- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
válasz
Gubek-Einste #75787 üzenetére
Lenne, de nem sikerült működésre bírni (HP microserver gen 8, OMV-vel), valszeg driver-nyomtató inkompatibilitás
-
pachito
őstag
válasz
Gubek-Einste #75738 üzenetére
Jónak tünik, köszi!!
-
Messalina196
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #75722 üzenetére
Kis családi ház, kisméretű tégla belső falak, két kis szoba, nappali. Igen mobilnetesre gondoltam és annak kellene a külső antenna!
-
Nashville
tag
válasz
Gubek-Einste #75703 üzenetére
Köszi a választ, igen én is gondoltam, hogy bridge- be teszem a Digit, mert akkor egy kezelőfelületen menedzselhetném a sávszélesség kiosztásokat routerenként persze, ha minden szinten menne egy router. Már sajnálom, hogy a repeater- re kiadták a pénzt korábban, már nem sokkal kellett volna kipótolni és meglennének a routerek, csak hát a kényelem győzött, hogy ne kelljen furkálni kábelcsatornázni. A Cisco- t betesszük oda ahol a problémás felhasználó van az már tuti, aztán a földszintet majd látjuk.
Még annyi kérdésem lenne, hogy ez az Asus AC65P jó lenne arra is, hogy tartalmakat töltsön le a tulaj (pl. ésszerűen beállított torrentezés is) egy csatlakoztatott USB 3.0- ás winyóra és azt, mint egy szervert használják a tartalom elérésére TV- n, mobilon egyéb kütyün? Vagy erre a feladatra (később tervezett NAS szerver helyett) akkor már inkább ASUS RT-AC66U B1 legyen vagy ezt hagyjam inkább ez más kategória? A torrentezés nem létszükség, de ha megoldható akkor jó lenne, de a filmek és egyéb média tartalmak tárolása és elérése csatlakoztatott külső winyóról fontos lenne, ezt elfelejtettem az előző posztban írni. Hogyan működnek ezek a dolgok? -
freelanced
addikt
válasz
Gubek-Einste #75680 üzenetére
Nem vagyok otthon annyira a Routerek terén, jelenleg alap Sagecom van és nem tetszik, kéne egy jobb, megbízhatóbb modell 30 körüli áron.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Gubek-Einste #75681 üzenetére
Köszönöm, egyelőre rendeltem Konzolvilágtól AC57U-t 12990Ft-ért, ha nem válik be, akkor elállok és veszem a nagyobbat.
-
Pollux66
tag
válasz
Gubek-Einste #75603 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Gubek-Einste #75645 üzenetére
Van egy TP-Link RE200-asom, de jobban szeretném anélkül megoldani valahogy. Amiket ajánlottál, azokat látszólag nem támogatja az OpenWRT.
-
válasz
Gubek-Einste #75641 üzenetére
Köszi, megnézem az Asust.
Nem az ac1200 routerre gondoltam, hanem az usb stickre, mert kelleni fog az asztali géphez. Pontosítva: TP-Link Archer T4U AC1200
-
Madycsa
tag
válasz
Gubek-Einste #75623 üzenetére
Köszönöm az információt!
Azt hittem számít.
Akkor ez ennyit tud.
-
Pollux66
tag
válasz
Gubek-Einste #75561 üzenetére
50k körül kb.
-
ubid
senior tag
válasz
Gubek-Einste #75560 üzenetére
Köszi szépen!
-
poolbig
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #75559 üzenetére
Egy D-Link DWR-953-el vajon úgy járnék mint egy Archer MR400-assal? Bírná a 4 laptop+4 mobil+NAS terhelést?
-
gedikart
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #75563 üzenetére
Köszi, még azt kifelejtettem, hogy falra szerelhetőség plusz pontot jelent.
-
válasz
Gubek-Einste #75518 üzenetére
Lehet gyárilag nincs, de egész biztos rá lehet hekkelni a gyári firmware is transmission-t, ahogyan lehetett RT-AC1200G+, és más típusok esetén is.
-
Chaser
legenda
válasz
az ac57u-n biztos van, ki is próbáltam ( :
a belső hálós forgalomnak nem tudom mi köze a net sebességnek, de már a 4k filmek zöme nem laggol, csak a legdurvább, majd ha lesz időm játszogatok beállításokkal
oda-vissza is lehet másolni notebook és router usb közt -
nocry
csendes tag
válasz
Entware muxik AC65P-n is, igy opkg-n keresztul pl. az rtorrent kliens is elerheto.
Telepites:
1) bejelentkezel SSH-n a router console-ra
2) mipsel tipusra letoltod majd elinditod a standard vagy alternativet telepito szkriptet (lasd https://github pont com/Entware/Entware/wiki/Alternative-install-vs-standard)
3) opkg install rtorrent -
woodworm
veterán
válasz
Nincs (még) ilyen routerem, optware/entware, esetleg az asus saját alkalmazástára sincs lehetőség? Utóbbihoz a scriptek ott vannak, esetleg az adminfelületről nem elérhetőek.
-
Chaser
legenda
válasz
"Belső hálós forgalomhoz semmi köze a net sebességnek."
nem a routeren keresztül kommunikál a notebook a tv-vel? a tv kábelen megy a routerre, a notebook kapcsolódik wifin a tv-hez, ac8260 modul van a gépben, lanon jön a max 120mbps, de wifin max 100-at láttam, azt is elvétve, jellemzően 80 körül van, a jelenlegi router a flip saját modem-routere, kizárásos alapon én csak rá tudtam gyanakodni mint gyenge láncszemre a körben
se a notebook, se a tv nem gagyi, másoknál ez a tv simán viszi gond nélkül a magas bitrátás 4k-t is wifinha jól értem, nekem elég a kisebb asus is
azt hittem ha már van usb csatlakozó hátérnek, akkor legalább letölteni alapból lehet ezekre pl notebookról, ha nem is fut a routeren torrent kliens, de ha vinné a magas bitrátás 4k-t ez sem érdekel, jelenleg csak úgy tudom megnézni h letöltöm a gépre, átmásolom másik eszközre, és megy a tv usb csatijába az eszköz
-
gerrog
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #75504 üzenetére
köcce, felírtam
-
Zsolty20
senior tag
válasz
Gubek-Einste #75465 üzenetére
Saját lenne, de akkor értelemszerűen sztornó. Köszönöm a válaszokat.
-
farkas-j
őstag
válasz
Gubek-Einste #75390 üzenetére
Nekem a v1.2-es c5-öm van (3 antennás), ami hardveresen teljesen megegyezik a c7-tel.
-
uriember
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #75372 üzenetére
Csordaeffektus...
-
uriember
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #75370 üzenetére
Szerintem az árukeresőn nem a minőség szerint rangsorolnak, hanem az eladási adatok szerint, ergo ha ezt veszik, mint a cukrot, akkor ez a top termék...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #75209 üzenetére
Azért találni, csak azok 2-300e-be kerülnek, ennél olcsóbb egy router + nas.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Gubek-Einste #75210 üzenetére
Úgy próbáltam a letöltést hogy 1 aktív torrent futott és 5 kapcsolatra volt korlátozva.
Így is össze sz*rta magát a 740N, gondolom hogy már lejárt az ideje..
Túl sokat nem akarok áldozni router-re mert a másik két lakótársam nem hajlandó beszállni a fizetésbe, ezért gondolkodom a WR841N-en, lehet hogy meglépem aztán ha nem válik be akkor visszaküldöm.
Lehet az a +1 antenna is segíteni fog valamennyit a jelerősségen.
Köszi a segítséget!
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Gubek-Einste #75204 üzenetére
Érdekes mert én torrenteztem WR1043ND-ről régebben wifi-n keresztül, 10gb fájlt töltöttem le ha jól emlékszem és semmi baj nem volt soha, de évekig egy Tenda 150mbit-es routert használtam és csak wifi-ről ment a torrent, soha nem volt semmi gondom velem.
Nem értem, ilyen nagy kérés egy routertől hogy egy szálon minimalizálva a kapcsolatok számát tudjon letölteni 30Mbit-es internetsebesség mellet?
Az normális jelenség amúgy ha eldobja a wifi jelét a router torrentezés közben?
Ilyent se tapasztaltam még eddig soha! -
Kakaduku
senior tag
válasz
Gubek-Einste #75169 üzenetére
95 m2-es kertes ház, 30-as fallal. Sok eszköz kábellel lenne megoldva, pont a sebesség miatt, azok az eszközök, amik wifire fognak csatlakozni, azok nem annyira fontosak és elvannak kisebb sebességgel is pl. klíma.
Nincs egyéb igényem a készülékkel szemben, jól konfigurálható, felhasználóbarát legyen. Az árral kapcsolatban nincsenek kikötéseim, de nyilván jó minőséget szeretnék és ne legyen 100 ezres nagyságrendű.Amiket ajánlottál azokat néztem. Akkor azok vállalhatóak?
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #75167 üzenetére
tényleg nem akarjátok az ajánlót frissíteni?
pár router ami a gigabit sebességig van ajánlva átmehetne 500megabit listába
ezek itt :ASUS RT-N56U
ASUS RT-N56U B1
ASUS RT-N65U
ASUS RT-N66U
ASUS RT-AC55U
ASUS RT-AC56U
ASUS RT-AC58U (rezeg a léc nincs HWNAT)
ASUS RT-AC66U
ASUS RT-AC66U B1 (rezeg a léc nincs HWNAT)
ASUS RT-AC68U (66U B1 azonos nincs HWNAT)
ASUS RT-AC87U (rezeg a léc nincs HWNAT)
TP-LINK Archer C8 (Broadcom proci nincs HWNAT)
TP-LINK Archer C9 (Broadcom proci nincs HWNAT)ezek így mehetnének a levesbe mert gigás netnél a nagyrésze 80-90% terheltséggel elvérzik mivel nincs HWNAT vagy ha nem is törlitek minimum átkerülhetne az 500megabites kategóriába!!!
helyette bemehetne gigabites sebességig
az
ASUS AC57U(AC1200GU), AC65P, AC85P, AC88U(nincs HWNAT de a dualcore 1,4GHz proci elbírja), AC86U(HWNAT képes), Xiaomi 3Gna ki csinálja meg?
-
Syl
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #75168 üzenetére
Köszönöm
-
Tod_5
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #75127 üzenetére
Köszönöm
-
ricsi99
addikt
válasz
Gubek-Einste #75115 üzenetére
Szia
Tudnál egy linket adni a routerről?A szabvány kábeles routert akarom kicserélni mivel ha kérek netet meg telefonszámot akkor majd duplája annak mintha lenne egy korlátlan adatforgalmas kártyám.... 5g sem létszükséglet... Átirányitás azért nem jó mert kell használnom a telefon részt is... hivni /sms-t küldeni. Gondoltam még arra ,hogy a telefont usb- csatlakoztatom a routerre ,de nem tudom létezik e olyan ami képes lenne a telefon megosztott netjét leosztani....
-
Balazs_
senior tag
válasz
Gubek-Einste #75076 üzenetére
Örülnék ha 15-20eFt-os kategóriába beleférne.
Elég ha abban a szobában van wifi ahol lesz a router, valószínűleg le is lesz véve az erőssége minimumközelbe.
Szomszéd nincs a helységtől 10-15m-es közelben.TP-Link Archer C1200-zal szemeztem, csak nem teljesen értem, hogy ez pl. miben tud többet a AC65P-nél, ha a wifit leszámítom...Jók ezek a reklámszövegek, hogy játékra optimalizált, de valahogy kétlem, hogy 1ms-nél nagyobb lenne az eltérés, vagy kábelen 4K-ban nagy eltérés lenne.
-
Tonyo
őstag
válasz
Gubek-Einste #75042 üzenetére
Köszi. Ezeknél a dupla NAT nem okoz problémát?
-
Migee
tag
válasz
Gubek-Einste #75040 üzenetére
Sajnos speizben van a router.Onnan van szetvezetve az utp.1 pc , tv , telefonok, laptop, Tv. 250M/100 M jelenleg optikán.De 500 lesz hamarosan.Udvaron is használva a wifi.Alcatel Loucent I 240 W-A Ont a szolgáltatói modemroutert.
-
Tonyo
őstag
válasz
Gubek-Einste #75039 üzenetére
Mifit nem ismerem. Nekem hasznalt is jo, vagy akar aliexpress-es, ha megbizhato.
Nem fontos, higy wifis legyen sima utp-n, ha ra tudom kotni, az perfect.
-
zolee3000
tag
válasz
Gubek-Einste #74792 üzenetére
Köszönöm, akkor annál maradok. A lényeg, hogy ne pont a router legyen a szűk keresztmetszet a rendszerben.
@TeeJay: Nálunk csak a UPC kábelnet van kiépítve, így ezekkel nem fogok találkozni, de azért ártani biztosan nem árt, ha a HWNAT-képes a router.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #74792 üzenetére
500-as UPC-t lekezeli HWNAT mentes router is
HWNAT inkább a pppoe net mellé kell (DIGI és Telekom optikai hálózat) mert az megtekeri a procit rendesen -
szasanyi
félisten
válasz
Gubek-Einste #74768 üzenetére
És ha már említetted... a Mikrotik routerek miét nincsenek említés szintjén sem a topikban? Vannak szakemberek, akik azt mondják ők nem is dolgoznak mással, mert annyira jók és megbízhtók. Ez igaz? Vagy erről (sem) rendelkeztek tapasztalattak és elég infóval? Nyilván nemlehet mindent ismerni, nem is azért mondom csak tényleg érdekelne.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #74765 üzenetére
amúgy létezik olyan router amit lehet új használni repeater-nek hogy nem feleződik a netsebesség?
tehát hogy mondjuk 2,4GHZ N wifinél 2antennával csatlakozik egy routerhez mondjuk 300mbit-en amiből 120-140megabit átmegy majd másik 2 antennán ad tovább a rá csatlakozott eszközre
sajnos amiket próbáltam routert eddig (841ND V9.x és 1043ND V2.x) Gargoyle mellett is feleződött meg DD-WRT mellett is
gondoltam hátha van olyan amiben dupla vevő van és akkor nem kell feleznie a sebességnek -
válasz
Gubek-Einste #74765 üzenetére
Köszi a részletes választ. Igen ezt tudom, hogy a rálátás a lényeg. Igazából házon belül mindenhol van kellő jel, de pl ha kimegyek a hátsó vagy az első teraszra, és mondjuk a telefonon van ütésálló tok, akkor már gyenge a jel, és egyszer van egyszer nincs. Igazából az is lehet, ha csak leváltom az antennákat a Routeren is megoldja a dolgot. (árban ez kedvezőbb, csak a megfelelő teljesítményű antennák meglehetősen méretesek, de legalább csak egy helyen kell "nézegetnem")
Én is néztem ezt a Poweline megoldást, de nem vagyok sajnos képben vele, milyen elven működik, mi az előnye hátránya. Ez egy új építésű ingatlan, elég jól átgondolt hálózati megoldással. Utánaolvasgatok egy kicsit a neten.
Alapvetően szeretnék sok okos otthon megoldást vezérelni, ezért sem mindegy, mennyire rakok össze egy egyenletesen jó jelű lefedettséget. (távolról vezérelhető termosztátok helységenként, rolók, izzók, meg egyéb dolgok pl robotporszívó...)
-
Norbbika1985
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #74706 üzenetére
Köszi a választ!
Ha jól értem, akkor veszek mondjuk egy ilyent: TP-Link Archer C1200 AC1200 Router. Ezt kötöm be a régi router helyére. És ezt kikábelezem nálam mondjuk a garázsba, és ott rádugom a régi tp link routerem? 3 falat kell átfúrnom,de ha lesz net az udvaron, akkor megéri.
Kábel nélküli variáció nincs? (Gondolom ott megint sokat csökkenne a jel)
-
dave118
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74677 üzenetére
+ woodworm
Köszönöm!
-
Gaben01
őstag
válasz
Gubek-Einste #74665 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Esetleg van még ajánlott Asus 20K körüli max árral (+/- 1-2 ezer)? -
golyani
őstag
válasz
Gubek-Einste #74658 üzenetére
Csak wifi router vonalon mi lenne a megoldás? (csak mert egy t-plink 841 hatótávban lefedi az első területet, a másodikat meg 2, akár bridgelve). Továbbá megnézve az árakat, erre nincs pénz (közszféra yeahh
).
-
golyani
őstag
válasz
Gubek-Einste #74652 üzenetére
Köszi mindenkinek az infokat.
Érzem én is az ellentmondást a home eszközök használatával kapcsolatban.
Switch az van, onnan vannak leosztva a termek/irodák, de emlékeim szerint az max 100-as, ezt meg kéne néznem.
Egyik terület az kb 16x35m csarnok(fsz), de ebből az irodák/termek 16x15m két emelet(1. 2. em.) egymás fölött. Másik terület kb 17x70m egy folyosón lévő termek/irodák. (méretek googlemaps szerint)
Logikus úgy lenne, hogy irodáknak egy-egy router(kb 10-15kliens pc+telefon), termeknek( ~30-30 pc és random telefon) pedig egy-egy másik (ezek közt van olyan pc ami kábelen csatlakozik).
Ha ezen infok segítenek valamit kérnék néhány ajánlott típust.Nem tudom olyan lehetőség létezik-e olyan szűrési lehetőség, hogy pl a telefonokat letiltsam a routerről?
-
BTH
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #74655 üzenetére
köszönöm
-
BTH
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #74651 üzenetére
Ezt kitudnád jobban fejteni hogy egyéni felhasználásban miben más? Akár itt akár egy privát üzenetként is. Köszönöm.
-
Zozzy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #74628 üzenetére
Állítólag nem több 3 évesnél.
-
BTH
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #74617 üzenetére
Köszi Ez jó lesz akkor nem? ASUS RT-AC65P AC1750
-
BTH
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #74600 üzenetére
Illetve elfelejtettem leírni de az 500 netnél + olyan 3-4 fal max van s 2 mobil + 2 laptophoz kéne
-
BTH
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #74600 üzenetére
Elnézést de rosszul írtam tegnap nem 5-6 fal hanem csak 2-3 fal így is 2 router kellene?
-
szasanyi
félisten
válasz
Gubek-Einste #74597 üzenetére
Értem, köszi.
-
szasanyi
félisten
válasz
Gubek-Einste #74593 üzenetére
Társasházban 2 szinten lakás: vastag tégla főfalak + normál válaszfalak, egy vb. födém (90m2 alapterület).
DIGI1000 net.
A keret 60k, pont ezért néztem ezeket (gondolom az olcsóbbak még annyit sem tudnak nyújtani, mint e kettő). Nincsenek speciális igények, legalábbis manapság már nem számítanak anna:: több, egyidőben történő eszközhasználat. 3 PC használat (akát 1-2 leöltéssel vagy online gaming) kábelen, HD TV WiFi-n (Netflix HD, HBO Go, YT HD) míg a másik TV kábelen (Netflix 4K, HBO Go, YT 4K) plusz 4 teló és egy iPad szintén WiFi-vel használva. Nem mindig minden egyidőben, de olyan is előfordulhat..
Ha lenne javaslat más, megfelelőbb típusra (nem drágábban) az is érdekel! -
zsombor22
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #74572 üzenetére
Köszi a gyors választ
Hát akkor az jön amit nem igazán szerettem volna,le kell húznom egy utp kábelt a 2. ról a garàzsba.(kb 20méter)
Vagy esetleg,vannak a powerline adapterek,hogy ne keljen kàbelezni,de ezekről sok jót nem olvastam. -
válasz
Gubek-Einste #74559 üzenetére
Igen, WiFree. Egy barátomnál a UPC gyakorlatilag a szomszédig tart, WiFree viszont ennek megfelelően van dögivel. Mást használható net meg gyakorlatilag nincs.
OpenWRT-ügyben én teljesen tudatlan vagyok, annyit tudok, hogy RPI-re lehet tenni, de hogy milyen routerekre, arról fogalmam sincs.
MaCS
-
veber0937
tag
válasz
Gubek-Einste #74538 üzenetére
Hi az AC57U-nak mennyivel lehet gyengébb a wifije mint az n18u-nak?
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74540 üzenetére
Köszönöm. Kettő közül melyik a jobb melyiket érdemesebb választani mert árban úgy látom kb egyforma?
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74523 üzenetére
El tudok menni 60.000ft-ig.
Mondjuk az ac87u követő top3 router, a 60.000ft-os határig?
Szem elott tartva hogy meglegyen a nekem fontos wifi cliens, Ap mód. -
lionshamlet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74520 üzenetére
OK.
Akkor marad az első helyen az ac87U.
Miben tér el az ac66U-tól?Illetve miben jobb az ac87u mint a netgear 7000?
És mi van az ac87u felett, árban 20-30k-val - amit még ajánlanál?
Bocsi a sok kérdésért
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74514 üzenetére
Köszi!
A masik 2 jelölt miben marad le az ac66 mögött hogy nem ajanlod?
- Az ar/ertek arány?
Mert olcsóbban jutnék mind2 versenyzőhöz mint az ac66U legolcsóbb bolti ára.
Ennek fényében is az ac66u mondanád? -
lionshamlet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74508 üzenetére
Az aktuális usb modem stick:
Tp link wn722n.Inkabb a plug&play megoldásokat reszesíteném előnyben.
Mókolni nemigazán szoktam, arra a célra amire keresek routert talán nem is kell cfw-ni.Ez a gagyi mobilstick minden gond nélkül fogja a 30 meterre lévő wifi jelet, de random időközönként dobja.
Ezert keresek egy combosabb routert helyette, ami ugye ugyanazt a featuret hozza, de stabilan.( Tehat lan kabellel nincs lehetőségem a forras netre felkapaszkodni, csak wifirol tudom befogni a forrast, majd ezt továbbküldeni egy laptopra es egy telefonra - s8+).
Ezt majdnem tökéletesen abszolvalja a mobilstick.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74475 üzenetére
Egy tplink mobilstick van erre a célra beallitva, es ezzel egyidőben AccesPointkent is üzemel a stick(a telefon miatt, mert így stabilabb a wifi).
Szoval ezt lecserélendő kellene egy stabil, erős Router, Wifi cliens mód, Acces point elvárás.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74468 üzenetére
2 eszközös?
Úgy érted hogy...? -
lionshamlet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74465 üzenetére
Perpill 2.4ghz van.
(De nem hatrany a dualbandes router, a kesobbiekre is gondolva) -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #74452 üzenetére
Hacsak nem dob rá egy powerbank-et. Azzal esélyes, és szintén nem igényel nagy helyet. Csak azt is tölteni kell.
Sokszor magam is igy oldom meg, ha a helyzet megkívánja. Ja az se mindegy hogy folyamatos mozgásban van, vagy le van téve egy fix helyre. -
kirusz1
őstag
válasz
Gubek-Einste #74436 üzenetére
Napi 10 óra
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #74429 üzenetére
Köszönöm, erő nem annyira érdekes, akkor marad a D7 10K-ért.
-
veber0937
tag
válasz
Gubek-Einste #74401 üzenetére
Hi Melyiknek lehet nagyobb a hatótávja?
-
WaterWawe
őstag
válasz
Gubek-Einste #74393 üzenetére
Értem. Még akkor megkérdezem a mostani router pontos típusát és ha már az 57U is nagy ugrás lenne, ahhoz képest akkor az lesz.
Köszönöm a segítséget.
-
WaterWawe
őstag
válasz
Gubek-Einste #74391 üzenetére
Igen, ezen gondolkodtam. Viszont, ahogy olvastam az AC58U-nak komolyabb wifije van, csak hát sajnos abból 2db már 50k lenne. Kb. Mennyivel lehet jobb a hatótáv az AC57U-tól?
-
WaterWawe
őstag
válasz
Gubek-Einste #74372 üzenetére
Az elsődleges eszköz egy sima Telekomos router / modem, pontos típusát nem tudom.
Kb. Az egészre max 30k lenne, úgy, hogy powerline már van. Tehát egy routert és egy access pointot kell fedeznie. -
DonAttilas
tag
válasz
Gubek-Einste #74374 üzenetére
Értem, köszönöm szépen!
És mennyire érdemes inkább többet fizetni és ASUS RT-AC65P AC1750-t megvenni? Vagy annyira nem sürgős és inkább várjam ki míg akcióban lesz? -
petakpa1
őstag
válasz
Gubek-Einste #74353 üzenetére
Köszi Neked is és adika4444-nek is!
Őszintén szólva én az egészet szerettem volna tizen pár ezer forintból, de max. 20-ból kihozni, de ez lehet irreális
Falak vályogból vannak, de gyakorlatilag 1 falon kell átlátnia, mert azon túl szinte direkt rálátás lesz a kültéri ip camerákra. Olyan 20-25 m távolságban lesznek egyébként. Szomszéd csak 1 db van, és lehet nincs is wifije, de ha van, akkor is szerintem simán tudok olyan csatornát találni, ami nem lesz átfedésbe az övével. De ha mégse, vagy eszközök mégse látnák jól egymást, akkor megoldom Powerline adapterekkel, a kapcsolatot, van belőlük pár db elfekvőben
Mobilnet sebesség: ezzel a Digis előfizetés mellé átmenetileg ingyenesen igényelhető mobilnetes sim kártyával próbálkoznék. Térkép szerint van lefedettség ott ahol használni akarom.
Sebesség egyébként kevésbé számít. Ha netán online beleakarok nézni WAN felől az ip camerák képébe annak sincs egy horror sávszéligénye.Kliensek:
1 db PC Gbites LAN porttal, de a 100-as is bőven elég lenne, nem ez lesz a szűk keresztmetszet, hanem a mobilnet. Alkalmankénti netezésre, emailezésre lenne használva.
2 db okostelefon: a lényeg, hogy Viber, email, messenger, fb menjen rajtuk. Szüleim használják fel se tűnik nekik, ha kicsit lassabban tölt be valami
1-3 db ip camera max FHD felbontássalIgazából én pont az általad is használt Asus RT-N18U routerre gondoltam. Van 2 USB portja, elméletileg támogatja az USB-s mobilnet stickeket, van benne egy alap FTP srever, használtan akár 10 eFt alatt is hozzá lehet jutni.
Hatótávban milyen ez a N18U? Gyári firmware-ben van WOL funkció? Értsd WAN felől belépek adminként a routerbe és ott rányomok egy gombra ami disztributolja a magic packet-et és ébreszti a PC-t? Itthon egy 1043ND v1-et használok Openwrt-vel és nagyon jól működik a WOL funkció benne. Mondjuk az Openwrt-vel megszenvedtem, így inkább a gyári FW-en maradnék Asus esetében.
Esetleg az okostelefon USB portján keresztüli mobilnet megosztást ki tudnád próbálni rajta valamikor?
-
Melorin
addikt
válasz
Gubek-Einste #74324 üzenetére
Asus AC57U és a Xiaomi 3G között mi a lényeges különbség, mert kb ugyanannyiba kerülnek?
-
kispéé
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74321 üzenetére
Nyilván kifizetem, de valami olcsóbb alternatíva nincs? Vagy ez ténylegesen ennyit ér (40k)? Bízok benne, hogy egy éven belül lesz vezetékes internetre lehetőségem, ez csak ideiglenesen kellene.
-
powerray
tag
válasz
Gubek-Einste #74320 üzenetére
A wifi nem lényeg, mert utána több router van tovább kötve bridge módban, ami szór wifit (nagy ház, nem fedi a szomszédokat). A legtöbb végponthoz gigás net megy, tehát legalább gigás LAN portos legyen, AC wifi esetleg.
Kb. 20 eszköz van a hálózatban (beleértve az okoseszközöket), de ezek el vannak osztva a többi routerre. A lényeg, hogy ez lenne az elsődleges router az ISP felé. Tudnál több árkategóriában küldeni tippeket, összehasonlításképp, úgy könnyebb dönteni?Köszönöm!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #74310 üzenetére
AC53-at akartam írni, csak már az 57u-n gondolkodtam és így véletlen odaírtam.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Gubek-Einste #74301 üzenetére
THX átmegyek!
-
kazan23
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #74239 üzenetére
Köszönöm!
-
Rag
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #74245 üzenetére
Amit még nem írtam, hogy van egy gépészeti helyiség, ott van a szolgáltatói kábel és modem, oda van kábelezve minden végpont (8db)
És nem semmi usb winyo. meg nyomtató kezelés.Milyen típusok?
DS218 Nas, médiaszerverként
i5-ös asztali gép
Android-os Sony tv, kodival megy filmlejátszónak
Pioneer hálózati zenelejátszó
TP-link TL-WR1043ND
az alap rendszer elemeiKamerát most akarom majd megvenni, de elő van kábelezve/készítve
egy switch jó lehet a kamera miatt. min 8 port kellene.
A wifi ki/be kapcsolás akkor még nincs megoldva
-
blueye
veterán
válasz
Gubek-Einste #74240 üzenetére
Pont ezert irtam h egy szobaban vannak egymastol 50 cm-re.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #74183 üzenetére
Köszi!
Moleman inkább állj el. Javításnál bevizsgálják és viták lehetnek, mert azt mondják, hogy a szerviz nem tapasztalt semmi problémát.
-
válasz
Gubek-Einste #74181 üzenetére
Elindult az Asus router topik!
-
kavalkád
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74147 üzenetére
> Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
max 2x betonfal, 8méter a lakás 2 legtávolabbi pontja> Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
'GB Digi net, valamint Digi mobil, amihez (ha jól értettem) 5GHz-s router kell beltéri használatnál.> Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
> 2 TV, 1 laptop, 3 mobil telefon, mind WiFi-n átlagos használat mellett> Mennyi lenne a beszerzésre?
max 30 EFt> Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
ne kelljen hetente resetelniNem igazán van időm 10 oldalt végigolvasni. Köszönöm az eddigi tippeket!
-
válasz
Gubek-Einste #74128 üzenetére
Gubek-Einste és Dragon3000
A NAS a nap 90%-ban alszik, oda csak a backup, ilyesmi megy.
Ellenben a "médiaszerver" napi több órában megy, vagy a gyerkőc néz róla rajzfilmeket, vagy mi filmezünk este - ezért nem akarom a NAS-t befogni erre. Igazából nekem bőven elég lenne a Sagemcom is, ha nem lenne ilyen brutálisan lassú az USB port elérése
Van egy 64 gigás pendrive, ami erre lett befogva és bőven elég is. SD anyagokra bőven elég, ráfér egyszerre több évad, filmek, stb. -
RAiN91
őstag
válasz
Gubek-Einste #74089 üzenetére
1 szobás kicsi panelházba, a jövőben, meg ki tudja.. Szomszédok mindkét oldalt vannak, illetve alul-felül.
100-as Digi egyelőre, a jövőben 500-as. Wifin 2 telefon, 1 laptop lenne. 5-6 ezer forint, a fent említett kettőt ebben a kategóriában találtam használtan, ezekből kellene választanom. -
PioDVD
senior tag
válasz
Gubek-Einste #74043 üzenetére
Kösz, megyek is.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Gubek-Einste #73996 üzenetére
Megnéztem, elakadtam.
Connect Boxon letiltottam a 2.4G-t, hogy tisztább legyen a helyzet.
Asus ac57u resetelve.
Wifi hálózat Asus_80_50.
Asus.router.com, router mód átállítva repeater-re. Feldobja a wifi-ket, upc kiválaszt, jelszó beír. Látszólag elfogadja, lan tábla feldob, auto ip, elfogad.Router újraindul, asus_80_50 átneveződik [upc]_rpt-re, asus_80_20 [upc]_rpt2g-re.
Ha a telefonon a [upc]-t választom, a ház végéről is a Connect Box-ra próbál csatlakozni, nincs net. Ha az Asus valamelyik wifi-jére (rpt vagy rpt2g), akkor - természetesen - kiírja, hogy csatlakozva, de ezen a hálón nincs internet. Amit nem értek, hogy belépek az asus.router.com-ra és azt írja, hogy 5g parent disconnected. Valamiért nem épül fel a kapcsolat a 2 router között. A jelszó biztosan jó.
Írtad, hogy az Asus ip-je is legyen a CB tartományában. Megpróbálim a lan ablakban az auto ip-t kikapcsolni és a 192.168.1.1-et átírni 192.168.0.10-re, de azt mondta, érvénytelen cím. Nem tudom, hol gondoltad átírni.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #74036 üzenetére
FCC alapján meg azonos az AC65P és 85P
aztán ha 1x valamelyik fórumon szétkapják kiderül
3külső és egy belső antennás ASUS szerint
megéri a 85P a 17ezer felárat?
még az 1300-as AC sem nagyon lesz kihasználva a 65P-ben (866mbit lesz max nálam)makoss :
2,4GHz N only fix 20 vagy 40MHz attól függ mennyi szomszéd wifi van és találsz-e csatornát ami szabad
5GHz N/AC mixed fix 80MHz (ezzel az N-t kilőtted 5GHz-ről de úgyis AC-t használ a nép) és megnézed 36 vagy 52 vagy 100-as csatornán van 4 egymás mellett ami 80MHz-et kiad
többihez nem kell nyúlnod
viszont 1000-es netkor már tekerni fog a proci oda vissza torrentet nehezessen fogja viselni -
Gulyopapa
addikt
válasz
Gubek-Einste #74032 üzenetére
Nincs gondja, csak szórakozik
-
kazan23
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #73919 üzenetére
Gubek-Einste Köszönöm!
Nekem ez inkább +50%-os árkategória, de mit kapunk érte cserébe? Admin felülete, menedzselhetősége, mobil appja lehet jobb az Asusnak? (20 éve sok Asus ezt-azt vettem, aztán jöttek csalódások és azóta nem erőltettem).
[nem igazán látok különbséget] -
phain
tag
válasz
Gubek-Einste #73997 üzenetére
Ha a playstation nem szamit annak akkor nincs
-
PioDVD
senior tag
válasz
Gubek-Einste #73996 üzenetére
Köszönöm, holnap megnézem.
-
Dugos
tag
válasz
Gubek-Einste #73954 üzenetére
Akkor ez lesz.
Köszönöm a segítséget!!Üdv, d.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Gubek-Einste #73973 üzenetére
Kösz! Működik is.
Azt ugye jól látom, hogy repeaterként a UPC modemre vagy a 2.4, vagy az 5 Gh-en tud csatlakozni, egyszerre nem megy mindkettő?Illetve egy gondom azért van, az 5 Gh-es UPC-re csatlakoztam (csak manuálisan sikerült, nem találta) és ha ugyanoda bemegyek, üres az ablak, nem tudok masik bálózatot beállítani. Csak a router reset segít?
-
Directors
senior tag
válasz
Gubek-Einste #73963 üzenetére
Akkor az asus lesz. Köszi!
TeeJay neked is köszi! -
PioDVD
senior tag
válasz
Gubek-Einste #73956 üzenetére
Először is kösz! Nagyon láma vagyok, az megy wifi-n is? (UPC-Asus között)
TeeJay: neked is köszönöm! Sajna a kábel nem megoldható, egyelőre dupla wifi megoldás kell(ene). Kicsit hosszabb távon be lesz kábelezve minden szoba egy bridge-el, onnantól már csak a mobiloknak kell majd a wifi.
-
válasz
Gubek-Einste #73955 üzenetére
Korábbi hozzászólásom linkelem, végül nem vettem Asus routert. Hanyagoltam a témát, de megláttam ezt a mesh dolgot, és emiatt kérdeztem hátha jobb
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #73958 üzenetére
azt hiszem openwrt-hez nincs HWNAT kb. ennyit bír a proci
padavan meg később gondolom lesz rá abban van HWNAT azzal meg meg sem rezzen a proci gigabitnél sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged