- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
simi12345
tag
válasz
Intruder2k5 #17884 üzenetére
9 napja használom úgy a routert ( TP LINK 841ND) ahogy írtad (hogy max 100-ra tegyem a utorrenten belül a peer számot), és maximális letöltési sebességet (40/20 DIGI) érek el vele mindig torrentezés közben, a feltöltés is max, mintha kábelen keresztül csinálnám. Nem szakadt meg még egyszer sem.
Köszi a tippet. -
Chaser
legenda
válasz
Intruder2k5 #18052 üzenetére
Vagy mint az én esetemben a WR340-nél a tplinklogin.net-en
Ezzel egyből bejött az admin felület, működik is a router ahogy kell.
szerk: Az aljára volt írva, máshol nem volt utalás rá, 198.168.1.1-gyel SKSH.
-
Nova96
őstag
válasz
Intruder2k5 #18048 üzenetére
Gyáriba nincs ilyenek. Akkor milyet programmal csináljam? 741ND
-
kisdudeEe
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #18037 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
kisdudeEe
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #18031 üzenetére
Szia!
Amikor csak én használom a netet, akkor is fennállnak ezek a problémák.(tehát a wifi-t se használja senki) -
Windsurfer
tag
válasz
Intruder2k5 #18028 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, a Netgear lesz szerintem.
-
paca5
tag
válasz
Intruder2k5 #18022 üzenetére
Bocsi átmentem a másik fórumba is...
A csatorna váltást kipróbálom hátha...
Köszönöm. -
Chaser
legenda
válasz
Intruder2k5 #18018 üzenetére
Jah néztem explorerrel is az alap guglikrómon kívül, NIS van fenn a gépen. Én még ilyet nem láttam. Összeraktam magamnak egy gépet karácsonyra, be volt konfigolva, hazahoztam, itthon az fogad nincs indítható rendszer
Valaki v valami engem most copat, arra jutottam tudományos-fantasztikus magyarázatként
Routernek még holnap nekiesek, de mára elég volt. Köszönöm a segítséget.
-
Chaser
legenda
válasz
Intruder2k5 #18016 üzenetére
- igen
- igen
- igen -
Chaser
legenda
válasz
Intruder2k5 #18014 üzenetére
Köszi ez mind megvolt, azért nem ez az első router amit látok
Pár napos router, próbálkozok még vele egy kicsit aztán jövőre becserélem másra ha nem vergődünk züld ágra.
-
drahotab
tag
válasz
Intruder2k5 #18006 üzenetére
Szia!
Jó, de gondoltam 10 alatt nincs ennél nagyobb teljesítményű...
ha van,a kkor annak nagyon örülök!Itt egy speed-test, most csináltam a vezetékes nettel (ilyen netem van):
http://www.speedtest.net/result/1668008510.pngA wifi ami kéne ugyebár a tablethez meg a smart tv-hez.
Köszi!
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #18002 üzenetére
Tessék szépen végigolvasni.
Gyors hirdetéskeresés és máris találtam olcsóé' egy D-Link DSL-380T-s modemet, amit meg is akartam venni. Mikor indultam érte, akkor derült ki, hogy az nem is 380T, hanem egy DSL-360R B3-as modem, éppen olyan, mint az enyém. Próba szerencse alapon elmentem érte, végül is, ha ki tudjuk próbálni a routeremmel és egy laptoppal, akkor úgyis hamar kiderül, hogy szerelmesek lesznek-e egymásba, avagy sem?
Juhúúú, örömteli volt a nász, ugyanis szerelem volt első látásra, úgyhogy megvettem őket egymásnak és amit Ethernetkábel összekötött, azt "user" szét ne válassza.
Itthon már együtt duruzsolnak, mint egy boldog gerlepár. Ásó, kapa, nagyharang, meg ami szokásos ilyenkor. Nálam meg hét határra szóló vigalom és itt a vége, fuss el véle...Tehát egy koppra ugyanolyan modemmel hibátlanul működött a routere. Inkompatibilitás tehát továbbra sem létezik.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17997 üzenetére
hogy lehet az hogy, egy modem es egy router nem fer ossze?
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #17997 üzenetére
mostanában a DD-WRT is csak gyilkolja a routereket
Sőt, féregjáratot nyit a szoba sarkában és beszippantja a családot. -
Dani82
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17981 üzenetére
köszi! atmegyek oda
Feltennem ott a kerdest neked
-
katona.t
tag
válasz
Intruder2k5 #17945 üzenetére
Köszi, pont ilyen választ vártam!
Az írás pedig nagyon informatív.
-
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #17966 üzenetére
Az a "Turbine technology" nagyon Ralink vagy Ubi saját. Biztos nem BCM.
Aj-aj ,az Ubi lesz. Te jó ég. -
sniphoe
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17968 üzenetére
Köszönöm az alapos választ!
A TP-Link szimpatikus, utánajárok még és lehet az lesz a "kiválasztott". -
InfiniteReality
őstag
válasz
Intruder2k5 #17947 üzenetére
Annakidején mi is csináltunk egy ilyen általános router telepités útmutatót, (A5 lapocska két oldala), amiben összeszedtük hogyan kell bekonfigurálni a netkapcsolathoz.
De mondjuk olyan embernek nem tudtunk segiteni ezzel, akinek lövése sincs arról, hogy milyen internetje van (még azt se tudta melyik szolgáltatónál)...
Alapvető infók nélkül hiába a jószándék, nem lehet segíteni... -
InfiniteReality
őstag
válasz
Intruder2k5 #17945 üzenetére
Nagyon szép gondolatok
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Intruder2k5 #17941 üzenetére
Persze. Ezért írtam hogy komolyabb holmi. Viszont aki ért hozzá és komoly cuccot akar, a winbox-szal gyerekjáték a kezelése. Többet tud, mint a home routerek, sebessége is kielégitő, cserébe tényleg el lehet veszni a sok beállitás között.
Főleg Digis hálózaton nekem már volt gondom 30 ezres Linksys-szel, ahelyett most egy kis "szappantartó" MikroTik van, és nemcsak hogy nem szakad meg, a net sebessége is az, ami a csövön kifér... -
b.lajos
tag
válasz
Intruder2k5 #17930 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Intruder2k5 #17912 üzenetére
miért off? a milyen kérdés, az színre is vonatkozhat, nem?
kinek mi illik adott környezetbe... -
válasz
Intruder2k5 #17908 üzenetére
ááá, van kék is, nekem olyan kell!
-
jNk
senior tag
válasz
Csak ez hiányzott, piros meg narancs színű router
Raktak volna inkább bele 2 wifi kártyát vagy erősebb cpu-t, de gondolom az majd egy drágább modellben várható
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Ja színben jók....
-
bartimre88
tag
válasz
Intruder2k5 #17903 üzenetére
Sokat segítettél, köszönöm!!
Imre -
bartimre88
tag
válasz
Intruder2k5 #17900 üzenetére
De gondolom, nem mindegyik router képes erre, ha rendelkezik is usb-vel?
Köszi,
Imre -
simi12345
tag
válasz
Intruder2k5 #17869 üzenetére
ok köszi
még annyi, hogy csak a peer-t állítottad be neki??
-
válasz
Intruder2k5 #17823 üzenetére
gyanítom, a wifi miatt lett említve a beton...
meg azért vezetékesben is van szórás, akár az árat nézzük, vagy az átviteli képessèget... -
válasz
Intruder2k5 #17812 üzenetére
ok, csak megjegyeztem, hogy a 11 feletti csatornákkal probléma adódhat!
nekem a cisco például nem is enged 11 feletti csatornát beállítani...
a tp-link engedi 13-ig, magyar régiós beállítás mellett is, illetve csak engedte, mert már az aprón figyel... -
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #17808 üzenetére
Nagyon köszi!
-
válasz
Intruder2k5 #17808 üzenetére
sajnos gyakran találkozom olyannal, hogy a 11 feletti csatornákat sok eszköz nem szereti/kezeli le rendesen - igaz, főként mobiltelefonok...
-
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #17800 üzenetére
igenigen
a csatorna auto-n van, valami howto-t tudsz mutatnál nekem ehhez a "művelethez"?
-
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #17785 üzenetére
Ez igaz
Na megvettem a 841 ND-t, 2 másodperc alatt beállitottam, tök jól működik, valamivel erősebb a jel mint a Linksys WRT54GL-vel, de nem dobom magam hanyatt azért. De nem bántam meg, mert érezhetően gyorsabb a jelenlegi 15-ös net is.
-
válasz
Intruder2k5 #17783 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
válasz
Intruder2k5 #17781 üzenetére
Még abban tudnál segíteni, hogy a sok verzió közül melyiket érdemes feltenni E4200-ra?
VPN-t, USB nem érdekes számomra. Viszont a wifi, a sebesség annál inkább
Köszi -
válasz
Intruder2k5 #17771 üzenetére
Tényleg nem tudtam, hogy E4200-ra van tomato
De nagyon örülök neki
WRT54GL-en szerettem meg a Tomatot, azóta nagyon hiányzik.E4200-on van valami hátránya? Pl Dual Band megmarad?
Köszi
-
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #17778 üzenetére
Ja oké, a mikrósütő nem wifis, ugyhogy jó lesz a 841
-
StLui
veterán
válasz
Intruder2k5 #17742 üzenetére
Na pont ezt szerettem volna kérdezni, hogy tudnám e használni a 941ND-t (meglévő) AP-ként, egy szintén meglévő 1043ND hatótáv növelésére.
2 helyen használok routert, és az 1043 gariztatásának idejére kellett vennem egy tartalékot, és gondoltam a gyenge jelszintű tetőteret bővíteném a tartalék router segítségével. Viszont én max beállítgatni tudom és a gyári fw-t upgradelni.
Ha esetleg valaki tud valamit megköszönöm ! -
CheeseDave
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #17744 üzenetére
Igen azt látom hogy gigabitben kell gondolkodni, de gondolom azon belül is vannak árkategóriák, és extrák stb, szóval valami konkrétabb segítséget tudná(tok)l adni? Pl felesleges sok csicsa mint seed server stb, csak amit leírtam azt stabilan tudja mondjuk 100mbit-en.
-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #17742 üzenetére
Köszi.
Ez is 10k akkor mindegy is talán, hisz a vezetékest úgyis megtartanám.
Szóval access technikailag ami kell, de hasonló árban vagyok ha lecserélem egy új routerre, ami tud vezetékest és anélkülit is. -
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #17733 üzenetére
Szóval hasít rajta a rutorrent. Ez igen. Van erről valahol leírás, bármilyen.Persze angol vagy magyar.
-
törölt tag
válasz
köszönöm a rengeteg hasznos infót és eligazítást
inkább egy olyan rúter amire lehet usb-t rakni.
kb. 50-60 torrent max. 200GB hosszútávú seed-eléséhez kéne, h ne menjen a nagygép.bár így télen elég hasznos mert jól fűt
nem ragaszkodom a 1043nd-hez, csak láttam logout cikket és gondoltam, még most is megállná a helyét nálam.ha tudtok jobbat, szívesen veszem!
viszont, moddolásban firmware pakolgatásban (ha nem egy sima install stb.) nem vagyok jártas...linuxot max képről láttam
szóval, inkább a működésre bírás a gond, nem az ára...de ha valaki belövi nekem, vendégem egy házias ebédreaz rt16n 6-7 megája nekem bőven elegendő lenne, ritkán másolgatunk a laptopok közt és a nagygép közt.(mondjuk ennek elég borsos ára van, de ha később jobb netet akarok -20/10- akkor megéri nem?)
-
jNk
senior tag
válasz
Ahogy te is írtad, az igényeknek megfelelő eszközt kell választani. Ha Zsekettonak csak torrentezésre kell megoldás a jelenlegi 5/0.5 mbit/s sebességű netjéhez akkor lehet hogy a 1043ND is elég lesz.
Az Asus torrent előnye szerintem az erősebb cpu és optimalizáltabb firmware miatt lehet, mert ahogy látom az rtorrent kliens megy mindkettőn. -
vazol
tag
válasz
Intruder2k5 #17708 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Rákeresek a speckókra és az árakra! Az Asus egyébként Premium, moddolt softtal, évek óta szolgált. -
honyike
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17692 üzenetére
Azért szeretném az N-és WiFi-t, mert 2 gép van a lakásban, és mindkettővel el szeretném érni a HDD-n lévő adatokat, normális sebességgel... Filmek és videók lejátszása gondolom nem megy akadás nélkül 2,5 Mb-al...
-
honyike
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17687 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a gyors választ!
Az olcsót nem 2000 Ft-ra értettem, hanem 6-8.000 -re gondoltam
A linkelt hozzászólást elolvastam, köszi, hasznos volt.
A WR1043ND -t ismerem, a családban dolgozik egy ilyen eszköz, és tényleg jó gép.Szerver sajnos ki van zárva, albérletben vagyok...
A hirdetés pedig hasznos volt, köszönöm szépen!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Én is úgy gondoltam....kábelen.
Csak nem fogalmaztam pontosan. -
Beri
addikt
válasz
Hirdetést linkelni meg nem kéne szakmai topicban.
-
Minstrel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17682 üzenetére
Köszönöm!
-
And
veterán
válasz
Intruder2k5 #17669 üzenetére
Persze. Én annyit állítottam, hogy főleg a 12 dBi-s példányra megadott nyereség erősen túlzó - már az is sokat elmond, hogy ezt ráadásul 'jelerősségnek' titulálták -, ill. hogy arról a 8-as TP-Link-ről az elmúlt egy-két évben már többen is említették, hogy nem okozott túlzottan nagy minőségbeli változást (ami beltéren nem csoda, még ha ebben az esetben a gyártó nem is vetít akkorát). Az az észrevételem, hogy a felhasználók sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a beltéri antennák számadatainak, mint kellene, és egyfajta csodavárással tekintenek a mind nagyobb számokra. A főleg aukciós oldalakon megtalálható eladók a nevenincs cuccaikkal pedig szépen kiszolgálják ezt az igényt, és szemérmetlenül valótlan, fizikailag lehetetlen adatokat adnak meg a portékáikra. Beltéren pedig nincsenek csodák, a környezeti tényezőkön és az elhelyezésen sokkal több múlik, mint a(z akár valós) nyereségértéken, vagy a router típusán. Egy igazi nagyágyú antennát pedig nem lehet / szokás beltéren használni, meg amúgy sem körsugárzó.
-
And
veterán
válasz
Intruder2k5 #17667 üzenetére
(Eszemben sem volt reklamálni, főleg nem neked. Egyszerűen csak jobb, ha a júzerek a helyén kezelik ezeket a papíron csodálatos jellemzőkkel felvértezett vacakokat. Egy körsugárzó antennánál pedig akár elfogadod, akár nem, a hullámhosszhoz viszonyított méret a lényeg. Egy yagi- /elemek száma, azaz a konstrukció hossza/ és egy grid- vagy paraboloid- /tükörnyílás mérete/ antennánál szintúgy, úgyhogy ezekre szinte egy pillantásra meg lehet mondani, hogy legfeljebb mit tudhatnak. A fizika már csak ilyen nevetséges, ez van
. A net pedig tele van ócska, filléres hamisítványokkal, meg olyan nyereségértékekkel, amelyeknek jó, ha a fele igaz dBi-ben. Sajnos ezeket a legalja cuccokat nem nagyon tesztelik, de néhány mérési eredmény: [link], [link], valamint egy elméletileg 6 dBi nyereségűnek számított kollineár-körsugárzó leírása: [link]. Mivel a dBi-ben megadott nyereség ugye nem lineáris mennyiség, 1 dB(i) javuláshoz egyre több és több számú elem vagy nyílás szükséges. Az igazi hatásossága ráadásul ezeknek a sugárzóknak beltéren kevéssé mutatkozik meg, hiszen házon belül mozogva a visszaverődések okozta térerő-ingadozás a jobb antenna adta nyereségjavuláson többszörösen is túltehet, ezt szokás kivédeni a két v. n-wifi esetén még több antennás diversity-vel.)
-
And
veterán
válasz
Intruder2k5 #17660 üzenetére
(Arról a 8 dBi-s TP-Link antennáról sem zengenek ódákat a népek, de az a papíron 12 dBi-s 'jelerősségű', szóval nyereségű egyenesen komolytalan. A gyári 2-3 dBi-s fütyiantennánál talán valamivel jobb, de a specifikált nyeresége nyilvánvalóan erős túlzás.)
-
xLt`
tag
válasz
Intruder2k5 #17660 üzenetére
Köszönöm szépen. Nagyszerű
Még egy kérdés. Az antennák száma miben befolyásolja a jelet? Illetve ha antennát cserélek akkor TL-WR941ND esetében 3at kell? -
xLt`
tag
válasz
Intruder2k5 #17658 üzenetére
Köszi szépen a választ
Ennek örülök. Igen, nem néztem utána, hogy mennyibe kerül. Valóban nem szeretnék sokat költeni rá. Tp-linkből esetleg valami alternatíva?
Az asusban tetszik, hogy lehet antennát cserélni. Kb. 15k-ig vagyok hajlandó áldozni rá. -
SzaboDeGergo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #17630 üzenetére
Egy isten vagy. Koszonom szepen a segitseget. Akkor holnap mar megyek is erte.
-
tlala
addikt
válasz
Intruder2k5 #17614 üzenetére
Nekem amúgy azért van Netgear 3500L, mert az egyik forgalmazónál egy éjszakára talán tévedésből 8000 Ft volt az ára, gyorsan megrendeltem, és meg is kaptam.
Egyelőre most nem is akarok firmet cserélni, elég volt ez a dupla, de leginkább azt követően belőni, hogy menjen a WIFI mindenen és a Popcorn médialejátszón is minden tökéletesen működjön LAN-on át...
-
tlala
addikt
válasz
Intruder2k5 #17604 üzenetére
Köszi a segítséget, felmókoltam a 3500L-re a tomato-t.
Az első linkben szereplő leírásnak persze nem sok köze van a valósághoz, nem találtam .chk kiterjesztésű tomatot, valójában elsőre egy dd-wrt mini -t kell feltenni, hogy azután a tomato egyáltalán telepíthető legyen, továbbá nem lehet elsőre belépni a 192.168.1.1-n a routerbe, stb..
De már a wrt is nagyon tetszett - felhívnám a figyelmét mindazoknak, akiknél felmerült igényként a KIKAPCSOLHATÓ WIFI-re, hogy mind a wrt, mind a tomato firmware tudja ezt, a WIFI párosító gomb felhasználható WIFI KI/BE kapcsolóként.Szóval a végeredmény egy jóval testre szabhatóbb, barátságos felület.
És még úgy tűnik, a weblapok is gyorsabban töltődnek a Chrome fülein, bár leggyorsabbnak a wrt mini tűnt. -
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #17590 üzenetére
Ööö.Bocsi ez nem neked szólt.Ezt jól elnéztem.
-
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #17590 üzenetére
Köszi. Félre ne érts nem veled van bajom.Szóval a 4-es mérés az a beállítás amivel mérhettek. a többi azért jóval erősebb.[link]
Nem mondom, hogy ez a legjobb, de azért több van benne mint 160Mbps.Kizárólag a fogyasztása miatt van fent.Egyébként a mókolt firmware-vel a TP lenne. -
zsero
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17578 üzenetére
Megrendeltem wlan-ok nál: nincs, és az egész országban nem is lesz
Megrendeltem wireless-boltban: igen, van raktáron :-) -
zsero
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17569 üzenetére
Kösz a linket, hát ez elég komoly. Eddig Smoothwall-t használtam egy PII-esen, hát az messsze nem tudott ennyit.
Szóval most a RouterOS-t kihagynám. Ezen kívül valami megbízható?
Nekem a csúcs ár/érték arányban a Draytek, de azt most nem lehet megengedni. Valami max 15k környékén ami megbízható?
-
Sefter
veterán
válasz
Intruder2k5 #17563 üzenetére
ennyire szarok gyári fw-el..
-
Roland93
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17544 üzenetére
25 mb-os netem van, azt elvinné a router egyszerre 2 gépen (kábel) és 1 laptopon (wifi)?
Nem lassúlna le tőle semmi? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17548 üzenetére
Köszönöm hasznos volt.
Akkor változik a leányzó fekvése.....Ez a párosítás már jobb a torrentezésre ? :
- TP-Link 1043ND router
- 1lemezes NAS....amiből több tipus is létezik de még nem választottam.Mod : Mire feltettem a kérdést addig meg is szerkesztetted a választ !!!
Na akkor "nekiugrok" a NAS-oknak.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17546 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ha az árat nem nézzük és képbe jön a "mániákus" le/feltöltés 80-100 torrentel 2TB-os külső HDD-vel akkor vajon a felsőkategóriás routerekből melyik megy stabilan, megbízhatóan.
Az lenne a lényeg ,hogy 24/7 menjen és használja ki a sávszélességet ami 50/25 MBit/s.
Ezzel a lépéssel kiiktatható az asztali pc folyamatos üzeme ami jótékony hatással lenne a villanyszámlára.Erre melyik router lenne alkalmas ?
-
Roland93
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17541 üzenetére
A hatósugara mennyi ennek a router-nek amit ajánlottál?
-
Roland93
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17541 üzenetére
Köszi a választ!
Ár/érték arányban ezek a TP-LINK-ek jók?
-
Gazda1
tag
válasz
Intruder2k5 #17524 üzenetére
Igazad volt, az ütközés fel is lépett kis idő múlva, el is ment a net. Vettem 3000-ért egy TP-Link switch-et és azzal már műxik a dolog.
-
Gazda1
tag
válasz
Intruder2k5 #17524 üzenetére
bambano, Intruder2k5
Sikerült, köszönöm!
A falból a netet rákötöttem a router 1-es portjára, az egyik gépet pedig a router 2-es portjába és működik, és megy a régi SMC-vel.
-
H_András
tag
válasz
Intruder2k5 #17518 üzenetére
Köszi, akkor jelenleg megoldásként beszerzek a gyengébb laptophoz is egy n-es usb-s kütyüt. Reméljük ez elhallgattat majd egy-két sohasemminemelég-szájat..
A routerrel egyébként semmi baj nincs amúgy, csak gondoltam megérett már a cserére. -
H_András
tag
válasz
Intruder2k5 #17515 üzenetére
Hm, közben már egy fél órája olvasgatom a fórumodat
-
H_András
tag
válasz
Intruder2k5 #17515 üzenetére
Bocs elírtam a típust, még korán van, jogos
A jelszint kiváló, tudna ennél többet is ez a router (két-három éves lehet)? anno azt mondták, ennél több nem is lehet.. az egyik kliens az g-s valóban. -
trémobil
tag
válasz
Intruder2k5 #17486 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Tuti a laptoppal lesz valami, kapcsolódik, jelerősség kiváló csak nem nyit meg egyetlen lapot sem "weblap nem megjeleníthető" címszóval. Amúgy egy agyonbiztosított céges laptopról van szó... -
Daffni2
addikt
válasz
Intruder2k5 #17437 üzenetére
Köszönöm, világos.
Van értelme lecserélni a modemet?
Nem szokott szakadozni viszont sokszor eléggé lelassul az oldalak betöltése. -
Daffni2
addikt
válasz
Intruder2k5 #17434 üzenetére
Szia,
szerinted a Huawei modemmel lehet jobb eredmény?
Régi szürke-kék színű DSL-360R modemem van /Inviteles/ 15M előfizetésem van -
JSaN
addikt
válasz
Intruder2k5 #17394 üzenetére
Koszonom a korekt valaszt, igy mar megnyugtato. hetfon rendelem is majd.
-
lee732
tag
válasz
Intruder2k5 #17387 üzenetére
Talált
Megnézem ezeket a modelleket.
-
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #17379 üzenetére
Aha! Most ez tényleg nem átlag Józsinak való
-
válasz
Intruder2k5 #17365 üzenetére
Nekem is van egy Linksys WRT320N és ha csak 200 kapcsolatot bírna akkor már rég lecseréltem volna. Szinte 24/7-ben megy a gép és ezzel együtt a torrent is így van tapasztalatom ezen a téren. Csúcs terhelés mellett 500 főlé is megy a kapcsolatok száma.
-
Serricon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17371 üzenetére
Na jöttem, szóval akkor valahogy így kell?
-tolok egy resetet
-felmegy a cisco
-reset
-dd-wrt mini
-reset
-amit linkeltél
-reset
-konfig -
Serricon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17365 üzenetére
Pedig nagyjából stimmel, mert 200-ra állítva a szálakat is leszakad ha beindul a letöltés.
Itt találtam az infót.Tegnap nézegettem pont a Tomato-t, a hivatalos verziót ha jól láttam nem támogatja, de van talán a TomatoUSB nonUSB R2 verziója
ami elvileg jó ehhez, de még nem mertem belefogni, mert nem találtam sehol összehasonlítást hogy mit tud a gyárihoz képest.
Ez a kapcsolat limit nem a hardver miatt van? Mert akkor hiába cserélem ha ugyanannyi marad.
Érdemes lehet mégis kipróbálni? -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #17360 üzenetére
Olvastam erről a megoldásról, de amikor előrukkoltak vele, akkor már nem volt min letesztelni. Mindenesetre nem hiszek benne igazán. Gyári szoftverrel kevesebbet ment a router, mint dd-vel. Tomato speedmoddal kb. ugyanott volt. Erre nagyon bőven ráduplázni eléggé durván hangzik.
Ha lenne itthon egy olyan linksysem, egyből ráflashelném, az fix. -
Misua
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17355 üzenetére
Anyósom rendszere ez, így passz hogy PPPoE vagy DHCP (még nem is értek hozzá annyira)
A modemen ADSL 2+ szerepel és igen T-com
Akkor ha jól értettem 25 mb/s csomag még belefér
Köszi az infókat! -
Misua
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17352 üzenetére
Speedtest 5,29 mb/s. A kérdés csak annyi, hogy mely csomagot még bírna e routerrel: 25 mb/s vagy 50 mb/s
-
m.lala
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17337 üzenetére
Szomorú vagyok, de köszönöm az infót
-
m.lala
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #17335 üzenetére
adsl
modemmel perfekt csak energiatakarékosság okán húztam ki a routert, meg minek menjen 2.
-
SkyLaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #17331 üzenetére
köszönöm szépen
-
SkyLaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #17329 üzenetére
TP-Link 841ND-t néztem.
Az mit jelent hogy 4 portos? csak 4 eszköz tud rá kapcsolódni egyidejűleg? (2 gép, és 2 laptop mellett már mobillal nem tudok rákapcsolódni?)
És akkor az asztali gépekhez nem kell semmi wifi vevőt venni, hanem ugyanúgy mint eddig vezetéken mehet a net a wifi routerből is?
-
SkyLaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #17327 üzenetére
Köszönöm, tehát végül is bármelyik olcsó wifi router jó, vagy valamire azért oda kell figyelni?
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #17309 üzenetére
Mindig ugyanaz volt a nyákon, csak a chip órajele volt alacsonyabb az elején.
-
ecaddict
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17309 üzenetére
Ezt honnan veszed? Vsz. kereskedelmi forgalomban kezdetektől fogva ugyanaz az RT-N16 van (ellentétben néhány gyártóval akik típuson belül chipsetet váltottak meg hasonlók).
Valaki a wl500g.info-n megszerzett valami korai tesztpéldányt, aminél a NYÁK-on más verzió volt, de egyáltalán nem biztos, hogy más alkatrészek voltak rajta.
A kétszínű ledet (más szín gigabit mint fast ethernet esetén) meg én hiányoltam az RT-N16 fórumon, de ez sem szokás ebben az árkategóriában és olyan RT-N16 sem volt ami ezt tudta volna (vsz. ez is csak tévénfó meg reménykedés volt).
Egyébként nem lett volna rossz (mondjuk sokat nem fizetnék érte), gpio-val jelenleg is lehet állítgatni a ledeket (legalábbis Olegen a power meg a WiFi-t), viszont az nem olyan mintha más színű lenne a WiFi ha valaki van rajta stb.
Egyébként így néz ki a gpio:
gpio -h
gpio/pwrled v0.6.20111009, an utility for manipulate state of gpio leds
Written by Mam(O)n; http://wl500g.info; theMIROn; http://wl500g.googlecode.com
Usage: gpio [-fghlvr] [-b [-p pidile]] [-c count] [-e on_dur] [-d off_dur] [-n cycles] [-s sleep] [led|0~31] [preset|1|0]
-n cycle Count of flash's before pause.
-e on_dur Sleep time in the flash cycle when led is on.
-d off_dur Sleep time in the flash cycle when led is off.
-s sleep Pause after full flash cycle is reached.
-g "Negative flash" mode. E.g. pause(-s) used when led is off.
-c count Count of full flash cycles with pauses(-s).
Use 0 for infinity, -1 for none.
-f Turn off the led after done or kill.
-b Fork to background (demonize).
-p file Write PID to file. Use '-' to stdout output.
This option must be used with conjunction of -b.
-l Print conjunction of preset & user options and exit.
-v Print detected router model.
-r Read led/gpio value.
-h Print this help and exit.
Supported routers: ASUS WL-320gE/WL-320gP, ASUS WL-330gE, ASUS WL-500g Deluxe, ASUS WL-500g Premium, ASUS WL-500g PremiumV2, ASUS WL-500W, ASUS WL-520gU, ASUS WL-550gE, ASUS WL-700g, ASUS RT-N16, ASUS RT-N12, ASUS RT-N10, ASUS RT-N10U, D-Link DIR-320, Microsoft MN-700, Netgear WNR3500L
Supported leds: pwr, inet, wlan, wps, usb
Avaliable presets: off, on, alarm0, alarm1, alarm2, alarm3, alarm4, alarm5, alarm6, alarm7, alarm8, alarm9gpio -v
Router detected: ASUS RT-N16
Available leds: pwr, wlan
Usage: gpio [-fghlvr] [-b [-p pidile]] [-c count] [-e on_dur] [-d off_dur] [-n cycles] [-s sleep] [led|0~31] [preset|1|0]
Type gpio -h for more information -
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #17301 üzenetére
Hát én csak a fényképet néztem.Azon ez az IC szerepel [link].
Nekem ennyi jött ki. Rosszul számoltam volna? -
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #17304 üzenetére
Az 2x annyi nem akarok én a routerrel semmit max vpn mert a suliban tiltott a fb a cisco név meg egyenlő a stabbilitással , megrendelem neten személyes átvéttel ha valami gáz van akkor ott van a 8 nap amíg visszavihetem.
-
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #17300 üzenetére
Ez tuti jó ? Az edigitalná csak rosszat írnak róla:
Cisco gyártmányhoz meg azért ragaszkodok mert a padláson van a router lefagy mászhatok fel.
http://edigital.hu/http//www.edigital.hu/Router/Asus_RT-N12_WLAN_router-p61107.html?bid=&partner=10003 -
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #17292 üzenetére
Nem akarok gonoszkodni, de a linkelt foton csak egy 64MB-os DDR2-800-as RAM látható.Ami megfelel az 512Mbit-nek.Remélem én látom jól.
-
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #17293 üzenetére
Rettenetesen drága lejebb adok aztán majd mellé +1 pc. Legyen stabill wifi N-es. Ne fagyon. IPV6+LINUX FW
LINKSYS-E1000 ?
-
válasz
Intruder2k5 #17289 üzenetére
igen. és ha már itt tartunk, jó lenne a 450 Mbites modellekből válogatni.
a tplink wr2543nd tavasszal jön.
a d-link dir-855 és a netgear wndr4500 már kint van de még nincs hozzá custom fw.
a linksys e4200ra már van dd-wrt, de így lutri a egész, hogy nincs hozzá összehasonlítás. ráadásul ahogy a fórumát olvasgattam, néha felemás eredményeket produkált. -
Locutus
veterán
válasz
Intruder2k5 #17292 üzenetére
Annyit irnak róla, hogy portonkénti QoS-t tud. Gondolom akkor tud priorizálni mint az ASUS, ráadásul még portonként külön beállítással?
A custom firmware hiánya annyira nem bosszant, főleg hogy alapból is tud ipv6-ot, meg priorizálást... lehet amúgy se lenne szükség rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest