Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Andrej1
üzenetére
szia,
jelenthet, bár leginkább elhelyezés szempontjából szokott megmutatkozni, a beépítettnél az egész routert mozgatni kell, külsőnél meg elég csak az antennákat.
az eltérő dBi más kérdés, az több tényező függvénye, hogy jobb a nagyobb vagy sem, mert az érték növekedésével a távolság nő(het), a szórási szög viszont beszűkül; link, ennek függvényében is számolni kell a tényezőkkel.
a c7 az 5 GHz sávon külső (5 dBi) antennás, a 2.4 GHz szórása azon is belső antennákkal történik.
hardver tekintetében az rt-ac56u az erősebb; 800 MHz kétmagos proci, 256 MB ram és 128 MB flash kontra 720 MHZ egymagos proci, 128 MB ram és 8/16 MB flash (utóbbi érték verzió függvénye) -
Andrej1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen . Ez a kettő közül lesz valamelyik Asus RT-AC56U vagy TP-Link Archer C7. Melyik lenne a jobb vétel ? Szinte egy árban vannak . A belső antenna nem jelent hátrányt wifi hatósugárban a külső antennával szemben ?
-
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok . Le szeretném cserélni a mostani routerem Linksys WRT 120N. 2 Laptop és 5 asztali gép menne róla és 4-5 mobil . Olyan 25-30k van rászánva. Ami lényeg hogy külső HDD-ről tudjak torrentezni . ADSL kapcsolatom van de ez a későbbiekben változni fog . Összefoglalót elolvasva nekem nem igazán mondanak semmit az ott leírtak így laikusként
. Illetve annyi feltétel lenne hogy többen is használjuk a netet és ki szeretném osztani hogy ki mennyi sávszélt kapjon ezt sajnos a régi routeremmel nem tudtam belőni . Ha nem lehet akkor sem nagy gond. Melyik típust ajánljátok ami belefér a keretembe ?Köszönöm a segítséget

-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben és bocsánat a zavarásért és köszönöm

-
kevinium
aktív tag
válasz
Pr3ciSioN
üzenetére
Elképzelhető, hogy router a ludas. Nagyon könnyen ki lehet deríteni. Dugd a netet közvetlenül a pc-dbe csatlakozz fel úgy, és nézd meg úgy a sebességet. Ha úgy jön a 100/50 router mögül meg nem, akkor router a ludas. De nem lehet, hogy G-s wifid van? Vezetékkel próbáltad vagy anélkül?
szerkesztve:
Mert az 54mbites wifi 20-25-tel megy pont... -
Pr3ciSioN
aktív tag
Sziasztok

Jelenleg egy Edimax bg-6204wg router van használatban nálunk és már nem mai kutya az az igazság. Előfordulhat az hogy azért mert régi "visszafolytja/lassítja" a netet? Értem az alatt azt , hogy a legkisebb Digi netünk van de akárhányszor sebesség tesztet nézek nagyon max 20/15 és nem 100/50
Tudom hogy a garantált az 25/20 de már 2010 óta ( kb akkor köttettük be ) és akkor 20/10 volt. Azóta kétszer ha nem többször emelték és ismerősöknek is gyorsabb lett de nekünk maradt ennyi.Azért kérdezem mert ha esetleg a router a ludas akkor nem megyek feleslegesen a Digibe. Lehet butaságokat kérdezek ha igen nézzétek el
1 számítógép és 1-2 majdnem mindig meg néha egy harmadik telefon van csatlakoztatva. Gépre kábelen megy.
Köszönöm a válaszokat
-
h1mpi
félisten
Na végül is egy Archer C5 és egy Archer T4U lett (ez is hosszabbítható adnak hozzá kábelt). A fehér nem ment a géphez

Köszi a segítséget mindenkinek aki hozzám szólt

-
asturel
őstag
Volt amelyik firmware alatt semmi gond nem volt, illetve amúgy is csak ritkán jön elő, a jelenség az volt, hogy kb. 15 percig semmi adatforgalom nem ment át a WiFi-n majd magától helyrejött, közben az eszközök kapcsolódtak, DHCP-n kaptak ip-t, csak épp se a helyi lan-t se a wan-t nem érték el. Atheros SOC/wlan modullal nekem eddig igazából jó tapasztalatom nem volt (741nd, 941nd, 1043nd és most a wdr3600), újabb broadcom soc viszont meg híján van (volt?) 3rd party fw supportban. Viszont a HW NAT időnkénti kikapcsolása is ahogy látom fw függő, hogy mennyire gyakran jön elő, ez megoldódna igazából együtt tudnék élni a routerrel

-
a router szimultán szór mind a két sávon, az ellenoldallal csak egyet kezel egyszerre, de azzal meg arra a sávra csatlakozol, amelyikre akarsz, nem kell váltogatni, lehet beállítani preferáltat is - ha mind a két kapcsolatot bekonfigurálod az ellenoldalon -, de ha csak az 5 GHz kapcsolatot állítod be, akkor arra fog mindig csatlakozni.
Lackooo84; ac kategóriában olcsó, a tl-wdr4300 meg nem ac képes, az csak n szabványos dual band.
-
-
450-es lenne az igaz, de olyat nem találtam hirtelen.
az általad választott dual band ellenoldal dual band routerhez lenne az igazi.
nem fontos, hogy azonos legyen.Lackooo84; logikát ne keress ilyesmiben, ez van...
kellett egy nagyon olcsó ac képes router is, így vitelezték ki, hogy azon spóroltak.
adott sok 3 antennás router is, amik nem mind a két sávon használják ki a 3 antennát, legalábbis mimo tekintetébe nem, például 5 GHz sávon adott a 3*3:3 mimo, de 2.4 GHz esetén csak 2*2:2, utóbbihoz elég lenne a 2 antenna, de az 5 GHz miatt mimo képessége miatt kellett a 3, a c2 esetén meg fordítva van ez, csak 2*2:2 és 1*1:1 értékekkel. -
tanács csak; a belső csatolású eszközöknél sok/több a hibalehetőség, hiába lógnak ki valamennyire az antennák a gépház mögül, még úgy is erős lehet az árnyékolás, a gépházat meg nem mindenki szereti megfelelő irányba forgatni csak a wifi miatt, ezért javasoltabb lehet egy usb csatolású eszköz, lehetőleg kábeles megoldással, az bedughatod hátra, nem zavaró és látható helyre, a kábel miatt viszont teljesen ideális pozícióba tehető a modul.
ilyesmire gondolok; link -
-
DonMaster
addikt
továbbra is inkább egy utp kábelt javasolnák arra a 3m-re amire neked kell. vagy kapásbol a bejövöt vagysi a routert tenném közelebb a géphez, azért 3m nem a világ és annál stabilabb nincsen, amit linkeltél az szerintem emgfelelö, és ha jövöben cserélsz routert akkor arra is kitudod használni.
-
h1mpi
félisten
Osztottam szoroztam és rájöttem, hogy elég lesz Nekem egy TP-LINK TL-WR1043ND V2.1-es router. Ehhez milyen PCI-E adaptert ajánlotok, ami betonstabil?
-
válasz
asturel
üzenetére
kinőtte az, csak a wifi több tényező függvénye, de ezt csak akkor tudod meg, ha esetleg másmilyen, komolyabbnak vélt routerrel is tapasztalod majd a wifi problémát, mert épp nem a router tehet róla, hanem a környezet, az ellenoldali eszközök, esetleg a nem megfelelő beállítások.
mondom a fentieket úgy, hogy bár most nekem is rt-ac56u van, de előtte bő egy évig volt tl-wdr3600 és az is stabil és megbízható volt wifi tekintetében is, mert minden más feltétel is adott volt.
a hw nat kikapcsolási problémája más kérdés, azt jelezték már többen is, hogy adott néha. -
-
asturel
őstag
Jelenleg egy WDR3600 router nat-ol 1000/200 diginetet, viszont sokszor meghal a hw nat benne és restartig csak 200mbit körül tud softwaresen natolni, illetve a WiFi is elég instabil (azt hittem a jó öreg 1043nd után már kinőtte az ath9 gyermekbetegségeit a tplink.. de nem). 20-25e (max 30) körül van olyan router ami képes gond nélkül nat-olni illetve beton stabil? ASUS RT-N18U -t néztem illetve ASUS RT-AC56U talán még szóba jöhet, van ezeknél jobb alternatíva? Illetve esetleg ebben az árkategóriában nem jöhet szóba valami router 'board' ('ipari' pc szerű router)? pl pc-engines vagy soekris termékei?
-
-
tibz03
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egy pillanat...
Dual-band router esetében ezek szerint nem úgy van, hogy sávot kell választanom (vagy 2,4 GHz vagy pedig 5 GHz), hanem mehet a kettő együtt? 
-
-
DonMaster
addikt
4300-as rol tudok nyilatkozni és azon 2,4ghz-n átmegy a 102mbits, gépbe épitett vevöt én nem venék, inkább usb-set, oka. usb-set elöre tudod tenni és jobb a vételi tartomány, mint a gép mögöt ahol zajos a terület electromos zajra gondolok, attol fügetlenül ameliyket linkelted megprobálhatod vele de azt nem lehet rámondani, hogy átfog menni 100-as net rajta. függ a szomszéd wifiktöl , falaktol amin át akarod löni, neccces én ezt tudom mondai, de lehet hogy ét fogja vinni, kb proba szerencse , ameliky vevöt linkelted azon nincs ac igy ha a vevöböl fixen ezt veszed akor nem szükséges ac-s 5ghz-s router.
-
-
h1mpi
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gubek-Einste&Donmaster: köszönöm a választ. Kábel nem kivitelezhető, mert keresztbe kellene vezetni a szobán, a fal mellett meg csúnya lenne
55 nm a lakás és az eszközök egy szobában vannak. Gép, laptop, 2 telefon. A mostani wifi max jelet tud az egész lakásban még az utcán is fogható
vevő tekintetében melyik az ajánlott vagy az másik topic? Az 5 Ghz jelent nekem előnyt, ki tudom használni? (Bocs a noob kérdésért, de nem értek ehhez
) -
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Huh!
Ez meg sem fordult a fejemben. -
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha nincs kikapcsolva a dual band router 2.4 GHz-es rádiója és szimultán szórja a két jelet, akkor miért nem lehet? A kolléga csak azt írta, hogy 5 GHz-en használja, azt nem hogy a másik sáv le van tiltva.
-
DonMaster
addikt
ha wifin nézted akkor az jo, mivel ott a vevö is jo kell elygen nem csk a router,
kábelt ajánlok, azon biztosan át megy, gigás wannal rendelkezö routert mindne féleképen ha csserén gondolkozol, én wdr4300-at vettem , és nekem a 200-as net 102 jön wifin 150-es n-es 2,4ghz-s vevövel lenovo g500, -
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Itt is megemelte a Digi a netet 100/50-re, de a speedtest szerint a TP LINK TL-WR-941ND V3 wifi routerrel nem érem el a 100-at csak 50-55 körüli. Tudja ez a router a 100 megás netet?
A gépben egy N-es PCI-e kártya van TL-WN-881ND.
Milyen jó modem van most a piacon, ami ezt a netet kiszolgálja és megbízható is? Nem baj, ha 3 antennás.
Ez elég megbízhatatlan sokszor kell áramtalanítani, mert nincs net.... -
tibz03
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem, köszönöm!

-
-
tibz03
őstag
Sziasztok! A kérdésem a következő: ha egy kétsávos WiFi routert 5 GHz-en használok, akkor lehet használni mellé egy 2,4 GHz-est (Asus RT-N12 D1) jelerősítésre? Tehát fogja tudni venni az 5 GHz-es router jelét?
-
-
ddeniss
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi szépen a válaszokat, mind a hármotoknak!
Nagy valószínűséggel akkor meg is van a választott (RT-N12).
Gyorsabban választ kaptam, mint gondoltam
Még egyszer köszi! -
válasz
ddeniss
üzenetére
Szia!
Azért ilyen sebességhez lehet már 10k alatt is megoldást találni a QoS-re. Például az ASUS RT-N12 D1 modellben gyárilag is van egy Smart QoS névre hallgató opció...
(tudom, hogy a képen RT-N66U van, de ez lényegtelen)
Illetőleg ha felteszel rá egy Tomato fw-t, akkor még részletesebben tudod konfigurálni.
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=32.msg39#msg39
http://www.victek.is-a-geek.com/virtual/tomatok26/qos-classify.htmlÉs Bandwidth Limiter is elérhető benne.
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=38.msg48#msg48
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
E-s Asus-t router ne ajánlgassál mert rengeteg panasz van rá.
#42938 ddeniss
Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND elég lesz ehhez a nethez, ha szükséges akkor CFW is tudsz rá tenni. -
ddeniss
csendes tag
Sziasztok!
Először is sry, hogy pofátlan mód nem olvasok vissza, biztos volt már valaki ilyen kéréssel kérdéssel:
Itthoni hálózatban szeretnék QoS-t. Konkrétan azt szeretném, ha nem az eget verdesné a pingem mikor valaki neki áll Zabumabut nézni youtubeon.
Ilyen célra szeretnék valami routert beújítani, saját magam próbáltam kiválasztani, de belezavarodtam a végén. Méghozzá ott akadtam el hogy IP cím alapján állítsak sávszélt vagy ip:portot priorizáljak vagy...?
Ha kérhetem a segítségeteket ajánljátok valamelyik módszert és ahhoz a módszerhez 10k huf alatti megvalósítást (vagy 10k huf alatt ne várjak stabilan működő QoS-t?)?Itthoni sávszél, nem egy google fiber(konkrétan 4Mbit/512kbit). Nagy általánosságban a userek wifin szívják a napi internet adagot.
Előre is köszi

ddeniss -
válasz
ChrissTa
üzenetére
azért írtam, hogy a belső antennák ellenére is elég jól szór, volt alkalmam összehasonlítani más típusú eszközökkel elégszer itthon és más, idegen környezetekben is.
az ac1750 úgy néz ki, hogy n szabványon 2.4 GHz és 5 GHz 450 Mbps (3*3:3 mimo) és 5 GHz ac szabványon 1300 Mbps (3*3:3 mimo), ehhez viszont - ahogy előttem is írta már Multibit - megfelelő ellenoldalak kellenek, amik összességében ritkának számítanak, persze ha neked van/lesz ennek megfelelő, akkor nem szóltam.
veheted persze a c5 vagy c7 típusokat, azok is jók, de a gyengébb hardver hamarabb szűk keresztmetszet lehet egy hosszabb távra tervező felhasználónál, mint a kevésbé kihasználható, adott mimo és nagyobb sebesség.
az asus esetén a legtöbb funkció részletesebben konfigurálható, komolyabb felhőszolgáltatásokkal rendelkezik, illetve hasznos és látványos statisztikai és védelmi funkciókkal is, mindent nem írok le, de néhány érdemi; link, link, link -
juhiati
aktív tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Max egy tizesem lenne rá.
Mondjuk fedett helyen lenne, szóval nem olyan nagy igény a kültéri tudás. -
ChrissTa
tag
Az egyik teló és a tablet igen. Sajnos a másik telónál marad az N-es szabvány. A notikhoz kell adapter, de ez be van kalkulálva.
@kali: Az RT-AC56U-val szemben a belső antennák miatt voltam még szkeptikus. A C5 v1-ben és a C7-ben az volt még a szimpi az áruk mellett, hogy nem osztott antennásak. Meg az RT-AC56U áráért megkapom a C7-et, ami meg már AC1750-es.

Említettél még extra szolgáltatásokat is az Asus-nál. A beépített torrent klienst tudom, hogy van, de nem azt használnám. Ezen kívül mi van még, amit a tp-link nem tud és megéri miatta az asus felé hajlani? -
juhiati
aktív tag
Sziasztok! Kellene nekem picipénzért valami kültéri wifi ap, esetleg wds bridge (inkább ez). fontos hogy nem tudok oda rezet vinni.

-
válasz
ChrissTa
üzenetére
szia,
mivel hosszabb távra tervezel, úgy a linkeltek közül az rt-ac56u lenne a javaslatom, mivel hardveresen jóval erősebb a c5 és c7 típusoktól (800 MHz kétmagos(!) proci, 256 MB ram és 128 MB flash, amíg a másik kettő 720 MHz egymagos proci, 128 MB ram és 16 MB flash), illetve szoftveresen is jobb az asus, nem csak a magyarul is tudó adminisztrációs felület, hanem a jobb konfigurálhatóság és az extra szolgáltatások miatt is.
az rt-ac56u a beépített antennái ellenére sem mondható rossznak a wifi szórás tekintetében sem, jellemzően hozza a külső, de osztott antennás típusok szintjét. -
ChrissTa
tag
Milyen routert ajánlanátok az alábbi célokra?
Net: Jelenleg digi 100/50, de tervbe van véve egy upgrade, 200/100-asra vagy 500/200-asra. Elég jó áron adják a netet újabban.
Környezet: 75 nm-es panellakás. Tudom, ez a wifi-nek nem tesz túl jót.
Rá lenne kötve kábelen 1 PC és két settop box és egy raspberry pi (letöltés, media szerver funkciókra). Wifin lenne két notebook, 2 telo és egy tablet.
Mivel a 2.4 Ghz elég zsúfolt, jó lenne, ha dual band lenne. AC képeseket néztem, mert egyre jobb az áruk, és nem szeretnék pár évig másik routert venni.Eddig az összefoglaló alapján ezeket néztem:
- Asus RT-AC56U
- TP-Link Archer C5: Ebből a v1-el szemezek.
- TP-Link Archer C7Ezek közül melyik érné meg legjobban? Az Asus RT-AC66U árát kicsit sokallom a C7-hez képest.
Ár/érték arányban a Tp-Link jobbnak tűnik, de nem tudom, hogy az asusok-nak van-e bármi olyan extra funkciója, ami miatt megéri a felárat.Esetleg más javaslat is a fentieken kívül? Árban max 30-35k környékére gondoltam.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben! Akkor ez lesz a kiválasztott! Köszönöm

-
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor akár [EZ] is? Igaz már 2.1, de az gondolom nem gond....
-
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ.
Milyen net sebesség mellé kellene? --> 50Mbit/10Mbit
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva? --> 70m2 tégla társasház!Tehát azt mondod, hogy ebben 10-12e kategóriában nem érdemes nézelődni?
-
IzI
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
-
válasz
simon7012
üzenetére
Ezt inkább ITT tedd fel.
#42917 Corsa02
Milyen net sebesség mellé kellene?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Inkább gigabites típust lenne érdemes venni, gyári firmware-rel nem minden eszköz tudja a DLNA-t így CFW telepítésére szükség lehet.
20k-s határral ha nem kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.#42919 IzI
A legbiztosabban az eszköz alján lévő matricából de újonnan csak v8 vagy v9 lehet kapni. -
IzI
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm
És hogy derül ki,a verzió száma,csak úgy ha megkérdem,vagy másból is? -
TL-WDR3600 szintén 15k alatt van, Gbit-es, és még Dual Band is, tehát tud 5GHz-es WiFi-t.
100Mbps WiFi-s router (ami valóban tud is 94Mbps-t), a TL-WR841ND. Ez legalább v8 verzió legyen...
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni wlan router ügyben.
Szeretnék egy olyan routert venni aminek van USB portja és egy pen drive-ot vagy egy külső winyót rá tudok dugni és el tudok róla érni fájlokat. (filmeket leginkább avi, mkv stb.)Milyet ajánlotok? Néztem most akcióban D-Link Dir 636L vagy TP-Link 1042ND vagy néztem Asus-t is, de mindről irnak hideget-meleget, nem tudok dönteni.
Fontos lenne, hogy nem szeretnék nagyon babrálni, csak beállítani, rádugni a pen drive-ot és nézni a filmet
Előre is köszi

-
IzI
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
100/50 van,és nem is akarok nagyobb,mivel még ez se megy full-on,mert egy ősrégi Linksys WRT54GL van.Abban az időben bőven jó volt,csak jött a digi,és picit kevés lett
és ha már van ilyen netem gondoltam kihasználom.
Tudnátok ajánlani egy elfogadható 100mbit wifis router-t max 7e Ft-ig
1gbit wifis router-t max 15e Ft-ig (TP-LINK TL-WR1043ND V2.1 ezen kívül már ha van
-
-
Nem, köztes nincsen sajnos. Legalábbis ami a portok sebességét illeti. Olyan van, hogy Gbit-es portokkal szerelt routert, de nem képes csak mondjuk 5-600Mbps netet NAT-olni, ezzel viszont Te nem vagy előrébb, mert nem olcsóbb, mint a 1043NDv2. Sajnos ez van, a DIGI rohadt olcsón adja a netet, így mindenki veszi, ha kell, ha nem, csak aztán amikor rájönnek, hogy kevés hozzá a router, vagy ami még rosszabb, mondjuk a PC teljesítménye, akkor jön a döbbenet, hogy venni kellene valamit esetleg pár tízezer forintért.
No offense, de ha nem telik egy normális Gbit-es routerre, ami ki tudja hajtani azt az 500-as csomagot, akkor inkább válts vissza 100/50-re, és legalább nem kell annyit fizetned a netért se!szerk.:
Közben látom, hogy 100/50 van jelenleg is. Apróban a minap is láttam bolti garanciás 1043NDv2-t, azt hiszem 9000Ft-ért. Persze azt már tuti elvitték, de akkor nézz körül Te is a használt piacon. Ugyanennyiért szokott lenni WDR3600 is használtan, az is jó neked. -
válasz
PainKiller13
üzenetére
Ehhez nem kell privi, csak a megfelelő topikban kell kérdezni.
Router gondok (kiemelt téma)
Otthoni hálózat és internet megosztás (kiemelt téma) -
válasz
ScomComputer
üzenetére
Én ASUS párti vagyok, de még egyszer mondom, az ASUS csak custom fw-vel képes a sávszélesség elosztására. Ha ez nem jelent gondot, akkor ok.
Nem tudom, ez ilyen parajelenség lehet, a szolgáltató eszköze nem fér össze az RT-N12E-vel. Mellesleg ha már custom DNS, akkor a Google szerverek - tőlem legalábbis - kevesebb mint feleannyi idő alatt válaszolnak a pingre, mint az OpenDNS.
-
PainKiller13
őstag
Nem akarom spamelni a topicot, de aki otthon van a router konfigurálásban, az dobhatna egy privit.
Port forwandinggal és UPNP-vel kapcsolatos.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor most te melyiket javaslod.....Tplink... vagy..... Asus........

Ezt mi okozza?
"Ja még annyi, hogy az RT10-D1-ben nem kellet beállítanom az open dns-t úgy is kattanásra jöttek be a weboldalak, az RT10-Eben meg ha nem állítom be akkor csiga lassúsággal töltenek be az oldalak.." -
IzI
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani,olyan wifis router-t,ami kábelen legalább 500Mpbs tud,és van 4 lan portja? Ha lehet akkor 7-8e Ft-nál több ne nagyon legyen. Digis nethez lesz,ha ez számít.
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
A TP-LINK tudja gyárilag is, az ASUS-ban firmware cserével megoldható a sávszélesség elosztás.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem köszi....de az tudja az alant leírtakat,kérlek szépen olvasd el!

-
válasz
ScomComputer
üzenetére
Nem haragszom én senkire...
ASUS RT-N12 D1
Ezen kívül esetleg TP-LINK jöhet még szóba, TL-WR841ND például.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is kérdeztem valamit,miért nem segítesz?Haragszol rám,mert nem jó topikba írtam először?

-
válasz
tobias88888
üzenetére
Szia!
- Milyen nethez kellene?
- Mennyi a keret rá?
- Téma összefoglaló, felső kategóriaPersze a hsz írása (2011) óta némileg gyorsultak már ezek a rendszerek is, de azt mindig szem előtt kell tartani, hogy ez nem szerver, és nem is egy PC, hanem egy router, amin ezek a dolgok mindig is kompromisszumokkal fognak működni!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- HP ProBook 430 G7 Intel core i3-10110U laptop
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
. Illetve annyi feltétel lenne hogy többen is használjuk a netet és ki szeretném osztani hogy ki mennyi sávszélt kapjon ezt sajnos a régi routeremmel nem tudtam belőni . Ha nem lehet akkor sem nagy gond. Melyik típust ajánljátok ami belefér a keretembe ?

1 számítógép és 1-2 majdnem mindig meg néha egy harmadik telefon van csatlakoztatva. Gépre kábelen megy.

Ez meg sem fordult a fejemben.

Dr.NX