Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
acel786
tag
válasz
Soma01
üzenetére
Asus ac66u-n gondolkodok, hogy megéri-e mert. A média szerver jelenleg egy desktop pc, bírnia kellene. Jelenleg kábelen van, de csak cat5. és 100mbitnél elakad. Ezt lehetne cserélni jobbra hogy meglegyen az gigabit, de a csere két emberes, tehát szakember "segítsége" kell. és van benne egy két nem elérhető kanyar, amin nehezen átvihető a kábel. emiatt gondolok hogy a kábel helyett ac-s wifit használnék, 2x2 mimoval. A digi most adja az 1000mbs az eddigi 100 heylett emiatt szeretném bőviteni a router-pc közötti vonalat.
150-es csatlakozás: a router mellett levő tablet 150mbit-el csatlakozik wifin, amig a távolabb levő telefonok csak 72-mbiten. A vonal nem teljesen tiszta van másik wifi is a közelben.. -
wapee
tag
Panelba kellene egy router. 1 szobás szóval nem nagy.
Smart tv amin vagy wifin vagy lanon 4k lejátszás gépről.
Gép 1 pc(lan) 1 laptop. Mobil: 2-3.
Általában netezés, letöltés youtube.
Ha lehet tudjon nasként is működni.
Minél olcsóbban max 20k.
A net 100Mbit és ha gyorsulni fog akkor nem árt ha a router tudna többet.
Köszönöm! -
Soma01
veterán
válasz
acel786
üzenetére
Ahogy látom, minden telefon b/g/n-es egy se ac-s. Ettől függetlenül vehetsz ac-s routert de olyat válassz, amiben minél több adó/vevő van. Gigabites portjai is legyenek és arra kösd a "NAS"-t vagy azt az eszközt, ahonnan a stream jön. A media szerver ki tud szolgálni egyáltalán ekkora sebességet? 4 db HD stream egyszerre. Ezt a szervert kábelezd, WiFi-re ne is gondolj, ha jót akarsz magatoknak.
"Azt szeretném eldönteni hogy javit-e a külön router a mobilokon, vagy ha nem akkor elég egy kábelcsere.
A router elhelyezése elég rossz, közvetlen mellette van 150-es csatlakozás"- javíthat, de még mindig nem tudjuk, mit tud a szolgáltató WiFi-je. Ennek utána kellene járni.
- milyen kábel csere, hol?
- elhelyezés: vannak "köztudott" dolgok amiből nem lehet várat építeni, hát így ebből sem, bármilyen routert veszel oda.
- mi az a 150-es csatlakozás? -
acel786
tag
válasz
Soma01
üzenetére
A cél hogy ugyanazon sorozat eltérő részeit nézzek a családtagok a saját telefonjuk, tehát 3-4 hd stream kiszolgálása, kb 100mbs össz sebesség ha egyesével nem is kell ekkora legyen.. A media szerver/desktop pc 100mbit kábelen lóg egyelőre, ide kell új kábel vagy AC-wifi. De a jelnlegi gyenge pont a 3-4 telefon kiszolgálása 2.4ghz-en (redmi 4a, 4x, Samu Core prime, ).
A router a digi új ONT csodája, ftth területen, eddig zte-t adtak, de mostanában ez van.dokumentációt én se találtam róla. van két antennája, 1x1000,1x100 ethernet + telefon csatija és totál egyszerű admin felülete és kész
De a wifije jobb mint az előző szolgáltatós dlink704.
Azt szeretném eldönteni hogy javit-e a külön router a mobilokon, vagy ha nem akkor elég egy kábelcsere.
A router elhelyezése elég rossz, közvetlen mellette van 150-es csatlakozás- -
acel786
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszönöm válaszodat,
a telefonok csak n-esek, a cél az lenne hogy 3-4 telefon tudjon hd-t streamelni. Most a 45Mbit/s közös maximum, több hd streamet nehezen bír -
Soma01
veterán
válasz
acel786
üzenetére
Telefonra nem elég akkora sebesség? Mi a cél?
Ki kell próbálni azokat a konkrét telefonokat, hogy egyáltalán milyen WiFi szabványt támogatnak. Ha 72-vel csatlakozik az valami köztes sebesség lehet, ott valami "hiba" van. Ami lehet jelerősség vagy zavar miatti hiba. Az a router ami most van, milyen szabványt tud? Mert én nem találtam ilyen leírást.
Milyen szolgáltatónál vagy? (Magyar egyáltalán?) -
olajbogyo
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Szia!
Megrendeltem az N18U-t .....18-ért megvan házhoz szállítva. Az az igazság, hogy a wifi, csak annyira kell, hogy legyen stabil, az sem érdekel ha, csak 10 mb/s. A Gigabit vezetékesen fontos, hogy a filmekkel ne legyen gond.
-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Alapvetően azt szeretném, ha a kábeles sebességem elérné a szolgáltatói maximum 70-80%-át (min. 750/150 Mb/s).
Wifin egyelőre a 300 Mb/s is elég...A dual bandre képes ASUS RT-AC53 esetleg méh szóba jöhet?
-
acel786
tag
Szaiszok
A jele digis huawievel (hg8120H 2 anttenna, 2.5fb, 2.4ghz) összesen 45mbs-et tudok összhozni a telefonokkal -50dbm mellett, 72mbs-el csatlakozva. Ezen mennyit segithet egy jobb router 5db-s antennákkal pl az asus rt ac66u. van eésly rá hogy az össz sávszélesség jelentősen megnövekedjen? -
-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szerinted a Xiaomi vagy az Asus a jobb?
-
Soma01
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Amúgy meg el kellene gondolkodni azon is, hogy több AP lássa el ezeket a feladatokat, egynek ez sok lesz. Ahogy Core2duo6600 is írta.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Hát a NAS-t mindenképpen kábelen kéne használni.
Wifi ben az Unifi termékek képviselik nagyjából a csúcsot.
Nagy esélyel egy AP nem lenne elég. a Kertbe létezik kültéri megoldás is.
Nyilván mindegyikhez kábellel kell elvinni az adatot, és az áramot.(#62980) olajbogyo
A kérdésedre nincs normális eszköz ennyiért.
A wifi miatt drágák lényegében.
Ha a wifi nem fontos, akkor találni. -
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezekre gondoltál?
D-Link DIR-850L AC1200 kétsávos gigabites Cloud wifi router (https://edigital.hu/dual-band-router/d-link-dir-850l-ac1200-ketsavos-gigabites-cloud-wifi-router-p253957)Asus RT-N18U 600Mbps gigabites wifi router 2db USB porttal (https://www.emag.hu/asus-2-4ghz-600mbps-high-power-router-gigabit-ethernet-usb-3-0-rt-n18u/pd/DX90QBBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=b8d0c43be7a02e4c8c5a5adcfb37ab4a)
Xiaomi Mi Router 3G 1167Mbps 2.4G 5G Dual Band Wifi Wireless Gigabit Router (https://www.banggood.com/Xiaomi-Mi-Router-3G-1167Mbps-2_4G-5G-Dual-Band-Wifi-Wireless-Gigabit-Router-with-4-Antennas-p-1158076.html?ID=233&cur_warehouse=CN)
-
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszi, sajnos sejtettem.... a fórumában is kérdeztem már róla, mert nem jókat olvastam ott. Igaz az én jelenlegi RT-AC56U routerem(pedig ajánlott cuccos) legutóbbi frissítése is megfelezte a digis 500-as netemet, magyarán odab....t neki az asus rendesen. Ezért nem merek, csak az összefoglalóra hagyatkozni.
Már fingom sincs milyet vegyek? Lehet e max 20-ért normális gigabites routert venni?
A fő routerem mellé kéne AP nek gigabites sebességgel LAN-on legalább. 3 fal választja el a fő routertől lakótelepi társasházban, ahol a jelenlegi router már igencsak haloványan teljesít wifisen, van hogy egyáltalán nincs is térerő a hálóban. Az ott található hálózatos media player madzagon lóg, így az ok, de szeretné az asszonypajtás, már a wifit is kihasználni ott is, mobilon Tab-on esetleg a laposon. No én megígértem neki, hogy majd veszek egy másik asus routert, és hipp-hopp ok lesz minden....Nincsenek nagy elvárások ott, csak stabil wifis jel+Gigabites LAN kell nékem oda. De a hipp-hopp nem akar összejönni úgy látom. Max 20 ezret adnék a másod routerért, de melyikért???
-
-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A wifinek egy 40 nm-es falak nélküli helyiségben kellene elérhetőnek lennie (a lakás többi része kábelezve+jelerősítőkkel szerelve).
Egy PC és egy smart TV lenne állandó jelleggel rajta + időnként mobil eszköz csatlakozna rá főleg wifin. Ha van rajta USB, akkor egy 2 TB-os külső meghajtó is rá lenne téve...
Mivel pár hónapja adtam ki 16.000-et a Netgear WNR3500L-re (amit max.7-8.000-ért tudok csak eladni), ezért 20 alatt szeretnék maradni egyelőre.
A legalább a digis 1000/200 Mb/s sávszélesség 70%-ával megtudjon birkózni.
Röviden ennyi lenne.
Köszi a választ!

-
Soma01
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ezek alapján nézz rá erre, ez ajánlott: Asus RT-N18U
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Több TP-Link eszközt is használtam, egy idő után mind elkezdett szétkapcsolni és feldobta a pacskert, szóval TP-Linket legközelebb nem vennék. Milyen alternatívát mondanátok egy WDR4300 helyére? Árban (16-20e), tudásban, teljesítményben hasonlót vennék, ennél (sokkal) jobb nem kell.
5GHz-et sosem használtam ki igazán, egy ideje ki is van kapcsolva ennek a sávnak a szórása.
Ha a következőben van, nem bánom, de nem is favorizálom. Tesóm WiFi stickes gépét folyamatosan ledobta az 5GHz-es hálózat, szóval mindenki a 2.4-et használja, használta.Bridgelve van és lesz is a nappaliban lévő WR1043ND v3-mal, ezért fontos, hogy hatótávolsága nagy legyen, bőven jusson le (emeletes ház) jel. A kertben is fontos a jelvétel, ezért ahogy korábban is írtam, csak megerősíteni tudom, hogy teljesítményben hasonlóra van szükségem.
100/10-es netet kap a modemtől, ami valószínűleg a közeljövőben emelkedhet, nem extrém magasságokba, de 500Mbit-ig.
Sok eszköz van rajta... Kábelen 1 asztali gép, WiFi-n 1 asztali, 2 laptop, 1 ultrabook, 1 tablet, 5 mobil, NAS, media player, online-képes erősítő stb. Egyszerre sosincs mind bekapcsolva, de gyakran fut ezeknek a többsége szimultán.
Ezek alapján várok valami biztató tanácsot.
ASUS-ok tetszenek, de soknak nincs antennája. Csak én vagyok antenna-mániás, vagy tényleg elengedhetetlen - ahogy ezidáig hittem - olyan környezetbe, mint ahol én használnám?Köszi mindenkinek, bármilyen tanácsa is van.
U.i.: NAS Torrent éjjel-nappal fut (nem csúcssebességen), ezért aktív használatban van szinte 0/24.

-
-
merlix
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
Sajnos ettől féltem...Az alábbiak között van esetleg olyan amelyik bírná a digis 1000/200 Mb/s-es sávszélességet?
TP-Link Archer C2 AC750
TP-Link TL-WR1043N 450Mbps
D-Link DIR-842 AC1200
Asus RT-AC52U B1 AC750

-
válasz
olajbogyo
üzenetére
Az AC1200G+ nem ajánlott eszköz.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
-
-
vakond5
őstag
Köszi a segítséget!

-
woodworm
veterán
válasz
stockerati
üzenetére
Nem ajánlanám, elég gyenge a soc benne. Nem sok panasszal találkozni a xiaomik kapcsán, de ha van, akkor a mini és a 3c szerepel benne jobbára. Ha belefér, akkor inkább a 3g.
-
stockerati
csendes tag
Sziasztok.
Rooter ujításon gondolkodom, mert a mostani elég régi és gyenge. Egy Xiaomi mi 3c 300mbps a kiszemelt.Mennyire jó ez a készülék? Vályog falazatú házban használnám, 120mb-os nettel. Köszönöm. -
Dave_M
újonc
válasz
szaboi6512
üzenetére
Igen az Airben dual.
Úgyhogy ezért is nem értem, miért csak ennyi. :/Alapbeállításokkal van a Routered?
-
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Sorry ,Kicsúsztam a szerkesztési időből
[link] -
Dave_M
újonc
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy van Digi 1000-em és egy TpLink Archer AC1750 v2-m, azonban csak 200 mb jön át wifin. Kábelen keresztül teljesen normális a sávszélesség, azzal nincs problémám.
Mi okozhatja a gondot? Keveslem a 200-at nagyon.
Minden eszközön ennyi jön csak: iPhone X, MacBook Air meg Lenovo Y510 P amiken használom.Előre is Köszönöm a segítségeteket.
-
merlix
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék a következő problémához:Egy új Netgear WNR3500L Open source routerem van, ami jelenleg csak max. 130 Mbit/s le / 200 Mbit/s fel maximális sebességre képes.

A szolgáltató (digi) elméletileg 1000/200 Mbit/s jelet szolgáltat.
Közvetlenül, (PPoE kapcsolat esetén) a router kiiktatásával 700-850/200 Mbit/s érhető el.
A kábel jó, a router hivatalosan "Gigabit router".
A fura az egészben, hogy csak a letöltési sebesség vész el a routeren, a feltöltési sebesség szinte állandó jelleggel maximum közeli...
A routeren az utolsó gyári fw fut.
Hogyan lehetne a routerből többet kihozni?
Milyen esetleges beállítási hibát vétettem?
-
kokr
tag
válasz
Necromance
üzenetére
Én is ezeken dilemmázom...

-
Core2duo6600
veterán
válasz
resist
üzenetére
Ismerve az előzményeket, én egy normális routert vennék, és ha nincs benne akkor külön AP ét.
Ubiquiti Unifi -t AP nak, jelenleg a legjobbak közt tartják számon.
Külső routernak meg vagy az Ubiquiti Edge router, érdemes lenne a 4 est megvárni, vagy egy mikrotik, na ebből sem a legvackabb.Én egy vállalatit vettem 1100 Hx4-et izomból megy a PPPOE Gbit.
(#62815) resist
Kimondtad a lényeget, nem otthoni kategória, azért normális.
Ezt kéne már mindenkinek megértenie, hogy amit úgy hirdetnek, hogy otthoni, annak sz*r a minősége, kicsi a teljesítménye és vagy megbizhatatlan, vagy mind a 3 egyszerre.
Hozzájön még a gyakorlatilag 0 támogatás FW szintén kérdéses.
ÉS akkor a biztonságról még nem is beszéltünk.De ugyanakkor azt is meg kell érteni, hogy a wifi nem arra való, hogy naphosszat tv zél vele akár a NAS ról vagy bárhonnan, erre kábelt kell használni.
Parkolóban tudtam netezni ,... ideális esetben a wifi nem megy ki a lakásból házból, és akkor mindenkinek jobb lesz, nem szükséges maximumon járatni az adó teljesítményét.
(#62840) resist
Elmegy a kábel a falon kivül is, panelba meg nem is szabad bevésni úgy mint a téglába.
Vagy megbizhatóság vagy esztétika döntsd el.#62870) Mr. Imre
Ha nem használsz kábelt nyugodtan vissza kapcsoltathatod a neted 100 Mbit -re, mert attól gyorsabbat olcsón kihozni nem lehet.
A wifi képesség előre nem josolható meg, hogy milyen lesz.Jó lenne, ha nem csak a TP link lenne emlegetve ....
Az LTE képes sim fogadására alkalmas routerek nem olcsóak és tapasztalat sem nagyon van velük, az általad szánt összeget szorozd meg úgy 3 al és akkor már van értelme elkedezni nézelődni.
(#62875) Mr. Imre
Lehet, hogy elmegy csak azért normálisat nem kapsz.(#62897) Zeze94
Ha ki is akarod használni az optika adta lehetőséget, akkor a powerline -t elfelejted .
Elfér az ajtó körül a kábel.(#62900) Gaborka30
Ha jót akarsz az asztali gépeket kábelen használod.#62907) lapitopis
A Dual az oké, de a lakás alakjától függően lehet nem is lehet még 2 vel sem megoldani rendesen.
Aminek van csatlakozója használd kábelen.(#62913) Zeze94
Kábel a megoldás, ha a kémények és a bélésük miatt nehézkes.(#62914) ritkaság
Európában max 100 mW engedélyezett, így ... -
Toobee
veterán
válasz
Soma01
üzenetére
Lakótárs nyafog igazából, ő van a leghátsó szobában, de neki meg van jelerősítője. Azért szeretném továbbra is az ajtó fölé rakni, mert ha lesz hangulatom, akkor felrakok oda egy polcot és felmenne oda a NAS is, hogy ne a nappaliban búgjon. Tehát azt mondod, hogy pusztán wifi szempontból ez a Xiaomi jobb választás? Egyébként a kamerák is az ajtótól 1-3 méterre helyezkednének el, így igazából csak egy laptop meg egy telefon miatt nem is raknám a lakás közepére a routert. A routerre HDD kötést el is tudom engedni, általában a kamerákba is lehet rakni sd kártyát, torrentezni meg eddig is jó volt a nas.
Igen, azt én is látom hogy az 1000-es letöltést nem fogja otthoni eszköz tudni, de a HTPC, NAS hardvere sem hiszem, hogy kipörgetné azt, vagy ha igen, akkor meg a HDD nem tudná. Pusztán azért választottam ezt, mert alig volt különbség az 500-as nethez képest.
Be kell vallanom eléggé elbizonytalanítottál. Árban nagyon csábító a MI router és elég is lenne a 2 db LAN, pont annyit használok. Tehát inkább ez lenne a javaslatod, mint az ASUS? Bár úgy látom, hogy a kábel része nagyon harmatos:
Lan port: 2 (10/100 Auto MDI/MDIX)
WAN port: 1 (10/100 Auto MDI/MDIX) -
Soma01
veterán
Azon nem fog 500 Mbps átmenni Wifi-n, kábelen meg simán átmegy, de kábelen kijön a gigabit a UPC routerből is. A lefedettség meg szerintem a 1043-mal jobb lesz, de a 1043 csak 2,4 GHz-et tud. Ha neked az itt elérhető sebesség elég, akkor inkább az legyen a router, a UPC-é meg csak modem. (bridge)
-
DarkChild
senior tag
válasz
Necromance
üzenetére
Szerintem Syno

-
Necromance
kezdő
TP Link Archer C9 vagy Synology RT1900 a jobb router? Illetve kb 35 ezerért melyik a legjobb router vétel?
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Elvileg ma délután kötik be a UPC 500/22-es internetet. Használható valamire az a Wifi router amit adnak ?
Egy könnyű szerkezetű családi házam van ha az számít. Ha netán nem leszek vele elégedett akkor a meglévő Tp-Link 1043ND v2.1 routert használnám tovább ha még elbír ekkora sávszélességgel. Vagy keressek valami erősebb routert?
A válaszokat előre is köszönöm!

-
Zeze94
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mivel tud többet az előbb említett AC66U B1 router az Archer C7-nél? Sajnos a specifikációkból sok minden nem derült ki számomra, és azért érdekelne mit takar a 40EUR-os árkülönbözet

-
Soma01
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
"A leghátsó szobában már igen kevés, amit a 841-es tud, mindenképp szeretnék előre lépni e téren
- nyomtató (úgy látom tudja az Asus)
....."
Gondolom, mindezt nem akarod az ajtó fölé tenni!
Tehát világos, hogy kell egy jobb hely a routernek. Egy új router nem biztos, hogy megoldja a lefedettségi problémát. Sőt, inkább nem. A lakás, illetve a lefedni kívánt terület közepére érdemes elhelyezni a routert. Az világos, hogy a mostani router haldoklik, vagy a tápja. Ha újat akarsz, manapság ac-s eszközt vegyél inkább. A nagy sebességű, folyamatos használatra nem alkalmasak a routerre kötött adattárolók. Egy nyomtatót / modemet még elvisz.
Úgy látom, az 1000-es netnek a sebességét kb. semmi nem használja ki jelenleg. WiFi-n nem fog menni, pláne annyi vasbeton falon át. Gondolom sok idegen WiFi hálózat érhető el a lakásból, ezért ac-s eszköz vásárlása indokolt. De ehhez tudni kell a klienseknek is az ac szabványt. pl. TP-LINK Archer C7 vagy C5, Asus AC58U. Kevesebből, de külföldről Xiaomi Mi Router 3G. -
Toobee
veterán
Sziasztok,
Átolvastam a hasznos összefoglalót, köszi
Kérlek erősítsetek meg a döntésben (Asus RT-N18U), vagy esetleg javasoljatok mást a következő felhasználásra:- Digi: 1000/200 Mbit/s díjcsomag
- keret: 10.000 Ft-tól 25.000 Ft-ig, de indokolt esetben többet is szánnék rá
- jelenlegi router:TL-WR841ND
- routerből egy gigabites switch jön, onnan kapja a HTPC és a NAS (Zyxel NSA320)
- a Nas folyamatos torrent üzemben, de mivel nem egy erőgép, ezért 10 "megoszott fájlnál" többet nem tud futtatni, illetve gondolom a net sebességét sem fogja tudni kiaknázni. Várhatóan a közeljövőben ő is le lesz cserélve egy modernebb gépre
- NAS-ról BD50 hálózaton keresztül a HTPC felé (ezzel jobbára most sincs gondja a rendszernek, bár az utóbbi időben kínosan sokat fagy a 841-es, ezért gondolkodom a cserén)
- stabilitás fontos szempont, tudja azt amit a NAS, tehát tudjon legalább 3-4 hétig futni anélkül, hogy újra kéne indítani. A 841-est van, hogy napi több alkalommal is újra kell indítanom, mert eltűnik a wifi
- Wifi: 2-3 telefon, 2-3 laptop, xbox, 2 db tv lóg rajta és egy panellakásról van szó, ahol a bejárat felett található a router (az összes eszköz eléréséhez legalább 2 db falat át kell "ütni"). A leghátsó szobában már igen kevés, amit a 841-es tud, mindenképp szeretnék előre lépni e téren
- nyomtató (úgy látom tudja az Asus)
- 2-3 wifi-s kamera
- opcionálisan 1 db külső házas merevlemez, szintén "fájlmegosztás" céllal, vagy a kameráknak tárhely gyanánt
- dyndns, a HTPC, kamerák és NAS miattRemélem, hogy nem felejtettem ki semmi lényeges dolgot, illetve köszi a segítséget!
-
Soma01
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
Erre megfelelő lesz. TP-LINK TL-WR841N-et árulnak már csak, ha jól láttam, de az is jó erre a célra. Vagy ha még árban belefér, akkor Asus RT-N12D1. Ez tud jelismétlő (lefedettség nővelő) és AP módot is he kell. Ezek később jól jöhetnek ha lesz ilyen igény.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Szomszédomnak kéne vennem egy wifi képes routert.
Na most sima levegőben lévő kábelről kap T-Com-os 5 vagy 10 megbites netet. Pontosan nem tudom, de azt hiszem max 10 ami neki van. Na most az sasztali gépe amin eddig netezett továbbra is az új routerből madzagon adja majd át a netet. Sima ADSL modem-el megy neki a net azt hiszem D-link márka.
Na most neki csak arra kell, a wifi, hogy egy okostelefonról rácsatlakozzon a netre rajta keresztül.
Az okostelefonon pedig van valami program ami egy lejátszóval való lejátszás után megmondja adott zene előadóját, címét. Már ha ismeri azt. Viszont ehhez net kell és ugye legolcsóbban okostelefonon wifivel lehet netezni.Én ezt néztem ki neki kapásból, de nem tudom jó választás-e számára. Szerintem igen, de azért kérném a tanácsotokat.: TP-Link TL-WR841ND
-
nemszamit
tag
Sziasztok!
Szakmai segítségeteket szeretnék kérni!
Adott egy telenoros Huawei E5577s LTE hordozható modem.
Jelenleg ami probléma: 1db Apple TV, 3 mobil, 1 laptop esetén már érezhető, hogy nem a legjobb a wifi-s kiszolgálás, nem beszélve arról, ha egy másik szobából akarja az ember használni a wifit + szeretném amit lehet, kábelen utp összekötni..3G/4G mobiladapter USB-s routerhez kötve internet megosztásában milyen tapasztalatok vannak? Jelenleg 70/50 Mbit/s-et tud a hordozható eszköz. Ez az érték romlana vagy hozná, ugyan ezt a szintet routernél mobiladapterként használva? (SIM kártyát kezelő routerek őrült áron vannak jelenleg, meg gondolom nem hozna sebesség ugrást a jelenlegihez képest...)
Milyen routert ajánlotok elérhető áron? (max 20ezer)
ASUS RT-N18U néztem ki elsőre, ezzel sebesség romlás nélkül jobb hálózati/internet teljesítmény érhető el?Köszönöm előre is!

-
woodworm
veterán
válasz
vakond5
üzenetére
Ha hardveresen még jó és csak általános router igények vannak, akkor egy kicsit ki lehet tolni azt a 120 Mbitet, éppen téma a 1043-as topikban.
-
válasz
vakond5
üzenetére
Jó volna ezeket tudni:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1. -
válasz
Zeze94
üzenetére
Megéri a felárat az AC66U B1.
AC68U-ból az RT-s előtagú router-t kell keresni, nem az RP-s multifunkciós AP-t.
A másodlagos eszköz mindegy, hogy milyen gyártó/típus, elvileg nem kellene gondnak lennie az együtt működésben. Viszont érdemes azonos gyártón belül választani mert akkor a speciális gyártói funkciók is teljes értékűen használhatóak. -
-
vakond5
őstag
válasz
Soma01
üzenetére
Nyilván gigabites router kell, a többi dolog elhanyagolható. Az igazság az hogy most is gigás van egy 1043NDv1 személyében, csak ugye tudjuk hogy amelyik bármennyivel is 100mbps feletti sebesség átvitelére képes, arra már rá van téve a gigabites cimke, amit jelen esetben a 250-es nettel leshetek...
Nem azért kérdeztem mert nem értek a dolgokhoz, hanem mert az itteniek tapasztalata százszor többet ér mintha magam kezdenék neki utánajárni hogy melyik viszi át kábelen minimum a 250mbps-t. Wifi tekintetében jöhet nyugodtan 5ghz-es.
-
Soma01
veterán
válasz
vakond5
üzenetére
Milyen frekvencián használnád? Vannak ac szabványú klienseid? Csak net megosztásra használnád?
Gigabites router kell majd neked, csak a WiFi szabvány/frekvencia a kérdés. Milyen környezetben lenne használva? (hány db idegen wifi-t látsz, milyen a válaszfalak anyaga...)
Külföldi rendelés szóba jöhet? -
vakond5
őstag
Sziasztok!
Egyszerű kérdéssel fordulok hozzátok. 250/100-as nethez milyen költséghatékony router-t ajánlotok ami későbbi esetleges sebességnöveléssel is megbirkózik majd?
Köszönöm előre is!

-
Zeze94
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az Asus AC58U, TP-Link Archer C7, Asus AC66U B1, Asus AC68U elérhető abból a boltból, ahonnan terveztem vásárolni, szóval ezek közül válogatnék legszívesebben.
A kérdésem, hogy megér-e az Asus AC66U B1 annyival több pénzt, tud-e annyival többet? Nekem így elsőre annyi tűnt fel, tudja a VPN-t és az AiCloud funkciót. Sajnos teljességgel laikus vagyok a témában, szóval lehet, hogy nem tűnt fel valami. A másik kérdésem az lenne, hogy az AC68U is megfelelne nekem? ahogy néztem az nem router, csak extender. Szóval kellene még mellé egy router is, hogy megfelelően működjön?
A harmadik kérdésem az lenne, hogy ha kellene a másik eszköz is, hogy nagyobb területet fedjek le, akkor annak egyformának kell lennie az eredeti routerrel, vagy elég csak a márkának megegyeznie, a modellnek nem, esetleg lehet teljesen más is? Hogy az optimális? Lehet olyat csinálni, hogy egyazon hálózatnak lássa a kettőt? Ahogy néztem az az Asus extender tud ilyet, de nem tudom kell-e mellé másik router is(gondolom illik hozzá szintén egy komolyabb tudású router, ha annak a jelét osztja tovább(már, ha kell)). -
Bozso68
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az AC66U B1 kínálat olcsóbbik fele igen kérdéses hazánkban, ha a specifikációkat is olvassuk.
-
-
humax
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszönőm
szerinted az B1
[link] -
-
-
kentucky
őstag
Ma volt emagon 15.900-ért újracsomagolt N18U. Érdemes lesni a kínálatukat.
-
-
humax
senior tag
sziasztok
döntenem kell
DIGI 1000
pannel lakasAsus - RT-AC66U-B1 31-32000 forint
vagy
TP-Link Archer C8 26-27000 forint
vagy
TP-Link Archer C7 24-25000 forintAsus megéri a 5 vagy 6000 többet érte adni? annyival többet tud mondjunk TP-Link mint Archer C7 ?
leginkább wifi sebesség fontos részemé
köszönöm -
Zeze94
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A ráfordítandó keret max 45k HUF lenne. A falak téglából vannak, viszont a lakás közepében fut 3 db kemény is, ami gondolom nem segíti túlzottan a jel továbbítását. Ahogy említettem, jóformán a lakás egyik csücskében lakik jelenleg a router. A lakás másik felébe, az átellenes oldalra is el kell jutnia a wifinek, mivel ott az egyik TV, rá szokott lenni kötve a notebook is. Oda(a legtávolabbi pontra) vagy a 3 egymás mellett futó kéményen és egy falon át, vagy 2 falon át jut keresztül a jel. A téglafalak 15cm vastagok.
Egy öregebb HP Pavilion noti használná, ami nem igen támogatja a gyorsabb adatátvitelt, de remélhetőleg hamarosan érkezik egy új Lenovo Yoga noti, ami tudja az ac szabványt, ezen felül van egy Nexus 6P, és egy Sony Xperia XZ1 Compact, mindkettő támogatja az a/b/g/n/ac szabványokat. A harmadik telefon és a TV wifije b/g/n-es, a Nexus 7 2013 tableté pedig a/b/g/n-es.
A környező wifikből nincs sok, 4 van, egyik sem túl erős, és az 5GHz-es frekvenciatartományban egy másik hálózat sincs.
El fogja tudni látni az egész házat wifivel az előbb említett router, vagy nézelődjünk magasabb ársávban? Esetleg kettőt venni, és valahogy úgy összekonfigurálni, hogy egy hálózatként lássa az eszköz őket(úgy tudom lehet valami ilyesmit csinálni, de nem tudom hogyan is működik ez)?Hát egyéb igények közé sorolnám talán azt, hogy később lehetséges, hogy lesz majd bővítve az eszközpark egy NAS-szal is, jó lenne, ha az is működne vele. Egyéb dolgokra nem igen van rálátásom, miket tudhat a router, mikre kellene, hogy igényem legyen

-
woodworm
veterán
válasz
kentucky
üzenetére
Mi a bajod a mediatekkel? Érdemes ezt azért soc-ra szűkíteni, ahogy a telefonoknál is.
A legolcsóbb mt7628-assal vannak teljesítménybeli problémák, az mt7620 nagyon jól működik 100-as lanon, de meg szokták dobni gyengébb switch-csel és belépőszintű gigabites routerekbe szerelik, ez sem szerencsés. Az mt7621-esről eddig azonban nem nagyon hallottam problémákról, még a felezett teljesítményűvel szerelt n56u is jól szerepelt.
Az asus n12+-nak rossza a híre, de a fórumokon padavanra cserélt fw-vel jó tapasztalatokról számolnak be. -
Soma01
veterán
válasz
Talala
üzenetére
Ennyi pénzből csak a Xiaomi fog kijönni. Vagy vidd feljebb a keretet, vagy az igényeket (5 GHz) lentebb. Ha jövőálló routert szeretnél, akkor ac-s router kellene neked. A minimum ebben a kategóriában a Xiaomi, vagy itthonról a TP-LINK Archer C5. Ha találsz ilyet, vedd meg (pontosan ezt a tipust, ne a C1200-at). De ez is 5000 forinttal több, mint amit írtál (12.000 ft).
-
Soma01
veterán
válasz
lapitopis
üzenetére
Szia!
Milyen sebességű nethez kell?
Mennyi pénzt szánsz rá?
Milyen felhasználásra kell? Nagy adatmennyiségek mozognak a hálón? A kliensek fel vannak készülve 5 GHz-re? Ha nem tervezitek a bővítést?
Tudom, hogy panel, de sok (több mint 5?) WiFi hálózat jele vehető a lakásban? -
Talala
senior tag
Sziasztok! Szeretném lecserélni a jelenlegi TP-LINK TL-WR841N routerem.
Dual band-ra és a jövőre való tekintettel gigabites-re gondoltam.
Ezt a 3 típust találtam olyan 12 000 FT körül.
TP-LINK Archer C2 AC750
Asus RT-AC750
D-Link DIR-842
A gigabites portról lemondok, ha úgy tudtok esetleg jobbat ajánlani ilyen árban. (digi100-as netem van)Nézegettem a xiaomi 3g wifi routert is, de macerásnak találtam számomra (tyúklábas menü.. stb)
-
lapitopis
csendes tag
Sziasztok!
Valaki hozzáértő tanácsát kérném!
Van egy nem túl nagy panel lakás, amiben jelenleg 2db router van, de szeretném felszámolni, és csak 1 et használni. Az eddigi routerek sajnos nem tudták rendesen lefedni (gondolom a vasbeton miatt ) az egészet.
Keresnék olyan eszközt, ami duál, nem túl drága és egy 40m2 es panellakás minden pontját lefedi.
Nézegettem ezt TP-Link Archer C50 AC1200 de nem vagyok biztos benne, hogy ez megoldaná a problémát.
Meg köszönném, ha valaki segítene, és nem elszállós árakon kellene eszközt vennem. -
Multibit
nagyúr
válasz
hasznalt123
üzenetére
Lehet (ajánlott?) rajta firmware-t cserélni. A Padavan a menő, ha jól tudom.
-
hasznalt123
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni router választásban.
Szemezgetek a Xiaomi WiFi Router 3G-vel. Minden paraméterében szimpatikus.
Viszont nem tudom, hogy a kezelő felület mennyire felhasnálóbarát a kínia nyelv révén? Olvastam, hogy a Google Translate egészen jól működik ez esetben, azt is hogy lehet angol firmware-t telepíteni rá (ezt nem biztos, hogy megkockáztatnám).
Esetleg tapasztalatok rendléssel kapcsoaltban?
https://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_642436.html
Gearbesten nézegettem ezt az akciót, egész szimpatikus.
Előre is köszi a segítséget!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gaborka30
üzenetére
Ahogy előtted írta a kolléga: TP-Link Archer C7. Asusból az RT-AC58U ajánlott ennyiért. A sebességet nem lehet előre jósolni, csak akkor tudod meg, hogy mennyi lesz, miután megvetted.
Xiaomi. Olvass vissza! Sokszor jött elő a téma. Ha minden igaz, külön topikja is van.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gaborka30
üzenetére
Családi házas környezetbe az Asus RT-N18U ideális lehetne, de az wifi-vel csak a töredékét hozza az 500 Mbps-nek átlagos (2x2 MIMO) klienst és életszerű körülményeket feltételezve (értsd: nem a router mellett 1 m-re, speedtestet futtatva).
Neked igazából egy jó dual band router kéne, de az nincs meg manapság 20 ezerből. Persze a - kicsit mókolós - Xiaomi 3G olcsó, de külföldről kell rendelni. Ha nagy, több szintes házról van szó, lehet, hogy több eszközre lesz szükséged, vezetékkel összekötve.
Emeld a keretet, vagy csökkentsd a sávszél igényedet!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- Vicces képek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ASUS-ok tetszenek, de soknak nincs antennája. Csak én vagyok antenna-mániás, vagy tényleg elengedhetetlen - ahogy ezidáig hittem - olyan környezetbe, mint ahol én használnám?

Dr.NX