- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
G4ga
őstag
ez nem hozzáállás és maradiság kérédése.
nem kell tákolni emiatt egy ujat. szedje ki a dobozbol a 3db antenát tiltsa le szoftveresen a wifit azt adja olcsobban! ha szükségem lesz a wifire elmegyek és veszek hozzá antenát és stb!
Az alaplapoknál, videókártyáknál ezt megtudják csinálni. de akár egy telefonnál is tudják korlátozni a wifi-t!
mielött valaki megemliti, hogy haladjak a korral ... a bakelit se halt még ki!
kereskedelembe dolgozok és tökéletesen tudom minek van piaca. hidd el több szükség lenne a középkategóriás cuccokra mint a high tech-ekre. és nem minden esetben az ára miatt!
emlitetted a telefont : van kötve korlátlan net ami non stop megy, tehát nincs szükségem wifire.remélem nem lesz harag hogy nem egyezik a véleményünk!
-
G4ga
őstag
értem...
olyan router akkor ami nem wifis és többet tudd mint a mostani TP-Link TL-R460 ( amit anno 4 éve kb 4k ért vettem ) nem létezik csak 3x ennyiért és csak wifivel?
ettöl kivagyok hogy olyanokért fizetek pluszba amit nem is akarok használni de muszály mert nincs más alternativa!
erröl nem ti tehettek, ne értsétek félre de kell a tö***mnek 10K+ router amikor a jelenlegi routerem 4k és semmi komoly bajom nincs vele. gondoltam 6-7K ból letudom a dolgot azt pár évig megint jó vagyok mig nem emel a szolgáltató. -
Soma01
veterán
Ez a roaming dolog autómatikus? Ma már be van építve minden wifi eszközbe? Csak "helyesen kell kongifurálni"? Pl. SSID ua. csatorna szám eltérő, jelszó ua? Vagy hogy?
Akkor egész jó eséllyel működhet roaming nélkül is ezek szerint.
De 4db sima AP nem tudja intelligensen elosztani egymás közt a terhelést. Csak bízni lehet benne, hogy a kliensek kb. egyformán csatlakoznak minden AP-ra. Meg persze a kliensek területi eloszlásában lehet még bízni.
Vagy nem lesz nagy terhelés, adatforgalom?
-
Pocok256
veterán
Na igen de konkrétan egy gép volt konkrétan a T szolgáltató által adott direkt erre a célra kifejlesztett névvel és jelszóval csatlakoztam a netre ahol csak 1 mérő oldal működik összesen konkrétan ott is produkálta a hibát úgy hogy közvetlen egyetlen egy gép volt rákötve és így csinálta. Amúgy nem probléma mert neten megtaláltam, hogy valamiért ez a két eszköz nem szereti egymást minden más párosítással tökéletesen megy
De ez akkor is nonszensz. -
HeavyToys
senior tag
Mester!
Inkább azt mondd meg nekem, hogy miért nem megy sehogy sem a TP 2543-as routeremen az Epson BX635FWD nyomtatóm wifi hálózaton. Egyszerűen nem akarja látni a gép és a nyomtató sem akar felcsatlakozni a hálózatra, mindig MAC hibára hivatkozik.
Amit ajánlottatok, hogy vegyem vissza 450Mbps-ről 130-ra, nem jött be. A 841ND-nél pedig 300 volt ez az érték, az meg itt nincs. Annál csak feltelepítettem és ment, itt meg sehogy sem akar :S.
Nagyon megköszönném és bár 72 szűz nem áll birtokomban, de tényleg hálás lennék. Esetleg Open WRT-vel kéne próbálkozni?
-
Pocok256
veterán
Ha lenne ilyen célra 72 szüzem akkor nem igen érdekelne ez a router
Lehet, hogy be lehet konfigolni valami furfangos módon, de nem tartom magam hülyének ilyen téren elvégre Hálóinformatikusnak tanulok és már kb 5 éve ebben a szakmában mozgok. Ezért kicsit furcsának találom, hogy a szabványos megoldások közül egy sem hozott megoldást :/ Nem tartom lehetetlennek, hogy valami buhera megoldással lehetséges lehet megoldani a problémát, de nekem egy eszköz ne így működjön, hogy heteket kelljen kutakodni a neten.
-
slashing
senior tag
ez volt az első dolog amit néztem csakhogy a leírásban szereplő M1 és M2 led nincs is készüléken helyette csak egy System Led van, az M1-M2-nél írja hogy ha az egyik villog akkor megfelelően működik ha szinkronban villog akkor factory default. Amúgy nézem az fw-t az ugyan annak tűnik mint ami fel van rá rakva szóval az nem lehet a gond azért megpróbáltam egy update-t de valami tfpt serverről magyarázott belemenni meg nem volt kedvem, így hagytam a fenébe...
mindegy nem foglalkozok vele, működik, leragasztottama ledeket
amúgy 4ezer forintos cucchoz képest wan to lanon torrettel mértem 11 megás letöltést szóval kihajtotta a 100 mbitet amin meglepődtem....
-
-
-
-
HeavyToys
senior tag
-
HeavyToys
senior tag
Nem, jelenleg 300megabits mimós eszközök vannak, de a "jövőre terveznék", ezt az eszközt, most gyakorlatilag önköltség nélkül tudnám megvásárolni, de 20K körül van a max határ. Én ennyit saját pénzből nem áldoznék rá, viszont ha már adott a lehetőség, akkor szeretnék jót venni.
-
The Asus RT-N16 is still not supported by OpenWrt!
Ez viszont közel jár, bár ez is 33k!
-
tvamos
nagyúr
A regi routeremen 3 beallitas (router/gateway/switch) volt, AP nem. Azt mondtak, frissitsek fw-t. De mostmar nekiadtam a tesomnak, nem kerem vissza. Ha hazaerek, megnezem, sz uj tujjaje!
Tuuuuudom mi a pnp, azert tettem ilyenbe: "".
Ugy ertettem, ne kelljen mahinalni, csak a derottal a gepre dugni.Azert csak eszembe jutott egy + szempont.
Legyen N-es! Ha lehet... -
LonGleY
veterán
Beri: Micsodát? Hogy a 320-asban van blocking? Az egy megállapítás volt részemről (magamnak nyilván nem használom, ezért újdonság volt számomra), viszont odabiggyesztettem egy kérdést is, hogy vajon a WRT120N-ben is van-e ilyen funkció, mert ugye az elég alaptípusnak tűnik..
De időközben az egész új-router beszerzése tárgytalanná vált, mert szerencsésen működésre bírtam és frissítettem egy jóféle WRT54G-t, ami tökéletesen elegendő lesz a 10 megabit kiszolgálására. Ráadásul az antennái szimpatikus jószágok. :]
-
Az az engenius még érdekes, meglepő dolgokat tud. Viszont a wifije nem szabványos (ami ettől még jól működik, csak hát ugye not certified).
Ez beindította a fantáziámat, elég szimpatikus a belső hálózaton nyújtott teljesítménye, főleg az árával együtt.Mivel jár(hat) ez a "not certified" dolog?
-
Ha csak az androidos cucc szakad, akkor abban kell keresni a hibát. Meg a júzerben.
Igen, pl. hogy hüvelykujj helyett mutatóujjal nyomta meg az Androidon a "WiFi be" gombot, vagy épp kétkézzel takarja a beépített WiFi antennát hogy biztos megszakadjon a kapcsolat.Sok mindent lehet a felhasználóra fogni, de néhány dolgot azért nevetséges...
Láttad a listát?
Láttam, aztán gondoltam rákérdezek hogy a nálam tapasztaltabbak szerint melyik lenne a legmegfelelőbb az elvárásaimnak mert nem vagyok nő hogy ár meg külső alapján válasszak.Írtam konkrét típust, többet is. Olvasd el az első hozzászólást.
Legelőször azt olvastam el, csak azután tettem fel a kérdésem. Vannak még csodák.Ha nem játszik tp-link és feltétel a külső (cserélhető) antenna (jelszintet emlegettél, abból meg sosem lehet tudni, mikor lesz elég), akkor egy asus n16 alá menni elég nehéz árban. Mostanában divat a beépített antenna és a dizájnrouter.
Na, ez már mindjárt célravezetőbb.Esetleg 20k környékén valami? Vagy ez alá nem érdemes adni ilyen elvárások mellett?
Lacix29: Köszönöm a tippet, ránézek.
-
-
tomic
addikt
Ezt értem.
De ha tegyük fel egy ilyet vennék, akkor minden gépen elérhető lenne a max sebesseg?
Vagy itt is lassulna ha mind a 3an egyszerre pl töltenénk le.
Akkor az általam említetten ha egyszerre használnánk akkor is csak 100mega lenne az elérhető max sebesség, míg az asuson pl 233?kali koszi
-
mandju
senior tag
Szia!
Pár nappal ezelőtt én is hasonló témában írtam, kisvállalkozás (autószervíz és vizsgahely) hálozati kiszolgálás megoldása (kb 20 gép)
Akkor ez a cisco közel 30.000ért jobb megoldás lenne, mint egy wndr 3700 vagy egy asus rt16
mennyire nehéz konfigurálni egy ilyen cisco routert, mondjuk egy soho-hoz képest?
-
Soma01
veterán
A Mikrotik RouterOS-sel nem lehet az általad említett helyzetre felkészülni és kezelni vele?
Mert azért az nem egy sima SOHO router. Tudásban biztosan nem, a proci teljesítmény az nem extrém, de a memória nagyobb mint akár a jobb routerekben szokás.Amúgy ajánlhatnál egy tipust ami szerinted jó lesz. Legyen akkor 60 ezer körül. (mindenki 2000-t ad bele, nem 1000-et)
-
Soma01
veterán
Ugyan ez a helyzet! 30 user és a keret 30k. Fentebb írta a szitut betyartakacs.
Ott van 3 AP-ként működő router (szintenként 1db, 1 szinten 4 szoba van) és kellene egy jól menedzselhető router ami csak netet osztana, sávszélt korlátozna...
Mi a véleményed?
Úgy látom 3 ember is ezzel a problémával jött ide.
-
-
Gh0sT
addikt
Intruder2k5 írásából nekem az tűnt ki, hogy nem reménytelen a helyzet.
"A torrent le, illetve feltöltés sebessége.
Ez a sebesség 1-3MB/sec között mozog, de nagyban függ a nyitott kapcsolatok számától, mert ezek jelentős hatással vannak a processzor terhelésére."Ha 20-30 megabit/sec összejön lefelé már teljesen jó. Nem is a letöltésen van a hangsúly, mint inkább a visszaosztáson. Nem akarom, hogy egy PC zabálja az áramot, ha van ennél egyszerűbb, praktikusabb és takarékosabb megoldás is. Jelenleg leszedek valamit fél óra alatt és osztom vissza fél napig. Nem fáj, ha egy óra alatt jön le a jövőben, és egész nap megy vissza, csak ne kelljen hozzá bekapcsolva legyen a gépem.
-
Ja, hát ilyen alapon le lehet foglalni a gigabitet is belső másolásokkal, és akkor nem marad hely a 120-as fibernek... Erre én is felhívtam a figyelmét, hogy maximum 10% tartalék fog maradni benne egy 100-as eszközzel, de mint láthattad sokallta a 1043-as árát. De végül is akkor a fő kérdésben egyetértünk, mégpedig, hogy a 80-as netet önmagában ki bírja szolgálni a 8xx/9xx csoport!
-
-
Az első hozzászólásban ezt írtad...
"TP-Link 941ND: Ami a 100as etherneten átfér, azt bírja route-olni is"
Na már most a 80 átfér a 100-as etherneten, tehát jónak kell lennie, és ugyanilyen alapon a 841 is jó.Az más kérdés, hogy ide már nem ez az ajánlott, de a minimumba belefér!
-
Pilok
tag
A wifin elvileg mennie kell mert az osszes droid samsung azoknak meg birnia kell. Masik halon allshare nevezetu mokaval siman ment a HD akadas nelkul (nem tudom milyen cucc volt ott).
Az eszkozok mennek normalisan csak nalam nem ezt nem ertem. Ket dolog ami nem valtozik: a modem es a router. Siman router nelkul minden jo.Pilok
-
Klemens
őstag
Értem.
Akkor ez lenne a párosítás:
TP-Link TL-WR740N router + TP-Link TL-WN722N -
Dragon27
senior tag
-
johnny_gold
tag
"esetleg a linksys E4200v2, ha a marvell chipjével támogatott lesz egyáltalán"
Erre van egyáltalán esély? Úgy láttam, a DDWRT fórumon emiatt például alapból dobták a támogatást. Részben ezért is siettem a v1 vételével, hogy ne váltsák fel a v2-k a boltban, és biztosan tehessek rá később spéci ROM-okat.
-
XARAI
tag
Köszönöm!
Tudod picit láma vagyok a dologhoz, és nem mindent értek az első hsz-ből, ezért kérdeztem. Szóval, ha nem számít a távolság, mert csak panel lakásba használnám, akkor elég nekem a Digi nethez egy 150-es router, vagy inkább jobb a 300-as, hogy zökkenőmentes legyen. Mondjuk használnék torrentet is, meg SmartTV-t is. -
Virág et.
senior tag
-
-
Nem 200 torrentet szeretnék egyszerre futtatni, nem vagyok én olyan.
Egy db-t, max.
Elvileg DIR-825-tel elérték a 6MB/s-t, na nekem az megfelel. De még a hatoda is...
Tudod, arra keresek megoldást, hogy ne kelljen állandóan a nagygépet járatni (200tudomisén hány watt fogyasztással) -
zso73
veterán
A megoldás DDWRT
Itt be lehet állítani. A hogyan a kérdés. -
A történet vége szerintem nem az, hogy a modem volt a hibás, hanem az, hogy a két eszköz együtt nem működik jól. Az általad linkelt hsz elején van egy ilyen mondat is...
"Ugye, ismertek a tények, miszerint a fenti típusú modemem - ami máskülönben hibátlanul működik évek óta egy D-Link DI604-es routerrel - az vadonatúj TP-Link routerrel nem volt hajlandó közös nevezőre jutni."
Aztán egy ilyen is...
"A D-Link DSL 360R B3-as modem és a TP-Link 1043ND közé beiktattam "házassági tanácsadónak" a D-Link DI-604-es routert /amivel ugye jól megvolt a modemem 6-7 évig/ és csodák csodája, hibátlan volt újra a netkapcsolat, "
És végül egy ilyen..
"Szóval a MODEMEM nem kompatibilis a vadonatúj WiFi-s routeremmel."
Ezeket a mondatokat én úgy értelmezem, hogy bármely eszköz cseréje megoldotta a problémát, így tehát a routeré is!
-
James1986
csendes tag
Hmm, szerintem elbeszélünk egymás mellett. Az alatt, hogy "feltettem a driver-ét" azt értettem, hogy adtak hozzá egy CD-t amiről a beállításokat gyorsan el tudom végezni meg ellenőrzi automatikusan a modemmel a kapcsolatot stb. Ergo Quick Install CD vagy mi a fene lehet, csak azt hittem hogy tett is valamit a gépre róla ami szükséges a megfelelő működéshez, mármint telepített is vmit, de akkor ezek szerint csak a Quick Install van rajta gondolom.
f_sanyee:
Nem az a gond, mert nem csak a uTorrent lassú, hanem a böngészés is (Mozillát használok), meg minden le- illetve felfelé küldött adat lassú.
Egyébként igen, a port be van állítva, azt be is állította automatikusan, megnéztem.Lehet esetleg olyan, hogy ez a D-Link DSL-360R modem nem kompatibilis ezzel a routerrel?
Vagy nem tudom annyira nem értek hozzá, de olyanra is gondoltam (lehet most nagy baromságot írok), hogy a router az ADSL2+-os, illetve azt is tud, a modem meg és a bejövő internet kapcsolatom is csak sima ADSL?
De mondom még egyszer nagyon mélyrehatóan nem értek a hálózatkezeléshez (van amit tudok, de van amiket nem), de visszafelé a routernek kompatibilisnek kellene lennie ADSL és ADSL2-vel is nem csak ADSL2+-al gondolom, ugye? -
James1986
csendes tag
Hát ha hiszed ha nem én már ezeket is kipróbáltam, tűzfalak is ki voltak már kapcsolva, a FLOOD most is ki van, meg hard reset is volt már kétszer is, de a gond az, hogy már mindjárt az elején mikor még a gyári állapotában volt és csak feltettem a driver-ét meg megadtam neki az ADSL kapcsolatom Felh.nevét és a jelszavamat már akkor is így működött kapásból, pedig akkor még a webfrontend vagy minek hívják ahol ugye állítgatod meg sem volt nyitva még egyszer sem.
Na de mind1, majd lesz valami, nem tudom kihez kellene fordulnom segítségért, de tanácsodra megnézem a router gondok topicot is.
Köszi szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged