozza legalabbis olyan ami menne a digi internetjevel (kiveve ha felrakok egy neten talalt beta verzioval de az meg nem annyira stabil... netszakadas stb) csak nem akarom azt hogy az ipv6 hianya miatt ujabb weboldalak nem jelennek meg stb.
Vagy hagyjam a francba es ne izgassam magam ipv6 miatt?
Jobban belegondolva lehet a dual band se kellene hanem hogy a digi 1000 net a leheto legjobban muzsikaljon meg az android tv box se toltogessen film kozben, a tobbi eszkoz azok mobilok egy tv meg egy ps4 es egy pc de ezek meg itt vannak a router kozeleben kabellel. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Gubek-Einste #61749 üzenetére
anyós akar routert 100/50-es digi nethez és "boltból" akarja megvenni (MM, edigital, stb). viszont mindegyik helyen más van (840/841/842)
felhasználás: 1-2 mobil lógna rajta wifin.
ár: minél olcsóbb, de azért 2-3 év gari jó lenne
bármelyik megfelelő? -
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste #61774 üzenetére
Akkor dualband de ac nelkul? Bgn only
1043 tplink van kicserelem az enyemet a muterek routerere max...
-
eisento
addikt
válasz
Gubek-Einste #61772 üzenetére
Esetleg tplink vagy asusba?
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste #61748 üzenetére
Másodlagos eszköz akkor kéne ha érdekelne a + kábelezés.
De a mostani router leváltásába belemennék ha nem túl drága, de ezt az USB-s dolgot a Asus N18U torrentel nemigazán értem amit az Ipon.hu oldalán a kommentekben olvastam, eddig torrenthez mindig gép kellett, router + HDD-t nemigazán tudok elképzelni...báár nem is értek igazán hozzá
-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste #61751 üzenetére
tudom, de ennyit még sose mértem
-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste #61663 üzenetére
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #61733 üzenetére
hat 3x akkora volt majdnem, mint a gyari 5dBi-se annak a routernek
de pl vastagabb is volt vmivela monitor mogott allt, eppen csak nem logott tul rajta
16-snak vettem
de amúgy egybol megoldotta a wifi nyuglodeset, nekem meg ez volt a lenyegha megalltam a haz elott a kocsival mar akkor felmaszott a Wifi-re a telefon ezzel, elotte meg a gyari antennával a 2.-3. emeletnel kezdett erzekelni csak jelet, meg ha felertem a 3-4. kozott a lepcsoforduloban vagy teljesen a 4.-re, akkor kapcsolodott
szoval igazabol mukodott, amire kellett
-
Al Capone
tag
válasz
Gubek-Einste #61719 üzenetére
Ok, köszi. Nem is gondoltam, hogy van, bocsi.
-
brembo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61674 üzenetére
Jellemzően 2-3 eszköz használja egyidejűleg, ezek között van egy asztali gép (ez kábellal csatlakozik), és wifin egy laptop, egy tablet, és egy telefon. Árban rugalmas vagyok, inkább szeretnék olyat, ami hosszú távon kiszolgál, és nem dobál le folyton. Szóval ár-érték arányban egy megbízható, stabil, és jelerősségben is kiemelkedő eszközt keresek. Azt nem tudom, hogy ez a dual band mit takar és mi az előnye.
-
Zsubi
őstag
válasz
Gubek-Einste #61659 üzenetére
1 asztali gép kàbellel (néha kevés torrent), 1 Samsung smart tv és 1 telefon. Nem kell semmi extra azon kívül hogy gyors és stabil legyen.
30k alatt néztem őket amiket te is ajànlottál de nem tudok dönteni. Asus n18u milyen sebességre képes stabilan? Olcsó alternatívának nem lenne jó? -
adobodo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61653 üzenetére
Köszönöm!
-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste #61663 üzenetére
én per pill egy stabil wifinek is nagyon örülnék
tudom garancia nincs a sebességre de azért az se állapot hogy a router mellett tud 70-80-t majd 1 helyiséggel arrébb 3m-re 20-30 aztán van hogy ne sincs, ideballagok a router mellé és hopp már van is net. Ezt ma 2x eljátszotta közel álltam hogy valamit repülni tanítsak
-
bnorci71
addikt
válasz
Gubek-Einste #61656 üzenetére
wifin, vagy legalább azért a felét stabilan
az Asust most húztam ki a konnektorból és dugtam vissza a Tenda Wr316-t mert az Asus 5percenként eldobálta a netet, komolyan ettől a 1043 is jobb volt én meg azt hittem előrébb lépek, de nem
-
bozsozso
őstag
válasz
Gubek-Einste #61660 üzenetére
Bocs akkor rosszul tudtam, bár máshol elég húzós árakat találtam.
-
bozsozso
őstag
válasz
Gubek-Einste #61647 üzenetére
Köszi. Frankón lecsúsztam róla, már nincs készleten sajnos. Edigitalba lett volna ennyiért. Már pár napja gondolkodom rajta, de úgy látszik túl sokáig tettem.
Ha jól tudom ez meg kifutó termék.
-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #61649 üzenetére
A dualband miatt gondoltam a cserére. Lehet kitudnám hozni 1-1-be a cserét. De akkor ha nem javasolt, nincs értelme a cserének.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Gubek-Einste #61603 üzenetére
Kb.15 -20 méterre van az 1 darab laptop,2 fal van.
Kb.20000 Forintban gondolkodtam.
Elképzelhető,hogy lesz még egy wifis laptop. -
Stehe
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61569 üzenetére
Köszi!
Elkezdtem keresni ezt a típust, de vagy a B1 jelzés nélkülit találtam, vagy pedig 50.000 Ft körül találtam meg. Ha jól olvastam, akkor a 1-es verzióban már USB 3.0 van, ez alapján lehet eldönteni. Esetleg van ötletetek, hol lehet ezt a típust beszerezni, vagy pedig hasonló árkategóriában van más ajánlott típus?
-
JKalo
tag
válasz
Gubek-Einste #61552 üzenetére
Én is nézegetem, de 30 alatt van már Archer C9 és EAP245 is 80€ körül az amzonról:
- https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00KO15KV4/ref=sr_1_2_olp?ie=UTF8&keywords=tp-link%20archer%20c8&language=de_DE&qid=1511861081&sr=8-2
- https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B01M5JJXFR/ref=sr_1_1_olp?ie=UTF8&qid=1508402437&sr=8-1&keywords=eap245+ac1750&condition=new
Melyik alkalmasabb wifi acces point -nak?
Elvárás, stabil gyors wifi, korlátozási opciókkal... -
Joe123
senior tag
válasz
Gubek-Einste #61599 üzenetére
Asus N18U mivel tud többet a TP Link 1043ND-nél ami indokolhatja a 1,5x árát?
-
n_stolz
tag
válasz
Gubek-Einste #61614 üzenetére
Köszi!
Xiaomi Mi Router 3G -vel konkrét tapasztalat x idő használat után, valakinek esetleg?
-
6120
tag
válasz
Gubek-Einste #61612 üzenetére
Köszi a gyors választ. Tudom, hogy drága az eszköz, de kb korlátlan mobilnetem van, amit nem én fizetek..
-
n_stolz
tag
válasz
Gubek-Einste #61571 üzenetére
Szia!
Max 20at szánék rá. Nem zárkózok el a külföldi rendeléstől sem.
Vasbeton (panel) lakás, 15cm falakkal, max távolság 8 méter, 2 falon kéne átlőni. Szomszédok vannak, ezért gondoltam a kétsávosra.
Kliensek száma: 2 laptop, 2 okostelefon, 1 tablet. 1 PC.
Nincs extra igény, stabil legyen...Ez alapján mi a menü?
Köszi!
-
steve1021
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61601 üzenetére
-
grigo
őstag
válasz
Gubek-Einste #61602 üzenetére
Ez mellé állítva valami más ötlet esetleg amit érdemes megfontolnom olyan 25-35 ezer körül. Nektek azért erre jobb rálátásotok van.
-
szab13
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61599 üzenetére
Köszönöm, csak az egyik 20k másik meg 35k és nem tudom mennyire érezném meg az erősebb procit.
Két telefon lenne rajta wifin, szgép+erősítő kábelen, és egy 1T winchester.
Még átgondolom megéri-e Nekem +15k-t -
nrbi001
senior tag
válasz
Gubek-Einste #61600 üzenetére
Az asusban jelenleg csalódás, tp link is 1 év után elkezdett szórakozni ( mint irtam 1043ND v4 ) plusz az utóbbira semmi firmware támogatás nem volt gyárilag.
-
PcForCe
tag
válasz
Gubek-Einste #61485 üzenetére
Köszi szépen a válaszod
-
killerjohn
addikt
válasz
Gubek-Einste #61570 üzenetére
köszi, de éjjel végetért a black friday és már megint 80k.
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #61559 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget.
-
killerjohn
addikt
válasz
Gubek-Einste #61554 üzenetére
Nincs határ, csak jó legyen... Ha jó, legyen a határ 80k, de csak mert már a t*k*m* kivan a wififel.
TP-Link Archer 3200? most csak 50k lenne...
-
Stehe
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61552 üzenetére
Köszi a választ!
Egy 85nm-es egyszintes tégla házban használnám, árban 30k alatt gondolkodom... Nagyon extra igényeim nincsenek, a megbízhatóságon, gyorsaságon kívül mondjuk jó lenne, ha lehetne médiaszerverként is használni. Illetve a későbbiekben tervezek rákötni 1-2 darab IP kamerát, ami realtime a felhőbe töltené fel a videokat. Ez ugye folyamatosan menne, ha otthon vagyunk, ha nem. Amikor legjobban ki lenne használva, akkor pl. futna egy torrent kliens, tv-n fullhd youtube videokat / mediaszerveren tárolt videokat néznénk, közben pedig az IP kamera eredményét folyamatosan töltené fel a felhőbe.
Amit említettél Asus AC58U szimpatikusnak tűnik, az elbírná a fent említett funkciókat?
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #61555 üzenetére
És ha csak 1 eszközhöz ragaszkodik (ADSL routerre)?
Ezeket néztem: TP-LINK Archer VR400 (~22k) vagy TP-LINK Archer VR600 (~30k)
Én még mondtam neki hogy a mostanit hagyja meg, vagy épp vegyen egy modemet amit te ajánlasz és mondtam neki az Asus RT-N18U-s jól bevált router is.
Segítséget köszi szépen.
-
jaroslav
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61529 üzenetére
Rendben, figyelni fogok.
Még egyszer, köszönöm a segítséget!
-
norral
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61513 üzenetére
Végül mégis a Asus RT-AC68U-t választottam, de csak mert nem volt sokkal drágább, mint a 66U B1. Gondoltam ide is megosztom, mert az egyik cégnél most valóban akciós. Nem tudom szabad -e linkelni, de bármelyik ár összehasonlító oldalon nagyon könnyű megtalálni.
-
Peti1910
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #61411 üzenetére
Asus AC58U-ra esett a választásom.
Köszönöm a segítséget! -
a.sebi
őstag
válasz
Gubek-Einste #61523 üzenetére
Köszönöm !
-
jaroslav
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61511 üzenetére
Nagyon köszönöm az információkat!
Igazából extra igényeim nincsenek.
Egy 9 lakásos társasház, 3 szobás lakásában látná el a szolgálatot a router.
Amik csatlakoztatva lennének rá:
Synology NAS (4K filmekkel)
Nvidia Shield Android box (a 4K filmek lejátszásához a NAS-ról, Netflix)
Surface Pro 3 dokkolóval, mint passzív (csendes) PC, általános használatra
Gamer PC játékra
A fenti 4 eszközt gondolom rákötni kábellel a routerre.Illetve WiFi-n kapcsolódnék, szokásos hétköznapi eszközökkel:
XBOX One, Playstation 4, okos TV, ipad....Ezeket az eszközöket szolgálná ki a router.
Egy falon keresztül kellene neki átvinni a jelet.
Nézegettem az ajánlott készülékeket, és a TP-Link Archer C5 szimpatikusnak tűnik.
Még egyszer köszönöm a segítséget!
-
intensa_man
tag
válasz
Gubek-Einste #61509 üzenetére
Egyenlőre nem tudok méréseket csinálni, mert néhány hónapon belül elköltözünk. Vidékre, faluba, családi házba. Az 5Ghz valszeg tök üres lenne, és a 2.4-től sem várok ki tudja milyen zsúfoltságot.
A választ köszönöm, bocsánat, hogy nem vettem észre. Pedig átnéztem...
-
norral
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #61513 üzenetére
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest