- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz: létezik olyan router, amivel alap NAS feladatokat is ki tudok szolgálni?
Értem itt azt hogy a router torrentezik, letölti a filmeket a routerre dugott HDD-re, onnan pedig hálózaton keresztül lejátszom.A lényeg, hogy a HDD-n lévő tartalmat viszonylag gyorsan tudjam másolni is, tehát egy 25GB-os filmet ha a gépre másolok, akkor arra ne kelljen 50 perceket várni. Ezért gondolom hogy USB3-as router kéne.
Tehát az elvárások a következők lennének:
- USB 3
- gigabites portok
- DD-WRT támogatásElőre is köszönöm mindenkinek!
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz Intruder2k5 #42393 üzenetére
Nagyon köszi! Még egy dolog, nem írtam le egyértelműen: kábeles kapcsolatra értettem, nem wifi-n keresztül. Arra érvényes ez a 35MB/s?
Tehát a routerre dugott vinyóról másolnék lan-on kereszül, a kábellel routerre dugott gépre.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Jelenleg egy atom procis mikroszerverem van, de arar gondoltam kiváltanám egy routerrel, így is spórolván a villanyszámlán, mert egy router így is nagyságrendekkel kevesebbet eszik mint egy PC.
Tudható hogy egy átlag egy lemezes NAS nagyságrendileg milyen fogyasztással bír? Megérné beszerezni egyet a mostani ITX-es atomos kiépítés helyett?
(#42398) Intruder2k5 : Jelenleg egy 15/5-ös mikrós nettel csapatok, uh ez nem keresztmetszet....
A DD-WRT-t azért említettem mert azt ismerem, és arra lehet torrent klienst rakni.[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Az egyik rokonom szeretne routert venni, ebben kérnék segítséget. Jelenleg 250 Mb-es UPC netje van, de lehet hogy nagyobb csomagra fog váltani.
A következők lennének a követelmények:
- kezelje le a nagyobb sávszélességet
- legyen megbízható
- gyári szoftverben legyen PPTP VPN szerver lehetőség
- gigabites LAN/WAN portok
- USB 3.0 port
- viszonylag jó wifiÉn az Asus RT-N18U routert néztem ki. Ez ajánlott vétel?
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz Gubek-Einste #50135 üzenetére
Köszi a választ
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Budapesti panel lakás. De a Wifi nem igazán fontos, az max telefonokkal van csak néha használva, minden fő kliens madzagon lóg.Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
1-2 PC/Noti, 1 Raspberry PI, wifin meg telefonok.Mennyi lenne a beszerzésre?
20-25k.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Az fontos hogy tudjon PPTP VPN szervert, mert csinálni akar egy VPN kapcsolatot, hogy máshonnan is elérje a PI tartalmát.
Tekintve hogy nem bízik a 3rd party firmware-ekben (Open WRT, DD-WRT stb.) fontos hogy a gyári firmware tudja ezt, tehát gyárilag legyen viszonylag okos.Ha van ezeknek megfelelő ajánlottabb darab, mindent meghallgatok.
Jelenleg egy TP-Link 1043ND van neki, nincs is vele baj, de a gyári firmware buta mint a föld, VPN-t nem tud, és mint mondtam 3rd party cuccok nem játszanak.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz Gubek-Einste #50137 üzenetére
Köszi Ezek között van valami nagy különbség? Te melyiket ajánlanád?
-
LLKobe
veterán
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni router választásban.
Légyszi ajánljatok egy stabilan működő darabot, ami a következőknek megfelel:- Wifi lehetőleg fedjen le egy 100m2 -es házat elég vastag falakkal, elég a 2,4Ghz, vidéken lakom, kb. nincs konkurrens wifi hálózat
- A LAN portjai legyenek gigabitesek, WAN portja nem fontos (30/2-es netet kell kiszolgálnia)
- Legyen STABIL a működése
- Nem lenne nagy baj ha lehetne rá DD-WRT-t tenni
- Keret 10-15kElőre is köszönöm
-
LLKobe
veterán
válasz MaCS_70 #65266 üzenetére
Köszi, de ennyit nem szánnék rá. Jelenleg egy TP-Link N600 van, és annak a wifi képességei is bőven elegendőek.
Inkább 10k körül szeretnék maradni
-
LLKobe
veterán
válasz Gubek-Einste #65276 üzenetére
Üdv!
Az Asus RT-AC53 AC750 vehető, ajánlott darab?
Vagy ASUS-ból ami gigabites lan portokkal rendelkezik, melyik ajánlott 10-15k környékén?
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Az ASUS routerekben lévő gyári torrent kliens mennyire használható?
Egy N18-U-n gondolkodom... Kiváltható vele egy transmission?
-
LLKobe
veterán
válasz MaCS_70 #65295 üzenetére
Van erről valami mérés? Átlag 1-2 letöltés megy csak, de a seed-be bent hagyok általába 50-80 torrentet. Ahogy nézem az N18-U-ban elég combos a vas, valszeg ki tudná szolgálni a feltöltést, ami nekem 2 mega max.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Van olyan Asus router ami ajánlott kategória, 15k alatt van, és a lan portjai gigabitesek?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest