Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
-
Mobilarena
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csgabee
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a 2. volt.Köszönöm a segítséged.viszont a régi külsejűvel se lenne bajom.Nem a külső a lényeg,hanem,hogy jó legyen a gépezet.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia,
Kép: Link
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
csgabee
üzenetére
Sajnos erre most nem tudok válaszolni, mert a céges proxy miatt nem tudom megnyitni a linket. Azt látom az url-ből, hogy TP-LINK WR1043N típusról van szó, de a verzió nem derül ki belőle. Majd valaki más megválaszolja...
szerk.:
Ha nem v1, vagyis a régi, fehér tégla alakú, akkor jó. v2-től már ilyenek. -
csgabee
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi.Akkor lehet ez lesz a befutó.
[link] -
csgabee
tag
Sziasztok!
Szeretnék köttetni digi 500,vagy 1000 netet.
Kérdésem,hogy 10 k köröl tudnátok-e ajánlani valami jó routert?
Leginkább UTP-n keresztül használom asztalin,de laptopon is használva lesz.
A jelenlegi 100-as netem még csak-csak elviszi a TL-WR 841 N,de nem a legjobb.Köszi.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Igen, de azért az 1000-es net még mindig nem olyan gyakori. Persze tudom, hogy gyorsan terjed, egyre több helyen érhető el már több szolgáltatótól is, de elég ha csinálsz egy speedtest-et mondjuk 250Mbps sebességgel, aztán már ott is írja a speedtest.net oldal, hogy gyorsabb mint az ország 70%-ának, és ez az érték 1000-es nettel 95% felett van, szóval még mindig mondhatjuk rá, hogy ritkaság. Arról nem is beszélve, hogy sokaknál még kábelen is gondok vannak ekkora sebességgel, mert vagy a routerük nem képes azt natolni, vagy egyszerűen a kliens eszköz gyenge hozzá, hogy kihajtsa azt. És akkor még nem beszéltünk a Telekom 2Gbit-ról, ami már az ONT-ból sem képes kijönni 1 ethernet porton, csak megosztva kettő vagy több kliens felé egyszerre.
-
válasz
woodworm
üzenetére
Tudok ellenpéldát mondani, többet is, mert nem csak a MIMO számít, bizonyos mobiltelefonokkal tudom legjobban megmutatni a gyakorlatban is, van például néhány csúcskategóriás Huawei (nem hiába hálózatos gyártó), amikkel a normált sávszélesség és MIMO ellenére is jobb kapcsolati sebesség érhető el a TQAM és társai routerekkel, mint az alap 2.4 GHz mondatja 1*1 és 20/40 MHz esetén, például 72 Mbps helyett 96 Mbps, vagy 144 Mbps helyett 192 Mbps. (Példa csak, más értékek is lehetnek.)
A tTL-WR1043ND esetén ilyen nincs például, de sok ASUS és Linksys routernél tapasztaltam, hogy megy a kiterjesztés adott router és mobiltelefon párosítással.
Nem csak mobiltelefonnal adott persze, vannak más ilyen eszközök is, hogy nem kell nagyobb MIMO a gyorsabb sebességhez, hanem elég csak a router által használt egyéb kiterjesztés kezelése. -
ZephX
senior tag
Hát igen persze csak nem tudom, megér-e nekem +6000 Ft-t ez az erő. N18U-nál már felmerül egy AC-s router is, hiszen árában majdnem ott van.
Intruder2k5(B)
Persze tisztában vagyok ezekkel, inkább arra gondoltam, hogy pl egy 1000-es netből kábelen majdnem átjön a max, míg vezeték nélkül nagyon nehéz kisajtolni a dolgokat a sok zavaró hatás (másik hálózat, fal stb) miatt. De egyébként teljesen jogos amit írsz, meg nem mindegy milyen az ellen oldal.
-
woodworm
veterán
-
TriX2010
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor az, hogy a C1200 hozza a 400Mbit-et wifin, az királyságnak mondható. És ugye ez nem egy drága router...
Kali - Köszi a választ

-
norral
aktív tag
Köszönöm a segítséget.
Beüzemeltem az Asus AC66U B1-et. Eddig minden rendben vele, szépen hasít a net, sokkal stabilabb lett minden eszközön a kapcsolat.
szerk:
A régi wifi jelszava és SSID-ja be lett üzemelve guestnek, az újakat meg lerejtettem.Kérdés: Ha minden eszköz legalább tud N-es wifit, akkor hogy érdemes configolni a wlan-t?
-
válasz
TriX2010
üzenetére
Leírtam (illetve mások is többször már) az okát, a hasznos adatok mélyen csomagolva utaznak (biztonsági és egyéb technikai okok miatt), a kapcsolat sebességét a hasznos adatok és a szükséges körítés összesen adja, de mérésre csak a hasznos adat kerül, innen a kiírt és a mért sebesség különbözete.
Sarkítottam az érthetőség kedvéért, sokkal szakmaibban is megfogalmazható persze. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
"Az a baj a Wifi-vel, hogy tök mindegy milyen neted van úgy is töredéke fog csak átjönni."
Azért ez így nem igaz. Egyrészt egy átlagos 2.4GHz-es n szabványos 2x2 vagy 3x3 MIMO-s router+kliens páros is képes ~100Mbps valós sebességre, megfelelő környezeti tényezők mellett. Nem is beszélve az 5GHz-es, vagy ezen belül is az ac szabványos kapcsolatról, ahol egészen ~500Mbps-ig is fel lehet menni akár. Ez persze már ritkább, ráadásul az ehhez szükséges eszközök sem az olcsóbb kategóriából kerülnek ki, de pl. 350-380Mbps sebességteszteket találni az RT-AC56U topikban is, de RT-N18U-val is többen mértünk 150-170Mbps-t WiFi-n.
-
Szia,
Ez a 450 és 600 Mbps akkor mérvadó, ha van hozzá megfelelő ellenoldalad, bár a 600-asból jobban lehet általánosságban profitálni, mert az olyan kiterjesztés a jobb MIMO mellett, illetve nélkül is, amit több ellenoldal ismer és kezel, mint a 3*3:3 MIMO-t.
Az erősebb hardver mindig jobb, az újabb verziós TL-WR1043ND (720 MHz proci és 64 MB RAM) mellett is érezhetően nagyobb terhelést bír az RT-N18U (800 MHz proci és 256 MB RAM), a kétmagos procival és 256 MB RAM-mal szeret típusok meg pláne. -
válasz
TriX2010
üzenetére
Szia,
Az nem marketinges szöveg, a kapcsolat sebessége valósan lehet 450 Mbps is, ha van hozzá megfelelő (3*3:3 MIMO) ellenoldali eszközöd, az már más kérdés, hogy abból mennyi a hasznos adat (adott esetben mérhető sebesség), de ez így van rendjén, hiszen nem utazhatnak csupaszon csak tisztán a hasznos adatok, a szükséges körítés is kell hozzá.
Ellenoldali eszközök függvénye inkább a wifi sebesség - a környezeti tényezők és a beállítások mellett persze -, sok embernek még 300-as sincs, nem, hogy 450-es, a hasznos (mérhető) sebesség meg annál kevesebb, minél lassúbb kapcsolati sebességű az az eszköz, ami a routerre csatlakozik. -
ZephX
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Vagy esetleg elég lehetne egy TP-Link TL-WR1043ND is? Mert ugye ennek is Gigabites portjai vannak, wifin keresztül meg nem sokkal kevesebb (450 mbs) mint az ASUS 600 mbs-e. Mert a laptop úgy is kábellel lenne rá kötve. Vagy érdemesebb az erősebb SoC miatt az ASUS-t választani?
-
TriX2010
tag
Üdv fórumtársak!

Először is elnézést ha olyat kérdezek, amire már van válasz, de képtelenség oldalakat végigolvasnom a fórumban, sajnos az időm nem engedi mostanság...

A technika...:
- Digi 1000
- TP-LINK Archer C1200 (AC1200 (300+867))
- HP 840 G3 (Intel Dual Band Wireless-AC 8260 AC 2x2 HMC WiFi Adapter)Ez igy levegőben 400/200-at hoz sebességben (Előtte a WR1043ND-vel 170/200 volt)
A router és a gép egy helységben van, egymástól 2-3 méterre.
A kérdések..:
- Lehet-e az emlitettnél nagyobb sebességet elérni wifin? Mert ugye elméletileg 5G-n 867 Mbit-et tud mindkét eszköz...
- ...ha lehet, akkor hogyan? Beállitás? Elhelyezés?
Megjegyzem, nekem már ez a 400/200 is fantasztikus, csak legalább tudni szeretném, hogy mi az oka, hogy a specifikációkban feltüntetett sebesség mindig csak egy szép szám, semmi több...
Köszönöm a válaszokat!

-
sad_Vamp
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
OK, annyit term. nem ér.... viszont akkor milyen modemot szokás venni? és ahhoz milyen routert?
Itt arról van szó, hogy a mostani cucc, hajlamos túlmelegedni, és akkor érezhetően visszaesik a performance.
bár a setup sem a legegyszerűbb, mert a modem-router, jelenleg egy switchre van kötve, az 1 másikra és az még 1 következő wifirouterre. De mivel a játszós gép kábelon van, (igaz a 2ik. wifi routerbe dugva) gondolom nem köztes darabok lassítanak. -
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Cisco
Azt a kategóriát nem adták el. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Igen

Gyenge a vas és így nem mennek a routing szabályok.
500 -as elérésre vettem, azt ki is szolgálja fastrack nélkül, de hát emelt a szolgáltató.Aki ide téved annak írom, hogy a Mikrotik rb750 g3 ról van szó.
500-as netig oké PPPOE eseténA legjobb pl. egy Juniper srx300 lenne, de hát az a fránya licensz, ami elég borsos hozzá, hogy tudja a NAT ot meg egyebeket, és még csak a basic ről lenne szó, nem is az okosabbról.
Az is igaz, hogy nem találtam arra adatot, hogy a PPPOE kapcsolatot hogy kezeli, milyen sebességet nyújt? , tudja esetleg valaki ?De a többi gyártónál is kell licensz a műkődéshez, legalábbis amiket eddig találtam, igaz azt nem tudom, hogy egyszeri díj vagy rendszeresen fizetendő.
(#61972) kali
Nem tudom, hogy a Cisco RV325-ösön ki dolgozott, de elég pocsék router gyenge mint a harmat, és ahhoz képest írreálisan drága. Sima switchként meg különösen, jelenleg így használom. -
Multibit
nagyúr
válasz
the.odzsy
üzenetére
Nem. Ma már minden Linksys Belkin.
Én nem venném az 1900AC-t. A WRT1900AC v2 csak wifi-ben tér el a kistestvérétől (WRT1200AC). Ha elvarázsolt az 1900-as wifi, akkor inkább a WRT1900ACS-t vedd! Nyugi, nincs baj a Marvellel, remekül működik vele a LEDE (leánykori nevén OpenWRT). -
Multibit
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Hát pedig jobb lenne ha lenne rendes tűzfal az eszközökben
A LEDE-ben elég jó tűzfal van
Csak nem vérszegény hardvert kell venni alá!Mi a baj a fasttrack el ?
Ezt tőlem kérdezed??? "Fastrack-el viszi 950 körül. de hát az nem az igazi" - ismerős?
-
-
válasz
the.odzsy
üzenetére
Elég kötött - a nagy átlaghoz képes legalábbis -, viszont stabil, ahogy a router hardveresen is, nekem tetszett, csak az erősebb wifi szórás miatt maradt végül saját részre az EA7500 v1.
v1: 1.2 GHz kétmagos proci és 256 MB RAM
v2: 133 GHz kétmagos proci és 512 MB RAM -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Így igaz
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ha már ez szóba került akkor AVM FRITZ! sem elvetendő.
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz
sad_Vamp
üzenetére
A bintec ből láttam modem router egyben készüléket, drágának drága ha neked megér 100 000 HUF körül, akkor hajrá.
Tapasztalat nem nagyon van ilyenekkel, mert nálunk a modemet legtöbbször a szolgáltató biztosítja.
Ezért kinálat sem sok van.
Sőt sokszor ki is köti, hogy csak az ő eszközével lehet kapcsolódni.
Ebben ezért nem tudunk tanácsot adni. -
-
iltirisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a tanácsokat, van még egy Archer C7 használt, gari nélkül, 17K. Használtan lehet jó opció?
Szokott vajon velük baj lenni vagy ezek örök élet plusz 1 nap? -
the.odzsy
senior tag
Üdv!
A Linksys WRT1900AC-ről mi a vélemény, van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? -
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
értem a tanácsot és köszönöm, de ezen lépjünk túl

Nekem modem wifi routerrel kell EGYBEN. Erre nincs semmi ötlet? -
iltirisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, akkor mindenképp egy komolyabb kellene? 20K alatt jó lenne kijönni.
Főleg WIFIn lesznek az eszközök, 2 laptop, 3 telefon. De 1 éven belül lesz asztali is, szóval kell a gigabites port.
Esetleg Asus RT-N18U? Vagy ez a TP-Link? Mondjuk nem tudom hogy ez most C1200 vagy AC1200... már elvesztem, hogy melyik a C5 és melyik nem
Szerinted mi jöhetne még számításba? -
-
-
ZephX
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen-igen tisztában vagyok vele, hogy időt állóbb meg minden. Csak egyrészt nem akarok tökölni a CFW-vel, másrészt meg a laptopon úgy is kábellel menne a net, úgy is csökkenne a sebesség wifin keresztül. Úgyhogy még vacillálok egy sort.
De úgy látom neked is ez az Asus van. 
-
-
-
-
-
-
-
gabi182
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Panel lakás, 1 szobát kellene lefedni
120mb upc netem van
Pc-n vezetékkel használom, a wifit használná egy laptop, 2 teló és 1 chromecast
Nem szeretnék nagy összegeket rászánni, mert nem használnám ki egy drága eszköz funkcióit, tényleg csak annyi kell hogy ez a pár eszköz ki legyen szolgálva.Köszönöm!
-
-
-
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Ubi er lite ban van hw nat és az unify usg ben is
(#61928) Multibit
Hát pedig jobb lenne ha lenne rendes tűzfal az eszközökben, persze a szolgáltatónak kellene olyan modem/routert adni ami ezt a feladatot rendesen ellátja, de ez jelenleg nincs így.Mi a baj a fasttrack el ?
(#61934) zeee
Hány gépet kötsz rá ?Ha wifi is fontos az emelten akkor jó eséllyel igen.
-
sad_Vamp
őstag
Sziasztok, ping problémát (játék) szeretnék áthidalni 50 és 200ms között hajlamos mozogni, néha indokolatlanul a mostani cucc. Milyen ADSL modem+wifi routert ajánlanátok erre a gondra (a helyszín szlovákia, nem m.o. ha netán ez számít) ?
-
zeee
senior tag
Sziasztok! 1000-es digi netem van. A TP-Link Ac 750 ajánlott ehhez? A wifi jel hatótávolság nem érdekes annyira, kábelen mekkora sebességet biztosít a gépnek?
-
habmalac
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Erre gondoltam én is. A ups- connect boxból felmenne egy kábel az emeletre, amit egy jobb routerig. Ez van most is csak egy gyengébb routerrel. Ez megoldhatja a dolgot nem? Egy ac-s routerrel jobb lenne szerintem.
-
ACE-
addikt
Milyen routert ajánlanátok, ami hasonló tudással bír, mint az Asus RT-AC52U?
Gigabites legyen, USB 3.0-ás csatival. Köszi. -
Nunder
őstag
Üdv,
Paneles környezetbe, Diginet 1000-hez néztem ki az ajánlottak közül az Asus RT-N18U routert, most EMAG-nál akciós is, így nagyon afelé hajlok. 20k fölé nem mennék, ezek a nyers tények, amiknek meg kellene felelni a routernek.
Csatlakoztatott eszközök:
- Gigabites LAN: PC, LG Smart TV (sok streaming, és játék)
- WiFi: Notebook (HP 250 G5), 2 telefon (OP5T, P9 Lite), Nexus 9, Kindle PPW2, Chromecast, LG Blu-Ray lejátszóAz összes eszköz a routertől kb. 4-5 métere van az esetek 90%-ban, semmilyen fallal nem zavarva.
Átlagosan 10-14 SSID-t mutat a 2,4-es csatornán minden eszköz, ebből 3-4 aminek normál a jelerőssége.Maradjon az Asus, vagy van jelenleg más alternatíva? Nem sürgős nagyon, a net hamarosan érkezik, így a külföld is játszik.
-
iltirisz
csendes tag
Sziasztok!
Tarsashazi Digi500-hoz gyenge az Asus RT-AC52U B1 AC750 vagy a TP-Link Archer C2?
-
woodworm
veterán
válasz
Multibit
üzenetére
Megnézve a mikrotik és az ubi belépőszintű terméklistáját soho kategóriás soc-ket látok. Ráadásul még lemondanak a zárt kódú hwnatról is a teljes kontroll miatt? Értem én, hogy a hálózatfelügyeletük előbbre jár, de nehéz bemagyarázni egy hétköznapi usernek, hogy ugyanannyi pénzért (router+ac1200ap vs netgear r7800) feleakkora sávszélességet kap a wifije és kábelen sem teljesen százas (ezres).
-
Multibit
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
(#61893) Multibit
Azért a pénzért jobban jár egy Mikrotikkel és hozzá egy AP vel szvsz
Tudom, hogy mi várható egy Mikrotik routertől (5 évig Mikrotikeztem). De 1.0 Vér Istvánnak (azaz, az egyszeri felhasználónak) nem merném ajánlani. Ahhoz a Synohoz olyan szoftvert rittyentettek, ami nem csak csicsás, de okos is. Azaz nem szorul a router CFW-re. Arról nem is beszélve, hogy akár 1 Gbps nethez is használható. Mennyibe kerül az a Mikrotik rouer/AP kombó, amelyik fastpath-os kínlódás nélkül alkalmas gigabites NAT-olásra? Te sem véletlenül akarsz másik Mikit![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
arn
félisten
válasz
Core2duo6600
üzenetére
koszi, de az amazon flashprice megoldotta a dolgot

-
Core2duo6600
veterán
válasz
dr_ace
üzenetére
Erre egy AP kell, nem router
(#61861) Ráti
Ezt csak több AP vel tudod megoldani, a tv kel és a media lejátszót kábellel javasolt bekötni.
Ha a kertben aránylag nagyobb területet akarsz lefedni, lehet egy kültéri AP is szükségesPersze nem ártana tudni, hogy milyenn net eléréshez kell!
(#61865) zeeezoli
Mindenképpen 5 Ghz es Wifi kell, de ha csak wifin szeretnéd használni, felesleges az 500 as elérés.(#61875) numera007
Lehet érdemes lenne elmenned egy normális router írányába, pl Mikrotik RB750 G3
Vagy az Ubiquti ERlite 3, vagy Unify usg(#61893) Multibit
Azért a pénzért jobban jár egy Mikrotikkel és hozzá egy AP vel szvsz(#61897) qfm
Helyesbítenék, olyan router kell amit nem kell áramtalanítani, mert nem szorakozik.
Ilyen net sebesség mellé már valami normálisabb lenne javasolt.(#61903) arn
Nem tudom mekkora nem eléréshez lesz, de lehet jobban jársz egy normális routerral / tűzfalla és hozzá egy 5 ghz-es AP val(#61913) Fagyi
Ne az döntsön, hogy hány portja van a router/firewall eszköznek, ha szükséges kell tenni egy switchet utána.
Én a jelismétlőt kerülném, amennyiben csak lehetséges, és kábelen kötném be a media boxokal tv kel stb.
Swicth ha nem fontos a managelhetőség, akkor lényegében bármelyik jó lehet egy ismertebb gyártótól.
Ha fontos a managelhetőség, pl, külön alhálóba szeretnéd tenni a wifis eszközöket, akkor már managelhető switch kell, és egy olyan útválasztó, ami képes a vlan ok kezelésére.
Az 5 ghz es wifi a válaszfalon nem igen megy át, csak abban a helységben lesz jó, ahol az ap van, eleve kisebb a hatótávja mint a 2.4 esnek.
Én kerülném a connect boxot is ha lehetséges.#61919) habmalac
Leginkább a kábel odavaztését.
Ez csak wifit használva nem fog menni.(#61924) ZephX
Én az ilyen net hez egy nagyvállalati tűzfalat fogok venni, mert a kis routerek elvéreznek.
A switch már megvan, idővel cserélve lesz, és 80 000 körül meglesz a router/firewall.
A választás egy Mikrotikre esett, jelenleg erről tudom, hogy nem kell licence a műkődéséhez, mint a Juniper, ill társai.
És nem csak az a célom, hogy elérjem a netet, hanem az is, hogy szabályzottan érjék el az eszközök.
Én a D linket messzíről elkerülném. -
ZephX
senior tag
Hali!
1000-es DIGI-hez szeretnék routert. Most amiket kinéztem ASUS RT-N18U és D-Link DIR-869 AC1750. A netet kábellel használnám laptophoz a wifi pedig telefonhoz kell. Egyetlen egy eszközöm ismeri az 5Ghz-t az pedig a telefon (LG G3). Azt tudom, hogy az ASUS ajánlott, a másikról itt sem nagyon találtam semmit. Most kb egy árban vannak. A D-Link nem lenne időtállóbb? Bár a D-Linkekről nem sok jót olvastam, és torrent kliens sincs hozzá.
Üdv.: Z
-
arn
félisten
válasz
habmalac
üzenetére
jobbnak biztos jobb lenne, de hogy 2 emeleten egy olcso router minden szempontbol jo legyen, en szkeptikus vagyok. anyameknak ilyen van 65nmen, ket falat mar nehezen visz at, a nuc folyamatosan szakadozott. a vegen kaptak meg egy netgear ac1900 usbs adaptert, azt egyszerubb elhelyezni, es sokkal erosebb az antennaja is. ugy lett hasznalhato (ersd nem szakad meg a skype). es itt nem 500as netrol van szo persze

az 500as netet izmos 3x3as routerrel es adapterrel sem tudnad kihasznalni, par meterrol tud maximum ekkora atvitelt. 4x4es cuccal mar igen, de kb egy ilyen pcie adapter van a piacon, ami onmagaban is 80eur, a router meg 200+. es par meterrol, nem a masodik szintrol.
a mesh nagyobb tavolsagra stabilabb. itt kb lathatod, hogy mi tortenik egy 200+ euros routerral, es mi a meshel:
[link]tobbrouteres megoldasokkal nincs tapasztalatom, de ha megjon a 4x4es routerem, mit fog tudni kezdeni egy 3x3 routerrel es mit a 3x3as pcie adapterrel.
-
habmalac
tag
Üdv!
Adott egy 500as nem a júpíszítől, gyári connetct box-al. Sajnos csak a lakás alsó szintjét látja el jellel, a felső két emeleten semmi. Ac szabványt tud a box (be is állítottam rá), ezt a telefon is látja. Mit javasoltok mellé, hogy egy szinttel feljebb is ki tudjam használni az 500as netet? Annyira nem zsonglőrködök a témában, kb a kezdő és az amatőr szint között hozom a formát. A keret kb egy 20e lenne -már ha kihozható annyiból. Minden megoldás érdekel mivel az asszony rágja a fülemet, hogy a hálóban is tudjon wifivel filmet nézni a telefonján... -
gabi182
tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy google chromecastat, de sajnos a upc-s Ubee ddw36c routerem kb 10 percenkent eldobja a netet és csak az segit ha lehúzom a chromecastet, gondolom nem birja a multicastot.
Tudnátok ajánlani olyan routert amivel nem lenne ilyen gondom?Köszönöm szépen előre is!
-
gigazo
csendes tag
Sziasztok.
A Huawei B525-ös router (Telenor) USB portját lehet használni torrent futtatásra.
Vagy megoldható valahogy ?
-
Zombesz75
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek van ingerenciája bütykölni/életre kelteni egyTP-LINK 1043 nd(V1) routert, ami custom firmware-ról gyárira való visszaállítás közben pusztult el, az dobjon egy címet, és nekiajándékozom.
Máskülönben megy az elektronikai hulladékba.
Üdv: Z
-
-
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pedig eleg jo vasak
r7000 asuswrtvel pl utos kombo, baromi jo aron. Amazonon mindig lehet olcson venni.De igazabol eldolt, mert volt az netgear x4s r7800 150 euros villamaron az amazonrol, ennyit nem er a synology pluszban. A kozvetlen konkurens asus rt88u 100 euroval dragabb.
-
Fagyi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nappaliban van a router, felette tv Lg 42LB580V kábelen + Zyxel NAS326 kábelen,UPC (horizon) mediabox kábelen, nappaliban kábelen pc és egy asus nettop wifi-n. nappali mellett 1-1 belső válaszfal mögött 1 pc wifin (ritkán használt), másik szobában gyerek telefonnal és egy upc mediabox,. Ide tervezek egy jel ismétlőt, a mediaboxnak kell a kábeles hozzáférés a visszanézéshez. A gyerekszoba mögöt még egy válaszfallal a hálóban egy android tv box, per pill egy d-link dir505-ön kábelen. Itt a nashoz kell hozzáférés és a horizon app-hoz kell hozzáférés. A telefonok szanaszét a lakásban. Max. az okos tv és egy vagy két eszköz a fentiekből amit egy időben akár full hd tartalom elérése. Ugye a NAS nem lejátszó, csak szolgáltatja az adatot.
Kb. így : szoba I nappali I szoba I háló. I = egy 10 cm-es válaszfal tégla. A hálóban lévő tv box 6 méterre van a szobákban 3 méterre, a nappaliban 2 méter a max. táv, ami wifin van.
Az ár másodlagos, ésszerű keretek között. A későbbiekre nézve, per pill 500-as net a max a UPC-nél,
nem szeretnék 3 év múlva cserélni. Full hd-nál nagyobb nem lesz, általában mkv-k.
A stabilitás az igény, ha szüséges a gigás port, ha nem akkor elég a 100-as is. A telefonok már tudják az 5 Ghz-et is, nem bánnám ha dualban menne.
A UPC adná a connect boxot 5000-ért, de nem tudom, hogy normálisan együtt működne a nas-sal. Most az ubewee nem mindig. Az UPnP rész nem az igazi, nem lehet időbeli korlátot szabni a gyereknek pl.
A NAS-nak kell néhány dedikált portforward. Járt nálam tp link 740N, az például magától forwardolta a portot a NAS-nak.Esetleg milyen jelismétlőt ajánlotok a d-link dir505 mellé, helyett, kell rá egy ethernet port!
A négy port perpill. ki is van töltve, vagy egy több portos is jöhet, vagy egy switch ajánlás a router mellé ha szükséges lesz, hogy milyet nézzek.Köszönöm előre is!
-
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C5/C7
-
-
válasz
szemmelver
üzenetére
Nézz be az N18U saját topikjába ez ügyben.
-
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
Keresek routert itthonra. Most egy upc ubewee van.
De nem akar UPnP-nak látszani, a Zyxel NAS326-nál.
Minimum feltétel 2,4 és 5 Ghz dualban. gigabit portok. Stabilitás. Zyxel NAS326 képességeinek korlátozás nélküli használata. Mindent a nas elvégez nem kell Open és DD wrt rá. Viszont ne kelljen vele mókolgatni, ki-be kapcsolgatni, resetelni. Perpill 240-es net van mellé. Egyszerre max. 2-3 helyre full hd stream.Használtan láttam egy D-Link DIR-636L-t ??
Mit válasszak?
-
arn
félisten
melyiket valasztanatok?
186 eur - netgear x4s r7800
216 eur - synology rt2600acaz 5ghzes teljesitmeny fontos, a rakotott usb + dlna + torrent nagy plusz. kulon nasom nincs (de gondolkodom rajta).
az ajanlasok kozott miert nincs egy netgear sem? igaz a kezelofelulete fapados...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Napelem
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek összeállítása, alkatrészek + HomeAssistant
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm újszerű titán zöld-szürke BKNTATLAN terep pánt! Akku 99%!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy Tab S9 128GB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az a baj a Wifi-vel, hogy tök mindegy milyen neted van úgy is töredéke fog csak átjönni.

De úgy látom neked is ez az Asus van.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De nem akar UPnP-nak látszani, a Zyxel NAS326-nál.

Dr.NX