- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWawe
őstag
válasz
Dragon3000 #74399 üzenetére
Hát egy D-Link DIR-600-as router van most, ezt szerintem nyugdíjazom.
Szóval lehet, hogy akkor kezdjük egy darab ac57u-val az alsó szinten és meglátjuk kell-e access pointnak egy másik. Remélem addig nem fogynak el. -
WaterWawe
őstag
válasz
Dragon3000 #74399 üzenetére
Igen, ezt akarom kideríteni, hogy az milyen fajta, ma este megmondják, de szerintem ha ilyen nagyon régi ami nem tud AC wifit, akkor inkább egy normális AP. Márpedig nem hinném, hogy tud, vagy ha tud is elég gagyi lehet, mert nem torrenteznek róla és így is panaszkodnak, hogy mindig ledobálja őket, vagy nem tölt be semmit.
-
WaterWawe
őstag
válasz
TeeJay #74395 üzenetére
Igen és inkább az 57U felé húzok, mert itt inkább a nagy hatótáv a kérdéses, a sebesség az kevésbé mivel maga a net úgyis csak 50/10 mbps.
Viszont szerintem egyből kettőt nem veszek, hanem először most kicserélem ami van egy 57U-ra, aztán ha az emeleten nem lesz jó, akkor jöhet mégegy. De mivel a fődém is vasbeton és ahogy olvastam azon is átment a jel, lehet nem lesz rá szükség.
-
WaterWawe
őstag
válasz
Gubek-Einste #74393 üzenetére
Értem. Még akkor megkérdezem a mostani router pontos típusát és ha már az 57U is nagy ugrás lenne, ahhoz képest akkor az lesz.
Köszönöm a segítséget.
-
WaterWawe
őstag
válasz
Gubek-Einste #74391 üzenetére
Igen, ezen gondolkodtam. Viszont, ahogy olvastam az AC58U-nak komolyabb wifije van, csak hát sajnos abból 2db már 50k lenne. Kb. Mennyivel lehet jobb a hatótáv az AC57U-tól?
-
WaterWawe
őstag
válasz
Gubek-Einste #74372 üzenetére
Az elsődleges eszköz egy sima Telekomos router / modem, pontos típusát nem tudom.
Kb. Az egészre max 30k lenne, úgy, hogy powerline már van. Tehát egy routert és egy access pointot kell fedeznie. -
WaterWawe
őstag
Üdv!
Amennyiben az internet sebesség csak 50/10 mbps, viszont, viszonylag nagy területet kéne lefedni, akkor milyen routert ajánlotok? Tégla ház, 2 szinttel. Mindenképpen 3 antennásat és ac wifiset nézegetek, de van értelme a még több antennásnak? Például, mivel tudhat többet egy Archer C60 mint egy C1200
Valamint mivel két szint van és csak az alsóban van szükség ethernet-re, ezért arra gondoltam, hogy a felső szintre egy access point lehetne, power-line-al összekötve a lenti routerrel, ehhez tudnátok valami jót ajánlani, téma összefoglalóban nem igazán találtam erre vonatkozólag infót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen joysticket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest