-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sumi4623
tag
válasz
Gubek-Einste #66016 üzenetére
Koszonom szepen
-
sumi4623
tag
válasz
Gubek-Einste #66008 üzenetére
A haz 6 felszintbol epul fel kb a falak teglabol keszultek es feherek. Laptop xbox tv mobil es tablet hasznalna. Lenne ra kb 30ezer forint a beszerzesre. Kabeles osszekottetes nem megoldhato es jo volna ha minel nagyobb sebesseget tudna attolni
-
marco0007
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #66009 üzenetére
Szia! Igazából egy garzonba lenne az 1000-es digi nethez. Falak nem sok, panelban van illetve ugye garzonról beszélünk. Kettő laptop, telefonok használnák. Szóval nem egy szerver parkba szánom. Lehet később lenne gép is és azért olyan router kellene, ami azért megbízható ilyen 15.000Ft környékén. Igazából ennyi. Talán még az volna, hogy szeret játszani az öcsém online. Köszönöm a helpet!
-
ensolid
tag
válasz
Gubek-Einste #65999 üzenetére
Rendben! A 3G-set rendeltem meg. [link]
-
ensolid
tag
válasz
Gubek-Einste #65996 üzenetére
54 négyzetméteres a lakásom 1 fal van ami a két szobát választja el. 1 Pc-re lenne rákötve ami kb 0-24ben megy. A wifi teljesítménye az nem fontos mert maximum mobillal használnám arra, hogy frissítse amit kell magának meg néha néha laptop csatlakozna rá. Az egyetlen igényem tényleg csak az, hogy menjen át kábelen az a 150mb amim van. Nem tudom milyen áron vannak, de szeretném minél olcsóbban megúszni.
-
válasz
Gubek-Einste #65989 üzenetére
Gubek-Einste, JohnnyStrike!
De hát az AC66ub1-en megy a Merlin! Abból meg csak nem vették ki a DualWAN-t!
MaCS
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65975 üzenetére
Igen, értem. Köszönöm a segítségedet!
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65973 üzenetére
Tehát az elsődleges router kábellel összekötve a másodlagossal , mely abban a helyiségben lesz ahol a legtöbb eszközt használjuk.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65971 üzenetére
TP-Link TL-MR3420. [link]
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65965 üzenetére
Mit javasolsz másodlagos eszköznek?
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65959 üzenetére
Akkor ezek szerint nekem is itt a megoldás?
- 30 megás internet
- tégla fal
- 2 notebook, 2 telefon
A max. sebesség meg van a modem és a Pc között, de már a notebook-hoz szinte csak 1/3 jut el, két helyiséggel odébb. De ha a router-hez közel viszem a notebook-ot, akkor meg van a max, sebesség.Az elképzelésem szerint a router jó, valami jelerősítő kellene?
-
Lecsoo11
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #65934 üzenetére
Szia. Jelenleg egy Dlink Dir 842 van ott, de valamiért ha bekapcsolom elcseszi a netem a lakásban. Kissé bonyolult a felállás, megpróbálom értelmesen leírni. Bejön 1gbps üvegszál egy huawei router-modem kombó eszközbe -> innen egy switch-> innen 3 további router csak ap/switch módban (3 külön lakásban)->az egyik routerből, ami az enyém (Asus Rt N56ub1) megy tovább egy utp le a műhelybe, ahova nem ér el wifi. Na erre a végre kell nekem valami. Lehet router is akkor, csak nem értem most mi a baja, ha bekapcsolom. Lehet rossz ez a router... Hiába kapcsolom ki a DHCP szervert, úgy viselkedik, mintha be lenne kapcsolva. Legalábbis akkor csinálta ezt a nettemmel, amikor bekapcsolva felejtettem a DHCP-t rajta és rádugtam a hálózatra.
Edit: csak válaszolni felejtettem el: egyidejűleg kb 5-6 eszköz lenne rajta, de nem állandóan, csak alkalmanként. De 10 eszközig jó lenne ha nem halná le magát, egy buli esetén pl. Az lenne Az igazi ha dual band lenne, néha néznék róla videót/streamet, ahhoz nem árt nagyobb sebesség.
Környezet: közvetlen a kert felé néző falon van (természetesen belül). A cél hogy a kertbe is legyen használható net. -
Terapeuta
őstag
válasz
Gubek-Einste #65933 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, az ASUS lesz szerintem a leírásban kiemelt egyszerű konfigurálás miatt (is).
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #65932 üzenetére
Szia!
Igen MiFi-re gondolok.
Bemásolom a kérdésem:
Korábban vásároltam egy TP-LINK M7350 mobil routert. Sajnos a készülék "tönkrement (roaming gondok voltak vele)", így garanciában kicserélték. Úgy gondolom, hogy ráfizetnék egy jobb készülékre és ebben kérném a segítségeteket. Az alábbi termékek vannak az iPon-nál, amilyenekre le lehet vásárolni:TP-Link-ből:
- TP-LINK M7650
Zyxel-ből:
- ZYXEL WAH7706Netgear-ból:
- NETGEAR AirCard 785
- NETGEAR AirCard AC790
- NETGEAR AC810Amit tudni kell, hogy korlátlan telenoros mobil internetem van és elég sokat használaom laptoppal,telefonnal, tablettel.
Szerintetek melyik a legjobb megoldás ezek közül?
A kérdés az, hogy megéri-e mondjuk egy AC810 vásárlása. Gyorsabb lesz-e az internet azzal a készülékkel?
Elvileg az már 600mbs-t tud, de van egy olyan érzésem, hogy ennyit nem tudnak a magyar hálózatok.Mi a véleményed?
köszi -
melan
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65913 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Kétszintes lakás emeletének egyik sarkában lesz, de a régit átteszem a másik végébe.
Sorházi lakás, 2 ssid-t látok még, téglafalak max 2-3 és egy betonfödém
összesen 2x50nmMilyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
70Mb/sMennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
2 TV, Xbox, 1 NAS, 2, RPI2, 5 tablet/telefon, 2 PCMennyi lenne a beszerzésre?
max 30kMilyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
port forward külső eléréshez, esetleg szülői felügyelet, nyomtatóport ami működik is -
saphancs
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65903 üzenetére
Valóban benéztem... Bocsánat!!
Köszönöm!! -
progamerzasd
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #65891 üzenetére
Ez pontosan miben nyilvánul meg?
-
Zeban58
tag
válasz
Gubek-Einste #65882 üzenetére
Köszi, akkor nem kell a DrayTek, maradok az Asus mellett.
Ha nem LAN-LAN kell összekötni a routerként működő Digi ONT-t és az AP-ként működő Asus routert, akkor hogyan? Kábel és szoftveres beállítás fronton pontosan mit kell tennem? -
Zeban58
tag
válasz
Gubek-Einste #65731 üzenetére
A Digi 1000-es nethez a szolgáltató ONT-ja által biztosított Wi-Fi mellé ugyebár egy másik Wi-Fi hálózatot is szeretnék. Azt tanácsoltátok, hogy vegyek egy Asus RT-AC66U B1 a digi eszköz mellé, és azt LAN-LAN kapcsolaton használjam úgy, hogy AP módba kapcsolom. És így lesz két fain Wi-Fi hálózatom.
Na most valaki ajánlott egy olyat, hogy DrayTek VigorAP900, hogy ezt vegyem az Asus RT-AC66U B1 helyett. Nem is hallottam még erről a márkáról, típusról, szerintetek jó ötlet? Ha jól értelmezem, ez nem egy router, amit AP-ként is lehet használni, hanem egy eleve AP eszköz. Előre is köszi!
-
SecRS
tag
válasz
Gubek-Einste #65857 üzenetére
Egy 20 m2-es garzont kell csak tudnia belőnie (tégla). Egy darab telefon, meg alkalomadtán egy darab TV használná csak a Wifi-t. Meg egy PC ami UTP kábelről kapná a netet. Szóval nem kell nagy tudású legyen a vezetéknélküli sebességet illetően. Nyomtatók és a TV miatt a 2,4Ghz teljesen tökéletes, még ha kicsit sok is a környezetemben fogható Wi-fi. Szerintem 10-15ezer forint közötti árkategóriában már simán lehet találni ilyen routert. Tipp? Nyilván minél olcsóbban jön ki, én annál jobban örülök, mert 1 ember használná csak a hálózatot (én).
Maga a net talán 500Mbit-es lenne, de egyelőre még nincs bekötve, avagy nem él a szolgáltatás (frissen költöztem be), így nem tudok pontosabbat mondani.
Torrent forgalmam sem óriási, az elmúlt 1 évben kb. 8-10TB volt. -
ketele69
tag
válasz
Gubek-Einste #65839 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ.
A javasolt modellek közül a TP-Link Archer C7 szerintem tökéletes lesz.
Így már ezzel a konkrét típussal kapcsolatban kérdezem:
Pendrive (64 Gb) is vagy csak külső tápegységes eszköz csatlakoztatható hozzá USB-n?Köszönöm,
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #65856 üzenetére
Ez igaz. Csak úgy gondolom, hogy a natot nem fogja bírni ekkora sebességgel. Szóval a lehetőség megvan, de a teljesítmény szerintem kevés lesz 2 Gbps-hoz. Kíváncsi vagyok, mennyit bírnak így a routerek!
Szóval úgy néz ki a dolog az én ismereteim alapján, hogy egy nagy teljesítményű dual wan lehetőséggel is rendelkező router kell, de az még jobb, ha a wan portja egy (aktív) LACP trunk (team) is tud lenni. Azaz kell tudnia a routernek az aktív LACP-t és akkor akár egy gépen (gépenként) is meglehet a 2 Gbps. Persze a gépbe is kell két hálózati kártya a LACP Teaming-hez. Ez eléggé fogyasztja a portokat, így legalább 4 port kell egy routerre. .... Szóval nem egyszerű. -
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #65843 üzenetére
Egy router nem, de kettő már igen.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65794 üzenetére
Köszönöm
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65792 üzenetére
Alin nézem. 40 dolcsi kornyeken talaltam . +Az esetleges vám. Hol lenne még érdemes korbenézni?
Köszi -
Ramoskaa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65788 üzenetére
Köszönöm a valaszod!
A mostani tendám is dualos elvileg. 37m2 a lakás egyébként nem nagy. Xiaomit elég olcsón látok aliexpressen. Mire figyeljek? Vagy mindegyik jó Mo-n is? Köszi -
Kisbre
tag
válasz
Gubek-Einste #65785 üzenetére
Rendben. Köszönöm szépen.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #65769 üzenetére
Köszi
-
adolfka00
tag
válasz
Gubek-Einste #65777 üzenetére
Mennyibe kerülne egy dual band-es router ? Ami árban nem vészes még is megfelel a paramétereknek ?
-
Kreash
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65771 üzenetére
Panelba kellene, de a pc és a router között kb 2 méter van, és egy fal se,
illetve kb 5-6 méterre lenne egy laptop , itt már 2 fal közte van
ezeken felül 2-3 telefon maximum.
Az se baj ha nem tudom kihasználni teljes mértékbe a 100 megás netet, kisebb is elég lett volna, de nincs kisebb csomag, de azért ha lehet ne 60mega körül menjen, ha van rá mód.
Van itt elfekvőben egy Tp link 841N is, haveré , de elad,ó.
Érdemes vele foglalkozni, vagy nézzek inkább újonnan?
Azon kívűl, hogy adjon a router netet és rakhassak rá egy sima jelszót, semmi más elvárásom nincs.Ha routert kellene vennem, akkor maximum ilyen 8 ezer környékére gondoltam,feleslegesnek tartom ide.
Ez a mostani is teljesen kiszolgál, pedig nem mai darab, csak hát a 100megából olyan 60 szokott lenni csak.
Adapterből az se baj ha nem usb-s hanem pci.
De azért 6 ezernél itt se szeretnék többet rákölteniRemélem érthető
-
adolfka00
tag
válasz
Gubek-Einste #65768 üzenetére
Panelházról van szó. 2 szobás a lakás szóval maximum 7 méteres távolságok vannak. Szomszéd van sok
2-3 laptop,2 telefon, 1tv és egy PS4 várná. Nagy elvárásom nincs átlagfelhasználásra lenne,de azt viszont stabilan.
-
Kisbre
tag
válasz
Gubek-Einste #65739 üzenetére
Az az, wifi jelet nem lehet vele fogi és továbbítani?
-
Zeban58
tag
válasz
Gubek-Einste #65751 üzenetére
Ez az Asus AC66U B1 nagyon jónak tűnik és még olcsóbb is a C9-nél. Köszönöm a tippet! (majd még kábeltípus ügyben segítsetek lécci, hogy milyen kell a gigabithez pontosan, köszi)
-
Zeban58
tag
válasz
Gubek-Einste #65731 üzenetére
Köszi a segítséget! Milyen routert lenne akkor érdemes vennem a régi TP-Link helyett, ami korrektül kiszolgálja a Digi 1000-et és tudja ezt az említett AP-módot?
Jól gondolom, hogy a Digi routerének az egyik LAN-kimenetét kell majd rádugnom a saját router WAN-portjára?
Lesz esetleg egyéb konfigurációs teendőm is? Vagy csak annyi, hogy kábeleket a helyére dugom és a saját routeren kiválasztom ezt az AP-módot? És máris megy majd mindkét Wi-Fi hálózatom, de jó lenne!
-
Kisbre
tag
válasz
Gubek-Einste #65712 üzenetére
Úgy alakult, hogy kaptam egy D-Link DIR842-öt. Ezt betudom lőni erre a célra? Ha igen akkor hogyan kell? Köszi
-
Zeban58
tag
válasz
Gubek-Einste #65725 üzenetére
Jelenleg egy TP-Link WR940N üzemel az alsó szinten, amit középen egy TP-Link Range Extender egészít ki.
Fain a jelenlegi rendszer, de a jelenlegi 20/0,5 Mbit/s-os gagyi netem után érkező Digi 1000-hez szeretnék egy komolyabb routert. 2 LAN-os PC és 3-4 notebook, 3-4 okostelefon, 1-2 tablet szokott a hálón lógni wifin, a falak nem extrém vastagok, a szomszédok nete nem zavar be.
És akkor itt jön a következő kérdésem, amit a Digi topicban már feltettem, de onnan ide irányítottak.
Szóval a Digi a családi házba valószínűleg FTTH-t hoz be. A fórumokat olvasgatva két lehetőség van: vagy kapok egy egyszerű modemként működő optikai terminált, vagy pedig egy olyat, amiben router is van. Mindkét esetben használni szeretném a saját routeremet is.
A modemes sztori elvileg egyszerűnek tűnik, vagyis a modem LAN portját rádugom a routerem WAN portjára. És elvileg csak a login adatokat kell majd megadnom a routerem kezelőfelületén.
Ha beépített routeres eszközt hoznak, akkor pontosan mit kell tennem ahhoz, hogy a Digi doboza és az én meglévő routerem egyaránt szolgáltasson Wi-Fi-t? A Digi router és a saját routerem között két emeltnyi különbség lesz - elvileg megoldható, hogy ugyanazt a Wi-Fi internetet szórja a két eszköz? De persze az sem lenne nagy gond, ha két különböző Wi-Fi hálózat lenne.
(Tehát 1. szinten saját router, 2. szinten Range Extender az 1-szintről jövő nettel, 3. szinten Digi router lenne a felállás. Optimális esetben a 2. szinten lévő RE kieshet majd a képletből)
-
Orgi
addikt
válasz
Gubek-Einste #65690 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #65714 üzenetére
első blikkre kb. 50%-uk nem kapható már.
-
Kisbre
tag
válasz
Gubek-Einste #65660 üzenetére
Köszömöm.
Érdemes dual band routert vennem(speetest szerint 10/1-es a net)?
Ha igen akkor abból milyet ajánlsz?
Bocsánat de nem vagyok egy nagy guru -
Punisher15
tag
válasz
Gubek-Einste #65603 üzenetére
Köszönöm Szépen
Akkor maradok az Asus AC66U B1-nél.Ahogy nézem árban nem sok eltérés van köztük árba. -
Kisbre
tag
válasz
Gubek-Einste #65648 üzenetére
Értem. Köszönöm szépen a segitséget. Esetleg a két eszközre tudsz valamit ajánlani?
-
Kisbre
tag
válasz
Gubek-Einste #65633 üzenetére
-
szabadgy
tag
válasz
Gubek-Einste #65635 üzenetére
Köszi! Mi lenne a beugró dual-band-es router panelos környezetben az eddig tapasztalatok szerint?
-
mzsf
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #65604 üzenetére
Akkor ez lesz.... Köszönöm!
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #65585 üzenetére
Most vettem észre én is, hogy van az enyémen ilyen. AC-56U-n van, Gondolom az AC-68U-n is van. De az N18U-n is van? Mert akkor egész olcsón megúszható.
-
Bigiboy77
tag
válasz
Gubek-Einste #65579 üzenetére
Thome adsl és Telenor sim kártyám van ezt akarnám összehozni.
-
Bigiboy77
tag
válasz
Gubek-Einste #65557 üzenetére
Gubek a xdls és mobil net egyszerre használásához melyik routert ajánlod?
-
válasz
Gubek-Einste #65557 üzenetére
Ráadásul az egész NAT-olt lesz.
Figyelmeztetés nélkül.Ismerek olyat, aki másfél éve nem tudja elintézni a publikus IP-címet gyorsítós csomagon, mert a T szerint az műszakilag kivitelezhetetlen és különben is, a privát cím a korszerű!
MaCS
-
Soma01
veterán
válasz
Gubek-Einste #65551 üzenetére
Milyen az a "T gyorsítós xDSL net"?
-
Black Dragon
addikt
válasz
Gubek-Einste #65516 üzenetére
Köszönöm, bocsánat az offért!
-
Gabor901127
tag
válasz
Gubek-Einste #65503 üzenetére
Nekem az kell hogy a második routerig legyen olyan nagy sávszél föl le és olyan kicsi ping amilyen csak lehet, a harmadik már részletkérdés.
Tehát ha a második és dik sorrendje mind1 akkor nem lehetne megúszni a dolgot egy 87 el és még egy 4300mal? bár ahogy látom kb nem is lehet kapni
-
Gabor901127
tag
válasz
Gubek-Einste #65482 üzenetére
Ok köszi az ötletet
A WIFIre tényleg nem modtam semmit, de kb mind1 kb nes eszközök vannak, ha hiper szuper sebesség kéne akkor lan kábelAmúgy a 87U az nagyon sok lenne? azt néztem hogy jóval jobb proci van benne és tuti elbír 1 giga bitet
A 66 ról meg azt nézem, hogy azért jobb mint a TP link, (gondolom OpenWrt is van hozzá)
Szóval valahogy így kössem a hálózatot?
Internet-----87U-----66U-----Tplink
Köszi
-
Cato Ramirez
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #65449 üzenetére
Családi ház. a legkomolyabb akadály, egy 30 cm monolit vasbeton födém amin át kell lőni a wifit(az eddig üzemelő wdr4300 megszenvedett vele), plusz cc.40cm tégla. Szomszédok messze vannak, Nincs zavaró jel. Max távolság 60 m 2 falon meg a födémen keresztül.
Eszközök:
kábelen:2 PC, 3-5 IP kamera, Synology NAS, egy saját PC based cloud server.
wifin: 2 laptop(többnyire wifin), telefonok- tabletek, 2 médialejátszó, féltucat smarthome device.
A parental control lassan aktuálissá válik a cseperedő ifjúság okán.
dynDns support kell.
Sokat vagyok home officeban. Ilyenkor team viewer, vpn, stream, stb...
40e. fölé nem szeretnék menni. -
castiels
addikt
válasz
Gubek-Einste #65439 üzenetére
-
castiels
addikt
válasz
Gubek-Einste #65437 üzenetére
Értem, tehát a No-IP szolgáltatást biztosan tudja?
És független? Tehát bármelyik szolgáltatató sim kártyájat fogadja?
-
castiels
addikt
válasz
Gubek-Einste #65435 üzenetére
1db.
Megéri az árát? Jó router? Mobilnet sim menne bele, egy Huawei B593-at váltana, tudná azt a szintet? Ne adj isten jobb is lenne?
-
hugi0
őstag
válasz
Gubek-Einste #65420 üzenetére
Koszonom az infot. - talaltam 2 darabot is ami megfelel nekem.
-
lrigo
tag
válasz
Gubek-Einste #65393 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ajánlást, de inkább egy hazai forgalmazású, garanciális eszközt szeretnék.
Nem az ár az elsődleges szempont (mondjuk 50.000 Ft-ig), hanem az AP módban elérhető stabil, magas WiFi teljesítmény mindkét frekvencián.
Köszönettel:
lrigo
-
Horvi
őstag
válasz
Gubek-Einste #65385 üzenetére
Köszi a választ
Akkor lecsapok rá aztán megtanulok kínaiul
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #65387 üzenetére
Tudnál kicsit bővebben írni róla?
-
jobesz
tag
válasz
Gubek-Einste #65335 üzenetére
1 fal panel vasbetok, távolság 3 méter felénél fal
wifin elég a 300mbit
Az n56u n gondolkodom ,olcsó, és eléggé hasonló mint a jelenlegi n14u ruterem csak gigabites kivitel, kicsi antenna nélküli
wan- lan irányba vajon tudhat 900 körül?
-
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #65340 üzenetére
Szia
Köszönöm a választod, a Xiaomi Mi Router 3G az nem 10/100 as?
-
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #65367 üzenetére
Nem a soc-re gondoltam, hanem a mellé rakott wifi chipre, az pedig ugyanaz mindhárom routerben. Csak az n18u egyet kapott, a másik kettő sávonként dedikáltat.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #65367 üzenetére
az AC66U B1 /= AC68U
előbbi BCM4708C0 ARM Cortex A9 2x1 GHz
utóbbi BCM4708A0 ARM Cortex A9 2x800 MHztehát a kettő közül az AC66U B1 az erősebb Hardverre
ami ezektől erősebb az AC88U de az már 2x1,4GHz és 4x4:4 MU:MIMO 2,4 és 5GHz-en is
nem egy ligailletve van még AC86U meg AC68U Extreme 2x1,8GHz ezek is elég bikák
hardverre azonos a kettő gondolom egyiket egyik országba másikat másikban forgalmazzákén sima 68U-t már nem vennék helyette AC66U B1
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65364 üzenetére
Köszönöm, az N18U-n gyönyörűen lehetett vele növelni a teljesítményt, 60%-on beterített egy 150 m2-es családi házat
-
Nabukin
tag
válasz
Gubek-Einste #65347 üzenetére
Értem, és meg tudnád mondani az okát? Én is a linksysben gondolkodtam első körben, de csak a plusz 1 usb port miatt. Van esetleg egyéb érv is mellette a Netgearrel szemben?
-
HTomee
tag
válasz
Gubek-Einste #65344 üzenetére
De szakad? Ledob? Gyenge a wifi? Vagy mégis mi?
Ezek elég tág fogalmak, hogy nem ajánlott meg hogy nem jó a firmware.. De ez miben nyilvánul meg? -
Nabukin
tag
válasz
Gubek-Einste #65338 üzenetére
A falak anyagét nem tudom, de belvárosi belső udvaros házban egy 45 nm-es lakásban lenne használva. Az eszközök általában egy helységben koncentrálódnak, maximum két fal és 15 méter távolság, amit át kell vinni. (Ezt a mostani Netgear wnr2000v3 különösebb gond nélkül tudja).
A net nem túl acélos, egy Digi 100/100-as.
Az igények, hogy legyen stabil, hálózaton való média megosztás az USB-re kötött winchesterről működjön probléma mentesen. Torrentre nem lenne használva, gyakorlatilag a média szerver használat lenne a lényeg. A keret max 20000 lenne. (Ennyiből használtan a két említett routert be is tudnám szerezni.)Ezek alapján a két kiválasztott router megfelelő lehet? Melyik az ajánlottabb?
Köszönöm szépen a segítséget. -
HTomee
tag
válasz
Gubek-Einste #65336 üzenetére
Azt látom, hogy sokan írják, hogy nem ajánlottak a dlinkek.. De miért is? Ezekkel az újabb tipusokkal is van gond?
Az asusnak is vannak azért gondjai. Lefagy, ledob...stb. Nyilván a 100e Ft-os kategóriát ne keverjük ide mert ott gyakorlatilag minden jó.
De 30-40Ft ért? Az se kevés.
CFW. én nem akarok vele szenvedni A TPlink Routerem volt OpenWrt pl. rosszabb volt mint a gyári szoftver.
Nem szeretnék torrentet meg nyomtatót meg ilyeneket. Tudja a MU-MIMO-t mert azt kitudnám használni a klienseimmel és lehetőleg ne legyen 100e Ft. Böngészni, youtube videókat nézni 8-10 eszközhöz nem hiszem hogy kellene egy havi fizetést költeni... -
ladanyi
tag
válasz
Gubek-Einste #65312 üzenetére
Köszi a választ! Olyan 10e forint körül lenne rá. A legolcsóbban Dlink Dir842 ajánlottak, de a wi-fi jelerőséget úgy láttam sokan lehúzták. Sajnos ennyi pénzért csak az alsó szegmensben nézelődhetek. Szóval akkor csak annyi a teendő, hogy veszek egy ilyen routert, kicserélem a jelenlegivel és már valamennyivel gyorsabb is lesz a pc-n és a wi-fi sebessége is? Te milyen routert ajánlanál?
-
DjSteve85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #65318 üzenetére
Koszi!
And sorry! -
sony309
őstag
válasz
Gubek-Einste #65310 üzenetére
Köszönöm!
-
Bence008
tag
válasz
Gubek-Einste #65278 üzenetére
Köszi, ezek jó és olcsóbb alternatívák stickkel, pont ilyesmit kerestem. Egyébként a B525-ön lévő firmware a Telekom sajátja? Szenved az valamilyen hátrányt? Mintha azt olvastam volna, hogy nem tud statikus IP-t osztani DHCP-n, de lehet keverem mással.
-
KrumpLee21
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #65283 üzenetére
Szia
Olyan router kell amibe bele tudom szúrni az adsl kábelt. Jön ki a falból az adsl kábel és egyenesen megy bele a routerba. Ez tizen pár éve így lett megcsinálva azóta így van. Egy kis google után arra jöttem rá legalábbis azt hiszem, hogy nekünk nincs külön modem a a házban. Olyan router kell ami modem is egyben. Miden tudásom a routerröl és a modemröl az egy óra google-böl ered, úgyhogy a hülyeség jogát fenntartom -
fenergie84
addikt
válasz
Gubek-Einste #65279 üzenetére
Huhhh, a sok kérdés közül csak a környezetre tudok válaszolni, illetve a keretre.
Családi ház, két szintes. Most egy Tp link 841N van, ami szinte mindenhova elér.
Kereten nem agyaltam, de azért szeretném a kategóriához mérten jól megúszni.
A Mi router 3G nek utána néztem, vonzó az ára és a tudása, a mókolás pedig belefér...
Üdv -
LLKobe
veterán
válasz
Gubek-Einste #65276 üzenetére
Üdv!
Az Asus RT-AC53 AC750 vehető, ajánlott darab?
Vagy ASUS-ból ami gigabites lan portokkal rendelkezik, melyik ajánlott 10-15k környékén?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65198 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, végül tegnap megvettem az ASUS RT-AC58U-t. Egész könnyen sikerült beállítani, a bekapcsoláskor meg is jelent az ASUS bejelentkező képernyője. Szépen sikerült beállítgatni a Routert, megy a LAN kábelen, a Wifi meg 2,4 és 5GHz-en is szépen megy. Felajánlotta a Firmware frissítést is, megcsináltam, remélem jól döntöttem, hogy feltettem rá a legfrissebb Firmware-t. Tegnap kicsit megijedtem, mert párszor eldobálta az 5GHz-es Wifit, és újraindult párszor, meg ki-kimaradt a NET, olyankor felbukkant a bejelentkező ablak. De néhány újraindítás után ez úgy tűnik megszűnt. Ma egész nap gond nélkül működött, lehet tegnap a vihar miatt vacakolt a NET. De ma teljesen jó volt. A Digi NET-ünk sávszélessége tényleg 80/80MBit/sec, kipróbáltam a Speedtest programmal. Úgyhogy ez ennyit tud. A Router biztos tudna sokkal többet is, de nekem per pillanat elég ez a sebesség. A tegnapi kis pánikot leszámítva elégedett vagyok vele. Ja, és megtaláltam az AP módot is a beállítások között.
Még abban kérném a segítséged, hogy a Torrent beállításoknál meg kell nyitni egy portot is a torrentek részére. Ez a uTorrendben be is van állítva, de a routerben nem találtam meg, hogy hol kell. A uTorrentben alul megvan a zöld kis pipa, hogy a hálózat rendben működik, lehet, hogy automatikusan felismerte, és nem kell külön beállítani?
-
L.L.
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65223 üzenetére
Szia. 140 m2, 4 szobás ház, a routertől a hátsó szobát 3 téglafal választja el, de igazából a távolságot a mostani, régi alap routerem is kiszolgálja. 3 telefon, 1 TV, 1 laptop, néha xbox, és az apple tv használja. Ami a lényeg, hogy egy külső merevlemez tartalmát meg tudjam osztani, torrent stb. nem érdekel.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65200 üzenetére
Köszönöm szépen!
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Digi 100Pro - lassan majd jön a nagyobb sebesség.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Wifin : Iot-s eszközökből saccra 20 (SONOFF, ESP8266, ESP32), 2 telefon
LAN : PC, TV,
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? betonstabil wifi panelben is.Már volt 2 TP-link, egyik se nyerte el a tetszésemet, lehet h az alsó kategória nem túl jó minőségű? Az első megfőzte magát, a második meg eldobálja a Wifit.......
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65174 üzenetére
Értem, köszi szépen a segítséget.
Akkor egy Asus RT-AC58U-t szemeltem ki, egyelőre egyet veszek ebből, remélem lefedi az egész lakást.
Azt hol tudom megnézni, hogy a dedikált AP módot tudja-e pl. ez a router? A Dedikált AP mit jelent pontosan? -
vckzs
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #65192 üzenetére
miért a többivel mi van? tplink meg ilyenek? Tenda?
egy átlag felhasználó miért vegyen 30-40 ezerért routert? eddig egy linksysem volt 7000ft és tökéletesen megfelelt 5 évig csak sajnos kezd beszarni
-
ssgk
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65181 üzenetére
-
amstro555
tag
válasz
Gubek-Einste #65167 üzenetére
Bocsánat! Akkor csak azt mondja meg valaki, hogy milyen routert vegyek 5 GHz használatához? Szeretném, ha 5.03-tól 5.835 GHz-ig minden frekvenciát tudna!
Köszönöm! -
csiga8
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65175 üzenetére
Köszönöm a segítséget, szerintem az Asus N18U jó lesz.
-
csiga8
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65161 üzenetére
Az emeleten van egy szobában, onnan 1 fal, de van egy ajtó is a falon, aztán át a födémen lefelé, onnan még egy fal a szobába, de azon is van ajtó. Ez a legtávolabbi szgép.
Kertes ház, a legközelebbi szomszéd ház fala a routertől kb 10-12 méterre lehet.
Három fix szgép +, három laptop, és 2 db telefon használja. Semmi nincs rákötve, szerintem ezután sem lesz, egyszerűen csak wifi net kell.
Nem szoktam sűrűn routert venni, jót szeretnék, ami nem fagy, stabil, erős. Ha 30 pénz, akkor annyi. Csak jó legyen.
Kutyafuttában az Asusokról olvastam, hogy fagyogatnak, de ha mégis az a jó, elfogadom, amit tanácsoltok, de a TP-Link menüjét meg már megszoktam.
Kínai menüs nem kell, soha nem fogok kiigazodni rajta.
A TP-Link 1043ND v2/v3/v4 és V5 között vannak érdemi különbségek, amik engem érinthetnek? ( antennán kívűl)
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65166 üzenetére
Hát, hogy mennyi a valós sebesség, ez majd kiderül, ha meglesz az új router.
Lehet hogy gyorsabb is a NET. Milyen topológiával történjen az összekötés, hogyha nem lesz elég csak egy Router? Az elsőbe megy a Digi kábele a WAN portba, majd az egyik LAN portból jöjjön ki a kábel a következő Router Wan portjába?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65163 üzenetére
Azt tudom, hogy a maximális letöltési sebesség az 10Mbájt körül szokott lenni, tehát 80-100MBit körül lehet. Azért nem tudom, hogy pontosan mennyi, mert még régen fizettünk elő a a DIGI-nél, és akkor 30/20MBitre fizettünk elő. Aztán közben felnyomták ennyire a sebességet.
Igen a 1043ND még a V1-es verziójú. Már javítottam is.
A falak anyaga a vasbeton, kb 15cm vastagok. Gondolom jól tele vannak vassal. A lakásunk alapterülete 68m2, kb 10m hosszú, és 6-7m széles. Körben mindenütt szomszédok, tele van Wifivel minden.
Árat nem írok, mert szeretném, ha jó minőségű lenne, és megbízható, stabil működésű. Hosszában és keresztben is két-két vastag 15cm-s fal választja ketté a lakást. Torrent is szokott még menni, elég sok torrentet futtatok egyszerre.
Ha van jobb ötleted, mint amit én kitaláltam, azt is szívesen fogadom. -
gboszi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65151 üzenetére
Értem én hogy an n18u egy szuper megoldas mert csak sokkal felette van jobb megoldas, de akinek kellene ezt sem hasznalna ki. Nem menne nonstop letoltes nincs racsatlakoztatva lanon semmi. Szerintem felesleges. Vm olcsobb cfw megoldas is jo lehet. Egy regi 54mbit router mit tudna wifin valami mokolassal esetleg? Vagy valami pocket megoldás mifi vagy mi?
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65147 üzenetére
Jelenleg egy telekom 120 megás netem van egy sagemcom 3686 eszközzel, valamint van egy Dlink FIR 842 wifi router rádugva.
Szeretnék venni még egy eszközt amit szintén wifi routerként vagy akár wifi bridgeként használnék akár 2,4 akár 5ghz-en.Családi házban lenne használva az eszköz, ahol 2 vastagabb fal van. A laptopok tudják az 5ghz-et is kezelni illetve a telefon is tudja így azzal nem lenne probléma. Szállítással együtt pedig max 10-et szánnék rá.
Szerinted melyiknek nagyobb a hatótávja? Nyáron lehet váltok 250 megás netre, azt gondolom mindkettő tudná még igaz?
-
gboszi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65148 üzenetére
Egy szoba, max 2, mindegy a fal (hatotav is)
Csak egy laptop, mobil max egy okostv majd.
Mit lehet kihozni 10kbol? Vagy 20k? Szoval low budget
Persze jo lenne a sajat simes, de gondolom az dragabb.. -
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #65147 üzenetére
Írtam privátot.
-
timad
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #65134 üzenetére
Szia,
100 Mbit/s-es net van elvileg.
1 PC, 1 laptop, 2 telefon, 1 tablet van, de egyidejűleg általában csak 2 telefon + 1 PC vagy laptop használná a wifit. Én olyan max 15ezerért szeretnék erre költeni.
Dual-bandet a PC-hez csatlakoztatott USB Wifi adapter nem tud ahogy a '16-os Samsung A3-om sem, a többi elvileg tudja.Ami érdekelne, hogy a router modemhez való csatlakoztatása, hogy működik? Ethernet kábellel összekötöm a kettőt, a beállítás résznél kell bármilyen adat (jelszó, user név) a modemmel kapcsolatban? Vagy amit be kell állítani az az új routerrel kapcsolatos? Azért érdekel, mert a modemhez tartozó beállítási jelszó, user név az mind az albérlet tulajánál van és amennyiben az szükséges nem biztos, hogy könnyen kiadja nekem
Miután összekötöttem a modemet a routerrel, én úgy szeretném használni, hogy a jelenlegi wifi jel megmaradjon de legyen egy új amit csak én használnék, új jelszóval ellátva, ez megoldható? Vagy ha össze vannak kötve akkor az új router kiváltja a modemet és nem párhuzamosan sugároznak? Nagyobb lakás van két részre bontva, két albérletre és a szomszédnak nem akarnék beújítani ha nem muszáj.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #65134 üzenetére
AQUA-nál az ASUS RT-AC66U B1 változata 29.990 Ft. Szombaton vettem egyet én is.
-
Erasmus
őstag
válasz
Gubek-Einste #65133 üzenetére
ok, thx
-
yodee_
őstag
válasz
Gubek-Einste #65097 üzenetére
Az árat meg tudom nézni több helyen is, illetve van akivel meg is tudom hozatni. A típus kéne, hogy milyen
Ezeknek utána járok, köszönöm.
-
toto222
tag
válasz
Gubek-Einste #65047 üzenetére
a wifit csak ritkábban használnám a mobil eszközöknél,ott nincs jelentősége a távolságnak max 5 m, egyébként társasházi tégla lakásról lenne szó,de mint írtam nem a wifin hanem vezetéken keresztül menne a jel a lan portokon át,a mostani routerem nem képes a 150 mb átvitelre lanon át ezért kellene egy másik.
kábel modem menne tovább a wifi routerhez és annak a lan portjairól mene vezetéken a három fogyasztohoz "2 számitógép egy tv"a jel,a lényeg,hogy bármelyik képes legyen a max 150 mb fogadására a lanon keresztül.
-
dannyl
addikt
válasz
Gubek-Einste #65049 üzenetére
Négyemeletes tégla lakás, gigabites diginet, 2-5 telefon + laptop WiFi-n, 1 PC kábelen. Plusz igény nem nagyon van. Stabil legyen, meg gyors. Ja, meg az 5GHz, de ez alap. Nem nagyképűségből, de mindegy mennyi az ára, ha ésszerűen költöm el. Fölöslegesen viszont nem szórnám ki rá a pénzt.
-
sayCet
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65016 üzenetére
Telekomos srac mondta, hogy nekik is Telekom net, és ő úgy oldotta meg, hogy MM-bol vásárolt egy másfajta routert.
-
v3g374
tag
válasz
Gubek-Einste #65013 üzenetére
Csak 2 szoba, most egy TL-WR841ND funkcionál tökéletesen. 5 emeletes ház teteje, most a wifi még lent a ház előtti buszmegállóban is fogható.
A fal nagyon vékony, fából van (2 szobát köti össze).
1000/200 lesz (ha jól tudom a diginet)
MAX, 2 db PC etherneten, 2db laptop wifin, 3 telefon wifin.
Semmi egyéb igény nincs, az eddigi is tökéletesen megfelelő lenne itthonra, de hogy beköti a Digi a gigabitet, ki akarja használni a család amennyire lehet.Archer C9 akkor jó lehet? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest