-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
Márpedig, ha a kolléga panelben lakik, ott rendszeres gond a 2.4 GHz túlzsúfoltsága, tehát neki - ha az ellenoldalai támogatják - jól jön az 5 GHz!
De ha csak a 2.4 GHz kell, akkor neked Asus RT-N12 D1 (fontos a D1 jelzés!), vagy mindkettőtöknek TP-Link TL_WR841. Ha a kolléga később feljebb lép, neki gigabites modell kell majd. -
Beri
addikt
"Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik)."
Egyébként tp-link 741, 841, 941, linksys E1000 , asus n10 ízlés szerint.
Milyen internetkapcsolat? -
-
Én mondjuk - személyes rossz tapasztalataim miatt - cseppet sem bízom a márkában, de ha itt, az ár / érték arány szóba kerül, akkor többnyire a TP-LINK-et preferálják! Ebből az első hozzászólásban találsz eleget...
Én inkább részesítem előnyben az ASUS-t, Linksys-t, illetőleg a BroadCom alapú routereket, bár kétségtelen, hogy ezekből nehezebb 10000HUF alattiakat találni.
-
-
ngabor2
nagyúr
ha nagyon űberkirályat akar, akkor egy linksys wrt54gl-t ajánlok neki. persze nem gyári fw-vel, hanem valamelyik 3rd partyval (én pl. a dd-wrt-vel használom, de okosék a tomatot is erősen ajánlják... hiszek nekik, bár nekem nem jött be a dd-wrt után...) az ára vásárlás helyétől függően 16-22k között mozog. nézz be az aprók közé, hátha találsz.
(bár monnyuk ez se nem zöld, se nem fehér, hanem kék-fekete
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Battlefield 2042
- Trollok komolyan
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amatőr csillagászat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest