- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
válasz
Gubek-Einste #67701 üzenetére
Szia
köszönöm a választ, kérdés az lenne hogy az "ilyen" használat mellett megoldható wifi-vel ? ha igen csak akkor szeretnék vásárolni routert
Illetve azért kérdeztem ezt a tp-link-et mert jó áron jutnék hozzá bolti ár alatt jóval
A tv-m-el kapcsolatban hogy tudom kideríteni hogy ac-s e ? bármit is jelentsen ez?
-
kory24
őstag
válasz
Gubek-Einste #67691 üzenetére
Köszi.
Közben kiderült a tv hálózati csatlakozója gigabites.
Cél 2160p filmek nézése hálózaton keresztül PC-ről. Gondolom célszerűbb kábellel akkor már ?
A net nem releváns, ugyanis csak 30mbites.
Egyik gépen megy torrent (ugyanazon, amiről filmet nézném tv-n) , 2ön pedig online játék szokott menni. Ezért stabil router kellene, ami birja mindezt.
Mivel minden gép kábelen csatlakozik wifi nem fontos, csak pár telefon és egy laptop csatlakozik rá.
Ár max 15-20e.Ezek alapján Asus RT-N18U -ra gondoltam.
Vagy van esetleg jobb választás?
-
Attici
őstag
válasz
Gubek-Einste #67634 üzenetére
Ahogy elnézem ez: ZYXEL LTE3302-M432 mindent tud, amire szükségem lehet, de még csak a márkáról sem hallottam (azon kívül, hogy a prohardver evvel van kiplakátolva). Senkit sem ismerek akinek van ilyen. Valaki ismeri ezt a routert?
-
Attici
őstag
válasz
Gubek-Einste #67634 üzenetére
Köszi!
Én is nézegettem ezeket, de nem sok információt tudtam kinyerni, hogy milyen menüjük van, állítható -e a port forwarding, kezeli-e a dyn dns-t milyen az érzékenysége és a hatótávolsága?
Reménykedtem, hogy itt valaki csak használ 4G-s routereket. -
RWD
tag
válasz
Gubek-Einste #67631 üzenetére
Nagyon köszi! 5GHz-s wifi milyen esetben kellhet nekem?
-
zsotty4
tag
válasz
Gubek-Einste #67621 üzenetére
A tegnapi nap folyamán meg is jött az extremetől. Egyelőre semmi negatívumot nem tapasztalok, stabilan tart körülbelül 5 wifi kapcsolatot és 1 vezetékest. Firmwaret frissítettem a legújabbra, azt lehet nem kellett volna ?: )
-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #67623 üzenetére
Én 2 évig!!!! küszködtem vele, lustaság...meg az az igazság, hogy user errorra gondoltam. Csak ugye sok, különféle laptop, és mind le-lecsatlakozott. Beadtam gariba, és szó nélkül visszaadták az árát.
-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #67621 üzenetére
Nem azért mert éppen ilyet árulok, de én az Asus AC1200G+ routernél az 1 hónap alatt amíg használtam egyetlen újraindulást sem vettem észre.
Gariztatás idejére kellett.
Ellenben az erősen ajánlott kategóriába tartozó ASUS RT-N18U routerem első perctől kezdve vacakolt. És ugyanezt a hibajelenséget más is tapasztalta a 18-asnál. Azt hogy dobálja a wifit. Nem is tudták javítani, visszaadták az árát.A 18 -as után végre egy stabilan működő routerem volt.
Utánaolvasva régebben valóban panaszkodtak, de most már nem. Én azért is mertem megvenni.Az viszont tény hogy a 2,4GHz-es sávban sem az 1200+ sem a jelenlegi Asus RT-AC66U B1 nem tud olyan jelerősséget produkálni mint a 18-as.
Kivételek erősítik a szabályt. Mindkét esetben.
De valszeg erősen közrejátszik a felhasználói szokások milyensége. -
ktamas76
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #67614 üzenetére
60Mbps nethez lenne ami ritkán megy 30 fölé (és az se lesz kihasználva) és a gépek közt se lesz semmi adatforgalom. Viszont nagyon áron alul lenne egy tévesen rendelt 3C.
-
Ender74
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #67614 üzenetére
Ha sokkal jobb, C9 ben is benne vagyok. Csak stabil legyen. Eddig egy régi 54 Megás Lynxis volt. Nem volt vele semmi gondom.
-
bacsomarton
tag
válasz
Gubek-Einste #67596 üzenetére
Hálásan köszönöm! :-)
-
bacsomarton
tag
válasz
Gubek-Einste #67586 üzenetére
Akkor abban tudnál segíteni, hogy:
- 20 ezer alatt milyen IGMP képes router ajánlott (esetleg mit nézzek az adatlapokon)?
- Ha itthoni AC-s routert szeretnénk venni, akkor melyik az a típus aminek az ára sincs az egekben (de 20k feletti) és IGMP képes?
- Xiaomi: nem gond a külföldi rendelés. Jól láttam, hogy gyárilag kínai fw-el szállítják, amit átrakhatok angolra? Az IGMP képességhez mindenképpen kell firmware-t frissíteni, vagy gyárilag is tudja?+1: ASUS AC66U merlin firmware-el jó lenne? Ez az itthoni eszközöm és esetleg magamnak vennék egy másikat és ezt odaadnám a sógornőmnek.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Felho1976
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #67469 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Birki
tag
válasz
Gubek-Einste #67456 üzenetére
Köszönöm!
Lehet, hogy lemondok az 5 GHz-ről. Megnézem mit tud az ajánlott router.
Ha mégis kellene az 5 GHz, mit ajánlanál? -
Pubszon
veterán
válasz
Gubek-Einste #67453 üzenetére
Olvasgattam, nincs különösebb probléma vele.
Köszi! -
Pubszon
veterán
válasz
Gubek-Einste #67451 üzenetére
Az Asus nagyon túl lépi a keretet, viszont a xiaomit én is néztem.
A dlink mennyire megbízható? -
TBMC
addikt
válasz
Gubek-Einste #67443 üzenetére
nagyon köszi!
Ő esetleg mennyire ajánlott?
D-Link DWR‑730
Intruder2k5: köszönöm! a fentebbi modell specifikációjában megtalálható:
UMTS/HSDPA/HSUPA1 band
900/2100 MHz
Power Class 3 (+23 dBm)akkor ez esetben ő megfelelő lehet?
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Gubek-Einste #67433 üzenetére
Köszönöm, megnézem!
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Gubek-Einste #67434 üzenetére
Természetesen a NAS kábeles összeköttetésben áll a routerrel. Egymás melett vannak, egy rövid Cat6 köti őket össze. Ezt valóban nem számoltam bele.
Pont ezen a típuson gondolkodtam. Akkor nem is nézek mást. Köszi!
Esetleg még annyit, hogy a mostanin fut egy dnsmasq server, ami az összes query-t kezeli, és egy reklámszűrő host-fileon futtatja át a kéréseket (0-ás verzió). Ez megoldható az említett tipusban? Akár a merlin fw-vel? Garanciavesztéssel jár ez a gyári mókolt fw?
-
kbhuinfo
tag
válasz
Gubek-Einste #67367 üzenetére
5 éven át hajtottam egy hyperx3-as 64gb pendrájvot először egy wdr4300-ban, majd egy archer c7-ben. Utána (1,5 évvel ezelőtt) lecseréltem egy 256gb-os corsair-re. A hyperx3-at azóta is használom. Kb. 8-10 torrent ment folyamatosan párhuzamosan, letöltés nem volt sok, kb. heti 100gb. Nekem sebességben jobb volt, mint a sata - a megbízhatóságára pedig nem volt panasz. Szerintem bírja.
-
veber0937
tag
válasz
Gubek-Einste #67357 üzenetére
ok melyiknek lehet erősebb a wifije?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Gubek-Einste #67292 üzenetére
Mennyit számít, hogy maga a router képes sim-et fogadni (vétel erősség/minőség, gyorsaság), vagy egy sticken keresztül csatlakozatatom a sim-et.
Érezhetően jobb az első verzió, vagy nem érződik különbség? -
w333
félisten
válasz
Gubek-Einste #67314 üzenetére
Köszönöm !
Igazából egész nap kutakodtam és külföldi teszteket olvasva nagyon jókat írnak erről a "kis" D-Link ufóról ... még magyar videót is találtam róla így egyre szimpatikusabb a jószág !
Xiaomi is nagyon jónak tűnik, használtan kéne telepített Padavan -al !
Az AC66U B1 pedig a legjobb ezen is elgondolkozom tudom hogy drága de gondolom nem véletlenül, illetve mindenképp hosszútávra ez a legjobb az összes közül !
TP-Link -ben már annyira nem tudok bízni
Szerk.
Üzenet a kupakban ... vajon melyikre érti, Asus ?
-
w333
félisten
válasz
Gubek-Einste #67308 üzenetére
Köszi !
Igazából annyi a lényeg hogy stabil legyen és nagy hatótávolság (erős antennák) amit jelerősségben megfelelő lenne az az Asus 1200G+ de ahogy olvasom vannak vele gondok így azt elvetettem
Dlink 869 hardveresen ugyan az mint az Archer 7 (wikidevi) ezért !
A másik Dlink 879 hiába erősebb hardveresen mégis rosszak a vélemények !
Xiaomi Mi 3G jó lenne de itthon sajnos nem lehet beszerezni (esetleg HW apró)
AC66U B1 lenne a legjobb ezt tudom csak sajnos ez nagyon drága !
Szerk.
WDR4300 nem rossz csak már régi és nincs támogatás és IPV6 sem illetve nagyon gyenge a hatótávolság 2.4 és 5GHz -n is, nincs olyan eszköz ami 50MB -s sebesség fölé menne (Digi 100/50), ezzel már az elején is szenvedtem nem tudom mi lehet az oka, és ha nem indítom újra havonta 1X akkor belassul az egész
Őszintén kicsit félek már a Tp-Link -től
-
ketrin
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #67293 üzenetére
Sima 2 szintes új családi ház.
Digi 1000/200 net. Kábel is van a szobákban bevezetve de a gyári router amit adtak huawei nagyon fing jelet összegben is. 2 laptop 2 telefon használja a netet. Meg egy asztali gép.
30-40e max. De ha olcsóbb az se baj.
Egyéb igény nincs. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #67254 üzenetére
utána vettem észre, hogy 1 magos cpu, innentől teljesen felejtős ennyi pénzért. 2 magosként lehetne jó alternatíva a zsaominak.
-
zedcon
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #67042 üzenetére
Hello!
Az ajánlatodra vettem a héten az AQUAban egy ASUS RT-N18U-t (mert olvasom van némi szenvedés a TP-Link 1043N-al is), hogy lecseréljem a meghekkelt - nem biztonságos TP Link-WR741ND-mat amit úgy 5 éve használok. 120 MBites netem van egy 80 nm-es házban ahol alig van a közelben más wi-fi jel a közelben, mert vidék, ezért nem érdekel az 5 GHz sebessége és gyenge áthatolása a falakon. Remélem tényleg olyan stabil ez a router mint sokan mondják.
A TP-link 150MBites-es routere olyan 80 MBitet-et tud teljesiteni nekem a 120 MBites UPC netből UTP kábelen, bár lehet némi security beállitás gyengitésével növelhető a sebesség mert pl DDOS protection be van kapcsolva. Szóval három okból cserélem le az Asusra, nagyobb biztonság miatt mert nem heckelték meg, nagyobb lefedettség és, hogy vigye a 120 MBitet stabilan.
Kérdéseim.
1. Az ASUS RT-N18U elíbrkozik stabilan 120 Mbites UPC nettel vagy ennél is security beállitás függó lesz a sebesség?
2. Valami Tomato firmwaret emlegettek rá. Minek? Ez Third Party, nem lehet, hogy kém kodót rejtenek el benne a készitők (bár lehet az Asus is a gyárin)? Mivel jobb egy custom firmware mint a gyári ennél a router tipusnál? És ha javasolt a gyári cseréje akkor melyiket tegyem rá, hogy legyen nagy lefedettségem és stabil 120 Mbites netem? Ha van valami tuti firmware kérem irjátok meg a nevét és, hogy miért jobb mint a jelenlegi gyári.Kösz a segitséget.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #67246 üzenetére
20 fölött pár százzal meg a NETGEAR R6220. 2 magos mips proci, padavan ugyanúgy felrakható rá, mint a zsaomira.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #67221 üzenetére
Mióta a Digis srácok hoztak egy AN5506-02-FG FiberHome GPON terminált, ami egy 30 dolláros noname kínai "szar" és rendületlenül hozza a maximális értékeket 980mbps/200-at, meg erősebb jelet ad, mint az ASUS RT-N18U-m ami elfüstölt egy kis túláramtól (mindezt úgy, hogy túláram-védett szünetmentesbe volt bedugva!), ettől kicsit több indok kell, hogy ne vegyek nonamet!
Közben kicserélték az asust zsír újra, de vennem kellett egy Tenda SG108 switchet...hát ez a kis tenyérnyi kapcsoló valós időben minden csatlakozón (8db) hozza a gigabitet, 6 ezer kemény forintért!
Egy ilyen kínai nonamera azért benevezek lehet... -
4264adam
veterán
válasz
Gubek-Einste #67212 üzenetére
esetleg olyan ahol nem kell CFW-t telepíteni?
-
veber0937
tag
válasz
Gubek-Einste #67175 üzenetére
a tplink ac1750-nek gyengébb a 2.4 jele mint az asus n18-é?
-
BigBear
senior tag
válasz
Gubek-Einste #67172 üzenetére
Hmmm. Elôször is köszi.
Mondjuk a nem jelentôs árkülönbség azért nem olyan kicsi. Eustocknál most 7400 a sima 3. A 3G 41 dollár körül van, ami nagyságrendileg ~11500 pénz. Ok, hogy csak 4000 Ft, de ez olyan 60%. Tényleg megérhet az én lassú netem esetén is ennyit, vagy sem? -
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #67156 üzenetére
pedig legalább 5gbit-ig már igazán léphetnének, nem kell egyből 10gbit
csak jöjjön valami QCA vagy Broadcom SOC ami legalább 2,5 vagy 5g-t kezel és otthon a CAT5e kábellel lehetne kicsit előre lépni rövid hossz mellettpersze laptop meg desktop gép alaplap attól marad 1gbit de talán lehetne kapni PCIe 2,5-5gbit kártyát
mondjuk ha a 10gbit sem sokkal drágább akkor inkább kivárjuk
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #67154 üzenetére
hát kiváncsi leszek vályog házba mit mutat .
Rendeltem egyet.
-
Bozso68
őstag
válasz
Gubek-Einste #67143 üzenetére
Archer C7 ilyen felhasználásra? (AC66U-t túlzásnak tartanám.) Későbbiekre mégiscsak tud 5GHz-et. Vagy 2.4GHz-en jóval több az N18? (Tudom, neked ez van/volt otthon.)
Hasonló körülmények között másik boltunkban egy ősrégi WR740N kiszolgálja az igényeket, de újonnan már egy időtállóbb típust akarok.
-
viktorhu
veterán
válasz
Gubek-Einste #67106 üzenetére
A xiaomi tud igmp-t? Ha megy róla iptv és wifi is, akkor az fontos.
-
laszlohu
addikt
válasz
Gubek-Einste #67095 üzenetére
Köszönet a segítségekért.
-
laszlohu
addikt
válasz
Gubek-Einste #67093 üzenetére
pontosan melyik
TP-Link 841Nmert van V8 V9 V10 v11, ( persze csak túloztam ),
mert jelenleg a V8 van nekem, és az nem tudja a
"guest network"-öt -
laszlohu
addikt
válasz
Gubek-Einste #67091 üzenetére
Falak száma : 2
Fal anyaga : Tégla
Kliensek száma : 2 (wifi )
Összes kliens : 6 ( ebben benne van a 2 wifi )
Sebesség : Minimum 300
Ár : minél olcsóbb
Egyéb : Guest network beállítási lehetőség. -
herdsman12
őstag
válasz
Gubek-Einste #67064 üzenetére
Köszönöm, 3G lesz.
-
KovyZoly
tag
válasz
Gubek-Einste #67044 üzenetére
2 dolog fontos nekem, dlna server, valamint
aktív torrent státusz. Utóbbival nem tudok mit kezdeni, mióta digis vagyok. Előbbi simán megy a szolgáltatóin is, viszont a felső szintre a telefonokat, max egy laptopot kiszolgálni az is jó lenne. Vagy nem? -
KovyZoly
tag
válasz
Gubek-Einste #67041 üzenetére
Mi a gond a szolgáltatóival? Tényleg érdekel, mert én nem tapasztalok vele problémát, max gyenge a hatótávja. De az mehetne mondjuk a felső szintre, és a 1750 lentre, abból ágaztatva a lanos cuccokat.
Ha teszem azt, kevés a router 4 lan csatija, akkor lehet osztani azokat vagy másik készülék kell? Teszem azt, egy Tv és a Ps mehetne egy portra?
Btw Digi1000-s csomagról lenne szó. -
geogabcsi
tag
válasz
Gubek-Einste #66985 üzenetére
Szia! D-Link DIR-879 miért nem ajánlott, mi a gond vele?
-
laktop
tag
válasz
Gubek-Einste #67014 üzenetére
Sziasztok!
Elsősorban Asus routert keresnék tetőtéri családiházhoz (11m*11m). Válaszfal téglák, főfal 40cm tégla. A router nem pont a ház közepén lenne, de jó lenne még az udvaron is fogni valami wifit. Legalább 4 LAN port
2.4 és 5 GHz is kell (2 TV, 3 PC, 4 telefon, 1 tablet). Digi1000 van.
Melyik ajánlott a RT-AC68U, RT-AC66U B1, RT-AC87U router közül? Vagy esetleg ebben az ár szegmensben mégis egy másik típus (pl. TP-Link)? -
xcds
őstag
válasz
Gubek-Einste #66998 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
- Kis lakás, nem kell nagy kraft.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
-Laptop és mobil általában
Mennyi lenne a beszerzésre?
-Nem írtam árat direkt, mert nem tudom, mi mennyi, de természetesen a legolcsóbb, ami megfelel a célra.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
- Nincs egyéb igény.Köszi a választ!
-
csubuka
addikt
válasz
Gubek-Einste #66972 üzenetére
Köszi, rákérdezek ott!
Sajnos a helyes topik megtalalasaval elegge kovalyogtam. -
szucstom
őstag
válasz
Gubek-Einste #66960 üzenetére
Ok, köszi szépen
-
szucstom
őstag
válasz
Gubek-Einste #66957 üzenetére
Azokra gondolsz, amit humax írt?
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Gubek-Einste #66933 üzenetére
a Szomszed WiFi nem zavar mert gyenge nalla ! 2.4 Ghz, hozzam csak 1 palcika latszik { 75- 80 dB.}
nekem :: csaladi Haz , videken , 2, 3 , 4 darab 30-as tegla fal, a kulso falon a szigeteles rajta 8 cm polisztirol, nagy ablakok . . es joo lenne a Nagy 35 - 40 meter Hosszu udvar vegen is fogni a Netet rendesen ! , ..
eszkozeim zome tudja az 5 Ghz MIMO-t (is) , de persze a 2.4-et is.
ebben az esetben tehat inkabb :
86U vagy 87U ? {{ a 87U Sokkal olcsobb.
..
Koszonom.
-
KuZo
tag
válasz
Gubek-Einste #66898 üzenetére
Akkor asszem az Asus 4G-AC68U lesz a megoldás. Biztos, ami biztos..
Köszönöm! -
gyulazsolti
senior tag
válasz
Gubek-Einste #66905 üzenetére
Köszönöm szépen.
Igen azt tudtam, hogy át kell majd állítani bridged módba.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Gubek-Einste #66900 üzenetére
15-20 ezerben gondolkodtam, de úgy látom abból nem igen lehet kihozni.
Én is pont a Asus N18U szemezgettem.
Nem panel, inkább társasház, 4 emeletes 48 lakással, és "kertvárosias" rész, sok zöld övezet, park, focipálya, játszótér. Házak szellősen elrendezve.
-
KuZo
tag
válasz
Gubek-Einste #66879 üzenetére
A SIM kártyás változatok nem megbízhatóbbak? Illetve ott azért van egy WAN port ugyanúgy? A 4G csak szolgáltatói kimaradás esetén szükséges.
-
KuZo
tag
válasz
Gubek-Einste #66871 üzenetére
Jó lenne mondjuk 50e körül maradni, ha megoldható. Wifi mindenképp szükséges a mobil eszközökhöz, kb 13-15 kliens van, nem túl nagy terheléssel, alap irodai környezet.
-
WiZARD
addikt
válasz
Gubek-Einste #66845 üzenetére
Kávézóba, vendégeknek.
Minél kevesebb. Kérdés, hogy mivel/mennyiből oldható meg. (Nem létkérdés, nincs keretösszeg meghatározva, ha túl drágának ítéljük, akkor valószínűleg lemondunk erről az elvárásról, és marad valami olcsóbb router) -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #66846 üzenetére
Asus RT-N18U adta meg most magát (megy gariba vissza), addig is most "csak" a szolgáltatótól (DIGI) kapott eszközt tudjuk használni egy Fiberhome AN5506-02-FG Gpont, ami egy 40 dolláros kis kínai "vacak", amivel ilyeneket mérek:
Wifin is hozza simán amit a huszonezres asus. Azért gondoltam, hogy nem várom meg mire méltóztatnak kicserélni, vagy javítani. Beruházok addig egy ilyen 10 ezres csodára (Tenda AC10) aliexpressről...
Egyébként: családi házas övezet, nincs sok eszköz a közelben, 100nm családi ház, tégla, hatan vagyunk a családba, 4 teló, 1 tab, 3pc.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Gubek-Einste #66809 üzenetére
Asus routert? mi a szösz? eddig jobban bíztam olyan gyártókban akiknek ez a főprofilja...
-
forguet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #66774 üzenetére
Mondjuk 10e vagy 20e? Amennyi kell...
Családban van informatikus, aki összerakja úh hozzáértés elvileg van.Az egész úgy nézne ki hogy a ház nappalijában központi helyen lesz elhelyezve UPC connect box, az szolgáltatja a wifi jelet is.
Az UTP kábelek viszont amik a szobákba mennek, a ház egy másik pontján (padlás) futnak össze, és oda kéne rakni egy routert, ami a connect boxból kábelen érkező jelet tovább osztja a szobák felé.Én úgy számoltam, hogy a 4 LAN port nem elég, mert 1-en bemegy a connectbox jele, 3 megy a szobákba, meg 1 a NAS-ba (ami szintén a padláson lesz)...tehát az már 5 port.
köszi!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #66760 üzenetére
Igen, 2-300 mbps a net.
1 panel fal.
Sok szomszéd, ezért gondolom az 5ghz jobb.
2 gép, ha lehet ezek is wifin, nem szívesen kábeleznék már. Plusz 2-3 mobil, tablet.
20k-nál többet nem költenék, ha nem muszáj.
Semmi egyéb.Közben olvasgattam, ez az Archer C5, V4 kevesebb ram-al van, meg más chip. Ennek milyen hátránya van? Nem tud átvinni gigabitet, de ez mondjuk engem nem izgat annyira. Egyéb?
-
marquuard
veterán
válasz
Gubek-Einste #66741 üzenetére
Kérdőjeles az is, hogy ez is Broadcom-os (V2) vagy nem.
-
marquuard
veterán
válasz
Gubek-Einste #66739 üzenetére
Köszönöm. Van valamiféle információ róla, hogy fog készülni? Nem tudom, hogy a C5-nél milyen előnyöket nyújt a CFW, jó vétel lehet ez a V4? Vagy szándékosan menjek rá egy régebbi revízióra.
-
vilga
tag
válasz
Gubek-Einste #66697 üzenetére
Közben kijavítottam a linket, de így már lehet oka fogyott is:
Ezek szerint jó nyomon indultam el próbaként ahogy javasoltad:
előtúrtam a garázsból /mivel szinte semmit nem dobok ki/ egy ősrégi TL-wr542g melynek egyik portját egy villám elvitte /de a másik három és wifi túlélte/
és ezt a hogy javaltad AP módban közelebb a kerthez beüzemeltem, csak hát még ez is max 56 mbps.
amiket javasoltál, custom rom-al lehet munkára bírni?
És ahogy lesem az asust még olscóbb is jóval
Ezek szerint a repaeter-ek súrolják a p.vakítást -
mmaattee315
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #66664 üzenetére
Helló,
Használt eszközök, aztali pc, 2 mobil, későbbiekben 1 nyomtató.
A számítógép kb 3m-es távolságra lenne a routertől.
40-45.000 Ft-ot szánnék ráMáté
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #66655 üzenetére
Találtam C7-et v.4-et.. 10eur a különbség C5 és C7 között...
C7-re esik sztem a választás
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #66637 üzenetére
-
szabochris
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #66632 üzenetére
Hát, konkrétumot nem sokat olvastam hogy miért nem ajánlott...
-
szabochris
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #66630 üzenetére
Kifejted? Köszönöm
-
embe
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #66588 üzenetére
Miért?
Tudom a Tenda nem ajánlott mint márka. De ezzel pl. mi a baj, miért nem ajánlod? Van vele tapasztalat?Más:
Említettem, hogy bele-belefutottam egy jelenségbe. Ez az volt, hogy W10-es gépeket, laposokat, le-ledobott wifin. Nem gyakran, de ahhoz igen, hogy bosszantó legyen. Sok üzleti lapos megfordul a kezeim között, tehát nem a lapos oldaláról volt a hiba. Ami közös ezekben, hogy 4-5-6 évvel ezelőtti HP és Dell gépek.
Sem a router, sem a W10 topicjában nem találtam rá megoldást. De legalább az "megnyugtató" volt, hogy másnál is jelentkezett ez a hiba....és nem csak ezzel a modellel.
Most viszont úgy tűnik a friss fw-el eddig elkerül ez a probléma. -
flegga92
senior tag
válasz
Gubek-Einste #66579 üzenetére
Xiaomi nem tudja kihajtani az 1000-es netet? Vagy az OVPN a probléma? (Más VPN is megfelelő)
-
joey008
újonc
válasz
Gubek-Einste #66587 üzenetére
Panellakásban (földszint), max 2 vasbeton fal és max 10 méter távolság.
3 PC használná ethernet kábellel, 2-4 eszköz wifiről (laptop, mobil). Wifiről inkább böngészés, ethernetről inkább letöltés menne.
Nincs sok igény, csak a megbízható wifi - napi 1-2-nél többször azért ne dobjon leés hogy tudja a gigabites netet kábellel. Nem árt, ha egy évnél több rá a gari
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #66582 üzenetére
Ez mind online-nagy választék nincs max ha találok akciót
-
ftc
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #66580 üzenetére
TP-LINK Archer C20 AC750 Dual Band v4
TP-LINK Archer C2 AC900 Dual Band V3
TP-LINK Archer C50 AC1200 Dual Band V3ASUS RT-AC53
ASUS RT-AC1200Xiaomi Mi Router 3(Xiaomi 3G nincs felénk.)
Netgear R6120-100PES
Ezek vannak felénk... 50EURig.
TP-Link TL-WR1043ND csak olyan cégnél akinél többet nem vásárolok
Ezek közül?
-
scope2007
addikt
válasz
Gubek-Einste #66549 üzenetére
Ohhh valóban...
Tizemeletes tégla, 7. emelete
Két szobás lakás, egy tablet, egy laptop, kettő telefon = Wifin
A PC-m LAN kábel
Ennyi, semmi egyébEgy tízes körül meg lehetne úszni?
-
Geresics
addikt
válasz
Gubek-Einste #66541 üzenetére
Hmm, az első 1043ND óta nem nagyon piszkáltam értelmes TP-Linket sajnos, és látom azóta már v4-nél járnak!
Ez a C7 milyen amúgy? Nem kevés rá a 128MB RAM? Nem lassú a CPU?
Mert ha ez jó, akkor (bár hiányolok róla 1 USB3.0-t, de) lehet ilyet próbálok következőnek! -
Geresics
addikt
válasz
Gubek-Einste #66539 üzenetére
Hmm, köszi!
Az AC58U kiesik a 128MB RAM miatt, az AC66 B1-es változat szimpatikus! B1 nélkül prociban "lassú"
Más gyártó termékei között hasonló akad valami? -
kbhuinfo
tag
válasz
Gubek-Einste #66451 üzenetére
Köszi a választ, egy C7-et már lecseréltem (nem emiatt, az rendben volt abban a környezetben, ahova szükséges volt). A kérdés akkor máshogy: C7-nél olcsóbb és jobb hatótávú router létezik? Paraméterek tekintetében azért gyengébb router is szóba jöhet! Köszi!
-
firedani
tag
válasz
Gubek-Einste #66498 üzenetére
Akkor a vége szerintem a TL-WR1043N v5 lesz. Köszönöm eddigi segítségedet.
Multibit
Neked is köszönöm. -
Risard
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #65279 üzenetére
Xiaomi mi 3g routernél pl a tv m s a telefonom sem látja az 5g t lehet valamit rosszul állítottam be? Amúgy van telefon appja az angol meg a google úgy ahogy lefordítja.
-
McReay
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #66450 üzenetére
Köszi az ajánlást!
Ezesetben a korábban ajánlott Xiaomi router 3g kiesett?
-
firedani
tag
válasz
Gubek-Einste #66460 üzenetére
Erre a kettőre gondolok elsősorban:
TP-LINK Archer C2
D-Link DIR-842Ha a D-link nem is ajánlott, akkor az érdekelne, hogy mivel jobb a TL-WR1043N mint mondjuk az Archer C2.
-
nagyfejü
őstag
válasz
Gubek-Einste #66477 üzenetére
megpróbálom , köszönöm!
-
Dr.Én
veterán
válasz
Gubek-Einste #66466 üzenetére
Köszönöm az infót!
Max 15000 amit rá szeretnék áldozni...
Kompromisszumot kötök vele... -
WiZARD
addikt
válasz
Gubek-Einste #66467 üzenetére
thx, akkor nem szórakozok ezzel, végülis körbe van kábelezve a lakás, berakok még1 routert, csak elsőre ez egyszerűbbnek tűnt...
-
Dr.Én
veterán
válasz
Gubek-Einste #66462 üzenetére
Sima régi tégla és kő fallal épült paraszt házikó...
Falak 30 és 50 cm közt mozognak ..
Szomszédot nem szeretem
Asztali gépet kábellel..telot meg wifivel..
A ház 30 m-es körzetében, falak miatt azért jó lesz gondolom? -
firedani
tag
válasz
Gubek-Einste #66456 üzenetére
Értem, köszönöm segítségedet. A többi router ami többet kínál olcsóbban akkor az kamu?
-
firedani
tag
válasz
Gubek-Einste #66454 üzenetére
Tényleg nem nagyon szeretnék 15 ezer fölé menni és hajlandó vagyok kompromisszumokat kötni (nem baj ha mondjuk csak felét hozza az eredeti sávszélnek + 2,4 GHz-el is megelégszem.)
-
firedani
tag
válasz
Gubek-Einste #66452 üzenetére
Azért írtam hogy a hatótáv nem számít, mert maximum 1 vékony falon kellene átmennie és az alapterület sem nagy. Nagyjából max. 5 eszköz lenne a hálózaton ebből: 1 PC vezetékesen, 1 PC vezeték nélkül és 2 telefon. Én eddig a Dlink DIR-842-őt nézegettem, de azt olvastam korábban itt a fórumon, hogy nem igazán tud megbírkózni a digis PPPoEval.
Köszönöm válaszodat.
-
McReay
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #66433 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Panel lakás, legfelső szint, 10-12 wifi jel 2,4GHz-en, Hála Istennek 5Ghz-en maximum 3 van az enyémen kívül.
A router a [kép] alapján a hálószobából szolgálná ki az eszközöket, minden fal beton. Hatótáv szempontjából egy 75nm-es lakást kell(ene) teljes mértékben kiszolgálnia. -
ult1mate
tag
válasz
Gubek-Einste #66409 üzenetére
ASUS RT-AC58U tudja a wake on lan-t? Benne van a menüjében nem tudod véletlen?
-
sparks
senior tag
válasz
Gubek-Einste #66412 üzenetére
Köszönöm, akkor a dual WAN a mágikus szó. Ezzel már elboldogulok!
-
ult1mate
tag
válasz
Gubek-Einste #66397 üzenetére
Köszi! Ezekkel mik a tapasztalatok? Jók ők is?
-
user112
senior tag
válasz
Gubek-Einste #66382 üzenetére
1-3 téglafal. 5-30 méter. Közeli szomszéd kb. 20m. 120-as net decemberig, uzánna lehet, hogy gyorsabbra tudok váltani.
1PC-be jön le a vezeték (40m) a padlásról. 1 laptop (emelet,földszint,kert; általában wifivel) plusz 3-5 mobil.
Igazából a régi megfelelt az igénynek, 6eFt volt. Kb ennyit szánnék most is rá. Usb-t egyszer próbáltam külső winyóval, de valahogy letörlődött a partíció meg lassú is volt, úgyhogy nem lényeg.
Fontos,hogy a kertből is menjen. Az gondolom, hogy a 2 antenna segit az erősségen.
Jó lenne, ha nem szállna el megint a vihartól.
A modem védelme segítene (túláram védett elosztóval)?
Az emeleten a modemnek van wifije, oda nem kell; de nem is menne át a beton födémen -
Bacusuz
őstag
válasz
Gubek-Einste #66369 üzenetére
A készüléket a szaletli falán lévő fa szekrényben tudnám elhelyezni, ahol meglehetősen meleg van, de csak akkor lenne áram alatt ha lent vagyunk, akkor tudunk neki szellőzést is biztosítani.
Nem rejtünk el wifi-s eszközt mert azzal csak a wifi-t blokkoljuk teljesen feleslegesen és nem csak az üzemi, hanem a tárolási hőmérséklet is számít.télen folhoznám a kertből de nyáron szerintem akár 40-50 fikra is felmelegedhet a tárolási hőmérsékletDigi 500/200 Mbit/s netem van.
fontos a tartósság, megbízhatóság, de ha lehet nem költenék rá túl sokat.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?Nincsenek falak,fák, kertben használnám
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?tabletek, telók, laptopok 2,4 , 5 is
Mennyi lenne a beszerzésre? 20k max
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? csak netezésre használnánk, a fő routeren beállított asus szülői felügyelet továbbvihető egy asus ap-re?-routert vagy ap-t vegyek és milyet?
Igények függvénye-milyen kábelt ajánlott vennem?(falon kívül csatornában lesz vezetve kb 50m, és kb 20m földben)
Kültéri min CAT5E kültéri cat5e jó földbe? -
mrrr74
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #66359 üzenetére
Köszi, gondoltam,hogy nem úszom meg 😀
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #66346 üzenetére
15-20 eszköz lóg rajta, de a PC amin dolgozom csak LAN-on megy. Wifi csak az okos eszközökhöz és a telefonokhoz kell. Mediaplayer, NAS, TV, szintén LAN. Cat-5 kábeleket használok ha ez számít, a két router is vezetékkel van összekötve. Wifi sebessége nem számít, csak stabil legyen.
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #66347 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszd! Könnyűszerkezetes ház, falakon keresztül is jól jön a wifi. A Router fent van a padláson pont középen. Egyébként itt mekkora jelentősége van annak, hogy az antennák iránya hogy van beállítva? Merre kell, hogy álljon?
Jelenleg sajnos csak Telekom 50/20-as netem van, de elméletileg pár hónapon belül elérhető lesz már az 500-as csomag is!
Routerrel szemben nincs egyéb elvárásom, csak tegye a dolgát, ne kelljen folyton újraindítanom. Egy UPS-re lenne kötve 0-24-be menne.
Fontos lenne a NAS miatt a Gigás LAN port, ami ahogy látom a Xiaomi Mi Router 3G-nél nincs meg!Köszönöm a segítséged!
-
Gergo28
tag
válasz
Gubek-Einste #66345 üzenetére
Értem! És a D1-et erre a célra megvehetem bátran vagy esetleg tudsz ajánlani másik routert amivel stabilan megoldható lenne az AP mode?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #66328 üzenetére
Nem szeretem ezt a - manapság divatos - overkill kifejezést. Routeres, NAS-os topikokban gyakori szöveg egy-egy megmondóembertől, hogy “otthonra overkill”. Honnan tudja, hogy én vagy bárki más mire használná az adott eszközt? Simán lehet, hogy valaki az átlagnál eltérő dologra, környezetben, stb. használja. Tudatos vásárlónak tartom magam, tisztában vagyok azzal, hogy mire van szükségem. Jobban tudom, mint más.
Egyébként nincs sem ER4, sem ER6P routerem -
krt-823
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #66279 üzenetére
Szerintem a két lan port elég kell, hogy legyen, ha alatta lesz 3 switch, akkor mindegy is. Vagy nem jól gondolkozom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Exkluzív órák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest