- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Roland93 #40314 üzenetére
akkor kábelen egyértelműen kimutatható lesz a különbség, mivel a tl-wr841nd csak 100-as router és emiatt csak maximum ~94 Mbps fér át wan <-> lan irányban, ha pedig gigabit képesre cseréled a routert, akkor a teljes 120 Mbps sec átmegy majd.
arról nem is beszélve, hogy a sokkal erősebb hardver a komolyabb terhelést is jobban bírja.
az usb sok funkcióra képes; nyomtató, lapolvasó, merevlemez és 3g/4g mobilinternet megosztása, hogy csak a fontosabbakat említsem. -
válasz
Roland93 #40311 üzenetére
szia,
ég és föld, hiszen az egyik csak egy 100-as router, a másik pedig egy sokkal erősebb hardveres (cpu, ram...stb.) kiépítésű, gigabit képes típus.
az összefoglalót lenyitva, olvashatod a két típus hardveres specifikációját, annyi eltérés lehet, hogy ha neked a tl-wr841nd régebbi verziós, akkor cpu tekintetében gyengébb, csak 400 MHz a v8-hoz képest.
a wifi - már ha arra írtad a kapcsolatot - más kérdés, mert az nem csak a router függvénye, így az eddig általad leírt információk alapján arra nincs garancia, hogy bármilyen más routerrel jobb lenne, mert az ellenoldal, a beállítások és a környezeti tényezők is befolyásolják a kapcsolatot és nem mindig elég csak egy vagy két tényező módosítása a háromból. -
crissprivat
senior tag
válasz
Roland93 #39614 üzenetére
Kábelt,ha meg tudod oldani. Tudom,nem egyszerü kiépíteni,de megéri. Szépen,esztétikusan meg lehet csinálni. Konzolokhoz,médialejátszókhoz,TVkhez az a legtutibb. Nem lesz laggolás,szakadás és nincs idegeskedés.
Ha meg mindenképp routert akarsz,abból az Asus RT-N18U-t tudom ajánlani. Erös jele van és a legújabb gyári firmware-el nagyon stabil. -
-
válasz
Roland93 #17542 üzenetére
Hmmm... Ez egy kényes kérdés, amiből aztán mindig harc van, de ha már így rákérdeztél, akkor válaszolok, és nem fogok a meggyőződésemmel ellentéteset mondani Neked!
Én személy szerint nem sokra tartom a TP-LINK routereket, mert a tapasztalataim rosszak velük! Bár az tény, hogy ez a tapasztalat mennyiségben nem sok, de úgy döntöttem, hogy nem kockáztatok, és inkább nem veszek többet TP-LINK eszközt! Az kétségtelen, hogy annyira olcsó, hogy az árával más routerek nem igazán tudnak vetekedni, de szerintem a panasz is több rájuk, mint a többi márkára. Linksys, ASUS, D-Link, Netgear, stb... Néha furcsa és megmagyarázhatatlan jelenségeket produkálnak, hogy csak egy példát mondjak, DIGI-s nettel és TP-LINK routerrel sokszor nem jól jelennek meg egyes google oldalak. Gmail, Google Maps, stb... Ez visszakereshető a router gondok topikban, szóval nem én találtam ki! Eddig az én meglátásom!
Az első hozzászólásban találsz némi útmutatót ami segíthet a választásban. Abban is igen előkelő helyen, és számban vannak jelen a TP-LINK cuccok, és itt a topikban is többen ajánlják előszeretettel azokat, állítva, hogy semmivel sem rosszabb, mint bármely másik, csak ez a felébe kerül.
A döntés tehát a Tiéd!
"A hatósugara mennyi ennek a router-nek amit ajánlottál?"
A WiFi-jükre nem szokott panasz lenni, elég erősnek mondható, bár ez nagyban függ a környezettől, és nem biztos, hogy mindenhol így lesz! A WiFi-ről szintén olvashatsz az első hozzászólásban...
-
válasz
Roland93 #17540 üzenetére
Szia!
Igen tudja, a legtöbb otthon használatos routerre 4 eszközt lehet kábelen rákötni, de ha már TP-LINK-et szeretnél venni, akkor EZT vedd meg, csak néhány száz Ft-tal kerül többe, de ez már a 7-es sorozatból való, és jóval erősebb, mint az általad linkelt 5-ös széria! Példának okáért n-es szabványú WiFi-vel van szerelve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest